• Cannonball

    Posledních pár let jsem ježdění pěkně flákal. Respektive po autonehodě před čtyřmi lety, kdy jsem kvůli tomu musel skrečovat celou sezónu, tak na kolo jen sedal prach a já se místo něho věnoval jiné kratochvíli – dobrému pití a dobrému jídlu. A to tak že nestřídmě. Dá se říct, že jsem se začal i tak trošku přejídat. Hmotnost šla pochopitelně neustále nahoru, ale tak nějak jsem to ignoroval. Ale když mě letos v červnu jednoho rána zbudil místo budíku infarktový stav, naznal jsem, že ze sebou budu muset něco dělat. Ve věku kolem pětačtyřiceti se sice už tak nemusí dbát na super štíhlou a vypracovanou postavu, ale tak nějak jsem tušil, že váha sto třicet kilogramů při výšce 176 cm není zrovna úplně ideální a kalkulačky pro výpočet BMI mi házely jen jakési nesmysly „out of range“… ;-)

    Takže jsem se prostě rozhodl, že s tím budu muset něco dělat – a to něco bude obnovení pravidelného ježdění na kole. Jezdím na něm totiž od raného mládí (teda pochopitelně ne pořád na tom samém) a pár set tisíc km jsem na kolech asi najezdil… Oprášil jsem tedy svého BASTARDa, nafoukl kola a o prázdninách začal s návratem k cyklistice. Ovšem to jsem netušil, co všechno budu muset řešit za problémy…

    Problém č. 1 – Oblečení

    Jelikož mám na kole SPDčka, prvním překvapením pro mě bylo, když jsem si chtěl nazout svoje staré cyklistické tretry a zjistil jsem, že vypadají, jako kdybych je ukradl nějakému děcku… Nějak jsem do nich nemohl nacpat svoje sloní nohy, i když jsem se hodně snažil. Následovala tedy návštěva cykloshopu, kde se mi s velkou dávkou štěstí podařilo koupit boty které seděly na mé momentální chodidla. Ovšem personál si mě prohlížel dost nedůvěřivě – když zhodnotili mou postavu evidentně mi vůbec nevěřili, že chci ty boty na ježdění na kole, neboť naznali, že neexistuje na světě kolo, které by mě uvezlo. A pokud by existovalo, že bych já na něj vylezl.

    Stejný problém pak nastal s ostatní garderóbou. Z toho, v čem jsem před lety jezdil jsem na sebe nedostal vůbec nic. Po zkušenostech s nevraživými pohledy z cykloshopu jsem tedy nakoupil oblečení online – ale přesto jsem se musel stydět sám před sebou, když jsem zjistil, že i šortky XXXXL mi jsou celkem malé a rozhodně je přes pupek nepřetáhnu. Nakonec jsem tak nějak dosáhl kompromisu, ale když jsem se zhodnotil v zrcadle, na nějakou módní přehlídku by to rozhodně nebylo. Ale co už. Tím ovšem peripetie nekončili, neboť přišel:

    Problém č. 2 – Kolo

    Změna váhy z 85 kg na 130kg měla i dramatický vliv na to, co se dělo s kolem pode mnou. Hned po rozjetí od baráku, po silnici z kopce jsem naznal (když jsem nechtě prohučel přes dvě křižovatky) že přední kotouč 160mm už není úplně optimální na moji současnou hmotnost a kupodivu když jsem zabral za páčku tak, jak jsem byl zvyklý, kolo tak nějak brzdilo daleko méně ochotněji, než když jsem měl o 45 kg méně… Následovala tedy instalace 180mm kotouče, ketrý vrátil brzdění zpět do komfortní zóny.

    Zadní kolo toho už mělo celkem hodně za sebou, ráfek dostal dříve celkem dost zabrat a vycentrovat ho tak, aby se daly používat véčka znamenalo silně nerovnoměrně napnutý výplet. No a netrvalo dlouho a právě výplet si řekl – dost!. Po asi osmé prasklé špici (kdy mě dokonce jednou ruply dvě zaráz) jsem se rozhodl pro komplet nové zadní kolo. Aby bylo dostatečně dimenzované , rozhodl jsem se pro starší (ale z hlediska pevnosti dobře hodnocený) Remerx Panther ve verzi 36 špic. K tomu příslušnou nábu a zesílené dráty (2,3–2). Tímto byl tedy problém zadního kola vyřešen. Doufám. Ale nastal:

    Problém č. 3 – Kondice

    Nevěřili byste, jak poměrně dobrá kondice může po pár letech lenošení spadnout nikoliv na nulu, ale spíš někam hluboko do mínusových hodnot. Že na tom výkonnostně nebudu úplně super jsem usoudil dle toho, když mě na prvních vyjížďkách předjížděli i tříletí caparti na odrážedlech. Ale zatnul jsem zuby a vytrval. A úspěch se dostavil! Jaké bylo moje nadšení, když jsem předjel prvního cyklistu! Co na tom, že to byla stařičká, asi devadesátiletá babička, která jela na kole, které tady pravděpodobně zanechal Wehrmacht při ústupu, předjel jsem ji! ;-)

    No a teď vážně – tak nějak jsem tušil, že ty kila navíc se nějak projeví. Neubráním se pousmání, když tu občas někdo řeší hmotnosti kol a komponent – já na začátku prázdnin začal s přídavným závažím o hmotnosti cca 45 – 50 kg. Po rovině to ještě není tak tragické, ale musím přiznat, že kopce (tedy ty směrem nahoru) jsou zatím očistec. Sice jsem ještě nemusel kolo potupně tlačit, ale malou placku používám v kopcích častěji, než by bylo záhodno. Kondice jde sice pomalu nahoru, ale uvědomuji si, že i kdybych měl stejnou kondici a svalovou výbavu jako dříve, pořád ještě s sebou vozím minimálně 45 kg navíc, a to se prostě projeví.

    Další věc, o které jsem předtím ani neuvažoval (a nikomu, kdo nezačal opět jezdit s takto obří obezitou, to ani nepřijde na mysl) byla nutná změna geometrie posedu na více vzpřímený. A to ze zcela racionálního požadavku – abych se při šlapání nemlátil nohama do pupku.

    Problém č. 4 – Pády

    Neměl jsem tušení, že i když umím padat, tak s hmotností dobře rostlého malého slůněte mě nezastaví v pádu první křoví. Po pádu v ne příliš dramatickém sjezdu (v rychlosti cca 40km/h) jsem vyryl do země velmi hlubokou a velmi dlouhou brázdu, která procházela přes minimálně dvoje křoví. Nic jsem si naštěstí nezlomil, naopak jsem při svém letu a dopadu zlomil několik tenkých (asi 5cm) kmínků… Když jsem tím místem projížděl (již opatrněji) druhý den, potkal jsem tam divné lidi. Dal jsem se s nimi do řeči a prý přišli zkoumat bolid, který sem dopadl minulý den, neboť někdo zde nalezl nezpochybnitelné stopy po dopadu obrovského tělesa… ;-)

    Resumé

    Tož asi tak. První měsíc prázdnin – to bylo strašné. Najel jsem za něj pouhých 400 km a byl jsem často fyzicky i psychicky na dně. V srpnu už to bylo o něco lepší, namotal jsem dalších cca 600 km. Za ty dva měsíce (a tisíc km) jsem zhubnul zatím 8kg, ale váha není úplně směrodatná, protože tuším, že jsem sice nějaké to kilo tuku shodil, ale nabral i nějakou svalovou hmotu. Každopádně je příjemné, když se ručička na váze zastavuje u čím dál tím nižších hodnot. Teď, v září, už se mi šlape poměrně lépe jak na začátku, jednak díky lepší kondici a druhak díky malinko nižší váze. Ale pořád je přede mnou dlouhá cesta, obrazně i doslovně. Chtěl bych se vrátit na svůj roční průměr ±6000 km a váhu pod 90. Není to sice nic světoborného ale odpovídá to mému předchozímu ježdění, tak mě držte palce. Zatím si totiž jen občas náhodně vyslechnu nějakou tu humornou či uštěpačnou poznámku od ostatních cyklistů, jako např.:

    …Na kolik fouká? Na 12 atmosfér, aby nejezdil po ráfku?…

    …Nevěřil jsem, že nejede na elektrokole…

    …Koukej na to tlustý prase…

    …Co dneska za lidi vlezou na kolo…

    A pokud máte někdo také nějaké zkušenosti s obnovením ježdění po obezitě, či nějaké tipy a triky, budu rád, když se zapojíte do diskuze…

    0 0
    • plzakj  

      Pekna prace. Drzim palce at vydrzi motivace a zdravi. Nejakou i spiraci lze najit i zde

      http://www.bike-forum.cz/…37-kilo-dolu

      0 0
    •  

      Ty bojuješ s váhou , já zase s jinýma „slabostma“ -a ačkoli snad nejsou na první pohled vidět-dá to taky fušku!

      takže držím palce ! :-)

      0 0
    • Val  

      Tip – min psat, vic jezdit.

      0 0
      • Cannonball  

        Dnes 68 km s průměrem 19km/h (1/3 rozbitá silnice, 1/3 polňačka, 1/3 lesní cesta – vše více méně rovinka) . O moc více už prostě v současným stavu neujedu – kde jsou ty časy, kdy jsem jezdíval více jak dvojnásobné vzdálenosti s prstem v nose… Jsem vyšťavenej, tak jsem si zpestřil večer psaním, no…

        0 0
        • kandik psi zub  

          nenech se vyprudit :D

          a drzim palce

          0 0
        • Breakpain  

          Kasli na popichovani.

          Jezdi tak, abys byl schopnej dalsi den znovu vyjet. Ne ze se jeden den utavis a dalsi den se nemuzes hnout.

          Nespechat, jezdit u spodni hranice a je to.

          Ja mam mnohem mensi nadvahu, ale kopce jezdim taky „na duchodce“ a prd se deje. Jedu si svoje tempo a pomalicku to prinasi ovoce …

          0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Dost bych doporučil k té cyklistice začít doma posilovat – hlavně s vlastní váhou (kliky, dřepy, atd.) a dělat cviky na středové svalstvo Velmi dobré video na dané téma

      Zrovna tak si najít nějakou alespoň pětiminutovou rutinu na protahování, hlavně nohou a zad. Není to jenom o tom jak se ti pak jede na kole, ale i jak se celkově cítíš když jdeš, stojíš, sedíš…

      Dobrý point s nabíráním svalů. Víc než na ztrátu váhy se soustřeď na nabírání fyzičky. Já třeba když jsem začal cvičit a posilovat, přibral jsem asi 5–8 kilo, ale nosil o čtyři čísla menší oblečení.

      Jakmile jsi schopný něco pořádného pohodlně ujet, vidíš v tom hlavně potěšení než práci.

      Jinak dobře děláš s kopcama – nevyhýbej se jim. Tohle jsem udělal ze začátku já. Měl jsem nadváhu a absolutně žádnou fyzičku – doslova jsem nebyl schopný ujet 10km aniž by mě začaly bolely nohy jak po maratonu a to už jsem měl nějaký základ v tom, že jsem skoro rok cvičil.

      Po zhruba dvou nebo třech měsících jsem sice byl schopný najet přes 25km mixu terénu a silnice za méně jak hodinu a půl a 15km silnice do 40 minut (na horském kole), ale absolutně jsem nedával kopce, což mě přimělo se jim zcela vyhábat. Takže následující sezónu jsem sice v létě jezdil kolem 1000km měsíčně a po rovinkách jsem protahoval plíce i o 40kg lehčím hobíkům, ale jakmile začaly kopce, přišlo typické „počkáme nahoře“. A bylo hodně kopců, které jsem nebyl schopný vyjet bez odpočinku. Dneska mi to přijde vtipné, protože mě zase nebaví jezdit jenom po rovince (možná tak na silničce) a kopce vyloženě vyhledávám.

      0 0
      • Cannonball  

        Dík za reakci. Dřív jsem dělal powerlifting na amatérské bázi, proto jsem se i při výšce 176 motal pořád mezi 85 – 90 kg, ale většina toho byly svaly. Po té autonehodě jsem však nemoh dělat nic a strašně jsem zlenivěl (a rozežral se – což nebylo nic těžkýho, páč jsem se celkem ládoval v době, když jsem cvičil). A to mám doma celkem dobře vybavenou posilku… Takže mám v plánu přes zimu, kdy toho přece jen tak moc nenajedu, se zase obout do závaží. Konečně bych chtěl zlomit těch 200 kg na bench… (ale to nevím, jestli se někdy vůbec kdy podaří, uvidím příští sezónu – přece jen, už nejsem nejmladší… ;-)).

        0 0
        • Nutribird  

          Já bych volil menší váhu a více opakování. Něco si urvat je hned a pokud u toho nikdo není jde o život.

          0 0
      • gerrard  

        Asi dobry oddil, maji tam Zatopkuv citat na stene.

        0 0
      •  

        pak by kromě fotek kol bylo dobré zveřejnit i fotky vlastních vypracovaných těl -nejlépe „do půl těla odhalených“… Jistě by to dodalo váhu většině „zbytečně skromných“ příspěvků! Když už si tady kdosi honí ego, jaké má krásné , drahé a moderní kolo (nejlépe s elektricky řízeným Eaglem 1×14 a rámem z balistického carbonu)) -proč se nepochlubit i svým vypracovaným tělem ? :-)

        0 0
    • Tina  

      Predpokladám, že jídelníček si už medzi tým upravil a nastavil a kompletne si vylúčil sladkosti a ovocie na večer. Pretože samotným jazdením a cvičením váhu neupravíš.

      0 0
      • Yura  

        Jasny, hlavne to ovoce. To je nejvetsi zlo LOL.. Jinak souhlasim, ze kolo mu jen navysi apetit. To hlavne plati u kulturistu, trojbojaru apod.. Kde telo neni zvykle na aerobku. Je to zacarovanej kruh jakmile bylo na tom tele jednou vetsi mnozstvi svalu a/nebo tuku.. Malo kdo ma na to se pak pretransformovat. Je to nekonecnej boj..

        0 0
        • Tina  

          Od teba ma to prekvapuje, že chceš rozporovať vhodnosť ovocia na večer keď chce niekto schudnúť. Ale chápem to. Si mladý, plnej sile a metabolizmus funguje na plné obrátky :) Buď trpezlivý, ono sa to zmení :)

          0 0
          • Yura  

            Vzhledem k tomu, ze me stavkuje stitna zlaza a musim zrat T4, tak me asi metabolismus na plne obratky opravdu nefunguje. Proste kdyz nekdo zere sracky, tak jako prvni doporucovat omezovani ovoce je uplne mimo. Ikdyby si dal 3 kusy ovoce, treba 2 vetsi jablka a banan, coz muze byt nejakych 300kcal tak co jako? To je v konecym souctu kalorii uplne nic. Zaklad je jist celostni potraviny a z nich si pripravovat jidlo. Uz to samo o sobe dostatecne snizi kalorickej prijem a hlavne clovek po takove strave nema vykyvy hladiny cukru = ruzne chute apod.. Jinak to ze se nemaji cukry na noc je taky dobry prezitek. Zalezi na celkovem prijmu za ten den a je uplne jedno kdy si clovek ty svoje sacharidy sni. Plno lidi to provozuje tak, ze od rana do vecera jedou na minimu sacharidech a pak si daji na veceri, coz jim zvedne inzulin a dobre se pak spi.

            0 0
            • Tina  

              To je tvoj názor a ja ako lajk nesúhlasím :)

              Počas dňa potrebuješ na fungovanie energiu. A teda výdatné raňajky a obed. Medzitým malé svačinky. kľudne vo forme ovocia. Načo sú ti však cukry na noc? Ak máš večer chute tak pomáhajú oriešky, mandle, …

              0 0
              • Yura  

                "Načo sú ti však cukry na noc? "

                Kdyz drzis celej den sacharidy nizko a das je vecer, tak na doplneni jaterniho a svaloveho glykogenu( zvedne se ti inzulin=snizi kortizol a lepe se spi jak uz jsem psal). Mas to trochu popletene jestli si myslis, ze kdyz si das ovesnou kasu na snidani, tak na energii z ni fungujes nasledujici hodiny. Takhle to opravdu nefunguje a ten glykogen ve svalech a jatrech mas spis z predesleho dnu/dni. Ale to je zbytecny ti tady neco vysvetlovat.

                0 0
                • Tina  

                  Nikde nepíšem o ovsenej kaši na snídani ako celodennom jedle. Skús si ešte raz prečítať čo som napísala „výdatné raňajky (raňajky = snídaně) a obed. Medzitým malé svačinky.“ Píšem o tom, že na večer sú cukry v diéte kontraproduktívne. Potrebuješ, aby telo spaľovalo tuky a nie mu dodať ľahký zdroj energie vo forme rýchlych cukrov. Pokiaľ špatne spíš a zvaľuješ to na nízku hladinu cukru tak budeš mať iný problém. A radiť to niekomu kto bojuje s nadváhou? Smiešne.

                  0 0
              • xtonda  

                Jablko 237,52 kJ / 100 g.

                Vlašské ořechy 2893,9 kJ / 100 g.

                0 0
                • Tina  

                  Nikde neradím zožrať 100g orechov. Na celodennú dávku ti stačí tak 25 – 30g.

                  0 0
                  • Yura  

                    Ale radis zrat orechy misto ovoce. Sorry, ale kdo si da malou hrst orechu? Clovek sezere 100g sacek ani si toho nevsimne. To se ti s ovocem opravdu nestane..

                    0 0
                    • novas752  

                      To ne no, 100g neni ani jeden banán. :)

                      0 0
                      • Yura  

                        Preved si to na kalorie a ne na vahu ty tatrmane..

                        0 0
                    • Tina  

                      Pokiaľ máš problém si naložiť malú porciu tak bude lepšie ak ľuďom s nadváhou nebudeš radiť ako sa majú stravovať :)

                      0 0
                      • Yura  

                        Ja ten problem nemam(kdyz chcu), ale naprosta vetsina lidi se nedokaze ovladat co se jidla tyce. Jestli sis nevsimla.. Proste tvoje zbrojeni proti ovoci je komicke. Kdyz uz jsme u toho kolik si videla bachratych frutarianu? Jsou vsichni vyhubli na kost. Ti co opravdu nejedi nic jineho nez ovoce.. Zbroj proti fast foodu, sladkostem, uzeninam apod.. To dava aspon nejaky smysl..

                        0 0
                        • Tina  

                          Prekrúcaš moje odporúčania. ja som nepovedala, že ovocie nesmie. Ale neodporúčam ho na večer.

                          Koľko poznáš frutariánov, rodenýchČechov alebo Slovákov, ktorí sa živia iba ovocím viac ako 20 rokov a sú stále zdraví? Nemôžeš porovnávať 130kg človeka s frutariánom. Inak by ten 130kg nenabral tých 130kg. Bežný našinec nedokáže fungovať iba na ovocí. A osobne si myslím, že to ani nie je zdraviu prospešné.

                          0 0
                      • Peslezedirou  

                        Něco v tomhle smyslu by mělo být napsané na balíčku kešu :-) „pamatuj na to, že pár kousků stačí“

                        0 0
                • Tina  

                  100g jablka však obsahuje 2,5 kocky cukru. Pokiaľ váži jabloko priemerne 150 – 200g tak jedno jablko na večeru = 4 – 5 kociek cukru

                  100g vlaškých orechov obsahujú cca 3/4 kocky cukru

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    3/4 kočky? no fuj :-)

                    0 0
                  • Yura  

                    Ty ses taky dobra kocka.. :)) Tim tady chces rict co. Ze kalorie s tuku se nepocitaji a clovek s toho nepribere nebo co?

                    0 0
                  • novas752  

                    A co jako? Týpek chce jen zhubnout a udržet si to a tady už se zase diskutuje na úrovni diety pro KPŽ v top 20. Kdyby to měl dělat takhle detailistickym přístupem, počítat každou kalorii, moc dlouho mu to nevydrží.

                    Jestli si dá v osm večer jeden banán nebo pytlik ořechů je z dlouhodobýho hlediska úplně šumák.

                    0 0
                    • Tina  

                      A ty si myslíš, že sa hubne alebo priberá po kilách? Nabral za niekoľko rokov a tak nemôže očakávať, že to za pol roka zhodí. Na to musí kompletne zmeniť spôsob stravovania a životosprávy. Inak sa nič nezmení.

                      0 0
                      • novas752  

                        Nooo vzhledem k tomu, že při sedavym způsobu života pálíš necelých 3000kcal denně, tj 21000 týdně. A na kole se dá docela v pohodě spalovat 500–1000 za hodinu (a aspoň polovina pak ještě padne při regeneraci), tak při pohodový aktivitě 8h týdně (3×1h, 1×2h a 1×3h vyjížďka) přidá nějakých 6–12 kcal, to je nějakých 40–50% navíc. To je docela velké nabourání dosavadní bilance, nemyslíš?

                        0 0
                      • Yura  

                        Pochop, ze u cloveka kterej nikdy neresil stravu nemuzes zacit „zadne ovoce na noc“. Jak tu nekdo psal ovoce je mnohem lepsi nez tabulka cokolady nebo zmrzlina na noc. Ba naopak v tomhle pripade je pouziti ovoce na zahnani nejake chute na sladke apod. idealni.. Jestli si myslis, ze kus ovoce vecer misto rano udela nejaky rozdil, tak si mimo. Na zacatku neni absolutne dulezity pocitat kalorie, ale vyradit vsechno „nezdrave“. Kazdej moc dobre zna nezdrava jidla a ceho by se mel vyvarovat. K tomu dodrzovat takove zaklady jako jist pravidelne, idealne v kazdem jidle dostatek kvalitnich bilkovin a vlakniny apod.. Tohle jak dotycnej dokaze dodrzovat, tak uz jen diky tomu si vaha sedne na nejake mnohem zdravejsi cislo a az pak, kdyz byde chtit zajit dal, tak muze resit detaily.. Jestlize ale zacnes vyrazenim ovoce na noc, tak ti garantuju, ze dotycnymu nepomuzes ani trochu a skonci to jeste hur nez to zacalo..

                        0 0
                        • Smazaný účet  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                          0 0
                        • DjOriech  

                          Yuro, ty to nechapes, vsichni ti tlustoprdi na ulicich to maj z toho, ze ji na veceru moc ovoce… nadbytek carbohydratu, rozumis, to chce vic libovyho masicka a zeleninky a pridat jeste dve hodky cardia denne… :p

                          0 0
                      • Cannonball  

                        Ahoj, nabral jsem především proto, že jsem v době, kdy jsem se jen válel žral úplně stejně jako v období, kdy jsem 3× týdně tvrdě cvičil na powerlifting a 6× týdně jezdil na kole (příp jiná aerobní aktivita). U jídla je u mě problém nikoliv ve skladbě, neboť to mám z dob posilování poměrně podchycený, ale spíš v tom množství, který musím omezit. A taky v pivu, který miluju, ale prostě už to nepůjde dát si po tréninku dvě orosená či po celodenní tůře 6 kousků… ;-)

                        0 0
                        • Yura  

                          Njn pivo dela krasna tela.. Neverim, ze kdyby jsi jedl klasickou „kulturistickou“ stravu(coz je v podstate zdrava vyvazena strava bohata na bilkoviny, komplexni sacharidy a zdrave tuky)ze by ses vyzral na 130kg.. Dej do toho ale ty pivka, sem tam nejaka ta cunarnicka a speky se jen pohrnou. Tomu verim…

                          0 0
                          • Cannonball  

                            Njn, o co méně bylo pohybu, o to více bylo různých grilovaček, pečených selátek přes léto (pochopitelně s bečkou piva) atp… A letělo to raketově (+12kg ročně)

                            0 0
                            • Ricci  

                              to nie je ziadna raketa, to by si sa divil ako lahko sa da da pribrat aj 5kg za mesiac :-)))

                              0 0
                              • novas752  

                                Přesně, přes zimu jsem 3 měsíce ležel kvůli obratli a hned jsem měl +10kg (68>78) i přes omezení příjmu (menší porce). Ale na jaře to zase raketově letělo dolu, v červnu už jsem měl 66 (a přitom jsem naopak žral jak otesánek), ale kolo je prostě náročný.

                                Vzhledem k tomu, že zakladatel má z čeho hubnout mnohem víc než já, klidně může hubnout ještě rychleji.

                                0 0
                                • Ricci  

                                  v jednej faze chudnutia sa mi podarilo cca za 4 mesiace dat dole 17kg, doteraz na to spominam :-)

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    to se mi kdysi povedlo taky, tenkrát jsem sral jak Amina :)

                                    0 0
                            • Yura  

                              Njn a jsme u toho. :D Pecene selatko a becka piva opravdu nema nic spolecneho s kurecima prsama, ryzou, zeleninou a lzickou olivoveho oleje. :)))

                              0 0
                              • Ricci  

                                fuuuj :-))))

                                0 0
                                • Yura  

                                  Hm me se zase zvedal kufr, kdyz vidim veprove koleno a chleba.. jako ten moment co to clovek ji je ok, ale potom by se me nechtelo zit. :)

                                  0 0
                              • Tina  

                                A kde máš ovocie? :)))

                                0 0
                                • Yura  

                                  Snazim se dodrzovat nejaky zasady kombinovani potravin, takze ovoce idealne samostatne. Urcite ne k jidlu kde jsou bilkoviny a tuky..

                                  0 0
                                  • Goob  

                                    Což diskvalifikuje nemalou část asijské kuchyně, hm hm.

                                    0 0
                                    • Yura  

                                      Kazdymu vyhovuje neco jinyho. Kdo ma traveni jak hyena, tak muze bagrovat vsechno dohromady..

                                      0 0
                                    • -b-n-x-  

                                      Trochu mě mrzí že tady zase nikdo nezmínil bretarianství – to je přece také důležitá větev asijské kuchyně ne?

                                      0 0
                                  • Tina  

                                    Takže podľa teba ovocie na večeru ako samostantné jedlo. Hm, hm. Zase som sa niečo nové naučila :/

                                    0 0
                                    • Yura  

                                      Ne podle me mezi jidly nebo minimalne pred jidlem(coz dobre nastartuje traveni). Ale rozhodne neni idealni se naprat tukama a bilkovinama a pak na to poslat ovoce, ktere je rychle stravitelne, ale diky ucpanym trubkam tim tezce stravitelnym to zacne kvasit.. Se neni cemu divit, ze ma tak velke procento lidi dojebane traveni, kdyz placaji pate pres devate..

                                      0 0
                                      • ˘Ö˘ Krab  

                                        Se neni cemu divit, ze ma tak velke procento lidi dojebane traveni, kdyz placaji pate pres devate..

                                        0 0
                              • TeryPV  

                                Tak na tohle bych neměl morál… Nejlepší koře je prostě prase :) Život je moc krátký na to, abych si ho aspoň trochu neužil a neudělal si ho krapet krásný :)

                                0 0
                                • jIrI___  

                                  Tak nějak. Život je moc krátký na to, aby se člověk vyhýbal chutným, byť ne úplně zdravým, věcem a živil se jen kuřecím, zeleninou, klíčky a rýží. Každý den to stejné dokola, z toho by jeden blil :D

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Tady nejde o to si nedat na co mam chut. Tady jde o to nezrat od rana do vecera uplne sracky jen protoze mam na ne chut.. Stejne tak jako jedno zdrave jidlo z tebe neudela zdraveho, tak jedno nezdrave jidlo z tebe neudela otekleho vepre pred infarktem.. Drzet se nejake vyvazene, pestre stravy zalozene na jidlech z celostnich potravin – maso, vajicka, ovoce, zelenina atd.. a tu a tam si dat dat nejakou prasarnicku. Clovek si to mnohem vic uzije nez kdyz takhle, podle toho na co ma clovek chut jist kazde jidlo.. Podle toho pak ten clovek a jeho zdravi vypada..

                                    0 0
                                • Libores  

                                  máš pravdu, když se budeš furt cpát prasetem, tak ti život skutečnš bude připadat moc krátký:)

                                  0 0
                                  • TeryPV  

                                    No co ale dělat. Když jsem si zkusil dát na snídani třeba ovesnou kaši, tak se mi obracel žaludek, musli, to samé, prostě nejsem schopen to pozřít. Jo jogurt, ten mám rád, ale pořádný jogurt se prostě nedá tak jednoduše sehnat a když, tak je to sakra drahá svačinka, na každý den. Jako rád bych zkusil jiné snídaně, ale prostě když mi to nechutná, tak to nebudu jíst. Ale pokud dá někdo nějakou rozumnou a chutnou radu ohledně snídaní, nechám se poučit :) Osobně snídám věci jako tlačenku, prejt, nebo pak různé sýry. Tvarůžky, Nivu atd. Nějaká zdravá alternativa k tomu asi nebude, co ? :)

                                    0 0
                                    • ˘Ö˘ Krab  

                                      Potíž je v tom, že máš „geneticky“ zapěstované takové chutě, že v jejich rámci třeba ani nic přiměřeně stravitelného, energeticky obsažného a rozumně vyhlížejícího (a možná i drahého) nenajdeš. Tlačenka, prejt, různé sýry, tvarůžky, Niva atd. … to by neměl být žádný zásadní průšvih (asi až na ten prejt), ale kolik energie v tom všem je, kolik toho sníš? A vyvážení sacharidy-tuky-bílkoviny také nebude úplně v pořádku. Začal bych tím, že bych se snažil stávající stravu vhodně doplnit a energeticky balancovat s výdejem.

                                      Jogurt není svačinka, stejně, jako mléko, je to plnohodnotná základní potravina! A ano, mléčné výrobky, ovoce a zelenina jsou celkem drahý špás, to ten prejt a tvargle vyjdou nakonec levněji.

                                      0 0
                                      • TeryPV  

                                        Tak v průměru kolem 150g + 2 – 3 rohlíky/sojo­vé/grahamové na co mám chuť. Záleží hodně na tom, jaký hlad mám po předešlém dni na fotbale/kole. Tak jako snažím se jíst tak nějak pestře. Vajíčka, maso vepřové/kuřecí. Zeleninu mám vlastní na balkoně/zahradě, takže mrkev, kedlubny, okurky, papriky od každého něco. Teď co si poslední roky s ženou vaříme a nechodíme na obědy, tak se snažíme i střídat těstoviny, rýži, brambory, tak aby se nejedlo pořád to samé. Teď když nad tím tak přemýšlím, tak hranolky mám třeba aktuálně jednou za půl roku :)

                                        Jinak asi přistoupím na ty jogurty. Máme u nás v okolí dvě farmy, kde mají opravdu parádní jogurt. jo je dražší, ale zase vynikající :) Jen teda co tak na snídani k tomu jogurtu ? Musli a podobně to nee, to mi nejde. Polystyren taky ani omylem. Nějaká alternativa?

                                        0 0
                                        • arny71  

                                          Do jogurtu si můžeš dát: med, javorový sirup, agávový sirup, datlový sirup, oříšky, lesní ovoce, tropické ovoce, jablka, hrušky… Stačí si vybrat.

                                          0 0
                                          • TeryPV  

                                            Med a oříšky, hmmm, to zní dobře, to mě nenapadlo. Tím asi začnu, díky :)

                                            0 0
                                            • Yura  

                                              Arny je asi nejak ujetej na sirupy lol. Ja si ochucoval jogurty treba cokoladovym proteinem. Prida to kvalitni bilkoviny a chutna jak cokoladovej.. Nebo si muzes na snidani delat dopredu palacinky. Receptu na zdrave palacinky jsou mraky. Nekdo si je dela i na tyden dopredu. V lednicce bez problemu vydrzi. Kazde rano jen vytahnes, potres nutellou nebo cim chces, pridas treba banan na platky..

                                              0 0
                                              • TeryPV  

                                                Palačinky jsou taky dobrý nápad :) To taky zkusím. Díky! Tady člověk najde i něco užitečného občas :)

                                                0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                já do bílejch jogurtů míchám Granko…

                                                0 0
                                                • TeryPV  

                                                  Já mám trochu problém s tím, že ne úplně mám rád sladké. Dostanu na to chuť tak jednou za měsíc. Proto mám nejradši bílý jogurt :)

                                                  0 0
                                    • jIrI___  

                                      +1, to je úplně přesné. Zatím mi taky nikdo nenašel nějakou poživatelnou večeřovou náhradu rohlíku s vysočinou, chlebu se sádlem a solí nebo obyčejné klobásy.

                                      0 0
                                      • ˘Ö˘ Krab  

                                        Bojuješ s hmotností?

                                        A) Nebojuješ, tak co řešíš.

                                        B) Bojuješ, tak alespoň víš, proč.

                                        0 0
                                        • jIrI___  

                                          Nebojuju, ale prý bych měl. Tak už několik let sbírám informace o protivníkovi a zatím to vypadá na prohranou bitvu, tzn. je lepší se do ní vůbec nepouštět :D

                                          0 0
                                          • team_daddy  

                                            Víš, co se říká: „Když je nemůžeš porazit, přidej se k nim“.

                                            0 0
                                          • Mig_all  

                                            „Už máš na to věk Jiri. Když jsi mladší tak si jíš co chceš, piješ co chceš a pořád oblíkneš své gatě číslo 26 a dopneš je bez problémů. Ale jak jsi už v tom věku, 24, 25, tvé svaly to vzdají, zamávají bílou vlajkou a bez varování je z tebe hnedle tlustý dědek.“

                                            0 0
                                            • Pepe72  

                                              Nechci být detajlista ale 25 a vše je pořád super. Má zkušenost je stopka na 29ti.

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                to jsem teprve začínal…stopka ve 40.

                                                0 0
                                                • Pepe72  

                                                  Ne ne, nahoru mužeš jít, ale do 28let dosáhneš nejvíc. Např ve 28mi když trenuješ od mala zabjehneš 800m za 1.59 a potom už ve 29ti to nejde nahoru a to nemluvim o zranenich.

                                                  0 0
                                                  • Martin  

                                                    Prosímtě, zkus se odnaučit ten debilní zápis čísel 28mi a podobně! To se nedá číst!

                                                    0 0
                                                  • Pepe72  

                                                    Zkus se odnaučit chytračit.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Ono se to fakt nedá číst. A sám tvrdíš, že ti čeština nejde, tak to ber jako výzvu ;)

                                                    0 0
                                                  • Pepe72  

                                                    Tohle třeba- 28mi jsem si říkal jestli to není kravina. Těch kiksu mám hodně. Důležité psaní mi dělá manželka a taky se pousmívá :-) a nechápe.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Čísla se prostě s koncovkou (až na výjimky) nepíšou, zápisy 1-ní, 50tka a podobně vymyslel někdo hloupý, kdo potřebuje pomůcku, aby to zpětně přečetl.

                                                    0 0
                                                  • arny71  

                                                    Proč by po tobě měl vůbec někdo něco číst, když je to „sdělení“ plné hrubek? Zabjehneš… To jako fakt?

                                                    Nejsi ochoten se ani pořádně naučit svou rodnou řeč. Překlep či chybu občas udělá každý, ale tohle je neznalost základní gramatiky ze ZŠ. Proboha, vždyť češtinu používáš pořád. Fakt ti není hloupé ze sebe dělat každý den blbce?

                                                    Nebo jsi obligátně „dyslektik“?

                                                    0 0
                                                  • Japhy  

                                                    +1

                                                    0 0
                                                  • Pepe72  

                                                    Takoví jako ty za mně dělaly úkoly a nosili mi aktovku. Dělali ze sebe blbce 8 let a já jim říkal kámoši.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    a to se chlubíš, nebo si stěžuješ?

                                                    0 0
                                                  • Pepe72  

                                                    Přeber si to jak chceš. Ohánět se na netu pravopisem je trochu frajeřina to jo, ale je to jenom internet. Na různých fórech chi na chatu si kdekdo vylévá svou depku a ukazuje na chyby druhých popř. se chovají tak jak to normalně nedokážou. Někdy je to sranda. Někdy ne.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Jak píše Jiří, každému není shůry dáno a uznat, že je někdo hloupý a neumí pořádně rodný jazyk, chce koule :)

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Každému není shůry dáno…

                                                    0 0
                                      • -b-n-x-  

                                        Nejlepší co jsem kdy večer jedl byl rohlík s tatarkou :-)

                                        Na tohle už asi tak deset let vzpomínám se slzou v oku. Kam se hrabe bageta+brie+ hrozno

                                        0 0
                                        • jIrI___  

                                          Co ti brání to jíst i teď? :O Nechtěl bych se nikdy dostat do situace, kdy bych si musel zakazovat jíst něco, na co mám zrovna chuť.

                                          0 0
                                          • Yura  

                                            Tak sracky muzes pojidat az do doby nez umres. To ti nikdo nezakaze, to muzes byt v klidu, Jen musis pocitat s tim, ze jestli se dozijes vyssiho veku, tak kvalita zivota nebude asi nic moc.. Pak uz je pozde chodit za doktorama a chtit po nich, aby nejak zvratili xx let tveho stylu zivota. :)

                                            0 0
                                            • TeryPV  

                                              No, ale lepší, než pít ovocně-zeleninové koktejly, hltat salát po kilech a brát bílkoviny v prášku. Pak Tě někde sundá auto a co jsi z toho života měl? Prd. Bych chtěl vidět jak naše babičky/prababičky držely nějakou dietu/zdravou stravu. Chleba ze sádlem, zabíjačky atd. A že by umírali nějak předčasně.

                                              Jako ano, uvedl jsem opačný extrém, ale žádný extrém není dobrý.

                                              0 0
                                              • Martin  

                                                všeho s Mírou, člověk je koneckonců všežravec

                                                0 0
                                              • ˘Ö˘ Krab  

                                                Vůbec neumírali naši předkové předčasně, to jen průměrná doba dožití se nějak pořád prodlužuje :-).

                                                Za posledních 15 let se průměrný věk mužů prodloužil o 4,2 roku, průměrný věk žen o 3,4 roku. Podle ročenky 2014 se ženy v průměru dožívaly téměř 82 let a muži téměř 76 let.

                                                Za poslední století se délka života protáhla o několik desetiletí. V roce 1920 se muži měli šanci dožít 47 a ženy necelých 50 let. Za první republiky do roku 1938 se naděje dožití u mužů prodloužila na 56,5 roku a u žen na 60,8 roku. V roce 1968 střední délka života mužů dosáhla 67,1 roku a žen 73,4 roku a v roce 1989 byla u mužů 68,1 roku a u žen 75,4 roku. (zdroj)

                                                0 0
                                                • Yura  

                                                  Ja to vidim tak, ze mozna se lidi dozivaji vyssiho veku, ale zato vic lidi ma tu kvalitu zivota nizsi. Prezivaji s ruznyma zdravotnima problemama apod.. Kdo by chtel zit do 90ti a poslednich 20 let se trapit? Lidi sou vic a vic zdegenerovani, protoze porusujeme to pravidlo prirody, ze maji prezit jen ti silni a zdravi. Pak se ti co nemeli vubec prezit rozmnozuji a predavaji ty zdegenerovane geny dal.. Driv to bylo asi tak, ze kdo byl nemocnej, tak umrel, kdo byl zdravej, zil kvalitni zivot treba do 100 let.

                                                  0 0
                                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                                    Tamtéž:

                                                    V Česku se neprodlužuje postupně jen život, ale také jeho část, kterou lidé prožijí ve zdraví. Čeští muži mohou podle údajů Eurostatu bez zdravotních omezení žít v průměru déle než 62 let a české ženy přes 64 let. Před deseti lety to u žen i mužů bylo zhruba o čtyři roky méně. Zdravotní problémy tak provázejí přibližně poslední pětinu života.

                                                    Takže tak. A s kvalitou života může každý něco dělat, třeba si ji plynule zvyšovat doutníky, uzeným kolenem a tuzemským rumem či becherovkou při plavbě na nafukovacím člunu.

                                                    0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    Tohle se mi ale vůbec nelíbí. Pokud bychom se měli držet toho, že přežít mají zdraví a silní, tak se vracíme zpět do pravěku. Dostaneš klackem po hlavě, byl jsi slabší, nepřežiješ. Chápu, že to myslíš z pohledu genetiky, nicméně genetickou sílu nezískáš tím, že budeš jíst zdravě. To se na mě nezlob, ale řekl jsi pitomost.

                                                    A jinak mluvíš jako Hitler, zdegenerované geny. Kdo určí, které jsou a které nejsou zdegenerované? Možná jsi to tak napsat nechtěl, ale napsal jsi to hodně nešikovně.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Bůh rozdělil lidi na silné a slabé, pánové Colt a Smith & Wesson toto dělení změnili :)

                                                    0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    Dobře Ty :D

                                                    0 0
                                                  • Pepe72  

                                                    Jsi blázen .

                                                    0 0
                                                  • Japhy  

                                                    No, taková eugenika na zcela(!) dobrovolné(!) bázi není až tak úplně od věci. Kdybych podědil po předcích bechťáka nebo hemofilii, asi bych z toho úplně nadšený nebyl. Někdy lékaři doporučují docela rozumné věci…

                                                    Mimochodem, v druhé sérii Man From A High Castle je tohle téma docela zajímavě rozvinuté, až z toho jde mráz po zádech.

                                                    0 0
                                                  • Pepe72  

                                                    Špatně zařazeno.

                                                    0 0
                                                  • orm  

                                                    Nemas pravdu v tom, ze maji prezit zdravi a silni. Maji prezit nejschopnejsi. V tom je rozdil.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    vidí to ze své perspektivy, je „zdravej a silnej“ :)

                                                    0 0
                                                • TeryPV  

                                                  Tak si k tomu srovnej, jak postoupila medicína. Když řekneš A, musíš říct i B :) Například kdy byl objeven penicilín? A to je jen kousek skládačky.

                                                  0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  nojo, jenže tam ti snižujou ten věk dvě války ;-)

                                                  0 0
                                              • Yura  

                                                Tvoje predstava zdrave a vyvazene stravy je nejak pomatena.. Jinak co ma spolecneho strava nasich prababicek s pojidanim sracek co ji treba jiri? Je takove prislovi- co by nepoznala tvoje prababicka ze to je neco k jidlu, to nejez.. Takze co by ti zbylo z pohledu te prababicky? Tuzemske druhy zeleniny, ovoce, maso, vajicka, mleko.. Polotovaru nebo nejakych sracek absolutni minimum jednou za rok pri svatecnim vyletu do mesta a chleba kterej se delal pred 100 rokama a domaci veprove neni nic spatnyho. Proste si uplne mimo..

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  a štamprdli na zažívání…

                                                  0 0
                                                • TeryPV  

                                                  Tak ty se tu pořád do někoho navážíš s tím, že „žere sračky“ . V Tvém podání, je to cokoli, s čím Ty nesouhlasíš. Nemám problém s tím, když někomu poradíš nebo tak něco, ale brát to co máš ve své hlavě jako středobod veškerého stravování? Z toho plynou i Tvoje hádky s Krabem. Navíc s tou představou… Obecná představa zdravé stravy se mění skoro stejně rychle jako názory politiků, navíc má každý tu představu jinou a nedá se jednoznačně určit, co je to správné.

                                                  0 0
                                                  • Yura  

                                                    Ja mam jasno co to je zdrava strava. To je strava slozena s celostnich surovin/potravin pokud mozno prirodni kvality bez chemie apod.. Jak vidis neni zde zadne omezeni co se prirozenych potravin tyce. Opravdu je nekdo, kdo nechape tenhle koncept?

                                                    0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    Ano, je to Tvoje představa, ne středobod zdravé stravy. Nemyslím si, že je správně, že kdokoli má názor jiný, je pro tebe diletant…

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Tak me rekni svuj nazor? Budeme se tu hadat jestli je zdravejsi snirska s kofolou nebo jidlo uvarene ze surovin ze zahrady/zvirat co chovas? Fakt? Jinak nikdo nerika, ze tohle by se melo dodrzovat na 100% a nebo se na to ****** uplne. Je to proste ideal a clovek by se tomu mel priblizovat/ drzet se toho pokud mozno co nejcasteji. To ze jedu na kole a sezeru tatranku neznamena, ze to je neco spatnyho. Sedi to dane situaci. To ale neznamena, ze zrat tatranku misto ja nevim masa se zeleninou na obed bude neco dobreho..

                                                    0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    Ale já se hádat nehodlám. Jen poukazuju na to, že to co tvrdíš Ty, je Tvůj názor, Tvoje zkušenost, ale jiní lidé to mají jinak a nejde tak Tvoje tvrzení brát jako nějakou mantru. A taky na to, že máš problém s tím, že to někdo vidí jinak. Ale nechme toho, nemá to smysl.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Kdo to vidi jinak a jak to teda vidi? S tim co jsem napsal nemuze normalne uvazujici clovek nesouhlasit..

                                                    0 0
                                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                                    Doporučuji přečíst si nějaké dobové kuchařky. Od Magdaleny Dobromily nebo od Sandtnerové budou pro začátek stačit.

                                                    0 0
                                              • Libores  

                                                Zase to to hned hrneš do extrému – salát po kilech atd…

                                                A hlavně bych chtěl vidět ty babičky, jestli se tím sádlem futrovali pořád a jak často byly zabíjačky – párkrát do roka, maso v neděli, vejse, sem tam drůbež, sádlo možná častěji a jinak luštěniny a brambory. A hlavně lidi dřív neseděli celý dny v kanclu a po večerech se neváleli u televize.

                                                0 0
                                                • Yura  

                                                  Ta posledni veta je dost zasadni. Jestlize cele dne jen sedis a hledis do TV, tak tvoje telo degeneruje mnohem rychleji nez nekdo, kdo se celej den motal venku kolem zahrady, zvirat apod.. Jinak sadlo apod.. se jedlo hodne, ale celkove lidi meli mensi kalorickej prijem a vetsi vydej.. Vetsina lidi vubec nechape a bagatelizuje ten dopad „moderniho“ stylu zivota na lidsky telo. Na jednu stranu je ta technika apod. pokrok, ale na druhou stranu to je tak vzdalene a neprirozene pro lidi.. Staci si uvedomit jak moc se vsechno zmenilo za poslednich ani ne 200 let. Co to je 200 let v meritku evoluce cloveka. Absolutni nic, jen zlomek sekundy. Furt se vsichni divi jak nejsou zadne poradne leky na rakovinu apod.. Nas „moderni“ styl zivota je rakovina…

                                                  0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    Jako, že někdo kdo denně tvrdě maká, je zdravější, než ten nic nedělá ? Zase prostě extrém proti extrému…

                                                    0 0
                                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                                    Zase se na to můžeš podívat tak, že rakovina s námi vždycky byla, je a bude, jen se jejího plného rozvoje předešlé generace buď nedožily nebo nebyla diagnostikována. Existuje terminus technicus „propitvanost“, která byla ve venkovských oblastech nulová, člověk prostě zemřel bez přesného určení příčiny, pozůstalí si tak maximálně mohli říct, že předčasně. Všichni se modlili, aby se umírající netrápil, dotyčný si navíc přál, aby nebyl nikomu na obtíž.

                                                    Náš moderní styl života je právě takový, jaký je a hlavně jaký si ho uděláme.

                                                    0 0
                                                • TeryPV  

                                                  Ale vždyť jsme napsal, že je to vyvedeno do extrému. Nebo jsi to nečetl? Uvedl jsem to tak schválně, abych ukázal na to, že každý extrém je špatný.

                                                  Co je to televize? :)

                                                  0 0
                                                  • Smazaný účet  
                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    s hloupým obsahem

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Ja myslel, ze dnes je moderni hledet na internet a ruzne filmove kanaly apod.. pres TV?

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    a tak jo, smart TV a VoD jsou výjimka, jinak ale telka dává většinou pičoviny

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Dava. Mam to jen na sport, pripadne film. Ma to 36 hodin zaznam, takze nemusim cumet na reklamy nebo cekat az neco bude. Proste se podivam do programu jestli tam byl dobrej film a muzu si ho kdykoliv pustit.. Uz bych nemohl sedet u TV jako pred 10 rokama. :D

                                                    0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    To asi nikdo :) Je fakt, že dnes je televize už vnímána jinak, spíš jako velký monitor na konzumaci vlastního obsahu, ne na konzumaci reklam a podobně.

                                                    0 0
                                                • gerrard  

                                                  To malo co mam od babicky:

                                                  • maslo nemeli vubec, to se vozilo prodat
                                                  • sadlem se setrilo
                                                  • prase bylo v zime kdyz byly zabijacky, sirsi rodina si nosila navzajem cast zabijacky aby se jim to nezkazilo, tak to rozlozili pres celou zimu
                                                  • v zime chleba, brambory, zeli, lusteniny, zelenina a ovoce co slo uskladnit
                                                  • v lete + cerstva zelenina a ovoce
                                                  • maso vyjimecne v nedeli na obed
                                                  • vsichni chlapi chlastali prvni ligu
                                                  0 0
                                              • Pepe72  

                                                Naše nabičky nemněly blahobyt jako my a taky nemněly éčka a různé svynstva !!!

                                                0 0
                                    • kandik psi zub  

                                      do chuti se ti to asi netrefi, ale za vylozenou lahudku mam cottage s hurskou nebo jabkem po ranu…

                                      0 0
                                    • krabica  

                                      A co vajíčka? I když nevím, zda je rozumné je dávat každý den…

                                      0 0
                                      • TeryPV  

                                        To jo, ta já můžu moc, ale v práci si je neusmažím a jíst je ráno před tím, než sednu na kolo a jedu do práce, tak se asi pobleju :D

                                        0 0
                          • arny71  

                            JJ, párkrát týdně pivko, sem tam brambůrky, občas pizza, proč ne hambáč s hranolky, však je to jen výjimečně… :D No a k tomu hromady normálního jídla… Pak to jede.

                            0 0
              •  

                co by asi na tohle řekli breathariáni nebo vegetariáni ? Jistě existují nějaká obecná doporučení-máme i výživové poradce..Jenže každý jsme tak specifický ! Každý to prostě máme jinak a nejlépe je poznat sám sebe – jak funguje naše tělo-a to chce samozřejmě také trochu experimentovat a nenechat se příliš ovlivňovat trendy z komerčních „odborných“ médií …

                Takže takové rady , co by měl kdo a kdy jíst..a navíc když ho osobně neznáme -ani jeho metabolismus, životní styl, způsob myšlení..dost absurdní! Lépe je psát jen o sobě a svých osobních zkušenostech..a nedělat obecné závěry..

                0 0
          • xtonda  

            Já myslím lepší jabko než tabulka čokolády nebo pytlík brambůrků.

            0 0
            • Yura  

              Delas me chute sakra.. Tuhle jsem sezral 250g baleni naplatkovaneho suseneho bananu asi smazeneho v kokosovem tuku s cukrem. Za 10 minut do me omylem spadlo 1300kcal. :D

              0 0
              • Smazaný účet  

                ona je otázka, jaká je vstřebatelnost – abys změřil spotřebu celého systému, musel bys taky měřit kalorickou hodnotu odpadu

                0 0
                • Roxteedy  

                  To musi bejt sichta, tohle merit :)

                  0 0
                  • Martin  

                    Pomůckou může být projev na b-f, ten přetlak musí někudy ven :)

                    0 0
                • Yura  

                  Vubec nechapu co si tim chtel rict, ale ser na to. Bo tady bude zase debata na 1000 stranek o nicem.. :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    chtěl jsem říct, že když sežereš 1300kcal, ale 800kcal vysereš, tak do tebe vlastně šlo jen 500kcal = nelze vycházet jen z informací o tom, co do systému cpeš, ale musíš započítat i to, co jde ven (ergo měl by sis změřit, kolik kalorií má tvoje hovno)

                    :-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      K tomu poslednimu…ori­entacne vy to slo stanovit skvasenim a prepalenim na alkohol:)

                      0 0
                      • Martin  

                        na kilo hoven…

                        0 0
                      • Yura  

                        Nejhure stravitelny jsou tuky, hlavne ve vetsim mnozstvi a nejsem si jistej jestli tuky podlehaji kvaseni? Ty te proste protahnou a vylezou defakto v nepozmenene podobe..

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          to nevim…ale kdyz tucne nejis a nafutrujes se mastnym, do par hodin seres jak racek:)

                          0 0
                          • mr.ricardo  

                            Staci byt bez zlucniku, sice uz nemas koliky, ale jakykoliv vetsi mnozstvi mastnyho te spolehlive prozene.

                            0 0
                            • Yura  

                              No to pak je dobry s kazdym tucnejsim jidlem brat hovezi susenou zluc. Coz je v zahranici naprosto bezna vec, ktera docela spolehlive resi nedostatek zluci. No u nas kdyby ses na to zeptal dokturka, tak na tebe bude asi hledet jako na vola.. Smutny.

                              0 0
                              • ˘Ö˘ Krab  

                                A není jednodušší ta hodně tučná jídla vůbec nejíst?

                                Mi připomínáš moji tchyni, která se, před tím, než se vrhla na pekáč s omastkem z husy, nezapomněla nafutrovat Febicholem.

                                0 0
                                • Yura  

                                  Tak ze by clovek nemel zrat smazena jidla, ruzne prepalovane tuky a na posezeni kvanta zivocisnych tuku apod.. Je jasny, ale plno lidi si to odeprit nedokaze. Ale tady jde hlavne o vstrebavani vitA,D,E,K a to jde bez zluci blbe.

                                  0 0
                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                    Máš konkrétní představu, co vlastně žluč dělá, k čemu je dobrá?

                                    0 0
                                    • Yura  

                                      Krome eliminace odpadu z jater pomaha travit tuky. Nebo se pletu tati?

                                      0 0
                                      • ˘Ö˘ Krab  

                                        Narážíš na hranice svého obecného vzdělání, synku.

                                        Odpověď na otázku, co dělá žluč má znít jinak. Pomáhá trávit tuky je správně, ale jak to dělá? Odpovědí na tuto otázku přijdeš i na to, jak je to s trávením tuků bez žlučníku a tím si také lehce upravíš pohled na vstřebávání/nev­střebávání vitamínů rozpustných v tucích.

                                        0 0
                                        • Yura  

                                          Ptal ses k cemu je zluc dobra, co dela. Na to jsem odpovedel ne? Takze mas napsat dekuji za odpoved a polozit dalsi otazku a ne ze sebe delat takoveho tutana.. Zluc pomaha v traveni tuku za pomoci zlucovych kyselin, soli a lecithinu bambulo.

                                          0 0
                                          • ˘Ö˘ Krab  

                                            Sám jsi bambula, protože Ti nedochází, jak to funguje, pak Ti spousta věcí uniká nebo dává jen poloviční smysl. O emulgaci už jsi někdy slyšel, fanfaróne?

                                            0 0
                                            • Yura  

                                              Ano a co asi zajistuje tu emulgaci. Zaludecni kyseliny a lecithin. Nemam naladu si s tebou odepisovat na tema slovickareni, takze bez otravovat nekoho kdo to oceni..

                                              0 0
                                              • ˘Ö˘ Krab  

                                                Ne, jde o to, proč se tuky emulgují a jestli to náhodou nějak nejde i bez toho. Nejde o slovíčkaření, ale základní principy, které Tě evidentně občas míjejí.

                                                To je asi jediný důvod, proč jsi (pro mě) jen pisálek na internetu a ne úspěšný a respektovaný výživový poradce. Víš spoustu věcí, až občas žasnu, ale ještě by Ti mohly zapadat správně do sebe a dávat smysl.

                                                0 0
                                        • john34  

                                          Ahoj všem, to sou věci…už je to hodně dávno co mi byl taky odebrán tento orgán, hloupej dotaz, jak bych měl teda brát vitamin E aby se správně vstřebal když sem bez žlučníku? Asi dělám něco špatně, díky všem, opatrujte se…

                                          0 0
                                          • Yura  

                                            Jak si poznal nedostatek vitaminu E? :) JInak Ecko je komplex neco jako B vitaminy. U nas se v tobolkach prodava vetsinou jen jedna forma a to jeste v synteticke podobe, takze vsechno spatne. To uz je lepsi nebrat nic, nez tu sracku co dostanes normalne v lekarne.. V zahranici uz se da sehnat fakt kvalitni Ecko s kompletni spektrem treba Bral bych to k jidlu kde mas nejake tuky. Treba rano na snidani k vajickum, kde bych pridal ox bile a neni na skodu pridavat do jidla kde mas tuky taky lecitin

                                            0 0
                                            • john34  

                                              Bojim, bojim…:-), nevim, chtěl sem tomu trošku pomoct, začal sem trošku víc jezdit, do toho trošku cvičení, blázinec v práci, měl sem toho nějak dost, bolel mně celej člověk…v každym případku dík za tipy, mrknu…

                                              0 0
                                              • Yura  

                                                Vitaminy rozpustne v tucich ti urcite muzou chybet. Kor kdyz nemas ten zlucnik, ale spis bych to videl na mikroziviny, ktery jdou z tela rychleji tzn. Bcka, Ccko, horcik, zinek..

                                                0 0
                                            • jIrI___  

                                              Dá se to ox bile sehnat někde v ČR? Resp. pod jakým českým názvem to hledat?

                                              0 0
                                              • Yura  

                                                Jsou e shopy, kde se preprodavaji ruzne doplnky stravy, ktere nakupuji na iherbu/amazonu a pak tady prodavaji draz, ale zrovna ox bile tzn. susenou hovezi zluc jsem nenasel.. Nechapu proc to nedela nikdo v CR. Surovina je defakto zadarmo(to same plati pro stitnou zlazu, nadledvinky apod.. Vsechno slape perfektne..), jen teda to suseni a kapslovani. Slo by to tady na dracku. Jsme proste sto let za opicema no co se doplnku stravy tyce..

                                                0 0
                                                • jIrI___  

                                                  Ženě to ox bile po vyříznutí žlučníku doporučil přímo doktor, ale když jsme se na to ptali v lékárnách, tak vůbec nevěděli co chceme. A popravdě mě ani nenapadlo hledat někde na zahraničních eshopech.

                                                  0 0
                                                • Mig_all  

                                                  Proč to nerozjedeš sám, když jsi objevil takovou paradní díru na trhu…

                                                  0 0
                              • Mig_all  

                                To je v tabletách? Kaj se to dá sehnat?

                                0 0
                                • Yura  

                                  Amazon, iherb. Tady to mozna taky nekdo preprodava..

                                  0 0
                              • mr.ricardo  

                                Hm, to mi nikdo nenabidnul, ja proste, kdyz uz jim neco mastnejsiho, tak jen malou porci. Clovek se s tim casem nauci fungovat.

                                0 0
                            • jIrI___  

                              Může a nemusí. Žena ho před několika měsíci bohužel taky šla vytáhnout, přečetla si na netu co všechno špatné ji čeká a naštěstí zrovna tahle věc s mastným se nekoná. Takže klopíme smažáky, bramboráky, langoše atd. jako za mlada :D

                              0 0
                              • Yura  

                                Kolik ji je? Pockez za 10 let.. Tady nejde o mastna hovna..

                                0 0
                                • Martin  

                                  Pokud tělo hned od začátku po operaci naučíš fungovat normálně bez žlučníku, tak se žádné „za deset let“ nekoná ;)

                                  Nejhorší je žlučníková dieta, to je sbohem a šáteček.

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Aha a jak naucis jatra ukladat zluc, aby byla pripravena k traveni naloze tuku, kdyz ju nema kam ulozit, ale tece neustale do tenkeho streva? lol

                                    0 0
                                    • Martin  

                                      Teoretizovat můžeš jak chceš, svou informaci mám z praxe od kamarádky, která byla před x lety na žlučníku a pokyn „natrénovat“ tělo dostala přímo od primáře, který jí tenkrát žlučník bral. Po operaci má 20 let a navzdory absenci žlučníku sežere skoro cokoliv. Knedlovepř, kačena, výpečky, bramboráky, langoše, všechno bez problémů. Samozřejmě s Mírou, nic se nemá přehánět.

                                      0 0
                                      • mr.ricardo  

                                        To je sice pravda, ale nefunguje to tak u kazdeho. Doktor me uz pred operaci varoval, ze je to tak pul na pul, nekdo po operaci muze futrovat jak chce a nekdo musi alespon castecnou dietu dal dodrzovat. Ja bohuzel patrim k druhy polovine, i kdyz jsem zacal cca mesic po operaci na pokyn doktora testovat, tak proste mastny zrat nemuzu, jinak je mi zle a poseru se. Ale fakt je, ze mi to ani moc nevadi, ja jsem spis na sladky :) bohuzel …

                                        0 0
                                        • Martin  

                                          Jasně, je to individuální. Jen jsem chtěl poukázat na fakt, že dogma o žlučníkové dietě neplatí všude a záleží na doktorovi, jak pacienta informuje.

                                          0 0
                                        • Yura  

                                          Dulezitej je dostatek vlakniny ze zeleniny a ovoce. Tucnyho jidla jako ruzny smazeny rizky, chipsy, tucne veprove, ruzny uzeniny apod. ktery ti nic neda, ba naopak dela paseku ve strevech a zatezuje slinivku bych se vyvaroval uplne. Max jednou denne, bych si dal jedno jidlo, ktery ma i nejaky mikroziviny u tech tuku jako vajicka, avokado, nejaky plody more, jatra, morskou tucnou rybu apod. a k tomu bych pridal par tablet tech ox bilu, pripadne muzes pridat slunecnicovej lecithin. Kdyz davas olej treba olivovej, tak je nejlepsi ho promychat s tim lecithinem, nebo treba nasypat na ty vajicka. Vetsinou to pak nedela traveni problemy..

                                          0 0
                                      • zet65  

                                        Mas pravdu. Mam pres padesat a jsem 18 roku bez zlucniku. 7 dni po operaci na obed knedlo, vepro, zelo a Radegast. Doktor rikal, bud te to zabije nebo budes mit do konce zivota klid. Jo a zeru vsechno a bez Miry :-).

                                        0 0
                                        • Martin  

                                          Místní teoretici totiž zapomínají, že žlučník s tvorbou žluči nesouvisí úzce – žlučník je zásobník, žlučník se na tvorbě žluči nepodílí. Takže záleží, kolik žluči tvoří žlučovody. A ty jde právě pěkně vycvičit, ale mělo by se to dělat co nejdřív po operaci, ne až 6 týdnů.

                                          Stejně tak hovězí žluč je v kontextu s metabolismem tak trochu placebo, protože má jiné složení, než s jakým tělo počítá. Takže žluč v tabletkách uleví peněžence a organismem projede jak kulový blesk :)

                                          0 0
                                          • Yura  
                                            1. zluc netvori zlucovody ale jatra lol. Zlucovodama se zluc presouva do zlucniku.
                                            2. To sis nekde precetl nebo ti to rekl lekarnik kterej to neprodava? Napr. tenhle produkt je jeden z nejprodavanejsich vubec a ohlasy na nej hovori za vse. Ja sam mam problem s mastym masem. Staci ale 1 kapsle na zacatku jidla a traveni je uplne jinde.
                                            0 0
                                            • Martin  

                                              A to je mi novinka s těmi játry :)

                                              Ale jo, už u toho psaní začínáš přemýšlet. Tak si ještě ujasni, k čemu je v tom procesu žlučník, a pochopíš, co plácáš.

                                              Na dvojku snad ani nebudu reagovat. Placebo jak vyšité. Věř a tvá víra tě uzdraví ;)

                                              0 0
                                          • zet65  

                                            Jj, je to tak jak pises.

                                            0 0
                        • Goob  

                          Jestli z tebe lezou tuky v nezměněné podobě, nech si vyšetřit játra

                          0 0
                          • ˘Ö˘ Krab  

                            žlučník

                            0 0
                            • Goob  

                              Ohoho, ano, pardon. Už to je pár let, co jsem měl všechny nemoci krom sklonu k samovolným potratům :D.

                              0 0
                          • Yura  

                            To lezou z kazdeho, kdyz sezeres opravdu velke mnozstvi naraz..

                            0 0
                    • Smazaný účet  
                      0 0
                    • Yura  

                      No vzhledem k tomu, ze to je opradu lehce stravitelna vec hlavne v podobe cukru a kdyz vemu v potaz, ze jinak jsem ted v kalorickem deficitu, tak telo urcite pobralo vetsinu. Jasne ze neco jineho je, kdyz clovek sezere pul prasete na posezeni, tak tam se predpokladat neda, ze by telo bylo schopno zpracovat vsechny kalorie, hlavne ty z tuku. To clovekem proste proleti..

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        no a splachovat takový vysoce kalorický hovno…není to vlastně plýtvání? nedalo by se to poslat třeba do Somálska?

                        0 0
                        • Yura  

                          Plytvaji vsichni a se vsim. Uz by to chtelo nejakou tu poradnou prirodni katastrofu, aby jsme si zase zacali vseho vazit.. :)

                          0 0
                        • Roxteedy  

                          To nevis, ze od roku 2020 smi mit dle EU tve hovno max 300kJ/kg? A dale se bude snizovat

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            jako že budou hajzly z analyzátorem, před vykonáním potřeby se biometricky přihlásíš, načež ti to změří parametry hovna, odešle Babišovi a tobě to doporučí úpravu jídelníčku?

                            0 0
                            • Roxteedy  

                              To zas ne. Proste jednou za 2 roky se musis jit ****** na STKcko

                              0 0
                        • Mig_all  

                          Aj hovno semtam bývá nutričně hodnotné? :D

                          0 0
                          • Yura  

                            Jo podle toho jak ti funguje traveni a kolik toho zeres naraz.. JInak hovna obecne proc se asi pouzivaji k hnojeni .. :)

                            0 0
                            • Roxteedy  

                              No to je logika… podle te by byl nejlepsi hnojivo gulas.

                              …pekna blbost… kytky zerou uplne neco jinyho? Nez my.

                              0 0
                              • IndyCZ  

                                No dyť jo. Nebo ty žereš ho…tuhé metabolické produkty? :-)

                                0 0
                            • xtonda  

                              Co vím, tak se k hnojení používají hlavně bobky býložravců.

                              0 0
                              • Yura  

                                Jasny a jak to funguje jako v prirode? I mrtve zvire „pohnoji“ zem..

                                0 0
                            • Smazaný účet  

                              Protoze obsahuji hodne dusiku, fosforu, drasliku a jinych mineralu…v za­vislosti na podilu „slozitejsich“ organickych latek, probiha nasledny rozklad sracek i v pude…

                              Zakopat hovno je jenom zacatek procesu, potrebujes aby ho neco rozlozilo – mikrobreberky. Trochu CO2 a methanu utece a zbytek je pro kyticky.

                              0 0
                          • krabica  

                            A preto ho psy žerú, je jak čokoláda… :-D

                            0 0
            • -b-n-x-  

              Nene, čokoláda je samozřejmě ta nejlepší základní potravina. Nedávno jsem ji na dva dny vynechal a skoro týden jsem byl v depresi.

              0 0
              • Alojs01  

                Přesně! Kupuju si v Lidlu speciální čokoládu pro sportovce, Ritter Sport, na posezení dám tabulku a jak je mi fajn :-)))

                0 0
      • vanderpoel  

        Ja teda nevim, nejsem vyzivovy specialista, ale co jsem tak pochopil, tak vzhledem k jeho jatecni hmotnosti a ctyrletemu sezeni na prdeli v jeho situaci takto na zacatku podle me staci aby jedl vicemene jako doted (myslim skladbu, nikoliv mnozstvi) a uz jen ten pohyb je aktivita navic, ktera povede k hubnuti.

        Ja osobne teda jim cely rok stejne, a konkretne ovoce jim vecer dost casto a rad, a v breznu mam po lyzarske sezone o cca 10 kg vic nez na konci zari po sezone na kole. Rozdil tedy vidim pouze v cetnosti a delce pohybu, plus teda kolo je aerobni, zatimco sjezdove lyzovani v podstate anaerobni aktivita.

        0 0
        • Tina  

          Jeho skladbu jedálnička nepoznáme. Je však dôležitá. Taktiež sú dôležité veľkosti porcií a rozostupy medzi jedlami. Nie je však nutné vzdávať sa všetkého. Vo väčšine prípadov stačí poprehadzovať poradie jedál a dbať hlavne na skladbu posledných jedál na večeru.

          0 0
        • MiKED  

          Jelikož jsem si prošel podobnou anabází, jako zakladatel threadu (ze 120 na současných cca 89–90), musím říct, že změna jídelníčku je základ.

          0 0
          • exupery  

            +1…17kg dolu s minimálním cvičením, zato s upravenou stravou.

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              To záleží, čeho chceš dosáhnout. Jenom pro zhubnutí nežrat stačí. Cvičením bys navíc ještě navýšil výkon, vybudoval vytrvalost a osvalil kostru. :-) Baby by na Tebe letěly! (Ale stejně bys na ně neměl, musel bys cvičit.)

              0 0
              • Smazaný účet  

                zase by byl vyčerpanej z tréninku a nepodával by výkony v posteli…

                0 0
              • exupery  

                Pojal jsem to stylem „Nejdřív zhubnout, potom nabrat kondici“ :) Samozřejmě to jde spojit, ale schazoval jsem přes zimu a na jaře se hned běhalo lépe :D

                0 0
                • MiKED  

                  běhat/jezdit na kole se dá i v zimě… u mě to před lety vyhrál squash, který mě neskutečně chytl…

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    kolečkový křeslo už máš koupený?

                    0 0
                    • Japhy  

                      Musím říct, že jsem neskutečně vděčný za to, že jsem absolutní antitalent na veškeré míčové a kolektivní sporty. Všichni fotbalisti a házenkáři v mém věku už se musí před výkonem obrňovat tejpy a ortézami a s ortopedy už si pomalu tykají. Z běžek a z bajku hrozí maximálně nějaký to rytí držkou v zemi, nějaká zlomeninka, ale při troše štěstí typicky žádné zpřetrhané šlachy a rozdrcené menisky.

                      0 0
    • vanderpoel  

      Jak te tak ctu, tak ti asi neporadim nic, co bys aspon netusil, ale neda mi to: hlavne nechtej zhubnout rychle. znam v okoli x pripadu, kdy drsny tlustoch rychle zhubl, pak to za rok nabral zpatky, k tomu i neco malo navic a dolu uz to v zivote nedal ani naznakem. Vahu bych taky kdovijak neresil, ostatne sam na sobe to poznam podle obleceni.

      0 0
      • adam1  

        Tak,tak na byla bych se zatím vykašlal ,upravit stravu /nehladovět -doporučuji ryby,zeleninu ,ryby nic nesmažit!Ty kopce bych taky moc nehrotil ?Spíše jel na tepovku.Jak bude „hlava“ v pohodě tak to půjde jak po másle – vydržet /držím palce

        a

        0 0
    • michal1968  

      No vypsal jsi to pěkně..

      Na popichovani sa vy.er..

      Jak říká starecek Pagáč..,,každý jak ten ščór,repe a repe..

      No bude to boj..

      Držím ti palce!!!

      0 0
    • Pepe72  

      Taky přispěju zkušeností: více aerobní činnosti méně hladu. Proti hlad bílkovnu.

      0 0
    • Roxteedy  

      Hlavne na pohodu. Pohyb min 30min a radeji mene a casteji. Pohyb kombinovat – kolo, plavani, prochazky. Bacha na klouby – beh, salovy sporty, atd nebrat. Musi te to bavit. Neni to „kura“, ale je to uz naporad.

      Nehubnout vic, nez 0.5 kg/tyden. Vazit se kazdy den rano a prumerovat. Hmotnost miva vykyvy.

      Sjed si na netu Jste to co jite. Je to zabava, inspiruje a motivuje.

      Vyhni se zazracnym dietam a pripravkum…

      0 0
      • Roxteedy  

        Jo a taky mi hrozne dela dobre zeleninove smoothies nebo podmasli. Nekolikrat denne cca 3deci.

        Smoothies – do mixeru (z Lidlu za 700Kc) nahazim ruznou cerstvou zeleninu. Rad mam cervenou repu, mrkev, celer… snazim se kombinovat. Lzice lneneho seminka, trochu panenskeho oleje (oliv nebo repka) a inulin (na 4fitness za par kacek). Neni to kdovijak dobry. Ale polknu a pak uz mi to dela hrozne dobre.

        0 0
        • Pepe72  

          '' mixer z lidlu pomáhá nejvíc ''

          0 0
          • Roxteedy  

            Tak to kazdopadne :)

            Chtel jsem rict, ze nepotrebujes ty kosmirny stroje za 10kKc+

            0 0
            • Pepe72  

              Takový mixer od ETA 700 až 1300 se 3mi láhvemi.

              0 0
              • Roxteedy  

                Jo, proc ne?

                0 0
              • Roxteedy  

                Jinak, ETA je dnes ceska znacka, stejne jako zamci Lidlu na FB prohlasovali, ze oni jsou cesky Lidl a ze krizky mazal ten zly nemecky :)

                0 0
              • xtonda  

                Eta je dneska čínský šrot s nálepkou podobně jako Sencor, to už radši ten Lidl.

                0 0
                • Roxteedy  

                  Uplne presne tak. Cech si od PC vybere vyrobek v Asii, necha si poslat vzorek, popr. si vymysli nejake zmeny. Zejmena ze na tom ma byt napis ETA :)

                  No a pak uz se jen vozi. Par procent jich necha na sklade, aby mohl vymenovat popr. opravovat.

                  0 0
                • Pepe72  

                  Klidně si vylep Drahoše na hajzlu.

                  0 0
      • xtonda  

        Mě ta kráva vždycky rozčílila, tak sem se na to přestal dívat. Byla to reality show, tak mi přišlo že to zbytečně hrotili aby pacient nějakým způsobem selhal a oni mu za to mohli mýt hlavu.

        0 0
        • Roxteedy  

          Nevidel jsem vsechmy dily. Ale z tech, co jsem sjel, to na mne takovy dojem nedelalo.

          Je fakt, ze to co pises, je v posledni dobe vsade… akorat se hadat, utoky, jebani… asi to lidi bavi. Mne ne.

          0 0
    • Smazaný účet  

      U nás v hokně začali všichni chodit k výživové poradkyni a je to na nich vidět. Furt mají nějaký zdravý svačiny, hodně Skyru…

      0 0
      • Roxteedy  

        K tomu jsem skeptickej. 90% jsou podvodnici…

        0 0
        • Pepe72  

          Ty jsi fakt expert: raději podpoříš zmrdy, než abys přemýšlel.

          0 0
          • Roxteedy  

            Nerozumim… jaky zmrdy podporuju?

            0 0
            • Pepe72  

              Podporuje afričany a neuznává Evropany.

              0 0
              • Roxteedy  

                Jotaaak… hele, nenadchnul mne bubak v katalogu. Pod plnym jmenem, nikoliv nickem, jsem se hlasite ozval proti zprzneni kosteliku ze Santorini.

                Je treba resit pricinu – tj. import verbeze. Nikoli nasledek, ze se obchodnik snazi vyjit vstric v Evrope stale pocetnejsi skupine zakazniku. Obchodnik je ***** prodejna. Bylo je a bude…

                Tim to povazuju za uzavreny a nehodlam to resit na BikeForu… promin…

                0 0
        • Yura  

          No tak jestli ma ten poradce/poradkyne 18 let a ma za ukol prodavat/dopo­rucovat nejake doplnky, tak to mas pravdu. Ti patri do stejne kategorie jako ti co delaji predvadecky pro duchodce, kde jim vnucuji hrnce za desitky tisic apod..

          0 0
    • blackboy007  

      V lednu 2016 jsem měl 95 kg při 184 cm za rok v lednu 2017 jsem vážil 82 kg omezil jsem příjem cukrů a jídla a za rok nehladovění jsem zhubl 13 kg a samozřejmě jezdím na kole hraju tenis fotbal hokejbal a to je recept na solidní postavu když to tak vezmu 8 měsíců v roce sportuji

      0 0
    • xtonda  

      Tak hlavně pozor na ty pády, já sem si loni v Srpnu zlomil ruku → konec sezóny. Před týdnem sem si zlomil nohu, takže zase konec. Letos sem shodil 15 kg, ale teď se bojím, že to neudržím, nedokážu nějak sušit hubu když se ostatní cpou. :-)

      0 0
      • Roxteedy  

        Presne z toho mam strach. Az si ze mne kamosi delaji prdel, ze sem posera. Jenze ja vim, ze kdyz mne uraz vyradi z pohybu, chcipnu…

        0 0
      • Radonrider  

        tak alespon, ze se nelames zacatkem kvetna..to uz by opravdu nasralo :D

        0 0
      • michomin  

        To bude těžký. Se zlomenou nohou toho moc nejde dělat a do ledničky je to kousek.

        0 0
    • novas752  

      Neřešit, jezdit. vysedávánim nad bf a studiem nutričních tabulek toho moc nespálíš. :)

      0 0
      • Roxteedy  

        +1

        Ja furt planoval epesni trasy a dostal se na kolo 1× tejdne. Pak sem to vzal z druhy strany. Nahradit auto kolem, kde to jen jde… do prace, na nakup, k doktorovi… na nosic brasnu, do brasny notebook, popr. veci na prevleceni.

        Moje nedavna cesta z prace (zrovna dorazily nahradni dily :) )

        0 0
        • Yura  

          Co je na tom +1? Vysedavanim u BF za predpokladu odpovidajici stravy toho spalis mnohem vic nez jezdenim a nasledovnou obcerstvovackou u piva a knedliku.. Neco jako frajeri co chodi 20 let do fitka, ale progres u nich nevidis zadnej..

          0 0
          • Roxteedy  

            I tebou popisovane jezdeni je lepsi, nez zadne. Na pivu a knedlicich nevidim v prubehu hobby jezdeni vubec mnoho spatnyho. Ideal to neni, samozrejme…

            0 0
          • Ricci  

            radsej sa hybat a zrat ako vysedavat pri PC bez pohybu…

            0 0
            • Yura  

              To kazdopadne. Ja jen narazim na fakt, ze pohyb ti postavu atleta opravdu nezaruci..

              0 0
              • Ricci  

                to nikomu, postava atleta je z velkej casti aj otazka genov, vacsine staci ked maju normal postavu a vahu a hlavne kondicku

                0 0
                • Yura  

                  Postava atleta neni otazkou genov lol. Je to otazka pohybu a stravovani se jako ten atlet a ne hospodsky povalec..

                  0 0
                  • novas752  

                    Jo, ale jsou lidi, co budou pri stejny zivotosprave proste tlusty, jini (treba ja) proste hubeni bez vyrazneho osvaleni a pak ty hubeni s osvalenim.

                    0 0
                    • Yura  

                      Ano to mas pravdu. Cesta k te postave je pro kazdeho jinak obtizna, ale pro vsechny dosazitelna..

                      0 0
                  • Ricci  

                    mam na mysli atleticku postavu aj co sa kostry tyka a to ziadnym cvicenim prilis nezmenis, ked ma niekto siroku panvu a uzke plecia tak mu to ani svaly nezachrania

                    0 0
                    • Yura  

                      Asi si pletes kulturistu s atletem. Plno atletu ma uzka ramena a sirokou panev. O tom to neni. Je to o decentni osvalenosti a rozumnemu mnozstvi % tuku..

                      0 0
                • hmm  

                  Geny s proutku udělají špalek. Stačí mít někoho v rodině kdo skoro nejí a tloustne, pak pochopíte že být hubený je dar.

                  0 0
                  • marttoni  

                    Kdo tloustne, tak na svůj výdej energie jí prostě hodně, tečka.

                    0 0
                    • Roxteedy  

                      Spis dvojtecka: na tohle tema uz je mnoho set studii a zdaleka se nekonci :)

                      0 0
                      • marttoni  

                        Já myslím, že je to prosté a žádné perpetuum mobile v tomhle směru neexistuje. Je to jen jednoduchá rovnice.

                        0 0
                        • Roxteedy  

                          Velmi slozita…

                          0 0
                        • orm  

                          Muj otec, ktery je hodne obezni, ma pres 200kg, mne rikal, ze kdyz byl u lekare, tak mu lekar rekl, ze jeho telo dokaze z potravy vyzdimat vice energie nez je bezne u normalnich lidi. Prijde mne to mozne. Nema s tim nekdo zkusenost?

                          ps: Samozrejme otec hodne zere a nic nedela.

                          0 0
                          • Yura  

                            Je to nesmysl ze strany toho dokturka. Jak by tohle asi zjistil..

                            0 0
                          • Roxteedy  

                            200kg je fakt ohrozeni zivota…

                            Pokud hodne zere a nic nedela, tak spis bude telo energii plytvat. Ale stale je ji dost, ze tloustne… bud je doktor hnup a nepochopitelne tatu utvrzuje, ze je vse OK. Nebo si tatik vymysli :)

                            To co pises plato spis kdyz se drasticky hubne. Telo setri a uklada co muze. Takze si porad unavenej, je ti zima a tloustnes. Ikdyz jis mene, nez jiny clovek bez nadvahy. Dualedkem je tzv. JOJO efekt.

                            0 0
                            • orm  

                              Ted vynechme meho otce, to je jeho vec a delat s tim nic nechce. Ze by s tim jeho lekar tenkrat souhlasil jsem nenapsal. To bylo jen intro k otazce. Proc by nemohlo byt biochemicky mozne, ziskat z potraviny vice energie nez kolik ji ziska nekdo jiny? Evolucne mne to prijde jako vyhoda. Muzes jist mene nez nekdo kdo tu vyhodu nema. Ze zijeme ve spolecnosti, kde je nadbytek enerige v potravinach a lide s tim neumeji pracovat je neco jineho.

                              0 0
                              • Yura  

                                Mozny to je a tech pricin muze byt hodne. Tady jde o to, ze jak na to prisel ten doktor? Proste placl nesmysl. Mozna nechtel byt uprimnej to je cele..

                                0 0
                                • orm  

                                  S tim lekarem souhlasim, mozna delal nejake testy nevim, neni to podstatne.

                                  Vzpomnel jsem si, ze na osel.cz jsem par let zpet cetl nejake clanky na podobnou problematiku.

                                  http://www.osel.cz/…nfekcni.html

                                  http://www.osel.cz/…obezita.html

                                  http://www.osel.cz/…teriich.html

                                  Neni to vymluva pro tluste, vcetne me, jen problematika muze byt slozitejsi nez prijem/vydej.

                                  0 0
                                  • marttoni  

                                    Problematika složitá není, v koncetračním táboře nikdo nadváhou netrpěl.

                                    0 0
                                    • xtonda  

                                      Jistě, ale měl sem kolegu co byl dost vychrtlý a měl od doktora doporučeno přibrat a moc se mu to nedařilo, prostě jeden přibere snáz a hubne hůř než druhej.

                                      Taky sem slyšel o někom komu doktor léčil cosi velkými dávkami tuším vitaminu B, problém se sice vyřešil, ale nabořil mu metabolismus tak, že bez změny životosprávy hodně přibral. Prostě to není tak jednoduchý jako u strojů na benzín nebo elektriku.

                                      0 0
                                      • marttoni  

                                        Souhlasím, že metabolismus má každý jiný, ale stále platí co tu napsal Krab o zákonu zachování hmoty. Když komukoliv s nadváhou nastavím podmínky jako byly v lágru, tak váha půjde prostě dolů. Někomu rychleji, někomu pomaleji, ale nakonec budou všem koukat žebra.

                                        0 0
                                        • ˘Ö˘ Krab  

                                          Když to takto extrémně přeženeš, tak „tlusťoch“ se zasekne a bude hubnout zpočátku daleko pomaleji, než člověk hubený nebo osvalený. Jeho nastavení metabolismu, pokud po něm nikdo nebude chtít zároveň fyzické výkony, mu může dokonce prodloužit život.

                                          Ale nakonec zhubnou nebo zhebnou všichni.

                                          0 0
                                          • marttoni  

                                            Extrém jsem použil jen proto, že hodně lidí svádí nadváhu na různé vrozené indispozice, geny a bůhví co ještě. Většina z nás je prostě rožežraná (včetně mě), jí sračky a plácá páté přes deváté. Pokud mám rodiče se značnou nadváhou, tak jako jejich potomek budu vypadat velmi podobně. Není to geny, ale jen proto, že se budu stravovat dle zvyklostí rodičů a pokud naprosto zásadně nezměním stravovací návyky, tak trend nemám šanci zvrátit. Věta typu „skoro nic nejím a stále přibírám“ je prostě nesmysl a ano, tlusťoch na pustém ostrově může ve finále přežít hubeňoura…ale zhubne i kdyby byla mamka H.Růžičková a taťka B.Spencer (budiž jim oběma zemé lehká).

                                            0 0
                                            • arny71  

                                              Nerozporuju, jen s tím Spencerem a geny bych byl opatrný. V mládí vypadal úplně jinak.

                                              On se později prostě vyžral, přesně jak píšeš.

                                              0 0
                                              • marttoni  

                                                Jj, jako mladík byl i na olympiádě a Růžičková byla baletka. Takových sportovců, kteří po skončení kariery naberou je více. Vedle mne sedí kolega, bývalý sportovec a teď má postavu Věstonické venuše. Od rána tůruje mikrovlnku a tlačí do hlavy, jeho jediný pohyb je od compu na WC a pak do auta 5km domů.

                                                0 0
                                          • xtonda  

                                            Jo, to se říkalo, přijde válka a tlustý budou hubený a hubený budou studený.

                                            0 0
                              • Roxteedy  

                                Ano, je to tak, ze „ucinnost“ muze byt jina. I u toho sameho cloveka v ruznych zivotnich situacich.

                                0 0
                        • gerrard  

                          Az na to, ze to telo se umi prizpusobit a to tak, ze ***** dobre. Takze cim min mu davas, tim dokaze jet na min. Kdyby byllo tak jednoduche, jak pises, tak je problem obezity vyreseny.

                          0 0
                          • Smazaný účet  
                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            a i globální problém nedostatku potravin…vždyť vlastně nejsou potřeba :-)

                            0 0
                          • marttoni  

                            Souhlasím, že tělo se přizpůsobí a začne vnitřně šetřit, ale jen a pouze vocamcaď pocamcaď. Problém obezity je vyřešený už dávno, vše je jen o tom, co do sebe nacpeš. Člověk musí od základu změnit své stravovací návyky, diety fungují jen a pouze přesně po tu dobu, co jí užíváš – po jejím skončení se vždy vrátíš na předdietní váhu + nějaký ten bonus navíc. Bez radikálního řezu ve svých stravovacích návycích nemá v podstatě člověk s nadváhou žádnou šanci nad obezitou vyhrát. Naprostý základ je strava, pohyb je až druhotný.

                            0 0
                            • ˘Ö˘ Krab  

                              Nemáš tak úplně pravdu, že pohyb je až druhotný a první je změna stravy. Změna stravy je totiž tou jednodušší a méně namáhavou částí. Zase pohyb, nad určitý rámec a intenzitu, už s sebou značnou změnu stravovacích návyků nese tak jako tak. Ze změny jídelníčku Ti metabolizující svaly samy od sebe nevyrostou.

                              0 0
                              • Yura  

                                „Změna stravy je totiž tou jednodušší a méně namáhavou částí.“

                                LOL

                                Dalsi neskutecna perla tutánku..

                                0 0
                                • ˘Ö˘ Krab  

                                  Nehodit jednou týdně něco do nákupního košíku je daleko snazší, než ujet denně 50 km na kole, to mi nevymluvíš. A protože pro dnešní většinově nezemědělskou populaci platí, že co nekoupíš, to nemůžeš sníst, tak je to přesně tak, jak jsem napsal. Lulánku.

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Tady se jen ukazuje jak ses uplne mimo ty tutane. Vetsina lidi si neodepre sracky ani kdyz maji cukrovku, vysokej tlak jako prase apod.. ne tak z duvodu aby zhubli na idealni vahu se prober. Delas ze sebe šaška. :))

                                    0 0
                                    • Barak  

                                      Je to smutný, ale musím souhlasit. Kolega v práci nadváha, vysokej tlak, cukrovka, žere prášků jak Horníček. Vždycky, když přijde od doktorky z pravidelné kontroly, na které dostane pojeb, následující dva dny odměřuje množství chleba se šunkou k snídani na kuchyňské váze, aby dodržel množství a třetí den? K snídani 3 rohlíčky se salátem, potom oběd v restauraci a večer na čínu…

                                      0 0
                                      • jIrI___  

                                        Ty 3 rohlíky se salámem je jakože moc? :)

                                        0 0
                                        • Barak  

                                          3 bílé rohlíky s dvaceti vlašáku jakože prasárna.

                                          0 0
                                          • Martin  

                                            duvenblejt

                                            0 0
                                            • Žíža  

                                              Souhlasím, proč tolik rohlíků? Vždyť na 20 deka stačí bohatě jeden 

                                              0 0
                                              • kandik psi zub  

                                                no tvl. Za vš časů jsem si teda daval rohlik na pet deka, abych se neposral/nepo­blil :D.

                                                Cili obvykle 15 se trema

                                                0 0
                                                • TeryPV  

                                                  Tak jest :) A po darování krve si vždy naložím 25 – 30 a pěkně čtyři rohlíčky a pěkně to zaliju sladkou malinovkou :D

                                                  Kdy že to jdu na krev :D

                                                  0 0
                                                  • gerrard  

                                                    Jak ten dnesni vlasak muzete jist? To je hnus co nejde pozrit. Co dnes dokazali z te smesi salamu, zeleniny a majonezy vyrobit to je katastrofa.

                                                    0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    Vlašák nejím, dávám si ševcovský, feferonový, nebo vajíčkový :)

                                                    0 0
                                                  • gerrard  

                                                    Jo to uz je lepsi. :)

                                                    0 0
                                          • MnemonicJ  

                                            kamarád mi vyprávěl, že chtěl udělat dojem na obsluhu v bufetu, tak si koupil 3/4 kila vlašáku a 7 rohlíků. Na odpověď jak to chce zabalit odvětil, že si to sní tam :) Tvrdil, že to dal…

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              a obsluha taky dala?

                                              0 0
                                              • Martin  

                                                jak v tom vtipu, nakonec blilo celé letadlo

                                                jako já jsem taky prase, občas vlašák dám, ale pár žiček a šlus :)

                                                0 0
                                              • MnemonicJ  

                                                S obsluhou to myslím neklaplo, ale prý na počest této akce vyrazil na něco podobného ještě s pár dalšími výtečníky, všichni si objednali to samé 

                                                0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            to je fakt…radši dvě celozrnné cosi a 20 deka ševcovskýho :-)

                                            0 0
                                        • MnemonicJ  

                                          není to tak zlý, co? Vzpomínám si, že na vodě jsem si koupil 2 rohlíky, kamarád 10. Ke snídani jsem do sebe ty dva nasoukal, on za tu dobu stihnul 8 a říkal, že si pro jistotu ještě dva nechá, kdyby dostal hlad :)

                                          0 0
                                          • mr.ricardo  

                                            Kdyz jsem byl mlad, cca 13–15 let, jsem zbastil k obedu treba deset knedliku s rajskou nebo 15 bramborovejch knedliku s rostenou nebo znojemskou. Takhle desne jsem zral a jeste v 21 letech jsem vazil okolo 65 kilo (183 vyska). To byl metabolismus :)) co bych za to dnes dal.

                                            0 0
                                            • TeryPV  

                                              Jo no, taky jsem to tak měl. Nebyl problém jíst od rána do večera a stejně při 190cm jsem měl 71kg (16let)… kde jsou ty časy :( Ale je fakt, že to jsem měl furt fotbal, hasiče, kolo, airsoft… Jak člověk sedí v práci, je to peklo.

                                              0 0
                                      • ˘Ö˘ Krab  

                                        Dva dny dietu vydrží. Co myslíš, kdybych ho nutil týden cvičit (vykonávat přiměřenou fyzickou aktivitu), aby poznal, jaké to je – ale po týdnu není žádné zlepšení ještě patrné, ba ani po dvou většinou ne, a pak mu dal vybrat, jestli bude hubnout primárně změnou stravy nebo pohybem, co by asi zvolil? Kterou cesty by vyhodnotil jako snadnější? Bohužel, nedodržování jídelníčku se daleko snadněji našvindluje,takže úspěch nezaručen..

                                        0 0
                                        • Barak  

                                          Dokud nebude mít pořádnou motivaci, což se obávám, že v jeho případě bude první infarkt, troufám si tvrdit, že obě cesty mají stejnou šanci na NEúspěch.

                                          Nicméně obecně, asi záleží případ od případu. Bude-li mít někdo třeba čokla a kousek do lesa, může pro něj být snižování váhy pravidelnými delšími a svižnými procházkami přijatelnější.

                                          0 0
                                      • arny71  

                                        JJ. Tchán si píchá roky inzulín, je obézní, kouří. Žere naprosté sračky, samý tučný. 2× byl v nemocnici, loni zjara doslova utekl hrobníkovi z lopaty – prošel si kolečko nemocnice, JIP, ARO, dva dny byl na hraně.

                                        Vylízal se z toho, přestal na 2 měsíce kouřit a pak do toho zase zahučel a jede ve starých kolejích. 66 let a starýho psa novým kouskům nenaučíš, i když ví, že ho to zabije. K nepochopení. :/

                                        0 0
                                        • Yura  

                                          „starýho psa novým kouskům nenaučíš“

                                          To mas pravdu.. Cest vyjimkam..

                                          0 0
                                        • mr.ricardo  

                                          Svagr je po rakovine hrtanu, bylo nejaky blby, ale vylecili ho zcela, i hlas mu zachranili. Dva mesice po doleceni uz jel ve starejch kolejich, krabka cigaret denne, chlastu se taky nevyhyba. Pred pul rokem mu po asi 7 letech nasli novy nalez … clovek mu ani nema silu rict, jakej je debil.

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            založ mu účet na BF…tady mu to napíše kdekdo :-)

                                            0 0
                                          • TeryPV  

                                            nebudu rozporovat to jak jsi ho označil, ale…

                                            Má rakovinu plic, kouří, má to z kouření…

                                            Má rakovinu slinivky, žere tučné, má to z tučného…

                                            Má v háji játra, chlastá, má to z chlastu…

                                            Takhle by se dalo pokračovat do nekonečna. Nikdo neřeší příčinu nemoci, jakmile je to rakovina, cirhóza atd. tak si za to může člověk sám, nikdo už neřeší, zda tomu tak je či nikoli.

                                            I taková Tereza Kolářová měla rakovinu plic a nikdy nekouřila. Mě se tohle osobně opravdu nelíbí…

                                            0 0
                                            • Yura  

                                              Tady jde spis o neco jinyho. Jestlize prezijes takovou nemoc a dostanes defakto druhou sanci, tak rozumnej clovek dela vsechno proto, aby zustal zdravej. Nebo teda aspon nedela to co mu to zdravi jednoznacne zase bere.. O tom je asi jeho koment..

                                              0 0
                                              • TeryPV  

                                                Ale jo, já to chápu. Jen mě prostě vždycky pak vytočí ty řeči, že kuřák = rakovina, kdo pije = cirhóza, vegan = pesticidy atd. atd. …

                                                0 0
                                  • Pepe72  

                                    +1

                                    0 0
                    • Yura  

                      Nebo to muze byt paradoxne naopak. To plati hlavne pro zenske, ktere si jsou schopne uplne odrovnat metabolismus na kolotoci aplikovani nesmyslnych diet a nasledneho prezirani a tak furt dokola. Takovej priklad pak konci treba tak, ze dotycna ma 40kg nadvahy a prtom ji treba jen 1000kcal denne… Ale u vetsiny chlapu to je prebytek kalorii a nedostatek pohybu to je fakt..

                      0 0
                      • ˘Ö˘ Krab  

                        Pokud má kdokoliv dlouhodobě výdej nad 1000 a příjem 1000, tak tloustnout nebude, podle zákona zachování hmoty a energie (platí-li tedy) to není možné. Pokud tedy žena není fotosyntetizující rostlina nebo chemoautotrof. „Kouzlo“ u žen je jiné: právě to kolísání příjmu (a výdeje) + neskutečná ekonomizace veškerých pohybů a úkonů, což vede ke snížení výdeje pod aktuální příjem. A také čarování s čísly ohledně příjmu jako „to se nepočítá“, „to neškodí, psali to ve Vlastě“ atp.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Pockej, ty snad chces zkouset aplikovat logiku a matematiku na zeny? Dyt to zakladni chyba v uvaze…

                          0 0
                        • marttoni  

                          +1

                          0 0
                        • Tina  

                          Problém je v tom, že ak máš bazálny metabolizmus preladený na šetriaci režim tak ten výdaj energie môžeš mať pri rovnakej (ne)aktivite podstatne nižší ako niekto z podobnými proporciami a vekom ako ty.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Proto ale psal vyden a prijem v absolutnich cislech…

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              to furt nesedí

                              pokud má například někdo metabolické problémy (štítná žláza, např.), tak za den sežere co sám váží, nehejbe se a přitom hubne, protože tělo to prostě nezpracovává…

                              0 0
                              • marttoni  

                                Ano, tímhle jsem si prošel, ale stále platí co psal nahoře Krab. Při hyperfunkci by ses divil, jak tělo maká i když nic neděláš, tělo jede jak při vysoké fyzické zátěži. A pokud by ses neléčil, tak tě štítná žláza užene až k smrti.

                                0 0
                              • Smazaný účet  

                                Jo..to jsme opomel…snist neni to same jako prijmou no…

                                0 0
                              • Yura  

                                Co mas furt s tim nezpracovavanim? To bude platit tak mozna u cloveka s rakovinou pankreatu apod.. Rozhodne ne u cloveka kterej ma problemy se stitnou zlazou. Jestlize mas snizenou funkci, tak vsechno ukladas( produkce energie, tepla ze stravy je minimalni) vubec se nepotis, tep, tlak nizkej, proste hybernace(znam moc dobre a nikomu nepreju) a nebo mas zvysenou funkci, kdy je naopak vsechno zvysene, takze spalujes o 106 a nemuzes ani za prase pribrat, ale ne z duvodu nezpracovavani potravy nebo co.. :)

                                0 0
                            • Tina  

                              To sa ľahko povie. Ale ako zistíš tie absolútne čísla aký máš skutočný výdaj? Nemáš na sebe sebe displej a telo sa bude hlásiť hladom a bojovať proti znižovaniu hmotnosti :)

                              0 0
                              • marttoni  

                                Přečti si knížku „Fit pro život“ a zjistíš, že žádný displej nepotřebuješ, ba si ani nic počítat nemusíš.

                                0 0
                        • Smazaný účet  

                          a taky si myslej, že pálej sexem :-)

                          0 0
                          • Roxteedy  

                            Tuhle vizi bych podporoval!!! A taky ejakulat je nejsilnejsi spalovac ve vesmiru!

                            0 0
                          • adam1  

                            Pozor hlavně na rychlý sex ve sprše na stojaka to je pro chlapa zničující a kondička je vháji ! :)

                            0 0
                        • Yura  

                          A hele trn v prdeli zapl internet.

                          „Pokud má kdokoliv dlouhodobě výdej nad 1000 a příjem 1000, tak tloustnout nebude“

                          A kdo kde pise, ze bude tloustnout? Jde o to, ze clovek s funkcnim spalovanim by se pri takovem prijmu do 2 mesicu vyparil. Ale zenska diky tomu nekonecnemu podsekavani kalorii ma tak pomelj metabolismus, ze ji to staci na udrzeni vahy/nadvahy. Je to uplna klasika u fitness zavodnic s tim teda, ze nejsou tak bachrate, ale metabolismus maji zniceny stejne. Proste dietuji x mesicu na soutez. Behem te doby se jim spomali metabolismus. Po soutezi sice zase navysi kalorie, ale ne na dostatecne dlouho, aby se jim metabolismus vratil do puvodniho stavu a protoze jsou to zenske posedle vahou apod.. Tak predcasne zase vleti do diety s tim, ze ted uz budou muset ale ubrat jeste vic, protoze maji spomaleny metabolismus s predesle diety a tak se to zhorsuje do doby nez jim tohle nekdo vysvetli a nebo se proste zhrouti. U chlapu tohle vetsinou nehrozi, protoze ti po soutezi neresi nabrani nejake vahy navic a setrvaji dostatecne dlouho v kalorickem plusu, aby sej im zase srovnal metabolismus.. Btw na tohle tema kalorii je tohle fakt pecka http://en.wikipedia.org/…n_Experiment

                          Tomu rikam opravdova studie, ktera ma vahu. Coz se o vetsine ostatnich studii na lidech rict neda..

                          0 0
                          • ˘Ö˘ Krab  

                            Možná bys měl důsledněji odlišovat bazální metabolismus (terminus technicus; velmi zjednodušeně energie nutná pro udržení základních životních funkcí a integrity organismu) a celkový energetický výdej, jehož je bm součástí. Já se bavím o celkovém výdeji, když přesáhne příjem, tak jedinec buď umírá, nebo začne hubnout, záleží na výchozím bodě a nastavení.

                            Bazální metabolismus nelze zpomalovat donekonečna, je to jen důsledek. Lze ale dosáhnout obrovské „ekonomiky“ životního stylu (v civilizované době pro tělo nežádoucí) popř. pohybu (pro vytrvalostní sportovce velmi žádoucí), čímž dojde k minimalizaci požadavků na nebazální složku výdeje.

                            A to se (především u nesportovců) obratem projeví i v bazálním metabolismu, který a) nemusí bojovat za integritu organismu – opravovat poškození z pohybové aktivity a b) živit celý nadměrný metabolický, svalový a kardiorespirační aparát potřebný pro pohyb/sport.

                            K tomu ještě u žen speciální adaptace související s potenciálním těhotenstvím.

                            0 0
                  • team_daddy  

                    Jojo, takovýho máme v práci. Furt nám vykládá, jak je to genetika, že u nich v rodině jsou všichni tlustí. Jen nevím, jak genetika souvisí s tím, že v 06:00 snídá plechovku guláše, ke svačině si dá 30 deka paříže a před spaním 2 piva. Inu…genetika.

                    0 0
                • Cannonball  

                  No, já mít postavu atleta nikdy nebudu (ani jsem nikdy neměl – a to i v době, kdy jsem měl minimum podkožního tuku), protože mám tělesnou konstrukcí blíže spíš Thorinovi, než k Legolasovi. ;-) Nízká podsaditá postava, široká ramena, široký hrudník a silné a těžké kosti…

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Jako spisovatel Dobrý :D bod číslo ctyri mne rozsekal :D :D

      0 0
    • 106Paja  

      Zaráží mě, že píše, že najezdil pár set tisíc km na kole a přitom průměrně 6t km. To by pár set (200) tisíc najížděl 33 let.

      Jinak by nebylo špatné pořádit sporttester a držet se v aerobním pásmu, aby nejezdil jen na cukry. Z toho mu i vyplyne, že kopcům se bude muset vyhnout, jelikož nepůjdou skloubit s TF.

      0 0
      • novas752  

        Kopce klidně může, ale pomaličku pomalu.

        0 0
        • arny71  

          S touhle váhou mu to vždycky vyskočí nad 160 TF, jakmile ten brdek bude mít víc jako 4 %.

          0 0
      • Cannonball  

        Na kole jezdím trochu déle jak 33 let… (s malými přestávkami) od cca 6 let, a to už je nyní více jak 40 let. ;-) kola byly cca Sobi 20 – dámská Liberta – Favorit – Nějaký kovový horal – současný Amulet (z roku 1998 – viz profil.) Někdy jsem najel méně jak 6000 km/rok, někdy zase o dost více (v období, kdy jsem jezdil na kole do práce, tak to bylo jen tyhle jízdy do práce a zpět cca 4800 km/rok + to co jsem najel navíc turisticky, což mohly být také tak 4000, takže v tom období to bylo cca 9000 km/rok… Samozřejmě, že ty kilometry z předrevoluční doby jen odhaduji vzhledem k tomu, kolik jsem pak najel s cyklokompjůtry…

        Jinak s mou současnou hmotností a kondicí jsem hodně rád, když se dostanu na byť jen spodní hranici areobního pásma (dle tepovky). Nechci dostat infarkt, srdce i ostatní vnitřní orgány budou určitě ještě dost zatučnělé… Až se dostanu pod dejme tomu 110 kg, tak pak už to bude lepší…

        Kopcům se nevyhýbám, ale jedu je pomalu na lehounké převody. Pokud je nějaký krátký (tj do 100m délky), tak ho zvládnu i tak, že jdu ze sedla, ale to už mám trochu strach, abych neušlápl pedály… ;-)

        0 0
        • Nutribird  

          Hovno, neřešit jezdit, ono to přijde samo. Hlavně aby tě to bavilo, s přibývající fyzičkou budou ubývat kyla a přibývat km. Chuť na jídlo bude, ale nebude tolik času. Závodit nechceš, ale žít jo a to je hlavní. Užívej si každou chvíli, držím palce.

          0 0
          • Vilém  

            Ja myslel, ze chce shodit, ale ona ho vlastne trapi kyla.

            0 0
            • Martin  

              To je svinstvo, taky jsem ji měl, ale v olomoucké fakultní nemocnici mě jí zbavili a ještě jsem mohl oblbovat sestřičky :)

              0 0
        • Ricci  

          neboj, zanedlho vymenis rafky a potom ram, oboje casom pod 130 kg praskne, hovorim z vlastnej skusenosti :-)

          0 0
          • Cannonball  

            Zadní ráfek už jsem vyměnil (viz první příspěvek, problém č. 2), ten současný by to měl ustát… ;-) A teď (k 10.9) už nevážím 130, ale „jen“ 121 kg a snad to půjde ještě dolů.

            0 0
    • jannk  

      Jako super, ale zajdi si k obvoďákovi (on tě pošle dál) na vyšetření kardiovaskulární soustavy. Soused taky začal hubnout, dal to dost rychle z asi 140kg na cca 110kg … a potom to s ním definitivně seklo :( (jo, měl k tomu predispozice)

      0 0
      • Cannonball  

        Byl jsem, (i na EKG) a vše v pohodě – teda kromě zatučnění vnitřních orgánů a vyššího cholesterolu, což se při nadváze 50 kg tak nějak očekává… ;-) Ono hodně asi udělalo i to, že jsem předtím aktivně sportoval…

        0 0
      • Roxteedy  

        Jasny. Pisu vyse – max 0.5kg/tyden. A na pohodu. Musi te to bavit. Jinak clovek skonci jak tvuj soused…

        0 0
    • Smazaný účet  

      Byla by škoda, kdyby Cannonball neměl pro samé ježdění čas na sepsání vtipných příběhů z cest. Věřím, že budou přibývat, parádně se mi to četlo, a zlepšilo náladu.

      0 0
    • team_daddy  

      Příběh krásnej, nelze než držet palce!

      0 0
    • krikli  

      Vtipnej článek, dost jsem se nachlámal… Jinak obecně, v případě, že chceš zhodit, tak 70% dělá strava a pouze 30 % fyzická aktivita…

      Jinak jezdi dokud tu pujde a na zimu si pořid pořádny hadry a chod pěšky… Do práce, do obchodu, kamkoliv…

      Až se dostaneš pod 110 kg, zkus občas běžet.

      Hlavně tu zimu neproflákat.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        70% ku 30% … jak pro koho. Ale uznávám, málokdo má tolik vůle a času, aby byl schopen všechno nahnat jen na pohybové aktivitě (za určitou hranicí ztrácíš chuť k jídlu a hlavně nemáš dost času jíst, protože potřebuješ spát).

        S běháním ať si počká na 95 kg, do té doby chůze & nordic walking.

        0 0
      • Cannonball  

        Jasan, na zimu plánuju hodně chození a hlavně pořádnej návrat ke cvičení – teď nedávno jsem si zkoušel jen tak pár lehkých cviků a zhrozil jsem se, že na bench nevytlačím ani komářích 120kg… :-(

        Dřív jsem jezdil celoročně, tj i přes zimu (teda vyjma nějakých mimořádných kalamit), nyní mám ale jiné zaměstnání a do práce to mám pěšky 10 minut… :-/

        Co se týče běhání, tak to u mě nehrozí, protože z nějakých nepochopitelných příčin to nenávidím. Ještě tak sprint na 100m, v tom jsem býval dobrej, ale běh delší jak 200m mě psychicky naprosto ubíjí. Spíš znovu zařadím chození po schodech – rodiče bydlí v 12 patrovým paneláku a když připočtu přízemí a sklep, tak je to 14 podlaží. No a to si třeba 20× nebo 30× vyjít, to úplně stačí…

        0 0
        • adam1  

          To myslíš 20× 30× denně nebo ročně?Tě to zabije :)

          0 0
          • Cannonball  

            Nezabije, když jsem dělal powerlifting, tak jsem to měl ke kolu jako aerobní aktivitu, když se nedalo (nebo se mi nechtělo) jezdit. 30× na jeden zátah (tj vyjít, sjet z 12 patra výtahem do sklepa a znovu vyšlápnout 13 podlaží a pak pořád 30× dokola – cca 3 hodinky aktivity – bez odpočinku, jen s pitím. A takhle 3× týdně… Nic tak strašnýho to nebylo, akorát trošku nudný, už jsem pak třeba počítal mrtvé mouchy za dvojsklem v každém patře atp… ;-)

            0 0
            • Ricci  

              tak toto ked zacnes robit znova tak kila pojdu dolu ako raketa

              0 0
              • Cannonball  

                Záleží jak u toho budu žrát… ;-) Když jsem to dělával před lety, tak se mi hmotnost vůbec nehýbala – ale to bylo proto, že jsem se opravdu hodně krmil aby bylo z čeho budovat svalstvo… Ty schody jsem chodil hlavně jako doplněk k silovému cvičení, abych si posílil kardiovaskulární systém a zvýšil arerobní výkonnost, nechodil jsem to tenkrát kvůli hubnutí, to jsem nepotřeboval…

                0 0
            • Smazaný účet  
              0 0
              • Cannonball  

                jj, bohužel ten výtah z toho času sežere celkem dost, není z nejsvižnějších… (takže cesta dolů je vlastně takovej odpočinek)

                A ty 3 hoďky je takovej střed – někdy jsem to měl rychleji, někdy jsem to za ty 3 hoďky stihl 36×

                0 0
                • Smazaný účet  

                  úvazek s osmou, nahoře jí jen provlíkneš, sjedeš venkem po zdi…dole vyvlíkneš

                  0 0
                  • Japhy  

                    Sousedi budou nadšený dvojnásob. Nejen dusot po schodech, nově i dusot zvenku po panelech :-)

                    Bacha na polystyren a perlinku, jestli uz máte zatepleno.

                    0 0
                  • Smazaný účet  
                    0 0
                  • Cannonball  

                    He he, to si ještě pamatuju z Prachovských skal, kam jsme chodili po vojně lozit… Jenže to jsem (po návratu z vojny) vážil 75kg… ;-)

                    0 0
        • Roxteedy  

          Silovej trenink na hubnuti moc ne… kdyz uz na silu, tak treba 20–30 opakovani. A ne, jak si byl zvykly 5–10 pri powerliftingu.

          Chozeni spis s hulkama. Schody jsou previt.na kolena a kycle. Pozor. Zarad i plavani.

          Ja si na zimu koupil fatbike. Tak.jsem zvedavej :)

          0 0
          • Cannonball  

            Schody jsou prevít na kolena a kyčle především když jdeš směrem dolů. To já nedělám – jak už popisuju výše, chodím jen nahoru a dolů vždy sjedu těch 14 pater výtahem.

            A chození po rovině s hůlkama (NW) plánuji až tak po sedmdesátce/os­mdesátce… ;-) Do té doby mi stačí svižná chůze 6–7 km/h…

            Jinak i silovej trénink je imho v pohodě – nabrání svalové hmoty zvýší bazální metabolismus…

            0 0
            • Roxteedy  

              Je videt, ze znas svoje telo, tak vis, co ti dela dobre a naopak… jen ty hulky bych nezavrhoval. To neni (jen) pro lidi, co nemohou. Tim zapojis mnohem vic svalu celeho tela, lepe cirkuluje krev a budujes si funkcni svalovej skelet. Proto jwe to treba super na bolesti zad.

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                '+ ještě ve vyšší frekvenci nezanedbatelně buduješ koordinaci (proto téměř nikoho jít NW vysokou frekvencí nevidíš).

                0 0
            • xtonda  

              NW není nic pro důchodce, vyšší zátěž, zapojení větší části těla https://en.wikipedia.org/…rdic_walking

              0 0
        • petrx  

          Na zimu je daleko lepší vytáhnout běžky a stačí aspoň 1×týdně celodenní výlet, neznám účinější sport na spalování tuků +jako bonus posiluješ celé tělo. Taky jsem trpěl nadváhou a výrazněji jsem shodil až když jsem chodil pravidelně na běžky (12 kg tuku/3 měsíce). Kolo a pěší turistika, ač mám tyto aktivity již od dětství velmi rád se co se týče hubnutí s během na lyžích nedají vůbec srovnat.

          0 0
          • Pepe72  

            1× celodenní výlet na běžkách a zhubneš ?

            0 0
            • Smazaný účet  
              0 0
            • petrx  

              Ano ještě na nový rok jsem měl nějakých 107 kg, od té doby jsem pravidelně každý víkend jezdil na Nové město na moravě (+koncem sezony Jeseníky to jsem si bral 3× dovolenou a na běžkách byl tedy v tento termín v týdnu 2–3×) v závěru zimní sezony jsem se dostal na nějakých 94–95 kg+k tomu narostly nějaké svaly. Přes léto samozřejmě pravidelně jezdím na kole+sem tam pěší výlet a nyní jsem na nějakých 91–92 Kg takže oproti běžkám docela slabota.

              0 0
              • jannk  

                otazka je, co by delala vaha, kdybys prvni jezdil na kole a az potom na bezkach :)

                0 0
                • petrx  

                  Na kole jsem jezdil i loni a úbytek váhy byl stejný jako letos, tedy v rozmezí statistické chyby.

                  0 0
          • krikli  

            Běžky jsou sice super a pro normálního smrtelníka nemyslitelný sport… Poslední zimy stojej za prd, pokud máš rodinu a práci, tak představa, že každou sobotu se budeš někam štráchat minimálně hodinku autem, abys sis pak půl dne někde zajezdil…

            0 0
            • Smazaný účet  
              0 0
              • Smazaný účet  

                jo, tyhle potkávám na modřanský peklostezce a nejradši bych je zabil – nejen že rozhazujou nohama jak inlajnisti, ale ještě kolem sebe mávaj těma holema, že má člověk strach, že ho napíchnou…

                0 0
              • Barak  

                Máš s tím nějakou zkušenost?

                0 0
                • Smazaný účet  
                  0 0
                  • Barak  

                    In-line nejezdim, jen jsem trochu zacal uvazovat o nejake priprave na bezky nez jen behani. Da se na tomhle nejak rozumne skatovat? Nejak ve me to uchyceni boty nebudi duveru.

                    0 0
                    • Smazaný účet  
                      0 0
                      • Krov  

                        Lepší jsou normální kolce na asfalt. Technicky je to běžkám bližší (soupaže i bruslení) a námahu si můžeš přizpůsobit výměnou koleček za rychlejší nebo pomalejší.

                        0 0
                        • Barak  

                          No jo, jenže náklady na kolce s brzdou jsou někde kolem 20 papouchů, pokud vím. Ale hlavně, potřebuješ na ně fakt dobrý povrch.

                          0 0
                          • Krov  

                            Na asfaltu se zpravidla jezdí bez brzd. Když zvolíš pomalejší kolečka, tak i mírné kopce k tréninku stačí a ty sjedeš. Donedávna ani žádná rozumná brzda neexistovala. Až loni se jako novinka objevily brzdy ovládané z hůlky přes bluetooth, to by mohlo mít potenciál a určitě časem zlevní.

                            Povrch stačí stejný jako na inlajny, víceméně průměrný asfalt stačí (pokud zrovna nechceš dělat rychlostní rekordy na PU kolech)

                            0 0
                            • Barak  

                              Brzdy zmiňuji z toho důvodu, že nemám poblíž bydliště žádný delší relativně rovný úsek s dostatečně kvalitním asfaltem a nechce se mi kvůli tomu někam dojíždět. Nejblíž bych měl případně asi Ladronku, ale tam je celkem provoz a asi bych se víc vyhýbal lidem než si zajezdil.

                              Proto mě zaujalo to řešení s většími kolečky, které by mi umožnilo jezdit po horším asfaltu třeba v Divoké Šárce. Jenže, tam je problém se sjezdy.:-) Viděl jsem řešení brzd, kdy od koleček vedla hadice, nevím jestli uvnitř bylo lanko nebo hydraulika, k bzdícím páčkám, které měl jezdec na opasku.

                              0 0
                              • Alojs01  

                                Mám tyhle, brzdy jsou hydraulika (obě lyže na jednu páčku). Snese to různý (horší) povrchy. Výhoda je, že tak vlezeš v normálních botech, takže žádnej batoh na záda nic. Někam popojdeš, popojedeš, nasídíš a hotovo :-).

                                0 0
                                • kandik psi zub  

                                  tak todle vidim poprve v zivote :D ten svet je pestrej…

                                  0 0
                                • Barak  

                                  Jo, něco takovýho jsem právě viděl a asi by to pro mě mohlo být v pohodě. Asi to bude stát ranec, ale ani jsem nenašel nikoho, kdo by to prodával.

                                  0 0
                                  • Alojs01  

                                    Tohle se už ani neprodává, ten výrobce s tím skončil, škoda…

                                    http://www.carv.cz/…ailskate.htm

                                    http://www.freeskiing.cz/articles.asp?…

                                    Kdybys měl malou nohu, tak ti je prodám, už na nich moc nejezdím…:-)

                                    0 0
                                    • Barak  

                                      Nohu moc malou nemám, ale stejně bych si to nejdříve potřeboval vyzkoušet. V tom testu na tom jezdili po sjezdovce, což je trochu jiný použití než bych si představoval. Abych zas po ujetí 2km nebyl úplně k.o…:-)

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  
                                        0 0
                                        • Barak  

                                          Na běžkách umim, proto to právě chci, abych na podzim potrénoval ten pohyb, než bude sníh. Ale je jasný, že je bude rozdíl mezi tím výše uvedeným a mezi třeba tímhle. Teď jde jen o to, jak velký rozdíl to bude.

                                          0 0
                              • Krov  

                                Na podzim je Ladronka v pohodě, už teď v neděli odpoledne jsem tam jezdil skoro sám. Navíc je osvětlená a to se hodí , když je krátký den.

                                Taky záleží k čemu to chceš. Pokud to má být příprava na běžky, tak ty s velkými nafukovacími koly nejsou ideální, pohyb je jiný, zvlášť pokud mají pevnou patu.

                                0 0
                                • Smazaný účet  
                                  0 0
                                  • Krov  

                                    To je jen v hlavě. Stačí si osvojit správnou techniku a zažít přiměřenou intenzitu. Já na sněhu taky většinou bruslím, ale občas je výhodnější zařadit soupaž (typicky při kombinaci rychlá stopa+pomalý střed)

                                    0 0
                                • Barak  

                                  Jo, myslel jsem to jako přípravu na běžky. Ještě o tom zauvažuju. Jenže k ceně klasických kolců je nutné připočítat ještě vázání + pravděpodobně cenu nějakých nezateplených bot, protože se mi dost potí noha a obávám se, že v plusových teplotách bych měl boty brzy na odpis.

                                  0 0
                                  • Krov  

                                    Jasně, vázání musíš připočíst a ještě asfaltový hroty na hůlky (cca 250,– kus). Jestli ale nechceš moc utratit, koukni na kolce od Drlíka, vycházejí myslím nejlevněji a na trénink úplně stačí. Boty neporadím, i v létě jezdím ve starých hodně zateplených Alpinách a nevadí mi to. Spíš v létě řeším rukavice.

                                    0 0
                                    • Barak  

                                      Dík za tip. Musím to pořádně promyslet, abych nekoupil náčiní, které mi bude ve sklepě chytat prach.:-) Zejména si musím ujasnit, jestli jsem schopen, nebo možná spíš ochoten, věnovat čas ježdění za kvalitním asfaltem s kolcema v kufru.

                                      0 0
                                      • Alojs01  

                                        Takhle jsem dopadl já, nadšeně jsem na nich jezdil rok a pak jsem si uvědomil, že už jsem rok nebyl na bruslích, pak jsem do toho začal trošku po letech běhat a kolce už druhý rok leží v garáži…

                                        0 0
                                    • Barak  

                                      Hele chlapi, ještě by mě zajímala jedna zkušenost. Dá se na rozumném povrchu (Ladronka) jezdit i po tmě s čelovkou?

                                      Četl jsem, že je celkem problém při najetí na nějakou nerovnost nebo kamínek. Nejde mi ani tak o to, že se to přenáší do lyže a není do pohodlné, ale spíš o to, jestli se to dá při náhodném přejetí překonat bez rozbití držky.:-)

                                      0 0
                                      • Krov  

                                        Na Ladronce by to víceméně šlo i bez čelovky, protože je osvětlená, ale je lepší ji mít abys byl dobře vidět i ty. Jinak třeba na stezce z Bráníka do Jarova už je čelovka nutná a raději trochu výkonnější (cca 400 lumenů) právě kvůli případným nečistotám.

                                        Rozbití držky je na kolcích určité riziko právě v případech, kdy nějaká nečistota (kámen, tvrdší větvička) zablokuje kolečko. To pak funguje jako breakbrzda, lyže zastaví na místě a člověk díky volné patě jde setrvačností na čumák. Ale nestává se to často, nepamatuju, že bych měl někdy víc než jeden pád za sezónu při nájezdu cca 1000km a byly to naštěstí jen boule nebo odřený loket či koleno. Ale jezdím radši v přilbě. Riziko pádu sníží větší kola, soupaž a samozřejmě asfalt bez nečistot – naštěstí na Ladronce i u Vltavy občas stezku čistí. Nejrizikovější je naopak ježdění 1–1 na 70–80mm kolech po dnech silného větru nebo v místech nějakých terénních prací, kde přes asfalt jezdily náklaďáky.

                                        S jiným principem pádu jsem se zatím nepotkal, s většinou koleček se dá bez problémů jezdit i na mokru, blbý je jen namrzlý listí.

                                        0 0
                                • Alojs01  

                                  Ty co mám já s nafukovacíma kolama pevnou patu nemají. Používám, respektive používal, jsem je hlavně na bruslení a ten rozdíl je ve dvou základních věcech. Za prvé jsou ty kolečkový lyže težší než běžky a za druhé to jede „jako po kolejích“, hodně těžko se na tom oproti lyžím i bruslím zatáčí. Ale když si zvykneš, je to paráda :-).

                                  Samozřejmě s hůlkama.

                                  0 0
    • radovann  

      pěkně si to tady rozvášnil,vím dost dobře s čím se pereš,a fandím ti.

      0 0
    • alinceb  

      Držím palce. Mám výrazně nižší nadváhu a mnohem lepší předpoklady s ní bojovat, ale zatím chybí vůle do toho šlápnout a chybí teda i čas.

      Hlavní je, že tě nebrzdí zdraví.

      Já nabral během půl roku víc než 10kg nad standardní hmotnost díky zdravotní stopce. Našli mi hyperfunkci štítné žlázy, tak jsem musel na delší dobu úplně vysadit aktivity s vyšší zátěží (nejprve tepy nad 100 – to mám když vyjdu 2 patra schodů, a pak jsem se musel držet do 150) a začal jsem zobat prášky na omezení funkce štítné žlázy. Tím jsem se od loňského června do prosince dostal z přijatelných 89kg na 102kg. Pak jsem dostal „zelenou“ se zase trošku hýbat a jde to velice pozvolna dolů. Aktuálně jsem na 96–97kg a rád bych to dostal zase pod 90.

      0 0
    • cheyene  

      Toto som riesil minuly rok. Chcel som vyuzit MTB a tak som kupil cyklisticke valce (Tacx Antares T1000) a hladke plaste.

      Zaciatok som naplanoval na 1.12.2016. Namiesto „vysedavania“ som robil HIIT treningy. Na youtube je dost prikladov od GCN.

      Zvolil som

      Warm Up: 10–20min podla teploty

      11×

      Max: 45sec

      Recovery: 1:15sec

      Celkova dlzka 32min pri 10min zahrievani…

      Rychlosti, ani naslapane kilometre neriesit… Rozne kombinacie plastov a nahustenia davaju ine valive odpory.

      Zacinal som na 180cm/90kg. Kazdy tyzden som zhodil 1kg, tj po 3 mesiacoch som bol na 75kg. Cez Vianoce no neslo, len som udrzal rovnaku hmotnost :-).

      Pri nakupe valcov je dobre overit maximalny rozostup, ktory este zvladaju. MTB su relativne dlhe (oproti cestnym).

      Tacx Antares T1000 nemaju brzdny system. Nedoporucujem pre HIIT na silnicke…

      Priklad rychlosti:

      MTB (Maxxis Overdrive, 3.5bar)

      Warm Up: 18–22kmh

      Max: 45–55kmh

      Recovery: 22kmh

      Silnicka (25mm, 6bar)

      Warm: 35kmh

      Max: 85–95kmh

      Recovery: 35kmh

      Takze na silnici to nie je o max vykonu, ale o schopnosti to utocit (52×11) :-)… HIIT jazdim len na MTB v pracovne dni vecer a cez weekend rano. Pokial je pocasie, cez weekend pridam aj silnicku.

      Samozrejme som upravil stravu.

      ranajky: lanove semienka + kefir

      desiata: 0.5kg biely jogurt

      obed: standard, ale vzdy polievka, nejake maso + priloha (nie knedliky)

      vecera: zitny chleba (vlasna vyroba) + mix zeleniny podla dostupnosti + olivovy olej + slnecnicove semienka + konopne semienko

      Za cely den okrem ineho vypijem 2 litre citronovej vody.

      Teraz, ked som na cielovej hmotnosti, davam kazdy vecer 1/2 studentskej peceti alebo nejakehy moribundus, aby som udrzal hmotnost :-).

      Drzim palce…

      0 0
    • *J1  

      Držím palce ! :) Obdivuji, jak si ze sebe umíš udělat srandu :)!

      0 0
    • volyn  

      ahoj 40kg dolu, znamena prace tak na 10 mesicu minimalne, pokud to myslis vazne a nehodlas se vystavit frustrujicimu jojo efektu. Popravde bych se na kolo ve vetsi mire vykaslal v teto prvni fazi. Protoze budes asi hodne dychat a nebudes vubec palit tuky.

      Kazdy den chod do prace a z prace a to tak, at jdes alespon hodinu tam a hodinu zpet. V klidnem tempu klidne 4–5 km/h. Bez vyjimky, v desti ,ve snehu, proste chod a nevymlouvej se. Zacni jitst 5×-6× denne (svacinky bananek, bily jogurtik, mensi veci at nemas na obed/veceri velky hlad) a pis si vse do kalorickych tbulek poctive at vidis jak jis, ve finale je to jen pro tebe a je to jen orientacni. Pocitove to bude jasne. V prvni fazi te bude trapit priserny hlad a bolesti zaludku, protoze ho mas vytahany, tak je jasne,ze kdyz mu budes davat normalni porce tak bude protestovat, ale to se za par tydnu spravi.

      Vynech alkohol, sladke a pecivo, jez lusteniny at mas i dobre zazivani. Ale obecne proste jez tak, at se za sebe nemusis stydet. Verim,ze sis doma delal kilove steaky nebo sezral prase plnene jinym prasetem a s tim je holt konec

      kamarade ceka te tuhy boj , ktery zvladne jen male procento lidi, tak bojuj

      0 0
      • Pepe72  

        Můžeš někak vysvětlit: nebudeš pálit tuky ?

        0 0
      • Yura  

        Tak diky steakum urcite nenabral na 130kg sadla. Kvalitni bilkoviny jsou to posledni co bych mu zakazoval. Pivo je to prvni, kde bych zacal..

        0 0
        • volyn  

          ne sorry, jakkoliv libove maso v ohromnem mnozstvi neni proste dobre a rozhodne clovek nezhubne a ani mu nenarostou svaly. Ano maso nezakazovat. Jen jsem podotkl,ze zrani nadmernych porci je zrejme konec, pokud to mysli vazne a to je pro obezniho cloveka tezke asi tak stejne, jako pro alkoholika nesahnout po lahvi. Kdo zazil , ten potvrdi

          0 0
      • mr.ricardo  

        Pod to chozeni se podepisuju, je to to nejjednodussi, jak zacit hubnout a funguje to perfektne, vlastni zkusenost. Jeste bych pripomnel pitny rezim, pullitrovou petku s vodou porad s sebou, kdyz se hybes, musis pit.

        0 0
        • Yura  

          " pullitrovou petku s vodou porad s sebou, kdyz se hybes, musis pit."

          Dobrej nesmysl.. Prepijet se vodou, kdy kazde 2 hodiny chodis chcat bezbarvou moc je stejne skodliva vec jako nepit vubec a vychcat jednou denne napenenou hnedou tekutinu lol.. Hydratace neni jen o vode, ale hlavne o mineralech a prepijenim ciste vody nedelas nic jineho nez ty mineraly z tela vyplavujes. Coz je dobra vec leda tak pri stahovani vody, kdyz se potrebujes dostat do vahove kategorie nebo stahujes vodu na kulturistickou soutez.. Normalne ma clovek pit podle zizne. Idealne mineralni vodu..

          0 0
          • mr.ricardo  

            Tak kdyz zacne chodit, bude i potit, takze na vode s sebou nevidim nic spatnyho, lepsi nez mit prilepenej jazyk na patro.

            0 0
            • Yura  

              Ano jestli se bude opravdu pri tom chozeni v podzimnim pocasi potit jako prase, tak nevidim na mineralce nic spatnyho.. Ale presne ta moda co si popisoval tzn. petka neustale v ruce a vyglgat treba 6 litru denne nezavysle na tom jak moc se potim apod.. Je opravdu demence.

              0 0
              • kandik psi zub  

                coz je mimochodem jedna z (mala) rad, ktery jsem nikdy nepochopil co do provedeni. Na me by podle poucek hubno-vyzivaru vychazelo asi 4 litry vody denne plus pripadna spotreba pri sportu. Tzn. 4 litry jen pri sezeni v kanclu. Kdyz jsem to zkousel, chcat jsem chodil kazdy pul hodiny, cirou vodu, a pindoura jsem mel vytahanyho az ke kolenum. To fakt ne.

                0 0
                • Yura  

                  Klasika no. Demence nejhrubsiho zrna. Jen opravdovej tupec muze nekomu doporucit glgat vodu jak smyslu zbavenej aby byl hydratovanej. Pritom to ma presne opacnej efekt.. Vyplavuje to s tela sodik a kam jde sodik, tam jde i voda.. Nejlepsi je, kdyz ti pak jeste doporuci nesolit. Tohle kdyz pak doporuci nejakemu staremu cloveku v letnich vedrech aby se proplachovali cistou vodou a vubec nesolili, tak to muze lehce skoncit fatalne..

                  0 0
                  • mr.ricardo  

                    Ja se drzim jednoduchyho pravidla, barva moci svetle zluta. Vychazi to cca 2 litry vody denne, plus teda pridavam podle pocasi a poceni.

                    0 0
                    • Smazaný účet  
                      0 0
                      • TeryPV  

                        Ne Yura řekl, že pivo je to nejhorší! Přitom je pravda, že hezky zavodní a obsahuje spoustu věcí, které ostatní do sebe cpou doplňkama. Ale nic se nesmí přehánět a jsou lidi, jako já, kteří neumí u druhého přestat :D

                        0 0
                        • Smazaný účet  
                          0 0
                          • MnemonicJ  

                            nesmíš so domů brát babošovo účtenky, potom klidně můžeš žít v přesvědčení, že jsi měl dvě a přišel brzy domů. Obsah účtenky a čas vystavení může s tím přesvědčením dost zamávat :D

                            0 0
                            • TeryPV  

                              Tvoje žena neví kolik jsi měl piv, Babiš ano …

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                můžeš tvrdit, že jsi platil rundu celé hospodě…

                                0 0
                                • MnemonicJ  

                                  ale na to skočí jen v případě, že jí k ránu nevolali, aby si Tě přišla vyzvednout a zatáhnout tu sekyru :D

                                  0 0
                • TeryPV  

                  Já třeba když piju málo, tak mě pak bolí hlava, pro mě opravdu ty 4 litry za 8 hodin v práci jsou akorát. Ale každý to má asi jinak no.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Nesedíš v práci pod zářivkama? Mám stejný problém, pravidelně tak 3–4× týdně mě v práci bolí hlava, zejména v zimních měsících, kdy se svítí nonstop. Taky jsem si zpočátku myslel, že to je tím, že málo piju a během šichty padnou dvě dvoulitrovky Kofoly. Teď začínám mít pocit, že to je spíš kvůli frekvenci zářivkového osvětlení, protože léto bylo bez problémů (moc se nesvítilo) a teď už bolesti hlavy zase pomalu nastupují.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      musíš si udělat čepici z alobalu

                      0 0
                      • Smazaný účet  
                        0 0
                      • jIrI___  

                        Vyzkoušeno, to nepomáhá. Elektrosmog jsem tím vyloučil a přikládám to frekvenci blikání zářivky. Pracovat se zavřenýma očima jsem ale nezkoušel :D

                        0 0
                    • MnemonicJ  

                      4 litry, to je 8 piv, to už leckoho ta hlava rozbolí :)

                      0 0
                    • Yura  

                      A proc na zizen s tou vodou pijes tolik cukru v podobe kofoly? To je nejakych 160g cukru lol. Kdyz uz tak slazenou mineralku, ale i ta ma nejakych 75g cukru na tech 1,5l…

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Protože mi to chutná lol.

                        0 0
                        • Martin  

                          ty jsi čuně lol :)

                          kofču mám rád, ale dvě denně, to bych se zblil :D

                          0 0
                        • MnemonicJ  

                          byl jsme dost v šoku, potom co jsem zjistil, jak chutná bez rumu, ale dneska už jsem si tak nějak zvyknul a občas si dám, když nemůžu pivo

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Já zase nevím, jak chutnám s rumem. Takže všechno v pořádku, svět je v rovnováze :)

                            0 0
                            • Martin  

                              no nevím, já taky nevím jak to chutná s rumem. takže jsme dva proti jednomu

                              0 0
                            • Smazaný účet  
                              0 0
                              • MnemonicJ  

                                nechápu, jak někdo může lejt rum samotnej, to je už stav nejvyšší nouze a rum/kofola v poměru 2/3 je určitě lepší než s kolou i když už jsem to vlastně z nápojovýho lístku vypustil :) Když už na to přijde, tak si dám nějakej „trochu lepší rum“

                                0 0
                                • Smazaný účet  
                                  0 0
                                  • MnemonicJ  

                                    na mě je to moc sladký… z těch rozumně dostupných El Dorado 12yo, Diplomatico Reserva Exclusiva 12y nebo Matusalem Gran Reserva 15yo 0,7 l

                                    0 0
                                    • TeryPV  

                                      Za mě prostě a jedině Prostějovská čtyřicítka :D

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  
                                        0 0
                                        • Martin  

                                          hmmm, musím sjet do Prostějova, čtyřicítku jsem ještě neměl

                                          0 0
                                          • MnemonicJ  

                                            sice dobrá reklama od TeryPV, ale s takovým nárůstem zákazníků s tím ta čtyřicítka brzy sekne :D

                                            0 0
                                      • TeryPV  

                                        Tam je čtyřicítek, jen si vybrat :) Je fat, že jich pár v hodně dobré kondici znám :)

                                        Jinak jsem myslel RUM od starorežné. V Prostějově se mu vždy říkalo „Prostějovská čtyřicítka“ Hlavně z důvodu, že se u většiny tuzemáků a podobně snížil obsah alkoholu a i Starorežná prodává jeden RUM slabší. I když si nejsem jistý, zda vůbec tu „čtyřicítku“ ještě dělají…

                                        0 0
                                • nomecz  

                                  tak ke kvalitní točené kofole je potřeba kvalitní točenej rum

                                  kdo neochutnal nepochopí :-))

                                  http://www.ahaonline.cz/…uji-rum.html

                                  0 0
                              • xtonda  

                                Jo, to je škoda rumu.

                                0 0
                                • MnemonicJ  

                                  pokud vezmu v úvahu nějakej tuzemák, Captain Morgan a podobný delikatesy, tak to si nic lepšího jak kofolu nezaslouží, samotný se nedá pít ani jedno :)

                                  0 0
                                  • xtonda  

                                    Nějakej zmlsanej, dobrej tuzemák se dá, kapitán mi i kdysi chutnal, v poslední době to už není ono, buď se zhoršili nebo sem taky zmlsnul. Diplomático Reserva Exclusiva je samozřejmě jinde, nejlepší co sem pil, ty druhý cos psal sem neměl čest. Dobrej za rozumný peníze mi přijde Ron Cubay, ale je trochu sladší.

                                    0 0
                                    • MnemonicJ  

                                      tak uznávám, že z tuzemáků už jsem vyrostl… nemám rád spiced rumy zrovna typicky ten Captain Morgan, šíleně sladký, ukrutně vanilkový, fakt dobrý max do nějakýho koktejlu. Ze spiced rumů mi nevadí Sailor Jerry, ale většinou si spíše dopřeju něco lepšího. Typicky prémiovej rum je pro mě Zacapa 23yo i když nestojí zase tak moc (relativně na to za kolik se dá dobrej chlast koupit). Je pravda, že poslední dobou jsem se dal spíše na whisky a nepohrdnu ani absinthem.

                                      0 0
                                      • xtonda  

                                        Tak mě obilný a kukuřičný produkty vyloženě nejedou, před časem sem dostal The Sigleton, což už by prej mělo bejt relativně slušný a prostě mi to nechutnalo.

                                        0 0
                                        • MnemonicJ  

                                          ono není divu, je to o dost jiný, než ty rumy. Tam je ve srovnání s tím naším standardem (Božkov) lepší asi všechno, ale whiska má přeci jen výraznou chuť a aroma a říká se, že člověk se k tomu musí propít. Já už jsem pití tvrdýho dost omezil, nicméně tím spíš se snažím objevovat nový věci a dopřřávám si něco „lepšího“ Třeba poslední věc, která mne vyloženě nadchla by L’Ancienne od Žufánka

                                          0 0
                                      • krabica  

                                        Od té doby, co jsem vypil celou flašku Zacapy, tak ji nemůžu nějak přijít na chuť. :-D Tuzemák zatím snáším…

                                        0 0
                        • Yura  

                          Heh ty dopadnes fakt spatne. :))

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Přinejhorším umřu. Stejně jako někdo, kdo je celý život omezován životosprávou a neokusí, co to je za slast dát si každý den v týdnu na večeři jiný druh pizzy tak dlouho, dokud neprojede nabídku pizzerie od shora dolů :D

                            0 0
                            • Yura  

                              Kazdej to ma jinak no. Ja si dam jednou za cas den, kdy si dam prasarny na ktery bych mohl met chut a pokazde se ujistim, ze delam dobre, ze se takhle nestravuju bezne. :) Hlavne teda druhej den su uplne na sracky jako po nejake chlastacce nebo co..

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                To je tim, ze nemas trening:) Nekdo muze valit chipsy, parky, do toho piva…Druhy den vstane a podava 100% vykon:)))

                                0 0
                                • Yura  

                                  A vem si jakej by podaval na kvalitni strave, ktera to telo vubec nezatezuje, ale jen dodava energii a ziviny.. :)

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    To je ovsem cista spekulace, ktera nepujde overit, neb minovany jedinec by po zmene jidelnicku stradal dusevne…a jak kazdy vi, mysl je zaklad uspechu!:)

                                    0 0
                                • arny71  

                                  Všechno co jsi uvedl, je ale zdravé, ne?

                                  Chipsy = sůl proti křečím a odvodnění organismu, vláknina

                                  Párek = spousta bílkovin ;)

                                  Pivo = podpora pitného režimu, vitamíny, draslík

                                  Mnohem lepší, než si dát večer jablko plné cukrů!

                                  0 0
                    • TeryPV  

                      Ze světla to není. Jsem v kanclu ten, který zásadně odmítá rozsvícené světlo a naučil jsem to ostatní :) Ale je fakt, že brzy ráno jsem tu více méně sám, ostatní chodí po rozednění :)

                      0 0
    • lucie.pelantova  

      Držím.palce !

      0 0
    • volyn  

      Jezdím 3× týdně 3–4 hodky, pricemz ted v zime jezdim spise mensi intenzity, at se nejak vytrvalostne pripravim na ty masakry na jare. mam 10kg nadvahu. Nadvaha by mi nevadila, kdyby se nejednalo o tuky, kterych mam dost. Ma smysl pri tom zimnim jezdeni konzumovat pred jizdou nejake spalovace tuku? Nebo je to placebo nesmysl, pripadne pro zdravi nevhodny suplement? Pripadne jaky byste doporucili?

      0 0
      • Yura  

        Zaklad je strava a taky neni na skodu aspon jednou, dvakrat tydne zajit do fitka a zvednout neco tezkeho. Aby jsi stimuloval rust nebo aspon podrzeni svalu ktere mas v dobe, kdy chces spalovat ty speky.. Spalovace jsou ti na hovno. Jestli nejake stimulanty, tak kafe staci..

        0 0
        • volyn  

          3× tydne posiluji a jidlo jsem po vleklem boji zmenil tez a shodil uz asi 6kg za posledni kvartal, nevim jestli to vydrzim, ale asi jo. spis jsem chtel urychlit tu vec, ale jestli je to nahovno tak jdu cestou jakou jdu ted

          0 0
          • petrx  

            Já jsem teď v zimě kolo vyměnil za běžky, a od začátku zimní sezony doteď už shodil 4kg tuku dolů (loňskou zimu to bylo 12 kg), přitom mimo běžkařskou sezonu jsem nedal dolů ani gram, i když jsem jezdil klidně 3× týdně na kole.

            0 0
          • Yura  

            To te sklamu, ale cim rychleji zhubnes, tim rychelji to naberes.. Znas pojem jojo efekt? To je presne ono.. Taky jestli hubnes razantnim podseknutim kalorii tak to taky neni udrzitelnej stav.. Proste si tim jen spomalujes metabolismus a pak kazda kalorie navic pujde do tuku, protoze telo si setri na horsi casy.. Naopak se ma hubnout zrychlenim metabolismu tim ze pridavas jidlo.. Pak staci jen lehce ubrat a jde to dlu, ale bez zastaveni toho metabolismu..

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Příjmovou stranu rovnice celkem zvládáš, výdajová Ti evidentně moc neříká. Myslíš si, že máš ve všem jasno, ale opak je pravdou. Zaklínadlo o zpomalení metabolismu neúčinkuje tak, jak si představuješ, alespoň ve spojení s vytrvalostním sportem ne.

              Úplně a trvale Tě lovísquju, ale to dobře víš.

              0 0
              • Yura  

                Nastesti tu tvou klingonstinu neovladam takze cajk..

                0 0
              • Martin  

                Mně v tom traktátu trochu chybí informace o strukturování stravy – kdy co jíst. To je docela oblíbený kámen úrazu.

                0 0
              • petrx  

                lovísquju… :-D to je jak hantýrka z mimibazaru :-D

                0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Taky jestli hubnes razantnim podseknutim kalorii tak to taky neni udrzitelnej stav.. Proste si tim jen spomalujes metabolismus a pak kazda kalorie navic pujde do tuku, protoze telo si setri na horsi casy.. Naopak se ma hubnout zrychlenim metabolismu tim ze pridavas jidlo.. Pak staci jen lehce ubrat a jde to dlu, ale bez zastaveni toho metabolismu..

              Bylo by dobré seznámit se s celou realitou. S razantním omezením příjmu bez dalších souvisejících kroků máš dejme tomu pravdu, s jo-jo efektem určitě. Že jdou kalorie navíc do tuku není vůbec jisté, tam už záleží, co děláš nebo neděláš.

              Hned následující věta Tě opět usvědčuje: Naopak se ma hubnout zrychlenim metabolismu tim ze pridavas jidlo..

              Zvýšením příjmu jídla = energie metabolismus (katabolický) nijak nestimuluješ ani nezrychluješ. Naopak, kdybych vzal doslova to, co jsi napsal, tak by se celková energetická bilance posunula do ještě méně výhodné nerovnováhy, než už nejspíš je, protože nikdo není tlustý ze vzduchu, ale všichni ze žrádla. Dotaženo ad absurdum, dvousetkilová obéza by měla hubnout tím, že prostě přidá k 10.000 kCal sežraným za den ještě další třeba 2.000 a pak následně lehce ubere, třeba na 9.000 ?

              Ano, spousta tlouštíků hladoví, protože to přeženou s omezením příjmu nebo změnou složení přijímané potravy. Ale k hubnutí obecně nevede přidání potravy, ale naopak v první řadě přiměřené zvýšení fyzické aktivity, tak, aby s jistotou propálili více energie, než přijmou.

              * Pak staci jen lehce ubrat a jde to dolu, ale bez zastaveni toho metabolismu..*

              Operuješ pořád se zpomalováním a zastavováním metabolismu. Předpokládám, že máš na mysli hlavně bazální metabolismus. Ten se dá zpomalit, ale není možné ho zastavit, to údajně dokázalo pár jogínů a také všichni rezidenti lednice na patologii.

              Pokud jedinec nevyvíjí výraznější fyzickou aktivitu, dá se navodit stav zpomalování – tělo se nepřipravuje na další zátěž a neopravuje následky předešlé, celková energetická náročnost takového přežívání je velmi malá, tělo nepotřebuje přebudovávat energii do glykogenu ani odbourávat metabolity.

              Při pravidelném sportu už v malých časových dotacích a nízkých intenzitách je tento stav reálně nedosažitelný. Zvýšení základního metabolismu je při pravidelném opakování víceméně trvalé, hodnoty se pohybují kolem cca 1,5 násobku předešlé skupiny.

              Při intenzivnějším nebo vytrvalejším zatížení je něco jako zpomalený metabolismus totéž, co perpetuum mobile. Ve skutečnosti se pohybuje bazální metabolismus takovýchto jedinců až kolem 1,8–2,2 násobku první skupiny. Naopak, vzhledem k bazálnímu metabolismu a další (nad)spotřebě energie při sportu je od určitého stupně (silně individuální, ale každý vytrvalec tu hranici má a zná) značný problém udržet příjem na dostatečné výši jak z hlediska obsažených nutrientů a energie, tak jejich rychlé stravitelnosti a vstřebatelnosti.

              Primárně je příčinou zpomalení metabolismu u naší přežrané populace v 99% přímo či méně přímo omezení fyzické aktivity (počítám sem i hladovějící tlouštíky), zbylé 1% jde na vrub poruchám hospodaření s energií (třeba onemocnění štítné žlázy, jater atp.) nesouvisejícím s fyzickou (ne)aktivitou.

              Prostě tak: ještě jednou napíšeš něco podobného o hubnutí přidáním jídla nebo o zpomalení metabolismu, tak na Tebe poštvu zlé kalorie.

              Yuro, kolik toho máš letos nasportováno? Pozn.: Cesty od počítače k ledničce neuváděj, to není sport.

              0 0
              • Yura  

                Snad si nemyslis, ze nekdo bude cist ty tvoje ego zvratky?

                0 0
              • R294  

                metabolismus nejlépe rozhýbeš sacharidovými vlnami tak jak nějak popisuješ, bílkovinu a tuk ale nechávej tedy pokud jsou v poměru celkového kalor.příjmu cca.40% a 20%. dalších 40% jsou sacharidy a s těmi hýbej od 1,5 – 4g/kg tělesné váhy v denních vlnách, když bude mít hlad, nacpe se zeleninou ale je to o vůli to vydržet…bude se cítit dobře a váha půjde dolů…

                0 0
              • Yura  

                Jestli sis nevsiml, tak kdyz je rec o cyklistickem treningu apod.. Tak drzim hubu a soupu nohama, ale tyhle blaboly co pises jen ukazuji, ze v tomhle smeru si prave ty ten teoretik, ktery sam na sobe nema vyzkousene vubec nic. Mozna kdybys obcas dokazal vypnout to svoje obrovske ego, ktere k tobe neustale promlouva a zapojil selksy rozum, tak by ti nejake souvislosti takyh docvakly. Jak si myslis ze to funguje hlavne u zenskych, kterej neuslta podstupuji kazdorocne ruzne nesmyslne diety. Kdy se dostanou do bodu ze ji treba 1000kcal denne a stejne nehubnou? Vysvetli me jak je to mozne? Naopak jak je mozne, ze hubenej clovek ji denne treba 5000kcal? Cim vic kalorii jis, tim vic se postupne zrychluje metabolismus a naopak cim min jis, tim vic se metabolismus spomaluje a telo omezuje pro zivot nepodstatne funkce apod.. Co na tom nechapes? Logicky clovek kterej muze jist treba 3000kcal kalorii pro udrzeni vahy bude met asi lehci a zdravejsi hubnuti nez clovek, kterej si udrzuje vahu na 1500kcal. Kdyz za tebou prijde zenska ktera ji 1000kcal, chodi cvicit 5× tydne a nehubne co s ni jako udelas?? To by me opravdu zajimalo. Jinak pro takove hodne neinformovane si doporucuju precit treba neco od Billyho Craiga. Je vystudovanej a jezdil profi enduro, tak mozna ho nebudes met za takoveho blbce jako me.. http://www.billycraig.co.uk/…slim-healthy

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  Žádný sportovec nepřežije týden na 1000 kCal denně. Že cvičí, ještě neznamená, že sportuje. Pro dobré informace z první ruky doporučuji sportovat, stačí hodinu denně na 75–80% TFmax. Při třech hodinách už můžeš jíst, kolik chceš a ani intenzita nemusí být bůhvíjaká.

                  0 0
                  • Yura  

                    Takze bys te zenske co nehubne pri 1000kcal denne rekl, ze sportuje malo ok.. To me staci si o tve chabe znalosti udelt obrazek..

                    0 0
                    • volyn  

                      Borci chtel jsem poradit, ale toto je jeste lepsi. Navrhuju, abyste se sesli nekde a dali si poradne do drzky, treba to pomuze.

                      0 0
                      • Martin  

                        Baví mě, jak Jura pořád dokola ukazuje, že prázdný hrnec nejvíc duní.

                        Ale do držky by asi uměl dát dobře.

                        0 0
                        • Smazaný účet  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                          0 0
                        • Yura  

                          Rika ten co si mysli, ze zlucovody tvori zluc.. Coz je tvrzeni na stejne urovni jako ze zily tvori krev.. LOL

                          0 0
                          • Martin  

                            Ty sis ten můj příspěvek nepřečetl pořádně, že? To bylo pro tebe nakopnutí, aby sis problematiku pořádně nastudoval a aby ses zamyslel, proč se bez žlučníku dá normálně žít, i když tvrdíš opak. Protože, jak je tvým dobrým zvykem, pochopíš jen třetinu věci a pak plodíš hověziny. Stejně jako kdyby ses naučil jen, že defekt na kole může vzniknout kvůli vadné pásce v ráfku, a pak všem říkal, že mají vadnou pásku a proto mají defekty.

                            0 0
                            • Yura  

                              Me opravdu nemusis poucovat o tom ze zlucik netvori zluc ty tatrmane a nevykrucuj se z toho. Myslel si to presne tak jak si to napsal.

                              „Místní teoretici totiž zapomínají, že žlučník s tvorbou žluči nesouvisí úzce – žlučník je zásobník, žlučník se na tvorbě žluči nepodílí. Takže záleží, kolik žluči tvoří žlučovody.“

                              Gratuluju ti. Tohle je bez debat na all time best post..

                              0 0
                              • Martin  

                                To víš že jo, já ti to nebudu vyvracet. Bláznům se nemá odporovat.

                                0 0
                                • Yura  

                                  Ze ty sis zase zapomel dat bylinkovej extrakt od dedka korenare..

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    Neboj, nechám tě uhrát to na remízu.

                                    0 0
                    • ˘Ö˘ Krab  

                      Název vlákna nezní „slim-fat_kavárenská_po­valečka/eko_et­no_bio_vychrtli­na přestala hubnout“, ale „tlusťoch jede na kole“.

                      Ženská s příjmem 1000 kCal se nikde v mém reálném okolí ani ve fantaziích nevyskytuje a nepředpokládám, že by zde žádala o radu, jak zhubnout. Rač si nalistovat na začátek, vlákno založil jistý Cannonball 176cm/130 kg, i s tímto znevýhodněním se mu podařilo za dva letní měsíce ujet na kole 1000 km, což je asi tak o 999 km více, než jsi najel Ty, ale jen o něco málo víc než 1/4 ještě běžně dosažitelného nájezdu za tu dobu. Zmíněný uživatel (a všichni jemu podobní) určitě nedostatkem kalorií nestrádal a nestrádá, pokud nepřestane přijímat sacharidy, tak díky vlastním zásobám ani v blízké budoucnosti strádat nebude. A příjem mu evidentně stačí na zachování životních funkcí i na uměřenou míru sportu, která posunula jeho energetickou bilanci na tu správnou stranu.

                      0 0
                      • Yura  

                        Co do toho pletes zakladatele vlakna? Pripadas si normalni? Ja reagoval na otazku uplne nekoho jineho na uplne neco jineho a ty muj ocasek si mel zase jen potrebu si pohonit. Tak se prober. 44 let to je na demenci jeste brzo..

                        0 0
                        • Martin  

                          Ten pocit, když nedostatek intelektu nahrazuješ agresivitou…

                          0 0
                          • Yura  

                            Tak co zlucovode. Uz sis to aspon na te wikipedii nastudoval jak to teda je? :)) Priste si to prosimte prostuduj nez ze sebe zase zacnes delat blba..

                            0 0
                            • Martin  

                              Takhle tu remízu neuhraješ kámiku, takhle ne ;)

                              Prvotní pitomost jsi napsal tu: „Aha a jak naucis jatra ukladat zluc, aby byla pripravena k traveni naloze tuku, kdyz ju nema kam ulozit, ale tece neustale do tenkeho streva? lol“ a od té doby do toho jen zabrušuješ. Když jsem ti hodil záchranné lano, se kterým bys mohl vybrušovat, tak jsi ho velkoryse odmítl :)

                              Místo své agresivity a velkohubého napadání ostatních si raději sáhni pro trochu pokory ;)

                              0 0
                              • Yura  

                                A co je na tom co jsem ja napsal spatne? To me rekni zlucovode.. To sem fakt zvedavej. Ukaz se mas na to. :))

                                0 0
                                • Martin  

                                  Už jen fakt, že žluč teče do tenkého střeva neustále, je ********** ;)

                                  Pokud by ses podíval na tu wikinu, o kterou ses otřel, tak bys tam našel tuto větičku: Žluč je v játrech tvořena kontinuálně. Její vylučování do střeva je však řízeno reflexně i hormonálně a je podmíněno příjmem potravy.

                                  Takže žádné kontinuálně. Je tam na to regulační prvek. Extrahepatální žlučové cesty vedou mimo játra. Jsou tvořeny pokračováním dvou vývodů z pravého a levého jaterního laloku, které se spojují ve kratší společný jaterní vývod. K tomu se připojuje žlučníkový vývod a dohromady tvoří delší hlavní žlučovod. Těsně před jeho vstupem do stěny dvanáctníku se spojuje s vývodem slinivky břišní a ústí na velké duodenální papile. Duodenální papilu obepíná kruhový svěrač (Oddiho svěrač) a umožňuje tak dávkování žluči do střeva.

                                  A ty zmíněné reflexy lze vyladit tak, aby absence žlučníku nebyla velkým problémem. Stačí to udělat po operaci a nečekat 6 týdnů, kdy si už tělo zvykne a mastná strava pro něj představuje problém.

                                  0 bodů kámo. Jen jsem to pro tebe na začátku zjednodušil, aby sis nepřetěžoval paměť plnou mikroživin ;)

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Your liver continues to manufacture bile, but there is no longer a place to store it or concentrate it. Therefore bile continually slowly trickles into intestines. If you eat a fatty meal, you will not be able to secrete a large enough amount of bile into your intestines, therefore the fat will be poorly digested.

                                    Ti doktori jsou vetsinou na hovno, ale co se tyce zakladnich pochodu v tele, tam jim docela verim.. To ze dotycnej „nema problemy“ kdyz se prezira tlacenkama a nema zlucnik jeste neznamena, ze vsechen tuk nesere ven a za dalsich 10–20 let to muze byt uplne jina pohadka. To uz se pak asi vychloubat na foru nebude, ze ma raka tlusteho streva, slinivky apod..

                                    0 0
                                    • Martin  

                                      Ahá, tak ses mimochodem pochlubil, že umíš anglicky.

                                      A kde je řeč o tom, že se tělo umí nastavit tak, aby částečně kompenzovalo výpadek orgánu?

                                      Navíc jsi opět ukázal, že neumíš myslet v kontextu a mimo rozsah nabiflovaných „vědomostí“ – i debilovi dá rozum, že pokud se někdo bude přežírat tlačenkama, tak to nebude úplně OK. Člověk musí jíst jako zvíře a vědět, kdy má dost.

                                      Jedno se ti musí nechat – nabiflovat se umíš skvěle, ale běda po tobě chtít myslet v kontextu a dát si do souvislosti víc věcí – najednou si jako bigotní katolík, kterému sáhnou na Bibli a kopeš kolem sebe jako nákladní mula. Což dokazuješ dnes a denně. Jen doufám, že nejsi jeden z těch, co v osobním kontaktu podobné neshody řeší primárně pěstmi.

                                      0 0
                                    • zet65  

                                      Jestli tim dotycnym myslis mou osobu, tak mne docela zajima, jak jsi prisel nato ze se preziram tlacenkama. Za prve tlacenku, jitrnice atd… vubec nejim. Nechutna mi to. A za druhe se nemam potrebu chlubit na foru. Je to proste fakt. Jim uplne normalne to co vetsina lidi. Mozna snim vic,nez je prumerna porce, ale to bude tim, ze makam rukama v tezkem provozu a navic na smeny. Jo a navic nemam typickou cyklistickou postavu, po ktere ani netouzim. A jestli te zajima co vyseru tak ti muzu poslat par fotek, aby jsi prestal mit ty blbe kecy o rakovine atd. Je videt, ze jsi prejici clovek. To jsem te zatim na foru docela bral jako normalniho chlapa.

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        To ses tak sebestrednej nebo proc si myslis, ze pisu zrovna o tobe? Jinak hovno postnout muzes tim nic nepokazis a zadarmo ti ho zhodnotim..

                                        0 0
                                        • zet65  

                                          Protoze to jsem presne psal o par prispevku vys. Klidne poslu ty raketovy inzenyre,jenom sdel svuj email.

                                          0 0
                        • ˘Ö˘ Krab  

                          Pletu to sem, protože je to daleko případnější, než Tvá vysněná pipka s příjmem 1000 kCal.

                          O tom, jestli jsem nebo nejsem dementní si vyhrazuji právo nechat rozhodnout jiné, než Tebe.

                          Přesto Tě i nadále lovísquju, mucinky muck – a těším se na mnoho dalších Tvých hodnotných příspěvků v dalších letech.

                          Neuvažoval jsi o doplnění si vzdělání, třeba lékařského nebo čehokoliv ze sportovních studií, které máš pod nosem přímo v Olomouci, abys své rady mohl poskytovat zpoplatněně, ale hlavně, aby sis za ně mohl nést plnou odpovědnost?

                          (Jestli tedy máš platnou maturitu a udělal bys přijímačky a byl bys schopen vyřešit platbu za studium.)

                          0 0
                          • Yura  

                            To neni zadna vysnena pipka, ale uplne normalni praxe ocasku. Ale to by si vedel, kdyby si se nekdy odhodlal do posilovny zajit a ne jen trousil nactena moudra.. Jinak zase tahle debata zacala proc? Typek se ptak jak ma zhubnout a jestli maji cenu spalovace. Ja napsal, ze zaklad je strava a ze na spalovace se ma ******. S tim nesouhlasis? Urcite ano ale tobe nejde o to poradit, ale rejpat. Kdyz ti to dela dobre, tak me to neva. Aspon nejakou radost v tom svem zivote mas..

                            0 0
                            • ˘Ö˘ Krab  

                              Spalovače cenu nemají. Základem je a) hýbat se a b) nežrat. Výdej energie > příjem.

                              Co bych dělal v posilovně? Lapal bacily? Čuměl na pipky 1000 kCal? Ztrácel čas? Všechno, co potřebuji k sebeúdržbě, mám doma, umělé svaly pro svaly mě nezajímají. A děkuji, svalové hmoty mám dost, spíš až moc.

                              Zamyslel ses nad tím doplněním vzdělání? Hodně by Ti to prospělo, myslím to s Tebou upřímně!

                              0 0
                              • Martin  

                                V posilce jsi vidět vole, venku na kole v lese tě uvidí leda tak srnky a zajíci, případně pár chodců, co si klepou na hlavu, co za ****** to v zimě jezdí na kole, což postrádá cool factor.

                                0 0
                                • gerrard  

                                  :) Tak kukam, ze pan doktor Yura nehledi na osobni volno a ordinuje aj mezi svatkama. :)

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    Musí šířit Světlo Mikroživin :)

                                    0 0
                              • Yura  

                                Hybat se a nezrat. Aha.. To zni jako pekna crash diet..

                                0 0
                                • ˘Ö˘ Krab  

                                  Ne Yuro, normální lidé mají funkční mozek, takže se sebou nesmyslně neexperimentují a následně se nezhuntují, jako údajně Ty, ale zato úplně normálně pravidelně a přiměřeně sportují mnoho let, ke své potěše a fyzickému i duševnímu obohacení, většinou až do velmi pokročilého věku.

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Tak mozna v tvem naivnim svete..

                                    0 0
                                    • ˘Ö˘ Krab  

                                      Ne Yuro, můj „naivní“ svět sestává ročně z mnoha tisíc kilometrů (tudíž stovek hodin) sebepoznávání v reálných podmínkách a reálném světě. Při tom potkávám spousty dalších lidí a cením si jejich osobních zkušeností.

                                      Mám oproti Tobě ještě (krom jiných) jednu zásadní výhodu, totiž, když nevím a potřebuji nebo jen chci vědět, tak se mám koho zeptat. A protože jde o lidi, kteří opravdu vědí, tak je mi podáno obsáhlé a komplexní vysvětlení s upozorněním na slepé uličky a zavádějící údaje. To na internetu nikdy nenajdeš. Jakkoliv se tomu budeš vzpírat, je vědění i nadále, tak jako už tisíce let, předáváno osobním kontaktem. Internet je dobrý pomocník, ale zlý pán.

                                      To Tvůj svět mezi ledničkou, posilovnou a počítačem je virtuální bublina, ve které se evidentně vyskytují mýtická stvoření, funguje tam jinak zákon zachování hmoty a energie a i fyziologické zákonitosti se liší.

                                      Takže hned zítra ráno zvedneš tu svou tučnou prdel ze židle a půjdeš se proběhnout, udělá Ti to dobře, přijdeš na jiné myšlenky a třeba potkáš i nějaké opravdové lidi z masa a kostí.

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        No ty zhuntovane lidi na kole nepotkas to da rozum. A jestli se projevujes v realnem zivote tak jako tady tak se ani vubec nedivim, ze za tebou pro radu nikdo neprijde. Pak mas tak naivni predstavu, ze vsechno se vyresi 5 hodinama treningu denne..

                                        0 0
                                        • ˘Ö˘ Krab  

                                          O pěti hodinách jsem nic nepsal.

                                          A nečiním si nárok na to, aby si ke mně chodili lidé pro radu, vím toho příliš málo o příliš málo věcech. Resp. znám i takové, kteří o nich vědí 100× víc, takže případné tazatele odkazuji k nim.

                                          Kdybys potřeboval odborně poradit, třeba co se týká endokrinologie, diabetologie, výživy, věděl bych, ale dotyčný kolega by Tě zhruba po minutě musel čistě z milosrdenství euthanazovat, a to je jinak povahy mírné a neagresivní. Kolega fyzioterapeut by Tě ubezdušil nejdéle po druhé Tvé větě, jsa povahy lehce prchlivé a původně boxer.

                                          Jestli Tě baví dávat rady (evidentně baví), dělej to na komerční bázi a nes si za ně odpovědnost.

                                          0 0
    • Silniční-Pirát  

      Závodil jsem od starších žáků do druhoročáku juniorů a pak skončil… Po cca 3 letech při kterých sem na kolo ani jednou nesedl a každý víkend chlastal jak dostihovej kůň na každé diskotéce v širokém okolí,jsem přibral ze závodních 69kg na 88kg… Né jen kvůli váze,ale i proto,že mi to začalo hodně chybět sem zkusil o5 nějaký ten tréninkový režim…Moje první vyjížďka byla 50km převýšení cca 200m (úplná placka) Domů sem dorazil úplně prošitej a z vany sem lezl v křečích asi na 4tý pokus… Nic sem nevzdal a ještě víc se do toho obul… Po zhruba 2–3 měsících mi už nedělalo problem objet 100–130km s nějakou tou horou na trase. Po poctivé zimě sem zkusil první závody a dojížděl jsem v balíku :-) Na svou původní váhu jsem se dostal po půl roce. Bohužel trénink je jen 50% druhých 50% je strava bez které to nejde :-) Cyklistika je jedno velké odříkání :-)

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Musíš specifikovat „závodní cyklistika“, kdy se potřebuješ držet dejme tomu pod 15% tuku. Pak záleží na nastavení a zvyklostech, jsou lidé, kteří nikdy ze sportu nevypadli a rozhodně jim nepřijde, že by se v jídle nějak omezovali.

        Pro rekreační cyklistiku nějaké kilo, dvě, tři … deset… nehrají roli. Hlavní je, užívat si jízdy na kole, dojet tam, kam chceš, tak rychle, jak chceš a v takovém stavu, v jakém chceš. Nic víc.

        0 0
        • Silniční-Pirát  

          České poháry,těch je málo… Nějaké maratony-Krušnoton,Beskyd tour,Okolo vysokých tater… A taky Poháry amatérských cyklistů+Krajské přebory… Čím víc se závodí tím líp… Každopádně 15% tuku je pro závoďáka hrozně moc ;-)

          0 0
          • Smazaný účet  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Píšu pod 15%, protože tím se dostáváš už dost pod fyziologickou hranici, takže tento stav nerovnováhy musíš udržovat nějakým násilím na sobě.

            0 0
            • Silniční-Pirát  

              Jojo já si toho všimnul hned jak sem to napsal sorry ;-)

              0 0
            • Smazaný účet  
              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Různé zdroje udávají fyziologický obsah tuku pro mladého muže cca 17,5%, z praxe vím, že Tebou popsané kolísání i rozmezí je u sportovců běžné. Přesto se, čistě statisticky, většinu roku pohybuješ pod normálem.

                0 0
                • Smazaný účet  
                  0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Přiměřeně. Tak, aby Ti to dobře jelo, ale nedostával ses do zbytečných výkonnostních propadů. Záleží na trénovanosti, disciplíně, výkonnostní úrovni a délce požadovaného závodního nasazení.

                    Možná se dá najít na internetu, mám doma třeba nějaké antropometrické tabulky s mladšími závodníky, čísla jsou až děsivá (2002 elitní Australané 24 let: MTB-6,1% vs. silničáři-7,9% tuku) , většina z nich to přežila ve zdraví.

                    0 0
                    • Smazaný účet  
                      0 0
                      • ˘Ö˘ Krab  

                        Rok 2000, elitní Španělé 26–27 let: časovkáři 8,6% tuku, vrchaři 8,9%. Ale časovkáři 181cm/72 kg a vrchaři 176/64. Časovka je náročná na hrubý absolutní výkon (350–400W), hory na měrný (> 6W/kg). Tak si to přeber. :-D

                        0 0
                        • Smazaný účet  
                          0 0
                          • Silniční-Pirát  

                            To vypovídá o tom,že máš ještě rezervy které by šli vylepšit,ale to už se bavíme o procentech které mají profíci kteří se tím živí a musí to své tělo držet na 7–8% aby jim neujel na závodech vlak :-)

                            0 0
                          • ˘Ö˘ Krab  

                            Vypovídá to, že je Ti přes 50 a nejspíš sportuješ. Bez wattových prahů, laktátu a třeba VO2max se od počítače nedá ani odhadovat. Bohužel, s věkem se budou fyziologické tukové zásoby spíše zvětšovat a využívání tréninkových rezerv bude stále složitější.

                            0 0
                            • Smazaný účet  
                              0 0
                            • Yura  

                              " Bohužel, s věkem se budou fyziologické tukové zásoby spíše zvětšovat a využívání tréninkových rezerv bude stále složitější."

                              No s tema tvojema radama kazdopadne…

                              0 0
                              • ˘Ö˘ Krab  

                                Ne, tak to prostě je, stárnutí nezabráníš, pouze se dá oddálit. Věkové kategorie „starců“ nejsou pro nic za nic.

                                S věkem kupodivu velmi pomalu odchází síla, dřív Tě opustí rychlost a výbušnost, naopak rozvíjet se dá vytrvalost a ekonomika pohybu.

                                Byl ses už proběhnout? Jaké to bylo?

                                0 0
                                • Yura  

                                  Jasne a tim, ze budes provadet x hodin denne katabolickou aktivitu, ktera ti jeste z dlouhodobeho hlediska bude spomalovat metabolismus zejmena ve spojeni s tvou radou nezrat. To si opravdu muze byt 60tnik jisty, ze bude ochablej, svaly co jeste ma mu pujdou do hajzlu, tuk se bude kumulovat, tim se zvysi i konverze toho mala testosteronu co ma na estrogen. prostata zacne haprovat. Opravdu uzasnej scenar. Co takhle delat vsechno obracene, aby misto estrogenu a kortizolu telo pumpovalo rustak a testostern. Co takhle misto nesmyslneho x hodinoveho sezeni na kole v aerobnim tempu si dat svyznou hodinku a sem tam zvednout nejakej pytel cementu, aby jsi dal telu impuls, ze ty svaly potrebuje nebo dokonce potrebuje jeste nejake navic.. Co takhle misto chlastani litru kafe aby mohl clovek fungovat jist dostatek kvalitnich kalorii aby maximalizoval anabolismus, minimalizoval katabolismus a telo melo dostatek stavebnich latek, aby si tu aktivni hmotu mohlo dovolit ponechat apod..? To uz vubec tady neresime ostatni problemy jako je treba osteoporoza. Zeptej se kosmonautu co je nejdulezitejsi pro jejich prevenci. Jestli cches kosti jak s papiru tak vaz 40kg a sed celej den na kole, ale bacha aby te nesfoukl vetr a neprastil s tebou o zem, protoze by sis asi dolamal kazdou kost v tele..

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  
                                    0 0
                                    • Yura  

                                      Ale ja nereagoval na tebe.. Ja reaguju jenom na trna.. S kafem jsem to myslel tak, ze tim plno lidi nahrazuje jidlo ala kafe a cigaro misto obeda apod.. Coz neni dobrej napad.. S jidlem/ po jidle ok.. Ale hubnout stylem zazenu hlad kofeinem, cigarama apod.. TO ti mozna trn rekne ze to je ok, ale z dlouhodobeho hlediska padnes na hubu..

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  
                                        0 0
                                        • ˘Ö˘ Krab  

                                          Strava podle krevních skupin, to je skoro jako paleodieta. Vynecháním koláčku se posuneš asi až do ketózy.

                                          Maso neškodí skoro v jakémkoliv množství, dokud se nedostaneš do kolize trávení s tréninkovým plánem nebo nejdeš přes kalorický limit. Přemíra zeleniny je při intenzivním tréninku rozhodně velkým otazníkem.

                                          Než Ti Yura zapatlá hlavu svými teoretickými sračkami, tak se zkus sám zamyslet nad tím, proč trénující elitní cyklisté (ale i běžci) přijímají zcela záměrně tolik energie v podobě těstovin a podobně, tedy v sacharidech. Je něco jiného držet svaly (a tuky na uzdě) a něco úplně jiného vyladit potravu pro dlouhodobý trénink a výkonnost. Nastuduj si, jak a proč funguje tzv. sacharidová vlna. Spočítej si, kolik potřebuješ denně energie, jaký musíš zachovat příjem bílkovin v g/kg. Nějakou kávou se nezatěžuj, tři kafe nejsou deset.

                                          Ale bacha na Yurovy svyžné hodinky na kole, ty jsou fakt tvrdé!

                                          0 0
                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                    Vícehodinová denní aktivita nezpomalí metabolismus, kéž by, nemusel bych tolik jíst. Mým snem by bylo moci dělat to, co dělám, v neztenčené míře, k tomu konzumovat 1000 kCal/den, vyšlo by mě to velmi levně, možná bych těch 1000 kCal každodenně projedl v kaviáru.

                                    Ani nevíš, jak velkou nevýhodu máš v tom, že jsi nikdy nesportoval jinak, než u počítače. Hodina na kole v aerobu totiž jako by nebyla, to je tak jen nějaká regenerace na vytočení nohou po závodě nebo roztočení po delší nemoci.

                                    Dovedeš si vůbec představit, že mi moje hmotnost, osvalení, procento tuku, svalová síla i vytrvalost dokonale vyhovují i bez Tvých zhovadilostí vyčtených z internetu a polovičatě interpretovaných? Že nechci ztrácet tuk, nechci přibírat svaly, dokonce ani nehodlám rapidně zvyšovat svou výkonnost? A nemusím kvůli tomu všemu dělat kolem stravy tanečky, jako Ty?

                                    Zvedni konečně tu svou línou tlustou prdel od počítače a běž se proběhnout, už Ti to vysedávání u internetu leze na mozek. Venku potkáš i v tomhle psím počasí opravdové lidi, když se jich osobně zeptáš, tak řeknou, že je to baví a líbí se jim to. Zeptej se, kolik toho naběhají a jestli mají zpomalený metabolismus. Pošlou Tě …

                                    0 0
                                    • Yura  
                                      1. svyzna hodinka neni hodinka v aerobu.
                                      2. Aerobni cviceni zejmena zvysuje hladinu kortizolu a T3 v krvi budes po nejake hodine taky hledat docela marne = telo degraduje a metabolismus jde do hajzlu. CO ten proces vyvrati a telo se bude pomnalu vracet do normalnu je regenerace a prijimani dostatku kalorii. Takze za predpokladu dostatku kalorii se opravdu metabolismus spomalovat nebude ba naopak. Ale je to kvuli tom prijmu kalorii a ne kvuli vydeji pri sportu. Mas stesti, ze tvoje tleo neni tak hloupe jako tvoje hlava, takze kdyz by jsi spaloval kalorie a nevracel je v dostatecne mire zpet, tak se stane co? Ano bude se t zpomalovat metabolismus a zase naopak jestli budes prijimat dostatek nebo jeste vic kalorii nez potrebujes, telo ma ten luxus zvysit produkci T4 a konverzi na aktivni T3.. TOhle jsou ale uplne zaklady, ktere me opravdu nudi tady neustale nejakym neznalkum opakovat.
                                      3. co ty chces a nechces me je uplne u zadku. Me jen sere, kdyz tu placas takvehle nesmysly, ktere by nedokazal ani vypustit z huby clovek co ma zakladni znalosti z trenerskeho kurzu..
                                      0 0
                                      • ˘Ö˘ Krab  

                                        Tebe je pro B-F škoda.

                                        Chlapče, co dělá/nedělá moje tělo vím nejlépe sám, velmi slušný základ a komplexní pohled, o jakém se Tobě, internetovému pazgřivci a nedoukovi ani nesní, mi daly mj. přednášky z biochemie, fyziologie a antrpologie, od pověstného prof. Hajniše jsem měl dokonce hned napoprvé dvojku.

                                        [ Chtěl jsem Ti jen naznačit, že svižná se píše s -i- uprostřed :-) ]

                                        Tvé teorie o neblahých následcích aerobní aktivity přestávají platit právě za hranicemi Tvého bytu a případně ještě posilovny s 1000 kCal pipkami. Teorie zdánlivě skoro dobrá, leč hrubě neúplná, proto neplatná.

                                        Ten internet Ti už fakt leze na mozek. Zvedni tu svou línou tlustou prdel ze židle a nasměruj kroky nikoliv k lednici (s vařenými nožičkami), ale ven, jestli tedy vůbec ještě tušíš, kudy tam jít.

                                        0 0
                                        • Yura  

                                          Zase ty tvoje ego zvratky? Ty ses fakt pripad. :) Jinak nejvic me bavi jak ze sebe delas pomalu profi cyklistu. Kolik prosimte najezdis za ten rok? 8000km? A to te opravnuje ostatni zesmesnovat? To je jako kdybych te ja zesmensoval ze nejsi chlap, kdyz nedokazes zvednout ze zeme minimalne dvojnasobek vlastni vahy. Nedelam to proc asi. Protoze normalni clovek ma nejakou sebereflexi a pripadal by si trapne. Znovu ti rikam dej sem fotku at vidime jak na sebe aplikujes ty svoje srandovni teorie..

                                          0 0
                                          • ˘Ö˘ Krab  

                                            Kilometry v podstatě nehrají roli. Podívej se na Stravu.

                                            Jde nikoliv o moje, ale o Tvoje ego. Urputně obhajuješ teorie, proč by nemělo být možné něco, co evidentně možné je, včetně odpovídajícího skutečně komplexního a skutečně vědeckého zdůvodnění, kterého se ale při Tvých omezených zdrojích informací sám nikdy nedobereš.

                                            0 0
                                            • Silniční-Pirát  

                                              Vy by jste měli víc jezdit a míň se tady hádat.

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                byste

                                                0 0
                                              • ˘Ö˘ Krab  

                                                Kolo jsem letos omezil, abych mohl o to víc poklusávat. Přesto se držím dost solidního nájezdu nejspíš hodně nad průměrem B-F, určitě v mnohonásobku nájezdu ctěného pana oponenta. Velmi pravděpodobně mám i naběhaných víc, než je zdejší průměrný nájezd na kole.

                                                Takže doporučení bys měl směřovat toliko na Yuru, já mu to říkám pořád, ať vypadne od toho computeru a jde ven sportovat. ;-)

                                                0 0
                                                • Yura  

                                                  Hele trne az udelas aspon 10 shybu, 50 kliku a drepnes trojnasobek svoji vahy. Tak muzeme o necem debatovat. DO te doby ses irelevantni..

                                                  0 0
                                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                                    Deset shybů nadhmatem, padesát poctivých kliků … to dává smysl. Dřepat trojnásobek mi momentálně přijde jako škoda kolen a kotníků, považuji to za cvik pro cvik, který pro život ani sporty, kterým se poslední dobou věnuji, nic rozumného nepřináší. Já fakt nejsem bečka sádla, ani úplná lemra, na rozdíl od Tebe.

                                                    Dokud nezkusíš sportovat, tak nebudeš vědět o čem sám píšeš, natož, abys chápal, o čem píší ostatní. Tolik k relevanci.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Takze nezvladnes ani jedno. No to sem si myslel. Sedet na zadku a tocit tema dratama do betonu co mas misto noh tomu rikas sportovani? To sis mel nechat az na silvestra. Tam se ty srandovni hlasky budou hodit vic..

                                                    0 0
                                                  • Silniční-Pirát  

                                                    Tady jseš na Bike foru ne Fitness foru… Tady se sedí na zadku a točí nohama nechápu o čem tady furt píšeš…

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Je otázka, co na bike-foru očekávat od člověka, který by chtěl vyasfaltovat asi 500m pěšinu k vodě.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    No ty nic nepis. Ty by ses k te hrazde nepritahl ani jednou. Tak ses rad, ze muzes sedet na sedacce nebo teda na tom kole.. :))

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Protože mi to k ničemu není, tak to nedělám, raději si zajedu do Luhačovic na oběd ;)

                                                    0 0
                                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                                    Kdysi dávno jsem prošel přijímačem, kliky byly oblíbená kratochvíle zelených mozků. Takže padesát kliků je otázka nejvíce čtyř týdnů.

                                                    Jediný sport, kde jsem byl opravdu soustavně trénován, bylo plavání. Takže na shyby stejný čas. Ještě k tomu patřilo šplhání po laně bez přírazu a sedlehy na rychlost za minutu. Krom jiného.

                                                    Jestli nevíš, jak vypadá mezomorf, tak si najdi obrázek v knížce, aby ses na mě nemusel jezdit dívat. Fakt nejsem bečka sádla, takže těch aktuálních 89kg bude asi … v kostech. Nevypadám jako vyzáblina ani nikdy nebudu, s těmi dráty do betonu jsi mě dohnal k slzám. Koupit si kalhoty nebo padnoucí kraťasy je pro mě oříšek, pás normální, ale dolní obvod stehna nad kolenem mi dělá starosti, v klidu v sedě 47 cm je něco, s čím krejčí úplně nepočítá. Takže komplexy z atrofie dolních končetin si leč na někom jiném.

                                                    Dlouho jsem přemýšlel, co Tě vlastně žere. Už to vím, máš mozkožrouta, ale je skoro na chcípnutí, protože posledních deset let víceméně hladoví.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Tak ted si me fakt rozesmal s tema 47cm pres stehno nad kolenem. Na stejnou vahu mam nad kolenem 56cm a to si pripadam jak podvyzivenej.. Nespletl sis nahodou stehno s rukou? :)) Mozna by nebylo na skodu vymenit krejciho lol..

                                                    0 0
                                                  • Breakpain  

                                                    Hele Yuro, já proti Tobě nic nemám, ale občas jsi hodně zaujatý ;-)…

                                                    Mnohdy mi přijde, že se tu přete o naprostých kravinách, nehledě nato, že se tu snažíš tak nějak praktikovat věci spojené s fitness posilováním. Nic proti tomu, ale tady tolik pšenka nepokvete, cyklisti to IMHO vidí jinak. To je jako bys vlezl na fórum o kulturistice a začal jim tam tlouct do hlavy, že ty obří svaly jsou nahovno, protože se s tím blbě pojede na kole ;).

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  
                                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    http://www.youtube.com/watch?…

                                                    0 0
                                                  • Karlos14  

                                                    +1 přesně

                                                    0 0
                                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                                    Dá se s tím ještě vůbec chodit? Nebo už jen sedět u stolu a silnýma rukama si honit nad Grznárovými fotkami? Já Ti nevím, třeba kraťasy CompresSport TR velikosti T3 jsou pro horní obvod 57–67 a dolní obvod 39–45, nahoře mi sedí dokonale, dole by mohly být o fous volnější. T4 jsou pro 62–72 a 42–46, ale větší už nedělají – a je málo lepších krejčích, než oni, pokud vůbec.

                                                    Upřímně, tahat se celý den s takovým balastem k ničemu by se mi fakt nechtělo, těch pár obdivných pohledů 1000kCal pipek ve fitku rád oželím.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Ty ses komik. Takhle vypadaly moje nohy pred nejakyma 4ma rokama kdyz uz jsem defakto jen jezdil a sral na posilovani. Kolem stehna cca 67cm.. Dnes uz je to nejakej patek co nezvedam nic tezsiho a sem polovicni. Mam rozmery jak normalni clovek a s kalhotama opravdu problem nemam, takze nedele s tema tvejma brdenkama takove divadlo, ze tvuj krejci neni schopnej na tebe nic usit. :))

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  
                                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    z tý fotky to není úplně dobře vidět, ale už vím, proč jsi takovej – malý péro!

                                                    :-)

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Dulezity jsou velky koule ne?

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  
                                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                                    0 0
                                                  • Val  

                                                    Koho zajímaj shyby a dřepy. Kolik dáš na benč?

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Heh protoze drep je kral cviku a ne lezet na lavecce a machat rukama. :) Nehlede k tomu, ze benc je sice nejoblibemnejsi cvik mezi pubertakama a nejcastejsi otazka od necviciciho na cviciciho, ale jako udaj samotnej je dost k nicemu. Muzes dat na bench 200kg, ale jestli mas 300kg, tak to tak zavratneej vykon neni. Naopak kombinace cviku, kde musis zvedat vlastni vahu(shyby) a kde se ukaze celkova sila celeho tela a jak dokaze tvoje telo fungovat jako celek(drep, mrtvej tah) ti ukaze jak na tom opravdu jsi celkove.. Idealne jeste do toho teda nejakej udaj z behu aby to bylo kompletni to je fakt.. :)

                                                    0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        tebe bych fakt chtěl mít ve firmě, abys oficiálně komunikoval se zákazníky…

                                        (sarkasmus)

                                        0 0
      • hmm  

        V 25letech jsem zhubl už jenom když jsem šel do schodů

        0 0
    • hmm  

      Hoši co by jste mi radili mám cévní trombozu, výhřez ploténky 4,5 x11mm, 3 záněty plantární fascie za sebou, 3 děti a 110kg, práce celý den na nohách nachodím něco kolem 10km, do práce to mám 10km. po celým dnu mě bolí fest nohy, nemůžu pořádně sedět bolí mě záda, nemůžu pořádně jezdit na kole bolí mě bedra, nemůžu nic tahat dělat sklapovačky lehce skončím na obstřiku páteře, Poradíte jak zhubnout? Díky

      0 0
      • mastihuba  

        tady je to jasny :-)

        https://youtu.be/o3g4rqeDur4

        0 0
      • volyn  

        najdi si v okoli nejaky ostry kopec a dej si ho 15×

        0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Dobré boty, dobré tvarované vložky do bot, kompresní podkolenky, možná i celé kompresní prádlo. Pomalu a pozvolna posilovat izometricky v polohách, kde Tě páteř nelimituje. Nechat někoho (fyzioterapeuta, pohybového trenéra) posoudit, jak vylepšit držení těla a odstranit nejhorší devastující dysbalance. Nežrat a modlit se, aby se stav nehoršil

        Pak můžeš zkusit nějakou zásadnější dietetickou změnu, Yura už Ti něco na dálku vyvěští.

        0 0
      • nomecz  

        No vim ze se to pise jednoduse , ale co takhle uvazovat o zmene zamestnani pokud te to takto huntuje ? Pokusit se vysvetlit situaci zamestnavateli a pozadat o prelozeni na jinou pozici ? A nasledne rozumne cviceni viz krab a look-ass

        0 0
        • hmm  

          To už se stalo. Už 5let je to trochu lepší. Všichni radí změnu ale až zjistí co mi je tak mlčí :-)

          0 0
      • jirkous3  

        Z osobní zkušenosti mohu doporučit cvičení SM System http://sm-system.stopbolestizad.cz/ Když měla dcera v předpubertě poměrně silnou skoliózu, zachránilo ji to od nošení krunýře. Samozřejmě s tím později praštila a tak když mě bolí záda, vytahuji ty gumy já. Vždycky mi to od bolesti zad zatím pomohlo, v podstatě jde jen o cílené posilování určitých svalů. Nevím ovšem jestli má smysl se do toho pouštět bez konzultace s fyzioterapeutem. Ono jde i o drobnosti v držení těla atp. Nicméně když se poohlídneš po okolí kdo dělá SM Systém tak to můžeš zkusit. Je to prostě úplně něco jiného než dřepy, sklapovačky atp.

        0 0
    • Gorf  

      Nejsem odborník na stravování ani trénink, jen řeknu jak to funguje u mě. Červen 2017 výška 192cm 106kg, pohyb veškerej žádnej, letištní strava, večeře v hotelech přes room servis v 1 ráno jako jediné jídlo za den, když jsem dojel z jednání. 5 let hledání výmluv proč nemám čas a sílu sportovat. Díky bohu za můj metabolismus a záchvaty sportovní horečky, kdy jsem jednou za čas tělo naprosto zhuntoval a pak zase týden a víc odpočíval. Díky tomu jsem však nedokynul na 150kg.

      V momentě kdy jsem nedopnul knoflík u kalhot, které jsem kupoval pár měsíců zpět a roztržení látky na košili u knoflíku na hrudi při větším nádechu mě donutili ke změně zaměstnání. Začal jsem pomálu ale pravidelně jezdit na kole. Ze začátku to bylo opravdu těžké, ujel jsem 20km a měl dost. Nicméně den co den jsem se překonával a přemlouval. Po 14ti dnech už se mi jelo mnohem lépe a dokonce jsem se na tu aktivtu každý den už od rána těšil. Po měsíci jsem aktivitu vyloženě potřeboval. Stravu jsem nijak neřešil, nerozuměl jsem co kdy a jak jíst nicméně se sama začala upravovat. Automaticky jsem přestal jíst bílé pečivo a začal pít jen vodu s citrónem. Po dvou měsících jsem už vyloženě musel každý den ujet alespoň 40–60km na biku, automaticky začal pravidelně jíst a pít, snídat musli, jíst ovoce, saláty, atd. Nicméně čas od času si dopřál prasárničku, stále se ale po večerech plolejvám vínkem a to tak že někdy i dost :). Po třech měsících jsem měl 104kg ale do pásku na kalhotech jsem udělal už dvě nové dírky a všechno ze mě padalo.

      Dnes každé ráno do fitka na hodinku lehké posilování a jízda rotopedu případně běh na pásu 20min turbo training podle GCN. Večer pak doma hoďka na trenažéru nebo běh cca 10–12km 2× týdně. Váha 96kg tedy o 10kg dolů, cítím se naprosto skvěle, nijak se neomezuju a dělám co mě baví. Na aktivitu jsem si jaksi vybudoval závislost. Jediné čeho se bojím je aby nepřišel úraz nebo delší nemoc, protože vím, že bych bez toho pohybu vyletěl asi dost nahoru i přes to, že už se nestravuju jako prase.

      0 0
    • pavlix  

      Ja jsem to zastavil jeste zavcas, v 2015 jsem mel na 178 cm 97 kg, zadna tragedie, ale nadvaha uz to byla, zacalo me to vadit, protoze kondice byla spatna a na kole me to prestavalo bavit, kdyz jsem po 30, 40 km byl strasne sedrenej a kdyz nas jelo vic, tak na me museli cekat. Znama me poradila jak upravit stravu, uplne jsem vynechal bile pecivo, pribrzdil s alkoholem, jen to pivo jsem obcas dal, ale pomálu, vice ovoce, zeleniny, bilkovin, ovesna kase na snidani a tak podobne. Zadna dieta se ale nekonala, jen uprava skladby potravin, zadne hladoveni, spis jist vicekrat za den. Obcas jsem si pred snidani zacvicil, par drepu, kliku. Zacal jsem vic jezdit na kole. Asi za 3/4 roku jsem dal dolu 12 kg a je to poznat, delsi jizdy kolem 100 km, ktere jsem v 2015 uz neujel ted uplne v pohode, proste ted nemusim s sebou tahat navic 12 kg. Letos jsem dal 5 denni vylet na Slovensko 400 km a taky v pohode. Je to opravdu velka uleva a dobry pocit kdyz pri pohledu do zrcadla chybi vyvaleny pupek :-). Jedinou nevyhodu to melo, musel jsem poridt nove obleceni, jelikoz z XL a XXL jsem se scvrknul na L. Opasky jsem jen zkratil :-). Pristi rok bych se chtel dostat lehce pod 80 kg a uz to drzet a na kole dat aspon 4000 km. K tomu me napomahej buh :-)

      0 0
      • novcze  

        já jsem se někdy kolem roku 2010 pří svých 180 cm prožral ke 100kg, což byl teda alarm kdy jsem řekl, že to takhle dál nejde, upravil jsem stravu, vyřadil bílé pečivo a začal víc jezdit a na konci 2014 jsem měl 74 kg, ale to bylo skoro až moc málo, tak teď se snažím držet kolem 80 kg … teď pracuju na skladbě stravy, abych přes zimu moc nenakynul. Minulou zimu jsem nabral 5 kg, ale to jsem se vůbec nekontroloval, přes léto jsem to zase shodil, ale na jaře bych chtěl vlézt na kolo s max. 82 kg

        0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  

      Pro p. Onuceho, nejak razeni preskocilo :Ano po hrichu prijde trest a bud rad ze muzes prijimat tyto dary.

      0 0
    • tsunami  

      Doufám, že to Cannonball zvládá a daří/podařilo se mu. Měl jsem minulý rok v létě skoro 180 (kg ne cm, těch je 200), jezím dost na moto -enduro (jen tak pro zábavu, sem tam nějaký sranda závod v rally apod.) a jednou při odšlápnutí v minimální rychlosti jsem si urval vaz v koleni. Aby mě unesl operační stůl a já mohl absolvovat operaci musel jsem shodit bezmála 50 kilo. Do jara jsem to dal (změna jídelníčku + kolo 5–6× týdně). Přes léto a podzim byla pauza (zákaz po operaci, pak moc teplo a pak zas moc práce), ale teď zas pokračuji v hubnutí s cílem dostat se na cca 115–120 kg s cílem pořídit si nějaké silniční kolo a mnohem víc si užít enduro :-) Jinak dřív jsem měl oblečení velikosti 5–6×l a byl to boj něco sehnat, teď mám 2–3×l (a něco 4×l, divně to číslují) a stále to je boj – všichni si myslí že jsou lidi jen prťavý a kulatý, ale že by někdo měl 2m je nenapadne :-/

      0 0
      • Georrge  

        To jsi 5–6× týdně jezdil s urvaným vazem v koleni?

        0 0
        • tsunami  

          Ano, je to prakticky jediný bezpečný a dost intenzivní pohyb.

          0 0
          • Georrge  

            Hustý, by mě nenapadlo že se s urvaným vazem dá vůbec hýbat. Ale asi záleží který vaz to je.

            Hádám, že věta „jste moc tlustý, nevlezete se na operační stůl“ byla dobrou motivací pro hubnutí co? :D

            0 0
            • lidumil  

              No my máme stůl na 350 kg :-)

              0 0
              •  

                To je ale na veterine :)

                0 0
                • tsunami  

                  Prý to už do některých nemocnic kupují i pro lidi…

                  Každopádně už dřív jsem si říkal co se asi stane až se zrakvím někde v lese na moto a budu potřeba odvézt. Ale pořád nebyla ta motivace tak silná. No problém se tím asi „vyřešil“.

                  0 0
                • lidumil  

                  Ale kde, tam mají stoly s ještě větší nosností.

                  0 0
            • tsunami  

              je to silná motivace, když chceš něco dělat a ne jen sedět na gauči. částečně utržený boční vaz dostal několik týdnů pauzu a nebylo třeba ho víc řešit, utržený přední křížový kompenzoval stehení sval. Sranda je, že mě teď baví víc jezdit na kole než na moto v terénu – jsem venku, v lese, ale potichu a klidně v chko, to na moto nešlo. Takže jsem zatím na enduro nesedl i když by to už šlo.

              0 0
              •  

                Na moto nemas co delat v terenu v CZ nikde vyjma tomu urcenych oficielnich drah.

                Jinak ti neverim ani slovo.

                0 0
                • tsunami  

                  Jestli mohu nebo nemohu být v terénu na moto se zrovna tebe ptát nebudu.

                  Nevěříš že jsem tolik vážil, zhubnul nebo že jsem jezdil při té váze na moto?

                  0 0
    •  

      Prostuduj si zakon o motorovych vozidlech v CZ at zbytecne nesplachujes svuj moralni kredit do hajzliku.

      Verim ti, ze jsi vazil 180kg i kdyz nevim jestli to bylo z vyzrani ci nemoci nebo obeho. Uz ale tezko verit ze jsi za vicemene pul roku zhubnul 70kg. Tak leda pomoci lekarskeho zakroku a buhviceho jeste.

      Nicmene nechapu, proc pises na cyklisticky platek kdyz jsi zjevme mentalne uplne jinde.

      0 0
      • tsunami  

        „Co to sakra meleš, ty vořechu?“

        0 0
      • Georrge  

        Bože ty jsi *****…

        0 0
      • kOmE  

        Ty budeš nejspíše jeden z toho mála co dodržují všechna pravidla. V lese najdeš více cyklistů porušujících nějakou vyhlášku apod. než motorkářů.

        0 0
        •  

          Nevim v jakem lese jezdis ty a jak dlouho ale ja jsem za poslednich dvacet let cyklisty v lese nevidel porusovat pravidla hry narozdil od motorkarske pakaze. Kde jezdim. Viz muj profil.

          V dodrzovani pravidel si libuji obecne, podvadeni bytostne nesnasim a obtizny hmyz zastavajici opak pokladam za menecene.

          0 0
          • kOmE  

            To jsem čekal. Lzeš si sám sobě. To se stává lidem s nenávistí k jinak orientovaným skupinám.

            0 0
          • onuce  

            Motocykly a čtyřkolky mi také pijí krev. Mimo hluk ještě v létě víří mračna prachu. Pálí mě pak i oči.

            0 0
      • kandik psi zub  

        Nevyšoustán?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.