• sobor

    37 kilo ke spokojenosti

    Jsem řidič kamionu a říká se,že tahle profese je výkrmna vepřů na kolách.Pořád se sedí,jí a spí.Žádný pohyb.

    Jednou ně můj kamarád Aleš nabídl,jestli nechci dělat pro své tělo něco užitečného.Při mé výšce 183cm a váze 120kg jsem i já uznal za vhodné se sebou něco dělat.Tak jsem nebyl proti do té chvíle,než jsem zjistil,co má za lubem.Kup si horské kolo a budeme jezdit spolu ty naše krásné Hostýnské hory.Já co by naprostý sportovní povaleč jsem se mu málem vysmál do gzichtu.Při jízdě na kole nad 2km jsem prodělal 2 infarkty a 1 mozkovou příhodu.

    No nic,nechal jsem to uležet.

    Jednou jsem vydal se do nedaleké Bystřice (jak jinak než autobusem,je to přece 2 km) tak jsem zavítal do obchodu mého budoucího přítele Romana,který prodává sportovní potřeby a světe div se,i horská kola.Tlemil jsem na to,jak žid do palírny.Slovo dalo slovo a já si objednal v té době parádní kolo do hor Dominátor Otawa.Jo tenkrát se Dominovi dařilo.Jen jsem měl obavu,aby mně ty brzdy ,kterou Dominik měl v základní výbavě,mou tělesnou schránku uchránilo při sjezdech z těch našich nádherných kopečků.Toš,jsem přece z Valach,tak tam musejí být kotoučové brzdy.Psal se rok 2007.

    Pak jsem si ho dovezl domů..Červeno stříbrný krasavec,s pru­žinovou vidlicí,při váze 17kg najednou stál u mě v garáži.Prostě paráda.

    První jízdu jsme naplánovali na nedalekou zříceninu hradu Helfštýn.Ale Alda neměl zrovna čas,tak jsem vyrazil s kámošem Jirkou.Jenže tomu den před tím ukradli z kola sedlo,tak jsme jeli 20km do Přerova koupit druhé.Je to po rovince já po přijetí do města uznal za vhodné,že by jsme po koupi nového sedla mohli jet zpátky domů.

    Jenže Jirka má větší postavu a ten zavelel,z radostí koupě nového sedla,vzhůru na hrad.

    Toš jsme vyrazili.Začali kopečky a já víc tlačil,než jel.V hlavě mi pořád vrtala myšlenka,proč mám ty kotoučkovky,když pořád tlačím?Abych to zkrátil,hrad jsme dobili a i v pořádku dojeli domů.

    Pak jsme začali vyrážet na hromadné vyjíždky po Hostýnkách a hádejte,na koho se pořád čekalo?

    Tak dost,musím dělat něco se svojí váhou.Začali mně bolet kyčle a kolena a to tak,že hodně.

    V době před vánocemi moji dobří přáteé Vilma a Jarda drželi takzvanou tukožroutskou dietu.Ta spočívá v tom,že se jí,podle receptu uvařená polívka,když člověk dostane hlad.No a podle návodu na celý týden další přílohy.Garantovaný úbytek váhy za 7 dní je 5kg.Mně se podařilo dolů 7kg.Ale abych se dostal k jádru věci.Tahle dieta vám žere energii a vodu z těla.

    Jezdil jsem tou dobou na Tesák(14km a 400m převýšení)Před dietou jen 2 infarkty a jinak v klidu.V průběhu 3 dnu diety jsem zavelel,vzhůru na Tesák.4× jsem slézal z kola a infarktů jsem se nedopočítal.Ale vydržel jsem.

    Pak se doporučuje týden vynechat dietu a pak se může znovu.Ale při pomyšlení,že bych pořád jedl polívku,se mi zvedal žaludek.Měl jsem 112 kg a co dál?

    Upravil jsem jídelníček,že po 17oo nedám do huby nic.Po 2 měsících bylo 10kg důle.

    Ale nastala doba útlumu.102 kg a dolů ani o píď.Bylo to sice krásné období,v kategorii Tir nad 100kg jsem jeden závod vyhrál a jednou jsem byl druhej.

    Poté se ve Velu objevil článek kde vám byl průvodcem člověk po trailech,který jezdil kamionem v německu.A ří­kal,že už nemá kvůli práci čas na kolo.

    A to byl můj novej impuls k dalšímu činu.Začal jsem do práce jezdit na kole(cca14km) a hlavně jeho slova mně donutila k tomu,že jsem si začal brát kolo do auta.Ze začátku jsem sundal obě kola,rám jsem vrazil do igelitového pytle a dal na horní lůžko do kamionu.Pak jsem si zhotovil držák na míru za boudu kamionu a kolo mně následuje po cestách evropou.Kdo si může dneska říct,že jezdí v pondělí po trailech slavného závodu Salzy,ve středu u Baltského moře a v pátek po Hostýnkách?

    A váha mé chrabré tělesné schránky šla rapidně dolů.Teď se zastavila na hodnotě 83kg.Jsem teď spokojen.

    A aby toho nebylo málo,tak můj kamarád Lukáš mně oslovil s mou manželkou,jestli mu nepomůžeme pořádat ultratrail v běhu po Hostýnských horách.Slovo dalo slovo,manželka je jeho pravou a já levou rukou.Dnes je kapacita toho závodu vyprodná během 4hodin.

    Bylo to přesně,jak na začátku tohoto příběhu.Nikdy bych si nepředstavil,že bych někde někam běžel.

    No a k tomu,že vozím v kamionu kolo,tak už mám běžecké boty a nemám problém zvládnout uběhnout10km.

    Chce to jenom chtít………….

    0 0
    • sobor  

      Jo a díky všem vytrvalcům,kdo to dočetl až sem.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Kacko  

      Super příběh a motivace! Díky.

      0 0
    • Strakááč  

      Jsem rád, že se někdo taky takhdle pochlubí a ukáže, že jde prostě všechno. Ano, i mě to namotivovalo… díky :)

      Určitě můžeš bejt hrdej na to co si v životě dokázal… Normálně bych ti .. zatleskal .. a věřim, že ses díky tomuto i změnil k lepšímu.. Prostě ze zrajícího hermelínu za volantem.. se stal sportovec s velkým S ......

      Jen se tak chci zeptat… ty infarkty byly jako infarkty nebo „infarkty“ (že si z toho byl uplně vyřízenej)

      Stejně uvidět před pár lety nějakýho 120ti kilovýho chlapa jak sotva vyjde schody a teď ??............ koukat jak tele na nový vrata, co se z toho chlapa stalo za sportovce, který vyběhne 10 poschodí a ani se nezadejchá :))

      nevim co jinýho říct…

      pro mě jsi BOREC , co dokázal dá se říct nepřemožitelnou věc ..

      Máš můj obdiv :) zasloužíš si .....

      0 0
      • sobor  

        Díky.Infarkty to byly,že jsem byl total vyřízenej :-)

        0 0
      • sobor  

        Díky za reakci.Jo,byli to infarkty,že jsem byl total vyřízenej.No

        0 0
    • DaD  

      Chce to velkou vůli a sebeovládání,vý­borně! Za mě palec pořádně nahoru a velký respekt !!

      0 0
    • kamaro  

      Respekt… jde vidět, že to jde když se chce.

      0 0
    • oddie  

      Pěkný výsledek!!! Ta tukožroutská polívka je dobrý úlet, to akorát škodí, ještě že tě to neodradilo.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Pěkně. Klobouk dolů.

      0 0
    • Rakosnik  

      Dobrá práce!

      0 0
    • meris  

      Gratuluji. Pro mě motivace, že když se chce, tak to jde. Já teď bojuji s kouřením.

      0 0
      • prodi  

        na sobě mám vyzkoušeno, že musíš ze dne na den. Žádné částečné omezování nebo nějaké dodávání nikotinu jinak. Musíš se prostě ráno vzbudit s tím, že jsi nekuřák, vsugerovat si to:)

        0 0
        • meris  

          Zatím poslední cigareta v pátek. Snažím se vyhýbat zakouřeným místům. Tedy konkrétně hospodám kde se kouří.

          0 0
    • Karma  

      Gratuluju k supr výsledku! Jen si dej pozor na stravu, ony tyhle různý diety bejvaj dost jojo efektní. Spíš se snaž stravovat kvalitně. Že nebudeš jíst po 5. hodině večerní ničemu dlouhodobě moc nepomůže, tělo se adaptuje a stejně začne ukládat tuky znova. Pokud chceš sportovat musíš jíst, tělo potřebuje energii, ale jíst kvalitně. Abys věděl jak to funguje v praxi na mě, dříve jsme žral 7000 kJ denně a měl jsem pneumatiku a teď žeru 11000 kJ denně (tedy víc) a pneumatika kolem pasu paradoxně zmizela. Prostě jsem jen změnil skladbu potravin.

      Tak hodně síly do dalších bojů.

      0 0
    • bernie  

      Ano jde to – mas muj obdiv sam vim ze je to mozne (za rok taky skoro 40kg – na kolo jsem sedl v roce 2013 – prvni obrazek)

      0 0
      • Karma  

        no ty kráso, tak to je slušný.

        0 0
      • DaD  

        To je stejně síla „pár“ kilo a je to úplně jiný člověk:) Já osobně bych chtěl zažít ten pocit,když ze sebe člověk shodí ten pytel cementu (trochu tomu ubíra to,že je to postupné) co sebou léta tahal…

        0 0
        • Lister  

          Ono úplně stačí, když si vezmeš do každé ruky balík dvoulitrových petek a zkusíš vyjít do schodů a najednou nechápeš, jak jsi to s sebou mohl tahat.

          0 0
        • bernie  

          Čistě mechanicky ti ten rozdíl popíšu tak, že pokud jsem na začátku myslel, že na nejlehčí převody co jsou na bajku vytrpím 5% stoupání, abych nahoře umřel, dnes tam dávám 36 – 19 jen proto, abych si to na radost přefrkl s rukama na helmě.

          :)

          0 0
      • DaD  

        A samozřejmě super výkon.Gratula­ce.Nemám moc v lásce tlusté lidi a tak jsem za každého takového moc rád.U nemoci a nemožnosti toto dokázat je to samozřejmě něco jiného…

        0 0
      • Lister  

        Tohle snad ani nemůžou být dva stejní lidi?

        A pak že po třicítce to nejde. Gratulace.

        0 0
        • ememem1  

          samozrejme ze to ide. ak nemas na robote nic ine len pracu ktrorou sa v pohode uzivis a toto. pokial mas dve tri deti, chorych rodicov a pod. a cele to treba uzivit a postarat sa o to tak je to horsie. nie vzdy je to len o tom ze chcem.

          0 0
          • Lister  

            Zklamu tě – vždycky je to jenom o tom, jestli chceš. Lidi jsou tlustí, protože chtějí být tlustí a protože jim to vyhovuje.

            Výmluvu si vždycky najde každý. Já je hledám celý život.

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Obávám se, že máš pravdu.

              0 0
            • ememem1  

              kecy, si sam a preto mas silne reci.

              zena ti robi na smeny, povedzme lekarka. na take ze "dnes chod z roboty skor idem bikovat' mozes zabudnut. rano vstanes o siestej, porobis deckam desiaty a a rozvozis ich do skoly. potom po obede na treningy, hodku tam a hodku vedla posedis, pokecas s maminkami o spagetach, pozbieras to a odvezes domov nech sa naucia. to uz mas zenu doma z 12-ky z ktorych 10 v kuse operovala a hodis jej to doma na krk nech sa trocha zabavi, urobi im nieco zrat atd. medzitym skocis na opacny koniec mesta pozriet polochromu mamku a cestou jej nakupis. dojdes vecer o osmej domov a z domu (ak mozes) podorabas do roboty co si nestihol. rano sa to opakuje. ako ok, obcas sa utrhnes ale o nejakom pravidelnom trenovani si mozes nechat zdat.

              netvrdim ze je to uplne moj pripad ale tie silacke reci „singlov“ o tom ze staci chciet ma vyslovene seru.

              0 0
              • Lister  

                Nechci to číst, jsou tam podle všeho jen samé výmluvy.

                Ženatý, dítě, další snad taky jednou bude, práce měsíčně 260–300hodin, k tomu nějaké to studium, často praxe na několik měsíců v jiném městě, měl jsme 94kg teď mám stabilních 75kg.

                Piš si co chceš, jak říkám, vše to jsou jen výmluvy, aby člověk sám se sebou vydržel. I když to máš v životě těžký, tak pokud nejsi nějak zásadně nemocný a obezita není projeve choroby, tak se s tím dá vždycky něco dělat.

                0 0
                • svářeč  

                  nj, tak ty to máš s toho stresu

                  0 0
                • ememem1  

                  asi sa moc nechapeme, ja netvrdim ze sa neda schudnut,tam je rovnica jednoducha – prijem < vydaj – a v zasade je uplne jedno co a ako zeres aj ked o optimalizacii sa tu hovorit neda. narazal som na to, ze je to docela problem spachat ako nasledok seriozneho pravidelneho treningu co popisuje zakladatel threadu.

                  0 0
                  • Lister  

                    Celé to překrucuješ. Napsal jsem že lidi jsou tlustí, protože chtějí být tlustí. Jak dosáhnou toho, že nebudou, jsem nic nepsal. Stojím si za tím, když chceš problém řešit, tak ho budeš, pokud nechceš, tak nebudeš, vše je o hlavě a vůli.

                    Před tebou se nebudu zpovídat, ale i při mém režimu jsme našel čas si každý volný den 1,5–2 hodiny zatrénovat.

                    0 0
                    • ememem1  

                      sak ke dbudes mat este to druhe jak pises vyssie tak uvidis.

                      0 0
                    • Janes  

                      To máš v tom případě špatnej nick :-)

                      0 0
                      • Lister  

                        Nemám, já jsem pořád docela tlustej, je tam ještě minimálně 10kg rezerva. Ale jsem si toho vědom, jsem jednoduše dost líné vypasané prase – takže to sedí.

                        Teď už se nehoním, cca 1× týdně jdu plavat a asi tak 1× za týden až 14 dní se dostanu na kolo. Teď jsou jiné přednější věci. Ubral jsem v jídle a váha se drží.

                        0 0
                        • Janes  

                          75 a tlustej, ty jseš trpaslík? :-))

                          0 0
                          • Lister  

                            Já nejsem malý, jsem jenom vertikálně nevyvinutý!

                            0 0
                            • Janes  

                              Aha…já zase říkám, že jsem jinak prostorově řešený :-)) 185/115 …

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Tak to máme stejně, akorát mam o 20cm více :D

                                0 0
                              • oddie  

                                To jo, na svou váhu bys měl být podstatně vyšší ;)

                                0 0
                                • Janes  

                                  Opticky to není tak hrozný, nejsem žádnej špekoun, jen prostě takovej velkej :-). Ve třiceti jsem měl ještě krásných 91. Pak jsem se oženil a začal podnikat a a a a už jsem se vezl.

                                  0 0
                                  • oddie  

                                    Jo jo, práce a manželství škodí zdraví :)

                                    0 0
                                    • Janes  

                                      Si piš :-), jak začneš trhat na hnízdo, je po srandě ..

                                      0 0
                                      • oddie  

                                        Ale já vím, oproti létům studentským už jsem taky o 20 kg starší. Jenže já na tom vydělal, šel jsem z původních 62kg na současných 82–85 :)

                                        0 0
                                        • Janes  

                                          To buď rád, já bohužel podvýživou nikdy netrpěl a bez piva to taky neumím. Jak jsem tehdy přestal lítat „po venku“ a díky podnikání se dostal do stresu, nahodil jsem za tři roky 30kilo a už jsem se jich vlastně nikdy nezbavil.

                                          0 0
                              • Lister  

                                :-)

                                Tak na každý jeden cm máš proti mě náskok 4.5 kg. Takže si to už asi lehce dopočítáš.

                                0 0
                    • gerrard  

                      O tom jak je to „jednoduche“ zhubnout bych mohl napsat knizku. Od doby co jsem mel problemy se stitnou zlazou, tak jsem to mel nekolikrat nahoru dolu. Ted mam telo tak vycvicene, ze dolu se mu vubec nechce.

                      0 0
                      • Spící kníže :-)  

                        Na tu funkci nadmernou nebo nedostatecnou jsou preci léky. X lidi s tim sportuje. A to ti to nejde dolů ani pohybem.? Ja naberu tak 3–4 kg hned po sezone v pauze kdy si davam klid a lenosim. Jdu se jen lehce projit jinak nic. Nebo 1× tydne projet. Ale jak pak zacnu uz telo zas pracuje tak se vaha zacne hybat.

                        0 0
                        • gerrard  

                          Zlaza je uz v poradku, tou to jenom zacalo. Driv nebyl problem zhubnout, ted uz to proste jen nejde. Telo se brani, uz si na to hubnuti zvyklo. Najezd uz nekolik let stejny od 2500 do 3500 km.

                          0 0
                • lazza  

                  .

                  0 0
                • lazza  

                  Při týhle časový dotaci to vychází na 12–13hodin práce denně, když počítám jen všední dny. To je docela ostrý…

                  0 0
              • vladaza  

                Mě jsou řeči „singlů“ u zadele :-), ale jako senior s dvěma dospělými syny Ti dávám za pravdu. Ono je v reálným životě někdy hodně obtížný rozdělit to málo volného času mezi manželku, děti, rodiče, trénink apod. To není jenom o „chtění“. Ve finále musí člověk něco ošidit, ale pokud to přežene, tak se mu např. rozpadne rodina, manželka si najde přítele, následuje rozvod atd. No a pak už má náš hrdina dostatek času na kolo :-).Otázka je, jestli kvůli tomu musel nejprve zakládat rodinu.

                0 0
                • Lister  

                  Večer má většina lidí času dost, jenom se prostě nechce.

                  Ale je to každého věc, jen je fajn, když je člověk k sobě upřímný.

                  0 0
              • Plechovka  

                Hubnutí je o hlavě a o jídle, sport hraje jenom vedlejší roli (samozřejmě teď neuvažuju extrémní případy typu 1000km týdne). Vlastní zkušenost. A abys pil vodu a neslazené čaje, dal si k snídani ovesnou kaši s ovocem, k svačině namísto tatranky bílý jogutr nebo pár plátků tvrdého sýra a papriku, k obědu namísto svíčkové s pěti třeba kuřecí plátek s rýží a tak dále, tak na to potřebuješ úplně stejný čas jako na „nezdravý“ jídelníček. Já jsem takhle za 3 měsíce sundal 10kg.

                0 0
                • ememem1  

                  :-)

                  0 0
                • vladaza  

                  To ano. Pokud si ovšem může člověk dopřát dostatek pohybu, tak je to hubnutí /resp. udržení váhy/ jednodušší. Prostě vím, že nějaký ten gram tuku navíc z „nezdravé“ /ale často velmi chutné stravy, třeba klasický řízeček, smetanový jogurt,…/ spálím tréninkem, nemusím koukat na to, jestli si do kávy dám jednu, dvě nebo žádnou lžičku cukru.

                  0 0
                  • Spící kníže :-)  

                    S tím se dá souhlasit, pokud dáš 700–1000 km týdně tak nemám obavu sníst téměř cokoliv. I to co nepatří mezi jídla zrovna zdravé výživy. Při takové zátěži totiž už je umění, do sebe dostat to co jsi vydal. :-) Tak aby jsi nebyl v deficitu :-)

                    0 0
                    • Melvin  

                      By me zajimalo, kolik takovych tydnu do roka mas?

                      0 0
                      • Spící kníže :-)  

                        Ja ti nevim 3, nebo 4 kdy se jezdi kazdy den. Ale kdyz se to snizi na úrověň co najezdi vetsina tak 400 az 450 km tydne je dost pohybu na to abs snedl cokoli. A to uz je snad hodne běžný. Myslim ze u vetsiny zavodniku ten objem bude 500 km a vic. U toho kdo chce hubnout kolem predpokladam ze musi jezdit dlouhe hodiny. Za 3× tydne 1, 5 hodiny toho moc neodboura.

                        0 0
                    • lazza  

                      Závisí to taky značně na metabolismu: najedu tak 50–100km týdně, v sezoně mžná víc, cpu se nezřízeně, ale váhovým ani tukovým nadbytkem teda netrpím, spíš naopak :-)

                      0 0
          • oddie  

            No, co znám lidi, co mají dvě tři děti, k tomu třeba staré/nemohoucí rodiče, celé to živí a starají se o to, tak tlustý z nich není nikdo, spíš jsou vychytrlí, jak se nestíhají nažrat…

            0 0
            • ememem1  

              to je samozrejme ine :-).

              ja som narazal na ten pravidelny systematicky trening.

              0 0
              • oddie  

                No tréning je v pr…, ten jsem kvůli dětem odstřelil taky, být s nimi je pro mě cennější. Člověk se při tom sice taky leckdy pořádně zapotí, ale tréning to stejně není.

                0 0
                • ememem1  

                  asi tak.

                  0 0
                • Lister  

                  Děti v noci spí, ne?

                  0 0
                  • oddie  

                    Jo, a já taky, a eště je mi to málo :D

                    0 0
                  • ememem1  

                    sa spytaj manzelky kolko toho prve tri roky naspala ked ti potomka oducala od plienok.

                    0 0
                    • oddie  

                      My jsme potomky na plíny neučili, tak jsme je nemuseli ani odnaučovat :)

                      0 0
                  • prodi  

                    A ty jsi robot, ze pres den litas a v noci budes trénovat? Po case budes unavenej a znicenej a ozelis to nejmene důležité a to bude to tvoje ježdění.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Tak nemusíš trénovat. Pro mě je sport jen prostředek udržení fyzické kondice a k vyčištění hlavy. Tak prostě pojede jen tak na pohodu. A pokud nepracuje fyzicky, tak ani zničenej nebude.

                      0 0
                      • prodi  

                        Tady je ale debata o treninku. Jinak naštěstí bylo letos nádherné léto a dalo se hodně najezdit i jen cestou do práce. Nebýt toho, tak mám tak o 70% najeto méně

                        0 0
                        • arny71  

                          Taky bych rád jezdil na kole do práce. Ale mám to 40 km, a to už je pro mě příliš, abych jezdli kopcovitou krajinou silnicemi plnými spěchajících aut 2 hodky tam do rozkopaného centra Brna a 2 hodky (ve tmě) zpátky. Na to nemám morál. Samozřejmě bych mohl vstát v 6 hod a v 7 vyrazit, ale raději si trochu přispím a dočerpám síly a holt objedu méně. Na druhou stranu, kdybych opravdu MOC chtěl, tak by to šlo. ale ta movitace prostě chybí. Proč bych to dělal?

                          Lister to vidí hodně zjednodušeně a při druhém prckovi mu to dojde, ale v jednom má pravdu. Základem je chtít. Pak už jde jen to o, poskládat si priority a vytěžit pro své hobby maximum možného. Ne vždy je ale z reálného maxima možné poskládat trénink, někdy je to prostě jen na ježděníčko. On to časem pochopí i Lister. :)

                          0 0
                          • gerrard  

                            Tak jeste muzes jednu cestu vlakem a druhou na kole. Teda jestli Vam tam jezdi vlak.

                            0 0
                          • ˘Ö˘ Krab  

                            Na druhou stranu, kdybych opravdu MOC chtěl, tak by to šlo. ale ta motivace prostě chybí. Proč bych to dělal?

                            O to právě jde. Někteří tu motivaci najdou, někteří ne, někdo pravidelný pohyb nezbytně potřebuje v množství větším než malém, někdo se bez něj obejde úplně. A pak je tu ještě většinový zlatý střed.

                            Na otázku „proč bych to dělal“ si musí najít a zdůvodnit odpověď každý sám za sebe.

                            0 0
                          • oddie  

                            40 km ještě jde, spíš bych viděl problém v tom centru… Nedá se najít nějaké místo na okraji, kde by se dalo nechápat kolo (u někoho, garáž apod)., jezdit jen tam a pokračovat MHD?

                            0 0
                            • ˘Ö˘ Krab  

                              … zpocený a mokrý, v cyklověcech.

                              0 0
                              • oddie  

                                V garáži se kupodivu dají mimo kola nechat i hadry…

                                0 0
                                • ˘Ö˘ Krab  

                                  Pokud by byla vytápěná, tak by snad i uschly. Pokud ne, potřeboval bys dvoje na den a musel bys jedny vozit s sebou v batohu (tam suché, zpátky mokré). Plus věci na převlečení na zbytek cesty do práce.

                                  0 0
                                  • tromboonen  

                                    Podnikatelskej zamer: Park and Ride garaze na okrajich mest pro commutery na kole s koupelnami, servisem, susarnou zpocenejch hader a hlidanim kol…

                                    (Tak nekde v Anglii by se to mozna mohlo i vyplatit..)

                                    0 0
                                    • oddie  

                                      Třeba by se na to dal získat nějakej grant :)

                                      0 0
                                      • Martin  

                                        že bychom založili nějakou obecně prospěšnou neziskovku a konkurovali auto/matu?

                                        0 0
                                        • Wiseman  

                                          Třeba by to šlo formou sdílení :-) Něco jako coachsurfing :-D jen by jsi poskytoval místo na kolo,hadry a sprchu :-)

                                          0 0
                            • RomanH  

                              Brno je v tomto v pohode, do centra je to skoro ze vsech stran z kopce, pripadne po rovine. Taky to mam 35km, ale dojizdim jen parkrat do mesice, problem v mem smeru jsou chybejici cyklostezky – musim po hlavnim tahu. Od Brna je to uz pohode. I kdyz vyrazim uz v 5 rano, provoz je docela silnej a cim jsem starsi, tim se rano vice bojim.

                              0 0
                              • arny71  

                                To je přesně ono. Já to mám směrem z východu, od Slavkova a tam se musí po silnicích. A přesně jak píšeš, už od rána jedno auto za druhým. Kdo za mě bude platit hypotéku a další srandičky, když mě nějakej ňouma srazí?

                                Ale abychom to nehrotili, hubnout se dá i jinak, než ježděním do práce. Já shodil v pase 14 cm v době, kdy jsem kolem 70% tréninkového času strávil na rotopedu, kolo bylo zbytek. Já jen, že když někdo má tuhle možnost, tak to jde o něco snadněji a je to i zábavnější.

                                0 0
                            • JendaH  

                              Já teda Brno neznám, ale v Praze mi to přijde na kole o dost bezpečnější než okolo Prahy, kde jsou úzké klikaté silnice s rozbitou krajnicí, na kterých se jezdí přes povolenou devadesátku.

                              (a pokud někdo dáte 2×40 celoročně denně na kole, tak smekám)

                              0 0
                              • tromboonen  

                                Brno je na rovine, silnice jsou sirsi.. kolem Pragy krome hlavnich taju (kde je to o hubu protoze je tam precpano) jsou tankodromy, za dne neni problem, za tmy bych taky rozmyslel..

                                0 0
                                • arny71  

                                  Brno na rovině rozhodně není, leda tak z jihu a možná kousek na západ, jinak jsou všude okolo kopce.

                                  0 0
                                  • tromboonen  

                                    Hele taky jsem tam jednu dobu bydlel.. jsou kopce a kopce.. a hlavne jde o to jak jsou ty kopce prudke a blizo u sebe.. kolem Brna je malo mist, kam by se nevlezla silnice, kolem Pragy jsou skoro horske tereny, co se silnic, jejich sirky a povrchu tyce :)

                                    0 0
                                    • arny71  

                                      Njn, Drahanská vrchovina jsou jen kopečky. Já netvrdím, že to jsou Alpy, ale podle tebe, Leo, je to skoro polabí.

                                      0 0
                  • prodi  

                    A ty jsi robot, ze pres den litas a v noci budes trénovat? Po case budes unavenej a znicenej a ozelis to nejmene důležité a to bude to tvoje ježdění.

                    0 0
                    • Carloss  

                      Ono je rozdil „litat“ vsude autem a nebo taky treba nakole nebo pesky :)

                      0 0
    • Slaany  

      Je to sice článek z Vela,ale možná je to i autor sám co jej poslal do Vela. Každopádně souhlasím, člověk musí jen něco opravdu chtít a jít si za tím. Já jsem MTB kolu a menšímu závodění propadl teprve před rokem. Taky jezdím kamionem a kolo si občas taky vezmu ,abych se před vybraným závodem mohl trochu rozjet v týdnu. Škoda jen ,že ten kamion nejde odstavit ,kde si člověk vzpomene a vyhlídne nejakou tu trasu.

      0 0
      • sobor  

        Jo,máš pravdu.Je to článek z Vela a psal jsem ho sám.

        0 0
        • raw 4  

          Četl jsem to už ve Velu a dobrej motivační příběh. ..Dobře si to dal!!!

          0 0
      • tromboonen  

        Pribeh pekny a klobouk dolu, ale proboha reknete mi prosim, ze nez to otiskli ve Velu, tak to nekdo alespon trochu opravil, nechci byt Grammar Nazi, na foru se to jeste mozna snese, ale pustit to do sveta na papire, za ktery si nechava nekdo zaplatit by byla dost tragedie..

        0 0
    • Martin  

      dobře ty :)

      0 0
    • sobor  

      Ještě abych vás trochu víc motivoval a jde to,tak tady mám profil na http://www.sportave.com/…voboda-roman Jak šla váha dolů,tak výkonnost šla nahoru.A letos jsem „sfoukl“ i Obra Drásala.

      0 0
      • Slaany  

        Supr odkaz ,zajímavé ,jem se tam taky našel paráda ;)

        0 0
    • Bat_CB  

      Clovece ses dobrej:)

      0 0
      • tom xtr  

        Palec nahoru. Někdy to chce fakt hodně vůle donutit tělo rozhýbat. A ještě navíc nežrat. Sakra, blbě zařazeno .

        0 0
    • mr.nikdo  

      Drsne. Nejvic se mi libi cast – jezdim po celem svete :-).

      Zbytek jsi krasne shrnul sam (Chce to jenom chtit…).

      0 0
    • Teapack33  

      Toto jsem četl i ve Velu, moc pěkně motivační :)

      0 0
    • tydytek  

      To se Ti to trénuje, když bydlíš v Hostýnkách ;-)

      Byl jsem u vás před dvěma týdny, i přesto že bylo hnusně, bláto, mlha, zima… tak to tam je bajkovej ráj.

      A jinak samozřejmě gratulace k takovýmu výkonu.

      0 0
    • Lister  

      Hezký výkon.

      Jen tedy já bych spokojený nebyl, lépe řečeno nedoporučuju být spokojený, já byl takhle spokojený, když jsme se blížil 70kg a pak polevil a teď mám zase o 5kg více – ale naštěstí je teď ta váha aspoň stabilní. Když máš problémy s váhou, tak je potřeba být pořád nespokojený.

      0 0
    • vpa007  

      Hele dost dobrý, respekt a to velkej… sice nemám takový kila, ale metrák jsem už párkrát „lízl“ a chtělo by to dolů tak ideálně aktuálně –10kg a na to nemám nějak morál… ale tvůj příspěvek je dobrá motivace!

      Co by mě ale zajímalo, čistě z technickýho hlediska, jak vypadá ten držák na kolo za boudou kamionu… asi to z nás použije miniumum, ale jako raritka a zajímavé řešení by to bylo fajn vidět… moh bys to vyfotit a plácnout sem do galerie?

      Díky! a kupu kilometrů bez nehod (TIR i kolo ;-))

      0 0
      • sobor  

        Díky za reakci.Tady trochu fotek mého bika na autě.Dominátor už má 10 roků a nikdy mně nenechal ve štychu.Než se toho chytne nějakej gramař, tak kolo má 17 kg a neustále přibývá na váze, na rozdíl ode mně.Tobě taky moc šťastných kilometru po trailech

        0 0
        • vpa007  

          Tyjo dík, fakt super! Dobrá inspirace, že když se chce, tak cesta se vždycky najde :-)

          0 0
        • scret  

          btw. jak ti potom kolo brzdi?:)

          Kamarad neco podobnyho zkousel a po nejaky dobe kolo vubec nebrzdilo, jak desky nachytaly mastnotu (asi od koure z vyfuku nebo ceho)…

          0 0
          • svářeč  

            koukám na mobil, takže foto nic moc, ale asi bude mít véčka.

            výfuk není za kabinou ty lojso . Teda je, ale výš

            0 0
            • oddie  

              Ne ne, má to na kotoučích.

              0 0
            • scret  

              vim, kde bejva u kamionu vejfuk, kazdopadne jsem mu 2× menil komplet desky, prtze byly mastny. Pokazdy to mel presne takhle za kabinou…

              0 0
              • svářeč  

                jasny jasny,třeba mu tekl olej že jo,je to tam samá hadice.

                0 0
              • mr.nikdo  

                A nemuze to byt celkove bordelem na silnicich?

                Ono i to auto po castem jezdeni je takove mastne. A ne jen vzadu u vyfuku :).

                0 0
                • scret  

                  tak jasne ze muze…:)

                  Ale ono staci si nechat kolo nejakou dobu v garazi a nekteri uzivatele si stezovali na to samy… Precijen nejaka mastnota z toho auta leze, kdyz ho nastartujes a ma studenej motor ne?

                  Ale jen prodavam, jak jsem koupil… Sam mam kolo v teple bytu, kde me to netrapi:)

                  0 0
                  • oddie  

                    Hm, já mám kolo v garáži a tenhle problém nemám. Ale možná to bude tím, že tam nemám auto, to se tam nevejde :)

                    0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Tak jasně, že kolem silnice jsou (mastné) saze z nedokonalého spalování, (mastný) prach z otěru povrchu vozovky a guma odrolená z běhounů pneumatik. Plus úkapy olejů a PHM.

                    0 0
                  • mr.nikdo  

                    Nikdy jsem o tom nepremyslel, ale dokud bylo auto v garazi, tak po zime desky byly zamastene. Takze urcite z vyfuku bordel leze. Cim starsi, tim vice.

                    Kdyz nafte vezmes filtr pevnych castic, tak jeste vic.

                    Ale fakt beru jen normalni jezdeni po silnici. Zasvinene mastnym bordelem je cele auto.

                    0 0
          • sobor  

            Mám to na kotoučích.Nikdy jsem neměl problém z brzdami.Žádná mastnota tam nejde, jak je to schované za kabinou, tak trochu vody, když prší.A navíc z motoru jde teplo, takže kolo je většinou i suché.Ale dá se koupit i vak na kolo a pak je to úplně v suchu.

            0 0
    • qptklknv  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • snas89  

      RESPEKT! :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Taky mam v plánu jít s vahou dolů ale jde to čím dál tím hůře. Už jsem takhle shodil dvakrát 20–25. Ale pokaždé tam byla nějaká komplikace, takže váha šla nahoru.

      0 0
    •  

      respekt, sám bych potřebovat 10–15 kg dolů a bude to boj přes zimu.

      0 0
      • Strakááč  

        mě je 17ct mám 69kg a měřím 173cm a taky bych rád zhubnul tak o 5kg nebo i víc ale 10 max… :D a když zhubnul tak an tuku !! néé na svalech :D na svalech hubnou jen nemocní lidi :)

        0 0
        •  

          to chceš aby z tebe byl gymnasta či baleťák?

          0 0
          • Strakááč  

            ne ale svalů moc nemám jen jak truhlařím tak už se tělo přispůsobuje tak aby zvládalo :D takže trochu svalů mám ale na břichu nejsme zrovna hubenej 5kg dole jsem rád ;)

            0 0
        • Martin  

          17ct? To je zas co za zápis čísla? Lidi, co vás v té škole učí?

          0 0
          • nitraq  

            No, čárky očividně ne.

            0 0
            • Lister  

              Jsi zlý!

              0 0
            • Strakááč  

              čárky nebo „a“ je to to samý :D nepíču všty .. píšu hovorově proto tisíc teček za řádkem slov a bez velkých písmen .. každej tu furt řeší co se jak píše a co kde chybí a že to je tam blbě napsaný .. ježiš… dá se říct že si tu mezi sebou jen povídáme … nežádám o práci ani neoslovuju větší firmu o podporu nebo ták .. můžu psát jak chci ale tak abyste pochopili to co jsem napsal.. nebo aspoň vyluštili to co jsme asi chtěl říct .. :)

              0 0
              • Josef Panek  

                Můžeš těch 17ct přečíst nahlas, rád bych si to poslech.

                0 0
                • Strakááč  

                  to je jako ozvěna :)) přečtu to nahlas… S E D M N Á C T C T :DD nebo 17 a ct jako že otevírám pívo ne :)

                  0 0
                  • Josef Panek  

                    Pokud jsi se školou neskoncoval před 2 lety v 6. třídě ZŠ, jsi opravdu děsivej.

                    0 0
                    • Martin  

                      nebyl by 1-ní, 2.-hý ani 3tí

                      0 0
                    • Strakááč  

                      Neskoncoval.. :)

                      jestli chceš tak si to podtím přečti nejsem na tom snad zle :) nemusíš to číst.. ale můžeš bejt v klidu dodělal jsem základku :)

                      Nejhorší známky na vysvědčení na ZŠ byly: 4 z angličtiny a 4z češtiny. Z čestiny jsem to měl jednou v 7 třídě :) – kvuli učitelce, která neuměla diktovat diktáty (nikdo nestíhal). V pololetí 9 tř. jsem měl nejhorší známky: 4 trojky a kupodivu chemie, příroďák, zeměpis – jedničky na klid (prostě mě to zajímalo)… potom jsem mohl jít na maturitní čtyř letý obor, ale od malička mě bavilo kutit v tátovo truhlářskej dílně.

                      Šel jsem na truhláře s tím, že si pak dodělám aspoň nástavbu, abych nebyl za totálního blbce. Uvidím jestli maturu dám . :) Truhlařina je pro mě jeden z koníčků, za chviku to bude možná práce. Radši bych dělal něco, kde jsou potřeba šikovný ruce a představivost…

                      Umím poznat dost dřevin.. zajímá mě všechno o dřevu jako materiálu. jako příklad: jakou stavbu má, který se více štípe, který dřevo se jak moc kroutí, který dřevo trpí venku a jak se při tom chová,… Toto mě strašně zajímá. Umělecký truhlář, řezbář, umělecký soustružník,… To jsou řemesla, co bych rád dělal. :)

                      Nepatřím mezi ty hovada, který nedodělaj ani základku nemaji střední vzdělání, ani bych nechtěl .. :) Mám zájem neco vědět o práci. kterou dělám. To jen k tomu tvojemu příspěvku :)

                      0 0
                      • Strakááč  

                        ehm.. myslel jsem že to bude kratší :)

                        0 0
                      • tromboonen  

                        Hele jestli muzu bejt starej fotr: remeslo je super, mam rad remeslniky, kteri neco umej, delaj to dobre a jsou zaroven chytri… i kdyz budes super truhlar, musis byt schopen si najit zakazniky, vymyslet, co a jak budes delat (nejen z ceho, ale jak to ma vypadat, treba se i inspirovat v azhranici atd.), svoji praci a vyrobky prodat, bejt schopnej komunikovat se zakaznikem.. k tomu vsemu tu cestinu (a nejlepe i anglictinu) na nejake slusne urovni budes potrebovat – ne ze budes pul hodiny premyslet, nez posles kazdy Email (ono kdo to neumi, stejne moc nevymysli)..

                        Obecne slovni zasoba a jak se clovek vyjadruje slovem i pismem hodne napovi, jsou lidi, kteri neumi ani jedno a pritom jsou na neco jineho moc dobri, ale castejsi je, ze kdo neco umi a jede mu to, tak umi i mluvit a psat.. pomuze to..

                        0 0
                        • Strakááč  

                          Neboj táta má dílnu a je právěže ten, co umí všechno … Má práci umí to prodat a dělá sám na sebe. Udělal si jméno, má menší dílnu. Je doopravdy šikovnej.. „mám nově vyasfalotvanou cestičku od něj co by mi mohla víc pomoct“ .. Je jen na mě, jak to povedu. Jestli: ztroskotám nebo na tom budu ještě líp. Práci bych neměl mít problém najít (taťka má kamarády truhláře a má jich dost a to přes něj to budu mít dost jednoduchý ještě že mám tokovýho tátu ! :D ) Odmalička se učím od taťky v dílně a každým dnem přicházám na to, co bych příště mohl udělat líp :D

                          Chtěl jsem jít na truhláře, i když jsem měl na lepší obor …

                          0 0
                      • Josef Panek  

                        že si pak dodělám aspoň nástavbu, abych nebyl za totálního blbce

                        Víc na sebe prozrazovat nemusíš.

                        0 0
                  • tromboonen  

                    At se mladi vydovadi… 17ct by mi tak nevadilo, hovorove klidne, na tom neni nic spatneho, preklepy se stanou, ale davej bacha, abys to malo co te ve skole naucili nezapomnel, ono je to pak docela trapne, kdyz nekdo jak rikas pise o praci nebo pise pracovni doipis a je to jak od popelare se dvema tridama zakladky, tak to nevypada dobre :)

                    0 0
                    • Strakááč  

                      no to právě, že se snažím psát na úrovni nějakýho manažera co zná čestinu jsme schopnej si kvuli tomu zjišťovat něco v čem si nejsem jistej, že je dobře napsanýho. Všechny emaily, když diskutuju něco s internetovýma obchodama, tak přemejšlím i 10minut o tom jak bych to napsal aby z toho něco pochopili.. a k tomu vy bylo spisovné a bez chyb. :D Zrovna na toto hodlám vysedět ďůlek v židli.. abych pred někým nebyl za blba.

                      Tady to neřeším .. ani věty, ani čárky moc ne .. prostě tu píšu hovorově, nebo jako: když to někomu vyprávím…

                      Někdy by bylo lepší mluvit… Neřešilo by se písmo, to jak je to napsaný celkově. Ani nehrotilo, co, jak vysvětlit aby to každej pochopil. :)

                      0 0
                      • -b-n-x-  

                        Ja myslim, ze ruzne hrubky jsou ok a asi i chapu, ze pises jako kdybys mluvil. Nicmene je vhodne si svuj koment urcite pred odeslanim precist a zamyslet se, jestli ostatni maji sanci pochopit co chces rict. Nekdy to totiz muze byt problem.

                        0 0
                      • vladaza  

                        Nemusíš být nutně vynikající ve všech směrech, pokud budeš šikovný na truhlařinu, tak Ti drobné nedostatky v gramatice zákazník rád odpustí. Na náročnější úkoly si najdeš šikovnou češtinářku :-). No a když si najdeš volný čas i na knížky /odborné i beletrii/, tak si nenásilnou formou rozšíříš slovní zásobu. Části textu můžeš číst klidně i nahlas nebo je předčítat půvabné asistentce, pocvičíš se v rétorice. Každopádně se říká o něco o „zlatém dnu řemesla“, o znalosti češtiny jsem nic podobného nezaznamenal :-).

                        0 0
              • Martin  

                nepíču? :D

                0 0
                • tromboonen  

                  Tak zase kreativni kluk to je – to mu nelze uprit… Nepicu vsty je docela zabavne…

                  Dost kockovani a gramatickejch okenek (tady a jinde:), dokud ma veta hlavu a patu, tak se lecjakej preklep ztrati, ale plest si pojmy s dojmy a ****** jazyk aniz vim, ze je to spatne uz smrdi … onehdy tu daval fotky svyho bajku kluk z Ukrajiny, v popisu mel chyb jak nasrano (vetsinou spatne interpunkci a obcas vymeneny slovo za podobny ale ne uplne vhodny), ale gramaticky to mel skoro vsechno v cajku (alespon co se vetne stavby tyce, lip nez kdybychom my zkusili rusky nebo ukrajinsky), protoze tim jak se musel naucit cizi jazyk tak si holt uvedomil tu gramatiku i ve vlastnim (a rozdily v tom cizim)…

                  0 0
    • sobor  

      Vidím, , že se některé reakce trochu zvrhli.

      Tak abych to udal na tu správnou míru.Nejsem žádnéj spisovatel a ani novinář . Takže gramatika a sloh je takovej, jak jsem to cítil.No a že to tak otiskli ve Velu? Když se pořádně podivate, tak je to v rubrice pošta, kde to otiskují bez korekce.

      A než se do mně obujete kvůli gramatice, tak to píšu z mobilu :-)

      Moc si vážím pochvalných komentářů.A ještě více si vážím toho, kdo se do toho hodlá obout nebo už tohle dokázal. Vím jak je to těžké dokázat.

      Co se týká tréninku. Přes víkend vubec nesporuji, pokud nejsou závody. Přes týden jen když jedu do práce nebo když někde dělám pauzu.A jak už nekdo tady psal, je těžké se k tomu dokopat, ale pak z toho má člověk dvojnásobnou radost . Takže teď, když je brzo tma, vozim sebou běžecké boty a čelovku.

      Abych nešidil rodinu, tak přes léto jsem už ve 4 ráno vyrážel do Hostýnek a než se doma probudili, tak jsem měl 70 km v nohách a čerstvé koláče na stole :-) Ale každej nedokáže tak brzo vstávat.Jsem nespavec, tak mám trochu výhodu .No a večer teď potomky uložím a snažím se aspoň hodinku běhat.

      A vřele doporučuji tohle.Většinou jezdím na Dominátorovi a kolikrát s batohem, který váží 10kg.No a když pak sednu na svého Sparka jen s trochou vercajku a pití, tak jak kdybych měl motor navíc.:-)

      Taky jsem měl vždycky nějakou výmluvu, abych se nemusel hýbat. Ted jezdim a beham i v dešti.Když se člověk hýbe, zima není.A s rodinou pravidelně chodíme po kopečkách za barákem.Minulý týden moji kluci 3 a 6 roků ušli 12km z Tesáku přes Kelčský Javorník na Chvalčov.Jo a manželka to taky zvládla :-)

      Tak držím palce všem a věřte mi, jde to.

      0 0
      • Jaroslávek  

        Velký respekt.

        0 0
      • tromboonen  

        OK, ja myslel, ze to tam otiskli jako clanek – to by pak byla jejich ostuda, tahle se nic strasnyho nedeje, v kamionu pravda moc gramatiku nepotrebujes :)

        A mezi nama, me slo spis o stylistiku a vetnou skladbu (pokud by to mel byt publikovatelny clanek), celkove to zas tak hrozne nebylo, rozhodne se to dalo bez problemu pochopit (narozdil od nekterych prispevku tady, ktere clovek precte trikrat a furt netusi:)

        0 0
      • -b-n-x-  

        Rozhodne reskept! :-)

        Ja si pred tydnem taky rekl, ze bych mohl vstavat nejak po pate a jit si na hodku zabehat. Ale zatim se mi to uspesne 5. den v rade nedari :-). Ocenuji vstavani ve 4. Vstavani brzo rano povazuji za jeden z vrcholu silne vule :-)

        0 0
        • sobor  

          Ja to nemam vrchol silné vůle, ale nespavost:-) Než abych budil rodinu chozením po baráku, tak radši vypadnu ven.

          0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Stačí jít brzy spát. Za prvních pár dní doženeš spánkový deficit, pak už se budeš probouzet nenásilně. A když to tak uděláš dvacetkrát za sebou, nebudeš už potřebovat budík, probudíš se sám. Hlavní je, že se na to musíš těšit, přestože třeba zrovna fouká, je tma, mlha, poprchá nebo všechno dohromady.

          0 0
      • kandik psi zub  

        respekt – o neco vzdalene podobnyho se snazim a nedari se nijak zvlast – zatim…

        0 0
        • sobor  

          To přijxe, neboj.Ja na to čekal 20 roků :-)

          0 0
          • kandik psi zub  
            • tak jde hlavne o ten cas, ktery nekde zakopanej asi je, ale neumim ho vykopat. V kombinaci s silenou nemocnosti (i kdyz tenhle rok jsem to snad dal castecne dohromady) posledni roky proste kolonka pohyb chybi.
            0 0
      • Breakpain  

        Ze zvědavosti, kolik hodin spíš?

        0 0
        • sobor  

          No, mám to z té práce rozhašené.Někdy se jezdí po nocích a pak se ve dne špatně spí.Ale většinou jdu okolo 22oo spát a ve 4oo ráno je vymalováno.Tak max. 6 hodin denně a někdy i to ne.Ale unavenej se necítím.Ale kolikrát co bych dal za to, spát do 10oo jak v útlém mládí :-)

          0 0
          • arny71  

            To máš dobrý. Já jak nespím 8 hodin, tak cítím deficit. Z úterka na středu jsem chrněl od půlnoci do 11 a ve 22 hod se mi klížila očka. :/

            0 0
            • Janes  

              Důležitý je, co naspíš do půlnoci, ranní dospávání je ti k prdu. Jen si rozhodíš tělo.

              0 0
    • Bukowski  

      respekt!!

      0 0
    • kali222  

      dobře!!

      0 0
    • sobor  

      Tady je první a doufám ne poslední soubouj s Obrem http://www.sports-tracker.com/…e6ddd92630f2

      0 0
      • Strakááč  

        ježiši ty jsi blázen !! opravdu sportovec :D :D tak na to kolik ti je let jseš asi ještě mladej a plnej síly :)

        0 0
        • sobor  

          Nejsem blázen,jen jsem musel trochu přehodnotit svoúj smysl života.Zdraví se seklo a já začal bojovat.Jsem úplně jinej čelavěk :-) Je mi 42

          0 0
      • kali222  

        ta max rychlost?? :D dobře!

        0 0
        • sobor  

          Určitě ne,asi gps někde haprovala.Já nejsem žádnej technik a v té rychlosti bych sa zabil.Já to tipuju tak na max 60km/h

          0 0
          • Jaroslávek  

            Už jsem se lekl. Jel jsem před lety Drásala a nepamatuju, že by se mi to někde tak rozjelo.-)

            Každopádně vzhledem k tvým začátkům, úctyhodné výkony. Důležité je to nepřehnat (bacha na prochladnutí, mokro atd.), pak se dá vydržet do pozdního věku.-)

            0 0
      • sobor  

        A aby se nikdo nebál trasy Drásal 115 km tak se do toho dejte.

        Prvního Drásala 2013 jsem objel s váhou 100kg 593. 159./M40 4545 S­VOBODA Roman 1973 CZE SK Rychlov 05:17:45.8 09:21:43.0 11:06:21.1 06:25:07.8 (ještě jsem neměl gps)

        No a druhej Drásal 2014 332. SVOBODA Roman 93./M40 4361 1­973 CZE X-TRAIL RychloHrad 08:13:20.7 03:25:23.3

        a gps http://www.sports-tracker.com/…0ea62c39949f

        Pak jsem si řekl,váha důle a já to dokážu.A já to dokázal http://www.sports-tracker.com/…0ea62c39949f .Abych pravdu řekl,při dojezdu do cíle aj nějaká slizička ukápla.Ale stálo to za to…

        0 0
      • Strakááč  

        Stejně bych řekl, že patříš mezi ty, co se určitě zmenily v dobrýho člověka, co ví… co to je schodit 40kg a bejt z nesportovce uplně dravej cyklista .. Myslím, že to muselo dojat všechny tvé blízké když jsi to dojel.. Dokázal sis představit na začátku cesty to jak na tom jsi teď ?? To musí bejt i pro tebe motivující ..

        Hele jsi fakt Borec

        Musí bejt silná vůle a daný cíl, kterého se chce dosáhnout jináč to jde hůř když se to bere jen okrajově… a prostě se jde tou nejkratší cestou plnou překážek ..

        Vždyť musíš bejt z toho, co si udělal, uplně šťastnej uplně si užívat každou chvíli.....

        Ten pocit z toho, že jsem fakt dobrej, bych někdy chtěl mít :) A ty jsi… ;)

        0 0
        • sobor  

          Tvoje slova mně moc těší.

          No abych ti řekl pravdu,ze začátku,jak jsem shodil prvních 20 kilo mělo dost lidí obavu,jestli v tom není nějaká nemoc.I doktorka si to myslela.Ale potom mně hodně lidí začalo fandit a už mně berou takového,jaký jsem.

          A máš pravdu.

          Obra Drásala odstartovalo necelých 200 bikerů.Já dojel předposlední,a­le dojel.

          Já jsem to cítil,jako kdybych vyhrál etapu Tour de France.

          Dostal jsem finischerské triko a kdekoliv se s ním ukážu,tak mně říkají: „to musela být makačka“

          0 0
          • sobor  

            Tvoje slova mně teď dojala na druhou.Nechám si je zarámovat a pak to budu ukazovat vnoučatům.A to te myslím vážně.Moc díky

            0 0
            • Strakááč  

              Jsem rád, že někomu můžu udělat radoost !! :)

              Jo zarámuj.. ! Myslím, že to ti připomene to, že si se v životě jako starší neválel na gauči… a udělal ze sebe šťastnýho člověka… Je jedno kolikátej jsi dojel… To že, si to ujel je úžasný a to, že jsi do toho šel bylo taky doost dobrý ..

              Je mi 17ct let je divný, že ti to říkám zrovna já. Já si to dokážu předtsavit (mám doopravdy mega představivost).. Když jsem se snažil já něco udělat, ach ta lenost a přemýšlení jestli to má cenu.. ne motivuješ mě od teď si žeknu ne jdu jzedit .. nebo ne prostě to udělám ..... Vůle je to, co člověka udrží … Asi si mě tak namotivoval tak, že začnu pořádně skákat Dirt jump a užívat si života :) každá krásná chvíle se počítá tím lepší a šťastnější život je ! :D ..

              Díky za motivaci a chlub se s tím všude !! :) ale ne dvakrát ! :D

              Já jsem nic extra nedokázal v životě ale asi na to mám ještě čas :) Popravdě mě lidi chválí za to co umím vyrobit ze dřeva.. Baví mě se „*****“ s některýma věcma i delší dobu, když vím, že to bude pak nějak sedět a vapadat dobře .. :) strašně mě baví něco vyrábět ..

              Abych nezakrněl doma u PC, tak chci taky sportoovat. Udržet se u sportu (jízdě na kole) dokud to jde .. snad u toho zůstanu..

              Já ti taky fandím ! :) Drž se. Ať ti výkony stoupaji ! Strašně moc díky za motivaci !

              :)

              0 0
    • sobor  

      Se omlouvám,u pos­ledního příspěvku mělo být tohlehttp://www­.sports-tracker.com/wor­kout/sobor/5598489c­e4b0e6ddd92630f2

      0 0
    • sobor  

      Dlouho se tady nic nedělo,tak to tady trochu oživím.Váhu si neustále držím na 83kg.A letos už jsem dal v běhu půlmaraton za 1h45min02sek.

      Ä už jsem opět přihlášenej na Obra Drásala a poprvé na podzim zkusím běžecký maraton v Ostravě.Pak dám echo,jak mně vezla sanitka :-)

      Kdo chce,hýbat se bude za každé nálady a počasí :-)

      0 0
    • petyn  

      Také se přidám. Když jsem se po vánocích zvážil a ukázala se číslice 134 kg při 200 cm zamyslel jsem se nad sebou a dal si novoroční předsevzetí že musím zhubnout. Nikdo tomu nevěřil , ani moje drahá polovička. Nejdříve změna jídelníčku potom chůze každý den cca 7 km postupně jsem přidával běh a nějaké to cvičení obden no a dnes 109 kg. Koupil jsem si nové kolo a když každý den nevyjedu tak si jdu aspoň zaběhat nebo zacvičit. Hlavně je to poznat na dýchání a kondičce. No a okolí už mi říká ať se na to už vykašlu , že jsem vychrtlina při mé výšce , ale časem si zvyknou. Tak si tak no. Stal jsem se závislý na pohybu – hlavně na kole.

      0 0
    • sobor  

      Jsi machr.Mně okolí taky říkalo,jsi vychrtlina.Ale já se cítím dobře a tělo taky.Držím pěsti a hlavně fše s úsměvem.

      0 0
      • BB  

        Tohle jsi asi blbě zařadil. Nic proti těmhle tématům, ale tohle by si měl každý řešit sám, na mě to na tomhle fóru působí trochu divně. Někdo už to zmiňuje nahoře, hubnutí je o bilanci příjmu a výdeje, lež si celý den na kanapi a pokud budeš přiměřeně jíst, tak taky můžeš hubnout. S cyklistikou to má společné jen to, že pokud jezdíš, tak můžeš víc jíst a můžeš hubnout, nebo taky tloustnout. Taky nerozumím tomu, že když jsi to dal do Vela, tak proč ještě sem. Ale jinak nic proti tomu sportování, užij si to.

        0 0
        • sobor  

          No,do Vela jsem to dal proto,že tenhle web nečtou všichni čtenáři Vela a naopak.Jen jsem se tě nějak nechtěl dotknout,jen se snažím všem říct,že i u sedavého zaměstnání se dá sportovat a i hubnout.

          0 0
        • Tencovozikmin  

          A proc by to sem nemohl dat,tady se resi snad vsechno. Ja zase nechapu tvuj prinos. Nedavno tady jeden bachor resil nakup kola,kolo chtel mit co nejdokonalejsi poradit si stejne nenechal ze by mel prvni zacit u sebe a netrapit kolo svou vahou,nakonec koupil kolo podle neho nejdokonalejsi a uz se neozval jak mu to jde. Nejsem zadny chrt ale pochopim narocnost stravovani pokud clovek nepracuje 8h a je mimo domov bez nejakeho zazemi ci moznosti si treba denne navarit. Pracuji bezne 12h snazim se nasnidat ,obed,vecere mezi tim neco zobnu,ale neni to prdel kdyz jsi kazdou chvili jinde. Ale kdyz se chce jde vsechno.

          0 0
    • sobor  

      Jo a pojeďte letos kultovního Drásala,má nové tratě a rozhodně stojí za to.poznat krásy našich Valašských Hostýnských vrchů

      0 0
      • sobor  

        A už jsem se registroval na běžecký maraton v Ostravě.A teď hezky do mně :-)

        0 0
        • Slaany  

          Na Drásala mně ukecal kámoš. Chtěl jsem teda 50 a on, že Drásal je jen jeden. Takže 117km/3900 převýšení tuším. (zaplaceno-amen) :)

          0 0
          • sobor  

            Jj.To je tatzvaný dlohej Drásal.Nejstarší bikemaraton v Čr.Určitě si ho užiješ.Potkáme se někde na trase.

            0 0
            • Slaany  

              Tak nevím esi sme se potkali,ale bylo to peklo. Tak za rok zas :)

              0 0
            • Slaany  

              Tak nevím esi sme se potkali,ale bylo to peklo. Tak za rok zas :)

              0 0
    • Slaany  

      Tak nevím esi sme se potkali,ale bylo to peklo. Tak za rok zas :)

      0 0
      • sobor  

        Možná jsme se někde potkali.Jel jsem Obra a na 140km jsem to zabalil.Nohy a zbytek těla šlapalo v pohodě, ale začala se mi motat hlava.Při sjezdu na Držkovou jsem jel takovou stopu, že se divím, že jsem se nerozsekal.

        Vypil jsem asi 9litru vody,4 litry ionťáku a to nepočítám, co jsem vypil na občerstvovačkách­.A 5kg váhy dolů a ani jednou na záchodě.Masakr.

        No a asi jsem se přehřál a radši jsem vzdal.

        Ale už mi odtrnulo a příští rok se s Obrem porvu zase :-)

        0 0
        • Slaany  

          Já dal 117km. Měl jsem to podobně. Už sem byl slušně prošitej. Takže volba A tratě na 117 byla přesná. Když sem tlačil poslední kopce, tak jsem si taky říkal, že na padesátce bych si pěkně jel a příští rok možná zkusím pade. Teď už mi rovněž otrnulo a je to jasný. Příští rok vylepšit čas na 117km :)

          0 0
        • McBlacky  

          tohle se mi stalo loni taky. 5 kilo ze 72kg startovních. Velký peklo, černo před očima, výkon nula, trápení max.

          0 0
    • petryk  

      Pěkný příběh, všechna čest ;)

      0 0
    • sobor  

      Abych si přihřál polívčičku.Bylo moc a moc lidí kolem ně,že po nějaké době opět přiberu.A copak se nestalo.Tenhle novej člověk je pořád na váze 83kg a neustále spokojenej.Jo začal jsem trochu víc běhat,ale kolo je moje priorita.Kdo by měl zájem,rád poradím.A hlavně trvá má nabídka na provedení po Hostýnských vrších i s ubytkem.Jo a nemám zájem na tom vydělat.Jsem totiž nadšenej blázen :-)

      0 0
      • tom xtr  

        :)

        Pěkně ses do toho kola zažral :)

        0 0
      • petyn  

        Tak já jsem už na 100 kg od posledního příspěvku a daří se mi to držet. Běhání mi dělalo trochu problémy tak jsem zůstal jen u kola. Jezdím pořád i v tomto sychravém počasí a čím dál víc mne baví zdolávat pořádné ,, kopečky ,, Ze srandy jsem odjel na svém HT místní časovku se silničáři a dojel jsem 37 z 69. Ale jely tam i zdravotní sestry. Taková sranda akce. Ale byli tam i borci z repre s kolama stavěnýma přímo na ně :)

        0 0
      • Kharl  

        Já bych si tedy nechal poradit. Nějak se mi nedaří. Nadváhu nemám tak hroznou, stačilo by 8–10 kg dolů a udržet to. Nějak jsem před asi dvěma lety přibral a nějak už to nejde dolů. Věk, méně pohybu, večerní hlad a chuť… Já vím, že osvědčený recept „nežer tolik, krávo“ je funkční, ale přece jen… Každopádně gratuluji k překonání se a za případné praktické rady předem díky.

        0 0
        • sobor  

          No,u mně byl nejhorší hlad večer.Zkus to třeba 14 dní vydržet a večer si dej jen jablko,nebo nějakou zeleninu.Na snídani si dej co hrdlo ráčí a na oběd třeba místo knedlí rýži nebo vařený zemák s kuřetem.A trochu se snaž hýbat.Stačí vystoupit z busu o dvě zastávky dřív nebo místo výtahu chodit pěšky.A uvidíš jak kilka půjdou dolů.Drž se.

          0 0
          • Janes  

            Jablko je na večer nejhorší, po něm jsem měl vždycky hlad jako prase. Navíc, cukry se mají jíst dopoledne, odpoledne spíš bílkoviny. Mně se na tohle osvědčil kousek Eidamu, nebo jogurt, to na mě fungovalo.

            0 0
            • ladias  

              Já dal teď před ČT cupem 5 kilo dolů za cca 5 tejdnů a na večerní hlad jsem používal kysaný zelí. Zaprvý je to docela zdravý a zadruhý to má hodně málo kalorií. Kupoval jsem plato v Makru a skleničky to byli tak odhadem 350ml. Jo a na začátku než se mi trochu smrsknul žaludek mi dost pomohlo, že sem si nechal vytrhnout zub ;-)

              0 0
            • oddie  

              Přesně, jabko je na noc nejhorší, tak si radši dám čokoládu a zapiju ji červeným vínem :)

              0 0
            • Roxteedy  

              u mně funguje pár mandlí nebo oříšků :)

              0 0
              • 01carbon  

                Jen si privesim – recnicka – jak to resi Delkim ( to foceni vylohy 100km vzdalene cukrarny kdyz nic nemaji nebo maji zavreno) jsem cetl :) ale vecerni praxe?

                A kde je Yura?

                0 0
          • Kharl  

            Díky za tipy, no pro mě je právě taky nejhorší hlad večer. Sebekontrola selhává. Zkusím to zelí, to mi docela chutná :). Pohyb…to by asi chtělo odstavit auto. Ale hlavně si udělat víc času, to je největší problém.

            0 0
    • Ricci  

      Gratulacia, ja zatial 17 kilo a na 20 dalsich este pracujem :-)

      0 0
    • Abuse  

      Fajn příběh a motivace pro ostatní. Tleskám :)

      0 0
    • Roxteedy  

      Diky za zajimavy vlakno. Jsem na stejne ceste jak ty, i ze stejnych duvodu. Snad se mi to povede, jako tobe. Diky za motivaci!

      0 0
    • Lenka.05  

      Dneska se mne kolegyne zeptala, kolik ze mi je vlastne let. Pak se na mne tak soucitne podivala se slovy: tak to uz nezhubnes. Pockej po prechodu, to pujde dolu samo… No sakra, tak nevim, jestli se mam tesit nebo co :)) Je fakt, ze s tim porad bojuju, jak uderila ctyricitka, tak na jidlo jen pomyslim a priberu. Stacilo par mesicu trosku kaslat na zivotospravu a uz jsem se do devetadvacitek dzinu nevesla :) Dolu to jde krute pomalu. Radeji se nevazim, beru to podle pocitu a obleceni.

      Tak drzim palce kazdemu, kdo s tim bojuje. Jde to, ale…no dre to:)

      Na vecer jsem si odvykla jist, je to minimalne zezacatku hodne o hlave. Navecer si delam zeleninove salaty, trosku muceni, protoze kdyz nakoupim ledovy salat a bile a cervene zeli plus treba rukolu a spenat, tak je toho strasne moc, nechci to vyhodit, nikdo jiny to doma neji (ani papousek) tak cely tyden jim porad ty saláty az uz to nemuzu ani videt. Delam si do toho jeste kureci kousky nebo orestovanou hlivu. A snazim se hodne pit, normalni vodu z vodovodu, semtam neslazenou mineralku.

      0 0
      • Roxteedy  

        Sice nejsem ženská, ale ta hnusná bába čtyřicítka už mi klepe na dveře :) „na starý kolena“ jsem teď začal docela úspěšně hubnout. Jím normálně a normální porce. Spíš častěji a méně. Jediný, co jsem fakt změnil je sport. Hlavně kolo. Důležitá je pravidelnost a jíst při tom. U mně je to ráno a odpoledne 16km z/do práce. Plus nákej vejlet o vík, atd. Snažím se, jak někam jedu a jde to, jet na kole. Třeba k doktorce – je to 40km daleko. Výsledek? Nechci to zakřiknout. Zdá se mi, že se mi povedlo přeprogramovat tělo. Jsem plnej energie a je mi pořád teplo. Tj. podle fyziky ZŠ spaluju :) A dávám dolu cca 10kg/půl roku. Teď před zimou se to teda trochu zastavilo…

        Všiml jsem si rozdílu od holek v práci, který věčně dietujou a je jim pořád zima.

        Jo, vlastně ještě jedna věc. Zpucuju hory zeleniny přes „smoothie“. Hrozně mi to dělá dobře. Ikdyž na tu chuť jsem si chvilku zvykal. Teď mi to už i chutná. Chce to pořádnej mixér – žádný šidítko (mám z Lídlu za 699 a je perfektní :) ) Nahážeš do toho zeleninu podle nálady a zaleješ vodou. Dávám lněný semínko (předem rozmixovaný zvlášť. Občas nějakej oříšek, bylinku… Dřív jsem to různě dochucoval. Teď na to kašlu a piju to jak matka příroda uvařila. Beru si to i do práce ve skleněných lahvičkách mytelných v myčce. Dělá mi to hrozně dobře a skvěle to zahání hlad. Když to vypiješ před jídlem, tak toho pak sníš hrozně málo a tělu ta energie dlouho vydrží.

        0 0
      • oddie  

        Jak na jídlo pomyslím, přiberu – hm, tak to je prekérka. Nebylo by tedy lepší místo na jídlo myslet třeba na sex? Tím se prý hubne :P

        0 0
        • Lenka.05  

          Já si vždycky vzpomenu na tohle :))

          0 0
          • oddie  

            No vidíš to, já už přemýšlel, že bych přišel s nabídkou kvalitního sexu, a ty tohle :D

            0 0
        • Roxteedy  

          Koukal jsem Lence do profilu. Má tam vidět jenom nohy. Ale moc pěkný. Takže by nemělo zůstávat u myšlenek a je potřeba konat! Moc dobrej nápad!!! Já osobně si myslím, že dobrej sex je lékem na cokoli :)

          0 0
      • jIrI___  

        Vždycky když čtu, jak někdo do sebe vyloženě cpe něco, na co evidentně nemá chuť, tak si pomyslím něco o tom, co ho motivuje k tomu, aby se v našem krátkém životě takhle omezoval a v podstatě si ten život neužíval.

        0 0
      • Twen  

        No, neřeš to. Váha se vždycky hodí. Pár trénovaných chlápků s ultralight výbavou už v horách umrzli (náhlá změna počasí), že nepomoh ani vrtulník. Tuky jsou potřeba!!! Přijde úraz,problém pro automat lidského těla – noční ochlazení = třesavka totálně vytřepá životní energii a nepřežijou 5 h do do záchranné akce -přitom je ok počasí do rána. Za mě je ok je 10 kg nadváhy, což je normál v severního polárního kruhu a potřeba u zimních aktiv. Tuk je základní složkou aktivního zimního pohybu a není potřeba se mu vyhýbat. Všechna arktická zvířata žijou genem hromadění tuku, což znamená přežití v extrémních podmínkách. Jsme my jiní než ti savci????Odpovím Ano jsme – skleníkové květiny.

        0 0
        • BlickM  

          Dobře … já myslel že mám nadváhu. Jatím jen žiju moc na jihu ke své váze :-)

          0 0
        • McBlacky  

          uznávám, že s málo tuku je to v zimě trochu horší, je potřeba víc na to myslet, mít dost oblečení pro různé varianty a dobře si to plánovat, plus umět řešit krizovky.

          Abychom si v mírném pásu drželi 10kg nadváhy pro pár akcí venku v průběhu zimy je blbost, navíc pokud se bavíme o výkonostním sportu ve zbývajících měsících, není to ani reálné.

          0 0
    • sobor  

      Tak a jsem opět zde,abych trošku prudil prudily a trochu navnadil lidičky,kteří soucítí. :-)

      Neustále si hlídám svou váhu 83kg.Ale je menší problém.Kalhoty přes stehna trochu táhnou,ale trička na mně vlají.

      Byl jsem na periodické kontrole u lékaře.Jak jsem předeslal,dělám řidiče kamionu.No a většina mých kolegů mají problém s vysokým tlakem.Já dojel na kontrolu na kole cca.14km lehkým tempem.(přece nebudu smrdět u doktorky)

      No a měl jsem tep spíše nízkej.Bylo mi vysvětleno,že po zátěži je spíš tep nižší.

      Chtěl bych všem doporučit,dělejte vše,co je vám milé a hlavně bez nátlaku.Já jsem radikálně změnil svůj život až po čtyřicítce a nikdo mně nenutil.Jen mé zdraví.

      Přeji všem krásné,klidné a hlavně vánoce,jaké máte rádí :-)

      0 0
    • sobor  

      Kdo bude mít zájem,jedu se trocu projet po Hostýnkách na Silvestra ráno.Výjezd z Bystřice pod Hostýnem parkoviště na Mrtvolce naproti hřbitova.Sraz v 7 30

      0 0
    • sobor  

      Jj.Je to hospoda naproti hřbitovu.Dík a ať ti to taky jezdí.-)

      0 0
    • sobor  

      Dejte sem vědět.Ať tam zbytečne nechladnu a nestojím,jak píchlé kolo :-)

      0 0
    • sobor  

      Tak neustále si držím váhu na 83kg,trochu víc jsem začal běhat.Ale kolo nezanedbávám,jsem v plném tréninku už na svůj třetí ročník Obra Drásala (175km a 5430m převíšení)

      0 0
    • petrun  

      Gratuluju a přeju ať ti to vydrží. Něco podobného jsem realizoval před dvaceti roky. Jen jsem k tomu přidal stopku kouření a chlastu.

      0 0
    • sobor  

      Tak to já jsem proti tobě břídil :-) Já měl vždy tu výhodu,že jsem nikdy nekouřil.A to pivko po švihu musí být :-) Klobouk dolů

      0 0
      • Yura  

        A jak se stravujes ted? Zadnej jojo efekt nenastal, kdyz si se ridil nejakyma sarlatanskyma dietnima radama jako z casopisu pro zeny? :))

        0 0
      • petrun  

        To byl jen pud sebezáchovy, nic víc. Kdybych nepřestal byl bych už možná mrtvý stejně jako někteří mí bývalí kamarádi.

        0 0
        • sobor  

          V mém případě je to podobné.Tělo si řeklo samo.Začali bolet kyčle,kolena.­....Tak jsem to začal řešit.Nejhorší pro mně bylo to dostat dolů,pak už jsem to držel jak jsem to potřeboval.Přes zimu to skočí na 85kg a teď jsem opět na svém.Jím co chci a kdy chci.Ale pořád se hýbu.Týdně tak 50km běhu a kolo 200km.Jen tak v tréninkovém tempu

          0 0
        • Smazaný účet  
          0 0
          • petrun  

            Taky to občas zkouším. Problém je, že lidi musí sami chtít. Tam je bohužel zakopaný pes …

            0 0
            • Smazaný účet  
              0 0
            • Yura  

              No a hlavne ten kdo „pomaha“ musi vedet co dela ze.. Ono dat nekomu rozpis jidel, kde je 1500kcal na den dokazek kazdej. Ale to je dobre tak na splasknuti na foceni na svatbe a ne na trvalej efekt. Klasika chronickych dietaru zhubne 5kg za rok skonci s +10kg a tak to pokracuje az dotycnej zere treba jen 1000kcal a je o 40kg bachratejsi nez kdyz s dietama zacal..

              0 0
              • petrun  

                +1

                0 0
              • mastihuba  

                samotnej pruser uz je slovo dieta. :) dostal jsem k narozeninam kurz hubnuti a formovani postavy. ze zvedavosti sem tam jel a poslechnul si přednášku a prosel s nima ukazky cvičení. Bylo to zamereny na lidi bez aktivity, to znamena na duchodce a lidi s velkou nadváhou. podstata je lidi naucit snizit vubec objem jídla, aby se zaludek dostal do normálu, naucit lidi pravidelně jist 4× denně a procvicovat všechny tělesný partie. Na samotny slozeni jídelníčku je pak vice méně čas v dalsich fázích, protoze zestartu se hubne uz jen samotnym omezenim jidla na mnozstvi co se vleze do dvou dlaní. neni to zadna veda a pro zacatek to staci. Samozrejmost je vynechani bucku a pridani zeleniny. o slozeni stravy bys moh neco napsat ty, ja o tom nic nevim. kazdej to ma asi jiny protoze dulezity je aby to chutnalo, protoze kdyz to nechutna tak je z toho rehole.

                0 0
                • Yura  

                  To omezovani porci na velikost dlane apod. je taky nesmysl. Cele to je o tom jakej ma ten dotycnej clovek metabolismus. Nekdo je obezni protoze ji malo a tim padem ma spomalenej metabolismus, nekdo je obezni, protoze ji hodne a nekdo protoze ma proste zdravi v hajzlu, je neustale pod stresem atd.. Jinak pridat pohyb a vyradit sracky typu sladkosti, uzeniny, sladke pecivo, smazene atd.. je zaklad.. Vetsine lidem staci, kdyz si zacnou varit misto kupovat parky a rohliky a kdyz se zacnou hybat. Ale je taky potreba rict, ze hubenej se nerovna nutne zdravej.. Plno lidi s nadvahou ma dobre zdravi a naopak..

                  0 0
                  • mastihuba  

                    jako zaujaly me tam dve veci. 1. predcvicuji lidi co se cvicenim a pohodou zivi, tak na to maji cas a idealni podminky. druha vec je ze jim tam opakovane jezdi lidi co se pres rok evidentne tech zasad nedrzi. :)

                    0 0
                  • Janes  

                    Jo tak s tímhle se nedá nesouhlasit. Největší svině je stejně stress, pokud si tohle nedáš do latě, jsi v riti ať si vymyslíš sebelepší dietu.

                    0 0
                • Janes  

                  Na bůčku není nic špatnýho, jsou daleko horší šmakulády…

                  0 0
                  • Roxteedy  

                    +1 (pokud ho jíš s rozumem, občas)

                    0 0
                  • petrun  

                    Taky mi chutná bílé maso :-D

                    0 0
                    • Smazaný účet  
                      0 0
                      • Yura  

                        Co? Kdyz mas rad selata?

                        0 0
                      • petrun  

                        Já už se zajímám jen o pornografii žrádla :-D

                        0 0
                        • Yura  

                          To delaji lidi v diete. Treba kulturisti, ze hledi na fotky jidel, porady o vareni apod.. :)) Kdyz myslis furt na jidlo, mas chute apod. tak ti telo naznacuje, ze jis malo(kalorii)..

                          0 0
                          • Roxteedy  

                            Myslim, ze tuhle prirozenou regulaci ma uz hodne lidi podelanou.

                            0 0
                            • Yura  

                              No jeste jsem zapomel na moznost, ze telu se nedostava mikrozivin. V tom sou experti treba USA, kde maji neskutecny mnozstvi druhu junk foodu a tak lidi ji a ji a ji a jejich telo chce stale vic a vic. Protoze telo sice jede na kalorie(palivo), ale k tomu aby je dokazalo vyuzit potrebuje mineraly a vitaminy a tech je v koblihach a koka kole docela malo.. No hraje taky roli psychika no. Vetsina lidi je neustale pod stresem a neni lepsiho zpusobu jak se zrelaxovat. Nez si dat poradnou porci zmrzky, cokolady apod. :) Coz neni problem. Problem pak je, kdyz clovek ten stres neresi jinak a o rok pozdeji ma 50kg nadvahu..

                              0 0
                • petrx  

                  Mě se podařilo nejrychleji zhubnout v zimě, prakticky každý víkend jsem vyrazil na celodenní výlet na běžky (prům 30–35 km) no a zhruba za 3 měsíce jsem shodil 12 kg (dá se říct pouze tuků, jelikož se mě nezmenšili svaly jak často vídávám u městských „běžců“). V jídle jsem se neomezoval prakticky vůbec, naopak k obědu nejčastěji svíčková, steaky, borůvkové knedlíky a večer po výletě i nějaké pochutiny. Takový to omezování se v jídle mě k nižší váze nikdy nepomohlo, možná max. krátkodobě a záhy se dostavil jojoefekt.

                  0 0
                  • H8me  

                    kupovidu, bezky semnou tento rok udelaly taky divy! az jsem ziral! :) Me daly dolu 7kg – tuku.

                    0 0
    • sobor  

      Tak dnes po odstavení kamionu v Polsku po deseti hodinách za volantem lehkej výklus ztuhlejch nohou http://www.sports-tracker.com/…72695f9e9f65

      0 0
      • Japhy  

        Taková ta romantická představa o kovbojích dálnic mě přešla už v pubertě, klobouk dolů těm co to dlouhodobě dávají. Asi bych nedal to klohnění vepřovek z kempinkový židličky v ešusu na dvoukilovce PB, rozhozený spaní a honění termínů.

        Jen by mě z praktického hlediska zajímalo, jak to děláš s očistou po sportu, nějaký závěsný pytel jako sprcha se zástěnou, nejbližší rybník/řeka nebo na pumpě?

        0 0
        • Roxteedy  

          +1

          zrovna včera jsem přemejšlel nad tim samym… Obdivuju kamioňáky a mám k nim respekt. Každej chceme mít ovoce, 60" LCD televizi, nákup do druhýho dne za dveřma atd. A někdo nám to musí přivezt.

          A 2× takovej respekt mám k Soborovi, kterej nehledá výmluvy a ještě v tomhle zaměstnání si najde prostor a čas na pohyb.

          Chlape, drž se.

          0 0
        • sobor  

          Já mám výhodu,že jezdím pravidelné trasy a z 90 procent dělám pauzu u fabrik.No a tam mají na vrátnici většinou sprchu,wc,kuc­hyńku........No a zbylejch 10 procent zastavuju na tzv. autohofu.To je parkoviště placené.(firma proplácí)Zaplatíš 10 ojro a dostaneš tiket v té hodnotě na jídlo,wc a sprchu.A musím pochválit poláky.Na nových dálnicích mají co 20km parkoviště,kde je wc a sprcha s teplou vodou zdarma.No a když sprcha není,tak mám kanystr a je očista u auta.Ale to je tak jednou za půl roku.

          0 0
    • H8me  

      kloboucek dolu a respekt! :) zkopiruju to kamaradovi, co je TIRak a uz taky vazi pres 100kg a furt ma na neco vymluvy, kdyz mu reknu, at semnou jede na kolo! :)

      0 0
      • AV  

        … jedeš někdy ty s ním? Tak se mu nediv …

        8-)

        0 0
    • sobor  

      Tak tento týden jsem dal poctivej trénink na svého, v pořadí třetího, Obra Drásala (177km a 5200m na bajku) 650 za volantem kamionu a 28km na kole do práce a z práce :-) A ještě musím připočítat zítřejších 20km na registraci (kolmo) Pokud to v sobotu přežiju, tak dám v neděli report.

      0 0
    • sobor  

      Dámy a pánové kila neustále držím a Obra jsem nedojel.

      0 0
      • michal1968  

        a co se stalo na Obrovi..?

        Já jel poprvé Klasiku..117km..a těším se na letošního..

        na Obra koukám jen s obdivem..

        0 0
        • sobor  

          Na 140km jsem urval přesmyk a bylo to v loji.Jezdím obra na hraně limitu a kdybych tlačil na nejbližší servis,tak by mně už na trať nepustili.Tak opět letos :-)

          0 0
    • sobor  

      Letošní bilance se zastavila na 5500km na kole a 1800km běhu.A teď po vánocích +2kg váhy .Ale na sezonu to bude opět ok :-) Tak hodně šťastných kilometrů v novém roce.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.