• lubosalbi

    Jezdí někdo tlumič Suntour Triair? Zajímalo by mě porovnání jeho linearity s jinými tlumiči, hlavně Rock Shox Monarch plus RC3.

    0 0
    • TJK  

      Suslos ho ted jezdi… co resis s monarchem?

      0 0
      • lubosalbi  

        Nedokážu na RB využít zdvih. Zbývá mi tak 1cm na pístnici. Nižší tlak už dát nemůžu, protože by to už byla hrozná žvejkačka. Sag mám 30%, tlak 160psi, vážím ve výstrojí cca 81kg. Mluvil jsem o tom i Petrem Heiníkem, je to kombinace progresívního rámu a tlumiče. Doporučoval mi tlumič Fox nebo DVO, že jsou lineárnější Rock Shox. A ten Triair se tváří jako klon Topazu.

        0 0
        • TJK  

          dej tam DVO, zen chodi na Banditunepesne a jednu vlozku do negativky… snizis tlak v hlavni komore a bude ti vyuzivat vic zdvihu… hlavne chod je upne jina liga

          0 0
          • lubosalbi  

            Věřim, že Topaz je dobrej, ale ta cena už moc dobrá není. Triair stojí skoro půlku, co jsem se o něm dočetl, tak si ho lidi chválí. Suntour ho pro DVO prý vyrábí, rozdíl je snad jen v tom, že DVO má měch v expanzce a Suntour píst. I střeva tlumiče jsou prý zelená jako u Topazu, foto jsem teda neviděl.

            0 0
            • Goob  

              Ten měch v Topazu je super, protože se jím dá řešit posun celé křivky nahoru či dolů. Laboroval jsem na Altitude přesně s tím samým co ty: rám nastavený na nejvyšší progresi, ale protože nejezdím velké skoky, nechodil mi do plného zdvihu. Vyvložkoval jsem negativku, odfoukl trochu z měchu a jsem tam, kde jsem chtěl být.

              0 0
              • lubosalbi  

                To samý jde u Triair právě taky, jen tlak vzduchu nepůsobí na měch, ale na pístek.

                0 0
          • lubosalbi  

            No každopádně jsem se teď domluvil s Přemkem Tejchmanem na půjčení Triair tlumiče, tak že paráda.

            0 0
          • embi  

            DVO Topaz a Suntour TriAir jsou si konstrukce podobni.

            0 0
        • MlokCZ  

          Ono mnohem větší vliv než samotná progrese průběhu má negativka.

          Když je velká a má přepouštěcí kanálek více ve zdvihu, tak na stejný sag foukáš mnohem větší tlak a křivka průběhu je pak výrazně strmější i když vůbec nemusí být progresivní.

          Řešením problému je pak něco s malou negativkou. I když je otázka jestli to stojí zase za ten výrazně horší počátek zdvihu.

          Pro představu srovnání extrémů, které jsem jezdil a už tu i někde uváděl. Na stejném rámu Fox tlumič (testováno jak na starším CTD, tak na současně ježdném DPS) s malou negativkou a ten stejný s velkou negativkou (jen výměna komory), pro ten DPS:

          • komora s velkou negativkou + žádný spacer v pozitivce (tzn. nejlineárnější možná varianta), pro sag, který chci vozit foukáno 200psi, tedy velký tlak a křivka je tak hodně strmá a i když je téměř lineární, tak na doraz to běžně poslat nedokážu (ale zdvih využívám celý); tohle řešení pak chodí mnohem méně do zdvihu od sagu až cca do 2/3 zdvihu (tedy velká podpora střední části zdvihu)
          • komora s malou negativkou + největší spacer v pozitivce (tzn. nejprogresivnější možná varianta), sag ani nedosáhnu jaký chci, ale jen o něco menší, i přes malý sag na to stačí 125psi; a ani ta progrese to nezachrání a i s největším spacerem jsem to dokázal poslat na doraz (ale jen sem tam, použitelné to bylo), tohle řešení se od sagu do 2/3 zdvihu vyloženě nechutně propadá a chodí moc a zachraňuje to před chodem na doraz až ta velká progrese konce zdvihu

          Tedy to jen pro ujasnění co potřebuješ hledat. Potřebuješ tedy zejména méně strmou křivku průběh. Samotná lineariata křivky sama o sobě to řešit vůbec ještě nemusí.

          Na praktickém příkladu to už naznačil TJK, to je přesně to, o čem píšu. Tedy méně strmá křivka.

          Foxe s malou negativkou bych ale stejně nedoporučil. Sice by to vyřešilo využití zdvihu, ale počátek zdvihu s tou extra malou negativkou je bídný. To propadání v první části zdvihu bys takové asi neměl, protože bys nemusel použít pro ten rám tak velkou vložku v tlumiči a samotný rám i když má progresivnější průběh, tak to není takový extrém jako největší vložka v pozitivce (u rámu to není zprogresivnění až jen úplného konce zdvihu).

          0 0
          • lubosalbi  

            No jám mám Monarcha se standartní komorou, tak že sním žádný pokusy s vložkama dělat nemůžu. S Debonair komorou si dle Petra Hejníka nepomůžu.

            0 0
        • vojtechposmourny  

          Mě by zajímalo, proč tuhle kombinaci tedy RB nabízí, když ví, že to není optimální.

          0 0
          • lubosalbi  

            No to mě popravdě taky

            0 0
          • Goob  

            Ono taky dost záleží na tom, jak to kolo kdo nakrmí (netýká se jen RB).

            0 0
            • lubosalbi  

              Mám porovnání s 5 jinými koly co jsem jezdil, tlumič vždy Rock Shox. Vždy jsem zdvih využíval. Nemám uplně ladný styl, kolo obačas schytá slušnou ránu, ale na RB stále zbývá 1cm na pístnici, tím se dá říci, že využívám cca 130 ze 160mm zvihu, což je celkem škoda.

              0 0
          • goofy  

            Že by pro lidi co potřebují progresivní rám? Kámoš vozí stejnou kombinaci a zdvih využívá prakticky plně. Samozřejmě komu to nevyhovuje si může tlumič vždycky vyměnit nebo koupit rám bez tlumiče.

            0 0
            • TJK  

              stejny rozdil jsem mel ja a kamos na Banditu, ja vyuzival skoro cely zdvih, on vyrazne min… reseni poradne to krmit :)

              0 0
        • MirosPikos  

          Já bych to kvůli tomuhle neřešil. Protože ve finále zjistíš, že ti stejně i u DVO nebo TriAir zbyde 1 cm zdvihu. Teď jsem chvíli vozil 2 vložky v negativu a 1 v pozitivní. Získalo to oporu, tolik se to nenořilo v prvních 2/3 ale zdvih jsem užíval stejně. Teď jsem zkusmo nechal jen jednu vložku v negativní, tlak 220, bladder 170 což je minimum v rozsahu 170–200 PSI. Cestou do práce jsem pustil na placku jeden svah, málem jsem zul zadní gumu :-D A doraz pořád nikde.

          Už jsem se s tím smířil a neřeším, že nevyužívám vzadu celých 160 mm. Daleko víc mě štve, že škrtám klikama téměř o cokoliv a kdekoliv při SAGu 30%.

          Nerozumím tomu, jak někdo dokáže při SAGu 30 a méně, využít plný zdvih.

          0 0
          • pitos  

            Také nevyužiji celý zdvih na Banditovi, při sagu 32% co vozím mi běžně při ostřejším ježdění chybí tak 7mm na pístnici. Také mě to vůbec netrápí, zdvihu mám pocitově dostatek a jsem raději než bych chodil furt po dorazech. Klikama/pedálem ale neškrtám nějak výrazně, což je možné dáno tím že u předchozích kol jsem měl střed níže a musel jsem si na to dávat daleko větší pozor.

            Jiný tlumič možná časem vyzkouším, nejsem ale moc náročný a ten monarch RC3 mi zatím celkem sedí.

            0 0
            • vojtechposmourny  

              A co ta hranka ve zdvihu při přechodu mezi negativkou a pozitivkou? Už to nedělá?

              0 0
              • pitos  

                Ta hranka tam je pořád. Celkem se s tím dá žít, při jízdě to jde poznat jen v určitých situacích které nenastávají zase tak často. Ale normální to není a takto výrazně jsem to nezaznamenal u žádného tlumiče.

                0 0
            • goofy  

              Vidíš, tak jsem tu mystifikoval. Myslel jsem, že zdvih využíváš prakticky celý. :-)

              0 0
          • lubosalbi  

            No každopádně ten Triair budu mít půjčený, tak uvidím jaký to bude a jestli bude mít smysl ho kupovat.

            Já s funkcí Monarchu celkem spokojený jsem, teď jsem dal do horního oka jehlový ložisko a chod je opoznání lepší než z originálním bushingem. Pridal jsem 10psi na tlaku, protože se mi to už zdálo citlivý až dost.

            0 0
            • MirosPikos  

              Opravdu se tak moc zlepšil chod? Předtím ten bushing byl ok, nebo už měl něco za sebou? Já jen, jestli se mi neobjevuje prostor pro zlepšení :) Že bych taky pořídil jehly.

              0 0
              • goofy  

                Jestli jsem se dobře díval, tak RS má pořád klasický a ne plastový bushing, a tam je to mnohdy hodně natěsno a rozdíl je pak propastný. Chytni ve dvou prstech trubičku co jde skrz, a pokud udržíš trubičku bez hnutí a tlumič se na ní vlastni váhou v pohodě kýve, tak ten rozdíl tam bude, ale ne tak extrémní. Pokud je tam ta trubička prakticky natěsno, tak budeš mile překvapen. :-)

                0 0
              • lubosalbi  

                Fakt to je to znát, vahadlo se na horním bushingu poměrně dost otáčí. Ten originální na Rock Shox je hodně tuhej, nic mu nebylo. Na bike24.com je endurobearings za 10 éček.

                Bushing na DVO je ale jiný, tam si myslím, že nebude změna tak velká, předpokládám, že jde mnohem lehčeji než původní u Rock Shox.

                0 0
              • Goob  

                Tyvole tohle přestávám číst :D. Už dlouho jsem si nekoupil žádnou kravinu na kolo… bude to tak deset minut?

                0 0
              • Goob  

                Sorry za ukradení vlákna, ale když už se o tom píše: máme nějaké jehly v nabídce pro Topaz? Já jsem jen zběžně hledal a nenašel.

                0 0
              • krabica  

                Mně jehlové ložisko Enduro vydrželo tak 2 vyjížďky než chytlo vakl, sice na jiném kole, ale se stejným chodem horního čepu.

                0 0
              • Sistematicx  

                Je to fest znatelny. Na stejny trase mam ozkousenej jak orig RS vlozky tak Fox tak jehlove lozisko od endury.

                Ty jehlove jsou na citlivost a chod asi nejlepsi. Rozdil mezi RS teflonem a Fox s jehlou je znatelnej. Mezi Fox a jehlou uz to tak poznat neni.

                Ale porad ta jehla je poznat. Hlavne ten prechod z RS na jehlu je znat.

                0 0
                • TJK  

                  i mezi foxem a jehlou je rozdil… ja mam na DVO jehly na hornim oku s fox 5díl na spodnim oku

                  0 0
                  • Sistematicx  

                    Nemam teda DVO. Vozim pluskovej monarch. Ale ty vlozky mam jak ty. Horni oko jehla dolni fox. Mel jsem fox-fox na par dni a pak jsem dal ty jehly. Tam uz jsem zase takovej rozdil nepoznal jako mezi RS a jehlou.

                    0 0
                • MlokCZ  

                  Můžeš zkusit ještě heavy duty kit z TFtuned. Mírně lepší než Fox, oproti jehlám téměř žádný rozdíl (jen neznatelně horší). Nevadí tomu čep s krátkým chodem.

                  Výdrž excelentní (nejlepší ze všech řešení co znám).

                  Vozím to na všech tlumičích mnoho let. Po uvedení 5-dilného Fox kitu jsem nejdříve myslel, že už bude Fox stačit, ale zase jsem se brzy vrátil k tomu kitu z TFtuned.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Současný Fox kit má aspoň výhodu, že jde dobře ven. Dříve to byl trochu porod, to jsem na to musel pořídit pripravek na vylisování/na­lisování.

                    0 0
                    • Sistematicx  

                      Ano stary teflonovy bushing jde ven blbe. Ten lis na to mam taky. Kousek naradi co se neztrati a nestal uplne raketu.

                      Fox vlozky rozeberu sroubovakem, tu posledni casto co je napasovana v oku.

                      Ten heavy duty kit jsem videl. Za jehlu od endury jsem daval 320 kc myslim, bral jsem pred tremi lety u Sterba bike. Treti obchod kterej mel rozmer co jsem potreboval tak jsem vzal a od te doby jetej dve sezony a je v pohode. V pulce sezony vetsinou rozeberu, ocistim namazu jehlicky a tim starost konci.

                      0 0
            • hrota  

              Dej potom vědět, mám ho taky v hledáčku :) I když nejvíc mne láká časem zkusit nějakou pružinu.

              0 0
              • MirosPikos  

                Ještě přidej do hledáčku nový Manitou Mara Pro :)

                0 0
                • wilda81  

                  Po zkušenostech se spolehlivosti McLeoda bych ho z hledáčku zase vyřadil.

                  0 0
                  • mirorek2  

                    asi tak… po třech reklamacích McLeoda na kole ženy letěl jak namydlený

                    0 0
              • lubosalbi  

                Tak pružina mě taky láká, ale. Váha je už někde, kde asi uplně nechci a cena tlumiče, který má HS a LS nastavení koprese s lockem, je aspoň 15k a za to mi to asi nestojí.

                0 0
              • lubosalbi  

                V Praze v Krabcycles se dá zdarma půjčit Cane Creek, pokud by sis chtěl nasadit brouka do hlavy.

                0 0
                • hrota  

                  Manitou, no nevim :)) nemám s touhle značkou nějaké bližší zkušenosti, zaujalo mne to DVO a pak přišel ten SR, zatím mam Monarch Plus RC3 a jsem spokojen, možná budu laborovat s tokeny, vychází mi tak 7–10mm rezerva chodu, ale nejsem žádný letec, mám se ještě hodně co učit.

                  Jinač co se týká váhy tlumiče, v soustavě jezdec-kolo je to u mne jen kapka v moři. Spíš bych chtěl jen vyzkoušet ten chod apod, pochybuju, že budu schopen ho správně naladit, je to jen nápad, abych se nenudil :D

                  0 0
                  • lubosalbi  

                    Základní nastavení ti udělají podle rámu a poradí co a jak ladit.

                    0 0
                    • hrota  

                      Žádné takové, letos už jsem do toho nasypal dost :D musí mi to alespoň sezónu vydržet a pak se uvidí :D

                      0 0
                • Stingray  

                  Pokud jsi ochotnej sypat nesmysl za servis. A nahradni tesneni Krab samostatne neproda.

                  0 0
            • pitos  

              I díky tomuto vláknu jsem pořídil jehlové ložisko, dnes namontoval a rozdíl oproti originálu od RS opravdu velký. Dobrý tip:)

              0 0
          • Pan.Fazole  

            v Söldenu jsem se jednou jedinkrát dostal někam ke konci zdvihu, ale praskla mi při této taškařici helma, tak nevim jestli se to počítá :)

            0 0
          • TJK  

            dej 2 do negativu a zadnou dompozitivky… to pujde do zdvihu cely a jeste uberes kus tlaku

            0 0
            • hrota  

              Možná blbý dotaz, ale nepřijde pak snížením tlaku zase o oporu ve zdvihu?

              0 0
              • Goob  

                Možná trošku o citlivost na začátku. Já teda nepozoroval ani jedno, ale jsem zatím jen na jedné vložce v negativu (topaz). Možná zkusím i druhou… kdyby jen nebylo na mém kole vložkování takový opruz!

                0 0
              • TJK  

                nevim ja nic takoveho nepozoruji… zmensenim negativky je pak potreba mene tlaku na pozadovany SAG, me tlumic peijde citlivejsi a ze vyuziva cely zdvih (mam extremne progresivni ram) takze u me s DVO jedine dobre… daval jsem 2 vlozky ale ted hsem jednu vyndal… se 2 to slo na trailu vyuzit na plno ale asi by chybela rezerva na skoky tak jsem tam jeden vratil (obrazek je orientacni z netu)

                0 0
                • hrota  

                  Pokud vím, tak Bandit je taky poměrně dost progresivní. Momentálně mám jeden token v negativce, další se mi tu nikde neváleji, ale asi nastal čas dokoupit a zkusit experimentovat. Skoky jsou pro mne zatím neznámá věc, tak zkusím hodit něco i do té pozitivky.

                  0 0
                  • TJK  

                    a mas RS nebo DVO ? na to mam vlozek dost… klidne nejakou venuji jinak donpozitivky nic nedavej… na co zvysovat progresivitu tlumice kdyz uz mas progresivni ram a to te bandit ma ten konec opravdu extremni

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Jestli chceš vložky do Monarchu, tak jich pár navíc mám a už je nebudu potřebovat.

                    0 0
                    • hrota  

                      TJK: Mám tam teď RS, na DVO nejsou finance, když teď ještě něco pustím za ten rám hlavně. Celkově zatím na to moje ježdění myslím stačí Auron a Monarch plus bohatě. A ok, budu vlozkovat pouze pozitivku. Ještě v tom mám trochu hokej co a jak.

                      mpIII: Odkud si, asi bych nepohrdl, vymenim za pivní ekvivalent hodnoty :D

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Plzeň…

                        0 0
                      • Goob  

                        Jestli máš centimetr na tlumiči rezervu zdvihu, tak dalším zprogresivněním si úplně nepomůžeš. Zdvih je jako RAM: volná RAM = zbytečná RAM :D.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Já myslím, že se upsal a myslel negativku ;0)

                          0 0
                          • hrota  

                            Dneska nejsem ve formě, včera večer sem si hrál na strakáče a trochu to přepísk

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              :0)

                              0 0
                            • Goob  

                              Jako že jsi radil úplně v každém vlákně v tématech, o kterých nemáš ani páru, ale v každé větě bylo minimálně třikrát „na mým dirtu“? :D

                              0 0
                              • hrota  

                                Jakože sem chlastal jako puberťák :D naštěstí jsem na BF neměl ani pomyšlení. A nemám dirta :(

                                0 0
            • Sistematicx  

              Da se to aplikovat i u Monarchu? Mam stejnej problem. Zacal jsem to pozorovat a pri sagu 30% nedam plnej zdvih. Tak ze bych hrknul do negativu tak nejakou vlozku jestli to pomuze.

              0 0
              • hrota  

                Dá, pokud máš DebonAir verzi jako já, tak můžeš dát vložky do negativky i pozitivky :) HV jen do pozitivky a klasický se nedá vložkovat. Pokud si to teda správně pamatuju :)

                0 0
                • Sistematicx  

                  Vim vim. Ze debon se da vlozkovat jak negativ x pozitiv. Me slo spis o tu formulaci. Jestli do bude platit i pro monarcha. Jak TJK radil Mirosovi. At da do negativu…

                  Jsem se zameril na ten zdvih ted pri vyjizdce. Dva skoky v lajne, jeden dvojak 2 metry dira a druhej ctyri metry dira. A oba dva jsem se snazil naprasit na dopadu a stejne mi tam zustalo dost zdvihu.

                  O te progresi banditu vim. Ale novej tlumic letos nechci kupovat (bazar leda, tam ale nic ted neni).

                  Co takovej Vivid, nebyla by to taky moznost.

                  0 0
                  • Atilla  

                    Tak na dopadu dáš doraz málokdy

                    0 0
                  • Goob  

                    A když ho prorveš nějakou kompresí a hodně dole zatlačíš, jdeš do plného?

                    0 0
                    • Sistematicx  

                      Nechapu vubec ted.

                      0 0
                    • Atilla  

                      To už vuběc ne. Doraz dáš nejvíc když dášbuď někde placku, nebo něco trefíš zadním kolem

                      0 0
                      • Goob  

                        Já totiž teda nevím, jestli to u tohohle tlumiče jde, ale třeba by pomohlo otunit shim stack (jak se tohle řekne vůbec česky?).

                        0 0
                        • TJK  

                          mas DVO tak nechapu proc to resis… ten tlumic ma komprese nastavene dobre a i dobry rozsah expanze takze zbytek chovani doresi vlozkovani Pos a Neg komory…

                          0 0
                          • Goob  

                            Já to neřeším, protože jsem se (s Ronnieho pomocí) dobral nastavení, ale Sistematicx řeší ten samý problém, co jsem měl já.

                            0 0
                  • lubosalbi  

                    Dle informací přímo z RB je Vivid ještě progresivnější než Monarch

                    0 0
          • Lukáš_EN  

            Já vozím SAG 28% a zbývá mi 5 mm což mi přijde jako využívání celého zdvihu..

            0 0
    • lubosalbi  

      Dneska jsem měl možnost testnout Fox DPX2 factory a už jsem si ho nechal. Využití zdvihu podstatě lepší a celkový chod tlumiče o proti Monarchu taky. Navíc byl za pěknou cenu, jetý půl roku.

      0 0
      • lubosalbi  

        Jen dodám, že tlak mám 230psi, sag 30%, vložka v komoře žádná.

        0 0
    • Lukkis  

      Někdo nový se zkušenostmi s tímto tlumičem a jeho laděním případně?

      0 0
      • TJK  

        suslos ho jezdi dost intenzivne

        0 0
      • suslos  

        Co by Te zajímalo? Je to nejcitlivejsi vzduch na který jsem kdy sahal… ladis jak pozitivku tak negativku, vše je pekne znát a poznat. Na Slackjumperu jsem skončil se 4mi spacery v pozitivce. Rebound je trochu rychlejší při standart ladění – mám zaskoceno na max.

        Aktuálně je v servisu v Lumenu. Náplně, těsnění – začalo si v něm pocvachtavat. Ale už dostal řádně za uši, tak si to zasloužil.

        Pustil jsem se zpět do ladění pružiny a experimentuji zda se dobrým směrem…

        0 0
        • embi  

          Kolik hodin pred servisem zvladnul nalitat? (cca) V Lumenu si reknou kolik za servis? Dik dik

          0 0
          • suslos  

            Hrubým odhadem 50–60h. Cenu zatím nevím, pořad tam je :-)

            0 0
            • embi  

              50h mi prijde malo i pri nejtvrdsim nakladani:)

              0 0
              • suslos  

                neřekl jsem, že je to moc :-)

                0 0
              • mirorek2  

                u X2 je to tak 30 hodin… :-)

                0 0
                • embi  

                  Heh. Přitom DPX2 je úplně jinej svět. 100+ a furt nic.

                  0 0
                  • suslos  

                    bohužel i funkčně :-)

                    asi to bude podobný jako ty gumy → závodní gumy vydrží taky hovno, ale přitom jsou na jízdu prostě TOP

                    0 0
                    • mirorek2  

                      funkčně je tak na 80% dle mého skromného odhadu

                      0 0
                      • suslos  

                        no jelikož jsem kolo s DPX2 koupil tak mám drobet srovnání :-)

                        0 0
                    • wilda81  

                      Zase bych to tak neprehanel. Ano Topaz je dobrý tlumič, ale rozhodně není výrazně lepší než dpx2.

                      0 0
                      • suslos  

                        viz výše, na mojem kole – na tý kinematice určitě je… ale to je fuk :)

                        0 0
                        • wilda81  

                          Jasně. Jak si rozumí s rámem bude základ. Na vpp by chtěl Topaz tuning na daný rám. Aftermarket fox mi tam fungoval lépe.

                          0 0
                          • suslos  

                            dobrý vědět :-) já to na FSR nevyladil tak aby to nechodilo na doraz a zároven nebylo tupý jak sekera co posledních pár let chodila ostrým do kamení… Začátkem chodu a „domácí tunabilitou“ je topaz/triair dost jinde… ale zase bych ho potřeboval zpomalit – rebound zavřenej na max a snesl bych ho ještě pomalejší…

                            0 0
                            • TJK  

                              pokud vim tak se nekde na webu na zacatku chlubili tim ze na tom jde ladit shimstack… tim by asi rebound zpomalit sel

                              0 0
                            • mirorek2  

                              mám dpx2 na patrolu a x2 na insurgentu a patrol je hodně na pohodku :-) ale je to dpx2 asi tuněná přímo na rám, taky píšou v návodu, že mám vozit trochu větší sag

                              0 0
                              • suslos  

                                větší SAG se vozím na každém TR

                                0 0
                              • embi  

                                DPX2 je na Patrolu v OEM dokonce vyvlozkovan mimo tovární specifikaci:)

                                0 0
                                • mirorek2  

                                  A to jak prosím tě? Zdá se mi to dost progresivní, to jo :-)

                                  0 0
                                  • lubosalbi  

                                    Na Banditu mám dpx 2 bez vložek a funguje to výborně.

                                    Záleží prostě na kombinaci rám tlumič

                                    0 0
                                    • MirosPikos  

                                      Chodí v plném zdvihu nebo jen 140? Noří se ve středu a často škrtáš, nebo je to eliminované? Citlivost na začátku také ok? Jen se ptám, co je to „funguje to výborně“ Hromada lidí neví jak by to mělo chodit a vůbec nepozná, jak to reálně funguje. Jestli je to nebo není v pořádku a co od toho očekávat.

                                      0 0
                                      • goofy  

                                        Funguje to výborně, protože mu to sedí. ;-)

                                        0 0
                                      • lubosalbi  

                                        O proti Monarch+ RC3 je využití zdvihu lepší, ale stále mám na tlumiči cca 3mm rezervu, což beru jako plus v případě nějaký velký rány. Doraz jsem zatím ještě nedal. Prodpora u prostred zdvihu taky určitě lepší. Mám factory verzi s regulací komprese v otevřeném stavu a jsem myslím na 6 kliku, citlivost skvělá a houpavost v mezích. Při přesunech po asfaltu tlumič zamykám. Při plném zavření to kolo i celkem pěkně jede, prostě o proti Monarch pro mě plus ve všech směrech.

                                        Se škrtaním pedálama o zem nemám větší problém než na jiných kolech co jsem měl.

                                        0 0
                                  • embi  

                                    2019, FLOAT DPX2, P-Se, A, 3pos-Adj, Trunnion, Evol LV, Transition, Patrol, 205, 65, 0.6 Spacer, CAL001, RAL001, Rezi A F M, Standard Logo

                                    0 0
                                    • mirorek2  

                                      :-) co je to prosím tě dnu cr too high

                                      0 0
                                      • goofy  

                                        Chápu to tak, že by se neměly tyhle spacery v tomhle rozměru používat. Hrozí prdnutí komory. :-)

                                        0 0
                                      • embi  

                                        compression ratio too high

                                        kompresní poměr příliš vysoký – při chodu tlumiče do zdvihu můžou nastat ve vzduchové komoře příliš vysoké tlaky.

                                        0 0
                                        • mirorek2  

                                          super:-), jen jsem nevěděl dnu

                                          to znamená budu se těšit na překvápko asi

                                          0 0
                                          • embi  

                                            No vyjádření Foxu je, že tyhle tlumiče na Patrolech jsou na to testovány – měly by to vydržet. Nicméně životnost těsnení asi nebude veliká, případně bych asi ubral kdybych měl nad 90kg.

                                            Já jsem ten spacer (modrý 0.6in^3) ubrousil o nějakých 15% – 20%.

                                            0 0
                                            • mirorek2  

                                              no dovnitř jsem nekoukal ještě, ale mám s výbavou 105? kg :-(

                                              mám nějaké spacery z x2, ale to asi nebude to samé co

                                              0 0
                • suslos  

                  no, o tom jsem už taky slyšel dost :) fakt takovej *******?

                  0 0
                  • mirorek2  

                    nový z krabičky cca 25 hodin poježdění… ofiko vyjádření autor. servisu, no víte pane, tak to je

                    0 0
                    • LM  

                      Máš ty repasy alespoň v rámci záruky zadara?

                      0 0
                    • krabica  

                      Kamil G. říkal něco o mizerných těsněních od Foxu, dělá si svoje kvalitnější a zatím X2 drží, ale hodiny spočítané nemám.

                      0 0
                    • suslos  

                      :-(

                      0 0
                    • goofy  

                      Nedělám si iluze, a bude to tak u všech top tlumičů. CCDB Air mi odešel vždycky ještě dřív. Pružinové varianty by na tom měly být lépe, ale taky mě už někdo strašil, že to zase o tolik lepší není. Holt kdo chce top funkci, asi musí servisovat a jsem s tím tak nějak smířený.

                      0 0
                      • Baba-Ji  

                        měl jsem kdysi CCDB Coil bez CS, měl jsem ho min. dva roky a nemusel jsem na něj sahat(nemluvě o tom, že jsem ho kupoval jetý z UK). Na Spindriftovi jsem měl CCDB Coil s CS taky dva roky, taky jsem na něj nemusel sahat (a tipuju, že nový majitel taky min sezónu ještě ne) a to je u Propainu tlumič umístěný podle mnohých na dost „nebezpečném“ místě. Tož takové jsou moje zkušenosti s dvěma tlumiči

                        0 0
                        • suslos  

                          Já neměl problem ani s inline coilem ani s velkým bráchou zatím :-) ale na roky to ještě nemam

                          0 0
                        • goofy  

                          jako já si taky doufám, že to snad tak horké nebude. Obecně se více sypou ty vzduchové varianty.

                          0 0
                      • kesu  

                        CCDB AIR cs mám nějakou první verzi a chodí už roky bez repasu, sice to nemá desetitisíce km, ale tisíce už určitě. CCDB coil mi začal zlobit jednou po repasu, uvolnila se pístnice. Jinak repasuju po dvou letech, řekněme 40–50 dnech v bikeparcích. A taky nic.

                        A o CCDB air IL se mi mluvit zatím nechce :(

                        Ale štvete mě s tím X2 floatem, to je to fakt taková bída? Chtěl jsem ho na Levo?

                        0 0
                        • wilda81  

                          ad X2) Pokud koupíš 2019+ ročník, tak už by měl být přepracovaný.

                          0 0
                          • TJK  

                            tak on kdyby koupil DVO nebo Triair tak by mu imho na Levo fungoval .. ale kdyz Martin ma krajni odpor k jedne nejmenovane znacce tak ma holt smulu :-)

                            0 0
                            • kesu  

                              Jenže Topaz pokud to chápu správně NEMÁ nezávislou vysoko a nízko rychlostní expanzi. A bez toho tlumič chodit správě nemůže. Nemluvě o tom, že je to třeba i správně nastavit, což interně dělat nehodlám. Takže na výběr je CCDB, kterej mi vybouchl a pak FOX. Otázkou je, co Ohlins..

                              0 0
                              • TJK  

                                tak myslim ze LEVO nebude daleko od Stumpa co ma Suslos a na nem oboji chodi dobre.. a imho jak DVO tak SR maji vnitrni komprese nativne nastaveny docela dobre.. resp. imho rozhodne lepe nez RS

                                0 0
                                • kesu  

                                  Ten RS je fakt průšvih a jednak je to tupý ale hlavně v malých nerovnostech se to vrací pomalu, ale z velký komprese to pak kopne, jako by to ani nemělo tlumič. Navíc to nechodí celej zdvih.

                                  Každopádně já nejdřív zkusím vyměnit vidli (Mezzer) a pak uvidím co tlumič.

                                  0 0
                                  • goofy  

                                    Mezzer může být dobrá volba. Když jsem teď sháněl vidlici, tak jsem se díval, jestli už není dostupná, ale zatím nic.

                                    0 0
                                  • Baba-Ji  

                                    tak na tu vidli jsem hodně zvědavý

                                    0 0
                                    • MirosPikos  

                                      Metoo

                                      0 0
                                      • TJK  

                                        mí nou :) ja se asi pudu zabit protoze sem po par vyjizdkach vymenil X2 za iL Coil s ted nejspis pude 36ka za Helm Coil :) ale jako tesim se ne ze ne :)

                                        0 0
                                        • goofy  

                                          :-D :-D :-D

                                          Pak poreferuj rozdíly Helm Coil vs 36. Citlivost předpokládám bude plus u Helmu, ale spíš pak jak na tom bude chod.

                                          P.S.: levněji by tě to vyšlo, kdyby jsi vyměnil X2 Float za DHX2 :-D

                                          0 0
                                          • TJK  

                                            zatim jsem na vymene tlumice nic neztratil takze to vyslo velmi levne :-) u Helmu netusim ale co jsem ji zkousel na parkaci tak to zasadni zobacka neni ale fakt je ten ze ten prubeh zdvihu je fakt jiny a co mam info od pilota z prvni ruky je potreba ji nakladat :-D a ma vybornej ficuru Autosetup HSC .. o tom se nikde moc nepise :-)

                                            0 0
                                            • goofy  

                                              Hmm… Tak to nevím jestli bych chtěl. Maruna byla moc pěkná zobačka, ale aby se využíval plný zdvih, tak tomu musel člověk fakt dávat, a to na tu mojí turistiku bylo až zbytečné. :-)

                                              0 0
                                              • suslos  

                                                stačí vypnout HSC a jsi na celém zdvihu :-)

                                                nebo jít s tvrdostí pružiny dolů a dotáhnout komprese – to jsem chtěl zkoušet já, ale uvidím jestli mě k tomu TJK vůbec ještě pustí :-D :-D :-D

                                                0 0
                                                • TJK  

                                                  vsechno zalezi na tobe :-)

                                                  0 0
                                                  • suslos  

                                                    víš jak to je, pokud bude motorka na 170… tak se ledy pohnou :-))) jinak nemám moc důvod :-D

                                                    0 0
                                                  • TJK  

                                                    vsak proto to pisu :) takze pekne v klidku a uvidis sam ;)

                                                    0 0
                                                • goofy  

                                                  Jasné. Tak to je pak pohoda. Maruna měla štelovatelnou jenom LSC a HSC byla napevno a byla dost na tvrdo. :-) Pro tebe asi vcajk, ale prě mě turistu to už bylo u dost vyjížděk zbytečné. Ale zdvih držela perfektně.

                                                  0 0
                                                  • suslos  

                                                    já se toho bál, že to prolítne zdvihem a bude to lineární a nebo, že zůstane vyset ve zdvihu zatlučená jako starší RS – ale tam ta pružina je prostě živější. A při tom tvrdším ladění je to fakt bomba :-) na druhou stranu tam vozím tu 90kg pružinu

                                                    0 0
                                            • suslos  

                                              citlivá je, né že ne :-) ale průběh není máslo – na to, že je to péro tak drží ve zdvihu skvěle

                                              a propro, já mám vidlice dvě, tak si jí klidně můžeš půjčit pak :-D

                                              autosetup HSC je pro vyklepané ruce :D nahoře to ještě držíš v plnejch, po 5ti minutách už je to horší, tak se Ti to snaží ulehčit :-D no a 10min trail/RZ dojíždíš s rohlíkem :-D

                                              0 0
                                              • TJK  

                                                tvl.. si nerikal ze mas 2 :-DDD

                                                noj inak uz sem naladeny.. takze jakmile bude odKrabovana tak to musime nejak doladit :-D

                                                0 0
                                        • wilda81  

                                          A sladění pístnic je v háji. Na tom nemůžeš ve dne vyjet!

                                          0 0
                                          • TJK  

                                            tak vsechno cerny a hodne zlaty :) to pude :-D

                                            0 0
                                            • suslos  

                                              a modrá pryč a stříbrná in :-D

                                              0 0
                                              • TJK  

                                                to ne… nejak se to spolu pomlati :-D

                                                to bych musel prodat kola, brzdy, prestavec a kliky … :-D

                                                0 0
                                                • suslos  

                                                  no a? :-D

                                                  … no nevím s tou modrou :-D :-D

                                                  0 0
                                                • suslos  

                                                  BTW kola máš stejně v rozkladu, brzdy prodáš v klidu, představec je v tom zanedbatelný… takže jediný problém jsou ty kliky :D a nebojím, se, že by jsi z nich stříbrný neudělal :-D

                                                  0 0
                                                  • TJK  

                                                    kola se skladaji znova :)

                                                    misto brzd nevim co jinyho :)

                                                    forbec jde udelat do ravu jako kliky :-D

                                                    0 0
                                                  • suslos  

                                                    a už na stříbrných hydrách? :-P

                                                    no stříbrné V4řky? :D

                                                    0 0
                                            • goofy  

                                              Počkat. ty máš zase nový rám? :-)))

                                              0 0
                          • embi  

                            Prdlajs, je tam X-ring misto O-ringu, a prej se to kazí stejnak.

                            0 0
                            • wilda81  

                              Do detailu jsem to nezkoumal, ale půjde to najít na webu v rozkresech dílů. Každopádně ten tlumič předělávali víc. Kromě samotné hlavy se měnily i průměry některých dílů, proto taky nejsou díly kompatibilní mezi ročníky. Dal se koupit i upgrade kit, ale stál nesmysl.

                              Každopádně můj X2 na Traceru funguje a drží. Teď když jsem to napsal, tak se ale určitě posere taky :))

                              0 0
        • Lukkis  

          TJK mi ho doporučil na Bandita za monarch plus debon Air místo pružinového co jsem myslel, že by tam mohl nějaký sedět. Tak sosam info než ho objednám… Zkušenosti v provozu no a potom to ladění. S tím nemám bohužel vůbec zkušenosti a v podstatě ani nevim kde sehnat ty spacery tedy pokud nejsou v základním balení třeba. To však nikde neuvadeji. Tak nevím jestli z kupkola přijde nějaký oem nebo krabice se vším všudy. Budu vděčný za jakékoli poznatky, rady, tipy… Jakou ladiš pružinu?

          0 0
          • suslos  

            Na Bandita, pokud neresis váhu/jezdivost kola je pružina super – protože Bandit má velkou progresivitu

            Volume spacery v něm vozim z rockshoxu, kamos tam má nastrihanou duši, funguje obojí.

            CCDB coil cs… tocitek je tam moc a těch typu nastavení taky… vtipný jak je to závisle na trati a povrchu :-) to mě moc bavi

            0 0
            • TJK  

              blby je ze bandita ma dost bidnou kinematiku pro slapani… tzn. koupit jakoukoli pruzinu bez CS nebo Locku bude trosku utrpeni uslapat.. to je fakt a bida je to i se vzduchem… zase na druhou stranu to chodi v teenu fakt hezky

              0 0
              • suslos  

                Kupovat tlumič na takové kolo bez locku je blbost, to je jasný… dokud to není vpp nebo dw Link je packa potřeba skoro vzdy

                0 0
            • Lukkis  

              Ten CCDB má kámoš na reginu a celkem dost si ho pochvaluje… To je zas trochu jiná cenovka :-) Měl tam obyč monarcha a nebyl s ním spokojen, ale říkal mít tam toho monarcha co mám já, tak to asi nemění. Mi ten monarch přestal prostě nějak sedět a chtěl bych změnu… Jen jsem už z toho trochu jelen co tam dát nakonec.

              0 0
            • Lukkis  

              Váhu dnes už nějak moc neřeším… Právě proto mě to zajímá a sbírám informace od zkušenějších. Jaký je v zásadě rozdíl ve funkčnosti CCDB coil cs a CCDB coil il? Mimo teda váhu, expanzku a cenu :-) Možnosti nastavení to má stejné.

              0 0
              • Baba-Ji  

                dle informací některých zdejších majitelů obou tlumičů mají trochu jiné rozsahy nastavení, takže „úplně“ stejné nejsou

                0 0
              •  

                Od zkušenějších… na internetu :))

                0 0
        • Sistematicx  

          Kdo krom Lumenu umi udelat na ten tri air servis. Mam ho taky objednanej a jak to ctu tak do konce roku si necham jeste Monarch jak zalohu.

          Ja nenasel ani poradnej rozkres nebo nahradni tesnici sadu. Ani na strankach suntour neni sada vedena. Jesi je v tom 5 krousku a je to vsechno…

          0 0
    • Sistematicx  

      Tak necekal jsem skoro az montazni baleni. Ale jsou k tomu vlozky v okach tak treba mi budou pasovat na muj rozmer.

      0 0
      • mirorek2  

        tak kup dvo s kufrem na pistoli za dvojnásobek :-)

        0 0
      • MirosPikos  

        To jsem celkem čekal, viz. jak říká Míra. Dali k tomu alespoň ty plastový bazmeky? (spacery) Nebo budeš improvizovat. Šup tam s tím a dej vědět jak to chodí.

        0 0
      • MirosPikos  

        To jsem celkem čekal, viz. jak říká Míra. Dali k tomu alespoň ty plastový bazmeky? (spacery) Nebo budeš improvizovat. Šup tam s tím a dej vědět jak to chodí.

        0 0
        • chemik_mara  

          Spacery k tomu nejsou…

          0 0
        • Sistematicx  

          Navod v Aj jazyce

          Navod v cestine nekdo blbe zabalil a misto k tlumici je navod na vidlice.

          Ale je potesujici ze jsou k tomu vlozky v okach v rozmeru na bandita.

          Nevim teda jesi je pro ne dela fox nebo kdo ale jsou 5 dilne a cep je asi nerezovej.

          Spacery nevim jestli neni neco uvnitr.

          Kdyz chci stahnout hlavni komoru musim vypoustet tlak i z, jak se tomu rika si nemuzu vzpomenout, toho maleho kanistru kde ladim ten tlak krivky?

          0 0
          • TJK  

            Vlozky jsou stejne jako DVO a ty mi prijdou stejne jako FOX.. resp. jsem mezi nimi nenasel zadne rozdily… funguji velmi dobre a hlavne se s nima dobre dela rukama

            uvnitr stopro nic neni, tlumice chodej prazdny.. DVO ma takovy mlecny plastovy krouzky a imho to bude tady stejne

            z expanzky nic vypoustet nemusis.. to je samostatna komora.. staci jen vypustit vekou a stahnout hlavni komoru dolu… pri nasazovani bacha na tesneni a dobre namazat

            0 0
            • MirosPikos  

              Raději doplním. Je třeba stáhnout okrouzek než začneš stahovat tu plechovku. Píšu to proto, že jsem na to jednou zapomněl.

              0 0
            • Goob  

              Jenom bacha na jednu věc: vyrovnávání tlaku. Poctivě při upouštění projeď pomalu přes 30procentní sag sem a tam, jinak ti negativka po vypuštění zatáhne pístnici a blbě se s tím pak pracuje.

              0 0
              • Sistematicx  

                Tohle se mi deje i na monarchu. Pri vypousteni se pistnice zatahne dovnitr. Sundam komoru a pak pri tlakovani dam jen par psi abych to dostal do ramu a pak tlakuju a postupne musim propruzit aby se ty tlaky srovnali. Tady je to teda stejnej pripad.

                0 0
    • Sistematicx  

      Tak TriAir v ramu.

      Dal jsem momentalne sag 30% coz je 19mm zanoreni, uvidim pri projizdce. Tlak cca 210 psi v hlavni komore. Do negativky jsem rovnou dal jeden krouzek co mi zbyl z monarchu (vic jich nemam).

      A pod pist jsem mrknul a je tam 190psi (nechal jsem co bylo fouknuto tovarnou).

      Rebound mam uplne utazenej (nejpomaleji) a klidne si troufnu tvrdit ze jeste bych mnohem rad utahl vic. Oproti monarchu zde neni rebound skoro poznat.

      S timhle utazenim bych byl na monarchu tak nekde ve ctvrtine otaceni.

      Triair ma hodne rebound hodne posunutej. Rozdil mezi pomale x rychle velmi maly.

      Packa komprese ale zase znatelna mnohem vic. Na pedal je to dobrej beton, zase srovnam proti monarchu.

      Z toho reboundu jsem trochu v rozpacich, jesi mi to nebude moc strilet pod zadkem. Mam radeji trosku pomalejsi navrat.

      Jo a oka maji stejnej rozmer jako fox a rs, takze neni problem s vlozkama. Pasuji tam jak 5 dilne fox tak obyc rs a jehlove lozisko od endurobearing taky.

      0 0
      • embi  

        Měl by jít přeskládat shimstack ne?

        0 0
      • wilda81  

        S rychlostí reboundu jsem u DVO bojoval taky. Já měl na vpp ale tuším opačný problém.

        0 0
      • MirosPikos  

        Na Topazovi rebound úplně v pohodě. Vozil jsem ho dost utazenej a nedalo se moc skákat. Povolil jsem mu a už je to ok. Tedy rozsah mám takový jaký potřebuju a reálně využiju. Můžu mít ještě rychlejší i pomalejší než potřebuju.

        0 0
    • Sistematicx  

      Prvni test TriAir dnes.

      Presun asfalt. Hodne velka aktivita tlumice, nepropada se ale je citit jak pracuje.

      Zamknuti komprese, tlumic citelne ztvrdne a Bandit jde citelne za pedalem. Dupani ze stoje je taky lepsi. Komprese je zde vic znatelna.

      Trail mod. Hodne pekny. Pocatecni citlivost na drobne nerovnosti velmi dobra.

      Do vzduchu jde kolo ted mnohem lip. Na odrazech je citit opora ve zdvihu (proti monarchu ktery se v momente kdy mel podrzet se propadl a ne zrovna idealne se mi odrazelo) takze je to mnoem prijemnejsi. Dopad hodne sametovej. Prubeh mi prijde pekne linearni. Rezervu na pistnici jsem mel dnes 8 mm do konce pistnice. Fotka je pro projeti prvniho kola trailu, pocitove bych to ve vetsim bordelu, nejakej rychlej rock garden mohl jeste posunout vic do zdvihu. Pak jsem to dostal jeste vic do zdvihu. Trail teda nebyl vubec rozbitej. Takze jen mensi dvojak, jeden drop a jeden mensi skok.

      I tak jsem se stim snazil prasknout o zem co to da.

      Celkove je pro Bandita tento tlumic hodne dobrej. Proti Monarch Plus e to znatelne lepsi a jsem spokojen.

      Jeste by me zajimalo co se vlastne stane kdyz prifouknu tlak do expanzky…? Momentalne mam v expanzce minimalni tlak co je predepsanej neco kolem tech 190 psi.

      0 0
      • Goob  

        Celá křivka se posune nahoru.

        0 0
        • Sistematicx  

          Jak pro blbca prosim.

          Pridam tlak a tim se zvetsi tlak na olej a upravi se rychlost odskoku a brubeh tlumeni. Pocatecni sila potrebna na oddrh se taky upravi? Pak to nebude takova zehlicka jako?

          A nebude to pripadne tolik propadat do zdvihu?

          0 0
      • TJK  

        dej si jednu vlozku do negativni komory a pujde to jeste o kus vic vyuzivat zdvih

        0 0
        • Sistematicx  

          Jednu uz tam mam danou. To usem udelal jako prvni. Zkusenosti z Monarchu kde jsem vlozkoval taky negativku

          0 0
      • MirosPikos  

        Kolik foukáš a kolik vážíš?

        0 0
        • Sistematicx  

          210 psi hlavni komora

          190 expanzka

          Sag 30% (19mm cca)

          Vaha 89kg bez vystroje. Vim ze vych to mel foukat s vystoji ale to by byl vetsi tlak zrejme a pak uz bych mohl teoreticky mit problem s vyuzitim zdvihu. Ted mi to neprijde jako nejaka zvejkacka.

          0 0
          • TJK  

            tak dej jeste min jednu vlozku do negativky.. nebo klidne 2 a pripadne dovlozkujes jednou pozitivku… s timhle se da hrat.. ja jsem s DVO docilil temer uplne plneho vyuziti zdvihu na G13 (predtim vetsinou na monarchu chybelo 8–10mm na pistnici)

            0 0
            • Goob  

              Hele, to mě zajímá… já jsem skončil na třech vložkách v negativce, máš nějaké zkušenosti, když k tomuhle přihodíš ještě do pozitivky (pořád řešíme to samé, jen na jiných rámech: superprogresivní konec – nevyužití zdvihu)?

              0 0
              • TJK  

                normalne tim upravis pomer negativka X pozitivka a uz to po dorazu chodilo… tak jsem pridal jednu vlozku do pozitivky… jde o to ze upravou negativky se mi snizil potrebny tlak na mensi SAG a nezabijelo to citlivost na zacatku… ale ja to mam nastavene tak ze povetsinou jezdim nekde na 80% zdvihu a tu rezervu mam jen na traily se skokama nebo do parku na jested… ted uz teda nemam.. ted jedu na pruzine a zase jsem na zacatku ladeni jen to je jeste o dost slozitejsi :-D

                0 0
                • Goob  

                  To mám přesně stejně, ale připadá mi škoda vozit devadesát procent času tlumič naladěný na něco, na co na aktuálním trailu nedosáhnu. No kdyby tady někdo půjčoval na test nový Jade X (za předpokladu, že ho teda narvu do rámu), asi bych taky zkusil péro.

                  0 0
                  • TJK  

                    tam to ale bude stejne.. jen neuvidis krouzek na pistnici :-) proste tam das pruzinu ktera bude vyuzivat zdvihu treba ze 70–80 procent a zbytek ti zustane rezerva… imho bys proste musel dat velky tlumic s vsema kompresnima okruhama jako treba X2 a proste si kdyztak pritahnout na velky veci HSC… jinak to bude porad stejne… ale me to prijde naprosto vpohode.. ja teda to uplny vyuzivani celyho zdvihu porad a vsude nevidim jako uplne idealni

                    0 0
                    • Goob  

                      No, nebude to stejně v tom, že to péro bude lineárnější než vzduch. Já vozím kostku ride9 na slack-heavy, protože když ji dám na full slack (což mi geometrií vyhovuje nejvíc), ta stavba je tak progresivní, že se při svém prasečím stylu jízdy nedostanu na poslední centimetr zdvihu tlumiče při 30% sagu. Jasně že tady je problém v jezdci, který neumí tomu kolu naložit, no.

                      0 0
                      • TJK  

                        tenhle problem bude ale pritomen vzdy… nejlip se s tim smirit nebo vic vyvlozkovat negativku :-D

                        0 0
            • Sistematicx  

              A co mi pak resi tlak v expanze. Kdyz tam fouknu vic. Tak to bych musel vlozkovat znovu rim ze pridam dalsi vlozky protoze posunu nejakou krivku?

              Aktualni rezerva na pistnici byla tech cca 9mm.

              Coz ale ted nemam kde poradne ozkouset. Testoval jsem na znamem trailu kde mam odzkousen monarch a ktery mam najety. Prilezitost budu mit pristi tyden to poradne ozkouset.

              0 0
          • MirosPikos  

            Tak to máme naprosto stejné. Až na ty vložky. Mám tam snad 3. Ale stejně nevěřím, že bych někdy udělal doraz. Neudělal jsem ho ani když jsem zlomil rám :)

            0 0
    • Sistematicx  

      Osvetlil by mi nekdo co se vsechno ovlivni nebo jak se projevi ta zmena tlaku v expanzce. Na banditovi ten tlumic fak chodi krasne nejak nemam teda potrebu tam jeste neco vic ladit. Nicmene me to zajima.

      Odpoved posune se cela krivka mi kulove rekla…

      Dikec

      0 0
      • suslos  

        ovlivňuje dost začátek chodu – tzn. u mě na stumpu je cítit rozdíl v začátku – jak odtrh tak první řekněme jeden dva centimetry…

        zkoušel jsem jak 180psi, tak 220psi tak 240psi → zůstal jsem u 220, ale rozdíl mezi 220 a 240 jsem nepoznal, tak jsem tam jen nechtěl mít max

        0 0
        • MirosPikos  

          Obávám se, že tahle odpověď nebude stačit. Větší tlak tedy znamená co? Větší citlivost?

          0 0
          • suslos  

            Menší citlivost

            0 0
          • Goob  

            Jestli je to stejné jako u Topaze, jako že si myslím že ano, tak posune se celá křivka nahoru či dolů je myslím dost jasné.

            Takhle nějak jsem to viděl nakreslené a popsané.

            0 0
        • Sistematicx  

          Takze velkej bordel. Sutry skoky fouknu vetsi tlak.

          A na tekneme nejakej hladkej trail kde je nejaka boule mensi ale neni tam rozvyta sekce necham mensi ay to zehlilo.

          Jde mi o prakticke pouziti, jak je to vlastne mysleno od vyrobce.

          Jasne ze zalezi na preferencich jezdce ale sunturou to nejak mel namysleny ze to muzes na kazdou trat doladit.

          0 0
          • Baba-Ji  

            mas to nejake propletene – na hladky trail chces zvysit citlivost? Tam to nepotrebujes, kdyz je trail hladky ;).

            Velke skoky a hladsi traily (typicky airlajny a skákavé bajkparkové lajny) – můžeš snížit citlivost tlumiče a zvýšit zároveň progrsivitu. U rozbitých trailů naopak právě potřebuješ tu citlivost… ;)

            0 0
            • Sistematicx  

              No vsak…mam to naopak no.

              Hladkej flow trail. Jump lajna, cisty dopady dam do expanzky vyssi tlak.

              A velkej bordel. Rock garden, sutry, dropy rychle za sebou. Vyroletovanej trail tak mensi tlak?

              Ted treba na x-line saalbachu to bralo neskutecne. Nejsou tam takovy posilaky. Ale v leogangu to jsem potkal doraz a tam by to chtelo vetsi progresi ke koncu. Jen o malinko. Resil by to teda vetsi tlak do expanzky.

              Jenom kvuli dvou jizdam se mi to nechtelo nejak resit, nicmene pro priste abych vedel.

              0 0
              • Baba-Ji  

                vetsi progresi na koncu resi primarne vyvlozkovani pozitivky

                …takze idealne nizky tlak v expanzce a vyvlozkovana komora > citlive na zacatku a progresivni na koncu (idealne vyzkouset vhodnou kombinaci tlaku v expanzce + pocet vlozek v pozitivce)

                0 0
                • Sistematicx  

                  To s tou progresi na konci je mi jasne. Ale u Bandita se tu obecne resi velka progrese ramu a vsichni hledaj linearni tlumic. Coz s timhle suntourem je vyuziti mnohem lepsi. Ted jak to mam mi to dost vyhovuje. Ale slo mi o to co a jak na ruzny trate teoreticky nastavit aby bylo dosazeno v podstate maximalniho vykonu a potencialu ramu.

                  Hlavne co s tema tlakama v expanzce.

                  Coz uz tak nejak chapu a je mi to uz jasnejsi.

                  0 0
    • Sistematicx  

      Tak jsem tlumic radne otestoval.

      Lze jen doporucit. V expanze zakladni tlak 190psi myslim. Hlavni komora viz nejakej prispevek vyse.

      Jeden token v negativce.

      Celkove vyuziti zdvihu na cca 90%.

      Jednou jsem klepnul doraz na dropu v Leogangu s tim ale ze jsem dal doraz i na vidlici takze dopad jsem nedal uplne sametovej na poprve. Druhej pokus uz byl tlumic odhadem tesne pred dorazem podle gumicuy na pistnici.

      Parkrat jsem zaznamenal pocit propadu v chodu. Ale jen minimalne asi trikrat.

      Stabiliba projevu i na konci dne porad vyborna. Proti monarchu kterej toho mel dost uz po par hodinach. Tohle litalo neskutecne stabilne.

      Na Bandita lze tento tlumic doporucit.

      0 0
    • Smazaný účet  

      No tak jsem se rozhoupala a koupil taky. Kua uz sem komplet na suntouru to jsem necekal. A jen sonduju jestli by nekdo nemel zajem o Fox DHX rc2? servis na jare u KGB. Asi uz mi bude nanic a at se mi trosku vrati investice. jinak roztec 200×57.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kde sezenu ty tokeny na ladeni komor? ani pres topaz se mi nedari ,asi neumim hledat. dik

      0 0
    • Smazaný účet  

      Neni ta pistnice trosku kratka? ma to byt 200×57. Vzdyt bych na dorazu musel tu gumu srolovat.dneska jednou projety.

      0 0
      • Sistematicx  

        Mam dojem ze kdyz jsem vyfoukl tlumic abych ho dal do ramu tak lehce zajela pistnice. Ja mam 63mm zdvih pustnice a merim tam necelejch 63.

        A doraz ma fakt hodne na koncu. Kdyz jsem minulej tyden trefil doraz tak gumicka spadla z pisnice.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Tak me napada, topaz ma prodejne servisni kity. To by mohlo sedet na triair ne? Lumen ma stejne prd.

      0 0
      • lubosalbi  

        V Lumenu mi říkali, že s díly na servis nebude problém, když jsem chtěl tlumič kupovat

        0 0
        • Smazaný účet  

          tak na eshopu ani v tech spriznenych webech, jsem nic nenasel. Asi leda na objednavku uvidime no, az bude potreba.

          0 0
        • wilda81  

          Klasika, slibem nezarmoutis. A pak jsem musel kupovat dily na Slovensku.

          0 0
          • Hnoj  

            Blbost. Lumen má na TriAir všecko. Cos sháněl a neměli?

            0 0
            • wilda81  

              Zkušenosti s blbymi stiraky na Aurona pár let zpět.

              Edit: tak bylo to přesně 11/2016. Stejně tak dily do patrony. Tenkrát jsem potřeboval nějakou matku.

              0 0
            • Smazaný účet  

              na tak treba ten servisni kit potom teda maji, leda na zavolani asi. Protoze verejne nic. Na topaz jde koupit normalne na eshopech.

              0 0
    • Maran1  

      Ne, tohle vlákno jsem neměl číst :D

      Mám doma rám od RB 675 s Monarchem Plus RC3 a po přečtení jsem dost nalomenej zkusit něco jinýho. Fakt je to takovej rozdíl? Ještě jsem nejel 675 a tak, jestli není zbytečný pokukovat po jiným tlumiči.

      0 0
      • suslos  

        To asi zbytečný je :-D

        0 0
        • Maran1  

          Dík, to jsem chtěl slyšet :D

          0 0
          • suslos  

            Příjezdu, vyzkousej. Každému vyhovuje něco jiného. A s přibývajícími zkušenostmi není TriAir žádná výhra.

            0 0
            • Sistematicx  

              Tak cetl ksem ze mas zkusenosti ze moc nedrzi.

              Ja teda zadnej problem zatim.

              A to sel dvakrat nadoraz. A ne jen nejaky lehky tuknuti. Ale fest rana.

              0 0
      • TJK  

        moje zkusenosti jsou takovy ze s Topazem chodi suprove a triair by mel byt funkcne temer shodny, sle ja to uz tak stavel s monarch na tom vubec nemel, tzn. primlouvam se k tomu co pise Suslos, neresit, jezdit a suz budes mit pocit ze potrebujes neco jineho a budes vedet co a jak, tak mozna premyslet o vymene…

        0 0
        • mirorek2  

          za pružinu :-)

          0 0
        • Maran1  

          jop, vidím to stejně. Díky

          0 0
          • pitos  

            Mám na Banditovi s Monarchem odjetou zezónu. Během ní jsem si pohrával s myšlenkou že tlumič vymění, vyzkouším jiný ale pravděpodobně bude Monarch zůstávat, jsem s ním celkem spokojen. Jediné co jsem vyměnil jsou ložiska do tlumiče za jehlové, tu změnu určitě doporučuji.

            0 0
            • wilda81  

              Jaký typ a jak dlouho ti vydrží bez vaklu?

              0 0
              • Sistematicx  

                Enduro bearing mam od cerven 2018 v hornim oku. Stale bez problemu.

                0 0
                • wilda81  

                  Takhle dlouho mi bohuzel vydrzi max na polici. :(

                  0 0
                  • Sistematicx  

                    Cca 1500km najezd.

                    Z toho narocnejsiho jezdeni 9dni alpy, 20 dni rychlebske a nespocet dni lokalni trail.

                    Dvakrat za rok je rozeberu, ocista namazat slozit. Nejakej vakl malej tam je uz od zacatku. Kdyz vemu za tlumic a krouzim s nim tak je citit jak se to v tech loziskach malinko pohybuje. Beru to jako vlastnost, jelikoz mi to delalo i na druhem kole kde jsem nove loziska.

                    0 0
                  • Atilla  

                    Taky daly tak týden, zlatý fox polymer

                    0 0
              • pitos  

                Endurobearings ve vrchním oku někdy od léta a zatím bez vůle. Dole jsem ho dal později také a po cca 2mesících jemná vůle, budu tam tedy dávat něco jiného.

                0 0
            • Maran1  

              Dík, kouknu se na to.

              0 0
            • nksh  

              jestli chces trosku poladit tlumic mrkni na MegNeg komoru – 2× vetsi negativka + moznost ladeni tokenama

              0 0
              • suslos  

                zaprvé, je jen na metrické tlumiče a zadruhé se vůbec nedoporučuje na super progresivní rámy :)

                0 0
                • lubosalbi  

                  Tak tak, tím by se vše jen zhoršilo, stačí si o tom něco načíst

                  0 0
                • nksh  

                  Nesmysl, mám to na Yt Capra a problém s využitím zdvihu nemám. Zato se to konečně přestalo na odrazech propadat do zdvihu

                  0 0
                  • Baba-Ji  

                    Propadat o zdvihu na Capre? :O

                    Kolik vozis SAG?

                    0 0
                    • nksh  

                      30%, prostě opora ve středu zdvihu je ted mnohem lepší a líp se mi s tím odráží

                      0 0
                      • Baba-Ji  

                        a k dorazu se dostáváš? Resp. bez problému aspoň k 80% zdvihu?

                        0 0
                        • nksh  

                          Doraz ještě necinknul, ale tak 95% využiju. S puvodnim kanystrem jsem měl v pozitivce 2tokeny + 5mm spacer. Oba tokeny jsem vyndal, ale mozna tam jeste 1 znovu vratim. Ta pridana progresivita ke konci zdvihu zase tak velká není.

                          0 0
                          • Baba-Ji  

                            a když vytáhneš ten spacer, máš cenťák zdvihu navíc :)

                            0 0
    • Sistematicx  

      Komu poslat triair na posezoni servis?

      Zvazuju KG Bike…

      0 0
    • Sistematicx  

      Netusite jak se jmenuje tento tool? Je to na rozdelani IFP pistku. Podle googlu to nemuzu najit.

      Na strankach Suntour taky neni.

      0 0
    • Sistematicx  

      A kde je ta zelena? Cekal jsem stejnej vnitrek jak u DVO.

      0 0
    • Sistematicx  

      Odlozim si sem dalsi svuj post a doplnujici informace od BP Lumen.

      Doporucovany olej TF2 5wt http://bike4u.cz/…-500ml-19755?…

      Tokeny, spacer vzduchové komory TRIAIR http://bike4u.cz/…triair-20460

      Seal kit na tlumici cast https://www.bikestrike.com/…-kit-p16672/

      Seal kit na vzduchovou cast https://www.bikestrike.com/…-kit-p16666/#…

      Dle technika BP Lumen:

      Sada tesneni primo od SR Suntour neni v CR zatim k dostani, maji objednano ale termin naskladeni neni znam (mozna pul roku), nahrada od nej primo ten odkaz na Bike strike. Bud vzduchova cast nebo ta tlumici cast. Komplet vsechno neni.

      Jako vazelinu lze pouzit RSP slick kick nebo PM600 Military Grease.

      Olej na primazani tesneni do vzduchove komory BP Lumen nedáva, jen namaze vazelinou.

      Jeste jsem mel dotaz na utlumeni odskoku, zda se da neco pri domacim servisu udelat. Zmena shim stacku (BP Lumen: TRIAIR je vlastně DVO TOPAS a do něj dávají olej 2,5Wt. Mají jiný shim stack (skladba podložek) na odskoku, proto TRIAIR potřebuje olej 5Wt. Těsnění lze použít z DVO, protože kit na Triair bude opravdu třeba až za půl roku.) nebo jinej olej. Na odpoved cekam.

      0 0
    • plazzer  

      Ked som kupoval zaciatkom 2019, bol vnutri cely zeleny. Ake mas vyr. cislo (MY)?

      0 0
      • Sistematicx  

        S.N. netusim, nemam ted doma. Ale kupoval jsem nekdy v cervnu 2019. Je mozny ze ten zelenej pasl davaj do trunion verze.

        Kazdopadne jsem ted ziskal DVO Topaz takze zde uz to muzu opustit a jit si psat do tematu o DVO.

        0 0
        • plazzer  

          Este pls. vyssie si dal link na servisne video na youtubu, link je vsak sukromny, neda sa prehrat. Nemas to video nahodou niekde k dispozicii?

          0 0
          • Sistematicx  

            Mam ho stazene. Chtel jsem video na youtube znova nahrat ale myslim ze by me suntour nahlasil…

            Pis vecer sz kdybych na nej zapomel. Nekam ho nahraju aby bylo dostupne. Link pak dam sem.

            0 0
    • Sistematicx  

      Servis video tri air

      https://www.youtube.com/watch?…

      Kdyby nejelo v prubehu, tak aktualizuju. Nevim jestli mi to suntour az to zjisti ze jsem jim to reuploudnul nenahlasi.

      0 0
      • mkzvk  

        Ahoj už je to blokle, neposlal bys třeba přes úschovnu??

        0 0
        • Sistematicx  

          Ted by to melo fungovat. je tam problem se zvukovou stopou. DLouho jsem na YT nic nedaval tak jsem blbe zaskrtl upravu videa. Jeste se to zpracovava ted znovu. Kdyz tak to dam na nejakou uloznu nebo neco. Ale za par minut by to melo zase nabehnout.

          0 0
      • Sistematicx  

        Melo by to fungovat. Akorat je vypnutej zvuk. Stejne tam hrala jen hudba.

        0 0
    • plazzer  

      Tak TriAir dnes dorazil. Prasknul som ho do ramu… a nic. Packa kompresie vobec nic nerobi, odskok tiez nie, resp. uplne maalinko. Predpokladam ze nebude dobre odvzdusneny. Riesit si to sam, kedze to ma tak jednoduchy servis alebo reklamovat?

      0 0
      • Sistematicx  

        Tlak ifp pistku mas kolik?

        0 0
        • plazzer  

          Tovarensky tam bolo okolo 180, cosi uniklo do hadice ked som meral, laboroval som s tym od 50 do 200 psi, bez zmeny.

          0 0
          • Sistematicx  

            Hmm. Reklamoval bych. A nebo koupit jeste flasku oleje a sehnat ty dve strikacky a prohnat olej.

            A kdyz propruzis tak v tom cvachta nebo srka kdyz se to vraci?

            0 0
            • plazzer  

              Ked servis tak rozmyslam tam dat TF2 Suspension ale 7,5wt bo odskok sa mi zda byt strasne rychly. Striekacky mam z odvzusnovacej sady RS Reverb, snad budu pasovat. Pri prepruzeni ma taky suchotavy zvuk.

              0 0
    • Sistematicx  

      https://www.youtube.com/watch?…

      Neco jako zde?

      Ano odskok je u TriAir i pri maximalnim utazeni dost rychlej. Zmena oleje z 5w na 7,5w to asi nevyresi. Podle technika od Suntour se musi přeskladat shim stack (cz zastoupeni tohle resi za 350Kč včetne oleje.

      Kdyz das jinou tridu oleje tak ti to prece ovlivni proudeni jak pri stlaceni tak pri navratu. Alespon takhle si to vysvetluji ja, po tom co jsem videl jak jsou ty podlozky v tom poskladane.

      0 0
      • plazzer  

        Nie tak hlasne, ale nieco podobne. Co sa tyka prestackovania shimstacku, tak to je ako zadarmo, kto to riesi pls. BP Lumen?

        0 0
        • Sistematicx  

          Pokud ti to srká takhle podobne tak bude zavzdusnenej. Ja po ocisteni a odvzdusneni uplne v pohode. Packa komprese mi na tom DVO funguje, neni sice tak tvrdej lock jako u suntour ale je znát.

          Ano ten shim stack resi BP Lumen.

          Komunikoval jsem s timto clovekem o.soucek@bplumen.cz

          0 0
          • Smazaný účet  

            proc jsi vubec triar menil za topaz? vzdyt by to meli byt celkem podobne tlumice, no ne?

            0 0
            • Sistematicx  

              Zacal me srat ten odskok. Jezdil jsem na max utazeno a furt se mi to zdalo moc rychle ten navrat A kdyz jsem vyhandloval Topaz za cenu tri airu tak jsem to prubnul. A ted po servisu dvo jsem dost prekvapenej. Jeste jsem ho nepovozil na lokalni air lajne ale co jsem jel tak je to fakt dobry. Skoro me az zaskocilo jakou ma topaz oporu ve zdvihu. Trinair se vic houpe. Topaz vic drzi. A jak mu das karate tak to je hodne pekny.

              Ale tri air byl na bandita fakt vybornej za ty prachy. O vesmir jinde nez podelanej monarch plus.

              Tri air i topaz si dokazu oservisovat doma. Sady tesneni jsou stejny jen je treba jinej olej. Takze v tom je docela vyhoda. Ted uz se konecne muzu zbavit monarchu. A kdyz bude topaz v pohode tak prodam i tri air.

              0 0
              • hrota  

                Pokud by si se pak chtěl zbavovat toho TriAiru, dej kdyžtak vědět, rád ho zkusím :)

                0 0
    • logoman  

      Zdar, jsou v baleni nejaky bushingy? X2ka neni nejspolehlivejsi tak premyslim, ze by se mozna zalozni tlumic hodil.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • logoman  

      Hm tak jsem to nahodil, uvidime. Zatim jsem to projel jen na rampach ve skateparku :-D …

      0 0
      • unitak  

        Paráda, pak dej reference, jaké to je v porovnání s X2.

        0 0
      • wilda81  

        Proč?

        0 0
        • logoman  

          Protoze servis X2 je na 3 tydny a vic, tak jsem chtel neco v mezicase :-) Pak pujde zpatky do skrine :-D …

          Ale teda odskok jsem musel dat na minimum.

          0 0
          • Sistematicx  

            S tim odskokem nejsi sam. Ja to taky mel na uplne utazenym a furt to bylo rychle. Viz vyse da se resit preskladanim shim stack.

            0 0
            • logoman  

              Ja to mel otevreny, rikam si hm spatny, tak jsme to uplne utahl, cekal ze se to ani temer nehne a ono to bylo docela ok. Musim s tim zajet do terenu na poradny test.

              0 0
              • TJK  

                je videt ze DVO i SR to maji nastaveny hodne do rychla… muzu rict ze tam kde sem koncil na RS a vic neslo tak to bylo nekde v pulce nastaveni na DVO.. a jetli je SR jeste o kousek posunuty bude to u nekterych systemu na hrane… zrovna si rikam ze DW asi potrebuje pomalejsi tlumic a napr Horstlink na Geometronu naopak rychlejsi.. alespon takovy byl muj pocit

                0 0
                • jezo  

                  No vidíš, a ja mám zase pocit, že Topaz se vrací pomalu, ale když povolím tlumení odskoku, tak zas kope. Takže nejde najít žádný sweetspot, asi to bude chtít tlumič s oběma štelovatelnýma odskokama. :)

                  0 0
                  • Redjuu  

                    Mně to přijde, že to je až nezdravě závislé na tlaku v hlavní komoře. Já mám právě na Topazu problém, že se svou muší váhou a nízkým tlakem mám odskok dost pomalý.

                    0 0
          • wilda81  

            Aha, právě mě zarazil tenhle krok zpět. S Topazem (na VPP) jsem byl taky v krajní poloze. Jen už ale nevím jestli jsem povoloval nebo utahoval.

            0 0
          • goofy  

            Servis na 3 týdny a víc? Umíš potěšit… :-) Kde to dáváš?

            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • dave1689  

      zdravím, máte někdo zkušenosti s přeskládáním toho Shimtacku? Koupil jsem si tlumič asi před dvěma týdny a ten odskok je na mě fakt rychlej. Psal jsem do toho BPlumen, ale zatím bez reakce.

      0 0
      • dave1689  

        tak už mám tlumič i doma a ozkoušený. Funguje perfektně :) pan Souček byl hrozně ochotný. Určitě doporučuji :)

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Sistematicx  

      Co udelat s nastavenim abych dostal vetsi oporu ve nazacatku druhe tretine zdvihu.

      Pri zachovani SAG do 30%.

      Mam vyvlozkovanou negativku. Jeden token v pozitivni. Tlak na ifp jsem pridal ze 190psi na 210psi.

      Citlivost dobra, vyuziti zdvihu 98%.

      Pridat jeste na ifp +15 psi treba a zaroven jeste jeden token do pozitivky?

      0 0
      • nksh  

        Ja bych naopak vyhodil vlozku z negativky + lehke prifouknuti hlavni komory

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • logoman  

      Nechcete nekdo tri air, jeto 2×. Prodal jsem ram tak mi je k nicemu …

      https://www.bike-forum.cz/…r-3cr-200x57

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Smazaný účet  

      Podle čeho se nastavuje tlak v expanzce? V hlavní plechovce je to podle sagu, ale co tohle?

      0 0
      • chemik_mara  

        Sistematicx 19.8.2019 19:53

        0 0
        • Smazaný účet  

          jsem slepej

          0 0
          • Sistematicx  

            19.8 jsem se ptal na to stejne. Mas tam odpoved od Suslose a Goofyho.

            Musis ten prispevek najit podle data.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Jako že jsem slepej a nevšimnul si toho než jsem se zeptal :D

              Ale teda moc moudrej z toho nejsem tak jako tak – asi jako ty, heh.

              Na 20% sag jsem musel plechovku napumpovat z továrních 180 psů na asi 220.

              Tohle teda asi fakt budu muset ladit až za jízdy.

              0 0
              • Sistematicx  

                Ale tlakem v expanzce neladis SAG.

                Tim tlakem menis krivku tlumeni. Jak bylo psano. Urcujes pocatecni citlivost, oporu ve zdvihu. Ten tlak by mel i castecne ovlivnovat reebound. Ifp pistek tam tlaci na olej. Mozna mrkni aji na to servisni video aby jsi videl jak to vypada uvnitr a dostal lepsi predstavu o tom co to dela.

                0 0
    • Smazaný účet  

      Zdá se mi to, nebo rebound u tohohle tlumiče skoro nic nedělá? Ani na jednom konci šroubu necítím absolutně žádnej rozdíl v rychlosti návratu.

      0 0
      • Sistematicx  

        Nezda. Rozsah odskoku je u toho tlumice fakt dost malej. Neni to moc želva x zajic, spiš tak zajic x zajic co si dal lajnu…

        Resi to preskladani shim stacku. Kontakt na cloveka v BP lumen kterej to presklada je nahore nekde.

        0 0
        • Smazaný účet  

          To vůbec netuším co znamená, a nevím jestli do toho chci vrtat, když nechápu ani co dělají ty spacery, který se ještě navíc dají dát na dvě místa, a k tomu tlak v tý druhý plechovce (nechápu ani po přečtení příspěvků tady ve vláknu :D).

          0 0
          • TJK  

            napis do bp lumen ze potrebujes pomalejsi rebound ze tlumic se moc rychle vraci i uplne uzavrenej a oni ti to predelaji, i kdyz… pokud netusis co to ma delat, mozna ani netusis jak bys to mel mit nastavene, zlus najit nekoho v okoli kdo se vyzna aby ti na to kouknul a treba zjistis ze to staci. Neni na tom nic spatneho se zeptat a nechat si to ukazat / vysvetlit.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ten rebound mě ASI netankuje – nepřijde mi, že by zadní stavba nějak kopala.

              Spíš se mi rovnají mozkový závity z kombinace možností nastavení všeho ostatního :)

              0 0
    • Filiper500  

      Za jak dlouho se vám vrátil tlumič z BP Lumenu po tom poslání na přeskládání na pomalejší odskok? Je to operace na měsíc, nebo to zvládají do týdne? Chápu, že pošta je nevyzpitatelná a může to jít klidně rok..

      0 0
      • mkzvk  

        Posilal jsem 2 kusy v pondeli a nasledujici tyden v utery byky zpet

        0 0
    • waltari  

      Rychlej dotaz: tek někomu olej do vzduchové komory? Pokud ano, dá se to vyřešit v domácích podmínkách? Servis s výměnou oleje jsem udělal, ale stále to teče do vzduchové komory.

      Kdyby nějaká rada, tak předem díky. Jinak zítra volám BP Lumen.

      0 0
      • waltari  

        Kdyby to někomu pomhlo, tak prasklá hlava a olej prosakuje do vzduchové komory. Bohužel zelená hlava, které na to trpí. Výměna za šedou by to mělo vyřešit. ;-)

        0 0
        • Georrge  

          Takže drahá DVO hlava na to trpí a levná suntour ne? Hezký :)

          0 0
          • waltari  

            Přesně tak.

            0 0
          • MirosPikos  

            Takže se mám na co těšit… Musím se do toho v dlouhých totalitních večerech podívat.

            0 0
            • waltari  

              Nevím, co bylo dříve. Jestli dělali napřed zelenou a pak šedou, nebo obráceně. Nezjišťoval jsem. Šedá má silnější horní oporu. Ta prasklina je v místě pod těsněním a moc materiálu tam není. Není to pořádně vidět, ale pod tlakem je vidět, kde olej vytéká a i si to nasává vzduch. Každopádně ten tlumič je tak jednoduchej, že si s tím základním servisem a údržbou poradí každý. V tom vidím výhodu. Večer rozděláš a ráno jdeš jezdit. ;-)

              0 0
          • Sistematicx  

            Ne. DVO hlava na to trpi znatelne dele nez TriAir.

            Puvodni hlava je zelena. A ty praskaj dost casto.

            Jeden dvo servis na zelandu dokonce doporucuje to hned menit za tu novou.

            Ve skupine dvo owners na fcb bylo docela dost fotek s prasklejma hlavama. Tu sedou jsem tam zatim prasklou nevidel.

            Ja mam na dvo ted hlavu novou (kdyby nekdo chtel jetou zelenou hlavu, bez poskozeni tak prodam) a tri air mam uz taky s novou hlavou.

            0 0
            • MirosPikos  

              Čau, prosím tebe, chystám se na servis. Bude teď oříšek cokoliv sehnat. Jak ty kity (o-kroužky za nesmysl) tak ta hlava. Kde si prosím tebe sháněl? Jak těsnění, tak hlavu. Tu vidím momentálně jen na DVO.

              Díky

              0 0
              • Sistematicx  

                Vsechno koloshop. Na webu to asi furt nemaji ale na poptani dodali.

                0 0
                • MirosPikos  

                  No, tak tohle jsem opravdu nechtěl číst – zpráva z koloshopu:

                  "Dobrý den,

                  produkt není bohužel dostupný u nás ani u dodavatele, jeho další naskladnění bohužel není známo.

                  Děkujeme za pochopení.

                  Hezký den"

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    https://www.bike24.com/p2286387.html

                    podle toho jakou velikost potřebuješ teda…

                    0 0
                  • waltari  

                    Co vím, tak dříve jak na podzim v ČR nic nebude.

                    0 0
                    • chemik_mara  

                      Leda přímo z usa: https://www.srsuntour.us/…air-seal-kit

                      Já to tam bral na podzim, akorát tam ještě neměli obrázek obsahu a došlo to bez těch teflonových kroužků.

                      0 0
                      • waltari  

                        jj, jedině venku. Teď ještě jestli i tam to bude skladem.

                        Ale jak už jsem psal, dá se to poskládat. Mělo by se to dát vše sehnat sólo. ;-)

                        0 0
                        • MirosPikos  

                          Poskládám, tedy kromě těch plastíků, řekl bych. Hlava nevypadá praskle, ještě uvidím co blader, tam mám trochu strach. Trápit se budu klasicky s odvzdušněním a improvizací na nějaké speciální nástroje včetně pryzmatických čelistí. Rád bych zkusil jen rozborku-sborku a všechno si změřil. Trochu vyšoupaný elox, snad to nebude problém.

                          0 0
                  • MirosPikos  

                    Tak jsem to všechno rozebral, vyčistil, dal si práci, abych nic nepoškodil. Hlava prasklá nebyla. Vzhledem k dostupnosti dílů, jsem to promazal a složil. Odvzdušnění se povedlo na první dobrou. Tlumič jede jako víno. Nesrká, nečvachtá, všechno funguje. Včera jsem tomu dal trochu za uši a je to fajn svezení. Dělal jsem to za asistence 3 dětí. Příště, až bude trochu klidu všechno proměřím a udělám si seznam těsnění, co je třeba objednat.

                    0 0
                    • waltari  

                      Paráda. Tu prasklou hlavu by si poznal. Není to pořádně vidět, ale při zatlačení to nasává vzduch a při stlačení vyteká olej. Ještě se lze podívat z profilu na tlumič a kdo má dobré oko, tak vidí, že je nakřivo.

                      Naplnění a odvzdušnění lze téměř čímkoli. Já to dělal i Šhimano sadou na brzdy.

                      Jinak t veškeré těsnění je asi dost přeceňované. Mělo by to vydržet celkem dost. Údajně v klidu 3 sezóny v plném zápřahu. ;-)

                      0 0
                      • waltari  

                        Ještě dodám, že ten elox mám také ošoupaný a je tam dost znatelná „hranka“ při zkoušení. Ale zase, prý neřešit, snese to znatelné opotřebení. ;-)

                        0 0
                      • MirosPikos  

                        Hlavu jsem koumal, nic nenašel. I jsem očekával, že bude v pořádku. Zavzdušněno sice bylo hodně, ale druhým směrem se žádný olej nedostal. Věřím tomu, že při jiném uchycení tlumiče, kdy může být jinak namáhán než na RB Bandit, ta hlava vydrží. Těsnění vlastně má za sebou ty 3 sezóny v plném zápřahu :) Snad ještě letošní sezonu dá a pak udělám zásadní repasi. Jinak hranku jsem možná nepatrně cítil, ale skutečně minimálně. To nemůže ničemu vadit. Vadil by nějaký ostrý škrábanec.

                        Jediný, s čím jsem měl trochu problém, tak bylo improvizovaně chytit tu tenkou pístnici, když nemám prizmatický čelisti do svěráku. Nakonec se povedlo. Pořád nemám hotovou dílnu, až bude hotová, tak to bude jiná pohádka.

                        0 0
                        • waltari  

                          Ha, také aktuálně předělávám a buduji. Vzal jsem to radikálně, prostor je.

                          0 0
                          • Pain  

                            Zdar hoši. Mám dotaz ohledně DVO tlumiče. Nedaří se mi do bladeru nafoukat těch 180 psi. Když to nafoukám tak mi to pokaždý ujde na 150 cca. Je mi jasný že to bude asi tím co zůstane v hadičce pumpičky a tím jak blader malej tak to uteče( neudrží tlak). Nebo se pletu ? Jak to nafoukate na požadovaný tlak. Díky za info.

                            Mám tlumič nově tak se s nim seznamuji.

                            0 0
                            • LM  

                              Není to náhodou takhle?

                              • nafoukáš na 180 psi a sundáš pumpu (v tlumiči zůstane dejmetomu 178 psi)
                              • připojíš znova pumpičku, vzduch z tlumiče vyrovná tlak v pumpě a hadičce (a měřák rázem ukazuje 150 psi)
                              0 0
                              • Pain  

                                Ano přesně tak. Netýká se přímo hlavní komory tlumiče, ale jen Bladderu.

                                0 0
                                • TJK  

                                  je to jak pise LM, nafoukano mas, pri opetovnem napojeni pumpicky se ti z bladderunpresune vzduch do hadicky a klesne ti tak tlak… bladder budto uchazi nebo neuchazi… je to gumovej balonek, neumi drzet jen nejaky tlak, budto drzi nebo je prazdny… mas to ok, nafoukej a dobry

                                  0 0
                                  • Pain  

                                    Fajn. Díky

                                    0 0
                                    • waltari  

                                      Přesně jak píšou kluci.

                                      Já vždy nafoukám o něco více a pak pumpou upouštím na požadovaný tlak. ;-)

                                      0 0
                              • embi  

                                Staci mit poradnou pumpicku, kde jde hadicka „predfouknout“:)

                                0 0
              • waltari  

                Veškeré těsnění je typizované a dá se sehnat za pár korun. Třeba Rubena, akorát si musíš vše pořádně změřit.

                0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj, vidím, že je tahle diskuze stále živá :) Zvažuju koupi tohodle tlumiče a zajímaly by mě dvě věci. Jsou oka tlumiče stejný jako u ostatních tlumičů, t.j. vnitřní průměr 15mm? A nemůžu nikde najít rozměr 210×55mm, jen v Německu 210×50mm. Bratříček DVO Topaz T3 air je k dostání i ve verzi 210×55mm, kde se na tlumiči přímo píše 210×50/55mm, takže předpokládám, že u verze 50mm bude jen 5mm travel spacer a jinak to bude stejný. Nevíte někdo, jestli u toho Suntour Triair 210×50mm to je stejný, že bych z něj jen vyndal travel spacer a měl z něj 210×55mm??? Díky

      0 0
      • TJK  

        ano oka jsou stejne jako DVO, RS a FOX

        ano zdvih je reseny spacerem, tzn 210×50 po vymdani spaceru 5mm bude 210×55 a to same se spacerem 2.5mm na 210×52,5

        0 0
        • Atilla  

          Můžeš prosím popsat jak to funguje. Podle mé představy vyndám spacer, vyjede pístníce a z tlumiče se stane 215×55. Nebo jsem úplně blbej? Dík:)

          0 0
          • Georrge  

            Spacer podle me bude jako doraz, ktery proste zastavi tlumic o 5mm drive. A taky funguje jako token, takze progresivita zustane jak ma. Teda pokud to ma triair takto :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Musí to fungovat takto ;0) Jinak bys nedodržel zástavbovou délku. To, jestli je zároveň ta podložka jako token už záleží kus od kusu.

              Já mám tlumič originálně 210×55 předělaný na 50 (jak vyžaduje rám). Mohl jsem nechat dát i 2.5mm spacer a měl bych 210×52.5.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Je to tak (to zastavení; jestli funguje jako token netuším)

              Zdroj: dělal jsem to :)

              0 0
          • TJK  

            pistnice je furt stejne dlouha jen je podlozka a diky tomu asi nezajee vic do zdvihu. jak muj RS tak tipaz to tak mely,

            0 0
            • Atilla  

              Dneska jsem měl rozdělaný Fox a tam byly gumové podložky i na pístnici. Tak mě to zmátlo. Asi dělají co nejvíc rozměrů z jednoho těla.

              0 0
              • TJK  

                dava to smysl.. postavis rekneme 210×55 a podlozkama z toho delas 52.5 a 50 jen redukci zdvihu a jediny vyrobni rozdil jepodlozla na pistnici

                0 0
                • Atilla  

                  Asi to jde i na opak třeba ten Fox byl 210× 50 a kdybych sundal ty gumové dorazy, tak by z něj byl 220×60, nebo 215×55.Nevyndával jsem token, ale pod ním asi byla podložka a šlo by z něj udělat i 210×55.

                  0 0
                  • TJK  

                    jo mozna ano… na rozkresy jsem nekoukal ale vyrobny by to davalo smysl taky

                    0 0
                  • Breakpain  

                    Na pruzine je to z venku, pod elastomerem u FOXu a bude to tak mit asi vetsina…

                    0 0
                  • Honik  

                    Tahle to určitě nejde… Jde jen zkracovat z max rozměrů.

                    0 0
    • Smazaný účet  

      oops omyl

      0 0
    • Smazaný účet  

      Mám dotazy:

      1. Co/která je pozitivní a co negativní komora? Fascinovaně koukám do manuálu, kde nejsou absolutně žádný informace. Jedna je větší a jedna menší (a přijde mi, že do tý menší nevede žádná díra zevnitř, ale možná jsem se jen blbě díval). Jakoby podle manuálu existovala komora jen jedna.
      2. Nikde jsem nenašel minimální tlaky (ahoj manuále). Na tlumiči jsou jen uvedený rozsahy maximálních (teda „max pressure: x-y“ se asi jinak vyložit nedá).

      Pumpování expanzky už se tu řešilo, ale v manuálu se akorát píše „podle sagu“, což nedává žádnej smysl, protože mezi sagem a tlakem v exp. není, podle toho co se tu už psalo a podle toho, jak se to chová, žádná spojitost. A hlavně tlak v expanzce, ať jsem tam měl 150 nebo 200+, neměl absolutně žádnej vliv na cokoli.

      1. Mám se držet sagu podle „manuálu“, tzn. max 25% (což je co mám nastavený)? Celkově ten tlumič totiž nechápu. Sice neskáču žádný dropy, ale i když jsem jel terénem s kořenama, šutrama a dírama, tlumič šel tak max do půlky. Oblečenej mám metrák. Je tohle normální chování?
      0 0
    • Maji11  

      Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda máte a jakou zkušenost s nastavením SAG u tlumiče Cane creek DB air IL na rámu RB Bandit? Tlumič jsem „nafoukal“ cca. 270 psi a dostal jsem se na optimální sag tj. 1.9cm. Ten tlak mě docela znepokojuje a samozřejmě citlivost tlumiče pak. Jen, že ve vlákně byla reakce i na tlumiče CCDB ;-) Díky

      0 0
      • Smazaný účet  

        A název diskuze co, ten je tu jen tak pro srandu králíkům?

        0 0
        • Maji11  

          Samozřejmě název diskuse je daný, ten nezměnim, ale vlákno se odebralo přes Fox , dvo, CC, atd…a dost lidí, co diskutuji mají rám RB proto jsem vložil svůj dotaz do toho vlákna. Samozrejme svůj dotaz smazu ( jestli to není vhodné) jelikož když jsem tento dotaz zadal, jako nové vlákno, tak jsem neměl žádnou odezvu. Proto jsem se domníval, když tu je nekolikrat zmínka o banditu a tlumicich, ze třeba někdo předá zkušenost s tlumičem CC s tak velkou progresivitu rámu Bandit o kterych je tu nespočet zmínek.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Dneska mi uprostřed vyjížďky začal tlumič při sebemenším pohybu hrozně vrzat. Docela se bojím, co se sakra děje.

      Nějakej nápad?

      0 0
      • goofy  

        Bordel v uložení tlumiče/čepu zadní stavby?

        0 0
      • Smazaný účet  

        U tlumáku je to kov na kov na sucho bez ložisek, asi to bude chtít si zvyknout nebo sluchátka, nebo myslíš, že to jde přímo z tlumiče?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Podle mě přímo z tlumiče, protože to není klasický kovový vrzání.

          Stejně jsem chtěl dát jeden spacer do pozitivní komory, tak to celý vyčistím a uvidím.

          0 0
    • plazzer  

      Caute. Nejake moje zhrnutie po ~pol roku stelovania TriAiru – ram Stereo 140 TM 2019, linear.

      ■ Ad Rebound – na drvivej vacsine ramov bude rychly, snad okrem VPP. Tu pomoze jednoducha uprava shimstacku – ako je psane vyssie robi BP Lumen za par kacek. Fotka upraveneho Rebound stacku v prilohe, viz vacsia podlozka. Po uprave stacku/tlmiaceho oleja vozim presne v strede teda 4 kliky od otvoreneho. Poklona panovi Souckovi :)

      ■ Vymena oleja z 5W na 3W (Bel Ray HVI) – zrychlila sa kompresia a trosku aj odskok, mne ako 75kg vyzle velice vyhovuje

      ■ Zmena mazania IFP aj komory z vazeliny na FOX Float fluid → rozdiel ako prase v citlivosti, pocitovo zmizla hranka v prechode poz/neg

      ■ Moj setup je 185 IFP / 180 komora, 1 token v pozitivke

      ■ Povodny tlmak DPX2 Factory som vymenil za TriAir, je to uplne iny level, alebo o vesmir inde :D

      ■ Suntour ohlasil TriAir2 coz je kopia Topaz-u 2 tak som zvedavy

      ■ Za mna Suntour/DVO naj, spatky ni krok!

      0 0
      • goofy  

        Ano… Po půl roce štelování a změně shimstacků je TriAir jiný level… :-)))

        Teď jenom zůstává otázka, co by se stalo, kdyby sis nechal naladit shimstacky na tvé požadavky i v tom DPX2?

        0 0
      • Smazaný účet  

        Ten TriAir2 snad bude až 2022, můžeme klidně spát :D

        0 0
        • waltari  

          Dle dostupnosti náhradních dílů, to vypadá spíše až na 23. :)

          0 0
      • Smazaný účet  

        Takže klasický Suntour, aby to aspoň trochu fungovalo, musíš se v tom povrtat :0)

        0 0
        • Smazaný účet  

          No proste nam jenom vychazeji vstric v teto tezke dobe, kdy neni tolik kulturniho vyziti a mas more casu se zlepsovat v dovednostech. Meli by to ted vydavat za ficuru. Asi ho teda taky rozeberu jak se koukam z okna.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Lidi tuní kde co, levný i drahý věci. Nevidím problém.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Čtu ten příspěvek znova, a zaseknul se na tý vazelíně. Kde přesně je jaká vazelína? Koukám na servisní video, a všude je jen olej. Co mi uniká?

        0 0
        • plazzer  

          Skus si ho pozriet este raz od 8:33 :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jo aha, jen tohle. To mi přijde divný, že by udělalo tak velkej rozdíl. Ale za pokus to asi stojí.

            Chodí mi to nějak ztuha, a když kolo chvíli stojí, přijde mi, že tlumič úplně zatuhne, a nejsem schopnej s ním pohnout normálním zatlačením na sedlo, musím si na kolo vyloženě sednout. Pak to trhne, a začne se hýbat normálně.

            0 0
      • Smazaný účet  

        Tak ten Fox Fluid nedoporučuju.

        Odjezdil jsem na něm cca 300–400km. Změna v citlivosti oproti tovární vazelíně pocitově nula, ale většina ho zmizela, protože je prostě moc tekutej, a trochu skrz ty těsnění prostě projde.

        Do vzduchový komory vidle asi ideální, je znatelně hustší než převodovkovej 80W a nemá žádnej odpudivej smrad, ale do tlumiče ne.

        Dneska jsem tam dal RockShox Dynamic Seal Grease, a jsem zvědavej na další servisní okno.

        1 0
    • plazzer  

      Este pridavam vykres TriAiru, vratane tovarenskeho shimstacku, myslim ze uz to zmizlo z webu Suntouru.

      https://drive.google.com/…4fZ9nkZ/view?…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak mám problém jako svině: nejde mi odšroubovat ta konzerva. Absolutně s ní nehnu, ani když povrch pořádně odmastím a konec omotám gumovou rukavicí, abych měl lepší záběr. Prostě se ani nehne. Nechápu, jak to mohlo zatuhnout, protože jsem ji po koupi při vyndávání spaceru uvnitř utahoval normálně rukou.

      Nějakej nápad? Kvůli expanzce se dá bohužel chytit jen za konec, a člověk vůbec nemá grip.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak s trochou macgyverování nakonec povolil (a moje ruce mě nenávidí), a možná jsem přišel na důvod, proč chodí tak ztuha (viz příspěvek výš) – okolo těsnění nebyla prakticky žádná vazelína. WTF!

        0 0
        • plazzer  

          Aby mal tlmic az taky odtrh ako pises, to mi skor pride na nevyrovnane tlaky v komorach. Ked tlmak poskladas, fukaj ho po ~50 psi a vzdy par krat prepruz.

          0 0
          • Smazaný účet  

            On pruží, ale když jsem ke kolu třeba přišel po dvou dnech, nešlo tlumič přinutit jít do zdvihu normálním zatlačením.

            Plus teda za chodu dělá takový plastově skřípavý zvuky.

            Zkusím komoru máznout 80W olejem, ale mám pocit, že ten Fox Fluid je asi fakt ideální, někde na pomezí oleje a vazelíny. Nic lepšího tu teď stejně nemám, a Motorex je zase moc hustá, myslím.

            0 0
            • LM  

              Olej nebo Fox Fluid bude lepší jak vazelína. Tohle steče zpět k těsnění narozdíl od vazelíny, která zůstane „odhrnutá“ v krajní poloze a už se nevrátí…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Teď mi někdo na jiným fóru psal, že cokoli tekutějšího moc dlouho nevydrží, a akorát se napumpuje do negativní komory.

                Možná to dává smysl, je tam ta dírka, do který by se to pod tlakem mohlo hrnout.

                0 0
                • plazzer  

                  :D ved ho tam nedas 2 deci.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    To jo :D

                    Ještě prý dobře funguje Sram Butter.

                    0 0
                    • PENE  

                      Fox doporucuje fluid, rockshox doporucuje 15w-50. Myslis ze je ve vzduchove komore suntour tlumice nejaky zasadni rozdil, ze by nesel pouzit olej? Olej stejne protece z pozitivky pres negativku ven a pak je vhodne ho doplnit.

                      0 0
                    • LM  
                      • Do tlumičů je RockShox Dynamic Seal Grease (PTFE).
                      • SRAM Butter se dával do vidlic ale od roku 2019 se místo toho začala používat taky RockShox Dynamic Seal Grease (PTFE) + trochu oleje :-)
                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Prostě každá značka používá něco jinýho.

                        SRAM Butter je zdá se univerzálně populární, tak nakonec vezmu to. Už mi to doporučovali na víc místech. A zkusím Fox Fluid v tom jednorázovým pytlíku, protože jsem zvědavej na konzistenci.

                        0 0
                        • LM  

                          No jak myslíš. RockShox začal používat tu Dynamic Seal Grease + trochu oleje protože vidle je pak citlivější a vydrží to déle. Do low end vidlic stále dávají SRAM Butter :-).

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Ono se neztratí ani jedno.

                            Uvidím co ten Fluid, když to bude dobrý, máslo neotevřený vrátím.

                            Dělá se ten Grease v nějakým mikrobalení?

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Teda nečtu, co furt řešíš, ale jestli by nestálo za to, koupit pořàdný…

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Tak nebudu naslepo kupovat za skoro tisícovku krabici něčeho, co mi nakonec třeba nebude vyhovovat, ne?

                                V tomhle je praktický to jednodávkový balení Fluidu, který zítra zkusím.

                                0 0
                          • Atilla  

                            Dynamic se dává do tlumičů

                            0 0
                            • LM  

                              Dává, ale od roku 2019 se dává i na těsnění do high-end vidlic (v návodu jsou na to speciální kroky):

                              • Parts, Tools, and Supplies: RockShox Dynamic Seal Grease or SRAM Butter Grease
                              • Air Spring Oil / Grease – 2019–2021 PIKE and Revelation forks are compatible with RockShox Dynamic Seal Grease and SRAM Butter. If RockShox Dynamic Seal Grease is used, add 3mL of 0w-30 oil to the air side upper tube.
                              • Apply RockShox Dynamic Seal grease or SRAM Butter grease to the new seals and o-rings.
                              • 11. RockShox Dynamic Seal Grease only If RockShox Dynamic Seal Grease was applied to the piston seal, inject or pour RockShox suspension oil into the air spring upper tube.
                              0 0
                              • Atilla  

                                Mě přijde dynamic zbytečně lepivý do vidlice. Ani by mě ho tam nenapadlo dávat.

                                0 0
                                • plazzer  

                                  Jop. Zase nie vzdy to co sa pise v manuale je to najlepsie. Kazdy si servisovanim najde to svoje. Napr. aj FOX presiel nedavno z mazania vzduchovej komory u vidlic z Fluidu na Gold atd…

                                  0 0
            • plazzer  

              Tie zvuky neviem teda, skor to bude ram ako tlmic, pripadne hw tlmica. Skus nahrat video. Fluid ti odleju aj v dobrom servise, pripadne par kacek stoji taky maly 5ml blistr, ten ti vystaci na niekolko tlmicov.

              0 0
    • Smazaný účet  

      Vzpomněl jsem si na ten TriAir 2 a googlil Topaz 2, a koukám, že ten už se prodává přes dva roky. Jsem docela zmatenej, jak to ty dvě firmy mezi sebou mají. Topaz nechává SR prodávat jejich tlumiče s nějakým zpožděním nebo co?

      0 0
      • Stingray  

        SR vyrábí pro DVO

        0 0
        • Smazaný účet  

          Když se Topaz 2 prodává od 2018 (to jsem vygooglil nějakou recenzi) a TriAir 2 s identickým vzhledem teprve teď oznámili, asi by moje domněnka dávala smysl.

          0 0
          • david25  

            SR jim to vyrobi protoze DVO pekne zaplati a pak jim uvolni licenci az se DVO napakuje. Maji procenta z topazu a pak i plnou palbu za svuj brand a jeden vyvoj. takze pro SR win win a DVO nepotrebuje vyrobni kapacity, jen marketing.

            0 0
            • Smazaný účet  

              A přesně proto bych si DVO nikdy nekoupil, je to jen převlečenej Santůr za dvojnásobek.

              0 0
              • tomfree  

                Já si ho koupil, když byl můj fox za trojnásobek zase zavzdušněný,abych měl na čem jezdit,než se vrátí ze servisu,no a už na kole zůstal, je mi fuk,za co je převlečený, podstatná je funkce.

                0 0
              • goofy  

                Ty zase perlíš… :-D

                0 0
    • Machallovnik  

      Co říkate na tenhle guide od DVO ?

      http://tech.dvosuspension.com/…ock-2020.pdf

      Prakticky se dá použít i na TriAir ne? Jediný rozdíl že dvo má negativku 170–200 a SR 190–240.

      0 0
    • benobiker  

      Zdarte klucí! Jezdím OEM tlumák bez expanzky FOX Float DPS Performance na Trancovi X, nikdy jsem lepší tlumič s expanzkou pořádně neokoštoval, tak mě nějak začala hlodat myšlenka (když jsem zjistil, že mě servis FOXe u Švece vyjde na dva a půl a Suntour Triair se dá sehnat novej za něco přes šest, kdy servis zmáknu sám), že bych si udělal radost a pořídil si ho..:-) Dotaz: má někdo tady přímé srovnání těch dvou tlumáků? Je to fakt tak znát ten rozdíl v chodu? :-) Přijde mi, že ten FOxácej bez expanzky šlape fajně, trochu po delší jízdě v bordelu tuhne, ale nejspíš mě to nijak moc neomezuje, přece jen mám pod zadkem „jen“ 135mm zdvihu, tlumák má zdvih 55mm. Ale jak říkám, ještě jsem se ničím jiným na zadku nerozmlsal..:-) Jde mi o to, abych zbytečně nevyhodil peníz, nabral další hmotnost a rozdíl by byl patrný vyloženě jen po delší době v bordelu…

      0 0
      • TJK  

        doporucuju vyzkouset… chovani FOXu a SR je dost odlisne.. abys nebyl treba neprijemen prekvapeny… FOX je takovy sportovnejsi aktivnejsi tlumak, SR je spis takova mekka „houba“ zrava… zamerne nerikam horsi ani lepsi.. je jiny a nemusi to kazdemu vyhovovat… zaroven je hodne rychly (rebound) a muze se stat ze i v nejpomalejsim nastaveni bude porad hodne rychly…

        uprimne poku ti fox vyhovuje tak bych ho nutne nemenil

        0 0
        • benobiker  

          Mno, to jsem chtěl slyšet..:-) Díky za názor, mno, asi nebudu moct to vyzkoušet, jen tak se k němu nejspíš nedostanu, v těch odpovídajících rozměrech..:-) Takže si nejspíš raději trochu přišetřím na pořádné výplety..:-D Mě prostě jen dost odradil ten servis FOxu s dusíkem, platit se mi za to takovou raketu prostě nechce..:-)

          0 0
        • Sistematicx  

          Souhlas.

          Jen dodam ze ten reebound vyresi Souček z lumenu za defakto smesny prachy. Myslim ze nekdo tu psal ze mu to preskladal a zmenil shim stack skladbu na pomaleji. A jeden kluk psal ze dal misto 5wt tusim 7,5 wt olej a taky to pomohlo.

          0 0
      • MirosPikos  

        Tome opravdu se dá novej sehnat? Koukám na bplumen a 55 není skladem a troufám si říct, že hodně dlouho nebude. Ale cena těch 6k. Jinde to není o moc lepší s dostupností. Jen abys neřešil něco, co stejně nekoupíš. Leda zkusit Němce. Ke Švecovi bych si neposlal ani zaštupovat fusekle. Zkusil bych jiný servis nebo jak chceš jiný tlumič.

        Když jezdíš tohle Floata, nemáš pocit, že ke konci trailu (nebo eRZety) ztrácí zadní kolo kontakt a nežehlí tak, jak bys potřeboval? Pokud to tak je, tak by mohla/měla expanzka pomoct.

        0 0
        • benobiker  

          Míro, narazil jsem na něj jen zběžně tady

          https://www.global-sport.cz/…5-mm-trunion?…

          Píšou dostupnost do tří dnů, u BPLumen jsem si to neověřoval… Hele, právě že mi přijde, že na konci už to nežehlí tak pěkně, ale jen fakt jen na delších trailech, na Klukovi mě to neomezuje :-D Jak říkám, na zadku jsem se zatím nerozmlsal..:-) Trochu mě rozhodil tady TJK, nerad bych měl jinej průběh a citlivost pružení zadku, takhle mi to celkem vyhovuje, začátek je fakt pekně citlivej, pak progresivní.

          0 0
      • wilda81  

        Jen tak naslepo bych do SR/DVO nešel. Měl jsem DVO (což by mělo být to samé) a vůbec mi neseděl. Pokud ti chování DPS vyhovuje a vadí jen tuhnutí, tak bych mrkl raději po Floatu X. DVO/SR se dá sice servisovat doma, ale zase jsem odvzdušňovat musel výrazně častěji než u jiných značek.

        Popř. co si na víkend půjčit pružinu u kraba?

        0 0
        • Sistematicx  

          Ty jo. Tohle se mi teda nestalo. Sr jsem jezdil cca sezonu a jediny co jsem tak cistil dvakrat vzduchovku. Olej bez problemu. A u DVO to stejny. Sice pri poslednim oleji mi tak asi nekde zustala bublinka a na zacatku je cejtit takova hranka pri odtrhu a malicke siknuti. Toto ale jezdim uz od zacatku roku a ze by se olej zavzdusnoval si nemyslim. U DVO je v manualu ze se to ma naklonit pod uhlem k tomu portu a nekolikrat odvzdusnit. Ja s tim teda otacim jeste ruzne pac ty bublinky jsou tam fest schovane ruzne a delam tech cyklu pumpovacich fakt hodne (ale proste jedna se tam nekde schovala).

          0 0
        • benobiker  

          Díky klucí za reakce, docela mě to přesvědčilo, naslepo raději nic, než abych pak litoval. Mě to fakt jen limituje na delších věcech, kde se svezu párkrát do roka, jinak brousím stále dokola místní kopce, kde se to moc nezahřeje..:-) Pružina je určitě super, na tom jsem se párkrát svezl, to papá :-) Ale mám trail bike, nerad bych z toho dělal těžší stroj, jezdím i obyč EXO pláště, dokonce bez vložek :-D Takže asi se spíš vydám cestou zvýšení dynamiky a pořídím ty pěkné lehčí výplety..:-)

          0 0
      • Sistematicx  

        Stran servisu SR je to defakto stejna zalezitost jako dvo. Vzduchova sada tesneni je uplne stejna. Pak nekolik krouzku do olejove casti je taky stejnejch. Ostatne zakladni servisni video jsem daval na YT a melo by byt stale verejne (nechapu proc to tenkrat suntour ze sveho kanalu smazal, bohuzel pro ne jsem si to stahl a udelal reup).

        Netreba zadny specialni naradi. Potrebujes akorat dve strikacky na odvzdusneni (bezproblemu resi ta velka mtz sada na odvzdusneni kde je asi 20 redukci, diky ni pak muzes udelat snad 90% brzd a tlumicu tam kde nepotrebujes vakuovku a dusik).

        1 0
    • Jenda  

      Máte někdo zkušenost s tímto tlumičem na Reignu? Momentálně vozím X2 s jednou vložkou a tlakem prakticky na max (240 psi). Chodí naprosto parádně ale servisní interval a cena servisu mě nutí se zamýšlet nad alternativou. Je ten Triair trvanlivější? Půjde na reigna bez nutnosti přeskládat shimstack? Případně kolik vozíte vložek v pozitivce a negativce? Nebo se na to mám vykašlat a poslat X2 do KG bike, co jsem pochopil, umí tam dát trvanlivější těsnění.

      0 0
      • Jenda  

        nikdo nic? :-)

        0 0
      • Jenda  

        Tak dilema se vyřešilo samo. X2 má prasklý tělo co je na něm oko a celá expanzka a přes tu prasklinu chcije olej. Takže fakticky neopravitelný. Jediná náhrada za rozumný peníze je ten Triair, takže už je objednán a jsem na něj fakt zvědav.

        0 0
        • embi  

          Před třemi měsíci mi na X2 2021 praskla pístnice:-D Taky olej venku. Triair žádná sláva se spolehlivostí, ale servis není náročný.

          0 0
          • Jenda  

            No vidíš, bysme mohli poskládat jeden funkční tlumič

            0 0
        • wilda81  

          Zvaž ještě pružinový CCDB IL. Za mě lepší volba než TriAir/Topaz.

          0 0
          • Jenda  

            Nechci do toho dávat nějak extra moc peněz. Těch 6.5 za Triair je v pohodě.

            0 0
    • Jenda  

      Tlumič je doma, už se těším až ho namontuje. Drobný dotaz na tunice, nemáte někdo rozumnou fotku tokenů a rozmery? Premejslim že bych si je vytisknul.

      0 0
      • MirosPikos  

        Však ti přišly tokeny spolu s tlumičem ne? Chodilo jich tuším 5. Mám ho na stole, mohu změřit a vyfotit.

        Vnější průměr 44mm, tloušťka materiálu 1.3mm, výška kroužku 6mm.

        0 0
        • Jenda  

          Teď jsem zmaten, tokeny mi žádný extra nepřišly ale nedíval jsem se teda dovnitř komory jestli tam něco je?

          0 0
          • chemik_mara  

            Nemusis byt zmaten, taky jsem je k tomu nedostal. Kupoval jsem tokeny do Topazu, Suntour je tehdy ani nenabizel.

            0 0
          • MirosPikos  

            Omluva, spletl jsem si Topaz s TriAir. Nicméně rozměry máš.

            0 0
        • Jenda  

          díky za ty rozměry, už mám vytištěno

          jinak na Reigna zdá se rozsah tlumení pro mých 90 kg snad stačit bude

          uvidím jak to bude fungovat až to pořádně projedu, zatím teda vše bez tokenů

          0 0
      • david25  

        Jak pisou tokeny do topaze, je to vicemene totozny tlumic. Mam je taky a sedi jak prdel na hrnec.

        0 0
      • Jenda  

        Tak můžu poreferovat pár prvních zkušeností. Vše je mírně ovlivněno ježděním v cca 5 C, kdy přeci jenom vše funguje trochu jinak že za „normální“ teploty.

        Na Reignu jsem nakonec nafoukal na stejný tlak jak předchozí Fox X2, tedy 240 psi. Tlumení je cca na půlce, tedy je tam rezerva jak na větší zimu tak do tepla.

        Využití zdvihu nemůžu zatím úplně hodnotit, gumička na pístnici v chladu padá z pístnice :-D Nicméně mi přijde že při sagu lehce přes 20% využívám ± celej.

        Tři polohy komprese jsou takový legrační. Open funguje super, napůl zavřená je dobrá na výjezdy i v rozbitém terénu, zavřená poloha je ale až skoro nepříjemná. Přijde mi komprese je skutečně téměř úplně zavře ale v tu chvíli se projeví natlakování expanzky, kde ten vzduch umožní i při zavřený kompresi systému přeci jenom trochu prožit. Z podstaty věci je to ale zcela netlumený, takže i když se to hejbe míň než na střední poloze, ten pocit je z toho jak na houpacím koni. Nechci ale expanzku foukat víc než je nezbytně nutný, ať ten tlumič není na počátku zbytečně tupej.

        Co se průběhu týče, přijde i že mírně lépe drží ve středu zdvihu a nepropadá se tolik když se náhodou chci odrazit (ale moc to neumím takže to může být placebo :-) )

        Zatím bych to tedy zhodnotil tak, že je to o trochu menší žehlička než X2 ale jakmile se to trochu pustí tak to funguje velmi pěkně i když prostě trochu jinak. Vzhledem k ceně je to ale podle mě velmi dobrá koupě.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Co přesně dělá tlak v expanzce?

          Viděl jsem nějaký grafy, ale z toho vůbec nejsem chytrej. Dá se na nějakým reálným příkladu vysvětlit, jaký chování způsobuje vyšší a nižší tlak?

          Prozatím ji mám nafoukanou na tuším spodní hodnotu uvedenou na tlumiči, myslím 190PSI?

          Osobně mi zavřená poloha přijde v pohodě. Sice je znát, že se něco děje, na větších nerovnostech to tak nějak lehounce poposkakuje, ale nepřijde mi to nějak zásadně rušivý.

          Ale je to můj první tlumič a nemám srovnání.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Musím změnit názor: ta zamčená poloha je úplně NAHOVNO! Při šlapání po rovině je to fakt peklo. Nadskakuju v sedle jako žába, a ovál to jen umocňuje.

            Tohle kucí vopálený ze Suntouru moc nevymysleli. Doufám, že druhá generace bude buď utlumená, nebo zamčeno bude fakt zamčeno.

            1 0
            • david25  

              Mas to zavsdusnene. A ocividne je vzduch tvym prokletim. Viz brzdy. Zacinam mit podezreni, ze tam ten vzduch tlacis sam :D. Kdy si delal naposled vymenu? Mal sem dva triary a pokud sou naplnene a odvzdusnene tak je lock jak ma byt. Jak tam je vzduch uz to nezamyka.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Nemám. Ten tlumič je prakticky novej. Má najeto asi 200km.

                Navíc si nerozumíme. Samozřejmě to zamyká. Ale ten asi cenťák netlumenýho pohybu je jak péro, když šlapeš trochu ostřeji.

                Jak se vůbec odvzdušňuje tlumič? Do tohohle bych stejně nevrtal, je na to potřeba speciální nářadí, a v Lumenu udělají sezónní servis za pár stovek.

                0 0
                • david25  

                  Je tady video na vymenu oleje. Ale tak jeste jednou no https://youtu.be/59NKosTIlCc

                  0 0
                  • Sistematicx  

                    Hehe koukam ze mi na to video jeste banan nedali.

                    Jinak jedina vec s kterou muzes mit problem je utazeni toho odvzdusnovaciho sroubku na ifp pistku. Ten tool je nejaka fičura co nemaj ani v lumenu. Takze si musis pomoct segr klestema.

                    0 0
                    • david25  

                      Vidis jeste sem ti nedekoval. Jeste ze si to reupnul uplne parada. A ten sroub na ifp sem poprve povolil a jen sem si pomohl druhym imbusem a ted uz jde i bez toho, staci s citem :D

                      0 0
                • david25  

                  Jestli je centak zdvihu pri zamknuti jako pero, radsi prodej fulla a ber pevnaka. Tohle nevyresis :D

                  1 0
                  • Smazaný účet  

                    Vyřešil by to tlumič, kterej má normálně udělaný zamykání, ale naštěstí je to jen jedna věc, která mě na něm štve.

                    0 0
                    • david25  

                      Nevim, ale zamykani uplne v pohode a a pri slapani se zadna houpacka nekona. Uz druhy triar a pokazde pohoda.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Není to vyloženě houpání, resp. je to prostě poskakování na extrémně krátký dráze. Že tobě to nevadí neznamená, že někomu jinýmu jo. Já si toho víc všimnul a změnil názor teprve, když jsem letos začal víc jezdit po asfaltu. V kombinaci s oválem je to ještě zvýrazněný.

                        Jak už tu zaznělo, v zamčený poloze to zřejmě není nijak tlumený, což je asi ten problém.

                        0 0
                        • TJK  

                          no ale to neni problem v kole ani tlumici, ale v tom ze neumis slapat a hamtas do toho jako selka do zeli… kulaty slapani ve vyssi kadenci je docela klicova vec… pak nebudes skakat na sedle a nebude ti pripadatbze ri lita tlumic

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Tak určitě.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Základní RS místo SR, nezamykám a pohoda, tos ale Vyskoču slyšet nechtěl.

                              0 0
                            • Breakpain  

                              No necerti se, ma pravdu, umis kadenci nad kilo aspon aniz bys nadskakoval?

                              Umis kruhove slapat s ovalem (to je druhej problem).

                              Myslim, ze v obou pripadech bude spise ne? Tohle dela strasne moc. A pokud kadenci netrenujes, neprijde. Nejsem vubec kadencni jezdec, ale 110/120 se nauci IMHO kazdy.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Sorry, vůbec netuším, co to znamená. Na kole prostě jezdím. Nějaká kadence a ta masturbační kalkulačka převodů, která se pořád někde objevuje, je mi úplně ukradená. A jako křeček v kole jsem nešlapal nikdy, ani na trojplacce.

                                0 0
                                • TJK  

                                  Aha, takže takovej běžného případ já sice nevím jak se to má dělat ale vím že to dělám dobře a chyba je v komponentů / stroji atd… Neber to osobně, ale doporučuju změnit uvažování ;)

                                  0 0
                          • Jenda  

                            Jasně, kruhový šlapání je základ. Ale princip toho tlumiče je prostě takovej, že v expanzce je poměrně nizkej tlak, tuším že asi 200psi, takže když je zamčena natvrdo komprese tak to v tom propruzuje. A pak je otázka jak moc a to už závisí na rámu a stylu šlapání. Mě se to hýbe fakt nepatrně ale pocit z toho mám jak kdybych jel na kole s brutální osmičkou. Hlavně ale moc pro ten tvrdej lock nevidím důvod .

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Jo, ale pokud to není tvrdej lock, vůbec tam tuhle polohu nemuseli dávat, ne?

                              Začal jsem kvůli tomuhle jezdit na prostřední, a je to o dost lepší.

                              0 0
                              • Jenda  

                                Ale tak on to technicky vzato tvrdej lock je. Když bys foukal expanzku na max, tak se ti to nejspíš houpat přestane ale zároveň tím zhorsis asi reakce na malý podněty, ten tlumič bude takovej tupej. Otázka samozřejmě je, jestli v tý expanzce nemáš nějakej výrazně nižší tlak, ale to se blbě zkoumá, protože jakmile pripojis pumpičku tak tlak klesne tak moc, že s původní hodnotou to nemá moc společnýho.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Jo, to pumpování je dost oser. Já nějak experimentálně zjistil (a nezapsal si to a úspěšně to zapomněl), kolik se cca vejde do hadičky od pumpy, a foukám o to víc.

                                  0 0
                                  • skaj  

                                    Sorry, si tu procitam starsi vlakno, a tohle me docela prekvapilo:) Protoze delas uplnou kravinu, ten tlak je pri foukani totiz z principu vsude stejny – v tlumici i v hadicce. Takze po odpojeni mas v tlumici presne to, cos nafoukal – tlak se nijak „o hadicku“ nesnizi. Mozna z toho prameni tvoje problemy, realne do tlumice peres mnohem vic, nez si myslis.

                                    1 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Jenže ve chvíli, kdy pumpičku našroubuješ, se ti z tlumiče logicky trochu upustí právě do tý hadičky.

                                      0 0
                                      • skaj  

                                        No jasne, takze nepoznas presne kolik bylo. Ale to neznamena, ze pak kdyz foukam, tak mam davat „o hadicku“ vic nez chci. Tam uz ten princip nefunguje – kdyz se odpoji hadicka, je v tlumici presne tolik, kolik jsem fouknul.

                                        Jeste jinymi slovy, spolehat na nejaky „objem hadicky“ v pripade stanoveni spravneho tlaku je podobne jako kolo zkusit propruzit rucne – uplne k nicemu:)

                                        1 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Ok no, asi ti budu muset věřit.

                                          Ale stejně tak neexistuje jedinej správnej tlak, protože SAG je taky ukazatel docela k ničemu.

                                          0 0
                                          • skaj  

                                            Jedinej spravnej tlak neexistuje nikdy – taky jsem neslysel nikoho to tvrdit. Hodnota SAG je naopak naprosto klicova. Bez dobre nastaveneho SAGu muzes stelovat dal co chces, ale spravne uz to nedozenes.

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              Na SAG má deset lidí 11 názorů… Ostatně se podívej do jakýhokoli manuálu k vidli, výrobce tam bude doporučovat hodnoty v rozsahu klidně 15%. Nic jako správnej SAG neexistuje. Ale samozřejmě se nebavíme o nesmyslných situacích jako nafoukat vidli tak, že se nezanoří ani o milimetr, případně že celá zapadne.

                                              0 0
                                              • skaj  

                                                Taky jsem nerekl ze neco jako jedna konkretni hodnota SAGu existuje. Sorry, ale mam pocit, ze mas trochu problem s porozumenim textu. Pisu, ze spravne nastaveny SAG je klicovy, ne ze kazdy ma mit SAG x%.

                                                Tedy se opet opakuju, ale hodnota SAG rozhodne neni ukazatel docela k nicemu (jak tvrdis), ale naprosto zasadni vec.

                                                1 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  Já na SAG prostě (moc) nevěřím, protože kdykoli jsem to dělal „tak jak se to má dělat“, resp. jak se donekonečně opakuje na internetu (drtivá většina lidí operuje sa SAGem vidle 20 nebo 25% jako nějakou mantrou) vidle se chovala úplně debilně.

                                                  0 0
                                                  • skaj  

                                                    Zhruba kolik teda vozis?

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Nemám tušení. Když po ježdění v běžným terénu (žádný dropy nebo velký kořeny atd.) vidím, že mi vidle nešla třeba přes 60% zdvihu, trochu upustím, a když jedu někam, kde to je hodně z kopce a rozbitý, přifouknu.

                                                    Letos jsem se nedostal do žádnýho bikeparku, a jezdím víceméně jen tak výletně se ženou, takže to vůbec neřeším. Vrchol downhillu byl Singltrek pod Smrkem předevčírem.

                                                    Ve vidli mám tři tokeny, v tlumiči dva, na doraz to nikdy nejde, takže jsem cca spokojenej.

                                                    Ale jako jo, až se trochu ochladí, kouknu na to trochu „zblízka“, speciálně na ten tlumič. Prozatím mi stačí, že jsem vyřešil to kopání.

                                                    0 0
                              • hrota  

                                Ukaž mi tlumič, který má tvrdý lock ve smyslu “nepohne se ani o píď”. To si tam rovnou můžeš vrazit klacek…

                                Nehledej furt chybu všude jinde a zamysli se nad tím, co ti psali pánové výše.

                                0 0
                                • Jenda  

                                  Jasně, akorát normálně je to dělaný tak, že komprese není zavřená na 100%, tady zřejmě jo a propruzuje to nejspíš díky tý expanzce. To jak pak ale naprosto netlumenej pohyb kterej je pro někoho neprijemnej, někdo si toho ale třeba vůbec nevšimne

                                  0 0
            • Sulka  

              Mam to stejny. I kdyz byl tlumak novej i po servise. Kope to riti jak svina. Takze nepouzivam.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ta prostřední je naštěstí naprosto perfektní. Při šlapání se jen tak líně poposunuje.

                0 0
    • david25  

      Jen dotaz. Co se zmeni kdyz misto 5WT oleje pouziju 3WT?

      0 0
      • allrose  

        Rychlejší rebount,ale v mrazu/chladnu je to skoro fuk (pokud se vejdeš do idealního nastavení).na jaro bych dal zpět 5wt

        0 0
      • Radus  

        Hodnota 5WT nebo 3WT je nedúležitá musíš znát hodnotu CST tedy skutečnou hustotu oleje při určité teplotě.

        0 0
    • david25  

      Tak prichazim se specialni prosbou. Nema nekdo nefunkcni triar? Praskla mi pistnice tak zkousim jestli nekdo nema, ze bych ji vymenil. Nebo koupim 230×65 :)

      0 0
      • Radus  

        A co zavolat do BPLumen jestli není skladem.

        0 0
        • david25  

          No tak to udelam po svatkach. Jaksi se mi to stalo ve ctvrtek odpoledne a od patku si myslim tam maj sabes :)

          0 0
        • david25  

          Nic lumen plonkovy, musel sem vzit dvo nohu no nastesti je stejna.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Na to že TriAir 2 oznámili před rokem je docela ticho po pěšině. Google taky mlčí. Docela by mě zajímalo, jestli se to zaseklo na problémech s výrobou, nebo to schválně hypovali s tím, že prodej začne až mnohem později.

      0 0
      • david25  

        No na strankach ho maj dokonce ve trech verzich a cosi tam zbleptaj o 2022 sem zvedav :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Koukám, že dvojka má jen dvě polohy komprese. To jsem teda zvědavej, jak tohle bude fungovat. Že by tam úplně chyběl lock?

          edit: Tak ne, mají to smíchaný s původní verzí, jen jsem se překouknul.

          0 0
      • Machallovnik  

        Myslím že je to otázka času, už jsem viděl borce na Slovensku co na tom jezdí (nejspíš sponzorované)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Připadám si „trochu“ jako idiot.

      Když jsem vybíral tlumič, googlil jsem recenze, a v jedný se psalo – jako ostatně zaznělo i tady – že rebound prakticky nic nedělá, a autor doporučoval nechat ho úplně zavřenej. Protože jsem nikdy celopéro neměl a neměl žádný srovnání, prostě jsem udělal to co se v recenzi psalo.

      Poslední dobou resp. řekněme prostě letos jsem byl čím dál víc frustrovanej z ježdění v (na moje poměry) ostřejším terénu, kdy mi ať jsem dělal co chtěl vyskakovaly nohy z pedálů, a v podstatě jsem si permanentně sral do kalhot, že se někde strašně rozmrdám, a následně jsem byl sám na sebe nasranej, že se prostě nikdyt nenaučím normálně jezdit.

      Předevčírem jsem v půlce dne a koláčpauze začal zírat na kolo, dostal nějakej záchvat inteligence, a vzpomněl si na ten rebound. Otočil jsem čtyři kliky zpátky, a surprise madrfakr, najednou se to chová úplně jinak.

      Tady ale musím poznamenat, že mám už druhej tlumič, kdy ten první skončil vrácením peněz od Bike24 po tři měsíce trvající neschopnosti vyřešit reklamaci.

      Přemýšlím, jestli o rok novější kus nemůže mít jinak poskládanej shim stack, protože už v půlce rozsahu se tlumič po nalehnutí na sedlo vrací znatelně pomaleji. Samozřejmě si nevzpomínám, jak se choval ten první kus, ale mohlo by to souviset…

      0 0
      • TJK  

        tak na zacatek.. nevymyslej kraviny…

        1. neumis na kole stat resp stat v pedalech, i s bylbym reboundem bys nemel z pedalu vypadnout = nastuduj jak si oprit a polohovat nohu do pedalu (ano je to zaklad a tohle musis mit naladeny u sebe)
        2. neumis nastavit tlumic a uz bys vrtal do shimstacku… nejdriv si vyzkousej krajni polohy tlumice (komprese / odskok) a najdisi si nejaky „reprezentativni usek trailu“ a na nem klidne pul den blbni a nastavuj.. zacni krajnima polohama at „citis“ rozdil a pak bez postupno po klikani nez se dostanes nekam kam by se ti zdalo OK
        3. to same plati o tlaku, progresivitu, vlozkovani, vyuziti zdvihu a nastaveni „druhy“ komory…
        4. je mozne ze stale budes mit rebound hodne rychly, pak je mozne poresit shimstack… ale k tomuhle stavu mas zatim dost daleko.. takze na nej zapomen a zacni bodama nahore.
        0 0
    • kondor  

      Ahoj

      Řešil někdo problém u TriAiru s únikem oleje kolem páčky zamykání tlumiče? Předpokládám, že ta hřídelka drží na nějakých čepech pod tmelem. Než se do toho pustím, poprosil bych o radu od někoho, kdo už to absolvoval.

      0 0
    • Jenda  

      Neřešil jste někdo s Triairem ladění citlivosti? Po dvou sezonách kdy jsem kulový najezdil je čas na servis a hlodá to ve mě. Vzhledem k tomu, že jsem ho bral jako náhradu za Float X2 tak prostě ten aktivní chod na začátku zdvihu aby to byla fakt žehlička mi chybí. Když to dostane trochu nažrat tak už funguje pro mě uspokojivě ale poslední dobou jezdím spíš lehký terén takže bych tu citlivost ocenil :-/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.