Tlumič RS SIDLuxe Ultimate FA 160x45

3 nepřečtené
  • Lodivod

Zdravím vás

Chci se zeptat na jednu věc, které nerozumím a třeba mi ji někdo z vás vysvětlí. Na bike-discount.de vybírám tlumič, konkrétně RS SIDLuxe Ultimate Flight Attendante v rozměru 160×45mm (Trunnion). Proč ten tlumič pro Giant stojí 650€ a třeba pro Canyon stojí ten samý tlumič 720€? V čem je rozdíl. Podle popisu jde stále o stejný tlumič, o stejnou verzi. Chápu, že čepy je potřeba dokupovat extra podle výrobce rámu, ale čepy se dokupují, takže těžko mohou ovlivnit cenu. Koukal jsem i na web Rockshock, prošel jsem specifikaci, servisní manuály a nikde jsem se nedočetl nic k tomu, proč se cena tlumiče liší podle toho, jaký model kola vyberu. Tlumič totiž nelze koupit tak, že kliknu „tlumič 160×45“, ale v rozbalovacím menu musím vybrat typ a model kola.

Díky za rady.

0 0
    • mirorek2  

Protože bude jinak vnitřně nastavený pro jiný typ přepákování třeba. Cenu určuje asi přebytek skladových zásob IMHO

Podívej se na typ přepákování, pokud bude cca podobný i poměr, neměl by v tom být takový rozdíl. Max bude jinak nastavený lock a kompresní okruh. Když zadáš seriak do trailhead rockshox, vyjede ti komplet tune daného tlumáku

0 0
    • novas752  

Liší se vnitřní naladění komprese, odskoku a zamykání, z výroby instalovaný token…

A cenově jde prostě o jinak poptavané a dostupné položky, tam žádný fyzický rozdíl být nemusí. Kliky 170 na enduro taky stojí míň než 165 protože je skkro nikdo nechce…

1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.