Tlumič Fox Float evolution ctd 2014 - podivný zvuk po servise

4 nepřečtené
  • Pohys

    Čauves. Mám technický dotaz. Včera jsem provedl údržbu vzduchové komory u tlumiče Fox Float evol. ctd 2014 a po nafoukání na 160psi je hned z kraje zdvihu v prvních cca 5 milimetrech slyšet takový zvláštní zvuk podobný vrzání. Je tam slyšet jako by se podtlakem nasávala úzkým hrdlem kapalina. Dělá to od 75psi výš, na 50psi není slyšet ani ťuk. Nemá s tím někdo zkušenost?

    0 0
    • Milan  

      Mám to stejný. Také bych rád věděl o co jde. Float CTD performance a taky až po servisu u cyklosvec.

      0 0
    • Pohys  

      Dnes jsem volal do servisu Švecovi a popisoval mu výše zmíněné. Chvíli jsme se o tom bavili, pobídl mě ať se do něj podívám zda je v něm vše ok, vyptával se mě na těsnění a zda a čím jsem ho namazal pak konstatoval, že je možné že si ten tlumič „usrkává“ Fox Fluidu. Znělo to od něj jako by to byl běžný jev, ale přiznám se, že až po skončení hovoru jsem si uvědomil, že jsem se nezeptal zda je to „usrkávání“ opravdu běžný a v pořádku. Tlumič jsem znovu rozebral, zkontroloval, promazal, smontoval, nafoukl a výsledek je pořád stejný…

      0 0
    • Pumpík  

      Mě Float CTD tlumič po výměně vzduchový komory jakoby pískal, což pravděpodobně způsobovaly stíráky nebo těsnění. Pískal i s novejma, ze všech stran namazanejma stírákama, těsněnim a několika ml Fox Fluidu ve vzduchový komoře. Po 1000 km zajetí těsnění se to trošku ztišilo. Nicméně se mi ještě předtim stalo, že se „shrnul“ stírák a provalila se vzduchová komora a to i když v něm byl ještě Fox Fluid (otvíral jsem ho po 500km i když v něm byl ještě Fluid, a stejně to nepomohlo, asi jsem ho moc šetřil takže se málo mazal). Na výměnu tlumícího oleje jsem ho neposílal a ani se i moc nechce, ale jelikož to bude už po záruční době, tak stejně asi zvolim některej ze servisů v Praze.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.