• michalscupak

    Zdravím,

    nedávno mi tlumič přestal dobře tlumit, tak jsem jej dneska rozebral a našel nepříjemné překvapení.

    Nejdříve jsem si myslel, že jde jen o špatné těsnění. Pak jsem ale zjistil, že celá drážka, ve které těsnění drží je „vyhnutá“. (vnitřní drážka, uvnitř tlumiče je ok)

    Přidávám fotky, napadá někoho z vás co s tím nebo prostě celková výměna?

    Případně kdyby někdo měl podobnou zkušenost a ví čím se to mohlo stát..?

    0 0
    • Concorde  

      Občas se to stane. Řešení je výměna vzduchové komory. Jde o nejspíš vadu materiálu, ale reklamace se většinou zamítají z důvodu zanedbání údržby

      0 0
    • AleZ80  

      Ahoj, začal mě zlobit tlumič RP23. Zůstává cca 15% zanořený a když zkusím přidržet zadní kolo a zvednout bike za sedlo, tak vyjede o cca 5 mm (9% zdvihu) a hned zase zanoří. Navíc s tím teď mám SAG snad 45%.

      Je v tlumiči pozitivní a negativní komora jako ve vidlici, že by se prostě jen dostalo moc vzduchu do té negativní a dokázal jsem to doma nějak vyřešit?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Zni to jako stuck-down, unik vzduchu do negativky. Muzes zkusit tlumak rozdelat a odtlakovat ho, namazat tesneni a komoru a doufat, ze se to nebude opakovat. Jinak musis vymenit tesneni vzduchove casti.

        0 0
    • ladias  

      Řešim na nový Ninetysix občasný lupnutí linoucí se ze všech koutů kola. Po postupném zkoušení a promazání podezřelých míst jsem se zaměřil na uchycení tlumiče protože po zamčení to nedělá. Myslel jsem, že ho jen vyndám a promažu pouzdra + distanční podložky. Po rozebrání jsem zjistil, že se mi trubička co je skrz oka tlumiče netočí ani po opatrném upnutí ve svěráku a je tam nafest. Má to tak být? Ta rozpěrná trubička je stažená mezi oky na rámu šroubem a pohyb by se přeci měl dít mezi trubičkou a okem (jako kluzné ložisko). Nebo se pletu? Označené šipkou na fotkách je momentálně k tělu tlumiče tak natěsno, že s tim nejde hnout…což si myslím že neni OK. Ty světlé podložky se jeví jako další pouzdro a nejdou sundat běžnou silou a víc nechci brát abych něco nezkurvil.

      0 0
      • pepek  

        Mně to tam lupalo taky. Dej to na jehly a zabiješ mouchu a masařku jednou ranou.

        0 0
      • novas752  

        Můžeš upgradovat na jehlový ložiska.

        0 0
        • ladias  

          Ale mě se to natočí vůbec…dá se ta trubička vyklepnout do strany nebo se musí vytáhnout ten světlej plast?

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.