• MlokCZ

    Tak zkusím na to založit samostatné téma s anketou, ať se ukáže, jak by to většina řešila.

    Mně by se nejvíce líbilo dát ho ke každému příspěvku a to místo „reagovat na zakládající“. „Reagovat na zakládající“ je tam zbytečné, když je stejně na konci vlákna (a na zakládající se skoro vždy reaguje po přečtení vlákna, tedy když jsem zrovna na konci).

    Tam kde je je to za mě pěkně debilní, neustále nutí ke zbytečnému pohybu myši.

    Každému to ale může vyhovat jinak, tak proto anketa.

    0 0
    • Rychlej turista  

      Je bych to upřesnil, že tlačítko Reagovat bych posunul na místo tlačítka Reagovat na zakládající (to by bylo vyhozeno) a tlačítko Zpět dal na místo stávajícího tlačítka Reagovat.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Beru zpět, dal bych Zpět jak jsem hlasovaval v anketě, bo vlevo je to blíže, než až na konci :-)

        0 0
    • mart910  

      Tlacitko zpet mam na mysi nebo ne?

      0 0
      • Lister  

        To ale funguje jinak než definované tlačítko. Pokud používáš skákání po příspěvcích, tak tě tlačítko na myši jen vrátí o skok zpátky, kdežto tlačítko zpět tě vyhodí opravdu zpět na seznam témat.

        0 0
        • Mr.Duck  

          Me teda ne, me vrati na seznam :O

          0 0
          • bruco  

            Aj ked skaces po prispevkoch pomocou sipok?

            0 0
          • MlokCZ  

            To pouze pokud jsi neskákal na další nepřečtený příspěvek nebo případně ho máš speciálně překonfigurované, aby dělalo to samé co tlačítko zpět na stránce (pak by ale zase nefungovalo na skočení zpět o příspěvek, když se chci vrátit po skoku na další, tedy stejně k ničemu).

            0 0
            • Mr.Duck  

              Ba jo, skacu regulerne po prispevcich, a zpet na mysi me vrati na predchozi stranku, nikde sem to nijak nenastavoval. V Opere. A ze by mi to melo skocit zpatky na predchozi prispevek, na kterej sem skocil pred poslednim skocenim, to mi stejne prijde brutalne chaoticky, bych se v tom hrozne ztratil, a ani si nejak nedovedu predstavit, k cemu by me to bylo :) Ale to bude vec zvyku asi.

              0 0
              • MlokCZ  

                To by se pak Opera chovala divně. Ale je to fuk, protože pak zase nefunguje zpět na ten předchozí příspěvek ze kterého jsi tam skočil (což tedy aspoň já používám také poměrně dost).

                0 0
    • Edwin  

      Asi jsem trubka, ale já si doteď nevšiml, že tam nějaký tlačítko zpět je :D

      0 0
    • black.horse  

      Chybí Ti tam „zrušit – doteďka jsem jej nepoužil“.

      Na vysvětlení, B-F čtu jen na pc a to tak, že si ze seznamu vlákna otevírám, do dalších panelů a po přečtení nebo reakci panely za sebou zavírám.

      0 0
    • Polka  

      Chybi ti tam moznost, dat ho uplne do p… z tadyma ;-) Ja to v zivote nepouzil, nechapu jeho smysl, ani vlastne neduplikuje zpet v prohlizeci, jen stale miri na seznam temat, kam se da dostat ruznymi jiz existujicimi zpusoby. Za me to jenom zavazi, i na mobilu.

      0 0
    • Deathwing  

      ja bych ho vyhodil na bok mimo prispevky spolecne s tlacitkem reagovat na zakladajici aby bylo na strance pouze jednou (nekam do mist kde je dalsi diskuze a inzeraty)

      0 0
    • JakeF  

      Na tabletu mi celkem vyhovuje takhle… Když mám myš a klávesnici, tak se obejdu i bez něj, takže za mě nechat.

      0 0
    • goofy  

      Hlasoval jsem pro tvou variantu, ale každopádně bych ho dal někde jinde nebo aspoň nějak zvýraznil. Na šedé variantě strašně splývá a furt ho musím očima hledat…

      0 0
    • MlokCZ  

      up

      0 0
    • novas752  

      Na mobilu bych ho chtel rozhodne nechat tam kde je a malinko zvetsit.

      Na pc podle me neni potreba protoze si dopredu otevru zajimava vlakna na vice karet a pak uz se na seznam nevracim…

      0 0
      • MlokCZ  

        Proč ho chceš na mobilu nechat kde je a ještě navíc zvětšit? Vždyť už takhle zabírá dost místa na realitvně malém displleji mobilu a zakrývá text (a po zvětšení by to bylo ještě horší). Kdyby bylo zpět místo „reagovat na zakládající“, tak to máš po ruce také hned a žádná místo (které teď zakrývá text) nebude už potřeba.

        Mně tedy na PC nijak nepřekáží na aktuální pozici dole na stránce, jen je to zbytečné pro pohyby myši navíc. Otevřít více zajímavých vláken funguje pouze pro jednorázové čtení. Když to máš otevřené dlouho a sem tam průběžně koukáš, tak to už nefunguje.

        Na mobilu mi ovšem to tlačítko vyloženě vadí právě pro zbytečné zakrývání textu, kterého se tam už tak moc nevejde.

        0 0
        • novas752  

          No ja mam 4,2" display = cca 10×6cm a tlacitko zpet mi zabira asi 1×0,5cm, takze se do toho blbe strefuje, navic kdyz je hned nad hw zpet… mam v mobilu nastavene nejmensi pismo, tak to mozna je i tim…

          0 0
          • novas752  

            Screen „meho“ bajkfora

            0 0
          • MlokCZ  

            Kdyby bylo místo „reagovat na zakládající“, tak se do něj také trefíš dobře, protože by nemělo kolizi s ničím dalším. Mám 5" displej a i tak mi tam to tlačítko vadí, že zabírá místo. Problém trefit se na zpět na mobilu ale nemám žádný ani při současném řešení.

            0 0
          • Mr.Duck  

            Mam asi 5", a taky bych ho uvital vetsi. Rozhodne radsi tam kde je, nez u kazdyho prispevku, to mi proste prijde jako blbost.

            0 0
    • admin  

      Díky moc za anketu. Ještě chvilku to tady budu sledovat a pak se finálně rozhodnu, jak s tím naložit :-) Jak vidím, nikdy všem nevyhovím, ale dám během pár dní vědět.

      0 0
      • Radek Broz  

        Hlavně nezapomínej, že se spousta lidí shoduje na tom, že „design by comittee“ je ten nejlepší způsob, jak něco podělat:)

        0 0
    • Medunka  

      Tlačítko „ZPĚT“ mi nějak nevadí asi je to bezproblémová adaptace na novinky. Zvykla jsem si na telefonu (jak ios, tak android), tak na tabletu a notebooku.

      0 0
    • biker90  

      Jsem pro nechání dole a zvětšení. Takhle ho občas musím hledat :) Možná by mohlo být oranžové stejně jako „reagovat“.

      A nebo ho šoupnout někam doleva na střed.

      Eventuálně ho ještě udělat „skrývající se“ a zobrazit jenom při najetí myší.

      V mobilní verzi nevím, mám jenom hloupý telefon :)

      0 0
    • Lister  

      Po položení tvého dotazu jsem bádal, zkoumal a vymýšlel abych zjistil, že mi nová verze vyhovuje.

      Tobě se nelíbí hlavně na mobilu, mě napoka tam přijde nejpoužitelnější a dobře umístěné – i když je pravda, že když člověk sjede v tématu úplně dolů a tlačítko zpět překryje nějaký banner, tak se občas stane že se netrefím a místo návratu otevřu reklamu.

      Ale loby za zrušení položky reagovat na zakládající bude silná, tak už se smiřuju s tím, že zpět bude zase tam kde bylo v minulé verzi fora.

      0 0
      • MlokCZ  

        Víc mi asi vadí na PC, kde pořád jezdím zbytečně po celé stránce nahoru dolu myší, když by to mohlo být blíže. Tedy na PC mi vůbec nevadí, že je dole na stránce, pouze mi vadí, že chybí u každého příspěveku.

        Takže na PC by klidně mohla být i varianta nechat kde je a současně ho dát i pod každý příspěvek místo „reagovat na zakládající“.

        Na mobilu pro krátké prsty stejně nedosáhnu už na ovládání jednou rukou, takže pak tlačítko vlevo dole nic neřeší a je to zase spíš dál než blíž a zůstává jen ta nevýhoda zakrývání.

        0 0
        • Rychlej turista  

          To by mohlo být, taky mi nevadí, kde teď je. Vadí mi pouze, že chybí tam, kde bych ho normálně předpokládal. Jestli bude dole navíc, je mi už fuk.

          0 0
        • MlokCZ  

          Ještě doplním, že i na mobilu bych raději než nechat stávající stav (jen vlevo dole na stránce), tak ho aspoň přidat pod každý příspěvek místo „reagovat na zakládající“.

          0 0
        • Lister  

          Musel jsem si to otevřít na mobilu abych se ujistil.

          Sedí mi kde je. Při brouzdání vždy ovládám telefon oběma rukama. V levé držím, pravou ovládám. Víc poruce by mi přišlo vpravo dole, ale tam by mohlo překrývat reagovací tlačítka a to by asi bylo horší, než se pro něj lehce „natahovat“ k druhému okraji.

          0 0
          • novas752  

            Ja telefon drzim normalne pravou rukou a zaroven ho i pravou pouzivam a tlacitko zpet je presne tam jde by melo. Nemusim k nemu natahovat nebo skrcovat palec. Akorat by mohlo byt o trosku vetsi aby se do toho dalo trefit…

            0 0
    • wladeq  

      Předně bych chtěl upřesnit, že to není tlačítko zpět, ale tlačítko home s nápisem zpět :)…to bych řešil dřív, než kam s ním. Každý prohlížeč, nezávisle na platformě, má svoje tlačítko zpět, nevidím moc důvod proč by mělo být cokoliv na jedné obrazovce dvakrát ;)

      0 0
      • Rychlej turista  

        Dobře tedy – Zpět na forum.

        0 0
      • Barak  

        Na home to tlačítko nehází.

        0 0
      • MlokCZ  

        Tak když už chceš přesně řešit jeho funkci, tak to není ani to samé co zpět v prohlížeči, ani home.

        Vrací to zpět na seznam na kterém jsem byl. Home tlačítko tu je nahoře pomocí ikony domečku a dělá rozhodně něco jiného.

        Každopádně to je zbytečné tohle řešit. Tlačítko dělá přesně co je potřeba, jde jen o jeho umístění.

        0 0
        • wilda81  

          tak to není ani to samé co zpět v prohlížeči

          Jak to? Když otevřu téma ze seznamu příspěvků, tak mě vrací tam. Když z úvodní stránky, tak vrací na ni. Přesně tohle přece dělá tlačítko zpět (a alternativy) v prohlížeči.

          0 0
          • Lister  

            Tak si zkus někdy zmáčknout i nějakou tu šipku odkazující na další příspěvek nebo na příspěvek na který je reagováno.

            0 0
            • wilda81  

              Hmm, jasné. Tohle se mi nestává, protože na PC i mobilu témata otevírám do záložek. Pokud je někdo na to zvyklý, tak pak mu zpět v prohlížeči pomůže. V tom případě nechat i v desktopové verzi. Nic to ale nemění na tom, že bych tlačítko nechal v obou případech vlevo dole a dal do oranžova.

              0 0
          • MlokCZ  

            Takže jsi ani vůbec nepochopil co se tu řeší, ale rovnou jsi to označil za zbytečné…

            0 0
        • wladeq  

          Och, to jsem si nevšiml, ja ty thready otvírám vždycky z home, tak mi to dycky vypsalo link home. Sofistikované :)…nicméně pro mně stejně nepotřebné. Pokud ho chceš zachovat, tak ho obarvi na oranžovo, jak psal wilda, ja si ho třeba ani nevšiml, dokud se tady nezačlo řešit. Nebo přidej do nastavení možnost „vyp/zap tlačítko zpět“ a budou spokojení všichni :)

          0 0
        • Polka  

          Wilda ma recht, jednou vede na seznam temat, podruhe na uvodku, je to divne resene. Hlavne ale z principu fungovani takoveho odkazu, kdyz uz tak umistit nekde nahore a dole na strance napr. jakozto soucast nejake navigace, ale rozhodne ne u kazdeho prispevku, to je totalni zhovadilost a nesmysl.

          0 0
          • wladeq  

            Linkuje na posledni seznam témat které si otevřel, pokud to bylo z home, linkuje home, pokud prímo ze seznamu všech témat, linkuje tam ;) Já si mloku popravdě nevšiml více věcí tady, respektive těch šipek dolů, které pokud nekdo pužívá, tak si na prohlížečovém tlačítku zpět zničí levé tlačítko myši. V tom případě má tvoje tlačítko smysl. Ještě mě napadlo dát ho na celý levý okraj, prostě velkou šipku (<), která se oběví po najetí kurzoru.Stejně tam je při rozumném rozlišení prd a nemusíš nic trefovat, jen najedeš kamkoliv na levý okraj

            0 0
            • MlokCZ  

              Bez šipek pro skok na další nepřečtený příspěvek se vůbec nedá číst delší vlákno, které čteš průběžně a vždy tam přibude několik nových příspěvků.

              Tahle šipka je základem BF.

              Pointa toho, že by bylo jako na starém BF u každého příspěvku je v tom, že je to nejblíže po předchozím kliknutí na šipku na další nepřečtený. Pokud je dole na stránce, tak je to neustále ježdění myší sem tam.

              Tím mi napadá ještě možnost dát ho jako ikonu vedle šipky dolu (nebo až vedle praporku ať nemá na mobilu blízkou kolizi s šipkou dolu.

              0 0
              • Lister  

                Počkej, ale jak je teď to tlačítko definováno, tak tě nevrátí zpět na příspěvek ze kterého jsi skákal, to by se musela předělat i funkce toho tlačítka, ne jen umístění.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Asi jsme se nepochopili. Myslel jsem přidat novou ikonu, která by byla navíc v horní liště každého příspěvku a dělala by pořád to samé co teď tlačítko zpět dole na stránce. Ikonu proto, že do horní lišty příspěvku se nehodí nápis „zpět“, když jsou tam jen ikony.

                  0 0
                  • Lister  

                    Přiznám se, že jsem se úplně ztratil.

                    Nějak jsem z toho popisu pochopil, že bys chtěl u každého příspěvku ikonu, která by tě při interaktivním procházení témat vracela vždy zpět o krok zpátky – tady kliknu na šipku nahoru, abych si přečetl, na který příspěvek je reagováno a u něj pomocí šipky zpět se zase vrátím zpátky na příspěvek, který jsem předtím četl?

                    Ale tohle asi nebude ono, protože pak by to tlačítko nefungovalo stejně, jako to tlačítko zpět dole – protože ať ve vláknu dělám cokoliv, ať kliknu třeba na 10 interaktivních šipek, tak tohle tlačítko mě vždycky a okamžitě vrátí na seznam témat.

                    Pořád totiž nějak nerozumím tomu přejíždění myší – mezi tlačítky. Vždyť to tlačítko člověk použije v tématu jen 1× když se z něj chce dostat. Na vrácení zpět o krok v interakcích přece používáš tlačítko zpět v prohlížeči nebo na myši?

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Žádná změna funkce. Na zpět v interakci nechat zpět prohlížeče (takže rovnou na myši). A tlačítku zpět zachovat stávající funkci. Ikona byla stejný návrh jako mělo wilda81 níže

                      http://www.bike-forum.cz/…et-kam-s-nim#…

                      A přejíždění tlačítky je časté i když v tématu mačkáš tlačítko jen zpět jen jednou. Když čtu průběžně, tak v tématu vždy přibude jen pár příspěvků, takže na nové téma a následně tlačítko zpět se kliká často.

                      0 0
              • wladeq  

                Jo tak teď už jsem zcela v obraze :) Šipka na celý levý okraj je asi lepší řešení než to stávající, ale stejne je daleko, takže to je párek. Takže bude podle mě nejlepší dát ji vedle šipky dolů ke každému příspěvku, nejaké missclicky bych neřešil, dycky se to zachránit tlačítkem zpět přímo v prohlížeči

                EDIT: možná bych dal vlaječku a kolečka jakože center, vpravo bych nechal zleva šipka doleva, šipka dolů, pač lidi jsou zvyklí že šipka dolů je ůplně vpravo

                EDIT2: vpravo zleva zprava, bla bla, chapeš ne? :D

                0 0
          • MlokCZ  

            Nahoře by bylo úplně k ničemu, to už můžu rovnou kliknout na nadpis forum, který tam je.

            Je tak těžké si představit, že hodně lidí pořád používá šipku pro skok na další příspěvek a pak je potřeba co nejblíže po ruce tlačítko zpět (tedy ideálně aby bylo co nejblíže šipce na skok na následující nepřečtený, v těch místech vždy mám myš), které se při takovém způsobu použivá úplně pořád?

            Z hlasování je zatím hezky vidět, že to tak vyhovuje většině. Ono to tam na starém BF nebylo umístěné jen tak pro nic za nic.

            0 0
            • corve  

              tak já na PC šipky skok na další příspěvěk používám, nešlo by to udělat např. tak, že by v posledním nepřečteném příspěvku ta šipka ( nebo písmeno Z) již byla otečená nahoru a měla funkci tlačítka zpět?

              0 0
              • MlokCZ  

                Taková řešení osobně nemám moc rád (kdy se nějaký prvek chová jinak dle situace jinak). Zpět ale nepoužívám pouze z posledního nepřečteného příspěvku.

                Je mnoho jiných situacíc. Např. dojedu na poslední nepřečtený a u toho si kliknu šipku nahoru, abych viděl na co reaguje. A následně dávám zpět na seznam témat. Takže v tu chvíli jsem úplně jinde a možnost zpět bych neměl (tedy nepočítám to zase obcházet, že dám znova šipku dolu na ten poslední nepřečtený a až pak zpět; v jiné situaci by to mohlo být i mnohem více kliknutí).

                0 0
            • pepek  

              přesně tak

              teď bys to měl podepřít ještě výpočtem počtu km, které každý user tou myší zbytečně najezdí, kyž je tlačítko dole

              0 0
              • MlokCZ  

                Tak to můžu aspoň odhad u sebe. Pro sebe odhaduju 5× větší vzdálenost ujetá myší k tlačítku zpět než kdyby bylo u každého příspěvku.

                Odhad jsem udělal dle otevření několika vláken a přibližné srovnání těch vzdáleností jak by to opravdu bylo.

                0 0
            • Polka  

              Sipky pouzivam samozrejme taky a jak jsem uz psal, nikdy jsem to ZPET nepotreboval. V jinem prispevku pisu, ze nahore odkaz na home je.

              0 0
              • pepek  

                Tvl a to máme tu šipku furt zvedat? Když bys mohl pohnout myší o 2 cm a hotovo? Trefovat se furtimmervere do tlačítka na 30cm kazí oči.

                0 0
    • wilda81  

      Mloku neděláš někde na úřadě nebo ve vládě? Takového zbytečného textu kvůli jedné blbosti.

      Na mobilu je to tlačítko přesně kde má být (i když i tam si vystačím s HW tlačítkem zpět) a na webu bych ho úplně vyhodil. Tlačítko bych max obarvil do oranžova a cajk.

      0 0
      • Lister  

        Pokud na počítači neotvíráš témata do nových listů, které po přečtení hned zavřeš a skáčeš po nových příspěvcích přes šipky, jak se bez tlačítka zpět dostaneš rychle zpátky na seznam?

        0 0
        • Polka  

          Pomoci tlacitka zpet v prohlizeci nebo backspace nebo napr. pomoci odkazu jako zalozky v prohlizeci, ktery vede na seznam temat ci uvodni stranku BF.

          0 0
          • Lister  

            Pokud uděláš po otevření tématu jakoukoliv interakci s těmi šipkami na skákání mezi příspěvky tak tě zpět v prohlížeči ani backspace na seznam témat (hned) nevrátí! To je tak těžké tohle pochopit?

            0 0
            • wilda81  

              No já se třeba ani nedivím. Většinou se na fórech při interakci na stránce (šipky, hlasování apod.) nemění URL a pak kdykoliv dáš zpět, tak se ihned vrátíš na předchozí stránku. Kdyby to takto fungovalo i tu, tak se nemusí žádné tlačítko zpět řešit.

              0 0
              • MlokCZ  

                Ne, to by nic neřešilo, protože vrácení se o interakci zpět (tedy na příspěvek ze kterého jsem tam skočil šipkou vpravo na příspěvku) se také hodně hodí. To by jen z jednoho problému udělalo jiný.

                Chápu, že uživatele, kteří interakci (skákání po šipkách a to v obou směrech) nepoužívají, tak je ani tlačítko zpět, které se tu řeší nemusí vůbec zajímat.

                0 0
                • wilda81  

                  Ale já ji používám! Jen otevírám témata do záložek a po přečtení zavřu. Já bych právě uvítal šipku dolů a nahoru pro skok na další resp. předchozí nový příspěvek. Vždy mi přišlo trochu divné používat pro pohyb vpřed kliknutí a pro pohyb zpět klávesu.

                  0 0
                  • Lister  

                    Myslím, že hodně lidí používá nové listy, taky to tak dělám a pak zavírám, ale nerušil bych to tlačítko jen proto že to takhle dělám já, protože někdo jiný třeba nepoužívá nové listy vůbec.

                    0 0
                    • goofy  

                      Já třeba používám nové listy, ale bez tlačítka zpět bych byl ztracený… Otevřu všechny nepřečtené vlákna do nových listů, postupně čtu a zavírám, až dojdu na poslední. Tam zmáčknu zpět a jsem zase na úvodní stránce. Klikat na zpět na prohlížeči nebo na myši (mám takové tlačítko) by mi bylo doslova k ho*nu… :-)

                      0 0
                  • MlokCZ  

                    Na předchozí nový příspěvek se dostaneš použitím zpět v prohlížeči, což mám přímo na myši jako další tlačítko a používám také dost.

                    Šipka na předchozí nepřečtený by byla problematická v tom, že by se pletla s šipkou na příspěvek „na který je reakce“. To by se špatně odlišovalo, když by tam byly šipky zpět dvě.

                    Otevírání do nových záložek pak částečně eliminuje potřebu tlačítka zpět. Já to moc nepoužívám, protože nemám rád, že když otevřu větší množství vláken, tak je pak déle čtu a u většiny pak čtu už starou verzi bez posledních příspěvků. A když chci reagovat, tak reaguju na neaktuální stav vlákna.

                    A pokud v nějakém vláknu sám reaguju, tak se k němu dříve vracím zpět než třeba přečtu spoustu jiných nepřečtených vláken.

                    0 0
                    • wilda81  

                      Já to chápu, ale nesouhlasím :)) Neztrácej se mnou čas, pro mě je tohle chování klikání a tlačítko pro pohyb vpřed a vzad zvěrstvo. Ovládání by mělo být konstantní napříč funkcemi a právě proto je tu teď tato diskuze.

                      P.S. Kdyby byly šipky rozmístěné např. jako obrázek, tak myslím, že by to bylo celkem jasné

                      edit: no ty obrázky jsou dost malé, ale jsou tu :)

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Jak je to na tom obrázku by mi to vyhovovalo asi taky (nově dodělaná šipka nahoru místo tlačítka „zpět“).

                        0 0
            • Polka  

              No dobre, v tom pripade mas dalsi varianty:

              • „nebo napr. pomoci odkazu jako zalozky v prohlizeci, ktery vede na seznam temat ci uvodni stranku BF“
              • odscrollovat mysi nahoru nebo dolu, kde by takovy odkaz byl (nahore je), to je tak narocne?
              0 0
              • Lister  

                Ano, to je zbytečně složité.

                Jde mi hlavně o to, že úplně zrušit tlačítko zpět je podle mě blbost. Pokud člověk používá forum interaktivně a ne jen pasivně na lineární čtení, tak je jeho funkce nenahraditelná – dá se obejít, ale zbytečně kostrbatě.

                0 0
              • goofy  

                Když je má vlákno nějakých 2000 příspěvků, tak je to dost náročné. Pokud zpět nepoužíváš, tvoje volba a tahle diskuze tě nemusí zajímat. Přenech ji tě, kteří tohle tlačítko používají!

                0 0
              • MlokCZ  

                Skrolovat dolu nebo nahoru by byl už mega opruz, to by bylo ještě obrovské zhoršení oproti stávajícímu stavu, kdy je tlačítko sice dole na stránce, ale aspoň trvale viditelné.

                Hlavně si to každý mohl krásně srovnat (oboje umístění tlačítka zpět) jak to je oboje ergonomické při interaktivním použití fóra, protože to tu dříve tak bylo.

                Tím je to ještě horší, že je na to spousta lidí zvyklých. Já už si aspoň zvyknul, že je dole (takže ho už nehledám tam kde dříve bylo a rovnou jedu myší dolu), ale stejně je to na ovládání mnohem méně pohodlné než to bylo dříve.

                0 0
        • Smazaný účet  

          Pridrzim prave tlacitko mysi, klikam levym a koukam dokud mi neskoci URL, kterou potrebuju…co je na tom tezkeho?:)

          0 0
          • wilda81  

            to sou zase nějaké obskurní prohlížeče, hmmm? :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              No…vpodstate uz jo…sem tam nejaka hlaska, ze neni podporovan, ale mi porad vyhovuje ovladanim, grafikou a organizaci na kterou jsem zvykly.....

              akorat SAP musim poustet v chromu…

              0 0
    • RomanH  

      V pravo od „Reagovat“, „Reagovat“ nechat zvyraznene

      0 0
      • MlokCZ  

        Hm, tohle je zajímavý nápad. Škoda, že jsem ho nedal rovnou do ankety. To by bylo ještě lepší, bude to zase ještě o kousek blíže šipce dolu.

        Zatím ale prosím raději hlasuj pro něco z ankety z možností na každý příspěvek, ať je více jednoznačné, že většina chce tlačítku opravdu někam na každý příspěvek.

        0 0
        • biker90  

          Zase by to bylo dál od šipky nahoru :))

          Když už ho dávat ke každému příspěvku, tak jsem pro „šipku vlevo“ do řádku s ostatními šipkami.

          0 0
    • wilda81  

      proste plovouci oranzove tlacitko:

      0 0
      • MlokCZ  

        Takhle vlevo by to bylo ještě mnohem horší než teď uprostřed dole. To by byl cca ještě 2× delší pohyb myši pro každý stisk než je teď (a o tom pohybu to celé je).

        0 0
        • wilda81  

          To už je lenost na druhou :D

          Takže zase mi z toho vychází: přidat šipku návrat na předchozí nový příspěvek a upravit obě tak ať nemění URL.

          0 0
    • Polka  

      Ja bych to videl nejak takto :-)

      0 0
    • antt  

      závidím Ti Tvé problémy.

      Až teď jsem si všiml, že je dole nějaké tlačítko zpět

      0 0
      • antt  

        zvláštní, jak mi teď najednou hrozně zavazí, jak ho odsunu do koše?? :)

        0 0
        • Lister  

          závidím Ti Tvé problémy.

          Takže už mu to závidět nemusíš.

          0 0
        • wilda81  

          adblockem ;)

          0 0
          • Lister  

            Když jsem u toho, jaký je správný filtr na tlačítko reagovat na zakládající.

            kdyby se to někde zveřejnilo, tak by si ho všichni mohli vyblokovat a nechali by si ho tam ti, kterým se líbí.

            0 0
    • Mr.Duck  

      Ja si nejak nemuzu pomoct, ale u kazdyho prispevku mi to prijde jako blbost. U kazdyho prispevku ma byt neco, co ma kontext toho prispevku, treba „Reagovat“. „Reagovat na zakladajici“ ani „Zpet“ tam podle me nema co delat, naopak bych treba link na reakci na zakladajici dal plovouci stejne jako Zpet. Je mi celkem jedno kde, ale z predstavy, ze je u kazdyho prispevku je mi ouzko :(

      0 0
      • goofy  

        Vždycky tam zpět bylo a nikdy ti to nevadilo a najednou to je blbost, co? :-)

        0 0
        • Mr.Duck  

          Blbost to byla vzdycky, jen to doted nikdo neresil. Ted se to resi, tak vyjadrim nazor ;)

          0 0
      • wilda81  

        Jj ve stejném duchu jsem uvažoval včera. Nějak takto:

        0 0
        • Rychlej turista  

          Neřeší se tady tlačítko Reagovat na zakládající (které je u každého příspěvku sice zbytečné, ale zato matoucí), ale scházející tlačítko Zpět. Opravdu nechápu tu urputnost admina, se kterou se tomu tak brání. Bezvýznamnější změny dělá bez problémů.

          0 0
        • Mr.Duck  

          Bozi!

          0 0
        • goofy  

          Stejně na hovno… Pořád třeba jezdit přes půl obrazovky… :-) Na mobilu ať si to klidně zůstane jak to je.

          0 0
          • wilda81  

            Zrychli si myš! ;) Jak už jsem psal několikrát, to tlačítko Zpět by nemuselo vůbec existovat, kdyby fungovalo skákání po příspěvcích bez změny URL.

            0 0
            • MlokCZ  

              Pak by ale zase chybělo tlačítko na předchozí nepřečtený příspěvek.

              0 0
                • MlokCZ  

                  Tohle jsem předpokládal, že byl návrh pro tlačítko zpět. Prohodit to, tedy nová šipka v tom obrázku by byla zpět na předchozí nepřečtený a tlačítko v prohlížeči aby fungovalo jako tlačítko „zpět“ dole na stránce je ale samozřejmě také dobře použitelná možnost.

                  Otázkou je, jestli by to nebylo pro admina extrémně pracné řešení a jestli by vůbec šlo pak zachovat některé funkcionality. Muselo by se do toho sáhnout radikálně, aby fungovalo vše bez změny url. A otázkou jestli nevyvstane problém např. pro linkování nako konkrétní příspěvek.

                  Ale jinak musím říct, že by to i pro mě bylo ještě lepší řešení. Zpět na předchozí nepřečtený příspěvek chodím určitě méně často než zpět na seznam příspěvků. A tedy příjemnější je mít zpět na seznam příspěvků přímo tlačítko na myši a na méně využívaný skok na předchozí nepřečtený mít ikonu.

                  0 0
            • goofy  

              Už tak mám v autocadu problém se na něco trefit… :-)))

              0 0
          • Mr.Duck  

            Je videt, ze ste nikdy profesionalne nehrali na PC, lamy! :)

            0 0
      • Radek Broz  

        Naprostej souhlas, obě ty tlačítka jsou u příspěvku nelogický, nadbytečný a bejt by tam neměly. To, že si malá, zato hlasitá skupina lidí zvykla to tak používat a Mlokovi to šetří kilometry naježděný myší, je věc jiná. Každej, kdo má s návrhem UI zkušenosti, to potvrdí a když uděláš testy na uživatelích, co tu nejsou roky, budou dost zmatení, k čemu že to vlastně má bejt.

        Jinak na zakládající se dá dostat šipkou v pravym dolním rohu. Je to logický a standartně používaný místo na toto.

        0 0
        • mr.antik  

          ajo, tam je nějaká šipka :-) Tak v tom připadě bych to nacpal tam.

          0 0
    • mr.antik  

      Vůbec nevim že někde nějaký tlačítko zpět je a k čemu slouží.....

      ale když už někde má být tak asi teda u každýho příspěvku tlačítka „Reagovat“ nebo tam někde… tyhle plovoucí prvky ve mě evokujou nějakou reklamu nebo zbytečnost kterou přehlížím, teda na PC.

      0 0
    • Barak  

      Tlačítko Zpět, jak bylo umístěno v minulé verzy bylo podle mě lepšířešení než nyní. Kdo ho používal, bylo hned po ruce, kdo ne, nebylo díky umístění na obtíž.

      Současné umístění mě na PC vadí méně než na mobilu. Na PC je potřeba sice více jezdit myší, ale na mobilu se mi někdy zobrazuje jenom půlka tlačítka, takže je složité se do něj trefit a nechtěne kliknu na reklamu.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Nehledě na to, že často se na jednom místě sejde chaotická změť několika tlačítek – Přidat fotky, Přidat příspěvek, Zpět a tlačíktla s šipkou k reklamě.

        0 0
    • pepek  

      up

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.