Tipy na MTB HT rám + vidli pro dceru (11 let/155cm)

22 nepřečtených
  • sudovec

    Zdravím všechny,

    rozhodl jsem se postavit dceři (11 let, 155 cm, 35kg) 26" HT MTB a sháním tip na zajímavý rám. Ježdění na 26" kole si už vyzkoušela na 16" rámu a všechno v pohodě. Kritéria jsou:

    • nízká váha (dcera je spíš drobnější a tak uvítá každýušetřený deka)
    • rozumná cena (ideál do 4k, max tak do 6)
    • návarky na Véčka (s těmi určitě bude začínat)
    • ideálně „dámské“ profilování horní rámové trubky a nebo aspoňvýrazný sloping

    Budu rád i za tip na nějakou vhodnou vidli a nebo radu jestli se vyplatí zatím pevná a řešit to měkčími širokými plášti.

    Díky moc

    0 0
    • mr.antik  

      aby ti z toho ale do jara nevyrostla. Ale pokud poroste – zkusil bych 16ku No Saint Angel – až v té kategorii okolo 5 tisíc to bude mít rozumější hmotnost…

      http://www.cyklomt.cz/…saint-angel/

      http://mikebike.cz/…

      Vidli bych už dal rovnou odpruženou, na rozdíl od rámu, z té nevyroste :-) I když teď to nebude pružit ideálně.

      0 0
      • sudovec  

        Díky, mrknu na to – jen škoda že No Saint v odkazu je už jenom na kotouče…

        0 0
        • Zlatka  

          Co Specialized MYKA HT SPORT 2009 ? Za dobrovku na bazaru.

          0 0
          • sudovec  

            Tak to je moc pěkný. Původně jsem počítal s tím že bych přes zimu naházel věci ze současnýho kola na nový rám a na jaře by bylo hotové, ale koukám že to budu asi muset ještě přehodnotit a rozmyslet jestli nevzít celý kolo ;-).

            0 0
            • scalar  

              Pěkné to možná je, ale ne moc funkční a lehké (vidlice, řazení, kliky, ocelová řidítka…) a vůbec ne výhodné, nové stojí pod 9 tis. (model 2010).

              0 0
          • Ralan  

            Hlavně škoda že je tam taková vidlice jaká tam je, já ji mám, vážím 75kg a žádná sláva.

            0 0
        • mr.antik  

          Pokud máš nějaké komponenty třeba ze svého kola, to chápu, jinak se rozhodně vyplatí koupit třeba nějaký model Schwinn Mesa, je to sice těžký rám (asi jako u všech v této kategorii), ale stačí dát lehké pláště, řidítka a představec a máš tu váhu zpět. Případně připlatit za Epicona. I s takovým upgradem jsemš na dobré ceně.

          http://www.bezvakolo.cz/…schwinn-2009

          Možná jsou i jiný výrobci – ale tento dělá opravdu malé velikosti – to S je tak na 155. Pokud roste, spíš bych šel do M (to je tak na 165cm) kde se dát kratší přestavec. Záleží hlavně na délce nohou.

          0 0
        • marios  

          Moje 13l. holka na Angelovi 16 jezdí 3 rokem, první dva roky pevná a V, letos jsem jí pořídil R7MRD poladěnou od MIlana na 40kg, dal jsem lehčí kola+ TLR pláště a pořád držím celkovou hmotnotnost pod 10kg.

          Na jaře bych ti ten rám s čepy na V i s pevnou mohl přenechat, teď jí je ještě akorát.

          0 0
          • Zlatka  

            Na kolik jí pls foukáš a kolik to s ní dává sag a celkově zdvih ? Nebo chodí do celého ? Moje jedna známá (resp. její podobně vážící dcera) bude také přecházet z pevné na odpruženou. To jste jí museli fiknou úplně nad hlavovkou a kus trčí s podložkami (?), nebo je to obětovaná drahá sranda, ..protože pak má obecně krátký krk..

            0 0
            • marios  

              Na to se musím podívat, vidlici foukal jsem na jaře, tipnul bych tak max.50psíků, sag má tak 15mm, na max nechodí, ale evidentně jí to funguje. Samozřejmě, že má podložky nad představcem a ten je obrácen dolů, řezat víc se mi nechtělo, i když byla z bazaru.

              0 0
          • sudovec  

            Hezký, díky za nabídku. Takovýhle progres by se mi taky líbil – začít s pevnou vidlí a časem přidat odpruženou. Detaily můžeme domluvit mailem – napiš mi prosímtě.

            0 0
    • Zlatka  

      Mrkni do tohoto vlákna..

      0 0
    • scalar  

      MRX Elite Lady

      0 0
    • racker  

      No, já jsem teď řešil taky přechod závodící dcery (12 let, 146cm, 32kg) ze čtyřiadvacítky na 26' – a musím říct, že to nebylo nic jednoduchého ani levného.

      Chtěl jsem 14,5' – ale nepodařilo se mi v celé střední Evropě sehnat něco odpovídajícího. Jako nejlepší se mi jevil od Giantu xtcéčko ve velikosti XS – ale ten by byl nejdříve v lednu. Takže jsem nakonec koupil xtc ve velikosti S (rozdíl je pouze 17mm na aktivní vodorovné délce.

      Cena rámu vychází bez různých slev kolem 10000, váha i se sedlovkou Easton EC 70 1680g.

      Vzhledem k ne bezedným finančním možnostem jsem postavili závoďáka se současnou váhou 10,3 (chtělo by to lepší vidli, zatím Epicon, a kola současná váha kol 1850) – ale to se dá dokoupit, až na to bude.

      Domnívám se, že na rámu se moc šetřit navyplatí… Když si vezmeš, jaké procento váhy kompletu jezdec/bike tvoří u těhle šprčků byť i jeden kg, dělá se mi z toho špatně. A pozorovat, jak srdnatě bojují na tratích se „speciály“ o váze 13 a více kilo. Pro zajímavost TREK 4600 WSD ve velikosti 14,5' váží 13,65kg! Váženo osobně mincířem v prodejně Treku v Praze vedle nám. Bří Synků. Děs…

      0 0
      • mr.antik  

        No a vidíš, já bych zrovna třeba radši koupil ten rám od MRX a víc investoval do věcí, ze kterých nevyroste (kola,vidle,kom­ponenty kromě klik). Jestli ten „speciál“ bude mít 10,3 nebo 10,5 je na dětských závodech fakt jedno.

        Stejně jsou nevětší rozdíly ve „vyspělosti“ těch dětí a taky v tom, jak se tomu sportu věnují.

        Samozřejmě tahat se s 14 kolem nechce nikdo.

        0 0
      • tomc  

        Říkáš, že dcera přechází na 26, co ta 24, nechystáš se ji náhodou prodat, pokud ano, prosím o info na mail. V jiném vlákně zmiňuješ některé tipy pro trénink dětí. mohli bychom o tom,prosím, podiskutovat na mailu? Pokud bys nebyl proti, ozvi se.

        0 0
        • racker  

          No, škoda – před dvěma dny jsem torzo 24' prodal, některé součástky jsem použil pro přestavbu (pohon, řídítka, představec, řazení).

          Co se týká tréninku dětí – rád s tebou po mailu pokecám, věnuju se tomu už delší dobu.

          Můj mail podskalsky@byte.cz

          0 0
    • karliner  

      Drobnější? Je jí 11 a měří 155 cm, co je u tebe „normální“ :-)))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.