• mm

    Ahoj, rad bych se s kamarady podival nekam do Jeseniku, na Praded. Poradili byste nejakou zajimavou trasu pro pesi vtento zimni cas? pripadne jinou destinaci. s casovou narocnosti cca od 9:30 do tmy. diky

    0 0
    • kolda  

      pokud mas sneznice, tak je pekny prechod hrebene z Ovcarny na Skritek, nebo to vzit bocnim hrebenem smerem na mravenecnik – tam byva docela liduprazdno (i v udolich mezi Pradedem a Mravenecnikem).

      zalezi, jestli se musis vratit zpet na praded

      0 0
      • mm  

        sneznice nemam. Praded jsem zminil proto, ze by to pro mnohe bylo pritazlive dosahnout toho „nej“ jesenickeho vrcholu, ale neni podminkou. Chci nekam dojet autem a zase se k nemu vratit, bohuzel jsem zatim znalosti tamni zemepisne situace zcela neposkvrnen, cili vubec nemam sebemensi predstavu. dekuju za kazdy navrh

        0 0
        • kolda  

          no to je tezky… praded je nejvyssi, ale zadna turisticka hitparada to neni..ale jde tam dojit pesky i v zime. ted tam ma byt uz 60cm snehu. hreben bude podle me sfoukany, ale na zavetrnych stranach to bude jen v botech o nicem.

          0 0
          • mm  

            a trebas jit kolem bile opavy nahoru na ovcarnu je mozny, nebo v zimne nepruchozi?

            0 0
            • Singlespeed  

              Pokud to nebude prošlapané, tak si mákneš. Když je málo sněhu, tak tam bývají adrenalinové ledy (mačky se občas taky hodí).

              0 0
              • Fak  

                s tema mackama teda netusim kde, byl jsem tam cca pred mesicem – je fakt ze zamrzle poradne nebylo – ale nenapada mne zadny usek, kde bych mohl vyuzit macky. Sli jsme Bilou Opavou na Ovcarnu (souhlas ze kdyz je hodne snehu, muze to byt docela výživné), dale Vysoka Hole a Skritek.Fotky z te akce tady

                0 0
            • hms  

              tam to bude asi ve sněhu nepruchozí, i v létě to bylo schudné obtížně, spousta padlých stromu. Jinak se pěšky dá asi opravdu jen na Praděd, autem na Hvězdu, popojet autobusem a pak pěšky nahoru a dalo by se asi i na Švýcárnu jít pěšky, když se nebude dupat ve stopě. na lyžích je to tam mnohem zajímavější.

              0 0
    • DanMaxbike  

      Nevíte někdo jestli je v současné době průchozí údolí bílé opavy,chtěl bych tam vyrazit v pátek z Karlovy Studánky,ale nevím jestli je to průchozí.     Díky za odpověď

      0 0
    • jIrI___  

      Kudy doporucujete vyslapnout si (pesky) na Praded ted v lete? Misto startu je mi v podstate fuk, preferuju znacene cesty.

      0 0
      • Lister  

        Hlavně ne z Karlovky po asfaltu.

        Jestli nejsi limitovaný autem, tam bych asi vyrazil z Červenohorského sedla, došel na Praděd přes Švýcárnu a z něj sešel údolím Bílé Opavy do Karlovky a autobusem zpět.

        Možností je více výšlap kolem Vysokého Vodopádu z Adolfovic taky stojí za to – myslím, že značka je to modrá.

        0 0
        • jIrI___  

          Limitovany autem jsem v tom smyslu, ze start a cil by mel byt na jednom miste. Spravne jsi ale odhadl, ze asfaltu bych se chtel v ramci moznosti vyhnout :)

          0 0
        • mchammer  

          +1

          moc pekny vyslap!

          0 0
        • Lister  

          Taky záleží jak moc dlouhé a náročné to má být. Asfaltu se nevyhneš, minimálně od té Švýcárny je to po asfaltu.

          Pokud by to měl být nenáročný výlet, tak bych zvolil parking buď na Červenohorském Sedle nebo na Vidlích a vyrážel od tud. Nejdi si to kdytak v mapě, kdybys měl nejasnosti, klidně zkusím poradit.

          Náročnější variantu bych volil třeba z Karlova po zelené na Mravencovku a pak dále až na hřeben, hřebenovou trasou po červené na Petrovy Kameny, sléz dolů na Ovčárnu, po asfaltu na Praděd a zpět, vylézt na Petrovy kameny a po modré přes Velký Kotel zpět do Karlova- to je moc krásný okruh.

          0 0
      • mm  

        Kolem Bílé Opavy nahoru, přes Petráky na Skřítek

        0 0
      • RendyD  

        Z Vernířovic po žluté na Jelení Studánku a pak je to tuším po červené,nebo že Skřítku přes Ztracené Kameny a nejhezčí je asi cesta kolem potoka z Karlovy Studánky k Barborce a pak na Praděd, ta naučná přes dřevěné mostky. Bohužel nemám u sebe mapu,tak nevím,jestli je to žlutá,ale asi jo.

        0 0
        • pepek  

          Z Pradědu to jde i na kole, ne? Nebo je to ta vedlejší stezka?

          0 0
          • RendyD  

            Kterou myslíš? Ta co jde přes potok po lávkách určitě pro kolo není.

            0 0
      • vitan  

        1, Karlova Studánka – po žluté kolem Bílé Opavy – Ovčárna – modrá do Velkého kotle – Karlov/Malá Morávka – červená přes Rannou.

        (z Karlova se dá do Karlovy Studánky dojet i busem, pokud by to už bylo moc)

        2, Z Karlova po modré nahoru – uhneš na červenou – Vysoká Hole – Alfrédka – po zelené zpět do Karlova

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.