Thule Tour 510 - krátké pásky

7 nepřečtených
  • Lahvis

    Zdravím,

    nemáte někdo prosím tip, jak prodloužit / nahradit / pokutit pásky, kterými se pojišťuje přední a zadní kolo? Potřebuji do držáku narvat kolo s 2,25" gumou a o pár milimetrů to nedám na první zub. Navíc mi přijde, že jeden z pásků je kratší jak ostatní, protože tam nenarvu ani 2,1" ale do ostatních jo.

    Chtěl bych to nějak pokoumat, aby pásky byly dál součástí nosiče a ne to vázat samostatným popruhem, jak to musím dělat teď.

    Díky za jakékoliv nápady.

    0 0
    • tromboonen  

      A o Google jsi slyšel? Např:

      http://www.stresninosicepraha.cz/…h-engine.htm?…

      … ale v praxi pokud to nemusíš mít překrásné by myslím stačilo vzít to z nějakého staršího/levnějšího nosiče.. ty pásky jsou na většině podobné a měly by fungovat

      Nastavování bych asi neriskoval, jedno kolo už mi ze střechy kdysi odletělo..

      0 0
      • Lahvis  

        Ano, slovo gůůgl jsem už slyšel a moc děkuji za odkaz, který je absolutně k h****. :oD Protože pásky na Tour jsou úplně jiné, než na ProRide. Kdyby to bylo tak jednoduché, neptal bych se… ;o)

        Samostatných popruhů, včetně těch ze starých „škodováckých“ nosičů, mám v kufru plnej pytel. A jak jsem psal, tohle je varianta, kterou praktikuji teď, ale vyloženě mě nenaplňuje.

        0 0
        • tromboonen  

          Tak srry voe, tak hledej v tom gůůglu to, co potřebuješ, nebo se zeptej prodejce ať Ti to dodá.. a proč vlastně ty krátké pásky nedáš pryč a nedobastlíš tam místo nich ty delší, co máš v kufru?.. Asi nemaj na konci stejnej tvar/zarážku, ale existují věci jako šroubky, podložky, matky, nebo pro šikovnější nýty, ne?

          0 0
          • Lahvis  

            Promiň kámo, ale na to prostě nešlo reagovat jinak. Odpovědi typu „zkus google“ mě opravdu dojímají… A ne, opravdu jsem to na googlu nenašel. Ani prodloužené pásky, ani jiné řešení. A věř, že jsem to fakt 3 dny hledal, než jsem napsal sem.

            Jinak ten zoubek je tam podstatný pro správnou funkci zarážky na kolo (zakousne se to do drážky a drží na místě).

            A bastlit do toho plastovýho pásku nýty nebo šrouby mi přijde docela risk, ostatně jak sám píšeš.

            0 0
            • tromboonen  

              No tak me trvalo pet minut to najit (na jaky model jsem neresil, predpokladal, ze jsou pasky stejne), ale kdyz budes chvili googlit tak najdes na ten Tvuj model, nebo hod dotaz na dovozce/prodejce Thule..

              Nyty jsem myslel chytit to rovnou k tomu telu toho zamku, nemam ted v hlave jak presne to vypada, ale ptal ses na reseni a tohle by (pokud to nepujde sehnat) urcite slo..

              A jinak sice jsem ironicky zminil google (prave proto, ze jsem si jist, ze to najit pujde, viz muj rychly pokus), ale taky dal dalsi tipy a nejaka nasrana odpoved z Tve strany (Ty se ptas a evidentne jsi sam moc domaciho ukolu neudelal) je trochu mimo – ale mozna, zes to nasrane nemyslel, jen to tak vyznelo..

              0 0
    • figur  

      Problém tohoto staršího nosiče jsem taky před časem řešil.U Thule jsem koupil samostatně origo jejich stahovací (z materiálu jako běžný kurty) pásek s ocelovou sponou,který to v pohodě obsáhne.Dnes mám 591 a pásky používám jako pojistku,protože i ty plasťáky už někomu praskly.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.