"Tezka pohoda" mam jet 24hod nebo 12hod ? :)

66 nepřečtených
  • martin_bakov

    Zdar,

    zacnu oklikou, rad jezdim jak to cas dovoli a mam najeto kolem 3000km, ucastnim se rad 50km maratonu i delsich akci napr. dlouheho krale sumavy sem tenhle rok dal za 7:39 a nestrhal sem se – dalsi den sem byl pouzitelny takze si troufnu rict ze nejaka ta vytrvalost ve me uz ‚trosku‘ je (i kdyz muj cas na krali je tady na foru vetsine z Vas asi k pousmani ;) ).

    No a ted koukam na registracni formular na akci Liberecky 24hodinovky Amulet 12.6. – 13.6. a rikam si jestli zvladnu 24hodin solo nebo jestli bude lepci pro me jako prvojezdce – prvoblazna jet jen 12hodin solo. Takovych 12hodin na biku si dokazu predstavit, bude to proste o trochu delsi KSM :) ale 24 hodin – to uz si rikam WTF to nemuzu dat a bojim se te ‚ostudy‘ ;) ze bych to vzdal treba 20.tou hodinu… ja proste nevim jak se bude telo chovat protoze sem zadnou takovou dlouhou akci nikdy nejel.

    Jaka byla Vase prvni SOLO 24/12 akce ? Jak ste poznali ze to na trati vydrzite ?

    Potrebuju od Vas poradne namotivovat ;o)

    0 0
    • vijo  

      Veď ide o počet odjazdených kôl, nie o čistý čas jazdenia… a myslím, že málo kto ide vkuse 24h, ak vôbec niekto. Keď si veríš, choď na 24h, stále máš možnosť oddýchnuť si, a pod.

      0 0
    • šlapatko  

      Hlasoval jsem pro 24.Nejlepší je křest ohněm.Minulý rok jsem taky jel prvně a hned 24.Letos to nevýjde:-( Snad natrénuju na příští rok, letos už 7 týdnů marodím a mám najeto slabých 2000km.

      0 0
      • jonti  

        Jsem na tom podobne, ale verim, ze mi vyjde Vimperk.

        0 0
        • šlapatko  

          Tak je to v prdeli.Dnes vyšetřenía budu brát další antibiotyka:-(.Tenhle rok všechno padá, budu rád když sednu koncem června na kolo.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Antibiotika jsou mrchy. Po nich se musí hodně opatrně, protože zlikvidují imunitu a i když jde všechno dobře, tak trvá aspoň půl roku, než se ti imunita obnoví do trochu použitelného stavu. Během této doby si prakticky vůbec nemůžeš nakládat plný kotel, protože i když si budeš myslet, že už jsi úplně v pořádku a párkrát si naložíš a konečně ti to začne jezdit, máš to zpět. Takže pořádně vyléčit, závodní sezónu odepsat a jezdit jen v klídku, řádně odpočívat a hlídat se.

            0 0
            • šlapatko  

              Ahoj Pavle, máš pravdu.Navíc ty antibiotyka beru už druhé během měsíce.Vidím to letos na dlouhé výlety na pohodku.Všem vám budu fandit:-)

              0 0
            • McBlacky  

              bych to neviděl tak černě. mesíc dávat bacha a pak je to ok. To by nemohl závodit nikdo. Já teda mám ted co říkat, beru ted druhý během měsíce, ale rozhodě v červenci už bych chtěl jezdit zase na výsledek.

              třeba loni jsem je měl v unoru a pak do konce roku zdravej a docela to i jelo.

              0 0
              • Rychlej turista  

                Kdysi jsem s tím měl obrovské problémy a u mě to funguje, jak jsem psal. I když je každý jiný, s časem se pravděpodobnost, že se to vrátí, zmenšuje a každý si musí sám vyzkoušet, jak to dlouho u něj trvá, než se mu imunita obnoví do té míry, že si může bez obav nakládat. U mě je to právě aspoň ten půlrok.

                0 0
                • McBlacky  

                  hodně záleží co ti bylo a jak silný jsi bral + jak jsi to pak doléčoval.

                  0 0
                  • misaxxx  

                    na to že jste takový chuligáni tak vám poradím si dát detoxikacni pust…drive bezne 2krat do roka chripky a jine sragory a ted naprosto bez problemu…ale na to musite mit vuli…a ne byt chátra:-)…anyway enjoy the pills.-)

                    0 0
                    • op  

                      … kdyz uz je tu pust. Da se zkusit jogova krije, v podstate jde o to se ****** docista docista vcetne vymyti strevni mikroflory a nasledne pomoci rizene diety (bez masa, kafe, atd, atd..) vypestovat novou, zdravejsi mikrofloru. Zabere to cas a muze se to zdat divne, ale rozhodne je to zdravejsi nez dlouhodoby pust (jeste s nejakou destilovanou vodou jestli jsem dobre zaznamenal v jinem vlakne ..).

                      0 0
                      • martin_bakov  

                        je videt ze lidi maji rozmanite konicky, malokdo si planuje 20 klystyru na vikend :D hodne zdaru

                        0 0
                        • op  

                          to nee, dela se to jinak .. hodne piti, cviceni ..

                          0 0
                          • martin_bakov  

                            zvlastni, jak dlouho to trva a jsi si jisty ze jen dieta a hodne piti ze to vyhubi mikrofloru ? Co tak googluju tak odvaznejsi lidi co praktikuji jogu se toho neboji a cisti se vodou, horem , dolem :)

                            0 0
                            • op  

                              nebyl jsem na tom (ale uvazuju), vim, ze tam kam chodim na jogu se to provozuje nasledovne: Pije se slana voda a cvici predepsane cviky x hodin (cely den) – tim se clovek posere a proplachne :), pak se po hodine sni jedno konkretni jidlo, pak dostanes navod co jist na 24h, tyden a mesic (nebo dva, ted nevim). Mimochodem, cely rok 2007 jsem byl dost nemocny, 3ti stadium borelie a jeste dalsi „problemy“, joga i bez tohohle mi hodne pomohla, ted uz jsem skoro ok (rekl bych 90%), tak tomu dost verim. Jde o jidelnicek, psychohygienu, cviceni, atd .. Doktori jenom narvou prasky a cim silnejsi a drazsi tim lip, mozna to vyresi akutni priznak, ale priste to dostanes znovu a vic, absolutne je nezajima proc jsi to dostal a prevence.

                              0 0
    • lukasek1986  

      Ta 24ka je hlavně v hlavě a ne v nohách. Chce to snad pořád jíst a pít a nechytit hlaďák. Nejhorší nápor je na psychiku v noci. Mno a když to nepřepálíš, tak budeš během závodu i regenerovat :-) Letos pojedu jen na čumendu, páč jsem skoro nic nenajel (cca 1t km)

      0 0
    • Rychlej turista  

      Pokud v pohodě objedeš 7,5 hod. závod, tak jeď standardní 24h. Akorát to jeď od začátku víc v klidu. Hodně pij, aspoň zpočátku, protože taková bolest hlavy z dehydratace není moc příjemná, když máš před sebou ještě hromadu hodin. Pokud bude horko, tak jeď až do večera vyloženě výletně, protože když se před setněním začneš klepat kosou při 20°C, tak to taky není vyloženě to pravé, co by člověk chtěl na 24h zažívat. Hynas by o tom mohl povídat. V noci nedělej zbytečné zastávky a pokud budeš stavět, tak, co nejkratší dobu, ať nevychladneš. Jinak je noc úplně v pohodě, ale připrav se na ukrutnou šedivku od svítání do doby, než se začne oteplovat. Proto se před svítáním najez a pořádně oblíkni a ty 2 – 3 hoďky (zhruba od 4:30 do 7 hod.) musíš nějak přetrpět. Pak se to zase rozjede a je to v pohodě až do konce. Krizí tě zřejmě napoprvé potká více i když ta ranní je nejhorší, ale je třeba si vtlouct do hlavy, že vždy přejdou a v žádném případě to kvůli nim nebalit.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Ještě bych dodal, že v tomto závodě lidé doplácejí na nejrůznější problémy, způsobené vysokým tempem, které se ale projeví až postupem času a proto se z předních pozic dokáží po 8 – 10 hodinách ukrutnou rychlostí propadat a závod kolikrát ani nedojedou až do konce a skončí. Tak zvol taktiku takovou, abys jel s velkou rezervou, protože tím se většině potížím vyhneš a v konečném účtování tě toto vynese nečekaně vysoko, před papírově mnohem silnější soupeře.

        0 0
        • martin_bakov  

          Dik za dobre rady, tempo nasadim urcite hodne vyletni – jezdim s tepakem tak se budu hlidat. Jeste si rikam ze si vezmu na pondeli volno abych se dal v klidu do kupy a neusinal v kanclu.

          0 0
          • McBlacky  

            jen pro představu když jsem dokončil 24h solo tak průměrný tep byl myslím 128 za 22hodin jízdy. Takže tempo opravdu volné. max mám nad 190 :)

            jíst a pít ze začátku i ikdyž si myslíš že nepotřebuješ. Na noc se víc oblíknout. V LBC bývá v noci jen lehce nad nulou! Vem si sebou co nejvíc oblečení ať můžeš kombinovat a nemusíš řešit.

            0 0
    • martin_bakov  

      Sam sem tomu neveril ale dojel sem nakonec na bednu – 3.misto v kategorii solo 12hod.

      cca. do sesti vecer sem umisteni nesledoval protoze sem mel pocit ze jedu jak sracka (dano tim ze kolem me porad jezdili lidi z tymovych kategorii). Pak se prijel podivat support z domova a zacli mi hlasit ze sem 5.tej a at koukam makat az do pulnoci – coz sem v planu nemel ale kdo by nechtel dojet na bednu ze :) Tak sem se cca. od osmi vecer plahocil skoro furt na nejlehci prevod s nohama uplne vysilenyma a posledni 2 kola se mel uplne nejvetsi vyhodu protoze sem ve sjezdech zapnul 2 aurory na max a pohoda nejvetsi. Prekvapilo me ze ostatni maji takove bludicky, pak se neni cemu divit ze sjezdy schazeli pesky (i kdyz po desti to bylo trochu vic uklouzane tak mozna proto :D ).

      Jeste ze sem nejel 24hod, mozna bych dokoncil ale tam by byla takova konkurence ze bych tam byl jako lemra nejvetsi, takze sem si takticky nasel kategorii ve ktery sem vyniknul :D

      Urcite nejaky dalsi 12tky jeste musim tenhle rok zkusit.

      0 0
      • jecnak  

        Gratuluju, vzhledem k pocasi a zmene trati to byl asi peknej hnus.

        0 0
      • Rychlej turista  

        No vidíš, že to jde :-)

        Tak příště poctivou 24ku. Bylo hodně bláta? Co bylo za změny na trati?

        0 0
        • martin_bakov  

          Blata bylo dost uz od zacatku zavodu, prudky dest k veceru z toho udelal neuveritelnou prasecinu – prvni stoupani v lese ktery se jakz takz dalo jet na zacatku se vecer dalo zdolat jedine pesky. Sjezdy byly jetelny furt kdyz nekteri si to nemysleli.

          Zmeny na trati nevim – loni sem nejel, pry se vynechaval nejaky sjezd u indiana …

          Kdyz bych mel jet 24hod. tak bych musel najit partu podobnych blaznu jako support ,protoze jet to sam – to bych si zbytecne drasal dusi (nemyslim tu na rafku). Urcite to pristi rok pojmu jako vikendovou akci s nejakyma lidma – ne ze si prijedu autem ve dvanact a o pulnoci nahazim spinavy veci do auta a pojedu dom… o tom to neni.

          0 0
        • prtavec  

          sjezd u indiana zrusili a uvodni stoupani, ktere pry loni slo po sotolinove ceste bylo letos vedeno lesem. Uz na zacatku to bylo relativne mokre, ale dalo se to cele projet. Postupem kol ale uplnej spodek a cca prostredek slo davat hure a hure. Po bource to vodila naprosta vetsina jezdcu vicemene cele (cca 1–1,5km usek)

          takhle nejak to tam vypadalo

          0 0
          • Rychlej turista  

            No tak to je hnus maximální :-(

            Ještě v pátek mi bylo celkem líto, že jsem nejel, když je tak hezky. Teď jsem rád.

            0 0
            • Darkson  

              já jsem byl letos dělat zázemí a popíjet a do tý přeháňky jsem byl taky na vážkách, jestli jsem neměl jet…pak už ne:-)

              0 0
              • Medunka  

                u nás taky tou večerní přeháňkou odešla taková ta nálada škoda, že nejedem…

                Jak dopad souboj Míry a Lucky? Kdo to nakonec vyhrál?

                0 0
                • Darkson  

                  jednoznačně Lucka, Míra přepálil začátek na slunci a už odpoledne chrupal:-)

                  0 0
              • Pi†el  

                skodaze zrusili toho pivobikera.. :(

                0 0
                • Darkson  

                  jako by v dešti nešlo chlastat pivo…:-)

                  0 0
                  • Medunka  

                    jo, zrovna disciplína, u které to neva :-( zrušili to tak 5 min před tou večerní spouští, zrovna když jsem si říkala, že to kolo někde splaším

                    0 0
          • McBlacky  

            BigShock a Radotín rulezz! Ráno jsem tam přesně takhle běžel/šel s Mariosem :)

            0 0
          • Chlupatej Bobr  

            jo tam to bylo maso, nemáš z toho místa víc fotek?

            0 0
            • prtavec  

              Fotila pritelkyne, ktera si v nedeli udealal vylet proti smeru jizdy… par fotek ze zavodu je tady – prvnich 15fotek neni ze zavodu…

              http://fajnofky.rajce.idnes.cz/tezka_pohoda

              0 0
            • McBlacky  

              těch míst bylo víc. 4 úseky, kde bylo opravdu bahno na více než pár metrech a pak milion menších či větších rozježděných kaluží

              0 0
              • kolda  

                vzdyt jsi pred startem rikal, ze je trasa sucha :))

                0 0
                • McBlacky  

                  no to jsem totiž neveděl o tý změně :/ dokud nezachcalo tak to šlo, kromě bahna po dlouhým sjezdu /o tom jsem mluvil/ a louky před předávkou.

                  0 0
                  • kolda  

                    ja jsem mel na mysli tenhle zacatek. tu louku nakonec jsem nepochopil, to bylo dost zbytecny

                    0 0
              • duk  

                Mě to teda tak dramatický nepřišlo, jet se nedal jenom ten ca 100m úsek, jak je tam Mário vyfocenej na těch fotkách od Prtavce. Jinak to bylo všechno v pohodě jetelný po celou dobu závodu, malou jsem tam nehodil ani jednou, ale já jel teda jenom tréninkově 9 koleček v 6člennym týmu, takže jsem měl dost sil :-)

                Edit: a taky potom co sprchlo jsem jezdil na zimáku v rámci zachování materiálu, tak jsem to možná s blatníkama vnímal jinak…

                0 0
                • McBlacky  

                  to jsi teda fakt borec, protože já to zkoušel v noci ani ráno ani hovno. Ještě se dala objet ta kaluž okolo pařezu, pak kousek po pravý straně. Pak ani náhodou až za ten zlom vlevo. Od něj se dalo tak 100metrů než se to zase zvedlo a následoval docela dlouhej úsek- až cca 30 metrů před širokou cestou, kde už se zase dalo

                  0 0
                  • Sharka1  

                    tak vsak duk taky psal, ze jetelny bylo vsechno krom toho bahnokopce na zacatku, coz je pravda, pac jsem to jela i ja ;-)

                    0 0
                  • duk  

                    Ta louže jak píšeš chtěla objíždět spíš úplně zleva, ale stejně v těch místech bylo lepší běžet, po dešti jsem tu vlásenku vyjížděl jenom jednou. Horší byla spíš ta bahenní rovinka před tou pravoúhlou zatáčkou na šotolinovku. Ale kromě tohohle zhruba 300m úseku (od panelů na tu šotolinu nahoře), který byl hůře zdolatelný byla celá trať v pohodě sjízdná a i v dešti to pěkně odsejpalo. Já jsem spíš vrchařskej typ, takže mi zvlněnej profil bez tempových úseků, kromě mírnýho stoupání po asfaltce na Milíře, dost sednul :-)

                    0 0
                    • Bulda  

                      kdes vzal 300m? ti tam chybí minimálně jednička :)

                      0 0
                      • duk  

                        Jezdil jsem bez tachometru, asi mám blbej odhad. Ale víc jak 600m to nebylo, na to vsadím… no radši nesázím :-D

                        0 0
                        • McBlacky  

                          http://www.mapy.cz/…

                          v reálu to nebylo přímo, takže celý úsek od brodu mohl mít řekněme 700m. první stovka se dala jet pořád /k pařezu s bahništěm/. Zbytek po dešti určitě už ne v kuse. bylo rychlejší kus běžet pak kus jet a zase běžet. drtivá většina to od pařezu běžela celý. i když se popojelo nebylo to moc rychlejší.

                          0 0
                          • duk  

                            No mě to nemusíš říkat, párkrát jsem tam jel :-D

                            0 0
      • kolda  

        gratulace!

        ja jsem mel rozepsany plan na 13–15 kol, podle toho, jak mi to pojede. zacatek pohodicka, hlidal jsem se a presto jsem byl podle casu na 1–2 miste. ale pak me sundalo to vedro, zkusil jsem to po pauze jeste jednou, ale kdyz jsem se v tom asfaltovem vyjezdu odplizil blit to krovi, tak jsem to zabalil.

        jo a dik klukum (a holce) z Radotina za zazemi.

        0 0
        • martin_bakov  

          Ja sem po kazdym kole mel pauzu nekolik minut na piti/jidlo, namocit hlavu, pod helmu a na temeno hlavy sem si placnul mokrej satek… takhle sem se ochlazoval prvni 4 hodiny zavodu a fungovalo to na vybornou, pak uz se zatahly mraky a zacaly zapasy v bahne :)

          0 0
      • Bumerangista  

        Gratulace. Stává se z tebe závodník.

        0 0
      • McBlacky  

        tak hlavně jsi zabojoval, že jsi to nevzdal po dešti. KDyž se mrkneš na výsledky, tak jich to dost tak udělalo, ikdyž jezdili do tý doby dobře. A světla – to je základ. Ale to je každej rok, že to lidi jedou s bludičkama. Ti co závodí na ostro mají už arzenál.

        Já a Šárka jsme měli – huntlight na řidítka, TRko na helmu a auroru na řidítkách do sjezdů. naštěstí nebylo moc mlha takže se na ledky dalo. Už jsem ale jel 24ky, kdy halogen sigma byl lepší než všechny ledky

        0 0
        • Rychlej turista  

          Myslím, že u Sigmy dělá hodně právě ten ohraničený kužel a teplota světla. Takže i když je to z hlediska lumenů, či čeho, bludička, je s ní přesto vidět dobře.

          0 0
        • martin_bakov  

          Jo procital sem si vysledky a bylo to velke stesti :) …kluk co me mohl zatahnout prestal jezdit nekdy okolo desate vecer, no a kategorie 24hod je fakt nabouchana… 12tka byla za hubicku :)

          0 0
          • McBlacky  

            no tak já když se mrknu tak

            Nedvídek – 10 kol – konec 20:29

            Krejčí – 8 kol – konec 19:37

            Košťál – 7 kol – konec 19:47

            Kolínek – 6 kol – konec 17:21

            otázka jestli to nepřepálili, nebo proč odstoupili. U Košťála a Krejčího to vychází na ten déšť. Pršet začalo v 19:35 přesně. Kolda /Kolínek/ tady psal proč. Nedvídek nevím. Za 3,5 hodiny by to i obešel pěšky

            0 0
    • McBlacky  

      Letos díky změně trati z toho byl docela cyklokros. Nový úsek jsem osobně jezdil až do deště a i v jeho průběhu. Po něm už to bylo v takovým stavu, že to šlo jen jít/běžet. od mojí druhý rundy v cca 15,00 už to ale chodilo 90% pole!!!

      Dle mého změna k horšímu. Pokud nebude problém s orgánem nebo majitelem, radši bych to viděl po výjezdu závodu OkoloLiberce. V reálu tam člověk nechal 2 minuty ikdyž se snažil v bahně běžet. Brod s panelama, bahnem a kládama předtím byl taky výbornej :) Louka těsně před předávkou – proč to vedli bažinou netuším.

      pořadatelsky to bylo suprový jako vždy. Závodně jsme si to taky užili maximálně. V 24h překvapil Kozák – fakt robot. 12ku jsem čekal našlapanou a přitom tam jelo jen pár borců a hodně jich to po dešti zabalilo. Tolik co do 12H najel vítěz by v tu dobu nestačilo ani na první desítku ve 24 :)

      jediný co mě mrzelo, že jsem nemohl jet zároveň MTBO.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Nevím, jestli to je on (Kozák), ale kdysi, tak před 15 roky se občas objevil u nás ve Varech a pekelně jezdil silniční časovky. A vůbec to byl megaborec na silnici.

        0 0
        • McBlacky  

          Tomáš Kozák – už pár let jezdí za Hepod Plzeň. Výkonnostně je to Elita, na závodech ho jinde naž na bedně nevídám. Asi takový masters jako Karel Hartl :)

          0 0
      • dafe  

        Sis mohl vzdycky na ty 4 hodky odskocit k MTBO a nechat zatim jezdit ostatni z tymu :-)))))

        Bikemare bylo pekne, v noci na silnickach v lese po desti obrovske zaby a na plani za Hodkovicema vedle nas neco vystrelilo, k tomu neskutecny protivitr tam byla trochu depka…

        0 0
    • McBlacky  

      u nás na blogu report a pár fotek.

      http://mtb-blog.cz/…stec-12–13–6

      0 0
    • Thapsus  

      Gratulace všem účastníkům, v tom slejváku to musel být očistec. Pár fotek ze závodu těsně před bouřkou jsou na rajčeti tady: http://thapsus.rajce.idnes.cz/…erce_a_zpet/

      0 0
    • pepan_kladno  

      Ahoj,

      Vyhrál jsem Startovné na těžkou pohodu dnes a zítra, ale Bohužel se tam nestihnu dostat. Je možnost to na někoho převést, ale jen na toho kdo to ještě nezaplatil. Kdyby se tu někdo takový objevil, tak mu to třeba za pivko přenechám. Napište mi na mail.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.