Teleskopická sedlovka Kind Shock - problém

27 nepřečtených
  • Luck-ass

    Mám dotaz zda s tím někdo nemá zkušenosti. Koupil jsem si teleskopickou sedlovku Kind Shock s ovládáním ze řidítek. Sedlovka však nemá tendenci vyjíždět nahoru, ale dolů. Jak kdyby tam byl nějáký podtlak. Nechce se mi to zatím kuchat. Tak kdyby tu byl někdo komu se to už taky stalo byl bych rád za zkušenosti.

    0 0
    • Vegan  

      Reklamovat a doufat ze novy kus nebude myt opacny problem a to ze sam bude vyjizdet.

      0 0
    • pepino  

      „Sedlovka však nemá tendenci vyjíždět nahoru, ale dolů.“ Dá se to nějak líp popsat? Já jsem asi maďar a to nemluvím o té odpovědi pod tebou (mYt ani neřeším). Když zmáčkneš remote, tak by dolů sjet měla, ne? A ona pak nevyjede nahoru?

      0 0
      • pepek  

        Myslím, že sama nesjede. Musíš ji zatlačit prdelí :-)

        0 0
        • pepino  

          Nekecej, fakt? To se na tu moji musim jit podívat. Teda sedlovku.

          0 0
      • Luck-ass  

        Asi jsem to špatně napsal. Když zmáčknu tláčítko na řidítkách nebo i přímo na sedlovce. Tak se to drží stále dole. Když použiju trošku sílu a sedlovku vytáhnu do horní polohy tak stejně zase hned sjede dolů. Jak sem psal jak když tam je podtlak. nevím zda je to možný

        0 0
    • Peka  

      Mě zase pořád vyjížděla nahoru. Reklamace. Už mám novou, zatím funguje.

      0 0
    • warzone  

      fuuha,jazdim ju asi pol roka a zatial jediny problem co som zaznamenal bol,ze sa medzi zamkom a vnut.nohou stocil do lava o ~45stupnov,ale zatocil som ju v smere zaitu a drzi,hoci napisy svedcia o tom ze sa stocila…Inak co sa tyka vysuvania ok.Mam bez remote.

      0 0
    • akula  

      Trochu OT dotaz. Když je teleskopická sedlovka vysunutá, je tvrdá jako klasická hliníková, nebo trošku propružuje?

      0 0
      • kubad  

        myslím že na kolech kde se používá to nikdo nepozná :-)

        0 0
      • KRAJIC  

        Pokud se ptáš na to, zda zajíždí při otřesech do zdvihu – tak ne – zůstává tvrdá.

        0 0
      • McBlacky  

        někdy se ale hýbe sedlo do strany lehce

        0 0
    • krabica  

      Zkoušel už někdo rozborku? Mám KS i950 a nedrží v žádné poloze, doklad k reklamaci nemám, tak to chci zkusit vlastními silami…

      Podařilo se mi odmontovat vnější černou trubku, lehce jsem povolil stříbrné víčko u pístu a začal unikat tlak, tak jsem to dotáhl zpět a nevím co dál. :o)

      0 0
      • Tomínos  

        Jo tak to už ti asi dost tlaku uteklo, asi bude potřeba to rozdělat a vyčistit, jinak v tom víčku co máš nafocený je někde v těch dírách ještě jedna malá dírka a tou se dá ten tlak nafoukat, jen si musíš vyrobit nějakou hententý oný redukci kterou to pak nafoukáš, někde v podobnám vlákně o týhle sedlovce jsem kreslil obrázek jak to tam zhruba vypadá. Já to měl rozdělaný, bo jsem přemýšlel, že bych ji nechal udělat delší, ale tady v okolí mi nikdo neudělá povrch aby to nežralo těsnění :-(

        0 0
        • krabica  

          Tak při demontáži se mi olej rozprskl po pokoji… :o) Mám podzření, že byl ve vzduchové komoře. Kolik a jaký má být?

          0 0
          • Tomínos  

            Já to dělal systémem pokus omyl, nalil jsem ho tam tolik aby byla plná ta vnitřní trubička, lil jsem tam tlumičový co jsem měl do vidlice. Fungovalo to. Nebo takhle, trošku jsem ho nalil pod ten vnější pístek a přetlačil do vnitřní trubičky aby to bylo odvzdušněný, dolil aby vnitřní trubička byla plná nasadil, vnitřní tyčku (pro mě celkem porod pořád se mi tam kroutilo těsnění) sešrouboval, natlakoval a fungovalo to. Jestli ti ten olej vystříkl hned tak byl pravděpodobně v tý vzduchový komoře a tudíž je tam někde špatnej okroužek, takže asi dojít koupit nový.

            0 0
        • laadia  

          Mám i900R. Po roce bezproblémového provozu začala zlobit. To se projevuje tak, že když jí zamáčku na doraz, tak samovolně o cca 1cm povyjede. To zatím nechávám být, ale už se připravuju na to, že začne vyjíždět víc a víc.

          Pročítal jsem vlákna, ale úplně moudrej z toho nejsem… co by mohla být příčina, jak jí odstranit… dá se někde splašit nějakej návod? Díky za tipy…

          0 0
      • grampa  

        Jde to, chce to tu redukci já ji udělal ze starého ventilku a tam si zapájel trubičku a navalil to tam pumpou na vidlice tak 13 atm. ale bacha musíš tam mít zámek sedla jinak to může vystřelit ten přepouštěcí ventil, na té druhé fotce je ta malá dírka která je pak po dotažení matice zamáčknutá o-kroužkem aby to neuteklo.

        0 0
        • nemesishard  

          nazdar

          mohol by si prosim popisat lepsie ako si tam prirobil ten ventil aby to slo nafukat pumpov na tlmice?diky moc

          0 0
    • KRAJIC  

      Ta teleskopická opravdu při stlačování vyfoukává vzduch a při vyjíždění nasává – zkuste přiložit dlaň ke spodní části při zdvihu a vakuová pumpa jak cyp. Tudíž si myslím, že pokud v rámu mohou nastat nějaké tlakové změny, třeba i vlivem práce té sedlovky nebo vlhlosti atd. může to mít na funkci sedlovky vliv.

      0 0
      • Vegan  

        Bylo by fajn kdyby nekde v CR vzniklo nejake servisni centrum kde by zacali tydle sedlovky repasovat.

        0 0
    • Palko  

      Oživím tohle vlákno, ať nezakládám nové. Mám KS i950-R a špatně vylézá nahoru, posledních pár čísel ji musím vytahovat rukou. Chtěl jsem ji rozmontovat a promazat podle návodu (ať už papírového nebo tohoto http://www.watermanatwork.com/…eatpost.html#…, popsáno je to v obou stejně). Bohužel jsem se nedostal dál než k sundání modré matky a podložky pod ní. Červené děrované víčko se mi už nepodařilo vyšroubovat – ani špičatými kleštěmi, ani jiným nástrojem se dvěmi 3mm čepy. Víčko drží jako čert, kleště se mi dokonce povedlo přiohnout. Větší silou už na to nechci jít, ať víčko zbytečně nezk… Nenapadne někoho z vás, kdo jste už KS sedlovku rozmontovali, nějaká rada (dřív než sedlovku pošlu do Katmaru do servisu…)?

      0 0
      • MirosPikos  

        To jsi skončil velmi rychle :) Kde nepomůže síla, pomůže větší síla. Zkusit nějaký kvalitní kombinačky, který se ti neohnout a hezky proti směru hodinových ručiček – musí to jít. Ideálně mít někoho, kdo bude držet sedlovku a ty bys mohl pořádně zabrat třeba i pomocí šroubováku mezi čelisti kleští jak je naznačeno na obrázku.

        0 0
      • Zdyn  

        Chce to lepsí vercajk a taky pomuže nahřátí horkovzduškou.

        Možná je to pojištěné loctitem.

        0 0
        • Palko  

          Nářadí myslím nebylo špatné a proti sedlovce jsem se mohl opřít dost, ale to nahřátí mě nenapadlo, zkusím. Díky.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.