• Majty14

    Ahoj mám kolo Canyon nerve al 6 z 2016 velikost M chtěl bych pořídit teleskopickou sedlovou a chci se zeptat jak velká se tam vejde? Nebo na tom nezáleží? Děkuju za rady

    0 0
    • PENE  

      Musis to zmerit.

      0 0
    • HT Adam  

      Zasuň pevnou sedlovku co nejníže a změř si kolik se dala zasunout a dej si nějakou rezervu. Výrobce sedlovek udává většinou zástavbovou délku, takže si to můžeš porovnat. Našel jsem že je to 30.9. Záleží jak ti kolo je, jestli je ti moc velké tak budeš rád za 100mm a pokud malé tak tam můžeš mít i klidně 170mm.

      0 0
      • Majty14  

        Super děkuju za radu, zaměřím to .. Kolo je tak akorát… Takže bych zvolil asi 125 :)

        0 0
        • Johny_r  

          To je pěkná úvaha. Já mám kolo taky tak akorát a sedlovku 170. Kde je chyba? :-)

          Změř si kolik sedlovky se dá zarazit do rámu a kolik Ti z ní trčí ven, když jí máš nastavenou na sebe. U vybrané teleskopky se podívej na jednotlivé rozměry. Zajímá Tě hlavně kolik pevné (vnější) části musí být venku nad rámem (většinou je to pár cm). To, co zbývá do Tvého ideálního nastavení může být zdvih. Zároveň se Ti ale do sedlové trubky musí vejít ten zbytek. V kombinaci těchto parametrů můžeš narazit na limity, do kterých se budeš muset vejít.

          Tak třeba, pokud Ti z rámu trčí 15 cm pevné sedlovky a teleskopka má venku 3cm vnější trubky, zbývá Ti max 12 cm zdvihu a to pouze za předpokladu, že se do Tvého rámu dá zarazit komplet celá vnější část teleskopky.

          V reálu bych si nechal nějakou rezervu všemi směry. Abys nezjistil, že potřebuješ dát sedlo o 1cm níž a ono už to nejde.

          Pokud jde o zdvih jako takový, tak asi záleží na osobní preferenci a způsobu použití. Já to nedávno řešil taky a po delším pátrání jsem šel maximalistickou cestou s tím, že zasunout to míň můžu vždycky. Svého rozhodnutí nelituju. Někdy to zasunu jen kousek, ale ve většině případů jdu až dolů, aby sedlo fakt nepřekáželo. Ale mám XL rám a rozměry mě nijak nelimitovaly.

          0 0
    • HT Adam  

      .

      0 0
    • novas752  
      1. změř jak hluboko se dá zasunout sedlovka do rámu, to ti dá maximální délku pevné části.
      2. změř jak vysoko od rámu máš ližiny sedla (hlavu sedlovky) a odečti od toho cca 6–7cm. To ti dá maximální zdvih sedlovky, kterou tam můžeš dát.
      3. zjisti průměr sedlovké trubky
      4. hledej vhodnou verzi
      0 0
      • -Viktor123-  

        Takže keď si nameriam vzdialenosť od rámu 170 mm, maximálny zdvih ktorý si môžem dovoliť je cca 110 mm?

        0 0
        • PENE  

          Sedlovku oneup bys mohl mit 130 mm, mozna 140 mm. Dulezita je hodnota B a F, abys zjistil jakou nejdelsi sedlovku na kolo muzes dat.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.