Teleskopická sdlovka 27,2 - problémy vrzání, zajíždění

2 nepřečtené
  • Bandicoot

    Ahoj lidi, loni jsem si na zač. sezóny pořidil teleskopickou sedlovku, protože mám docela nařáchlé stehna včetně vnitřku, takže je pro mě pozice ****** za sedlem takřka nemožná z průdkých sjezdů.

    Mám tuto (jen průměr 27,2, ale stejný model)

    TELESKOPKA M-WAVE 27,2

    Hned na první vyjížďce jsem si všimnul i když byla do rámu (Orbea alma m50, 2021) dotažená momenťákem tak při jízdě, hlavně do kopce když se na sedle pohybuju dopředu dozadu, případně do boků, vrže. Není to slabým upevněním sedla, ale prostě něco vrže v té sedlovce.

    Další věc je, že mi při rázech zajíždí dovnitř, za vyjížďku jsem jí musel vytahovat např. 3× a byl to fakt opruz, totálně to zkazilo vyjížďku. POužil jsem i abrazivní pastu na karbonové díly.

    Když jsem to dorval mohem více na sílu tak se už pak stalo, že po několika dnech už nechtěla vyjíždět úplně nahoru napadá vás něco? jsem z toho slušně řečeno už dost ********.

    díky

    Onďas

    0 0
    • novas752  

      Jak se to říká, nejsem tak bohatý abych kupoval levné věci? Sedlovky tohohle výrobce se z výroby montují na hromadu kol různých značek pod různýma nálepkama. Konstrukce je levná, patrona uvnitř poměrně slabá a na 27,2mm průměrech to kvůli tenkým vnějším stěnám zlobí poměrně často, objímka sedlovky to prostě zmáčkne natolik že se vnější trubka zdeformuje a brzdí spodní futro v těch místech drhne nebo se zasekne úplně. Na větších průměrech i tyhle levné sedlovky fungují docela spolehlivě protože je ta vnější trubka daleko pevnější a tak to tam stačí.

      Zkusil bych jinou montážní pastu (hrubosti se docela liší, osobně nejraději používám Muc-Off nebo FSA, naopak velmi jemná Motorex moc nefunguje a velmi hrubá FinishLine taky často nepomůže), jestli není, tak mezi rám a objímku trošinku vazelíny. Případně ještě jinou objímku, některé jsou taky docela na pěst a svírají to nerovnoměrně. Jo a jako první se ujistit že je dostatečně předepnuté lanko, jinak se ventil v sedlovce nemusí otevírat úplně.

      Vrzání bude buď ze zámku sedla (doporučuju kolébku, matice a hlavičky šroubů lehce máznout vazelínou), nebo to ze sedlovky nebude – velmi často vrzají ližiny sedla ve skořepině.

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.