• ruinin

    Mám kousek od baráku veřejnou tartanovou dráhu. Po osmý večer už tam většinou nikdo není. Bylo by fajn tam občas večer v klidu trénovat, ale asi to nejde, kvůli možnýmu poškození tartanu. Chci se teda zeptat, jestli tu někdo neví, jestli cx pláště nafoukaný na nějakých 50 PSI ten tartan opravdu ničí nebo ne. Případně můžu jít i na 35 PSI, na dráze nehrozí, že do něčeho vlítnu a štípnu duši.

    0 0
    • jeniiiik  

      Nezapomeň občas změnit směr, jinak jim to celé zebleješ. :D

      0 0
    • Smazaný účet  

      PANE BOŽE ty jsi exot

      0 0
      • ruinin  

        Tak v Anglii existuje disciplína, kde se jezdí kolem dokola po obyčejný trávě, tartan je trošku příjemnější IMHO…

        0 0
    • Vilém  

      Porid plaste s hreby, vsak na tretrach jsou taky.

      0 0
      • kubad  

        přesně

        0 0
      • ruinin  

        Jo, akorát mě zajímá nějakej seriozní posudek. Asi jde o to, že tretry maj sice hřeby, ale kolo toho stihne víc ujet. Podle toho co píšeš, bych tam teoreticky s kolem nemohl nadělat větší paseku, než atleti, co tam běhaj delší trasy.

        0 0
        • Vilém  

          Ono ti atleti maji zase jinou stycnou plochu.

          0 0
          • novas752  

            To nemá symsl víc rozebírat, vždyť je to *********.

            Na normální trénink je to o ničem, protože tam kroužit třeba hodinu a půl by bylo snad ještě víc na hlavu než trenažer a dráhu to taky nenasimuluje bo je to celý rovný a je to tartan a ne beton/prkna.

            Jednou jsem to zkoušel u mě na sídlišti u jedný školy (spíš jsem potřeboval ověřit kalibraci tachometru :) ) a jet po tartanu je jak jet na lepidle.

            0 0
            • ruinin  

              To už jsme spolu i řešili, na silničních pláštích to ********* je totální, to souhlasím, ale nezkusil jsi to na měkkých cx pláštích, to je prostě luxusní lesní cesta. Z hlediska MTB je to totální *********, proč jezdit pořád dokola, že jo? Ale z hlediska tréninku – být to fakt dovolený, tak tam jsem obden. Strašně rád jezdím do přírody, ale zrovnatak mě baví zkoušet čistě výkonnost a to jde jen na dráze.

              0 0
          • ruinin  

            Tak já u tebe často nevím, jestli si děláš srandu, nebo to myslíš vážně, nic ve zlým, chceš teda říct, že to kolo prostě nemůže škodit víc než ty tretry? Pak by stačilo jen počkat, jestli mě nějakej správce někdy vyhodí. Protože můžou mít nějakou dohodu, že kola tam nesmí.

            0 0
            • Vilém  

              V tomto pripade jsem si delal srandu z toho napadu, prijde mi to jako blbost. Myslim, ze driv nebo pozdeji te nekdo vyhodit bude chtit. Ale zkus a uvidis.

              0 0
              • ruinin  

                No já to tušil… tak ono je rozdíl, když víš, že jim ničíš tartan a vyhodí tě a když víš, že jim nic neničíš a vyhodí tě. V obou případech bych se ale nehádal a slušně opustil dráhu.

                0 0
              • ruinin  

                Jo a prostě já to párkrát zkusil a prostě to zábava je, nemůžu si pomoct. Taková pomalejší dráha, no. Ale i tak jedeš celkem rychle, spíš tě omezuje tvoje osobní vykonnost. V zatáčkách si to krásně klopíš a nemusíš řešit díry nebo auta, je to super trénink, což tady asi nikdo nepochopí. Určitě je to zábavnější než trenažer, na kterým jsem taky seděl, takže můžu porovnat. A máš tam pořád víceméně kromě teploty konstantní podmínky.

                0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Otázka za 10 000 000: Proč by chtěl někdo po tartanu jezdit na kole? (Nechce se mi kvůli tomu zakládat vlastní téma, tak to hážu sem.)

      0 0
      • ruinin  

        OK. Nejde o to, že bych chtěl jezdit po tartanu, ale po dráze. Dostat se do Motola je asi tak 1000 x komplikovanější než zajít na tuhle dráhu, která je 500 metrů od domu, navíc zadara. Klopená bejt nemusí, protože je tak dlouhá, že v zatáčkách držím pořád tutéž rychlost. Na silničních pláštích je to totální vopruz, to lepí – ano, zkoušel jsem to. Na CX pláštích je to ale uplně něco jinýho – jako perfektně rovná lesní cesta, takže člověk nemá pocit, že ho to brzdí. Na dráze nejsou díry, lidi, auta, louže, bláto, semafory, psi ani jejich exkrementy.

        0 0
    • jeniiiik  

      Ještě mas moznost si na ten tartan položit válce z tvého vedlejšího vlákna pro lepsi simulaci dráhy. Jen by to chtelo pomocníka, který by tě naklanel do virtualnich zatáček.

      0 0
      • ruinin  

        Tady máš ty tvoje exoty.

        https://youtu.be/pZ9dZxvfig0

        0 0
        • novas752  

          Dráhovej stadion social edition. :)

          0 0
          • jeniiiik  

            Trochu mi to připomíná Sáblíkovou a její trénování ve vlněných ponožkách na dveřích od skříně položených na zemi…tak nějak to bylo, ne? :D

            0 0
          • ruinin  

            No jenže takhle začínala třeba zlatá olympijská medailistka sprinterka dráhová Pendleton. A já jednak nemám žádný olympijský ambice, že ano, a tartan je stokrát příjemnější povrch.

            0 0
            • novas752  

              Tak já taky nic proti tomu neřikal žejo. :)

              Akorát o tý příjemnosti tartanu bych se hádal, mě to bylo nepříjemný jak na běhání v hodinách tělesné výchovy tak na kolo.

              0 0
              • ruinin  

                To je o těch pláštích – cx na tom jedou prostě přirozeně. Na MTB bych si tam taky připadal jak magor. na silničce taky, no takže je to prostě ta zajímavá kombinace cx a tartanu, což nikdo nemohl předpokládat, že by to mohlo fungovat, takže vlastně se nedivím, že si tady všichni myslí, že jsem mimo. Dráhový kolo, fixka s cx pláštěma by byla ideální. Asi by to chtělo založit tuhle disciplínu. Bylo by to levnější než údržba velodromu asi.

                0 0
    • kokoska.rokoska  

      Předpokládám, že jen trolíš, ale pokud náhodou ne, tak:

      1. Slávie není ani veřejná, ani tartanová dráha, samozřejmě.
      2. Prakticky žádná polytanová dráha (ovál) v Praze není veřejná, všechny jsou neveřejné se striktními pravidly.
      3. Bez ohledu na právní statut na ni samozřejmě na kole nesmíš, dokonce na ničem, co má kolečka.
      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Trochu OT, nerikali na Trebesine o tom dnu otevrenych dveri, jestli se nerysuje v geologicky kratky dobe nejaka moznst verejnyho krouzeni?

        K tematu, existujou i drahy pro inlajny, kde se s koleckama samozrejme muze= kratsi a min nebo vubec klopeny.Co vim tak Modrany, Bechovice, Benatky n J.

        Spousta stadionu ma skvarovy oval. Dojezdy Zavodu Miru na skvare byly klasika.

        0 0
        • ruinin  

          Tak ten škvárovej ovál by nebyl špatnej, i když nevím, jak dlouho by to vydržely pláště. Tady jde hlavně o to, že to mám tak blízko od baráku a není zcela jasný, jestli se tam smí nebo nesmí.

          0 0
          • tromboonen  

            Zkus Marketu az tam bude Zlatej blembak, kdo vi, treba budes nejrychlejsi :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              už ho na CX vidím, jak driftuje zatáčky…

              0 0
              • tromboonen  

                Vzhledem k jedho schopnostem hračka, ale já spíš myslel, že by to díky nízkému tlaku a vytříbené technice jezdil bez driftu a tím vyhrál :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  plochá dráha bez driftu? a kde je pak zábava, ptám se? :-)

                  0 0
        • 01carbon  

          Kluci z trebesina jsou jiz prestehovany v motole. Na drahare je uz venku zima ;)

          0 0
        • kokoska.rokoska  

          Něco naznačovali a pak mi tvrdil klučina tam trénující, že to docela funguje (teda přes léto fungovalo, teď se tam asi bruslí). Každou středu odpoledne, vstupné asi 200 Kč, kolo k zapůjčení.

          Pro detaily kontaktovat šéftrenéra pana Mixu, kontakt je tuším ne webu (když ne, pošlu).

          0 0
        • kokoska.rokoska  

          Ještě k „dráze“ – pod pojmem tartanova dráha jsem si nepredstavil nic jiného, než atletický ovál a tam platí, co jsem psal.

          Různých „jako drah“ s všelijakých povrchem a statutem jsou po Praze desítky :-)

          0 0
      • ruinin  

        Fakt netrolím, teď jsem byl ve večerce na kole a cestou zpátky jsem si tam dal pár koleček, je to paráda.

        Co se týká veřejnosti, tak si nevíš, jakej tam je stav, tam je prostě dráha přístupná veřejnosti v době, kdy se tam nekonaj tréninky nebo závody, každej večer tam je hafo lidí, co tam běhaj. Je to tam i jasně napsaný na ceduli.

        Co se týká zákazu kol, nic tam napsaný o kolech není. To samozřejmě neznamená, že tam autamaticky kola směj, spíš je nenapadlo to nějak řešit.

        Bejt to opravdu přístupný kolům, tak si tam rád párkárt za týden pár koleček dám, je to prostě pohoda trénink, co jinde nezažiješ.

        0 0
        • atty  

          Tak nic napsaný o zákazu kol tam není asi z toho důvodu, že těžko někdo předpokládá, že tam někdo bude jezdit dokolečka na kole – pro mne dost nepředstavitelný a k tréninku čehokoliv na kole asi dost nepoužitelný… :)

          0 0
          • ruinin  

            Už jsem tu asi několikrát psal, že jde o dráhovou cyklistiku. Ta není nutně omezená jen na velodromy. A že kola škodí tartanu nemůžu vědět, proto jsem založil tohle vlákno.

            0 0
      • ruinin  

        Tady něco od člověka, kterej o tom něco ví, našel jsem to na nějakých stránkách, ale zdá se, že ví, co mluví, o kolech samozřejmě ani slovo.

        Atletický stadion Slavia je v blízkosti všech ostatních sportovišť v Edenu. Přístup na něj není nijak omezen, takže zaběhat, zaskákat, zacvičit si na něm může kdokoliv bez problému. Jen když se rozhodnete vkročit na travnatou plochu, tak riskujete nelibost správce. Když se této ploše vyhnete, tak vám nikdo nebude vyhrožovat pokutou ani zavoláním policie. To, že atleťák je zpřístupněn všem ještě bohužel neznamená možnost se v jeho útrobách i převléci a osprchovat. Chápu proč to tak je, provozovateli se nechce mi poskytovat prostor a vodu když mu nijak neplatím. Pokud by ale vybíral nějaký dostupný poplatek za tyto služby, tak já bych byl ochotný ho dát. Každopádně ale jestli hledáte běžeckou dráhu, tak Slavii můžu jen doporučit. Ve večerních hodinách je stadion většinou liduprázdný a tak se můžete nerušeně dostávat do formy.

        0 0
        • kokoska.rokoska  

          To je asi dvacet let starý blábol, který v různých reinkarnacích přetrvává.

          Slavia je neveřejný atletický stadion se zvláštním režimem pro vstup veřejnosti. Správce stadionu rád vysvětlí.

          A že tam není explicitní zákaz vjezdu na kole není divné, stejně tak tam není explicitní zákaz vyřezávání obrazců do dráhy nožem, rozdelavani ohňů, pořádání pokusných jaderných výbuchů a pod.

          A upřímně řečeno, jen sobecky hulvat bude ničit úplně nový povrch atletického oválu ježděním na kole. Jestli tam ještě pojedeš tak dost riskuješ, že na Tebe někdo zavolá policii a v horším případě (když budou trénovat vznětliví vrhači) Ti rovnou pořádně natluče.

          0 0
          • plzakj  

            Nebo mu vrhnou (kouli) do vypletu.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Simte, co takove kolo muze udelas za skodu. Maximalne to nekdo bude muset uhrabnout pred sezonou, ale to by museli stejne, bo by bylo rozorane od tech pomatencu bezcu.

            (nakonecpatris­majlik)

            0 0
            • ruinin  

              Tak nevim o jakym povrchu mluvis ale ten na slavii tam neni co uhrabovat. Jestli nemyslis antuku.

              0 0
            • jIrI___  

              Líbí se mi, jak se na B-F v jednom případě křičí, že kolo povrch absolutně neničí (MTB v lese) a v druhém případě se křičí, že kolo povrch brutálně ničí (viz tady), prostě názory takové, jaké jsou v danou chvíli potřeba :). Já jsem za to, že kolo povrch pochopitelně ničí jak na dráze, tak při projížďkách v přírodě. Což byl jeden z důvodů, proč jsem úplně přestal jezdit na MTB.

              0 0
              • kokoska.rokoska  

                Moje názory na přespříliš úzkoprsou ochranu přírody jsou obecně známé a mnohokráte jsme se o tom například s Krabem pohádali, ale že by MTB neničilo povrch jsem nikdy nepochyboval a (doufám, že) nikdy z huby ani klávesnice nevypustil.

                0 0
                • jIrI___  

                  Nemyslel jsem to přímo na tebe, ale spíš jako takovou kolující pověru na B-F, za kterou jsou někteří jedinci schopni bít se do krve :)

                  0 0
              • novas752  

                Nechápu jak se opovažuješ jezdit po asfaltu, myslíš že ten se neničí?

                0 0
              • Pepe72  

                To je jak s buznama. Jedni tvrdí: buzny vychovávají děti líp než hetero a druzí mají opačný názor.

                0 0
          • Marskatin  

            Pomineme-li některé praktické důvody, jako že není vhodné, aby cyklista kličkoval mezi na dráze mezi běžci, což je asi stejně vhodné jako vjet mezi jezdce na velodromu na dráhovkách na silničním kole s brzdami, tak jak ničí kolo dráhu oproti tretrám s hřeby?

            Sem tam na atletickém oválu jezdím (ne na kole) a následky nepozoruji.

            0 0
            • ruinin  

              Tak ja tam byl asi trikrat po setmeni a nebyla tam ani noha. Zas takovej magor abych jezdil mezi bezcema nejsem.

              0 0
              • Marskatin  

                Ano chápu:)

                Já jen očekávám od kokosky nějakou rozumnou reakci k hulvátům a ničení dráhy.

                0 0
                • ruinin  

                  Tak kdyz ma nekdo vztah k atletice tak chapu ze ho tesi pohled na hezkou tartanovou drahu a ze ho nastve predstava ze tam nekdo jezdi na kole. A i kdyby nekdo udelal odbornej posudek a zjistil ze k poskozeni nedochazi, stejne by takovy clovek cyklisty z drahy vyhnal treba i ve tri v noci.

                  0 0
          • ruinin  

            Proto jsem to vlakno zalozil, abych se dozvedel jestli kolo tartan nici. Skoro nikdo to tady zjevne nevi. Ty spis pises, ze na tartan kola nesmi. A ze by ten tartan byl kolem poskozen jsi me taky nepresvedcil. Ale samozrejme jestli je nepsany pravidlo ze kola a tartan nejdou dohromady tak proc bych to nerespektoval. Opet, proto tohle vlakno. Driv sem to nemoh vedet.

            0 0
            • novas752  

              Podle me nenici. O nic vic nez behani, spis min.

              0 0
              • kokoska.rokoska  

                Píšu to pod Tebe, ale patří to i ostatním. To, že něco nevíš, neznáš, nepozoruješ nemá na realitu všedního dne naštěstí žádný vliv.

                Smíř se s tím, že atletický ovál je určený k běhání a nic jiného se tam provozovat nemůže i kdyby ho běhání poškozovalo víc, než vše ostatní dohromady.

                Ale ono tomu tak není, tyto „pokusy“ probíhaly už v osmdesátých letech na těch pár málo polytanových drahách v Praze (právě Slavia a Rošičák) a stopy od kol jsou na dráze poměrně dobře patrné, jak abrazivní, tak tlakové. Jsou znatelně větší než po běžících a oblaků trvá mnohem déle, než dráha nabude původního tvaru.

                Samozřejmě podobně nešťastný dopad (byť méně fatální) mají mamlasové, kteří neznají ani obecná ani lokální pravidla pro užívání neveřejných oválů a běhají v křuskách přes patu v první dráze.

                Řešením zmiňovaných potíží je buď erudice národa (už dle reakcí místních chytrolínů naprosto utopická), nebo model ale Itálie, Španělsko a pod – vstupné 2 € a na místě nemilosrdný kustod, který tě při nedodržování pravidel vykáže z oválu a udělí ti (různě dlouhý) zákaz vstupu na všechny městské ovály.

                0 0
                • novas752  

                  Tak já to neřešim viď. Na oválu fakt nemám touhu jezdit, natož běhat. Tyhle velice útulný místa rád přenechám jiným lidem a oni na oplátku přenechají lesy mě. :)

                  0 0
                • gerrard  

                  Tak ono staci precist provozni rad a je to hned jasne.

                  0 0
                  • kokoska.rokoska  

                    Samozřejmě :-) Už jsem to zmiňoval, že se jedná v drtivé většině o neveřjné prostory se striktně vymezeným způsobem úžívání. Ale kdo by se staral, že, když mě nechtěj, tak jsem king a když jo, tak to ukecám…

                    0 0
                • Marskatin  

                  Děkuji za odpověď.

                  Zaujala mě ta pasaž o běžcích přes patu v první dráze. Takových je hromada a první dráha je bohužel nejpoužívanější.

                  Nejsem odborník na povrchy, ale vzhledem k tomu, že jsou z různých materiálů a tvrdostí. tak asi bude každý reagovat trochu jinak, snášet to lépe nebo hůře.

                  Jako doplnění ještě dvě fotky. Obě jsou spíše exotické, ale provozují se na dráze a dráhy to přežívají. Samozřejmě, jsou tak zatěžovány např. hodinu max dvě denně.

                  0 0
                  • Pepe72  

                    Ty obrázky nejsou důkaz ani omluvenka. Pořádání si určili určitě správci dráhy.

                    0 0
                    • kokoska.rokoska  

                      Amen.

                      0 0
                    • Marskatin  

                      K tomu není co dodat:(

                      Jednak doplnění a navíc jsem to uvedl slovem exotické a zmínil i jaké je asi procento tohoto využívání.

                      O omluvence nepadlo ani slovo a nikoho jsem neposílal hoblobat s kolem dráhu.

                      Doplnění bylo k problematice tlakového zatížení dráhy, protože u koloběžek nen poháněné kolo a u formulky nelze záběr hnaných kol srovnávat stím so předvede cyklista při pokusu o nástup do sprintu.

                      Pořádání si určitě určili správci dráhy, svatá pravda. Takže pokud nejsou úplně padlí na hlavu, žřejmě ví, že to v omezené míře nevadí a jak to jejich konkrétní povrch snaší. Z pořádání závodu ve sportech uvedených na obrázcích není takový finanční vývar (ba naopak), který poškozenou dráhu zaplatil.

                      0 0
                      • kokoska.rokoska  

                        Přesně tak, když po dráze projede párkrát za rok několik vozíčkářů, tak bude opotřebení nula-nula-prd. Problém je s akcelerací cyklisty, smykovým třením při zatáčení a měrným zatížením (tlakem). A zase, jeden cyklista a občas by tolik nevadil, ale těžko tam pouštět všechny.

                        Pro info, nový povrch je v řádu milionů.

                        0 0
                  • kokoska.rokoska  

                    První dráha je nejpoužívanější, jistě, a právě proto se v NESMÍ běhat, pokud neběžíš vytrvalostní běh na čas! Píšu to pod Tebe, ale je to určené všem návštěvníkům atletických oválů. Budete-li se níže uvedeným řídit, každý Vás na oválu rád uvidí. Kapacita každého z nich je velká, ale je nutné dodržovat pravidla.

                    Rozklusání MUSÍ probíhat vždy ve vnejších (dvou) dráhách, pro pomalé a středně rychlé běhy na delší vzdálenosti (řekněme do tempa 4:00–3:30) si vždy dle v provozním řádu uvedeného hendikepu spočítáš místo startu a běháš ve druhé, třetí dráze, sprinty běháš dle vyznačených hendikepů ve 2–8 dráze a střední tratě (po seběhu) a dlouhé ve vysokém tempu holt v první. Rychlejší běžec má vždy přednost a měli byste mu automaticky z první dráhy uhnout. Pokud to nestihnete a musí se přednosti dožadovat voláním „dráha!“, je to špatně.

                    A nakonec, na ovál jen v běžeckých botách s haldkou podrážkou, pro rychlostní tréninky v tretrách s hředby do 6 mm, nejlépe pyramidovými.

                    Každý atlet to ví a je to takový hezký rozpoznávací znak, zda je dotyčný v běhání nováčkem, či ostříleným bojovníkem – jak se začne rozklusávat v Hoka One One jinak než na vnějšku a protisměrem, je na čase volat kustoda :-)

                    0 0
                    • Marskatin  

                      Pěkně shrnuto. Já byl s atletikou ve styku jen před rokem 89. Nyní už jen zprostředkovaně přes kamaráda rozhodčího.

                      Bohužel vše, co píšeš se často porušuje. Kolem dráhy jezdím hodně, nejvíce asi vidím krosovou obuv.

                      0 0
                      • kokoska.rokoska  

                        :-) Na „veřejkách“ v hale na Strahově jsem jako rozhodčí náhodou odchytil frajera, jak si nasazuje kopačky a už, už se chystá na dráhu. Lidi jsou fakt kreativní.

                        0 0
                        • ruinin  

                          No vidis. A tohle vsechno jsem nevedel. Treba o ty prvni draze. Ja na kole jel jen po vnejsku. Taky se mi zda ze to tam nejak podezrele nikdo nekontroluje. Kdyz sem se dival jak tam vecer behaj lidi pro zdravi. Jakou maj obuv a jestli nebehaj v prvni draze. Chtel jsem tam jit zabehat v golfovejch teniskach. Ty maj drobny nizky gumovy spuntiky. Takze to by me taky nenapadlo ze by to mohlo vadit. Drobny pul cm vysoky spunty teda.ne? Fakt je divny vzhledem k tomu jak je ta draha drahá ze tam neni vyvesenej nejakej ten provozni rad.

                          0 0
                          • kokoska.rokoska  

                            Ježiš marjá, je to ohrazený prostor, tudíž na první pohled neveřejný. Tudíž by mělo být ve vlastním zájmu každého návštěcníka se po něm pídít, nebo se alespoň dohodnout na vstupu s někým povolaným.

                            Za svůj život jsme navštívil po Čechách i mimo docela hodně oválů a nikdy by mě nenapadlo na něj vlézt, pokud bych budď neznal provozní řád, nebo nebyl explicitně domluven s někým, kdo vypadá k tomu povolaný. Ono to platí nejen pro ovály, ale i pro cizí zahrádky, auta, byty a obecně cokoliv co není moje a přesto nemusí být aktuálně z jakéhokoliv důvodu uzamčené.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              No jo…ale to co popisujes tak nejak predpoklada, ze lidi mysli…coz neni vzdy pravidlo. Ono by mohlo i napovedet, ze se jedna o bezecky oval, ne?:))

                              0 0
                              • Marskatin  

                                napadla mě paralela s plaveckým bazénem a nevidím to optimisticky

                                0 0
                              • Smazaný účet  

                                hele, na atletickém stadionu v Lloretu byl taky vstup volný, tak jsme tam občas chodili běhat…první dráha standardně zasekaná důchodkyněma s „chodítkama“, šance že uhnou nahoru 0

                                asi je to spíš na správci stadionu

                                0 0
                            • ruinin  

                              Hele , já se tam dneska stavím a nafotím ti, co tam píšou, myslím, že tam je nějaká cedule s informací o přístupu veřejnosti. Zavřený to vůbec není. Je tam naprosto volnej přístup skoro ze všech stran. Jako o kole už se tu doufám nebavíme, teď jde o ten přístup veřejnosti, co chce na dráze běhat.

                              0 0
                              • ˘Ö˘ Krab  

                                Očekával bych, že dráhu postavili z dotací, tedy kvůli bodům pro schválení uvedli do žádosti přístup veřejnosti a následně ho i realizovali. Tartan (a podobné uměliny) jsou fest drahý špás.

                                Je to deklarováno (předpokládám) jako běžecká dráha, má nepochybně (přestože je veřejně přístupná) svého zřizovatele či provozovatele (OÚ, město, škola, oddíl). Pokud tam visí provozní řád a připouští se neorganizovaný provoz, tak se tam klidně neorganizovaně provozuj, v intencích řádu.

                                0 0
                              • kokoska.rokoska  

                                Chodím tam několikáté měsíčně, nic mi nefoť. Znovu opakuji, že to je neveřejný ohrazený prostor. A to, že nejsou zamčená vrata neznamená, že tam může kdokoliv kdykoliv cokoliv dělat. Jak psal pan kolega nade mnou: Myslet, myslet a myslet. Před použitím protřepat.

                                0 0
                                • ruinin  

                                  No je to teda dost neobvyklá situace. Moje přítelkyně je značně sociálně inteligentnější než já, byli jsme tam spolu, a uvažovali, že si tam dáme nějaký běžecký závody proti sobě. Vůbec neřešila, kdy, kdo a jak tam může nebo nemůže. Oba jsme se divili, když jsme tu dráhu objevili, že tam běhaj lidi naprosto zadarmo a mimo nějakej oddíl. Takže to podle mě není situace, jako že dá rozum, že sousedovi neukradneš ze zahrady trpaslíka. Nemůžeme všichni vědět všechno.

                                  0 0
                                  • Pepe72  

                                    Tak vidíš , je to v poho seber kolo a jdi jezdit draku .

                                    0 0
                    • Pepe72  

                      Amen :-)

                      0 0
    • Pepe72  

      Hovada nemají soudnost.

      0 0
    • jJonatan  

      Jde to i na silničce ;)

      https://sport.idnes.cz/…listika.aspx?…

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce