• Cykcak

    Nemáte někdo zkušenosti s touto svítilnou ? Na fóru sem o ní nic nenašel prolezl web ale nic konkrétního jsem nenašel.

    Sháním na kolo nějaké světlo a vcelku se mi tato líbí co se týče výdrže (přečetl jsem si že se jedná o dobu kdy takřka přestane svítit ale předpokládám že nějakých 5hod dá) a dále focus takže se dá nastavit kužel světla. Je to pro účel rekreační cyklistiky ale nechci se nechat zaskočit rychle vybitou baterií, navíc by našla i jiné příležitostné užití, úplně původně jsem zamýšlel BLACKBURN Voyager 3.3 HL což je 1/4 ceny této.

    Koupit / nekoupit ? nebo se dá za tyto peníze sehnat něco lepšího

    http://www.led-lenser.cz/…o-200-lumenu

    0 0
    • Vilém  

      200 lm za 1600,– ? No ja ti nevim.

      0 0
    • PatrikL  

      Za 300kč by to bolo fajn.

      0 0
    • oddie  

      Ano, za tyhle peníze se toho dá sehnat spousta výrazně lepšího.

      0 0
    • Ricci  

      A takto sa podnika v nasich krajinach:

      http://www.led-lenser.cz/…kus-neotocny

      http://www.dealextreme.com/…e-mount-8274

      0 0
    • DaSnail  

      ked myslíš že to bude 5 hodín svietit 200lm, tak nebude.

      AAA batérie by som na toto použitie fakt nechcel, IP54 je hodne málo…

      ja bych to nebral

      0 0
    • marapara  

      Hele, jestli chceš, prodám ti svého Fenixe L2D. Je na tužkovky a svítí také 200 lm. Na kolo parádní. Stál 1500, mám ho asi 3 roky, nechám ti ho za 600 :)

      0 0
    • petrbw  

      naproti všem reakcím na Tvůj dotaz-já mám led lenser čelovku už asi 4 roky.Možná trochu déle.Mezi tím si kamarádi objednali pár stejných a nebo výkonějších kopií této čelovky z DX.Tyto svítily podstatně hůř, žraly baterie a většina už jich nefunguje.Kamarád má tu co i ní píšeš a je s ní nadmíru spokojený.Spo­lehlivá, svítí moc dobře.Podotýkám, že na kolo používám taky lampu s DX.A nestěžuji si.Jen tím chci říct, že led lenser a kopie s DX je stejný rozdíl ve zpracování jako u BMW a lada.(můj názor)

      0 0
      • PatrikL  

        plastové čelovky z dx a pod. sú šroty to hej (za tú cenu čo stojí led lenser sa dajú inak kúpiť aj lepšie čelovky snáď vo všetkých parametroch), ale ručné svietidlá ponúknu toho o dosť viac za nižšiu cenu.

        0 0
      • DaSnail  

        spracovanie bude pekné, o tom žádná.

        ale tá koncepcia aaa baterky a hlavne posúvacie hlava je nic moc. a výrobca nedokáže zaručit ani úplnú odolnost proti prachu.o odolnosti voči vode ani nehovoriac, tam je konkurencia o 3–4 triedy vyššie.

        0 0
        • petrbw  

          No k té vodě…kamarád s ní u moře dělal hovadiny,zavřel jí zapnutou do toho igelitu se zadrhovadlem(nevím jak se to přesně jmenuje) a házel s tím do vody.Potom jsme pro to plavali na závod.No a jednou se mu tím hodem rozdělal ten plastový zip a baterka šla ke dnu.Vytáhli jsme jí skomírající ze sedmi metrů.Ale svítila na dně ještě asi dvě minuty než zhasla.Vypláchl jí od soli, vysušil a už mu svítí víc jak rok bez problémů.Možná proto, že mají zlacené kontakty, nevím.Je to jako když si někdo koupí drahé brýle na kolo.Udělá si tím velkou radost i když by asi koupil i brýle levnější a podobně kvalitní.Nechci tu rozvíjet debatu o kvalitě brýlí:-) jen přirovnávám pocity a pohnutky.Přeji všem hezký den.

          0 0
    • oddie  

      Musím říct, že za tu dobu, co s hraju s různými světly, jsem nakonec došel k pro mě ideální variantě této:

      Světlo UF-2100 – nejmenší rozumné s XML LED,

      Driver 6×7135 konfigurovaný na 2 nebo 3 módy – naplno 2,3A, tlumený 0,8A,

      Držák gumový nacvakávací, jak tu někdo dával vtipný odkaz,

      Aku Panasonic 2900, na cestě jsou 3100 :)

      Na běžné ježdění pro radost více než postačující. Pokud někdo jezdí noční downhill, asi má drsnější osvětlení…

      0 0
      • Cykcak  

        UF-2100 – 1000lumenů ? je to možný to je o tolik lepší led XML než CREE ?

        0 0
        • PatrikL  

          možno tak 500–600lm reálne keď to má tak obmedzené ( http://budgetlightforum.com/node/2603 ), XM-L je typ ledky od firmy CREE.

          0 0
        • oddie  

          1000lm to nemá ani teoreticky, Číňan kecá. Těch 600 by to mít mohlo, s původním driverem ještě o něco víc, dával ke 3A, ale to akorát zbytečně dřív vybije baterku a ten rozdíl ve svitu není až takový.

          0 0
          • Kubatec  

            Vytvářel jsem světlo vlastní výroby. Teoretický výkon je cca 1500lm a skutečně mi z toho jde něco kolem 1000lm na plný výkon při plné baterce. Nechtělo se mi dávat 4000kč za novou Sigmu, tak mě to vyšlo na cca 2500kč. Na fotkách je i porování ve velikosti se Sigma Power Led Black.

            0 0
    • JarryC  

      Mám P7 i čelovku(momen­tálně nevím model) a jsou supr.Perfektně svítí a výdrž nevím,protože jsem dodané baterie ještě neměnil(ale asi budou dražší)

      0 0
    • RadekD  

      Co ten Blackburn voyager 3.3? Nemáte někdo zkušenost?

      0 0
      • parduba  

        Toto světlo mám a kdybych věděl jak svítí tak bych ho nekoupil.Leží mi v šuplíku.Holt za blbost se platí.Svítí to ale úzkej kužel.

        0 0
    • McBlacky  

      papírově nic moc, ale Led lenser si lidi docela chválí. Mám doma kopec světel z DX, ty papírově jsou super, ale výdrž ani výkon takový nemají.

      0 0
    • Lenicka1313  

      No je občas problém najít pořádnou svítilnu. I u nás doma jsme jich vystřídali celou řadu, než jsme narazili na nějakou pořádnou. Naštěstí mi jednou syn poradil, abych se podívala na tuhle http://www.kabelmanie.cz/…tec-flza-50/ a musím říci, že konečně baterka, která za něco stojí. Máme jí doma už více než rok a dosud žádný problém. Vřele doporučuji.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.