Svítilna Force GLOW 1200lm CREE LED

45 nepřečtených
  • Ahoj, máte někdo zkušenosti s tady touto svítilnou nebo vozíte ji někdo? Force GLOW 1200lm CREE LED

    0 0
    • m9ra  

      Vozím, svítí to solidně, dá se s tím jet i v lese.

      0 0
      •  

        Děkuju za reakci a taky že jsi přidal i fotky. Na těch fotkách to svítí fakt solidně. Včera jsem na ni narazil na netu a celkem mě zaujala, dost uvažuju že si ji pořídím. Asi do ní půjdu, myslím že za tu cenu je to hodně dobré. Ještě jednou díky.

        0 0
        • m9ra  

          Už se to tu řešilo ve více vláknech. Pokud si nechceš objednávat světla s číny, tak si myslím, že tohle je solidní.

          Co je blbý, tak to, že pokud to máš např. na helmě, tak světlo nevydá žádné upozornění, že brzo vypne a prostě jedeš jedeš a najednou tma :D Pokud to máš na řidítkách, tak je to vidět. Dokáže to svítit opravdu ty 2–3 hodiny na plný výkon.

          0 0
          •  

            Právě světlo z číny nechci :D Proto mě tohle hodně zaujalo tím výkonem a cenou. Navíc s čipem od Cree je to super, číňan by tam dal nějakou šit diodu. Líbí se mi taky, že je k tomu dost příslušenství včetně té druhé čočky.

            0 0
            • jIrI___  

              Nedělej si iluze, že Force je něco jiného, než koupíš u Číňana za zlomek ceny. U Hope, Lupine apod. bych neřekl křivého slova, ale Force je trochu jiný případ…

              0 0
              •  

                Force je kvalitou úplně někde jinde než číňan.

                0 0
                • Vilém  

                  Dulezity je tomu verit:)

                  0 0
                  •  

                    Věřím, z vlastní zkušenosti :)

                    0 0
                • jIrI___  

                  Ano, u některých věcí je na tom kvalitou hůř než Číňan. Bohužel osobní zkušenost s jejich oblečením…

                  0 0
                  •  

                    Jo oblečení beru, že není tak dobrý, ale co se týče komponentů tak kvalita hodně dobrá.

                    0 0
                • petrun  

                  Placebo efekt v praxi :D

                  0 0
                  •  

                    proč placebo? Mám zkušenosti s hodně dobrou kvalitou Force, to není placebo.

                    0 0
                    • petrun  

                      Mám od Force spoustu věcí. Taky ale mám a měl jsem (spoustu jsem jich prodal zde) hromadu čínských světel. Nehaním Force, jen nevidím důvod bát se čínských výrobků. Stačí vybírat podle recenzí a ne podle nejnižší ceny.

                      0 0
                      •  

                        Já vím, podle recenzí se dá ještě celkem vybrat. Občas je problém najít recenze, které napíší lidé až po nějaké době používání, aby člověk věděl co má čekat a tak.

                        0 0
            • oddie  

              Čína je to v každém případě, blábol o šit diodě je mimo mísu, výkon to má úplně stejný jako ostatní světla této konstrukce, jediná „výhoda“ je tak pocit záruky za dvojnásobnou cenu. A téměř okamžitá dostupnost oproti poslání z Číny, kde je zase ale na rozdíl od většiny českých kšeftů poslání zdarma. Prostě každý si může vybrat dle svých preferencí, ale očekávat, že dostane něco „lepšího než z Číny“ je ultranaivní.

              0 0
              •  

                Nic proti, ale pleteš se. Výkon to bude mít uplně někde jinde mež pitomý číňan. Fenix je taky čína a spousta dalších taky… Zaleží jakou kvalitu si výrobce přeje, a věř mi, že Force je na tom s kvalitou docela dost dobře. Poměrem cena/výkon hodně dobře. Navíc věřím že tam Cree čip bude, u číňana tak možná v popisu…

                0 0
                • oddie  

                  Pitomý je leda tak někdo, kdo nechápe, že tohle je vyrobeno v Číně včetně toho potisku, který ten Číňan od určitého počtu kusů udělá jakýkoliv. Pro pomalejší – je to úplně to samé, co se dá v Číně koupit přímo, jen bez popisku. A zrovna tak se v Číně dají koupit světla podstatně lepší než tohle, a přitom za podobnou cenu. Dokonce i s výběrem binu Ledky.

                  0 0
                  •  

                    Hele mysli si co chceš… V číně se dá koupit spousta věcí bez popisku a přitom to neznamená, že je to stejné jako to s popiskem… To že to vypadá úplně stejně navenek, budiž, číňani zkopírují vše, ale důležitý je ten vnitřek a ten už čínské noname verze mají pěkně na ***** i když ti tam napíšou třeba XLM-L2, tak je jejich výkon tak poloviční oproti opravdové XML-L2.

                    0 0
                    • oddie  

                      Já si s těmi světýlky hraju už dobře 6 let včetně servisu, přestaveb a skládání vlastních z dílů z Číny, takže přehled o tom, co se tam dá a nedá dostat mám poměrně slušný. Na rozdíl od tebe, co blábolíš o něčem, cos neviděl ani z rychlíku.

                      0 0
                      •  

                        Já už těch světel viděl několik, těch z číny. Ani jedno nemělo výkon, jaký by měl být podle toho co tam mělo být. Ostatně znám několik lidí, kteří si taky místo číny koupili raději světlo tady, byť Force, BBB a jiné. A i když v nich byly ledky horších parametrů než měli být v těch číňanech, svítily o poznání lépe.

                        0 0
                        • oddie  

                          Ale vždyť ať si každý koupí co chce, dle svých preferencí. To Force taky nemá 1200lm ani snu, ten údaj lže úplně stejně jak ty čínské popisy. A co přesně je tam za LEDku stejně neuvádí. Ano, z Číny je loterie trefit na solidní výrobek, když jde člověk po tom nejlevnějším. Ale na druhou stranu si u některých prodejců jde navolit i bin ledky a driver dle svých preferencí. Je to o tom, co kdo chce.

                          0 0
                          •  

                            V tom Force má být CREE XM-L2 LED ve verzi myslím T6, takže pokud tam opravdu bude, tak o moc méně než těch 1200lm to podle mě mít nebude. Jakože pro mě je mnohem lepší volba tohle Force než za stejnou cenu objednat něco z číny u čeho nebudu mít jistotu ničeho a u čeho je dost velká možnost, že by to byly zbytečně vyhozené peníze.

                            Až mi to dorazí, tak sem napíšu nějaké věci o tom jak to svítí a tak. Budu mít nejspíš i možnost to porovnat se světly u kterých vím s jistotu kolik mají lumenů.

                            0 0
                            • oddie  

                              V popisu je sice T6, ale není tam barva, takže údaj o ničem. 1200lm mají teoreticky ty cool blue v laboratoři s ideálním chlazením, což tady není ani ve snu, navíc ztráty na reflektoru a krycím skle + nikdo neví, jaký to má naplno proud, takže realita může být klidně i jen polovička – což je mimochodem pořád ještě dost, akorát to číslo nevypadá tak bombasticky. Jinak z ostatních parametrů – u battery packu uváděných 4×1500mAh, přitom není problém poskládat pack s kapacitou dvojnásobnou… Ale chápu velmi silný argument zdejší záruky plus dostupnosti, samozřejmě.

                              Jinak mám radši jednoduchá kompaktní světýlka na jeden článek, plus s sebou vzít náhradní, ty dva Panasonicy mají stejnou kapacitu jako zde celý pack, ale váha je poloviční. Ledky osazuju v 3B, nemám rád odstíny do modra, a zdaleka ji nepouštím naplno, jen na 2,1 – 2,4A. Pokud to někomu nestačí, lepší volba mi přijde dvouledková ala Solarstorm X2, než než mačkat z jedné ledky co to dá.

                              0 0
                              •  

                                Jo ta barva tam není no. Battery pack mi bude stačit zatím ten co k tomu bude, ta vydrž 2 až 4 hodiny na plný výkon mi bude zatím určitě stačit a nějaké ty gramy navíc mi nevadí. A kdyby ne, tak si poskládám nějaký jiný s vyšší kapacitou. Do teď jsem používal svítilnu od MagLite a ta má 300 lumenů a na plný výkon má výdrž cca 90 minut. Když to porovnám s těma fotkama nahoře, tak je to oproti té Force bludička. Force na těch fotkách svítí opravdu nejmíň 3× silněji.

                                Uvažoval jsem i o tom Solarstormu X2, ale stojí 2× víc než kolik dám za tu Force. Myslím že výkonnostně to bude ± stejné, jen ten Solarstorm má nižžší výdrž, na ten slabý mód je myslím ta výdrž poloviční.

                                Možná dorazí ve čtvrtek, tak bych ji přes víkend mohl trochu otestovat.

                                0 0
                              • Kolbaba71  

                                Já si pořídil z Číny Convoy S2+ včetně držáku na kolo mě vyšel na 250Kč. Mám ho už několik let a stále svítí. Na 5m na hi vidím každýho mravence, jinak použitelný dosvit je tak 20m.

                                0 0
                                • matbiker  

                                  Já jsem si na podzim taky koupil čínu.

                                  http://www.lightinthebox.com/…2565396.html?…

                                  Vydržela cca 1 měsíc. Jedno neškodné spadnutí do listí, ze světýlka se začoudilo a fajka. Po rozebrání jsem zjistil, že elektronika byla o dost hůř udělaná. A svítila taky hůř než Force, výbava nulová, brašna na baterku o dost horší…

                                  Teď vozím tu force s předělanými konektory a pohoda.

                                  0 0
                          • matbiker  

                            Ty, nevím, kolik přesně má, ale svítí víc, než Sigma power led evo. Mám obě dvě, tak můžu srovnávat. To samozřejmě neznamená, že to není obyč čína, jak jsem již psal.

                            0 0
                • Fidži_CZ  

                  Pravil král Šalamoun :D

                  0 0
    • Zaire  

      Také o ní uvažuji, jen se bojím kvality, značce Force moc nedůvěřuji. Ale za tu cenu ten výkon je nekompromisní :) Máte někdo s tímto světlem ještě nějaké zkušenosti ? Děkuji

      0 0
      •  

        Není důvod Force nedůvěřovat. Není to nekvalitní značka. Mám od nich spoustu věcí a ještě jsem neměl žádný problém. Navíc prý případné reklamace většinou řeší výměnou kus za kus.Mají hodně dobrých věcí za dobré ceny.

        0 0
      •  

        Jinak ještě doplním, že co jsem hledal nějaká hodnocení na netu, tak pár jsem jich našel a všechna byla pozitivní.

        0 0
    • moneW  

      Jojo jenom ve zkratce – taky vozím a můžu klidně doporučit. Řešil jsem to vloni, i jsem nějaká světla objednával a pak zase vracel a toto mě za tu cenu fakt příjemně překvapilo. Škoda že nabíječka je speciální a není na micro USB ale to je drobnost.

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      K tomu, co jsem o této konkrétní lucerničce napsal dřív tady jen dodám pár dalších poznámek.

      Není to špatné světlo, dá se s ním žít. Jestli uvedli signalizaci stavů do souladu s popisem a trochu změkčili materiál kablíků, tak bych dokonce řekl, že za 750 Kč dost dobrá koupě. Co mě zaráží, tak avizovaný šroubovací konektor na Tvém odkazu, byť na obrázku je normální zasunovací – ale ani s tím jsem neměl nejmenší problém.

      0 0
    • matbiker  

      Mám 2, nebo 3, ale z první a druhé série, ze které se do Force vracelo spousta kusů na reklamaci. Tvrdé kabely a lámala se izolace na vstupu do konektoru. Původní nešroubovací konektor bylo v zimě v podstatě nemožné vypojit a vypojit ho bylo potřeba, protože u většiny kusů se zapojená baterka vybíjela. U prvních sérií příliš dlouhý kabel a musel se motat do brašničky. Na můj podnět mi říkali, že další série bude mít krátké káblíky na řidítka + prodlužku na helmu a šroubovací konektory. Co z toho uvedli do prakse, to nevím.

      Nicméně, co se týče světelného výkonu, tak pohoda, opravdu se s ní dá jezdit i ve tmě v lese – testováno celou letošní zimu na fatbiku.

      Jinak, to co zaznělo výše je samozřejmě pravda, je to klasická čína s nápisem Force, zabalená do pěkné krabičky + přidaná výbava. Ta vyšší cena je poplatek za to, že si ji můžeš koupit bez čekání a reklamaci máš vyřešenou do 30 dnů, většinou výměnou, protože na světle není co opravovat.

      0 0
      •  

        Díky za reakci. Už jsem to světlo objednal. Až dojde tak sem hodím co a jak. Každopádně používám hodně věcí od Force a nikdy jsem neměl problém a ani jednu věc jsem nemusel reklamovat, věřím že to tak bude i u tohohle.

        0 0
        • Milan  

          Álejujah, álejujah :-)

          0 0
        • zimic  

          Jak píšou výše. Svítí dobře, ale stroboskop je za trest (strašně oslňuje i jezdce) a když přepínáš mezi intenzitou svitu musíš přes něj. Na vybití upozorňuje jen půl minuty před smrtí, takže dost kovbojka cestou z práce v zimě v noci. Kablík mám zlomenej u konektoru. Jde to hodně blbě rozpojit. Plně nabitá baterka se sama vybije za tři dny v šuplíku, takže preventivně nabíjim pořád a snad dvoumetrovej kabel mám smotanej pod rodlama. Jinak to jde:-).

          0 0
          • nooski  

            Ještě bych vypíchl hodně špatný kužel světla i při použití náhradního skla, nepříjemný odstín světla a obecně nízkou kvalitu zpracování jak svítilny, tak především akumulátoru. Osobně nedám dopustit na Yinding z teplejším světlem, který je taky samozřejmě Čína, ale nesrovnatelně lepší ve všech kategoriích.

            0 0
            • nooski  

              A aby to nevypadalo, že jsem vůči Force zaujatý, tak třeba zadní blikačka Ruby je neuvěřitelný plamenomet se superním zpracováním a spolehlivostí, který se výkonem může rovnat Lupine Rotlicht.

              0 0
            • jIrI___  

              Yinding je sice nesrovnatelně lepší, ale taky nesrovnatelně dražší :)

              0 0
          • petrun  

            Při strobu oslňují všechny s jen trochu výkonnější ledkou. Dokonce i obyčejné Pro-T za kilo (taková ta kopie bílé Smart superflash). Ta se musí po okraji oblepit černou izolepou jinak ti bliká za jízdy do očí :-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.