• Glob

    Dobrý den,

    jelikož jsem dal na chytré hlavy na tomto fóru a na jejich rady, koupil jsem již zmiňované světélko. Jsem velice spokojen nicméně by mě zajímalo zda i u ostatních typů je také stejný problém co mám já.

    Světlo by dle výrobce mělo stát na stole (vypínač je zapuštěný) – světlo stojí, ale guma je trošku vystouplá, takže stabilita je mizerná a světlo je nakřivo. Ale co mě překvapuje nejvíce je to, že gumový vypínač je občas po jízdě venku pěkně nafouknoutý. 

    Jsou to opravdu maličkosti na jinak vynikajícím světle, které mi ve finále vůbec nevadí. Jen bych rád zjistil, zda je to i u ostatních.

    Díky

    0 0
    • kovar  

      vypínač (gumová kratka vypínače) se nafoukne proto, že baterka je utěsněná, a teplem se trochu roztáhne vzduch uvnitř.

      0 0
    • Jirik123  

      Nafukování může být způsobené i špatnými bateriemi. Pokud nemají stejnou kapacitu, tak když se jedna vybije dřív než druhá, tak se z ní můžou začít uvolňovat plyny. A protože je fenix vodotěsný, tak se nafukuje tlačítko:)

      0 0
    • Bender382  

      kamarádovi to taky dělal, po tom co tam dal kvalitnější baterky tak se už nenafukovalo, nvm co máš, on měl L2D takže na 2 AA baterky, taky to prej tak nějak divně bzučelo a dost se to zahřívalo.

      snad to napíšu správně ale taky je důležitý mít kvalitní baterky proto, že ty levnější mi nebyly schopný vydat velký množství energie v krátkym čase, takže i když nebyly vybitý tak to svítilo málo, pak sem koupil Sanyo 2700 mah a v pohodě

      0 0
      • S!lent  

        Presne tak, kdyz dam dovnitr baterky GP 2700, to tlacitko se mi zacne nafukovat, ale tak, ze je z nej bublina treba i 1 cm velka :)))) s GP 2500 je vsechno v pohode, jako i s 1000… Takze, trochu nafouknuty, ze to nestoji na stole, mi uz prijde zcela normalni, ale co se deje s tema jednema baterkama, to uz je trosku mimo :)

        0 0
    • Glob  

      Děkuji, mám L2D Premium. Baterie mám kvalitní. Takže je to normální…:o)

      0 0
      • Jirik123  

        Není to normální:) Pokud máš kvalitní baterie se stejnou kapacitou tak k tomu nedojde. Pokud se však jejich kapacita liší, tak dojde k tomu, že ta slabá se úplně vybije a ta silná ji začne nabíjet s opačnou polaritou. Při nabíjení s opačnou polaritou začnou z baterie unikat plyny, které to tlačítko nafouknou. Teď jsem vyzkoušel staré NiCd 600mAh a tlačítko se nafouklo. Po změření jedna baterie měla 1,25V a druhá –0,07V.

        0 0
    • jerrry  

      Koukam ze tu nekdo pouziva Fenixe L2D s akumulatorama.Toz to me tak zaujalo, ze jsem do jednoho ze svych dvou L2Decek strcil aku – Conrad 2300mAh (cerstve nabity), do druhyho novy alkalicky Varty a zalezl do komory a zkousel je porovnat.

      Teda, mozna se mi to je zdalo, ale prislo mi, ze svetlo s aku sviti min. Ne o moc, ale jo. Dokonce jsem ty svetla i zamichal a bez problemu poznal to s aku.

      Jak jsem psal, rozdil neni nejak extra, ale kdyz jsem se onehda vracel po tme domu, alkalicky AA co jsem mel zacaly pomalinku „mavat“ a svetlo trochu zeslablo – ne nejak extra zretelne  – kdyz jsem tesne pred svetlo dal dlan, prislo mi ze sviti stejne jak driv, rozdil tedy zdanlive skoro nepoznatelny, ale najednou jsem videl podstatne hur nez predtim. A to tak ze oblibeny sjezdik k baraku se stal opravdu opatrnym souranim.

      NO a protoze jsem elektroignor, tak se chci optat – opravdu jsou aku do takto vykonneho svetla vhodny ? Co ja vim tak aku ma 1.2V, alkalicky 1,5V.  To musi byt prece nekde poznat, ne ? Nebo to pocitove slabsi svetlo  je dany tim ze moje 2300mah Conrady nestihaji. Docela rad bych do svetel zacal pouzivat aku, ale pokud to ma svitit i malicko hur (s praktickym dopadem jaky jsem vyse popisoval) tak to neni moc ono.

         
      0 0
      • jerrry  

        ted sem na cyklodiskuzi nasel tema presne na tohleto tema

        BTW vychazi to resne naopak nez jsem se domyslel vys :-)

        0 0
        • Jirik123  

          ano je to naopak, to že jsou alkalické lepší než nimh je hodně rozšířený mýtus. ve fenixu je regulační elektronika, která udržuje konstantní příkon do LED dokud dokáží baterie dodat dostatek energie. alkalické mají sice na začátku vyšší napětí, ale pod záteží jim prudce klesá. ve fenixu s nima dostaneš stejnou výrž jen na low režim. viz http://www.flashlightreviews.com/…ce-l2dce.htm

          0 0
          • jerrry  

            no ja jen doplnim, ze ty NiMh co jsem tu mel a zkousel jsou nejaky stary „mrdky“. Coz jsem netusil. Proto i ten divnej vysledek pokusu v temne komore, ktery me hned na zacatku zmatl. Mimo jine jsem je nabity strcil do GPsky kde umrely asi po deseti minutach :-( Az potom jsem zacal patrat co jsou zac a zjistil to … prestoze nabijecka hlasi nabito, akumulator klekne po chvilce prace. De na nabijecku  za par minut hlasi nabito (podle nabijecky) atd .. atd … takze do kose s nima (ekologickyho bohopytelne)

            … takze sorry za naprosto zkresleny pokus vyse. Jdu shanet kvalitni novy aku.

            0 0
            • ufonek  

              Apropo máte někdo reálný zkušenosti se Sanyo Enelop? Nebo GP ReCyko+? Hlavně co se týče té lepší funkce za nižších teplot a menšího samovybíjení. Zda to opravdu je poznatelný nebo ne oproti běžným NiMH akumulátorů stejných značek.

              0 0
              • pepek  

                Mám pozitivní – ve foťáku, ve kterém jiné NiMH (i nové) vydržely pár snímků a v zimě skoro nic, tak tyto fungují bez problému.  I to s tím pomalým samovybíjením je pravda. Foťák leží třeba měsíc a pak bez nabíjení baterky jedou dál.

                0 0
                • Paja  

                  Stejne, eneloopy ve fotaku pouzivam necelej rok, spokojenost.

                  0 0
              • pepek  

                Tedy ty Enelopy, ty druhý neznám.

                0 0
              • Jirik123  

                můžu potvrdit. eneloopy používám ve foťáku už dlouho a mám s nimi velmi dobrou zkušenost.

                0 0
                • jIrI___  

                  Taky tak. Navíc moc často nefotím a proto ani nepozoruju žádný větší samovybíjecí účinek.

                  0 0
              • pepko  

                podla mojich testov su sanyo 2700 fakt najlepsie … na vyssie prudy, ktore potrebuju sucasne lampasiky, sa ine baterie velmi nechytaju … aj gp2700 mi v teste vydrze fenixa davali o nejakych 10minut kratsi vykon … schvalne si kazdy urobte test, ako dlho vam vydrzi fenix na turbo (odporucam ho dat do mraznicky) … som zvedavy kto dosiahne slubovanych 2:20hodiny …

                co sa tyka tych nizkosamovybijacich baterii … tak podla toho testu necakajte ziadne zazraky … napriklad po 6mesiacoch mali sanyo2700 stale vacsiu kapacitu ako eneloopy a recyko … z velkej casti je to reklama a marketing …

                ja osobne uz odporucam kazdemu, kto nemusi zostavat na nimh technologie, aby presiel na liion … pre osvetlenie na biku to je idealna technologia a pri nakupe z hongkongu to vyjde vyrazne lacnejsie ako lokalne kupovane nimh baterie, nabijacka, lampasik na AA …

                0 0
                • pepko  

                  este ten test :

                  http://www.fotonmag.cz/…-aa-baterii/

                   
                  0 0
                  • ufonek  

                    Hmm pěkné, bohužel by mě spíše zajímalo to samovybíjení při nízkých teplotách. Mám zkušenost s walkmanem a aku Sanyo NiMH 2100. Nosil jsem náhradní aku v batůžku, zatímco v létě stačilo pouze po chcípnutí akumulátorů v přehrávači (cca po 4 dnech) použít ty náhradní a přehrávač jel vpohodě zase 4 dny, tak když jsem dělal brigošky venku v zimě tak nejenže se snížila výdrž těch akumulátorů v přehrávači dle teplot na 2–3 dny, ale náhradní aku bylo kolikrát téměř vybité.

                    Náhodou něco podobného jsi netestoval? Právě proto mě zaujaly ty Enelopy, nižší výdrž bych zkousl.

                    0 0
                    • pepko  

                      jirik ti mozno nejaky test najde … mna osobne zatial nepresvedcila ziadna technologia co sa tyka vykonu v zime … nezvladal to ani oloveny aku, ani ni-cd ani nimh … tento rok budem jazdit uz iba s liion akumulatormi … tak ti v zime podam report … ale co som cital niektore staznosti fotografov alebo gpskarov, tak tiez to nebude idealne a ocakavam pokles vykonu o par desiatok %

                      (pokles vydrze sa dufam nebude tyka aurory s P7 ledkou, ten jej 10–12W vykon totiz paradne zahrieva cely lampasik a v zime by mohol o par stupnov zahriat aj akumulator … no uvidime)

                       
                      0 0
                      • ufonek  

                        Díky za report i za ten odkaz, ešte si to před koupí pořádně projdu. Ty názory lidí tam jsou docela zajímavý, občas se tam najde i nějaký další odkaz, tak uvidím jak se nakonec rozhodnu. V zásadě budu brát do bludičky na řídítka buď Sanya NiMH 2700mAh nebo Eneloop 2000mAh a do čelovky a zadní blikačky NiMH 1000mAh nebo Eneloop 800mAh. Jsem nalomený i přes nižší kapacitu na ty Eneloopy, těch subjektivních pozitivních ohlasů jsem už slyšel povícero.

                        0 0
                    • Jirik123  

                      samovybíjení se za nízkých teplot radikálně snižuje, jen tu energii nejsou akumulátory schopný odevzdat. nějaké extra testy jsem zatím v zimě nedělal, ale do nějakých –5 jsem zatím problémy s výdrží nimh ve světlech neměl.

                      0 0
                      • ufonek  

                        Zajímavý, jelikož tomu rozumím jak koza petrželi, tak tedy budu věřit že ty mý problémy souvisely s nízkou teplotou a neschopností akumulátorů při této teplotě pracovat a ne se samovybíjením. Dělával jsem jako brigošku komunální úklid a to za každého počasí, tedy i v teplotách pod –10stC, a byly tam dost velké výkyvy teplot, 2h venku, 1h v teple a tak stále dokola. Walkman jsem nosil v kapsičce buď bundy nebo riflí takže byl trochu před mrazem chráněn, ale ty náhradní akumulátory v postranní kapse batohu. V takových podmínkách ale na kole určitě jezdit nebudu.

                        Takže otázka zní, co bys volil do světel za akumulátory pro vyjížďky lehce pod nulu, nejhůře dejme tomu do –5C. Klasiky s větší kapacitou či Eneloop?

                        A můžu vůbec reálně očekávat od jakýchkoliv akumulátorů, že je nebudu muset vytahovat ze světel a nabíjet před každou vyjížďkou, ale nechám je dejme tomu s kolem v garáži pár dní při teplotě lehce pod nulu a pak při příští vyjížďce budou použitelné?

                        0 0
                        • Jogador  

                          Brigošku v komunálním úklidu? Tomu se neřká brigáda, ale veřejně prospěšné práce, kolik jsi dostal hodin?:D

                          0 0
                          • ufonek  

                            Vtipná a bystrá poznámka, ale mýlíte se můj drahý Watsone. ;) V Práglu to dělaj z velké části studenti, snad jediná brigoška kde dostaneš prachy za to že půlku noci proflámuješ v nonstopáčích. Tedy když si to umíš ošéfovat. Občas to opravdu stálo totálně zahovno, ale byla dobrá parta, spousta netradičních zážitků ;), a taková pohodová noční procházka centrem a po Karlově mostě je docela férová věc.

                            0 0
                        • Jirik123  

                          Ve světlech používám sanyo 2700 a ve foťáku eneloopy. Ale jestli jsou jedny nebo druhé lepší v mrazu nevím. Nezkoušel jsem.

                          0 0
                          • Fenous  

                            Zdar, pls nechce se mi registrovat na Fotonmagu, mam na ceste Auroru a k tomu 4 accu, kdyz zbastlim nejakej drzak, do kteryho se zaklapnou vsechny 4 pro zvyseni kapacity a nabijet je potom budu normalne zvlast, tak by nemel bejt problem, ne?

                            0 0
                            • Jirik123  

                              myslíš li-ion aku? Ty můžeš v klidu zapojit paralelně, jen musí být na začátku stejně nabité.

                              0 0
                              • Fenous  

                                Jasen, ty modry z DX. Takze je musim do toho drzaku nacpat vzdycky az spolecnym nabiti? Uvazuju o tom, ze bych Auroru seriznul a vyvedl drat do toho packu, kterej pridelam nekde na ram. Mozna, ze je to prasarna takhle nicit svetlo, ale prijde mi to lepsi pro moje levy ruce nez delat nejakej bastl, tohle by mohlo bejt ve finale docela elegantni reseni.

                                0 0
                                • Jirik123  

                                  než je zapojíš paralelně, tak musí být stejně nabité. pak už je můžeš nabíjet dohromady.

                                  0 0
                                • pepko  

                                  na taketo pokusy mam objednane toto:

                                  http://www.dealextreme.com/…dx/sku.15946

                                  a toto

                                  http://www.dealextreme.com/…dx/sku.12895

                                  k tomu to chce samozrejme nejaku tu ledku a drziak na baterie alebo battery pack …

                                  a do vnutra nejaku tycku co bude simulovat bateriu a prepoji plus vodic …

                                  0 0
                                  • Fenous  

                                    To vypada zajimave, ja az zase takovej bastlir nejsem, myslim, ze kdyz se ta A rizne a vodice se napaji primo na kontakty pro baterii a nejak se telo inteligentne spoji, tak by to melo byt OK, vodice se vyvedou vyvrtanou dirou ven k tomu packu, kterej bych udelal na miru k mymu ramu, aby ho nejak trochu obepinal a pridelat suchacema. jeste nemam A v ruce, tak nevim, jak na to pujdu, treba to vubec nepujde…

                                    0 0
                                  • vysmátej bajker  

                                    Nedá se u této http://www.dealextreme.com/…dx/sku.13095 sešroubovat bez toho prostředku na baterku?pak by z toho bylo hezké světélko.Myslím že jí máš ale možná jsem se splet.

                                    0 0
                                    • pepko  

                                      skusal, ale nejde to … zavit na vypinaci je vacsieho priemeru … ale inak si to neviem predstavit, ze naco by ti to potom bolo … ako by si to upevnil … a ci by to stacilo na chladenie …

                                      ak ti vadi velkost (co ma prekvapuje) … je aj kratsia verzia na 16340 akumulator …

                                      http://www.dealextreme.com/…dx/sku.13096

                                       
                                      0 0
                    • DejvCZ  

                      No já mám od vánoc eneloop 2×AA v teplotním čidle od meteorologické stanice na venku takže za sebou maj par mraziku –10 a zatim bez problému.

                      Teď když jsem viděl výsledky toho testu na fotomaf tak jsem si objednal GP Recyko+ AAA budu je mit do ovladaču, no a pro vás je skusm dat do ledničky na par dni a pak změřim zbytkovou kapacitu a dám vědět. A dvě skusim zmrazit na –18 no uvidim co to s nma udělá :).

                      Asi tak dva roky spatky když sjem si kupoval jedny Ni-Mh tak měly na obalu napsano pracovni teplotu až –20 byly to myslím GP 2500. 

                      Jinak nejlevněji i s poštovným se daj sehnat nejspíš na eBay http://cgi.ebay.co.uk/…BayISAPI.dll?… 

                      63Kč ks 

                      Jinak tady jsem udělal menči videjko :) http://www.youtube.com/watch?…

                      0 0
                      • DejvCZ  

                        Tak jsem hodil ty dvě GP Recyko+ AAA 850mAh na noc do mrazničky. Dnes jsem je vytah zmaražene na –18 stupnu a hned jsem je šoupnul do digi foťáku (originálně je ten foťak dělany na AA baterie ale jelikoš nemám žadne zařízeni ktere by mělo tak velky odběr na AAA baterky hodil jsem je právě do něho) a spustil jsem natačeni videa. Hned od začátku mi blikala ikonka slabe baterie ale foťak natáčel, po pul hodině jsem natačeni přerušil a smazal zaznam protože jsem měl pomalu plnou paměťovku. Po opětovnem starru fo´tak vyplivl hlášku slaba baterie a odmitl pracovat. Asi po hodině odpočinku jsem ho skusil opět zapnout a tentokrat se rozjel a natáčel dalších 24 min pote už byly baterky opravdu kantáre. (při plnem nabiti za normálnich teplot mi baterky dokazaly foťak napajen 60 až 65 min).

                        Takže resume je take že kapacita se v mrazu nestratila ale baterka už mělahned od začátku níske napajeci napěti a prostě to nebylo ono.

                        0 0
    • sportovni_biker  

      Chci se zeptat majitelů :-) Nechtěl by se někdo náhodou plně funkčního Fenixe, nejlépe L2D, zbavit za rozumnou cenu? Už jsem ho doma chvíli měl, ale měl vadnou elektroniku, tak jsem ho vrátil a na dalšího nějak nedošlo. Jenom kdyby někdo měl nutkání :-D

      0 0
    • jecnak  

      Dnes jsem v Hornbachu v Praze na Cernem Moste koupil tento „Huntlight“ v baleni jak je na obrazku. Cena 850,–CZK

      0 0
      • Jirik123  

        nemá to moc úzkej kužel?

        0 0
        • jecnak  

          Sviti to malicko vic jak Fenix L2D a to i s vybitou baterkou. Uvidime jak je to s vydrzi atd. Jako vyhodu vydim, ze v cene jsou dva aku a automaticka nabijecka.

          0 0
          • Jirik123  

            no mně spíš zajímá jakej to má kužel. podle velikosti reflektoru bych očekával větší dosvit, ale úzký ohnisko.

            0 0
      • pepko  

        no to je este taka prijatelna cena … otazne je z ktoreho roku to technologicky pochadza a co tam je za ledku a elektroniku …

        inak je to taky znamy gulaty a casto pouzivany host s malymi obmenami … tazko povedat ktore je original …

        http://www.dealextreme.com/…dx/sku.14066

        http://www.dealextreme.com/….dx/sku.6923

        http://www.dealextreme.com/….dx/sku.1285

        http://www.dealextreme.com/…dx/sku.12808

        otazke je len co je tam za ledku a ako to svieti … ak je tam P4 tak ta cena nie je moc adekvatna, ak je tam Q5 tak je to celkom dobre …

        kukam ze aktualne do takehoto hostu davaju aj P7 ledku a potom sa to vola aurora :-)))

        http://www.dealextreme.com/…dx/sku.16091

         
        0 0
      • ajfel  

        Má to i držák na řidítka?

        0 0
        • jecnak  

          Ne

          0 0
          • ajfel  

            Tak čím to přiděláváš? Já mám na bastlu kabelový držák D25mm, takže i v tomhle případě samo-domo?

            0 0
            • jecnak  

              Twofish Lockblocks

              0 0
              • ajfel  

                Nádhera až na tu cenu za kus plastu s nylonovým sucháčem :(.

                Kolik to má lumenů (aspoň odhadem)? Nebo k čemu se to dá přirovnat?

                0 0
                • jecnak  

                  jecnak (16.10.2008 12:13:07) 205.156.117.xxx 4×> Světlo Fenix – malý problém (^ odpověď na 3× ^)

                  Obsah tohoto příspěvku byl blokován zakladatelem vlákna

                  Kuzel je uzsi jak u Fenixe L2D. Respektive uzsi je ta vnitrni silne osvetlena cast kuzele, sirka kuzele jako celku je stejna. Svetlo celkove sviti silneji jak FenixL2D. Vydrz zatim nevim, ale vyzkousim a dam vedet.

                  0 0
            • Polo21  

              univerzalny drziak :o)

              http://www.youtube.com/watch?…

              0 0
              • Polo21  

                dnes som to skusil vyrobit a s funkcnej stranky tomu „drziaku“ nieje co vytknut

                0 0
                • Mamut  

                  Ten drziak je super. Radim to do kategorie uzasnyych vynalezov za 1Kc. Uz je tam aj blatnik na spodnu trubku z PETky a 2 pasok.

                  0 0
                • jIrI___  

                  Tak to je hodně dob

                  0 0
                  • jIrI___  

                    …rý nápad. Asi si takový držák doma vyrobím a nahradí můj současný homemade, který má krkolomný způsob uchycování :-D

                    0 0
                    • Jirik123  

                      stejně by se mohl dát použít třeba livestrong náramek a ani nemusíš nic vyrábět:)

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Kdybych mel neco takoveho gumoveho, tak to pouziju… Ale fakt mam jen tu dusi :-D

                        0 0
                      • Lišák  

                        Ještě by jsi musel dát něco pod svítilnu. Jinak by po řídítkách klouzala. Ten držák z duše to řeší.

                        0 0
      • Lišák  

        Vypadá dobře. Už jsi zkoušel výdrž? A co ten kužel? Není moc úzký?

        0 0
        • jecnak  

          Kuzel je uzsi jak u Fenixe L2D. Respektive uzsi je ta vnitrni silne osvetlena cast kuzele, sirka kuzele jako celku je stejna. Svetlo celkove sviti silneji jak FenixL2D. Vydrz zatim nevim, ale vyzkousim a dam vedet.

          0 0
          • Lišák  

            Díky za info! Ještě by mě zajímalo, jaké to má režimy?

            0 0
            • jecnak  

              Tri :-). Zapnes a sviti mene, cvaknes vypinacem jeste jednou a sviti vic, cvaknes potreti a nesviti.

              0 0
              • Lišák  

                Potěšil by mě i režim blikání, ale i tak je to můj horký favorit! Myslím, že nad Fenix L2T vyhraje. Tedy pokud ho budou mít v Hornbachu v Brně.

                0 0
                • Lišák  

                  Tak jsem navštívil Hornbach v Brně. Bohužel žádnou svítilnu Huntlight nemají. Možná prý ještě dostanou, ale to, že mají něco v Práglu prý neznamená, že to budou mít i v Brně :-( Pokud takhle vypadá tržní ekonomika, tak se mi tedy nelíbí.

                  0 0
                  • Vilém  

                    Tak jsem tam dnes vysal spolupracovniky, at to obhlidnou. Prisli s tim, ze tam to svetlo nemaji, akorat nejaky vetsi (spis velky) a o neco drazsi.

                    0 0
                    • Vilém  

                      vysal=vyslal :)

                      0 0
                    • Lišák  

                      Jo. Bylo to na 3×mignon aku a s halogenkou (bo kryptonkou). Svítivost hodně málo. Už nevím přesně kolik, ale hodně pod 100cd. A velikost jako menší bejzbolka :-(

                      0 0
          • jecnak  

            Zatim dve hodiny bez naznaku snizeni intenzity svetla. Vic zatim nebyl cas zkouset.

            0 0
    • Polo21  

      dnes mi doslo toto svetlo a hned po zapnuti som zistil mensi problem, po zapnuti na HIGH a TURBO rezim pocut jemne piskanie vysokej frekvencie, je to pocut uz cca 0,5m od hlavy, je to normalne alebo je to dovod na reklamaciu?

      0 0
      • Jirik123  

        U některých kusů může slabě pískat cívečka v elektronice. Vada to není, ale pokud by to pískalo nějak hodně hlasitě, tak bych to reklamoval.

        0 0
        • Vilém  

          Pokud je na nejakem feritovem jadru a da se k ni dostat, tak by melo pomoct zakapnuti voskem.

          0 0
          • Polo21  

            ako sa k nej dostanem?

            nehal som dnes vybijat jeden par akumulatorov na rezime HIGH a zda sa mi ze to piskanie o dost stichlo, ale je to trosku este pocut

            0 0
      • jIrI___  

        Taky mi L2T při režimu Turbo píská. Ale abych si toho vůbec všim, musím být v klidné místnosti a světlo mít tak 30 cm od ucha.

        0 0
      • Polo21  

        zistil som ze vplyv na piskanie maju baterie, ako prve som vlozil Energizer e2 L91 dost silne piskanie ako aj z akumulatormi Varta Professional 2700 mAh, jemne piskanie pocutelene cca z 20cm od ucha zo starymi akumulatormi Hama 1600 mAh, a nejslabsie piskanie (jemnucke svistanie, sumenie) z besprostrednej blizkosti pri uchu s akumulatormi SANYO 2700 mAh. Vsetky akumulatory su samozrejme NiMH.

        0 0
    • ydaho  

      …včera jsem poprvé zkusil nový Fenix L

      0 0
    • sonyx  

      Jaký používáte pro fenixe držák na řidítka? Díky

      0 0
    • Polo21  

      Na vcerajsom vyjazde som spozoroval dalsi problem s L2D, po zapnuti svetla prestane nefungovat bezdrotovy tachometersvetlo (Sigma 1606L DTS), svetlo vozim na riaditkach a tachometer na predstavci takze su v tesnej blizkosti, ked dam svetlo o kusok dalej tak je to OK, takze musim vymysliet ako a kde co premiestnim

      0 0
      • Polo21  

        uz pisem ako madar :) … po zapnuti svetla prestane fungovat tachometer …

        0 0
        • jerrry  

          jojo, prestane fungovat i cidlo rychlosti od Polaru725. Pokud je to moc blizko. Chce to jistou zmenu organizace kramu na riditkach … jina vec je, ze jeste par techto nesmyslu a nebude uz co kam dat :-)

          0 0
    • jIrI___  

      Připrdnu sem i svoji otázku :-). Která svítilna z dealextreme se svítivostí vyrovná Fenixovi L2T V2.0 zapnutém na turborežim? Podmínku je, aby byla na tužkové baterie a za co nejnižší cenu :-).

      0 0
    • jIrI___  

      Nechce se mi zakládat nové vlákno, tak to mrsknu sem. Sháním nějaký držák na řidítka pro Fenixe L2D, nejlíp něco v Twofish stylu (prostě rychlé upevnění/sundání). Nechce se mi objednávat a platit zbytečně kilo za poštovné. Proto se ptám, jestli se někomu z Brna neválí podobný držák doma a nebyl by ho ochotný prodat. Díky.

      0 0
      • pepko  

        tento stoji par dolacov … postovne je zadara … nevahaj a objednavaj :-))))

        http://www.kaidomain.com/…Details.aspx?…

         
        0 0
        • jIrI___  

          Nechce se mi kvůli jedné objednávce ze zahraničí za pár dolarů zřizovat Pay Pal. Navíc ho pak už nikdy nevyužiju, je to pro mě zbytečně moc komplikací. Možná ještě takhle: Nevíte, kde v obchodě v Brně by se dal podobný držák sehnat?

          0 0
          • pepko  

            ja by som paypal hned tak nezavrhoval … poznam ludi co ho tiez nechceli a potom ho zacali vyuzivat viac ako ja :-)))

            je to dobra investicia a hlavne je zadara … urcite ho vyuzijes aj neskor …

            0 0
            • jIrI___  

              No já k tomu nakupování ze zahraničí pořád nemám důvěru. Jinak pay pal samozřejmě nezavrhuju.

              0 0
            • mar.tan1  

              Přesně tak, nic to nestojí, a je to bezpečné…

              0 0
      • djano  

        Nemas cestu do Bratislavy ? Take co Pepko na neho odkazuje este nejake mam, jeden ti darujem, len sa mi to nechce posielat postou.

        0 0
        • jIrI___  

          Do Bratislavy cestu neplánuju, škoda. Ale díky za nabídku.

          0 0
          • djano  

            Alebo keby niekto znamy, prip.kolega, nie je problem.

            0 0
            • mirage  

              Dam to tady. Mam svetlo fenix BC 21R V.2. Mel jsem svetlo zapnute doma, neco jsem delal a potreboval jsem dobre videt, tak jelo na plno. Pak skocilo do nejnizsiho modu, to beru, ale ted sviti porad v nejnizsim modu a nejde vypnout, musim ho povolit aby zhaslo. Jak ho utahnu tak zas porad sviti a jinde nejde prepnout ani vypnout. Stalo se to nekomu u svetla Fenix?

              0 0
              • Bruca  

                Zkusils vytáhnout baterku? Nevim teda jestli je to rozebiratelne…

                Jinak napiš klukům na kronium, měli by ti poradit ;-)

                0 0
                • mirage  

                  Jo udelal a nic. Muzu menit baterky

                  0 0
                  • mirage  

                    Tak jsem svetlo nechal 2 hodiny bez baterie a myslel ze se nejak spamatuje a nic, dam bateri zpet a sviti porad na 50lm. To svetlo prece musi mit i nejakou pojistku, i pojistku kdyby tam dal clovek baterii naopak. Sakra asi reklamace

                    0 0
                    • MatS  

                      Se obavam, ze s reklamaci neuspejes. Svetlo neni delane na provoz na plny vykon na miste. Neco podobne se tu resilo s Gacironem a prodejcem led-expert. Si tam neco upekl. Ale treba by to slo opravit.

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.