• MedyX

    Zdravim B-F znalce :)

    pořídil jsem si kolečko na seznámení s MTB a vyblbnutí (Ghost SE6000), ale už po pár jízdách mi došlo, že různé opravy,úpravy a výměny součástek budou denním chlebem. Bohužel jsem na tom s kolem jako koza s petrželí = žeru ho, ale prd mu rozumim :) ..nejsem technický antitalent a právě proto jsem se rozhodl, že nejradši by jsem si kolo servicoval sám. Nicméně se mi nechce experimentovat stylem pokus/omyl (v mém případě spíš pokus=omyl:)..proto budu rád za každou názornou radu jak se starat o svoje bicáklo..pokud by byl i někdo z Pardubic ochotný strpět čumila při ladění svého kola budu rád za každou nabídku :)

    P.S.: když už nadávat na špatné nastavení kola, tak radši sobě zadara než servicemanovi za nezadara..

    mějte se…

    0 0
    • Lišák  

      Trocha teorie: 1. 2. 3.

      0 0
    • Hejdik  

      A mechanici nebudou mít co žrát! :-)))

      0 0
      • Volf  

        Taky by se to dalo parafrázovat tak, že nebude mít co žrát ten, co musí s každou hloupostí letět do servisu:-)

        0 0
        • MedyX  

          přesně tak…naspoledy jsem byl v Pardubkách u servisu Scott (všichni z PCE znaj jako Scoťáka) a ten se mnou pěkně vyběl – potřeboval jsem na kazetě vyměnit sjetá kolečka na nejpoužívanějších převodech a seřídit brzdy..po servisu jsem mu naivně věřil, že je vše jak jsme se domluvili a zaplatil 900Kc..ale než jsem dojel domu tak brzdy opět nebrzdili a když jsem se podíval na kazetu tak bylo vyměněný jenom největší kolečko, které nepoužívám vůbec…uznávám, moje blbost, že jsem si to nezkontroloval a holt na slušnost se nevyplácí věřit :)

          0 0
    • Volf  

      Jak už to tady dával Lišák. Leckým zde vysmívané Velo je hodně dobrým zdrojem rad a informací. Kolo je celkem jednoduchá záležitost, která je zesložitělá vlastně jen odpruženou vidlicí a nebo také i tlumičem, pokud máš fulla. Jinak se jedná o mechanickou záležitost, kde je dobré si dávat pozor na to, jak jsi co rozebral, to znamená třeba si ty díly i dávat po sobě tak, jak jsi je vyndal, nebo si ty celky můžeš i vyfotit na digitál a v případě nouze se podívat jak to bylo složité. Nezačínat tím nejsložitějším, jako jsou kuličky v ořechu nebo kónusy a pokud jsi manuálně zručný, tak se to časem všechno podá. No a ten pocit nezávislosti, který budeš mít po určité době je k nezaplacení. Jo a nepoužívej nějaké nářadí n hrni ci smrti, protože to pak bývá zdrojem nejčastějších problémů / stržené šestihrany ve šroubech, různě odřené ruce ze smeknutého bytahaného klíče nebo zmrzačeného stahováku. Jo a když už mluvím o těch stahovácích, tak je dobré než se do něčeho postíš mít jistotu, že máš vše potřebné z hlediska nářadí. Není nic horšího, než když odstranění nějakého problému necháš na sobotu po obědě a ve 13 hodin zjistíš, že nemáš nějaký stahovák nebo klíč.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.