• Dudys27

    Zdravím všechny, přemýšlím o koupi sporttesteru Suunto Ambit3 Run co na něho říkáte v poměru cena výkon ? popřípadě nějáké alternativy ? Dneska jsem byl vyzkoušet Polary M400 a jak sem se na ně těšil vůbec mě neoslovily. Hlavní využití je turistika + kolo

    Předem díky za veškerou odpověď

    0 0
    • Clight75  

      Ambit3 Run jsou special na behani (nemaji multisport funkce, nepodporuji pripojeni Bike PODu). Pokud to chces na kolo a turistiku, zvaz aspon Ambit3 Sport.

      Ja mam uz dva roky Ambit3 Peak a naprosta spokojenost – byl to sice v ty dobe nejdrazsi model, ale penez nelituju – Peak ma uzasnou vydrz baterky (v realu mi po 12 hodinovy ture v horach zbyva zhruba 45% baterky, a to je celou dobu zapla GPS a hrudak) a par dalsich funkci navic oproti Ambit Sport3 (namatkou barometrickej vyskomer a Storm Alarm, na horach k nezaplaceni).

      Nicmene Ambit3 Sport mi vychazi jako rozumnej kompromis mezi cenou a uzitnou hodnotou pro vetsinu lidi.

      Mrkni sem na srovnani jednotlivejch verzi: http://www.activestride.com.au/…-comparison/

      0 0
    • Singlespeed  

      Ambit Run je ošizený model (proto je tak levny). Na turistiku ani kolo není vhodný. Nemá výškoměr a nežere žádné cyklo snímače, je to mašinka skoro k ničemu.

      0 0
      • kycis  

        Takhle striktni bych nebyl, ale musi si ujasnit, co od hodinek ceka a podle toho vybirat.

        0 0
    • kycis  

      Kdyz pohledas, uz se tu o nich psalo, taky jsem rozmyslel mezi M400 a trojkama Run a nakonec vzal Suunta. Kupoval jsem je primarne na beh, ale vyuzivam na vsechny aktivity jako kolo, turistiku, bezky, sjezdovky. Musis si rozmyslet, co od nich cekas a jestli ti nejake usekane funkce nebudou v budoucnu chybet.

      Co se tyka multisportu, to ja opravdu nevyuiziju, triatlon nedelam, a nemam problem jednu aktivitu ukoncit a zacit jinou a mit to v deniku oddelene.

      Nejdou pripojit cidla rychlosti/kadence na kolo. Me staci jen GPS log, jezdim na pohodu, nezavodim, takze mi to nechybi. Samozrejme neni problem si v hodinkach pripravit aktivitu KOLO, mit prizpusobene displeje jak potrebujes, exportuje se automaticky jako kolo atd.

      Co je naprosta pecka proti Polaru je funkce navigace podle GPX. Bud mas GPX trasy od nekoho, nebo si ho pripravis na jejich webu nebo kdekoliv jinde. V neznamem prostredi k tomu lze vyuzit jejich heat mapy. Pouzivam to k navigaci pri behu v cizich mestech a ani jednou jsem neminul spravnou odbocku ani nezabloudil.

      Vydrz baterky 10 hodin je realna. Vyhoda pro turistiku je ze muzes rucne nastavit interval zaznamu na 5s nebo 1min a tim prodlouzit vydrz. Ale pro vicedenni treky nebo VHT bych volil jiny model.

      Moznost nastavovat displeje pres apku je paradni (potrebuje ale pristup k netu).

      Zpracovani hodinek i pasu je dobre, pas je pohodlny.

      Negativ jsem zatim moc nenasel, snad jen ze aplikace do mobilu je dost slaba, byt synchronizace a notifikace pro android tak nejak fungujou. A obcasne vypadky webu a jeho synchronizace napr se Stravou atd. A jeste omezeny pocet prednastavenych aktivit v hodinkach na 10.

      Takze ja jsem s nima hodne spokojenej, na to co jsem chtel je pomer cena/vykon paradni.

      0 0
    • Singlespeed  

      Plnohodnotné a neošizené funkce pro cyklistiku a turistiku maji de facto jen tři modely. Nejstarší Ambit bez čísla, Ambit 2 bez přívlastku a Ambit3 Peak. Všechny ostatní jsou nějak ošizené.

      0 0
      • kycis  

        To uz se ale dostavame do jine diskuze, jsme na dvojnasobne cene a dostavaji se do hry napr. fenixy. Je to stejny jako se vsim ostatnim, clovek si musi ujasnit co chce a jak to bude pouzivat aby nevyhodil prachy. Bud za levnou vec, ktera nesplni co cekal, nebo naopak za fce ktery nikdy nepouzije. Ale vzhledem k tomu, ze puvodne premyslel o M400, o pouziti na nejake vicedenni treky nebo spolehlive mereni nastoupanych metru az tak nestoji :-)

        0 0
        • Singlespeed  

          Pokud to smysluplně chce na turistiku a na cyklistiku, tak by měl vybírat z modelů, které jsou pro tyto aktivity určeny. To, že Suunto levnější modely nesmyslně šidí o základní funkce, ale zbytečných krávovin je tam hromada, je na pováženou. Já koupil nedávno v B-F bazaru Ambita bez čísla za 2 litry se zamýšleným použitím jako plnohodnotný nadupaný ANT+ kompatibilní tachometr a jen si chrochtám :-).

          0 0
          • kycis  

            Mas pravdu, pokud zni zadani turistika a kolo, neni to vhodna volba. Bordel do toho vnesla primarni volba Polaru M400, ktery se na to hodi jeste min :-)

            0 0
    • gollum  

      Asi to chce si hlavně ujasnil co chceš, aby hodinky uměly a kolik chceš za ně dát. Já jsem při výběru chtěl, aby měli barometrický výškoměr a možnost nabíjení při provozu. Aby měly přesnější GPS, než mají novější garminy :), a čidla pomocí ANT+ (něco už mám z dřívějška). Nakonec jsem si nic v obchodě nevybral a skončil jsem u FR910 z druhé ruky (s HR za 3000). (Celkem mě dost odradilo co si dovolil Garmin vypustit jako nový top model – Fenixy3 před nějakou dobou a jak dlouho jim trvalo, než byly použitelné a to samé u Suunta – jejich topmodel Spartan z minulého roku…). Kdybych neměl příslušenství ANT+, tak bych šel asi do Ambitu3 Peak. Momentálně asi počkám několik roků než mi doslouží FR910 a v červnu se pokusím zasoutěžit o Fenixy5 :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.