Sušenky, gely = má přítelkyně a delší výlet

29 nepřečtených
  • Dzordano_Bruno1

    Ahoj panstvo,

    rád bych svou přítelkyni vzal na delší výlet. Řekněme tak 60km. Bohužel ona neni zapálený cyklista, nemá najeto a proto pro ní bude opravdu fyzicky náročné vše s úsměvem dojet. Proto jsem chtěl vědět váš názor jak to děláte, když máte doma podobnou cyklistku?

    Naším největším problémem bude energie. Rád bych zkusil nějaký gel, bohužel já sám je nejím a tak nevím, zda to má vůbec cenu a hlavně, aby se jí někde neudělalo špatně a střevní potíže. Dál mě napadly klasické dobroty: müsly, jablka, pomeranče atd. Rád bych, ale něco opravdu energeticky výborného a né těžkého do žaludku.

    K pití do bidonu bych viděl asi jablečný džus, čaj a vodu. Samotnou vodu určitě ne, na elší výlet se moc nehodí.

    Vše řeším jen z důvodu, že chci udělat výlet, ale předem nemůžu říct, jak to bude s hospodama, kde se dá doplnit vše potřebné. Proto se ptám:) Díky za nápady:)

    0 0
    • Lada,s  

      Spíše bych vsadil na klasiku, tj. nějaké musli tyčinky, banán atd. Používat gel na běžné vyjížďky mě přijde zbytečné, a hlavně pokud to nemá vyzkoušené tak případné střevní potíže by mohli znechutit výlet.

      Ale hlavně nějakou pěknou trasu, rozumné tempo, dávat pauzu častěji než jsi zvyklý atd, prostě abys jí kolo nezhnusil :-)

      0 0
    • pepek  

      Chleba se sádlem, hodně posolený + tatranky, nic lepšího nevymyslíš. Na pití magnesia a pivo.

      0 0
    • lutte1  

      Jako pití vem ionťák z toho jí blbě nebude a nebude tak vyšťavená ke konci vyjížďky.Jako jídlo bych vzal jak říkáš něco lehkýho.Jelikož nebude zvyklá na nějaký umělý srajdy,tak bych vzal co normálně jí a co jí hlavně chutná.Třeba tatranky,jablko,ta­bulku hořký čokolády.Hlavně zvol rozumný tempo,buď na ni hodný a neužeň jí.:)

      0 0
      • Hornet  

        JJ, asi tak, hlavne neprehanat tempo :-) treba sa prisposobit tomu slabsiemu a bude to ok.

        0 0
    • karliner  

      Osobně si myslím, že je úplně fuk, čím jí cestou budeš krmit a napájet a zpruzená zřejmě bude tak, jako tak, protože ji bude bolet zadek.

      0 0
    • rš2  

      Džus určitě ne, je to těžký na žaludek. Do bidonu bych dal ionťák, např MD od Penca (asi 10,– za 0.5l), do kapsy svačinku v podobě banánu, oblíbené čoko tyčinky (u mě Leon), na zobnutí rozinky a někde pořádný jídlo…jestli to plánuješ na většinu dne tak pohoda tempo podle ní, dost zastávek, zobat raději častěji a méně a hlavně mít nějaký konkrétní cíl cesty, holky moc rády nejezdí jen tak pro pocit , že jedou. S manželkou takhle jezdíme po hradech, nejvíc jsme dali Krakovec – 105 km, nebo vlakem do Hořovic, bajkem na Křivoklát a domů – 100 km. Šťastnou cestu :-)

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Mineral Drink jsem už nškde slyšel, ale vždycky, když jdu do obchodu pro nějaký věci na bike, tak na to zapomenu. Kde ho přesně mají za nějaký rozumný peníze. Sice 10,– není nic hrozného, ale taky jsem se sektal s tím, že někde měli věc za 500,– a jinde za 1300,– tak abych zbytečně nevyhazoval peníze oknem:)

        0 0
    • slavekRM  

      Člověče, můžeš do ní nacpat co chceš, pokud nemá fyzičku na to, aby v pohodě zvládla 60km, tak ji na to netahej. Opravdu ji to jenom znechutíš… Raději buď trpělivý a jezdi s ní častěji a kratší vyjížďky. Dávky je třeba postupně zvyšovat a vždy odhadnout možnosti partnera.

      Jinak ti z vlastní zkušenosti můžu říct, že pokud tady uděláš chybu, je náprava sakra složitá.

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Celo denní tah jsme dali minulý rok 66km a bylanadšená, ale zničená. Takže to zvládne. Zatím spolu máme najeto opravdu málo, není poměrně čas a hlavně se jí nechce jezdit, když není hezky:( :D Ani se jí nedivím, to jen já jezdím v každém počasí:))

        Ale dám na Tovjí radu, protože jí znechutit kolo je opravdu pro mě pohroma:) Zkusím něco kratšího – 40km. 30km dává s klidem a jen s unavenýma nožkama, kdy jedem opravdu slušným tempem. Takže snížíme tempo a km. Snad jí tím kolo zase přiblížím:)

        0 0
    • skier  

      Zmenši vzdálenost na 30km a pak možná s Tebou ještě někdy pojede a s úsměvem :-) Vem jí rohlík s něčím a hodně naředěný juice

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Nějvětší problém bude onen zadek, ale zase na druhou strnu si pořdíila teď nového bika s poměrně měkou a velkou sedačkou, tak snad nebude takový porlbém jako na mojí lavici:D

      Já osobně se pomalu učím jezdit podle jejího tempa, které není nejrychlejší, ale brzda to taky není:)Takže klasicky zabalím nějaký tyhle sladkosti + něco normální na zub a snad se to ve zdraví přežije:)

      Docela mám obvy, jak to dopadne :D

      0 0
      • maajkee  

        obavy neměj, hlavně na ní neměj nároky a do kopce s ní klidně bež pěšky :)

        Mojí přítelkyni zadek snad nikdy nebolel, spíš říkala, že má otlačnou … :)

        PS: ze sedla samozřejmě :)

        0 0
        • Lada,s  

          S tou chůzí a tlačemí do kopce máš pravdu. Když mladá sleze a tlačí do kopce tak automaticky dávám nejlehší převod a jedu krokem vedle ní nebo taky „frajersky“ tlačím :-D protože když jedu svým tempem a chci počkat na kopci, tak je akorát potom nasraná že jí ujíždím a že jede sama… Je to sice občas vopruz, ale stejně jsem rád že semnou občas jezdí :-)

          0 0
          • maajkee  

            přesně tak :)

            0 0
            • Dzordano_Bruno1  

              Já jsem vždycky šťastnej jako blecha, když řekne sama, že bychom mohli jít na kolo. Tak naplánuju nějakej výlet s malou náročností(kopce, sjezdy), ale třeba 35km po rovině a jedem.

              Minule to byl výlet do Horní Břízy do Lomů. Jelo se skvěle, pak si sedla do hospody, najedla se a byla spokojená:) Ale jendou jsme jeli jen tak na 30km bez jídla, jen s vodou a to už tak pěkný nebylo. Takže právě proto jsem se radši optal, jaký jídlo je nejlepším zdrojem energie:)

              0 0
              • Lada,s  

                Tak to máme stejně :-) Výlety musí být do 30 km, co nejvetší rovina, a nejlépe s cukrárnou po cestě :-D holt nemáme to s těma našima polovičkama jednoduché :-D

                0 0
      • T.Piller  

        Nedělej si z toho hlavu…pravda je že bude nadávat na ten zadek,ale to by šlo vynahradit tím co cestou uvidí a popřípadě když narazíte na nějaký druhý pár či skupinku se stejným tempem a připojíte se tak si i pokecá a bude spokojená…Jídlo nech ať si vybere sama a ty jí jen lehce poraď jestli je to dobrý výběr či ne..Držím palce…mm to doma zrovna takový..

        0 0
    • maajkee  

      Já pamatuju když jsem poprvé, cca před 7 lety vytáhnul přítelkyni na kolách na chalupu, cca 65km. Do tý doby jezdila jen po městě, tak těch 40km bylo v pohodě a posledních 25km převážně do kopečka, to bylo peklo, pak jsme přijeli na chalupu a večer usnula jak špalek a nic nebylo :) Jsem si říkal, to jsem ale blbec :)

      Nicméně jí to neodradilo a teď už jezdí jak z praku.

      Co se jídla týče, vždycky si vozí banán a nějakou musli tyčku nebo tatranku, vodu, cestou se nějaká hospoda s kofolou taky vždycky najde.

      0 0
    • funkatron  

      tiez mam za to, ze je jedno, co jej budes davat jest…

      treba ist hlavne pomaly, nech urcuje tempo hlavne ona…ale zase pozor, aby to tempo neurcovala moc pomaly aj na svoje moznosti :)

      treba skor mysliet na dobre cyklogate, lebo ako tu uz bolo pisane, co jej bude najviac vadit je, ze ju bude boliet pipina…

      no a nakoniec treba davat pozor na to, aby dost pila…

      co sa tyka jedla, tak kludne rozok s maslom a salamou/syrom a nejaky ten pernik alebo cokoladu cez prestavku…

      tych 60km pocitaj skor ako celodnovy vylet, so bedom niekde v zahrade a mozno s nejakym peknym cielom, napriklad pamiatka alebo nieco ine zaujimave, nech ma vidinu a ciel

      0 0
    • scret  

      ja naopak nedoporucuju iontak, pokud nema clovek nejakej svuj vyzkousenej, tak muze palit zaha, nadymat atd.

      proto doporucuji „prirodni“ iontak – pomeranc.dzus a poradne naredit vodou..

      k jidlu urcite banany, musli tycky, tatranka a pokud pojedete neco delsiho, myslim casove, tak urcite treba chleba s necim mazlej – syr, salam…

      0 0
    • Chiron  

      Po zkušenostech s bejvalkou můžu doporučit kvalitní ovocné muslli. Takové ty lepivé srandy jako je Corny a spol sou na nic. Banán je takový základ. Dobře se mi osvědčily datle, ale ne každý je má rád. A Tatranky sou taky fajn, jen mě na nich štve že po obvodu mají čokoládu, akorát to všechno zalíčí. Gely bych moc nebral, za jedno je to podle mě zbytečnost, za druhé jejich chuť nebývá zrovna valná a ne každému to sedne. A následný vítr ve střevech není nic příjemného. Na pití buď nějaký ionťák a nebo se mi osvědčil nějaký kupovaný (Aquila team a podobné potvory) nebo domácí čaj. Ale nejlepší je zastavit na pivo :) A budeš si asi muset zvyknout víc přestávkovat. Já sem třeba zvyklý prostě jet 70km s tím že se akorát sem tam zastavím u mapy a při koukání kam bych mohl jet do sebe natlačím tatranku a za 5 minut jedu dál a třeba v půlce si zastavím na jedno pivo. Ale s ní to prostě nejde. Člověk musí zpomalit, kochačka, přestávky, no prostě taková turistika.

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Tak posilněn názory a nápady na jídlo se vydám prezentovat nápad výletu:D Držte mi palce a DÍKY všem za rady:) Téma zavírám, vše potřebné jsem se dozvěděl:)

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce