• buba CZ

    Měl bych dvě otázečky.

    Řeším čím nahradit při švihu čistou vodu.Po vypití tří a více litrů za vyjížďku mi už voda pomalu přestává chutnat tak bych rád slyšel nějaké Vaše postřehy čím jí nahradit.Napadl mě nějaký iontový nápoj,ale vůbec se v tom neorientuju.

    Druhá věc kterou bych potřeboval poradit,je částečná náhrada stravy při vyjížďce pro mou drahou polovičku.Málo jí a když vyrazí na kolo tak se hned unaví a odpadne.Když se nají,byť i jen lehce tak je jí na zvracení a odpadne ještě dřív.Napadl mě nějaký ten gel jako náhražka.Hledal jsem po netu,ale těch informací je tolik,že se v tom ztrácím a nevím co pořídit.

    Byl bych rád za jakékoli Vaše postřehy,díky.

    0 0
    • Rychlej turista  

      Voda se nahradit ničím nedá :-)

      0 0
      • buba CZ  

        To vím,v práci ji piju pořád,ale na kole mi ve velkém množství a relativně malým časovým úseku už moc nechutná :D

        0 0
        • Tina  

          Zalúdok nie je schopný spracovať viac ako 250ml vody za 15minút. T.j. liter by ti mal stačiť na 1 hodinu. Taktiež veľmi pomáha ak máš dobrý pitný režim pred „vyjížďkou“. Ak totiž predtým piješ málo, počas tréningu to už ťažko doženieš. Inak ako už bolo napísané vyššie, voda ako taká je základ. Rôzne prísady (iontové nápoje) sú už iba na doplnenie vitamínov a minerálov stratených potením, pretože samotná čistá voda ti tieto látky nie je schopná počas intenzívneho tréningu dodať.

          Tvoja „drahá polovička“ musí pred „vyjížďkou“ správne najesť. Ale na kolo by mala vyraziť až tak najskôr po 2 – 2,5 hodinách po jedle. Gel samotný jej veľmi nepomôže. Slúži vlastne iba na rýchle doplnenie cukrov. Ale základ je normálna strava pred „výjížďkou“. Na dlhšiu jazdu si vezmite so sebou banán, tyčinku musli, …

          Možno by bolo dobre napísať ako dlho jazdíte (1, 2, alebo 4 hodiny?).

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Přeeesně tak, jsem rád, že tady někdo konečně popsal ionťáky. :)

            K tomu jídlu, to bude hodně individuální. Záleží co sníš a jak po tom jídle jedeš. Nemám problém se ráno nasnídat a do 15 minut vyrazit na trénink. Když si ale dám nějakou klobásku, apod, tak nejsem schopný ani vyjít schody bez toho, aby se mi to nevracelo. :D

            Jinak se vším souhlas. :)

            0 0
          • vsn  

            2 – 2,5 hod. po jídle? …

            za 2 hodiny mám hlad i když s ním celou kachnu … minule sem na kachnu ujel 2 a půl hodiny (vyjel jsem cca 30 min po obědě) a pak už jsme se musel najíst.

            0 0
            • Breakpain  

              Tohle je velice indiviudální – obvykle je většina lidí zdechlá po jídle, protože tráví. Nicméně jsou lidé, které to nakopne …

              0 0
              • jonti  

                Po kachne se sesti potrebuji tak 15 minut volnejsiho tempa :)

                Jinak to jde.

                0 0
            • JSt  

              presne jak pises. vyrazit dve hodky po chalce, tak se osidim o dve hodiny jizdy bez hladu. :-D

              0 0
          • DominikGT  

            Kdyybych jedl 2 hodiny pred vyjizdkou tak po hodine jezdeni uz muzu jist gely nebo normal jidlo. :D

            0 0
    • Dejv94  

      Pokud drahá polovička moc nejí, tak bude muset, protože strava je základ (samozřejmě správná strava). Pokud nejí, tělo nemá z čeho čerpat a tělo začne čerpat energii ze svalu (místo energie z jídla nebo tuku začně tělo odbourávat svaly). Gel je dobrej na doplnění energie během cesty (cukry) nebo překonání krizovky, popřípadě nějákou musli nebo energy tyčku jako malou sváču na kolo (Sojovej suk). Ale strava je to nejdůležitější.

      0 0
      • buba CZ  

        To určitě ano,ale když má PPP tak se stím těžko něco dělá.Přitom sport jako takovej miluje,ale…

        0 0
        • tomxxx  

          Tak s tim ti ale nikdo neporadí, páč každej s PPP (pokud si teda nemyslel pochod praha prčice, nebo něco jiného pod skratkou ppp) je jinej a sám musí posoudit, co jíst, jak jíst, jak sportovat. Jídlo se nijak nahradit nedá žádným gelem, energetickou tyčinkou, tabletou… Gel jsou vlastně hlavně cukry, což je pro ní málo. Pokud se nenají, tak kolo může být pěkné utrpení. Hlaďák je děsná věc.

          0 0
          • jIrI___  

            Jako náhradu stravy jsem nějakou dobu musel používat nutridrinky a je fakt, že hlad jsem nikdy neměl. Ale zas na druhou stranu jsem na sport neměl ani pomyšlení, to by už nutridrinky asi neutáhly :)

            0 0
          • buba CZ  

            Psal jsem částečná náhrada stravy během „výkonu“.Po švihu se nabaští(trochu),ale během jí jakékoli množství normální stravy tlačí v žaludku. No bude to ještě boj.Díky za reakci.

            0 0
          • buba CZ  

            Psal jsem částečná náhrada stravy během „výkonu“.Po švihu se nabaští(trochu),ale během jí jakékoli množství normální stravy tlačí v žaludku. No bude to ještě boj.Díky za reakci.

            0 0
      • Pedro RB  

        Přítelkyně taky mívala problém na společných vyjížďkách doplňovat energii, aby jí to naopak nezastavila úplně. Nemá teda PPP, ale byla zvyklá obecně celkem málo jíst a v kombinaci s vysokou intenzitou, když mě chtěla co nejmíň zdržovat, vznikal problém při jedení. Chce jí to hlavně vysvětlit, že neztloustne, když si před vyjížďkou dá kromě obvyklého posledního jídla ještě po pauze např. ovesnou kaši s banánem. A pak ať jede v klidu podle sebe na vytrvalost, že pro tebe je to s ní výlet a ne tréning, takže pak snáz bude jíst tu tyčku. Možná by šlo ještě kromě jonťáku (nejsem jejich odpůrce na delší a náročnější vyjížďky za horka) dělat jí k pití i energidrink (dělalo třeba Penco ED Long) nebo něco pro bodybuildery..

        0 0
        • Rychlej turista  

          Zrovna ED od Penca mě teda nenadchlo, jinak jsem kdysi s chutí dával BA, MD, AA, PS i LP.

          MD si občas šlehnu i teď, ovšem pouze s grepovou příchutí, to je mňamka převeliká :-) To bych teda doporučil bubovi, když už si tu vodu musí nějak ochutit a jeho přítelkyní před švihem to BA. Je to přímo na to dělané a řekl bych, že to bez problémů pozře a stráví i hodně vylágrované tělo. Jen ta cena, že jo, ale pokud někdo nemůže jezdit na cokoli, jako třeba já, tak je to řešení.

          0 0
          • buba CZ  

            Přibliž mi prosím MD a BA. Grep taky miluju:)

            0 0
            • Rychlej turista  

              MD je mineral drink, tedy jonťák. Já na jonťáky moc nejsem, ale tento mi opravdu chutná, občas si ho dám i jen tak, pro chuť a aby mi neprošel. Píšou tam, že je dobrý i lidi při rekonvalescenci, snáší se fakt dobře, ale ode mně tato informace asi není objektivní, protože já snesu cokoliv :-)

              BA je zkratka z názvu, asi před výkonem v překladu. Když to rozmícháš, tak je to taková řídká kašička, kterou vyzunkneš místo jídla a jedeš. Zasytí to a pár hodin vydrží. To ale zase zásadně s příchutí čokolády :-)

              0 0
              • jIrI___  

                BA asi znamená Before Activity, popis konzistence by tomu naapvídal :)

                0 0
              • vsn  

                myslíš asi Pelupu ne? … tu jsem taky jedl :)

                0 0
          • Yura  

            Ty zákusky to je hruza. Sem rad, ze sem s temahle „dobrotama“ skoncoval. Radsi si dam něco co chutna, ale taky zaroven co telo potřebuje. :)

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Ve 26 mít takový názor… nevím, co budeš jíst ve 40. :D

              Je třeba si to udělat pěkné, není nic lepšího než se zprasit něčím podobným. A jestli to škodí tělu? Minimálně…

              0 0
              • jIrI___  

                +1

                0 0
                • Delkim  

                  no zrovna ten turek, to snad už proboha nepije nikdo, ne? v 99% z naprosto průměrné či podprůměrné kávy, zhořklý výluh a jsou v tom díky té době extrakce i věci co tam jinak absolutně nepatří…

                  a tyhle dorty na fotce, ty rozhodně nebudou žádnou extra dobrotou…

                  nahoře umělá šlehačka, ta krémová náplň ani nemluvě a čoko poleva taky asi nad aspoň 50% kakaa neviděla…

                  nemám nic proti dortům, ale z pořádných kvalitních surovin a domácí výroby, ne tyhle umělotiny, to je k zblití a to myslím naprosto vážně!

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Pohlreichovec?

                    0 0
                  • Biker jak Pes  

                    Přepokládám, že pečivo máš doma vlastní výroby, dojíš vlastní krávy, tlučeš si vlastní máslo, šunka jak jinak taky z domácích prasátek. Neříkej mi, že chodíš do supermarketu! Fuj!

                    0 0
                    • Delkim  

                      nedělej etxrémní závěry z toho, že někdo neuznává hnuso_řepkový šmejd místo smetany

                      rozhodně na dort nepatří UMĚLÁ šlehačka, ta prostě nemá na dortu co dělat, to je hnus, to snad uzná každý, ne?

                      no a turka snad komentovat nemusím… doma mám obyčejný automat na espresso jako dneska už asi většina lidí…

                      pečivo ani chleba nepeču, mají tady Kolingera nebo Hostivařský pecen, jsou výborné

                      0 0
                      • Biker jak Pes  

                        Taky se snažím jíst zdravě, jak to jen jde, ale zase nejsem takový rasista, že se bojím šlehačky z bakelitu. Když mi ji tam dají, tak se z toho neposeru. ;)

                        0 0
                        • Delkim  

                          nejde o to, že bych se z ní posral, ale ona je prostě hnusná… to je celý…

                          stačí že mi tahle šlehačka na jaře všude tak krásně žlutě kvete :( žrát to už nemusím

                          0 0
                      • Rychlej turista  

                        Piju jenom turka. Co dělám špatně, že jsem z toho ještě neumřel?

                        0 0
                        • DaSnail  

                          je to len otázka času. miliony ludí čo pili turka už umreli.

                          0 0
                        • Delkim  

                          nemusíš umřít, jen chlemtáš asi nejpodřanější způsb přípravy kávy na světě…

                          tvoje volba :)

                          inspiruj se třeba tady: http://www.stream.cz/…riprava-kavy

                          0 0
                          • DaSnail  

                            nejpodařenější

                            0 0
                          • Člověk a jeho svět  

                            Nejpodřadnější je presso. Ty mašiny na to vznikly z důvodu toho, že kavárník musel najednou dělat poměrně hodně kávy a chtěl, aby se udržela kvalita bez ohledu na personál, který kávu připravuje. Že je z toho dneska takový hit se nesmíš divit, prostě kšeft. De Longhi – příklad předražených plastových šmejdů.

                            0 0
                        • buba CZ  

                          Taky jsem pil jen turka,ale začala mě silně bolet horní část žaludku tak jsem přestal a bolení přestalo za pár dní.Zase jsem zkusil a zase se dostavilo bolení tak jsem bohužel musel nahradit za instantní a je klid.

                          Ale občas si dám turečka s Rumíčkem,to zas jo :)

                          0 0
                  • knihovník  

                    +1

                    0 0
              • Yura  

                Me ty sladky jidla nedelaji dobře. Jiste ze mam chute jako kazdej druhej, ale zase si vždycky reknu. Tak ted sežeru pulku te marlenky, bude to dobrota, ale pak budu dalšího pul dne vyrizenej a to me za to teda nestoji, tak si to nedam.. Zvykl jsem si a uz me tyhle blafy vůbec nechybi a mam asi to stesti, ze me proste chutnaji zdrava jidla nad kteryma ostatní ohrnujou nos, jako třeba ruzne jahlove, pohankove kase atd.. A po treningu si dam třeba něco takového, pro me je to dobrutka, telu to doda co ma a do hodiny mam pocitu prázdného zaludku a je me fajn. Kdezto po zakusku bych byl uplne KO a co jsem telu dodal? Stuzene tuky, laktózu, lepek? Ne diky… :)

                0 0
                • Breakpain  

                  +1, dobře Ty !

                  0 0
                • Biker jak Pes  

                  Pokud ti to nesedne, tak to je jiná. Mě to sedne až moc. Dát si po tréninku medovník nebo pořádný větrník, mmmmmm. :D

                  0 0
                • Blazer  

                  Už jsme si dříve vyměnili nějaké názory a ne se všemi tvými souhlasím, ovšem s tímto plně:) Tělo je jako řetěz, můžeme jej zatěžovat, ničit, vše po určitý čas zvláne bez viditelných problémů a až doslouží, vyměníme jej. A tělo?

                  0 0
                  • Peslezedirou  

                    Po nějakém čase uděláš to same jako sretezem a budeš se o to co se ti před tím nepodařilo zase snažit.

                    0 0
              • ZuzicK  

                No já se ve 26 za obdobný názor rozhodně nestydím. Není zprasit a zprasit.. pokud ti to nedělá špatně, tak budiž, ale já už tohle ani nesním bez toho aby mi bylo většinou na blití. Pokud se ale k něčemu mastnýmu dá dát pivo, tak to si zase dám :-)

                0 0
          • Tomas94  

            Ta druhá fotka spíše patří do vlákna kdo nesype ten nejede :D

            0 0
          • Spící kníže :-)  

            To je panečku strava, líbí se mi ta první fotka. To bych se do toho zabořil že by to za 5 sekund nebylo. Ale ta druhá fotka, léky proti smrti na kole na skříni, mi připomíná lehce kosmickou stravu ala makarony a gel. :-)

            0 0
      • kralovek  

        jojo … ale vysvetli ji to :o)))

        0 0
    • tomxxx  

      Gel je dobrej jako nouzovka nebo na závody. Normálně bych gely moc nejedl. Neřikám, že je to nezdravé, ale furt je to hnusná umělotina a když máš klid na jídlo a nepotřebuješ velký výkon, dá se použít normální strava. Na kolo je dobré brát téměř cokoliv sladkého, nejlépe müsli tyčku, sjovej suk, z ovoce je nejelepší banán. Když jedeš déle, tak nějakou housku…To každý zná…

      Když nechceš pít vodu, tak je dobré to osladit sirupem, na vyjížďku to úplně stačí. Jonťák je taky dobrej, jen když nepodáváš nějakej extra výkon, je to skoro zbytečné.

      0 0
    • xshreck  

      Proč si nedáváš šťávu nebo jinak ochucenou vodu? Ionťák by šel. Ale proč jít tou finančně náročnější cestou, když to na výletech není zas tak potřeba.

      K přítelkyni – něco je špatně. Gely bych nezkoušel vůbec, aby se ti nezablila na místě hned po aplikaci. Ať se nají před jízdou něčím stravitelným, nedávej jí do bidonu jen čistou vodu (já jezdím na lehce osirupovanou vodu). A taky jí netahej hned od začátku na dlouhé vyjížďky – nenapsal jsi kolik má vaše vyjížďka a jak dlouho jezdí, nebo třeba zvládne v poho :)

      0 0
      • xshreck  

        jo a taky po čem se jí dělá špatně. Uplně po všem, nebo si zkouší dávat něco extra sladkýho.

        0 0
        • buba CZ  

          Sladký nejí vůbec ani do kafe nedá cukr,pouze mlíko.Smažený a kynutý taky nic,pouze jogurty,sýry,trošku masa a některé pečivo.Naše výlety tak do 50 km v kopcovitějším profilu a moc často nejezdí,protože je na mateřský.Musíme to holt nějak zkloubit vše dohromady a proto jsem se ptal na to překlenutí stravy před a po vyjížďce.Asi omezíme Km nebo jí uštvu,ale jak jsem psal,jezdí stašně ráda,ale chybí jí energie právě kvůli tomu špatnýmu stravování.

          0 0
          • vsn  

            banán by mohla zkousnout … ten netlačí … popř. sojový suky, hroznovej cukr atd.

            0 0
            • Smazaný účet  

              s hrozsnovym cukrem bacha..to je pro mne takva poslednin zachrana..jak si jeden zobnes, tak na nem musis pokracovat az do konce jinak ti po chvili zase spadnou cukry a koncis nanovo…

              0 0
          • sudovec  

            Měla by si zvyknout se po ránu najíst z převážně pomalých cukrů – ovesné vločky, kaše z vloček, těstoviny…

            Předpokládám, že vtěle nemá moc glutenu, proto tak málo energie. Jezdit takovýhle vyjížďky v jejím stavu jen na banán nebo hroznový cukr. Ty jsou spíš na doplnění energie po cestě.

            Nejlepší by asi bylo začít s cca 2hod PRAVIDELNÝMI (5× týdně) vyjížďkami – nebo jinou aerobní aktivitou v podobném rozsahu – v nízkých intenzitách a postupně přebudovat jídelníček. A potom se pustit třeba do těch 50 km v kopcích a začít třeba i postupně přidávat na intenzitě.

            0 0
            • sudovec  

              Jéé, teď jsem si to po sobě přečetl a nedává to smysl – takže: jezdit v jejím stavu takovéhle vyjížďky jen na banán a hroznový cukr je blbost. Potřebuje začít správně jíst.

              0 0
            • Toman  

              S tím lze souhlasit. Dovolím si nejen pro tazatele připojit odkaz na pár odstavců, které jsem o stravě sepsal.

              V podstatě je to takové shrnutí všech různých se zde objevujících názorů.

              http://www.cyklisprint.wz.cz/vyziva.html

              0 0
              • buba CZ  

                Super,děkujeme :)

                0 0
                • Toman  

                  Pročtete to v klidu, je to o normální dietě ve vztahu ke sportování.

                  V pitném režimu kombinuj všemožné nápoje, vodu, ovocné energetické, které si připravíš i sám z ovoce, jonťáky si také uděláte doma, čaj ve všech podobách, i trocha piva občas neuškodí. Nepít coly, bublinky a chemii všeho druhu.

                  A partnerce vysvětli, že bez energetického jídla nikam nedojede. Je potřeba se v tom trošku zorientovat, rychlé cukry, pomalé cukry, glykemický index, bílkovinná strava. Vše je nutné ale vyváženě s ohledem na energetické pokrytí celodenní činnosti. Večeře je to, na co pojedeš hned ráno, na snídani v osm pojedeš už kolem desáté atd. A doplňovat energii dle intenzity a délky jízdy.

                  Na gely se vybodněte, to jsou vyhozené peníze, jsou to v podstatě předražené chemické sračky. Když si dáš namixovaná jablka s banánem, tak je to to energeticky to samé ale navíc se všemi přírodními látkami.

                  V lékárně si kup nějaký dolomitský vápenec ( jedlá sloučenina vápníku a hořčíku), do toho špetku kuchyňské soli a máš jonťák jako víno. Na dolpnění energie za jízdy domácí marmeláda, vločky s medem, ovocem atd. Lze to doma připravit v troubě v požadované konzistenci.

                  0 0
          • Pedro RB  

            50km v kopcovitějším terénu jsou aspoň 3h a to netrénovanej bez jídla neobjede v pohodě. Když nesnáší sladký, tak kromě housky se sýrem/šunkou zkusit slané cereální tyčky (jak se nabízej k pivu a vínu) myslím, že nám taky jednou posloužily jako vyprošťovák. Hlavně bacha ať nejsou kořeněný..

            0 0
            • vsn  

              powerbar má supr „natural energy“ tyčky … s příchutí preclík :) upe luxus :)

              0 0
            • sudovec  

              Myslím, že právě ta houska se sýrem/šunkou bude problém. Podle popisu to vypadá na klasické vyděšení ze sacharidů u ženských – po sacharidech se přeci tloustne. Zatímco jogurt a mléčné výrobky jsou přeci zdravé, ale ty pro jistotu jen nízkotučné. Pak samozřejmě nemají z čeho fungovat, protože nemají pomalý cukry. A to, že do sebe hodí při výkonu nějaký rychlý cukr je nespasí, spíš naopak. Vyletí jí inzulín, všechen cukr v krvi půjde do stoupy a pak už nebude mít opravdu nic, na co by jela.

              Potřebuje začít jíst pomalé cukry. Tedy přesně to, co v různých debilních dietách zakazují.

              0 0
              • xshreck  

                Jojo, proto jsem se na to ptal :((

                Osobně ze začátku byl nejlepší pro žaludek atd na dlouhých vyjížďkách rohlík s máslem a salámem, či medem nebo marmeládou. Klidně i pomazánkové máslo atd. Nenechat se vyhladovět a pravidelně pojídat. Sem tam nějakou sůšu (je to zlo :( ).

                Navíc osobně bych svojí (taky moc nejezdí, spíš vůbec) do kopců hned po mateřský (na té naštěstí nebyla :D ) netahal. Po rovinách, klidně bych se stavil sem tam na pivko. Ideální dle mého laického názoru. Do kopců až za nějaký ten měsíc…a zvolna!

                0 0
                • Dejv94  

                  Nechat vyhladovět není moc dobrý, mnohem lepší je tomu předcházet a pravidelně jíst v menších dávkách!

                  0 0
                • sudovec  

                  V tomhle stavu nechat vyhladovět? Rozhodně ne. To by nemuselo dopadnout dobře. Postupně jezdit v nízkých intenzitách a přidávat pomalé cukry. Když ženská uvidí že netloustne (pozor, nezaměňovat s váhou! Ať si měří obvody), nebude mít z rýže a těstovin už takovou hrůzu.

                  0 0
                  • Pedro RB  

                    já u xshrecka vidím: Nenechat se vyhladovět (myslí ji) tak to dává smysl..

                    0 0
                  • Tina  

                    myslím, že ste si špatne prečítali príspevok. xshreck píše NENECHA sa vyhladovať a nie nechať vyhladovať :)

                    0 0
                  • xshreck  

                    no právěže nenechat. Když se dostaví stav – nejede to, hlaďák atd, tak už nic nepomůže a je to v p… (u netrénovaného). Osobně mi to taky dělá problém a pak mi pár desítek minut trvá, než nastartuju.

                    Při závodě to řešívám preclíkama, hroznovým cukrem a musli, popř. banán na rychlé doplnění :) a slazená voda je tak základ (sirup). Samotnou vodu bych na kolo nebral – při zátěži to jde pryč.

                    0 0
                    • sudovec  

                      Sorry, p5ekouk jsem se. Stejn2 jako Dejv…

                      0 0
                    • Yura  

                      Delam si vlastní tratovky a jsou peckovni. Dam do mixeru datle, rozinky, med, spetka morska sul a trochu ovesnych vloček aby tam byly nejake pomalejsi sacharidy a zaroven to lepe drzi tvar. Rozmixovanou hmotu dam na foliu nebo nejakej papir na peceni, udelam takovou vrstvu 1,5cm a dam do lednicky stuhnout. Pak to vytahnu, nakrajim na požadovanou velikost, většinou takove ctverecky a obalim v kokosu, aby to nelepilo. Pak uz jen dam do dyleraku a na mrazak. Tam to vydrzi třeba 3 mesice. Pak jen hodku před svihem vytahnu, aby me to nestudilo na zadech v dresu a je to. Neroztece se to ani v teple, pekne to drzi tvar a není to při jezeni na kole suche jako musli tycka a zaroven to doda energii fakt rychle. + cena je nesrovnatelne nižší nez kupovane a ještě k tomu tam nejsou zadne stuzene tuky, Ecka a podobne sracky. :) Jinak kdo jezdi dlouhe svihy a chce i nejake bilkoviny a tuky, tak není problém tam pridat protein a nejake nadrcene oricky nebo semínka a ma komplexni svacinku plnou energie, lehce vstřebatelných bilkovin a zdrave tuky. :)

                      0 0
                      • Baba-Ji  

                        prubnu

                        0 0
                        • Yura  

                          Ty datle nakrajej, nebo se ti ten mixer zavari. Dostava přitom dost zabrat. :D Jo a je dulezity nedavat tam te soli moc, bylo by to pak hnusny, ale nejaka by tam byt mela pro doplneni sodiku když se potis a taky je dulezity vychytat pomer vloček aby to nebylo moc ani malo. Jak je jich tam moc, tak je to dost suche a jak malo, tak to zase nedrzi tvar. :)

                          0 0
                      • Niecox  

                        Hehe, dnes som to skusil, medzicasom som zabudol pokrajat datle tak mixer dostal nazrat :)

                        Skusal som to lepidlo nestuhnute a je to chutne. Dakujem za recept.

                        0 0
                        • Yura  

                          Nezapomen poradne obalit v kokosu, jinak budes met ruce zalepene, když to budes jist na kole. :)

                          0 0
                          • Niecox  

                            Na kokos som nezabudol, dnes aj vyskusane. Je to super, vytiahnem z dresu a zachvilku zjedene bez spomalovania. Skusal si to aj s inym ovocim ako datlami a hrozienkami?

                            0 0
                            • lokoj  

                              Jojo nějakej nápad místo datlí? Ty mi nechutnaji..

                              0 0
                              • Delkim  

                                fíky, švestky

                                0 0
                                • Yura  

                                  Jasne, muzes si tam dat co chces. Fiky jsou taky super. Me ale prijdou nutricne nejidealnejsi prave ty rozinky a datle a taky ten med. Fakt když cejtim, ze je uz je za rohem hladak, tak dam homemade tratovku a za par minut mam zase v nohách silu… :)

                                  0 0
                                  • Dejv94  

                                    Tak už chladím v ledničce, místo datlů jsem dal brusinky, meruňky a špetku drcených kešu a lískáčů. Jsem zvědavej jaký to bude.

                                    0 0
                                    • Niecox  

                                      Ja som sa to snazil trochu spomalit, este som pridal ovsene a oriesky ako tuky. Nejaka idea na ovocie s nizsim GI?

                                      0 0
                                      • Dejv94  

                                        Plody s nížškým GI:

                                        jablka

                                        avokádo

                                        ostružiny

                                        borůvky

                                        třešně

                                        citrusové plody

                                        bílé hrozno

                                        broskve

                                        hrušky

                                        švestky

                                        maliny

                                        jahody

                                        0 0
                                  • lokoj  

                                    No právě. Jsem si říkal, že tam jsou ty datle schválně. Švestky se jim asi nevyrovnaj

                                    0 0
          • Blazer  

            Doporučuji před vyjížďkou obilné kaše s ovocem, ořechy. Bohužel většina lidí má zanešené střevní stěny a tak je vstřebatelnost živin velmi malá, u gelů je problém s prosliněním a tedy i s následnou využitelností.

            0 0
            • jIrI___  

              Je nějaký způsob, jak ty stěny očistit?

              0 0
              • Rychlej turista  

                Pokud jsi jinak zdravý, tak nejjednodušší je třídenní hladovka a jen hodně pít. Suchou vodu. Jeden den (druhý nebo třetí) zpravidla ukrutně bolí hlava, jak se ty jedy uvolňují a částečně se dostávají do krve.

                0 0
                • ZuzicK  

                  Já bych asi umřela tři dny vůbec nejíst :-)

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Nejhorší je první den, pak se žaludek stáhne.

                    0 0
                  • Blazer  

                    Pak je tělo špatně nastaveno:( Pro začátek je vhodná jednodenní, jeden den se jí velmi málo, např. mrkev a celozrná rýže, druhý se nejí a vydatně pije, třetí den polévka z fazolí adzuki – návratová strava. Vždy je třeba dodržet přípravnou a návratovou stavu v délce trvání půstu. Pro tělo je to přirozené a odpočine si a časem se člověk třeba dopracuje k 21 denní, kdy se resetují buňky v těle:)

                    0 0
                    • ZuzicK  

                      Jé, já tam ještě dopisovala, že se dá střevo očistit zeleným jílem nebo křemičitým gelem (například enterosgel). Nezkoušela jsem teda ani jedno. Co si o tom myslíš ty? Hladovku nehodlám držet, na to nemám proporce.

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Zkus lišky (houby), pozřít v kuse :-)

                        0 0
                      • Blazer  

                        Stejně tak poslouží bílá rýže, s úspěchem se používala po válce v Japonsku na léčení rakoviny z ozáření, spolu s polévkou Miso. Nabobtná a při průchodu střevy pobere vše ze stěn a tak čistí lymfatický systém, gel na tomto principu používá i ruská armáda. Ale dietu to nenahradí, ta je všelékem:) Co se týče proporcí – když jsem v mládí cvičil, měl jsem 95 kg, teď mám 70 a cítím se podstatně lépe, i když se ti, kdož mě dlouho neviděli ptají, zda nejsem nemocný a já odpovídám: já ne, a vy? Což je vždy zarazí:) Každý máme nějakou optimální váhu a tělo se na ni při správné stravě a dostatku pohybu samo nastaví, holt někteří pak nevypadáme jako Arnold nebo Pamela, ale s tím už se musíme smířit:)

                        0 0
                        • ZuzicK  

                          Tak svojí optimální váhu mám, ale poměrně rychle jí ztrácím pokud jím méně (ve vedru, při nemoci). Po jedné operaci jsem týden jedla málo a nehýbala se a na takové výsledné vzezření se už nikdy nechci dostat, 48 kg/164 cm fakt není hezké. A tam bych se skoro dostala i po těch 3 dnech hladovky.

                          0 0
                          • Blazer  

                            Pokud po pár dnech bez jídla ubyde tolik váhy, pak to není optimální váha. Tělo při půstu vylučuje škodliviny, někdy se lidé diví, co z nich vychází, dával jsem tyto stránky už do nějakého předchozího vlákna, snad o čaji. Dále spaluje svaly a tuk, zbavuje se tedy toho, co nepotřebuje a učí se šetřit, optimalizuje se. To je pak optimální váha. U nemoci je to evidentní, tam se zbaví všeho co jej zatěžuje aby mělo energii na opravu a léčení, viz těžce nemocní a z i toho pak pramení při hubnutí a očistě dotazy neznalých, zda není člověk nemocný:) Ono je otázkou, co je pro nás nezbytný objem svalové hmoty, kdo necvičí nebo nevykonává těžkou práci, není nadaný geneticky, nemůže mít velkou svalovou hmotu a tak otázka zní, je to co na těle nosíme opravdu funkční a potřebná svalovina? Méně váhy je menší zátěž pro klouby i oběhový systém, při správné stravě více energie, jasnější mysl (ne vždy výhodou, člověk se pak nestačí divit) a spokojenější život, ale asi ne tak hezká a veřejností obdivovaná postava. Doporučuji vzít si třeba 10 kg batoh, celý den s ním chodit a pak člověk bude vědět, jaké to je nabrat tuto váhu navíc. Správná strava, dostatek pohybu a po pár měsících by jsi zjistila, co je tvá optimální váha. Škoda, že nejsi poblíž, mohli jsme to vyzkoušet, každá zkušenost se cení:) Co to je nemoc, jak jsi psala výše?

                            0 0
                            • ZuzicK  

                              Tak váhu optimální mám, jen mám víc svalů, to je to co mi nejvíce ubývá při nepohybu. Bez svalů bych ale nemohla jezdit tak jak jezdím.

                              0 0
                              • ZuzicK  

                                Nepohyb teda beru jako opravdu nepohyb. Ale i když jsem teď po operaci kolene cvičila (většinou více než 1 h denně), je znát, že nemám silový trénink, stehno nad kolenem je na operované –4 cm na zdravé –1 cm a to už nějaký to deko dá.

                                0 0
                                • Blazer  

                                  Ano, je to svalová hmota která vznikla z potřeby a pokud se nejezdí, není třeba a sval atrofuje. Ale je li výsledkem onoho ježdění ona operace kolene, pak není co říci:( Mnozí vytrvalostní běžci preferují vegetariánskou stravu a mají minimum svaloviny, záleží tedy, jsi li vytrvalostní nebo silový typ. Důležité je také vědět, co tvé tělo využívá jako energii a co jej pouze zatěžuje, zde pomůže i znalost krevní skupiny.

                                  0 0
                                  • JSt  

                                    http://www.washingtonpost.com/…ne_0ab5d.jpg

                                    nejvic nejzdravejsi dite. ma idealni vahu, rozumej zhubnout uz vic nemuze, a mysl ma dozajista tez uplne vyjasnenou. ;-)

                                    0 0
                                    • jIrI___  

                                      Kdyby ho někdo naučil meditovat…

                                      0 0
                                    • ZuzicK  

                                      Tak píše se, že na pránu se přechází až v dospělosti, aby jsi na to měl mentálně :-)

                                      0 0
                                  • ZuzicK  

                                    Operace kolene je výsledkem toho, že jsem nešikovná a že nebyla od začátku řešená příčina. Na stravování podle skupiny něco je; jsem A a některé nevhodné potraviny mi opravdu nedělají dobře (živočišně tučné, paprika, banán, papája, mango, ad.), některé jak kdy (pivo, víno, mléko – jen bio od kravičky), ale třeba rajčata a tvrdé sýry i když jsou nevhodné, toho se vzdát nehodlám :-) Masa zatím taky ne.

                                    0 0
                    • Biker jak Pes  

                      Ale všechno bez sportu předpokládám. Nedokážu si představit, že nežeru 21 dní a měl bych do toho dělat něco smysluplného.

                      0 0
                      • jonti  

                        Jeden znamy nejedl 30 dni a normalne jezdil 100km svihy, rano dal sklenici vody a jel. Predtim delal vrcholove kulturistiku a mel z ceho brat.

                        0 0
                        • Tina  

                          A tá voda v sklenici obsahovala čo? Zvyšky preparátov čo mu ostali po skončení vrcholovej kulturistiky :D

                          Myslím, že to čo píšeš je pekné SCI-FI. Tvoj známy ťa pekne ťahal za nos ;)

                          0 0
                          • Delkim  

                            jestli to nepopletl, jestli nemyslel, že nejedl CUKRY!

                            to zkoušelo v minulosti několik kulturistů, z moči jim byl cítit čpavek :)

                            taková vlastně ketogenní dieta dovedená do extrému, jeden známý kulturista to vydržel myslím něco kolem 50 dní někdy v 80. tých letech

                            já průběžně v kulturistice několik let držel Cyklickou ketogenní dietu, fungovala výborně a vyhovovala mi

                            tam se cukruje o víkendech, během týdne jen tuky a bílkoviny, je podle toho upravený i trénink

                            0 0
                        • Biker jak Pes  

                          Hm, děkuji, ale takhle si ****** tělo opravdu nechci. ;)

                          Už vidím, jak si ráno dám sklenici vody a jedu do 36°C si odbýt 100 km trénink. Promiň, ale tohle je maximálně postavené na hlavu.

                          0 0
                  • kankrlicek  

                    100 % neumřela! :)

                    Tři dny jsou bezproblémové.

                    0 0
                • jIrI___  

                  Jednu dobu jsem před výplatou 2 dny nejedl (jen pil mokrou vodu) a vůbec jsem netušil, že tím v podstatě čistím střeva :D. Dík za radu. A souhlasím s tím, že nejhorší je vydržet první den, později už člověk ani nemá hlad.

                  0 0
                  • Blazer  

                    :) Máme tu schopnost brát energii i z prány a tak jakmile si zvykneme na diety, nejíme a přezto máme energie na rozdávání:) A teď do mě…

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Teď jsem četl článek o nějaké ultimátní odnoži mnichů (jejich název si už nevzpomínám) a bylo tam psané, že jeden z nich tvrdí, že snad už 60 let nejí a nepije. Samozřejmě tomu vědecká obec nevěřila, tak ho na 2 týdny zavřeli pod lékařský dohled bez přísunu jidla a pití a „nečekaně“ se jeho výborný zdravotní stav během té doby ani trochu nezhoršil. Takže na tom, co píšeš, je určitě něco pravdy.

                      0 0
                      • Blazer  

                        Kdo ví, je toho co dokážeme asi mnoho, ale většina byla zapomenuta, a ti, co ví, nemají potřebu něco dokazovat a předvádět. Ale občasné a vhodné diety bych se nebál, spíš naopak:) http://www.vitalia.cz/…nepotrebuji/

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Přes ten odkaz jsem došel k chlapíkovi, o kterém jsem psal o něco výš http://breatharian.eu/…die/prahlad/

                          0 0
                          • Blazer  

                            Viděl jsem o něm dokument. Ono „problémem“ je, že lidé co vyčistili tělo většinou vyčistili i mysl a pak zde opravdu není potřeba se předvádět a něco dokazovat (na rozdíl ode mě:( a tak o nich a této problematice nic nevíme. Pro nás „obyčejné“ lidi platí všeho s mírou a v dobré kvalitě, občasný půst a zdravá mysl a zbytek přijde:) Každopádně jsem si v praxi ověřil, že tyto věci opravdu fungují:)

                            0 0
                    • ZuzicK  

                      Pránu nevytahuj, to mi jakožto exaktnímu chemikovi nevysvětlíš.

                      0 0
                • Yura  

                  To si delas srandu s tou hladovkou ne? 3 DNY NEJIST ? To tu radis lidem? ja bych spis doporucil zacist jist dostatek vlakniny v podobe zeleniny, ovoce, celozrnných vyrobku a snazit se vyradit nebo aspoň omezit jezeni bílého peciva a o ruznych sladkostech a tucnycych polotovarech a vyrobku ani nemluve. Nejake koblihy a klobasy apod. to nemá v jidelnicku co delat, jestli se někdo chce ridit heslem jsem to co jim… :)

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Co je divného na třídenní hladovce?

                    0 0
                    • JSt  

                      tridenni hladovka. ;-)

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Jsou různé i mnohem delší, ale toto je takový standard pro základní údržbu těla i ducha, který nikomu nemůže ublížit :-)

                        0 0
                        • Yura  

                          Tak jestli je jedinej tvůj pohyb psani na PC a chuze na hajzl tak proc ne. Ja mam ale ******** narocny zamesnani a když mam volno tak jedu na kole na svih nebo jdu do posilovny. Zeru cca 4000–5000kcal denne a je to pro me uplne nic. Proste pro aktivni lidi, sportovce je nejaka hladovka nesmysl. Sem tam jeden den třeba jen na zelenine proc ne, ale vůbec nejist 3 dny je proste uplna hovadina!

                          0 0
                    • Biker jak Pes  

                      Třeba to, že si totálně rozhodíš organismus?

                      0 0
                  • Peslezedirou  

                    Kdyby lidi drželi jednou za měsíc půst, stačí jednodenní, tak by tolik nestonali.

                    0 0
                    • Yura  

                      Aha, takze když se někdo stravuje stylem uzeniny, sladkosti, alkohol, atd. Tak staci si dat jednou za mesic hladovku a bude zdravej? Ja se radsi stravuju furt zdrave a nepotrebuju zadnou hladovku. Ale kazdyho boj…

                      0 0
                      • Peslezedirou  

                        Ne to přeci ne, samozřejmě je ideální jak se stravuješ ty, ale půst je opravdu prospěšný, stačí pouze ten na 24h, na tři dny to už chce přípravu a hlavně mít volno a velmi malou zátěž. Půst na tři dny je pro zkušenějšího.

                        0 0
                        • JSt  

                          kdysi davno jsem den nezral kvuli nejakymu vysetreni jater (bylo mmne cca 14 let a jeste jsem nelil, abych zamezil spekulacim :-D ). muzu rict jediny – *****! ;-)

                          pak se mne jeste jednou stalo, ze mne v horach dolso jidlo. nebudu se opakovat. zvykal jsem aj travu, abych mel alespon pocit, ze neco jim. jako tvrdit, ze den, kor tri dny nejist telu prospeje, je pekna picovina, imho. ;-)

                          0 0
                          • Peslezedirou  

                            Musíš se na to připravit psychicky, pak hlad nebudeš mít. Pokud ale zůstaneš bez jídla někde jako Robinson, tak ti mozek začne říkat, že umřeš protože nemáš jídlo, tak začneš mít hlad a pose*eš se z toho :-) Když mám půst 24h tak si toho nevšimnu, cítím, že mám prázdný žaludek, ale žádný záchvaty hladu nemám, ale asi tio bude tím, že prostě nemám takovou potřebu furt do sebe něco ládovat, teda kromě kola, tm musím jíst často. 24h zvládlne přítelkyně, která je zvyklá jíst každé dvě hodiny :-) Nikomu nic necpu, tohle je můj názor, ať si každý dělá co che. Peace

                            0 0
                            • JSt  

                              nejde o to, ze by to clovek nezvladl. hadam, za i 14 dni bych bez jidla prezil. spis mne jde o to proc se takhle trapit…

                              ja to tak beru, ze nikomu nejist nenutis. jen bych se dobrovolne takhle netrapil zbytecne. ;-)

                              0 0
                              • Peslezedirou  

                                Dělám to proto, že se pak cejtím líp, i se mi pak lépe soustřeďuje. Přítelkyně se zbavila atopickýho exému, který ji trápil X let a musela brát kortikoidy.

                                0 0
                                • jIrI___  

                                  Kolikrát měsíčně ten půst držíš?

                                  0 0
                                  • Peslezedirou  

                                    Jednou, při úplňku :-)

                                    0 0
                                    • jIrI___  

                                      Při úplňku to radši riskovat nebudu. Bývám náměsíčný a nechci vědět, co bych dělal, kdybych do toho přimíchal ještě půst :D

                                      0 0
                                • nitraq  

                                  Přítelkyně je taky lehkej atopik, za pokus člověk nic nedá:)

                                  0 0
                                  • Peslezedirou  

                                    Netuším jak to v těle funguje, ale přišlo mi, že ho měla zanešený a když snědla třeba oříšky, nebo med, tak se jí exem objevil, teď se může ládovat medem jak chce a bez problému, když se ji po delší době objeví náznak tak ví co má dělat :-)

                                    0 0
                                    • nitraq  

                                      Úplná shoda:) Lískový oříšky, celer, hodně cukru v kratší době a možná i něco dalšího.

                                      0 0
                                      • kankrlicek  

                                        Atopický ekzém – většinou nestíhají játra, půstem jim odlehčíš.

                                        0 0
                                      • Peslezedirou  

                                        Jo souhlas :-)

                                        Koukal jsem na sránky o opradovém půstu, který trvá 42dní (přesně nevím), lidi popisovali co se během průběhu dostane ven, nevěřil bych co se vešchno vevnitř skrývat.

                                        0 0
                                        • lokoj  

                                          co třeba?

                                          0 0
                                          • Peslezedirou  

                                            Použij googl : dlouhodobí půst

                                            Různé zpečené kusy čehosi, které tělo nezpracuje, snad i igelity, ekl všeho druhu…

                                            0 0
                                            • Biker jak Pes  

                                              Jako to vyserou? A běžně se to ven nedostane?

                                              Já si dám na oběd nudle s mákem a večer už je seru ven. To tak mám se vším. Jak už bylo řečeno, pokud jíš jako prase, tak se nedivím, že ti z těla lezou takové hnusy.

                                              0 0
                                    • Blazer  

                                      Med je lék a jako lék by se měl užívat, oříšky obsahují mnoho plísní a alergenů na které je dnešní zdevastovaná populace citlivá.. V době novoluní se tělo čistí a půstem v této době – 12 hod před, 12 hod po se vše násobí:)

                                      0 0
                                      • nitraq  

                                        Ty jsi bretharián, že?

                                        0 0
                                        • Blazer  

                                          Kéž by, těch ušetřených peněz:) Ale tato tématika je součástí celku, o který se zajímám…

                                          0 0
                            • Blazer  

                              Souhlasím:)

                              0 0
                      • JSt  

                        nene. s timto stylem vubec nemusis zadnou hladovku davat a ses furt zdravej. hladovku musi drzet ti, co vymyslijou picoviny neprirozene. ;-)

                        0 0
                        • Peslezedirou  

                          Právě že je hladovka přirozená, nepřirozený je se přežírat, kdysi si stěží jedl jednou za den :-)

                          0 0
                          • Yura  

                            Opravdu? Když si za dob pračlověka nasel mrtvou zver nebo si něco zabil, tak ses nenacpal co se do tebe vleze? Nemohl sis nic schovat do lednicky napotom, musel si se nazrat co to da, protože jsi nevedel, kdy budes met další moznost jist. Takze si trochu mimo. :)

                            0 0
                            • kankrlicek  

                              A dalších 14 dní jsi žral kořínky :)

                              0 0
                            • Peslezedirou  

                              Viz kankrlíček výše

                              Se mi líbí, jak tě šokovalo, že jsou lidi kteří občes nejedí :-)

                              0 0
                            • Blazer  

                              Kolik té zvěře ulovil nebo našel? Jak daleko za ní musel putovat, kolik energie vynaložil aby ji našel nebo ulovil? Přirozená je střídmost a občasný půst. Zajímavé jsou zdravotní osudy např. vzpěračů, kteří do sebe denně prali velké množství jídla, většinou kvalitního, defakto se „přežírali“, není mezi nimi zdravého…

                              0 0
                      • Blazer  

                        Potřebuješ hladovku, v těch objemech co jíš, je potřeba odpočinku pro trávící systém a vyčištění se, mimo jiné…

                        0 0
              • Blazer  

                Jistě, dieta a změna stravy Zajímavá kniha na toto téma a navíc od uznávaného odborníka – http://www.dobre-knihy.cz/…-zdravi.html – nenechat se odradit popisem:)

                0 0
              • Peslezedirou  

                Jo, ve starých knichach je toho hodně, rika se tomu půst.

                0 0
            • JSt  

              jako samozrejme znam kolobeh hovna v prirode, ale ono opravdu telo cerpa ziviny ze strev?

              0 0
              • Rychlej turista  

                Jo, většino přes tenké střevo a něco přes tlusté, hlavně vodu.

                0 0
                • Blazer  

                  Ano, a je li stěna oslabena, zanešena, ztuhlá, pak se jen velmi malá část živin dostane tam, kam patří a kde je třeba.

                  0 0
              • Baba-Ji  

                pres co jsi myslel?

                0 0
    • Kejmil  

      Můžu se vyjádřit jenom k tomu chlastu, piju Nutrend Unisport http://www.nutrend.cz/…nisport.aspx a určitě můžu říct že když nic jiného tak to aspoň nějak chutná, a prý to něco dodá navíc i do těla místo normální vody.Jsem spokojenej, je to vcelku pohodovej soček.

      0 0
      • bosmilan  

        I na krátké vyjížďce piju toto… čistá voda mi při sportu nechutná (doma piju vodu bez problému)…vodu ze šťávou taky moc nemusím …ale ten nutrend mi chutná a piju ho i i při celodenních výletech.A že to stojí peníze,tak to vůbec neřeším,protože to množství co z toho člověk udělá,tak to je minimální investice.

        0 0
        • Kejmil  

          Jakákoli vyjížďka, kde tahám Camelvak to liju, plný souhlas cena a množství dobře chutnajícího sočku je pro mě ůžasná.A jelikož osobně když vyjedu jen před barák tak už mám litr vypocený, tak to doplnění minerálů a nějakých vitamínů potřebuju jako sůl.

          0 0
    • kralovek  

      Ja jsem dlouho jezdil na citronovy ledovy caj.

      Ledovy samozrejme jen podle nazvu :o)

      Chutnal mi .. coz je hodne dulezity a byl hodne sladky … fakt to dobre doplnovalo energii.

      Jeho nevyhoda byla je to chce camel bak vzdycky hned vycistit jinak se strasne zasere … a to je docela otravny. A pak kdyz mi prestal tesnit camel … tak to bylo dost nechutny mit olepeny sladky zada … bleeeee fuj.

      Takze na vyjizdky ted vozim jen cistou vodu … zaruka ze po celou dobu budu pit jen to samy … a pak se taky muzu spokojene vybodnout na naky cisteni :o) … nebo aspon ne tak casto ;o)

      Na zavody vozim power bar … nakej max nevim co – zlato cerna pixla. Ale je to docela hnusny … uvazuju ze zase zacnu s tim ledo cajem. Akorat je blby ze behem zavody budu muset menit „palivo“ pac ten caj na obcerstvovackach fakt nemaj :o)

      0 0
    • pocestny  

      Tento víkend jsem zas měl zážitek z hor, dobře zapadá do tohohle threadu.

      Pro všechny: Jdu/Jedu si takhle po horách a na každých 50 metrech vidím u kraje cesty ležet obal od Enduro snacku. Možná, že lidi z BikeFora nejsou původcem tohohle bordelu, ale určite nejsou ve většině. Je to spíš tím, že na ten konkrétní kopec vyveze lanovka kdejakého hňupa, který by asi bez cukru z Enduro snacku chcípl 1 kilometr od lanovky.

      Včera už mě to nasralo – každých 50 metrů – a to jen kilometr

      od lanovky. Tak třeba až uvidíte takové prase, tak ho dožeňte a nacpěte

      mu ten obal hluboko do ******.

      Pro prasata: Opravdu vás, vy mistři světa, nechápu, proč když něco sežerete, tak jste takové slečinky, že nedokážete unést ten obal až k nejbližšímu koši, ale musíte si odlehčit a odhodit ho do trávy! Asi se moc čumíte na Tour de France, ale v normálním světě se bordel prostě na zem neodhazuje.

      0 0
      • Tina  

        1+

        0 0
      • Yura  

        Souhlas, jen teda slupky od bananu vyhazuju, ale to je priroda. :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          slupky od bananu, ohryzky..to patri do prirody..ale tady to nechamvam nekde kousek od cesty za stromem, aby to nedrazdilo oci.)

          0 0
      • Biker jak Pes  

        Už se těším, jak se teďka začnou všichni hrdě plácat po rameni, jak jsou zelení. :)

        0 0
      • Toman  

        Tak to bylo asi na Javorovém. Nebo Pustevny?

        Souhlasím s tebou, bordeláři, úplní sráči, kteří bez předraženého slizu nevyjedou. Je to móda. Ono, protáhnout mozkové závity ( použít selský rozum ) je totiž problém…když na netu psali…

        Stejně jako ten, co se tu nedávno ptal, zda může helmu umýt vodou a mýdlem. Hlavou jim patří před použitím zatřepat. A bordelářům naliskat a fest.

        0 0
      • xshreck  

        priznam se, ze vrsek obalu taky pri zavode odhazuju ( ukusuju a nestiham)… O:-)

        ale i tak ten obal slahnu do dresu pro mravence. mivam pak pekne olepene zada… navic nechapu proc lidi pri beznem jezdeni cpou do tela tyhle umele „sracky“ kdyz to jde i jinak.

        0 0
    • Adar77  

      před jízdou, po jízdě…vše řeší pivo, základ je zastavovat…

      Na hlad klobásku a pivo.

      0 0
      • stan.zak  

        To mi taky sedí, jen ještě před klobáskou dalším pivem zkouším, jestli je to opravdu hlad nebo ještě pořád žízeň.

        Třeba tady http://stanpilot.rajce.idnes.cz/…le.assko.cz/

        0 0
      • nitraq  

        Třeba pro mě je klobáska a pivo v půlce vejletu nesmysl. Dát si to, tak pak hodinu šmrdlám kolem rybníka kolečka tempem důchodce.

        0 0
        • Yura  

          Ale většina cyklistu jezdi jak tu prave pises. Proste na pohodu 15 km/h a za celej den ujedou mozna tak 50km s 3ma zastavkama na pivo a nejakou tu uzeninu. :D Je jasny, ze když jdes fakt na kolo s tim, ze jdes poradne sportovat a to telo nejak zatížit, tak by ta klobasa sla ven v prvním stoupani a ještě k tomu v tomhle vedru stejnym otvorem, jako sla dovnitř. :D Ale jinak furt lepsi aspoň jezdit od hospy k hospe, nez jen sedet doma a tam chlastat to pivo a zrat klobasy…

          0 0
          • nitraq  

            Jasně, většina tak jezdí. Ale proč si dávat těžký jídlo, když vím, že po něm akorát budu pomalejší?:) Nejde o to, jestli člověk jezdí obvykle rychle nebo pomalu, ale že tím těžkým jídlem se zaplácne a mě to akorát zvládne rozčílit, když vidím, že mi to do toho kopce nejede jako obvykle, což už samo o sobě není žádná hitparáda:D

            0 0
            • Yura  

              Proc Lidi jedi jidla s kterých jsou obezni, s kterých mají vysoky tlak, cholesterol, cukrovku, znicene zuby atd.atd.? Abych ti pravdu řekl pravdu tak fakt netusim. Mozna protože jim to proste chutna a nedostatek sebekazne a vule jim v tom niceni sebe sama nezabranuje…?

              0 0
              • nitraq  

                Taky možná proto, že jim ta strava prostě chutná, zdravotní rizika je netrápí nebo o nich nevědí a zároveň nezkusili zdravější stravu, po který by se cítili líp. Jejich život, jejich strava, jejich boj:)

                0 0
                • JSt  

                  zdravi je psychice. pokud si psychiku narusis jezenim „zdravych“ blivajzu, spis si uskodis. ;-)

                  0 0
                  • nitraq  

                    Co je podle tebe „zdravý“ blivajz?

                    0 0
                    • kankrlicek  

                      Myslím, že Jiřík míní konzumaci ,,zdravých" jídel kvůlivá tomu zdraví :) Všechno jídlo je zdravé za podmínky, že ho jíš s chutí a nepřežíráš se.

                      0 0
                    • JSt  

                      co ti prodaji v ruznych zdravych vyzivach a restauracich. kde vpodstate plati rovnost zdrave = bez masa. strasna poza. :-)

                      0 0
                      • nitraq  

                        Zelenina je zdravá, někdy chutná a fajn, ale maso je maso:)

                        0 0
                      • Baba-Ji  

                        to jsou vsechno takove ty vysledky ruznych PR/reklamnich/tren­dy tlaku. Zdrave je proste to, po cem se citis dobre, dlouhobe. Ale abys poznal, po cem se citis dobre, musis vyzkouset sirokou skalau stravy/zpusobu stravovani …k cemuz malo kdo dojde …a jen se necha vodit za nos ruznyma pseudo/nekomplet­nima radama nebo navodama

                        0 0
                  • jeffino  

                    tak statistika mluví jasně, 1.místo v rakovině tlustýho střeva apod.,tohle asi o psychice nebude, ale spíš o té české kuchyni+nějaký ty civilizační zlozvyky, já teda český jídla osobně moc nemusím, mám rád např italský nebo středomořský žrádlo a samozřejmě asie(ne vietnamský bistro)

                    0 0
                    • JSt  

                      u me taky statistika mluvi jasne. v somalsku umre v dusledku hladomoru daleko vic lidi nez na rakovinu. to o psychice nebude. ;-)

                      statistika neni hloupy obor, jen jeji pouziti by melo mit objektivni pozadi. takhle jde jen o to, co tou statistikou budes chtit ukazat. ;-)

                      0 0
                      • jeffino  

                        co je objektivního na hladomoru v somálsku?

                        V súdánu se jeden známej, co je vegetarián rozhodl, že bude pít jenom džusíky, na rozdíl od dalšího, co žral to nechutný velbloudí maso, ve finále to dopadlo tak, že zkolaboval:).

                        jako máš pravdu v režimu „přežít“ celkem seru na nějakou rakovinu:)

                        0 0
                        • JSt  

                          praveze na somalskem hladomoru nic objektivniho neni, stejne jako na te tve rakovine tlusteho streva. ;-)

                          0 0
                          • jeffino  

                            moje rakovina???je­žíšimarjá, co budu dělat, jsem z toho psychicky úplně na dně:-)

                            0 0
                    • Baba-Ji  

                      budes se divit, ale i do tohohle hodne zasahuje psychika

                      0 0
                  • Baba-Ji  

                    To kazdopadne, psychika ma nejvetsi vliv.

                    Urcite se ale shodnem na tom, ze psychicky vyrovnany clovek na tom celkove(nakonec jeste i s tou uz tak „dobrou“ psychikou)bude lip na „zdrave“(to zni hrozne, jak se z toho udelalo az hanlive slovo) strave, nez na te „klobaskove“ ;)

                    0 0
                    • jeffino  

                      není to tak jednoduchý, je tam spousta proměnných, jako genetická dispozice, klima, podnebí kde žijem(to ovlivňuje psychiku např.) atd.

                      navíc psychika není konstantní, těžko někdo bude pořád vysmátej jak po jointu:)

                      „psychika ma nejvetsi vliv“, takové freudovské, jako, že za vším hledej sex:)

                      0 0
              • Blazer  

                Ve zdravém těle zdravý duch a naopak, kde je poškozena duše, tam trpí i tělo…

                0 0
              • Toman  

                A proč tě to trápí? Ať si každý dělá co uzná za vhodné. To co popisuješ o dva odstavce výše potvrzuje skutečnost. Ale tyhle snad nelze považovat za cyklisty. Ti si na ně jen hrají, to jsou takoví ti pseudocyklisté, kteří ani nevozí náhradní duši, montpáku, obvaz, tak proč by se zatěžovali nějakou kvalitnější stravou? O cyklistice nevědí zhola nic, jen si pořídili nové er 29.

                0 0
                • jIrI___  

                  Jeden předsudek vedle druhého, jako z učebnice :D

                  0 0
                  • Toman  

                    To není předsudek, k jejich škodě je to skutečnost.

                    0 0
                    • Baba-Ji  

                      takze jsi potvrdil Jiriho slova :D

                      Kdybys napsal, ze statisticky je relite blizsi tva verze, Jiriho tvrzeni bys vyvratil a mel bys pravdu, lec tys jeho slova o svem zpusoby mysleni potvrdil;)

                      0 0
                      • Toman  

                        Ja jsem neřešil statistiku, a ani mě nezajímalo, že si Jiří myslí, že my se potýkáme s předsudky. Já jsem se Jiřího na nic neptal. Pouze jsem napsal, že tomu, na kterého jsem reagoval může být úplně fuk, co žerou jiní, a připsal jsem, že ty, kteří jezdí na kole od hospody k hospodě nepovažuji za cyklisty. Ti také nevozí náhr. duše a obvazy, byť mám povinnost i takovému poskytnout první pomoc, když se pod vlivem alkoholu smotá a omotám ho svým obvazem. Už jsem to několikrát zažil. To je bohužel skutečnost, ne předsudek.

                        0 0
                        • Yura  

                          Sorry, mozna se pletu, ale podle me nemá u sebe při svihu obvaz drtiva většina a to i tech zavodaku a opravdu skalnich cyklistu. Ja mam papirove kapesníčky to staci ne? :D

                          0 0
                          • Delkim  

                            nechte toho, já jsem takový důvěřivec že se toho pak chytnu a vozit ho začnu :)))

                            já vozím duši, lepení, kapesní klíče s nýtovačem a náhradní nýtek, montpáky a pak peníze, mobil, klíče od bytu a tyčinku(y) :)

                            na obvaz už nemám v zadní kapse místo!!! tak toho nechte :)))

                            0 0
                            • Yura  

                              Ja mam v dresu pumpička, duse, samolepky, 1 montpaku, 2 imbusy, mobil, klice od bytu, papirove kapesníčky a zradlo/piti. Když jedu dal od baraku, tak beru aj kartu pojistence, obcanku a peníze. Jinak nic…

                              0 0
    • Turbo  

      Potřebuju pár kilo dolu, todle asi není dobrý na dietu co? :-)

      BTW: Pět hambáčů a hranolky ještě jde, ale kýblík 11/11 + kýblíček hranolek jsou už moc… :@)

      0 0
      • Delkim  

        to je jídlo pro gotiky? :)

        když ti to chutná…

        0 0
        • Turbo  

          No jako, že já jsem goth??? :-)

          Jsou to sračky. Ale když už se tam stavím na záchod… ;-)

          Jsem hodně na cestách a občas se tam stavím a dám nějakou challenge, aby to mělo smysl.

          0 0
        • Turbo  

          Víceméně si nějaký jídlo udělám až k večeři doma a to už se snažím aby to bylo zdravý :-) :-) :-)

          0 0
          • Delkim  

            dobytek seš, ta černá barva ti zatemnila mysl :)))))

            0 0
            • Turbo  

              Díky za podporu :-) :-) :-)

              0 0
              • Turbo  

                Ne tak todle byly ukázky takovejch hustějších věcí, co do sebe člověk dokáže dostat, když má hlad a zrovna nic jinýho není po ruce. Jinak se snažím celkem zdravě jíst. Hold mi to občas ujede. Exsces.

                Kdo to má pořád žrát – samý těstoviny, rejže, bílý maso, ryby, zelenina, ovoce, bez éček, zvýrazňovačů chuti atp…

                0 0
                • Yura  

                  Ja si zase rad delam doma twistra. Kruti nebo kureci steheni rizky upeču, nakrajim na kousky, nahreju tortillu, dam do ni to maso a salat( nekdy i drezing). Je to fakt dobrutka a za par korun oproti tem srackam od KFC. Ty kureci stehna a kridla od KFC jsem mel jednou, stalo to sileny peníze a horsi kure jsem opravdu nejedl. Fakt sileny… Jinak to ze ti to občas ujede je normalni, to ujede uplne vsem, ale dulezity je, ze se drzis nejake te kostry toho zdravého stravovani. To ze si das třeba 5× do tydne nejakou pizzu, fast food, zmrzlinu, koblihy atd. je jedno. Ještě k tomu když sportuješ, ale clovek co se nehýbe a stravuje se stylem rano kobliha, odpoledne bageta s automatu a vecer parky s rohlikem, tak to uz je horsi. To pak takovému cloveku zacne jeho telo davat najevo, ze se k sobe nechova moc pekne… :)

                  0 0
                  • Turbo  

                    No to by se ani nedalo dlouhodobě vydržet. Třeba z toho KFC kýblíku jsem se dával do kupy celej další den…

                    Jak říkáš, dá se to i zdravě. Třeba blbej hamburger si udělám doma „čistej“ a tak dobrej jako málokde. U mekáče to je humáč.

                    Třeba jen v těch jejich bulkách je 14 přidanejch látek!!!

                    No to mi připomělo že i chleba se skoro nedá koupit čistej!!! Jen snad přímo od lokálního pekaře. Jinak je to samej škrob emulgátory atd. nebo rozmražený. Fakt síla, a to je to blbej chleba…

                    0 0
                    • Yura  

                      Jinak když uz pecivo, tak si dam tohle, slozeni ujde..

                      • obilí – žitný clz šrot 37 %
                      • žitná clz mouka
                      • voda
                      • slunečnicová semena 5 %
                      • sůl
                      • ovesná vláknina
                      • droždí
                      0 0
                      • Turbo  

                        JJ tydle folkorn jsou fajn, ale i když na ně cpeš různý věci tak se to nedá furt. :-)

                        0 0
                      • Turbo  

                        BTW, byl jsem u distributora co rozváží do hotelů a speciálek a ta kvalita ovoce a zeleniny je úplně jinde než v hyper super marketech, tam je to tristní. Cena je skoro stejná…

                        0 0
                  • Turbo  

                    Normálně jím takový jídla:

                    0 0
                    • Turbo  

                      Ohlídat i blbý suroviny je docela umění, to abys v krámu strávil tejden nebo kupoval jen to samý co máš zkontrolovaný.

                      0 0
                      • Yura  

                        Ja nekupuju defakto nic, zadnej výrobek, kde jsou pridavany ruzny konzervanty, dochucovadla atd.. Jen ovoce, zelenina, pohanka, jahly, ryze, brambory, maso, ryby, olivovej olej. Jedine co jsem dlouho pouzival a nedokazal se toho zbavit bylo grilovaci koreni na maso. Ted davam jen morskou sul, pepr, oregano, červenou papriku atd.. Zadnej glutamat sodny. :D Jo není to zabava si denne varit, je jednodussi koupit mrazenou pizzu a prdnout do trouby, ale myslim, ze to za to stoji. :)

                        0 0
                        • Turbo  

                          JJ přesně tak. Koření si taky mixuju sám. Nejvíc mi u směsí vadila ta hromada soli.

                          0 0
                        • Turbo  

                          Nejhorší je, že třeba ovoce a zeleninu taky dobře fejkujou!

                          http://www.stream.cz/…e-a-zelenina

                          takže kde nakupovat?

                          Škoda že nemám poblíž velkoobchod, nebo distributora.

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Koupit domek se zahradou a ovoce i zeleninu pěstovat. Pak člověk rychle přehlédne nějakou tu „chemii“ ve velkoobchodním prodeji, protože ta dřina na zahradě za těch pár brambor, mrkví atd. fakt nestojí.

                            0 0
                            • Turbo  

                              Spíš jen jako hobby. Ale ta chuť je fakt někde jinde. S tím časem je to fakt blbý, no.

                              0 0
                              • Delkim  

                                já pěstuji na chalupě hlavně rajčata, lilky, cukety, okurky a všechny možné bylinky

                                samozřejmě švestky, jahody, angrešty, rybíz, borůvky a tak

                                ovšem času to sežere strašně plus ty nervy, 4 dny na horách a ve skleníku bylo díky sviluškám jen taktaktak málem komplet po sklizni, tam se to množí geometrickou řadou, nejde pak odjet na týden pryč

                                ale pak to stojí za to, hodíš na gril absolutně čerstvý lilek, cuketu, čerstvě utržené rajče a ta čerstvá okurka? to je pecka…

                                spoustu času ušetřím kapkovou závlahou, ale i tak je to někdy náročný…

                                0 0
                                • Biker jak Pes  

                                  Hehe, s tou rychlostí růstu je to sranda. Skoro každý den nosíme domů 30 cm dlouhou cuketu. Na příští rok bychom ještě chtěli právě ty okurky a papriky, tak uvidíme. :)

                                  0 0
                                  • Delkim  

                                    cukety máte ve skleníku? to by byla škoda, zabere moc místa a roste krásně i venku

                                    do skleníku doporučuji plodiny u nichž skleník NÁSOBÍ produkci a které jinak venku rostou podstatně méně

                                    meloun, lilek, paprika, roubovaná okurka atd…

                                    jinak cukety doporučuji sklízet co nejmenší, z dob dávno minulých si lidi myslí, že čím větší tím lepší, ale opak je pravdou

                                    pak z toho dělali akorát tak bramborák nebo zelí… nesmysl!!!

                                    ideální je velikost 15–20 cm, dělám z toho různé salsy, do těstovin a smaozřejmě moje milované ratatouille

                                    0 0
                                    • Biker jak Pes  

                                      Cukety máme venku. :) Máme tuším 5 kytek a roste to šíleně. Právě to nestíháme ani spotřebovat, tak nám to přerůstá. Takže už to rozdáváme. :)

                                      Přiznám se, že jednou jsme z toho bramborák dělali, ale to bylo proto, že jsme už nevěděli co s tím. :D Nicméně chuťově to bylo mnohem lepší než klasický bramborák z brambor.

                                      Teďka máme novou knížku, kde je 140 receptů z cuket a podobných plodin, tak jsem zvědav. :)

                                      0 0
                            • Biker jak Pes  

                              Nesouhlasím. Letos máme první vlastní zahrádku s přítelkyní a ta vlastní zelenina je bomba. Teďka nám zrají rajčata a na ty se nemůžu dočkat. :)

                              0 0
                              • Delkim  

                                a už trháte? my v Polabí zatím jen koukáme a čekáme, je to proti loňsku posunuté, zatím dozrálo jen pár žlutých hruštiček

                                letos mám asi 30 rajčat

                                0 0
                                • Biker jak Pes  

                                  Teďka jsem pryč, ale odjížděl jsem ve středu a už tam byly některá rajčata červená. Jiná byla velká skoro jako pěst. Nádhera. :)

                                  Máme tu zahrádku v Olomouci. Ale pak jsem přijel domů do Opavy, kde máme taky rajčata a tady jsou ještě maličké.

                                  0 0
                              • jIrI___  

                                To je to nadšení z nové věci. Já od mala bydlel na vesnici a za barákem měl velkou zahradu a na to otročení na ní vzpomínám do teď. Když se k tomu přidali králíci a slepky, tak z toho mám noční můry do teď :D

                                0 0
                                • Biker jak Pes  

                                  Bydlím na vesnici dodneška a taky jsme měli zahrádku a taky jsme se museli starat, takže vím, co to je. :)

                                  Je fakt, že jako malého mě to otravovalo, ale teďka mi to vůbec nevadí. Zvlášť, když přítelkyně tím žije a maximálně ji to baví. :D

                                  0 0
                                  • Delkim  

                                    co já bych za to dal, kdybychom měli možnost mít ještě větší zahrádku…

                                    jako gurmán bych to fakt ocenil…

                                    ale je mi jasný, že jako dítě bych to určitě nenáviděl :)))

                                    jako ten prcek ze Slunce seno: zase králíka, už zase máme králíka :)))))))))))

                                    0 0
                                    • Biker jak Pes  

                                      Přítelkyně má v rodině myslivce a když tam jezdíme, tak je pokaždé něco podobného. Jednou kapr, jindy bažant, pak králík. Všechno čerstvě ulovené. Oni to tam umí ještě tak výborně upravit, že bych se toho ujedl. Není nad domácí jídlo! :)

                                      0 0
                                  • jIrI___  

                                    „…přítelkyně tím žije a maximálně ji to baví…“

                                    Tak to všechno vysvětluje, ty to v podstatě jen spásáš a ona obhospodařuje :D

                                    0 0
                                    • Biker jak Pes  

                                      No… tak napůl. :D

                                      Na jaře jsem tam strávil několik hodin a všechno to připravil. Navozit hlínu, udělat záhony, apod. Tu těžkou práci dělám já, zbytek nechávám na ní, protože to podle ní nedělám dostatečně dobře. :D

                                      0 0
                        • Biker jak Pes  

                          My si od letoška začali pěstovat vlastní bylinky a jídla, hlavně saláty, dostaly s čerstvým zeleným úplně jiný rozměr. :)

                          0 0
                          • Delkim  

                            přihoďte na záhon RUKOLU, některý druh je i víceletý, to pak dorůstá pořád dokola, má to hluboký kořen jak libeček, nevymrzne

                            rukola je naprosto famózní, zaplať pánbůh i za LIDL, tam je v podstatě celoročně v nabídce

                            stačí i samotná, jen lehce osolit, pár kapek oliváče a balzamiko

                            samozřejmě s rajčaty pecka a někdy na ní i nahrubou nakrouhám čerstvý parmezán a nasucho orestuji piniové ořechy

                            0 0
                            • Biker jak Pes  

                              Zrovna rukolu s balzamikovým olejem moc nemusím. Párkrát jsem to zkoušel a nikdy mi to moc nechutnalo. Připomíná mi to magi. :D

                              Jinak ty bylinky celkově rychle dorůstají. Když to člověk „sklízí“ každý den, tak to roste šíleným tempem.

                              0 0
                              • Delkim  

                                ono taky není balzamiko jako balzamiko, když si koupíš nějaké „archivní“ co zrálo pár měsíců nebo i let v sudu, tak to je jiná :)

                                to je pak nářez třeba i na vanilkovou zmrzlinu to nakapat, fakt že jo

                                nebo se dělá třeba švestkové balzamiko, to je taky nádhera!

                                já si balzamiko většinou svařím, přidám trochu másla a medu a redukuji, někdy i pár kapek portskýho, mám pak vlastní domácí balzamikovou redukci a to je teprve něco!!!

                                to si pak nakrájím na špalíčky parmezán a na to si nakapu tu redukci… mňam…

                                0 0
                                • Biker jak Pes  

                                  No, zas tak daleko mé kulinářské schopnosti ještě nedošly. Ale snad časem. :D

                                  Mě baví akorát péct buchty. :D

                                  0 0
                                  • Delkim  

                                    na ty já jsem specialista, z droždí peču poslední rok skoro pořád něco, co mám od září dietu a pevný trénink tak peču o to víc :)

                                    a pak to i nosím sousedům po baráku nebo vezmu i pekáč buchet do školky dětem na svačinu :)

                                    nahoď recept na buchty, nejosvědčenější

                                    hlavně ať je tam ale máslo a ne hera :)))

                                    0 0
                    • Turbo  

                      Zabere to celkem dost času.

                      0 0
                    • Radez  

                      Co je to u té rejže na první fotce? Hoď recept.

                      0 0
                      • Yura  

                        Vypada to jako nejaka zelenina/ovoce. Spis bych to zamychal s tou rejzou a je s toho rejze na sladko. Jako hlavni jidlo by to chtelo ještě nejake bilkoviny… :)

                        0 0
                      • Turbo  

                        Myslím že to byla cuketa a cibule. Otestovat cibulku do toho cuketu na kousky vařit a přidat sůl pepř. Dohustit trochou škrobu.

                        0 0
      • jIrI___  

        Tohodle bych se taky užral k prasknutí.

        0 0
        • witmar  

          mě tohle třeba nic neříká, nevim jestli je štěstí nebo ne ale u Mc jsembyl 3× a pokaždé hranolky totál přesolené a zbytek mi taky nechutnal… jediné co bylo dobré byla od nich snídaně..

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Taky tak, vždycky si tam čas od času zajdu, ale pokaždé se akorát naseru, protože to jídlo je fakt hnus a hlavně ten ranec za to taky není malý.

            Naposledy to bylo v KFC, kde jsem si koupil nějaký gyros v housce za 80 Kč. Masa tam bylo minimum a zbytek housky bylo vyplněné zelím. Takže houska se zelím za osm pětek. Alespoň, že tam mají ten bezedný kelímek, kde jsem jim vychlastal asi 2 litry coly. :D

            0 0
            • witmar  

              tak se vydělávají prachy :-) náklad 15kč prodej 80kč :-)

              A cílová skupina je velká… navíc to dlouhodobě podporuje i farmaceuticky průmysl :-D obézních je stále víc… mě děsí kolik vídám obézních dětí a to i fakt malých…

              Ale dnes není jednoduché si vybrat.. manželka byla na nějaké přednášce o mléčných výrobcích atd. a jeden z nejhorších jogurtů byla Activie, kterou lidi kupují s domněnkou že je to zdravé :-)

              0 0
              • Delkim  

                ona totiž ta Activie není jogurt, to lidi možná ani neví

                se schválně koukni na obal, je tam ACTIVIE a další bláboly, ale že by tam bylo slovo jogurt? to tam neni…

                zlatá Hollandie!!!

                0 0
                • witmar  

                  Přesně tak.. dnes se holt hřeší na lidské blbosti ale nejsem proti tomu. Kdo si dá práci a najde si to kvalitní tak bude spokojen. Lidi kteří říkají, že nemají na kvalitní potraviny ve spouste případě lžou sami sobě… neříkám že mají na exklusivní veci ale kvalitních a levných potravin jen hodně jen je třeba je najít..

                  0 0
                  • Delkim  

                    souhlasím!!! nadávají, ale přitom mají v nákupním vozíku samé nesmyslné barevné limonády, chipsy atd…!!!

                    dobytek to je!!!

                    já bych zavedl něco jako „zdravotní dozor“ v supermarketech, prostě kdo by měl takové věci v nákupním košíku tak facku a hotovo :)))))))))))))))))

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Neber mi chutě, zrovna tu do sebe láduju colu, chipsy a k tomu vodní dýmku :)

                      0 0
                      • Delkim  

                        okamžitě nástup k zrcadlu a ty facky tři :)))

                        hele, ale ty seš mladej a máš vlastní rozum, ale co mi vytáčí jsou ty tlustý děti… obezita jako kráva a plný vozík těchto „s.aček“ a rodiče jako že nic… tedy většinou mají taky nadváhu jako prase a asi si tím kompenzují to, že by se vedle hubeného vlastního dítěte cítili blbě nebo co…

                        0 0
                        • witmar  

                          přesně tak dospělý ať se cpe čím uzná za vhodné ale učit to děti je bohužel podle mě hodně špatná cesta, ty návyky si pak většinou nesou celý život a má to samo zdravotní rizika..

                          zas na druhou stranu nejsem určite zastáncem toho aby se to přehánělo.. :-)

                          0 0
                          • Delkim  

                            máme obrovský nárust dětské obezity, to není dobře…

                            když jsem byl na základce tak byl jeden tlusťoch tak na celou školu… dneska třeba čtvrtina dětí ve třídě už je na hraně!!!

                            mým holkám kupuji poctivé zmrzliny, nemám problém koupit jim hranolky když mi usínají v autě, dělám jim normální šťávu na pití, atd…

                            ale chipsy, sladké limonády, tatarky, tvrdé cucavé bonbóny, nadmíra sušenek, atd… to nesnesu!!!

                            nedělá mi problém holkám upéct buchty, bábovku, udělat Creme brulee, palačinky, atd… ale ty umělé hnusy kupovat nebudu

                            0 0
    • Turbo  

      Třeba todle je taky částečný řešení, ale ten čas co to bere.

      0 0
    • witmar  

      Ahoj zkus si přečíst něco o CHIA semínkách, já je dávám do vody a dá se z toho udělat i dobrý gel.

      Vlastnosti a složení těchto semínek je super… moc jsem tomu nevěřil ale minimálně pomáhají když mě bolí hlava tak si dám půl litru vody s Chia a do 15 min mám po bolesti.

      0 0
      • Yura  

        Jasny, ty sou super hlavne v tehle vedrech, pomahaji udrzovat telo hydratovane… Jo s tou zeleninou a ovocem je to naprd. Jestli mas moznost si sam na zahrádce pestovat, tak je to parada, ale kdo je z města, tak to ma tezky. Kdo ma dost penez muze si jezdit k farmarum nakupovat opravdove bio potraviny, ale většina lidi je rada, ze ma na ty marketove mutanty… :( Proto beru dost doplnku jako chlorellu, vitaminy, minerály atd.. Protože s te marketove zeleniny a ovoce tech latek do sebe asi moc nedostanu…

        0 0
    • Delkim  

      fotka z loňské sklizně

      ty přerostlé okurky jsem nestíhal ani trhat, ze skleníku ze 3 rostlin roubovaných okurek bylo přes 200 hadovek, ma­zec!

      a to jsou ty buchty, jak jsem psal výše

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Tohle ti závidím.

        Jinak ty buchty, zrovna mé nejoblíbenější! :D

        0 0
      • witmar  

        dobře Ty.. Lilky kráááásne :-) a žlutých rajčátek taky požehnaně… škoda že je to jen sezoní.. :-(

        0 0
        • Delkim  

          z nadbytku rajčat dělám Sugo Pomodoro jako to dělá Ital, jen asi dvě malé obměny tam mám

          http://www.sitalemvkuchyni.cz/…ugo-pomodoro

          loni jsem takhle zavařil asi 60 velkých sklenic, na zimu nádhera, hlavně na super rychlovky! stačí pak 5 minut a máš rajčatovou polévku, bolognese omáčku, špagety pomodoro, atd…

          a když to víc přisladíš tak máš za pár minut i rajskou pro děti, to pak sladím stévií a holky se můžou ujíst a přitom bez nesmyslného množství cukru co do rajské mnohdy dávají v restauracích a­pod.

          0 0
      • jIrI___  

        Co z těch lilků pak děláš? Já je měl jen jednou grilované a že bych si je dal s chutí podruhé, to asi ne :)

        0 0
        • Delkim  

          ne spousta, ale drtivá většina lidí ten lilek ugrilovat bohužel neumí, pak to nechutná

          ono to není snadné, musíš znát správný technologický pos­tup

          když se to udělá dobře, tak kam se hrabe cuketa, fakt, je to lahůdky, vždyť ve spoustě zemí je lilek nejoblíbenější a nejpoužívanější zeleninou

          fantastický je třeba lilek rozpůlit podélně, udělat podlouhlé zářezy a naskládat to nich česnek na plátky 2–3 mm silné, pak osolit, opepřit, řádně zastříknout oliváčem a do trouby nebo na gril s poklopem, v troubě asi na 200 pečeš tak 45–50 minut

          nebo lilek peču zabalený v alobalu, úplně do změknutí a pak z něho dělám různé salsy

          nebo ugrilovat na plátky a pak různě naložit a nechat vychladit, zejména s česnekem, citrónem, balzamiko třeba, atd…

          fakt tisíce možností!

          mrkni sem: http://www.lilek.info/

          0 0
      • Yura  

        Jojo tyhle buchty byly u babicky skoro kazdej den a na obed klasicky kralik, kterého uz jsem fakt nemohl ani videt, ale jak ja bych si ho ted docela dal. To bylo detstvi, ale uz je to všechno v pr… :(

        0 0
        • witmar  

          s temi králiky to mám stejně… ted bych si dal a jak rád :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse