• Růža17

    Dobrý den, praskl mi rám Superior xp930 09. První co mne napadlo je zkusit pány z Fortu od nás jestli by rám nešel svařit, odpověď zněla že je to ve špatným místě a že by to nedrželo, leda že bych sehnal celej zadní díl ten, že by zvládly svařit. Teď moc nevím co s tím.

    1.Oprava – tady jsem ztratil trochu naděje myslím, že ve Fortu tomu docela rozumí.

    2. Koupit nový (bazarový rám) rám představoval bych si něco kolem 5000kč, problém je sehnat rám na který by mne šly kliky na bb30 ale asi by se dalo vyřešet prodejem a výměnou klik.

    2. Rozprodat komponenty a koupit úplně jiné kolo – za komponenty na supu bych mohl dostat tak max 10000 (optimismus)abych koupil nové (bazarové) stejně budu muset cca 10000 přihodit.

    Jen tak pro info: pán z Fortu mi řekl že jsem nejspíš měl uvolněnou patku a že se to o sebe nějak ťuklo a prasklo takže vina na straně supu asi úplně nebyla. (175cm, 73kg)

    0 0
    • rasto  

      jestli nemas vakl ve vydli (cimz sedmicky casto trpi), hlasoval bych pro volbu 2a) (tedy koupe noveho ramu a preskladani komponentu). ve vyprodejich jich najdes mraky.

      0 0
      • Růža17  

        Děkuji, pokud by jste měli nějaký návrh tak klidně můžete hodit odkaz, ani bazaru se nebojím. Výška 175, váha 73, zbytek bych musel změřit. Najedu tak 5000 ročně. cena těch 5000.

        0 0
      • marapara  

        Také bych přeskládal na nový rám, tohle vařit je nesmysl. Mi to ve sváru prasklo do půl roku znovu takto na patce.

        Já bych buď šel do MRX nebo pokud jsi ochoten dát 1000 kč nahoru jít do RB CRR. Já jsem do něj šel, když mi praskl GT Zaskar a nelituji. Solidní váha, docela vypadá bytelně, česká ruční práce, 5 let záruka.

        0 0
        • Růža17  

          Na RB jsem už koukal a určitě je mi simpatičtější než různý Spidery a MRX navíc bych mohl zůstat u zelené. Na rámy superior jsem jasně koukal výhoda je v tom BB30 bohužel 19 na kterou jsem byl zvyklý je jen v té červené a ta se mi prostě nelíbí a ta 16,5 no nevím jesli bych se na ní poskládal jsem právě přesně na hraně…

          0 0
          • marapara  

            Já letos to přeskládané RBčko z GT Zaskar budu mít v červnu 3 roky. Za tu dobu mám jen pár oděrek, které nejsou ani moc vidět. Docela mě překvapilo, že má o poznání masivnější – šiřší trubky, než Zaskar, ale váhově není těžší. Zaskara jsem vážil a holý rám L měl 1755 gr, což jsem čekal tak o 200 gr. méně. RBčko jsem nevážil, ale údaji u XXL velikosti tuším 1680 gr. věřím.

            Každopádně je CRR také symatičtější než nějaký Spyder atd. Ale třeba jsem se díval na nové MRX rámy a jsou docela hezké. U CRR se mi líbí, že je to strašně jednoduchý rám. Žádné pokroucené trubky, ale čisté rovné linie. Navíc mají stejnou zelenou, jakou chceš. Jestli jsi ochoten dát 6000 Kč, možná budeš ještě potřebovat jiné hlavko, na RB je semintegrované nebo jiný průměr sedlovky, tak tě bude čekat investice do pár komponentů. Já jsem toho ale nelitoval. Docela mě překvapila i kvalita laku, je hodně odolný. Můj roční nájezd je cca 7500–8500 km na HT. Takže reálně na něm mám najeto tak 24–25 tisíc km.

            0 0
            • Růža17  

              Musel bych měnit sedlovku a kliky… s tím BB30 asi nic neudělám… Jinak velikosti RB budu někde mezi M a L. Jinak děkuju za info ohledně RB. Změřím se pošlu do RB a budu zatím hledat další alternativy.

              0 0
    • jecnak  

      http://www.zbozi.cz/…

      Pripadne napis do Superioru, treba ti daj slevu na novy.

      0 0
    • bathed  

      otázka zní, kolik máš teď peněz ,kolik do toho míníš vrazit a hlavně kdy… protože když to vidím, asi bych přemýšlel o variantě – když už to tak debilně dopadlo – vevařit tam patku. Tím by se to zpevnilo a nějaký čas určitě vydrželo. Vidím to jako řešení za pár kaček a pokud ti to vydrží řekněme do konce sezóny…

      0 0
      • Růža17  

        Asi by to bylo určité řešení ale ta nejistota při vyjížďce za to nestojí. Zase investovat do super rámu se mi moc nechce protože kdo ví jak to bude vypadat s rozměrem 26" za dva roky.

        0 0
    • Růža17  

      Co říkáte třeba na toto:

      http://cyklobazar.cz/…10-vel-17–5/

      0 0
      • Růža17  

        Tak jsem zjistil, že sehnat samotný rám není vůbec jednoduché a všeude mají velikosti které se prostě někde neprodali, nebo to je force,spyder atd… Půjdu do RB CRR v zelené nebo černé a Supa se mi prý pokusí ještě svařit, tak možná bych na něm postavil kolo na popojíždění.

        0 0
        • nox159  

          tak sup je na urovni MRX, spyder… tak nevim v cem vidis problem…

          0 0
          • Evilcleaner  

            sup je teda o kus dál než mrx což je „pošlete kontejner těchto rámů“ nebo spyder „divej, tady zůstalo na skladě 500 ridley rámů které neprošly výstupní kontrolou“:-D

            0 0
            • nox159  

              nepodivam nic mi to nezobrazi… sup je to same – cinsky katalog…

              0 0
            • BLACK1E  

              Prosimtě podívaj se tomu pablbovi na profil než se s nim začneš dohadovat mozkem :D on ho očividně nemá

              0 0
              • nox159  

                ocividne mas supa…

                jinak co neni pravda na tom co pisu… ? sup je s cinskeho katalogu, jejich karbon stoji za prt vsechno to brutalne praska, fabrika se rozkrada…

                pokud vis vice klidne to sem dej ;-)

                0 0
                • Růža17  

                  Ano, Sup je čínskej, už podle toho že nedělaj žádný opravy a dokonce neseženou ani samostatnej rám… ale ne vždy znamená že čínskej je špatnej. Já ho měl rád, barva, váha, geometrie, design… Chci mít z toho kola trošku radost a to si myslím že RB splní.

                  0 0
                  • nox159  

                    cinsky neznamena smejd to netvrdim… ja jen tvrdim ze SUP znamena smejd to je cele…

                    0 0
              • Evilcleaner  

                nikdy jsem nerozuměl proč lidi na netu jsou takoví frajeři a nevidí si do huby. úplně vidím jak bys mi tohle řekl do očí.

                no a k věci. na sup zatížený nejsem. to co mám v profilu je kolo které jsem si postavil ze zbytků pro ježdění v brně kde dělám školu a na necelou tisícovku ročně to úplně stačí. ten rám je docela lehký 1550g v 19'' má dobrou geometrii, líbí se mi design a má neprosto tragický lak. nic víc a nic míň. stál mě 3000, je mi to u ******.

                kol na mrx rámu jsem postavil docela dost, nějaké i na spyderu a nějaké i na supu. u dalších mnoha jsem dělal servis. můžeš a nemusíš mi věřit, je mi to jedno, ale prostě sup je ještě zlatý proti výše zmíněným.

                0 0
                • nox159  

                  tedka moc nevim na koho reagujes, tou prvni vetou si myslim ze ne na me, ale zbytekem by se dalo rict ze na me tak nevim jaksi to prebat :)

                  osobne mam s tema kolama taky zkusenosti kvalitou bych si klidne dovolil srovnavat sup treba s MRX

                  jo supy jsou lehke ale za to dost praskaji ( nevim jak modely 2014 s tema jsem se nesetkal – pracoval jsem hlavne z 11–12kama a to byl des )

                  design je vec vkusu, ze je lak na prt to je realita ze praskaji to je realne geometrie je taky individualni… ale kdyz si vzpomenu na prvni 29" tak bych nerekl ze byly povedene…

                  jo jsem proti supum trochu zaujaty, kdyz k tomu prictu ty „veci co se dejou tady kolem te fabriky“ + kecy tech lidi tady o nich tak se neni cemu divit… :D

                  jinak taky jednoho starsiho supa mam, ram jsem koupil snad za 2000 vazi to nejak 1300–1400 v 19" a jako zimak nebo na popojizdeni na tenis… to stacilo, o tom ze je to mekke polemizovat jiste nebudu to je fakt :)

                  ( a tenhle nazor ti jsem schopny rict i do oci nemam s tim problem )

                  0 0
                  • Evilcleaner  

                    moje reakce byla na BLACK1E a je ten můj post zařazený dobře:-)

                    nemluvě o tom, že i kdybys mi se snažil tady nadávat jako on, tak bych to ani vážně nebral, ale vzhledem k tomu, že tě virtuálně ‚znám‘ tak bych to bral s nadhledem. ;)

                    nicméně mě dokáže vždycky vytočit když se oběví nějaký velkohubý mamlas a začne vykřikovat něco o pablbech a bezmozcích, viz obrázek:)

                    0 0
        • marapara  

          Já bych šel raději do zelené, pokud CRR. K té bílé vidlici se to víc hodí.

          0 0
        • Breakpain  

          Rámy v nižších cenových kategoriích, vyjmá značek jako RB (které rámy běžně dělají) jsou holt většinou z nějakých reklamací – kdy byly v háji komponenty a rám zůstal … Já takhle čekám na Madonu :-), abych přeházel komponenty ze stávající ;), protože kupovat nový se mi nevyplatí a už čekám dlouho :D, u prodejce mám zajištěné sledování … ale stále nic v mé velikosti. Jde o notnou dávku štěstí ;o).

          0 0
    • Růža17  

      Nakonec se mi podařilo sehnat člověka který mi to svařil. Uvidíme co to vydrží. Bylo mi SUPa líto :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.