• PjSky

    Ola, jede nekdo na Sudety letos? slibuji jen 120 km / 3000m

    http://www.redpointteam.cz/…y/index.html

    uz me povzbuzoval k ucasti jeden clovek, premyslim o doprave a ubytovani… pridal bych se do teamu.

    0 0
    • Shadow.1  

      Letos nejedu, příští rok 100%, musím toho ještě hodně najezdit :-)

      0 0
      • atak10  

        Jednou az budu dospely… tak pojedu ale musite uznat ze je to zavod pro fajnšmekry a sebemrskače. xDDD

        0 0
      • Kublaj  

        tak to se tam za rok potkáme ;))

        0 0
    • kolda  

      letos nemuzu, segra se vdava jdu svedcit :) nechtela uz hybat terminem, asi pro ni Sudety nejsou dulezity :)

      k veci – urcite jed, zavod je to krasny, super trasa, u nas neni moc zavodu, kdy vyskrabes na kopec a tu horsi cast mas pred sebou :) ake krasny prujezdy skalami, fajn lidi, urcite si to uzijes.

      0 0
    • Corbett  

      Už jsem myslel, že ubrali nějaký kopec. Píšeš 3000m

      No, . . . . . . a neubrali :(

      Pokud vyjde počasí, tak to mám v plánu. Po loňsku je co zlepšovat : – ))

      0 0
    • Pavel.ct  

      Jedu, už jsem přihlášený a celý srpen chci věnovat přípravě…

      0 0
      • PjSky  

        jojo, trenuju kazdy den s kamaradkou.. vydrz :D

        0 0
      • Bafoon  

        hmm jak vypadá příprava? tedy chápu že jezdíš ale kolik kde? cca, dík :-)

        0 0
      • ollivetti  

        Sudetský terén znám dobře, ale závod jsem ještě nejel. Kvůli chabé kondičce. Proto by mě zajímalo, jak bude probíhala tvá příprava, když jsi ji plánoval pouze na srpen?

        0 0
        • Pavel.ct  

          Jezdím zhruba 1 tis. km měsičně, v srpnu jsem zařadil 3 tréninky s délkou 100–130 km a aby to mělo zhruba 3000 m nastoupaných.

          0 0
          • ollivetti  

            Nojo, to jsou úplně jiný čísla, než dávám měsíčně já :-)))

            0 0
    • jIrI___  

      Nevíte někdo, jak je to s „ubytováním“ v tom BIKE CAMPU v městském parku Teplice n. Met.? Jsou tam nějak hlídaná kola nebo je člověk musí nechat napospas vedle stanu/auta?

      0 0
      • Rk880910  

        asi 2 uschovny tam sou, ve škole a vedle redpointu za 50,– nebo tak nějak.

        0 0
        • jakub  

          Prosím všechny, co se závodu zúčastní a dojedou den před atp. Nenechávejte, NENECHÁVEJTE svá kola v autech, na střechách vozidel, nebo kdekoliv jinde bez zajištění (tím zajištěním mám namysli skutečně hlídání). Nemohu si pomoci, ale bohužel musím konstatovat, že na Sudetech se téměř každý rok setkáme se zloději – profíky, kteří zde ukradnou několik kol, skutečně nezavdávejte nikomu příčinu k tomu aby vám bajka čornul, buďtě přehnaně opatrní, nezapomínejte, že cca 2km od Vás je hraniční čára s Polskem, jakmile kola zmizí, do několika minut jsou v čudu (Polsku) a nemáte de-facto absolutně žádnou šanci je dostat zpět. Nechci vás tímto nějak prudit a doufám, že na to zase nějaký blbec nebude reagovat přihlouplými odpověďmi a oceníte tuto informaci, bohužel, skutečně na tomto maratonu se kola ztrácejí vice než jinde… a to přes to, že hlídaná místa fungují…

          0 0
          • kolda  

            letos v Liberci dokonce zloděje chytli a předali PČR, já bych jim dal osobně někde v ústraní pořádně přes držku.

            0 0
          • Radek7  

            Netušíte někdo jestli bude úschovna v provozu v noci z pátku na sobotu a i ze soboty na neděli?

            0 0
    • Maty.dp  

      Pár 120 jsem už jel, tak snad dám i ty SUDETY. Najeto celkem je a tak ještě aby bylo trochu i počasí. Přihlášený jsem tak doladím formu a jedu. Doufám že to bude taková parádní trasa jak všichni tvrdíte :-)

      0 0
      • gunrita  

        SUDETY jsou vážně pojem! jela jsem už snad vše co se u nás dá jet,myslím tím hlavně dlouhé tratě…včetně DRÁSALA 120km…ap.

        Musím konstatovat, že Sudety jsou nekompromisně nejtěžší a zárověň nejkrásnější co se v našich podmínkách dá jet!!! je to dost technické a to já miluju, je tam naprosto vše z bikeřiny!!! a prověří to každého kdo tomuhle sportu naprosto propadl…a dokáže si to užít se vším všudy!!!

        Sudety jsou prostě pecka! a rozhodně nejsou pro každého!

        Každý by to měl zvážit, sama jsem byla u toho, když mě dojel borec, na té krásné dlouhé, skoro brečel že už má fakt toho tak akorát…trápil se vkřečích, a to jen proto, že mu kamarád řekl: hele když už jsme tu, dáme místo 63km tu 123km ne???nebudem přeci měký!

        Takže je to na vaší úvaze, jak moc znáte sebe jak se dokážete kousnout!

        0 0
    • MirkoCarver  

      Ahoj, nemáte někdo GPX záznam letošní trasy, případně nevíte zda se letošní ročník liší od roku 2009?

      0 0
      • Blunderbuss  

        Myslím, že trasa bude stejná jako loni. http://www.redpointteam.cz/…t/index.html . Někde jsem sice četl cosi o snaze zatraktivnit (=zbrutálnit) první část trasy… tzn. před Zvětralým vrchem po zelené do Janovic, přes Krupnou Horu na státní hranici a po hraniční stezce na Libnou, Laczna, Zdoňov Bukovou Horu, Vernéřovickou studánku, atd… Ale soudě podle průjezdu první části trasy minulý týden to na změnu spíš nevypadá…

        0 0
      • lukas45  

        jede se skoro stejne jako loni a predloni, jediny co je vypusteny je navrat do Teplic a panelka z Teplic.. na nova trasa neprosla na CHKO

        0 0
        • jakub  

          tak tak a nutno uvést, že je to veliká škoda, protože by maso nezačalo až v broumovkách ale byl by to nářez hned od začátku, na druhou stranu, bylo by to hodně úzké, závodníci by asi dost stresovali, protože by nebylo moc kde předjíždět… Pro příklad, nejrychlejší by to jeli cca o půl hodiny déle a to nepočítám esli by bylo hnusně… škoda…myslím, že Sudety jsou the best of maraton v CR, nicméně náš kraj má ještě daleko větší potenciál, než využíváme..škoda

          0 0
          • Darkson  

            tu hraniční cestu po zelený TZ jsme jeli letos na jaře a je to asi nejdelší singl, co jsem kdy jel, snad 20 km nahoru dolu po kořenech a kamenech, prům. rychlost velmi nízká…nedovedu si představit na začátku závodu tam nahnat nělik stovek lidí. zašpuntovalo by se to a většina pole by tlačila

            0 0
            • jakub  

              toto si myslim podobně.. nicméně… ještě před tímto singlíkem Tomas vymyslel trasu po poměrně dost technické, ale široké kamenité cestě, kde věřim by se to dost protrhalo… Když jsem to ale celý projížděl, představoval jsem si takové ty nadšence na HT co to jedou jednoduše zkusit… myslím že většina takových by nedojela ani do Broumovek… poprvé jsem tam jel na dost nafuněných pláštích a myslel jsem že se z toho… no pak jsem upustil a už to trochu šlo… ale na HT fakt mazec..

              0 0
            • crom  

              bylo to dobryy!pridal bych to tam hned:)skoda pro nas,plus pro chrty:)navic letos jsem chciplej,tak jsem i rad ze trasa bude jak je

              0 0
        • Blunderbuss  

          Z Bukový Hory se nepojede do Teplic a ta otřesná nudná panelka taky nebude? Žádná škoda! Ale jak se teda pojede Z Bukový Hory? Dolů na Vernéřovickou studánku a pak rovnou na Bohdašín?

          0 0
      • Sibstr  

        Tak konečně nahodili na web aktuální mapu letošní trasy, oproti loňsku dvě změny. Mapa Sudety 2011

        1. Trasa závodu se nevrací do Teplic, ale z Bukové hory se jede

        k Vernéřovické studánce, kde je první občerstvovačka (náhrada za občerstvovačku ve Zdoňově a v Teplicích ⇒ o 1 občerstvo­vačku méně)

        1. Trasa nevede 2× přes Machov, ale místo druhého průjezdu Machovem se

        jede přes Bezděkov nad Metují.

        0 0
        • ¨MZ  

          V týdnu jsme byli celou trasu projet. Nový úsek Libná-Zdoňov-Buková hora-Vernéřovická studánka je celou dobu po lesních, polních cestách, ucpání trasy vlivem množství lidí nehrozí. Pozor na sjezd z Bukové hory, ta šotolinová cesta je dost vymletá od vody, není to nic těžkého, ale hlavně jezdci krátké trasy dovedu jezdit dost bezhlavě, tak aby se tam někdo nesmotal, pojede se tam hodně rychle.

          Vodní zámky jsou o dost jednodušší, k tomu prvnímu schodu, co se jezdil vpravo, někdo navalil pár kamenů a už tam není taková díra, tak se to nechá bez větších problémů sjet.

          Na Hvězdě je vyjetá nová stopa vpravo od klasické cesty, vede to rovně dolů, ale musíte se trefit mezi strom a velký balvan, místa na řídítka je tam opravdu málo. Mně se to povedlo jenom jednou, jednou jsem terfil balvan, jednou strom, jednou jsem se radši smotal ještě před tím, takže Hvězdu při závodě radši nejedu :-) Na klasickou cestu na Hvězdě si zatím netroufám.

          Jinak mi celá trasa přišla nějak míň poznamenaná vodou než loni, to bylo hodně vymleté, ale možná to byl jen pocit. Tak zbývá jen doufat,, že bude sucho, když by mělo pršet, tak nejedu.

          0 0
          • crom  

            a proc to ty lidi delaj 8-O.kdyz to nedam tak to sejdu,furt lepsi nez tam stavet berlicky:(pristi rok by to mohli vyasfaltovat

            0 0
            • smallbrother  

              …on to nějaký dobrák před závodem zase rozebere. :)

              0 0
              • jakub  

                ad1 na hvězdě jsem na to koukal… přemlíkuju to… pojede se jen tam, kde je trasa.. v žádném případě nebudu trpět nějaký objížďky ani ochranáři na to nejsou zvědaví, , vodní zámky, škoda, asi to nestihnu dát do původního stavu, tak snad nějací diváci…

                0 0
                • Kaufi  

                  Zámky nech.nebo je pudu zas poskládet když nehodíš kameny z kopce.

                  0 0
                  • jakub  

                    vzhledem k tomu, že ty kameny jsou větší než ty.. tak jsem v klidu… asi toho moc neposkládáš hih

                    0 0
          • MirkoCarver  

            Před 14-ti dny byly Vodní zámky ještě bez úpravy.

            Jsou ve výjezdu na Honský Špičák pokácené stromy přes cestu, nebo je to už uklizené?

            0 0
            • ¨MZ  

              Na Hoský špičák už byl tuším jenom jeden strom před cestu, ten se nechal přejet. Ale stoupání na Hvězdu bylo pokácených stromů dost, museli jsme nosit, to je ale fuk, jezdíme v lese, tak se s tím musí počítat.

              Foto upravené Vodní zámky

              0 0
              • Cryzyy  

                to vypada, ze vlevo kde to jezdim to uz asi nepujde – podle fotky to vypada, ze tam je na „dopadu“ nejaka hranka…

                Nemas vyfocenou Hvezdu a Vaclava ? Hlavne ne zadnou fotomontaz, abych to neposlal nekam jinam :o)

                0 0
                • ¨MZ  

                  Fotka výše je z toho prvního schodu, většina to tam jezdí vpravo a pak hned točí vlevo. Ty kameny jsou přidané jenom uprostřed, celé vlevo jsem ani nikoho neviděl, že by to někdy jel.

                  Václav je furt stejný.

                  Na Hvězdě jsem zkoušel jenom tu novou stopu, tam co se to jezdí obvykle je to taky beze změn. Fotky to stejně zkreslujou, vypadá to na nich jednoduše.

                  Poslední možnost zastavit před tou dírou mezi kamenem a stromem je asi pět metrů nad tím, pak už je sklon takový, že už to nejde a musí se jet. Podle rýh na kameni jsem nebyl jediný, co se tam nevešel :-)

                  0 0
            • jakub  

              laudonovy valy jsem uklidil… dostatečně pro průjezd na MTB

              0 0
          • indoorajn  

            ach jo :( neni Vaclav taky zbytecne vysokej? :)

            0 0
          • gunrita  

            ahojda! musím poznamenat, že jsi mne vážně rozesmál u té části o bájném sjezdu HVĚZDA :))

            0 0
        • crom  

          doufam ze nejedes.nechci cumet na cekam v cili:)

          0 0
          • Sibstr  

            Si piš, že jedu. Takovou lahůdku, jako jsou Sudety, si nemohu nechat ujít;-) Takže čekám v cíli:-D

            0 0
    • bromden  

      Předem se omlouvám za porušení pravidla „sudety = dlouhá trať“ (takže tento dotaz sem k tématu Sudety, stricto sensu, nepatří), ale:

      … dá se krátká ujet bez tréningu, s najetými 1000km za posledních pět let, bez nášlapů a bez jakékoli techniky jízdy přesahující jízdu po pěšině?

      0 0
      • Smazaný účet  

        jelikož to každoročně jezdí místní „magor“ na různých kolech typu ukrajina a skládačka tak si myslím, že bys to v klidným tempu ujet mohl. Tím nechci snižovat výkon toho borce, bo před ním smekám (narozdíl od těch co dojíždí za ním :-))

        0 0
        • bromden  

          Díky za info.

          Já bych to asi ujel, páč šedesát kilometrů po kopečkách dá člověk za odpoledne v Brdech, ale jedu jen na čumendu a na bar, protože na dlouhou si zas nevěřím. A neb neznám trať, tak jsem si nebyl jist, jestli to v případě kamarádky co chce nejen na výlet, ale mermomocí „závodit“, není pokus o sebevraždu nebo sabotáž akce :-)).

          0 0
      • jakub  

        jo dá se to…

        0 0
    • heretik  

      Měl by někdo volné místo z Prahy (a zpět) s návratem nejpozději v neděli ráno?

      0 0
      • PjSky  

        icq.. odjezd patek, navrat nedele, spis sobota, podle dojezdu.

        0 0
        • karliner  

          hehe, jestli plánuješ návrat podle dojezdu na neděli, tak si asi moc nevěříš :-)))

          0 0
          • jakub  

            tak to je bozi…

            0 0
            • PjSky  

              je to kun rejpavej… :) doufam ze mu praskne ram v pulce, pak si popovidame o navratu.

              0 0
              • PjSky  

                blbost

                ad 1 nehlasoval ze jede (ale muze jet)

                ad 2 je lepsi pekna serie defektu, tak 4–5 v rade, to se taky stava. S prislusnym zebranim o nahradni plast nebo zaplaty. To cloveka zdrzi…

                0 0
        • heretik  

          Tak to vypadá, že tohle možná neklapne (viz níže, zdravotní problémy), opakuju tedy dotaz – ještě někdo s volným místem na člověka a kolo z Prahy?

          0 0
    • jeffino  

      Pokud si to někdo rozmyslel a prodává startovný, tak koupím, samozřejmě na dlouhou, kdyžtak písněte mejla.

      0 0
    • skier  

      Čau rajdři.Využil někdo ráno bikerskou snídani?Co to je?Co tam je?Dá se na ni spolehnout pro ranní nafutrování?

      0 0
      • Corbett  

        Koukám, že se noha asi hojí, když přemýšlíš, kde a jak se nadlábneš: – ))

        0 0
        • skier  

          No dělám pro to všechno.Vymyslel jsem si práci v kanclu.Noha nahoře a na ní mražená kukuřice :-)Otok už sjel ke kotníku.Taková duhová ponožka :-D

          0 0
          • Corbett  

            Pracuj na tom, poslední aktualizace předpovědi počasí je docela optimistická :-)

            0 0
      • capo  

        Dával jsem si ji loni. Klasický švédský stůl, čaj, kafe, rohlíky, chleba, šunka sýr máslo med apod. Bikerskou bych to nenazval…

        0 0
    • sramas  

      zdarec. o vejkendu při projíždění trati se mi podařilo někde vyklepat multiklíč od crankbrothers­..kdyby to nějaká dobrá duše našla a vrátila, tak má u mě pívo;) jinač tady v sudetech zhruba od 16hod chčije a docela fest. během tejdne zas hlásej další déšť. letos to bude dobrej hardcore si myslim:)

      0 0
    • Kaufi  

      A zatím leje jak z konve.Sudety pojedu letos po 11.

      0 0
    • Hynas  

      Jaj! Takže bych si konečně sudety zkusil aji na blátopísku? :o)))

      0 0
    • bestom  

      Možná budu mít jedno volný startovný na dlouhou za nemocnýho kánmoše,jestli se chystá někdo z hradce králové ,tak bych ho případně přenechal zadara

      0 0
      • JayDee  

        Chystam se, zadarmo to nechci, nejak se urcite vyrovname :) Beru to.

        0 0
    • ollivetti  

      Sudety jsou můj vysněný závod v prostředí, které mám moc rád, ale s mojí fyzičkou by to byla sebevražda a zbytečný zaměstnávání záchranky (už takhle říkají závodníkům Sudet „bezmozci“) :-) Jeden report z tohoto závodu už na stránkách máme http://www.bike-trek.cz/…y-ne-zavodne, ale kdybyste se někdo letos chystal, dojel a ještě měl plodné spisovatelské střevo na report, rádi jej „otiskneme“. Bohužel bez nároku na honorář…jak jinak. :-)

      0 0
    • malamala  

      Prosil bych o radu. Chci letos povzbudit své přátele na dlouhé i krátké a tak bych prosil o doporučení nějakých míst kam mohu dojet autem, povzbudit a zase přejet jinam … 1 místo na krátké + další 2 místa na dlouhé a potom přesun k cíli.

      Díky

      0 0
      • jakub  

        po startu bischofstein, pak hony, pasa… pak ale nevím esli stihnes Amerika, nebo přímo Slavný, pak Machov, pak Hvězda, pak cíl..

        0 0
        • Kaufi  

          Na Bischofsteinu nebo ve stoupání na něj,přejet na Horní Adšpach,pak Pasa-tam se dělí,pak dlouhá na Slavným,Machov,B­ezděkov,bufet na Hrázi-odtamtud je kousek Hvězda.Pak bufet pod Ostaší,Dědov a cíl.Tak bych to jel asi já.Vynecháš tím úsek na Broumovské straně.Od ameriky a z Božanova to je kus cesty.

          0 0
    • jakub  

      IMHO, mám tři volná místa na ubytování (postel, sociálka – wc sprchy, lednice, garáž pro kola ) vzdálenost cca 5km od startu – obec Žďár nad Metují tel. 606680988

      0 0
    • ferenc1  

      Prodám z duvodu nemoci se slevou startovný na dlouhou ,předání na místě .pište na email

      0 0
      • PjSky  

        njn, taky na tom nejsem nejlip, popraskala mi hnusne kuze na chodidle presne tam, kde je kufr, az na krev a dost to boli a blbe se to hoji. Mazu to Canestenem, nosim vzdusnou obuv ale nevim jestli to bude v sobotu k pouziti. Hlavne jak to bude vypadat po pouziti, to je oc tu bezi.

        muzu vyfotit jako dukaz

        0 0
        • McBlacky  

          to bych asi nepokoušel, tyhle věci jsou pěkný svinstvo. To jsi ale musel mít problémy už déle ne?

          0 0
          • PjSky  

            predloni mezi prsty, vyleceno okamzite. mam podezreni na sprchu v jednom fitku kam sem si sel zkusit spining.

            Letos to bylo naprosto v pohode i v tech nejkrutejsich vedrech..

            Objevilo se to kdyz sem jel v patek autem do Brna kolem 10 a stal sem na spojce dve hodiny v ty sileny zacpe na 129km.. dva kamiony v sobe. pritom sem mel klimu, ale i tak parak, boty.. nic moc. Vecer sundam boty a cumim.

            a pak se objevila druha prasklina asi tak v utery, taky po delsi jizde autem.. si rikam kdo udelal chybu, jestli Bat'a nebo Ford.

            vypada to jak kousnuti, no nekecam :)

            http://www.csfd.cz/…ir-z-feratu/

            pro nepametniky:

            http://www.youtube.com/watch…

            0 0
    • venabch  

      Sracky neprijedou a meky nedojedou :-D

      0 0
    • Robbo  

      Chlapi pojedu Sudety prvně a řeším zda HT –9kg. nebo fula-12kg. Podle fotek a videa se řídit nechci. Nechám si poradit od někoho kdo to má najetý a měl by před sebou stejnou volbu jako já. Coby tam vzal? Obě to sou kvalitní kola a určitě bych chtěl honit nějakou zajímavou pozici.

      Moc dík za radu.

      0 0
      • prodi  

        HT

        0 0
        • ememem  

          nebol bych tak kategoricky, je to dost na hranici, ale pokial chce ist na umiestnenie tak mas asi aj pravdu.

          0 0
      • MirkoCarver  

        Pro radost z jízdy určitě fulla, ale pokud ti jde o výsledek tak asi HT, na výsledku se nejvíce projeví stoupání a tam bude rozdíl 3kg hodně znát.

        0 0
        • jeffino  

          od 60 km vejš už je znát úplně všecho:-)

          0 0
          • Jarman  

            Řeším stejnou otázku, HT nebo full. Jedu poprvé a cílem je spíš dojet ve zdraví. Prohlížel jsem videa, kde jsou jen vybrané pasáže, Hvězda a tak, takže ucelený obrázek o trati jsem si neudělal… Jak, ale vypadají cesty mezi těmito těžkými pasážemi? Kořeny, šutry, šotolina??

            0 0
            • jakub  

              ježiši… jeďte to, na čem se Vám jezdí dobře, pláště si vezměte jaký chcete, je to fuk… drapák se Vám stejně zanese a bude držet stejně blbě jako jemný vzorek, nafoukejte vidlu a ostatní tak jak jste zvyklí, není třeba kvůli tomu ani kupovat nové kolo, nebo speciální výbavu… esli jedete o první místo, tak myslím, že víte na čem to vodjet a jestli ne… tak bych si s tím asi nelámal hlavu… je to přeci jenom jednodenní zábava…pro nás, nadšence tak si ji hlavně užíjte a neřeště píčoviny… není to tak strašný, prostě maratonek…

              0 0
              • Jarman  

                Ok:-))..prostě mám dvě kola, tak můžu vybírat:-), toť vše..jedu poprvé, tak si zjišťuji nějaké podrobnosti o závodě..

                0 0
              • Jarman  

                Ok:-))..prostě mám dvě kola, tak můžu vybírat:-), toť vše..jedu poprvé, tak si zjišťuji nějaké podrobnosti o závodě..

                0 0
                • jakub  

                  esli máš najeto, nemusíš stresovat a ujedeš to ai na HTčku esli nemáš najeto, tak to stejně zabalíš nekde v Machově… tak je to na tobě… terén… super na poměry maratonů v ČR náročnej.. na poměry k tomu co může místní okolí nabídnout je to mírnej standard ale nic extra… máme tu ai těžší úseky kam nás ale zase nepustěj majitelé nebo ochranáři… fakt si s tím nelámejte hlavu… hlavně nasát atmosphéru dokonale zajištěného závodu, start a jedééééééém jinak je to asi jedinej maraton v Čr na kterým si myslím užiješ v plném rozsahu maratonskýho fulla ale já to na ht taky přejedu vpoho pokud mi budou síly stačit..

                  0 0
                  • Jarman  

                    Jojo, těším se..už jsem pár maratonů odjel včetně Kopřivnickýho drtiče, kterej se snad dá obtížností se Sudetama srovnat..odjel jsem ho na HT i na Fullu, takže ráno prostě jedno z kol naložim do auta a jedu směr Sudety:-)

                    0 0
                  • Jarman  

                    Jojo, těším se..už jsem pár maratonů odjel včetně Kopřivnickýho drtiče, kterej se snad dá obtížností se Sudetama srovnat..odjel jsem ho na HT i na Fullu, takže ráno prostě jedno z kol naložim do auta a jedu směr Sudety:-)

                    0 0
                    • gunrita  

                      ahojda! přidávám se, Sudety jak už jsem uvedla výše jsou náročné, a nejsou pro každého přesně jak říkáte, pokud máš najeto, tak to odjedeš na čemkoliv :)) ale já osobně po zkušenosti z loňska, bych volila full, který nemám, tak opět HT..:)) ten už se mnou zažil tolik že Sudety už ho nevyvedou z míry :))Zkrátka cca od 50km je to jako jeden dlouhej les plnej kořenů a rokle po řece! :))zkrátka pravá bikeřina!!!

                      0 0
                  • Corbett  

                    Ahoj Kubo. Jak to, že se vám nezobrazuje ikona ubytování na seznamu v mapách?

                    0 0
                    • jakub  

                      ahoj, protože už oficiálně nefungujeme… toto je jen výjmečně…

                      0 0
            • MirkoCarver  

              Pokud si můžeš vybírat, tak rozhodně fulla. Jsou tam krásný dlouhý rozbitý sjezdy, ve kterých si na něm na rozdíl od HT-čka odpočineš.

              0 0
            • kolda  

              jel jsem sudety 4× na HT a po poslednim rocniku jsem si radeji koupil fulla :) je fakt, ze v druhe pulce je clovek slusne rozbitej a vyklepanej.

              taky zalezi, co mas za kola, jaky full, jaky je tam vahovy rozdil atd.

              0 0
              • jakub  

                koldo, když by jsi nemel kde slozit hlavu… mozno u me…

                0 0
                • kolda  

                  diky moc za nabidku, ale ja budu tuto sobotu skladat hlavu na svatbe segry.. jelikoz budu svedcit, tak doufam, ze ne predcasne na stul :))

                  mrzi mne, ze nejedu, je to klasika, ale nektery povinnosti neukecas :) a termin posunout nechteli..

                  0 0
      • ¨MZ  

        tady je každá rada drahá. V některých místech bude rychlejší full, v některých HT a v některých je jakékoliv kolo spíše na obtíž, bez něj pěšky je to rychlejší, nemuselo by se tam kolo tlačit/nosit :-)

        Kterou z těchto tří možností zvolíš je už na tobě :-)

        0 0
      • nox159  

        to je divne ne 3kg rozdilu uz je relativne dost… kdyz beru ze kola muzes dat na toho fula z HT tak ten ful musi mit slusny zdvih teda… nebo je HT raketa a ful jek k tomu jen tak na blbnuti nejaky obycejnejsi…

        0 0
    • siskin  

      Mám jedno volno místo pro bikera a kolo z Brna. Odjezd v pátek odpo(dle dohody). Návrat So-Ne jak se bude chtít..

      0 0
      • siskin  

        Případně kdyby jel někdo z Brna a měl flek pro bikera s bajkem tak se přidám. Na benzín samozřejmě přispěju.

        0 0
    • Pavel.ct  

      Když už dnes u nás (UO) celý den chcalo, došlo i na přípravu… :o)

      0 0
      • capo  

        Hezký, nedal bys to někam je stažení? Super nápad…

        0 0
      • hurvajz  

        Hmm, ty na to jdeš vědecky…my co nevozíme žádný budík se necháme překvapit, co nás čeká.

        0 0
        • capo  

          Neřekl bych věděcky. Poslední maraton jsem jel bez tacho, protože jsem ho zapomněl. Ne že by to nešlo, ale ony se přeci jen lépe rozvrhují síly, když víš co tě čeká…

          0 0
          • jakub  

            hmmm to ja jezdim bez tachaku… jedu jedu rozjede se to.. a to vim ze mam cca 20km, kdyz zacinam chcipat, vim ze jsem na 70km, když me to uz neba.. je to 90…

            0 0
            • nox159  

              proc to jedes kdyz te to nebavi? ;-)

              0 0
              • jakub  

                no me to bavi… ale po 90km me to uz nebavi… ale to uz zase chci dojet…;-))

                0 0
                • nox159  

                  tak jed kratsi a vyhnes se tomu ze te to nebude bavit dojedes jak budes chcipat a to se vyplati ne? ;-)

                  0 0
                  • jakub  

                    noo kratsi je praveze nuda…, zadny teren ehm teda aspon pro me…

                    0 0
                • Corbett  

                  Letos jsi to proč zabalil Kubo?

                  0 0
                  • jakub  

                    popravdě… do Machova mi to jelo celkem uplně v pohodě nicméně má chabá netrénovanost mi cca 200 metrů před obžerstvovačkou dala jasně najevo, že to jednoduše není ono… dostal jsem takovou křeč, že jsem chvilku seděl na zemi a nevěděl jsem vubec jak se ji zbavit, nakonec jsem doklouhal na obžerstvovačku, kde jsem si dal cca 45 minut pauzu… pěkně jsem pozoroval, jak okolo mne postupně všichni projíždí až mne to otrávilo nadobro, ještě jsem to zkusil a „dostrkal na Bor..“, tam jsem si uvědomil, že kvůli té blbé křeči (ačkoliv jsem se cítil docela dobře) budu muset vystrkat ještě dalších x kopců a to mne uplně zlomilo… fakt mne nebaví strkání, tak jsem se otočil a jel domů vzhledem k tomu, že znám trať nazpaměť, jakožto pořadatel (mohu-li se tak označit) mám startovné zdarma a zároveň jsem politoval svého hliníkového rbíska, otočil jsem se a jel domů… Holt Sudety jsou pro méně trénovaného člověka fakt očistec a hlavně projev silné vůle, ten vzhledem k výše uvedeným skutečnostem nemám, jediná možnost jak dosáhnout toho, že to objedu je pořádně natrénovat a to je v současné době problém, protože ačkoliv bajkování fakt zbožňuju, tříletej prcek, rodina a nová práce je pro mne v současné době víc…nejsem nikterak zklamanej, až na Bor jsem vše sjel a vyjel, užil jsem si to taky ačkoliv jsem nedojel do cíle.. popravdě si myslím, že když bych to do cíle dotrápil, ani bych z toho nakonec nic neměl…

                    0 0
          • McBlacky  

            já to počítám radši na čas. kilometry jsou v podstatě nic neříkající údaj. Na závodě mám na tacho zobrazeny tepy, rychlost a čas jízdy, nepřepínám na km.

            Podívám se na výsledky rok, dva dozadu a odhadnu kde bych tak dojel. Docela to vychází, někdy se i překvapím lepším časem.

            0 0
            • nox159  

              tak ale kdyz uz jedes po nekolikate stejny zavod tak vis priblizne kde a v jakem useku jsi pokud jedes poprve je dobre vedet kolik km ti alespon zhruba chybi…

              ( cas v jakem dojedu si u neznameho zavodu neodvazim typnout… )

              0 0
              • McBlacky  

                potřebuju vědět jak dlouho ještě do cíle a podle toho dávkovat intenzitu. U neznámého závodu se stačí podívat jak dojeli ti kteří jezdí ± jako já a je to jasný ne? nebo víš, že tenhle ti dá 5–10 minut na 2 hodinách atd…

                0 0
                • nox159  

                  to jsou pak ty zkusenosti ktere asi zatim nemam…

                  vim ze lidi kterym dam na 30km 5 min mi muzou dat na 120km klidne i pul hodky… tak to mam tezke :D

                  0 0
                • karliner  

                  jsou některý závody a některý úseky, kdybych displej nejraději přepnul třeba na tetris…

                  0 0
            • capo  

              Náhodou, když znáš profil, tak ti km přesně řeknou jak dlouhej bude ten nekončící kopec. To může taky hodně pomoci ;)

              0 0
    • JakeF  

      Někdo místní, jak to vypadá na trati s vodou a blátem? Nějak ještě nevím, jestli se mi tam chce…

      0 0
      • jakub  

        chcije a chcije… vsude mokro…

        0 0
      • McBlacky  

        jel jsi jiný závody ve sračkách, dáš i tohle, když neprší den před a při závodě, je to ok ne?

        0 0
        • JakeF  

          Jel jsem ve sračkách kratší závody, jet 120km v tom písčitým bahně a ještě dát za to 600Kč za startovný a ještě víc za dopravu a pak pár tisíc za zrušený komponenty, to mi za to asi nestojí…

          0 0
          • ¨MZ  

            klid, minulý týden jsme tam jezdili a bylo úplné sucho. Zas tak moc nepršelo, takže se to vsáklo, zítra už má být celkem teplo, pršet už snad nebude, vítr to vysuší. Počítám, že ani nepřijedu s moc špinavým kolem. Žádné bahení lázně nehrozí.

            0 0
          • ¨MZ  

            klid, minulý týden jsme tam jezdili a bylo úplné sucho. Zas tak moc nepršelo, takže se to vsáklo, zítra už má být celkem teplo, pršet už snad nebude, vítr to vysuší. Počítám, že ani nepřijedu s moc špinavým kolem. Žádné bahení lázně nehrozí.

            0 0
            • jeffino  

              přesně, pokud nebude chcát v průběhu závodu nevidím v tom problem, a komponety ti odchází tak jako tak, to nezastavíš pouze oddálíš, za ty prachy to rozhodně stojí:-).

              0 0
            • JayDee  

              hehehehhehehe­hehehehe :D:D:D:D:D

              0 0
              • ¨MZ  

                tak „trochu“ vlhko bylo, no :-)

                Vypadalo to, jako by lilo ještě v noci před závodem.

                0 0
          • nox159  

            kdybys to jel tak pak dej vedet kolik te to v souctu stalo celkem by me to zajimalo… :)

            0 0
            • Greyhound  

              Vybornej byl rocnik 2001, kamarad tenkrat sice do cile po cca. 11h dojel/dosel, ale stalo ho to cely kolo, uz jsem ho na nem pak nikdy nevidel :-) Jedinej rocnik Sudet z 8 co jsem vdal a rozhodne toho nelituju.

              0 0
    • Kaufi  

      Včera večer přestalo pršet,dneska je zataženo.

      0 0
      • JakeF  

        A jak to vypadá na cestách? Pořád jsem ještě nenašel náhradní baterku do tacháče, tak bych měl výmluvu :D.

        0 0
        • bosmilan  

          cesty jsou bez problému a baterku si koupíš po prezentaci v cykloprodejně :-)

          0 0
        • karliner  

          je vidět, že jsi ještě nezkušený…

          ta prasklá noha z auta z čekání v koloně je mnohem lepší, nejenže tomu všichni věří, ale vzbudí to i soucit :-)))

          0 0
          • JakeF  

            Baterku už jsem našel, dal jinou sedlovku, zkontroloval stav tmelu, brzdovejch desek (tam pokud bude bahno, tak budu mít se zadní kapku problém, možná přibalím náhradní), tak už to vypadá, že asi pojedu :).

            Jak to na Sudetech bývá s bidonama na občerstvovačkách? Nějak se mi nechce montovat druhej košík, protože tam mám pumpičku, tak uvažuju, jestli si vždycky na občerstvovačkách vezmu novej bidon (pojedu doufám v první 50ce), nebo radši vzít ještě 0,5l do dresu, abych nemusel stavět a doplňovat.

            0 0
            • capo  

              Koukám, že ta padesátka neklapla, dokonce ani ta druhá ne :)

              Jaký jsou dojmy?

              0 0
              • JakeF  

                50ka byla hodně optimistická :). Ale ze začátku jsem se tam držel… Pak to byl totální očistec. Nějak mi to celkově nesedlo, plán byl jet to mírnějš, než jezdím maratony klasicky, což jsem pocitově i jel, ale tepák si usmyslel ukazovat opak, tak jsem to připisoval zimě a jel dál. Už asi na 40.km se ukázalo, že to nebude moc dobrý (takhle brzo mi normálně nedojde ani když jedu naplno), vodě jsem se snažil vyhejbat, ale ta mega louže pod mostíkem už nešla a namočily se mi kraťasy, což byl problém číslo 1, problém číslo 2 byla kombinace převodů 42–28+11–32, což bylo zoufale málo, chtělo to tu 36ku, takhle jsem musel do kopců dost silově a ve spojení s občasnejma pěšíma vložkama už jsem se začínal bát křečí. Problém číslo 3 byl pád někde okolo 50.km z vlastní blbosti (jezdci za mnou jsem uhnul v nevinným úseku mimo stopu a tam jsem to neustál), kterej už mi morálku podlomil úplně a navíc jsem si namočil a ušpinil rukavice, takže každej hrbol (a že jich bylo) bolel na dlaních. Tak jsem zmírnil a až do cca 100. km jsem se vcelku trápil a nohy nechtěly jet, navíc jsem přidal ještě jeden pád v rychlým sjezdu, naštěstí jsem dost stihnul přibrzdit a odnesla to jen brzdová páčka. Pak jsem se těch posledních 15km ještě trochu rozjel, udělal pár míst, ale už to bylo spíš z posledních sil. Nakonec teda 101. místo a čas 6:45, vzhledem k průběhu a že dlouhý tratě nemám natrénovaný, tak si asi jen těžko můžu stěžovat. Sjezdy byly vcelku fajnový, ne že by mě vyloženě bavily, ale když už jsem byl dole, tak jsem z toho měl dobrej pocit :). Vyjma těch pádů, Hvězdy a jednoho divnýho potoka jsem dal všechny, což jsem ani moc nečekal, zvlášť na mokru, ale kombinace RoR/RaR se znovu osvědčila. Hvězdu jsem původně zkusit chtěl, ale když jsem viděl tu bahenní oranici, tak jsem radši zvolil jistotu, než riskovat pád zbytečně.

                0 0
                • vsn  

                  hvězda zase tak šílená nebyla … dobrzdit před tou točkou doleva to šlo (pod schodama) a pak se to už jenom pustilo dolu … dole akorat jsem měl co dělat to dobrzdit :)

                  0 0
                  • Honzas  

                    jo dalo se, ja se pres sutr vlevo dostal dolu, akorat se pak lekl toho blata, trochu vic pribrzdil a slap si nad tim poslednim stromem pac jinak by byl muj.

                    horsi byla hvezda nahoru, ale to je jina kategorie;-)

                    0 0
                    • vsn  

                      hvězda nahoru byla dobrá no :D byl jsem dost vzádu (kolem 150 místa) takže to bylo už pořádně rozšlapany :D po chvili se mi přestalo točit i zadní kolo tak jsem ho chtěl nést, něž jsem zjistil, že 20KG kolo neunesu … vědět to dole tak ho vemu na hrb a byl bych vysmátej :D

                      0 0
          • PjSky  

            vikend bez ponozky a jezdeni v aute a je to skoro v suchu, dneska sedam najisto na kolo.

            0 0
            • karliner  

              Supr! Místo Sudet si můžeš střihnout P50.

              0 0
              • PjSky  

                no uprimne ja strihal tecsound folie, odrezoval karoserii a takove ty radosti pecliveho motoristy v predzimni priprave. kdyz nelze sportovat, da se pracovat. btw. sikovna folie. 1m2 vazi skoro 7kg http://www.vestin.cz/

                0 0
              • PjSky  

                nemuzu, musim jet sbirat hrozny na JM a dalsi tyden tam mame soustredeni sportovnich maseru, ovsem bike-friendly. Jenze nevim kde chtej jezdit, Palava a okoli je.. skoro nuda.

                Nejblizsi aktivita asi bude NAC2011 a tam se mi cim dal tim vic nechce… nakonec zahodim start a vyrazim na individualni trasu, citim to v kostech ;)

                0 0
    • hurvajz  

      Hlavně se den před závodem nehrabejete v kolech, víte, jak to pak dopadá :o)

      0 0
      • Bafoon  

        potřebuju odvzdušnit brzdy, vyměnit řetěz, dolít mlíko a zkouknout tlak/olej ve vidli – co se přitom může stááát :-D

        0 0
    • Bafoon  

      tož je to za mnou :o)

      předem se omlouvám Hyňasovi, ale na dlouhou jsem fakt neměl. Můžu začít výmluvama jako že mi bylo blbě, nemoh jsem se nasnídat a asi na mě leze nějakej bacil (přítelkyně zas něco dotáhla ze školy) ale on mi stejně dá dršťkovou takže ho peču :o)

      Jsem čekal pod tíhou vašich dojmů jak jsou sudety hardcore jak si zablbnu a prd :-( Sudetama(krátkou) jsem docela zklamanej. Čekal jsem nějaký asfaltový úvod ale od nějakého 10km jsem si říkal tak teď to přijde teď to bude to slíbené peklíčko a nepřišlo nic. Obyčejný jezdivý půlmaraton, snad i šumava je těžší :-( na 25–30km jsem byl už docela zoufalej. Pak naštěstí kolem 40–45.km byly dva sjezdíky to mě trošku namlsalo ale pak zas nic. Prostě hmmm krátká mi přišla o ničem, zklamání, vyhozené startovné :-( kdyby to nebylo trochu podmáčené tak snad ani nebyla sranda :-)

      foto:

      1. jsem nějak nepochopil – borec pak po tom jezdil okolo startu a přišlo

      mi že okázale dával najevo jak je mu to u zádě

      1. jsme v cíli chvilku kecali s přítelkyní a najednou jsem zjistil že

      mám odjetou dlouhou :-)

      1. může mi někdo říct prosím jak je to zpřevodované?
      2. můj fanclub
      3. v cíli

      Ještě bych se závěrem chtěl omluvit klukovi, kterého jsem dojel na posledním km a nějak jsem u té vracečky na asfaltu směrem na námko/cíl propad na brzdy – tak sorry :o) bylo to v pohodě, ještě jsem měl kam uhnout, nesejmul bych tě :o)

      0 0
      • obda  

        Jsem čekal pod tíhou vašich dojmů jak jsou sudety hardcore jak si zablbnu a prd :-(

        Krátký Sudety nejsou Sudety. Ty pravé Sudety začínají tam, kde se odpojuje krátká – a končí tam, kde se na ni zase napojí.

        0 0
        • nox159  

          ale je to dobre info a mi se to treba hodi… dlouhou bych nejel nemam na to a na kratke je to o nicem takze nema pro me cenu…

          0 0
          • JayDee  

            jj, lepsi tady kydat na BF a zjistovat ze vlastne nic nema cenu… tyvole nefnukej

            0 0
            • nox159  

              promin ale vy v hradci ani poradne nevite co je to kopec tak si tu moc nevyskakuj ;-)

              0 0
              • JayDee  

                rikas tomu, co dneska dojel dlouhy Sudety… FAIL

                0 0
                • nox159  

                  a co z toho ze jsi je dojel? ;-)

                  ale jo beru musel ses pochlubit, a ano jsi dobry :)

                  0 0
                • nox159  

                  divam se na vysledky a ne ze dojel ale zajel pekne jak se divam tak gratuluju :)

                  ale stejne to nic nemeni na tom ze v hradci nemate kopce :D

                  0 0
                • beeker  

                  jak se dívám na profil, tak tam opravdu žádný velký kopec není :)) ale jeto nahoru dolů, to je fakt…

                  0 0
        • Bafoon  

          mno… to jsem si říkal že to tak asi bude, škoda no.

          0 0
        • Cryzyy  

          Nemas vsemu verit, lide casto prehaneji.

          0 0
      • Honzis  

        a co teprv ten týpek co jel na ocelový silničce s cca 28mm hladkejma pláštěma! předjížděl jsem ho na Bišík, bohužel nevim číslo. Já se nějak zatáh po startu, pak mě to nebavilo mezi poli kde byly kaluže, sešel jsem dolů za Honským pasem ten chodníček k Americe a tam mě dalo snad 40lidí. Pak už jsme se naháněli s kámošem a trošku jeli, i tak 7:05hod, pro silničáře je to drsný, kor s vidlí DART co nejde zamykat a nefunguje tlumení odskoku :-) + véčka taky žádná hitparáda. No aspoň že ve zdraví! http://connect.garmin.com/…ty/113274896

        0 0
      • jakub  

        přesně tak, není účelem krátkých sudet dělat je těžké… maso jsou dlohé…

        0 0
    • capo  

      Letos oproti loňsku o mnoho méně bláta, ale i tak to celkem stačilo :)

      Já letos velká spokojenost, splněny všechny cíle. Zlepšení o hodinu oproti loňské první účasti na 7:32 a hlavně, cenné skalpy, všechno jsem sjel včetně Hvězdy (tu teda napodruhé) ;)

      Nejlepší občerstvovačka samozřejmě v Hlavňově. Super organizace, velké díky za takový závod.

      0 0
      • micu  

        Podle mne nejlepsi obcerstvovacka byla ta neoficialni (nevim uz jaka to byla vesnice) kde bylo skutecne pivo ve skle, domaci zakusky, neco grilovaneho atd.. Hezke od tech lidi. Zrejme jsi ji minul, protoze to bylo v mirnem sjezdu a pamatuji si, ze pred 2 lety jsem myslel, ze se jedna o vtip a nestavel jsem.. Jinak pichnout 200m po startu a pak predjizdet cca 500 lidi jednoho po druhem tomu prida jeste dalsi level. A Hvezdu pred tema lidma nedam asi nikdy, jak slysim ten hluk tak znervoznim a konec

        0 0
        • vsn  

          jo tu jsem přejel (nestihl bych zastavit) … zahledl jsem tam nějaký perníky s čokoládovou polevou jestli jsem dobře videl … ale zapsaná v propozicích snad byla …

          0 0
          • capo  

            Nebyla, ta je fakt neoficiální. Já tam ale nestavím, protože na občestvovačkách doplňuju energii tak abych mohl pokračovat, což bych patrně po konzumaci čehokoliv na téhle neofiko již nemohl :D

            0 0
    • Kaufi  

      Tak po deváté dojeto v čase 9,57.pokusů bylo 11.bláta akorát.

      0 0
      • Levhart  

        Oproti loňsku jsem mnohem líp, akorát jsem někde na 80.km přišel o přehazovačku – XT šaltr po cca roce vakl v ramínku a teď fatální selhání – vyhozená pružina ramínka.

        Takže chvíli na jeden převod a pak už jen koloběžka, pěšky nebo samospád. Nakonec 8h 14min :-(

        Ale dojel jsem no… :-/

        0 0
        • JakeF  

          Taková výmluva teda… Máš pro to důkaz? :)

          0 0
          • Levhart  

            To je zrovna samospád :-D

            To je ta vracečka těsně před cílem, kde jsem si vyměkle šlápnul? :-)

            0 0
            • JakeF  

              Jojo… Šláplo si dost lidí, pár jich to i skoro položilo a to jsem tam byl jen chvíli. Když si člověk dobře najel, tak to šlo projet i s dlouhým kolem, nejlepší byl týpek s Meridou, co si tam najel prostředkem, ale jak je to krátkej rám, tak se tam ještě vešel…

              0 0
              • Kublaj  

                Prej provokace :)) až podle toho blatníčku na vidli mi to kolo bylo nějaký povědomí :))

                0 0
        • Bafoon  

          klobouček… :o)

          0 0
    • Jituschka  

      Pěkně vám to jelo, respekt všem.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Svojí blbostí se mně podařilo na začátku Vodních zámků napasovat spodek přehazky do drátů, horní kladku na pastorky. Rozdejchat se to podařilo jen do stavu „na nedrncavým povrchu jde jet osmý, s výhradami sedmý pastorek.“

      Tak jsem dotlačila Zámky, začala stoupat, ale asi 2,5 km od Božanova jsem to otočila, sjela v protisměru k sanitce, ještě chvilku bojovala s přehazkou a pak to zabalila. Dojela k nejbližší vesnici, řetěz ještě lezl do drátů, tak další ohýbání, dojezd po silnici do Božanova, abych aspoň vyžrala občerstvovačku a pak po silnici do Teplic.

      Mrzí mě to. Moc. Prvně se mně podařilo opravdu pošetřit síly, jindy, i když si říkám, že nepřepálím, přece jen jedu minimálně prvních 30 minut rychleji než by se vzhledem k mý výkonnosti slušelo. Teď jsem se hlídala, i za cenu, že dojedu k dělení tratí mezi posledními. Sil zbývalo dost, vlastně jsem se cejtila líp než na zčátku, věděla jsem, že mám na to, abych při stoupání na Bor zrychlila a udržela to až do konce. Nálada perfektní. A pak tohle. :-(

      Mimochodem – nemáte někdo přebytečnou funkční patku na Luzifera? Už na jaře jsem sháněla na netu náhradní do zásoby a nic. Zbejvá ještě jeden obchod. Nechci měnit kvůli patce celej rám…

      0 0
    • Corbett  

      Nu což, tak se to pokusím i já zhodnotit. Po loňském, pro mě premiérovém absolvování Sudet jsem do toho šel s úplně jinou taktikou. Loni mě došlo snad těsně za půlkou a zbytek jsem se protrápil a po dojezdu do cíle jsem si řekl – už nikdy více. Člověku to ale nedá. Letos zvolená trochu jiná příprava a jinak pojatý celkový závod. Do místa, než se rozdělily tratě jsem jel totálně na pohodu. Pak jsem se do toho trochu opřel, ale bez nějakých zvláštních přeháněk. Můj cíl byl si ten závod užít bez nějakých ambicí na výsledný čas. Bylo ale mi jasné, že pokud se mi pojede dobře, tak i čas musí být pochopitelně lepší. Z kopce se mi jelo daleko líp jak loni, slezl jsem snad jen třikrát – Hvězda + dvě místa, kde jsem nechtěl riskovat, ale rozhodně jsem si to víc užíval, jel s přehledem a hlavně to bylo bez pádu. Stojky jsem také dával celkem v pohodě, dokonce jsem vyjel na Machovský kříž. Jelo se mi fakt dobře a užíval jsem si závod, tak jak jsem si přál a naplánoval. Jenže tak cca na 70 – 80km mě začal bolet nějaký úpon nad pravým kolenem. V podstatě jsem nebyl schopen vůbec šlápnout pravou nohou do pedálu. Dokonce jsem uvažoval, že to zabalím, ale co by mi to bylo platný. Neměl by pro mě kdo dojet, tak bych stejně musel na kole. Byla to totální bezmoc – fyzicky jsem na tom byl dobře, ale noha bolela. Kopce jsem běhal, protože tento pohyb mi nevadil. Do cíle jsem se protrápil v bolestech, ale docela čerstvý. Čas a výsledek nemá smysl komentovat, protože to není co bych pokládal za důležité ani v případě, že by se mi jelo dobře. Jinak, tak jak loni se mi zdál závod nad moje fyzické a technické síly, tak letos tento závěr musím přehodnotit. Chce to jet ale hodně hlavou : -)))

      0 0
      • skier  

        To, že jsi byl čerstvý bylo vidět už na tom,jak do Tebe večer padalo to náchodské pivo :-) Ještě štěstí,že fakt nechrápeš!

        0 0
        • Corbett  

          No, nepadalo – to třetí jsem nedopil, to se mi zas tak často nestává:-))

          0 0
      • kolda  

        me se neco podobneho stalo vloni, poslednich cca 30 km me zacalo brutalne bolet v kycli – bodava bolest pri kazdem slapnuti. dodnes si pamatuju, jak jsem ty posledni kopce sudlal na kasparka se slzami v ocich.

        tak snad pristi rok!

        a gratulace k dojeti:)

        0 0
    • Hynas  

      Vydařený závod, na to, kolik mám najeté, tak se jelo pěkně, tedy podle tepáku. Bahna bych přidal, to každopádně. :o)

      Skoro vše jsem vyjel, skoro všechno sjel…a jen jednou lehl, a to před Machovem na tom jediném kořenu. :o)

      A jako každoročně se omlouvám všem, které jsem (např. výjezdem Pánovkou nahoru na prostřední placku…) štval svýma kecama. :o)…tímto dodatečně zdravím celou elitu z Kašavy, trio Merida, červenou kudrnatku, calibristu s blatníkama…a samozřejmě exČuřici, která na mě v cíli holt nepočkala. :o)

      29 NEBRAT! SUDETY NEBRAT!

      0 0
      • skier  

        No jestli jsi to byl Ty na levém lýtku nápis 29 NEBRAT!!! tak Tebe skutečně nešlo přehlédnout :-))

        0 0
      • ¨MZ  

        tak na tom kořenu před Machovem jsem si taky ustlal :-D

        0 0
        • Cryzyy  

          ja na nej koukal, radeji nadhodil predni kolo a rikal jsem si ze tam je dost dobre pochystanej… a asi teda byl

          0 0
      • ¨MZ  

        Na tom kořenu před Machovem jsem se taky vyválel :-D

        0 0
      • Smazaný účet  

        haha, na 29 NEBRAT som sa tiež pekne zasmial…ale mal si aj defekt ak sa nemýlim…

        0 0
        • Hynas  

          Jen spadnutý řetěz mezi kazetu a výplet…naštěstí to šlo vyrvat. ;o)

          0 0
      • kolda  

        pockej, pockej, ja ti ty kecy vratim za ostatni na Bystricce nekdy k ranu, az budes poradne prositej :))

        0 0
        • Hynas  

          Pakliže budu ještě příští rok jezdit, tak ti za jakoukoliv hlášku při pozdním ránu budu jen rád ;o)

          0 0
        • teepeex  

          jestli pojedes solo, tak jedu taky

          0 0
    • Kurri22  

      Tak já to teda taky zhodnotím. Prvních 35 km samozřejmě totálně na pohodu, až jsem si říkal, co všichni maj. Od rozdělení tratí už pro mě, ale totální brutus. Několik sjezdů i výjezdů pěšky, některé sjezdy jsem dával celkem v pohodě (až jsem se sám divil). Od 90 km totální krize, už to nejelo ani na lehký převod, kopce jsem často chodil, prostě jsem totálně vykvetl.

      A teď to hlavní, podařilo se mi zabloudit (to muselo být max. 5 km před cílem), ikdyž jsem pořád jel podle značek. Najednou se dívám na tachoš, podle kterého mám najeto 125 km a cíl v nedohlednu. Takže suma sumárum 135 najetých km v čase cca 10:25.

      Cíl jsem měl 9 hodin, kdybych nezabloudil bylo by to zhruba 9:10. Chce to prostě víc potrénovat, ale psychiku mi ten závod vytrénoval pořádně. :-))

      0 0
    • raf007  

      Tak já to tedy taky zhodnotím. U mě převládá jediný pocit – humus. Kolo v humusu totálním, já jako prase, nohy mě bolej a stejně jsem to jel šnekoidně. Zkrátka letos jsem nejel ani jeden suchý závod :-(

      0 0
    • skier  

      No tak moc pěkné to bylo.Počasí optimální,mohlo být místy trochu méně mokro ale co už.Do rozdělení tras klídek a pohoda což se pak až do cíle vyplatilo.Vys­toupení ve sjezdech 3× a to pokaždé přes rodla+samozřejmě sjezd po prdeli z Hvězdy.Po těch pádech jsem si řekl hochu zklidni to nebo bude vrtulník.Pak už v pohodě.Těm,co jezdí Hvězdu se hluboce klaním a není jich málo.Nezaznamenal jsem nic co by mi vadilo.Fajn lidi na trase i okolo.Na občerstvovačkách nejlepší šátečky,naplněné bidony.Následky pádů bike ok a zbytek co je pod 5 stehů se přece nepočítá.

      0 0
    • Street  

      pár fotek ke stažení http://www.ulozto.cz/…ety-2011-zip

      0 0
    • crom  

      vykonnostne traged nejvetsi!:)ale co jel jsem si to uzit hlavne zkopce.sjeto vsechno.nikdo me zkopce nepredjel takze dobry:)pristi rok zas

      0 0
      • Hynas  

        Potvrzuji Franto, s tím svým žebřiňákem si tě předjet mohl dovolit jenom šílenec :o) Ale tak zase…jelo ti to pěkně ;o)

        0 0
    • crom  

      jo a lidi stydte se na Vaclavovi odvalenej sutr vpravo(ted lehoucka stopa),v Polsku u schodu taky navalenej kamen:( u Vodnich zamku taky.jste stim fakt trapny!

      0 0
      • jakub  

        joo… jsem z toho dost rozčarovanej, nestihl jsem tomu zabránit… a navíc ty kecy místních abych to nechal jak to je… prdlajs… pěkně to vrátím všechno zpátky…

        0 0
      • Gorgov  

        souhlas, jediny pekny misto byla hvezda :)

        0 0
        • capo  

          asi tak, všechny ty vyhlášený místa svou slávu tímto ztratí :(

          0 0
      • indoorajn  

        kdyz jsem tady pred zavodem psal, ze Vaclav je zbytecne vysokej, netusil jsem ze to nekdo vezme vazne a po prave strane zacne stavet cyklostezku… kameny jsou pryc, asfalteri to asi nestihli :)

        0 0
    • mireks  

      Za mne letos spatny… od zacatku se mi teda jelo paradne, ale pri odbocovani nekde u Bozanova jsem vlitl kam nemel, hodil mrchu a kolo spadlo bokem na nejaky kamen :( V Machove mi to kluci z Cykloservisu(?) zkouseli spravit (centrovani kola, rovnani patky), ale s prohnutou savli zadni stavby nic delat nemohli… A o dalsich 5km dal, v lese, v nejhorsim bordelu, uz to patka nevydrzela a rupla. Takze dalsi pul hodiny jsem hledal odhodlani se na to nevykaslat, rval jsem zaseknuty retez z saltru, menil patku, prodluzoval retez a snazil se to aspon trosku sestelovat. Nakonec se povedlo, ale funkcni byly vzdycky max 3 pastorky… Takze s touhle bidou (dvoustope vozidlo) a opatrne, at se to pode mnou nerozpadne, jsem nejak dohrkal druhou pulku zavodu do cile. Vsichni kolem kterych jsem se motal u Machova to dojeli za cca 7 hod, ja mam dobu jizdy 7:03, celkovou dobu na trati 7:45 :( A jestli nesezenu spodni vidlici zadni stavby, tak je kolo na odpis :( Jinak zavod fajn, misty pomerne dost blata, ale celkove se dalo… „Vyhlasene“ sjezdy jsem nedal jeste nikdy, asi si tam budu muset nekdy zajet potrenovat…

      0 0
    • capo  

      Koukám na poslední fotky co jsou tady http://www.zdenekfoto.estranky.cz/…sudety-2011/ a jsem překvapenej, že kolem Bischofeinu si to všichni zkracovali a nejeli podle značení – správně je to podle zdi až na silnici. Tak nějak mi to přijde jako nedovolené zkracování, byť jde o 50m. Co si o tom myslíte?

      0 0
      • venabch  

        Sejzdy budou vse je vymysleny jedinej problem je CHKO

        0 0
      • Bafoon  

        když závod/trasa tak jednoznačně objet, nezkracovat nicméně tohle je trošku placebo – objet to stálo určitě míň síly než ta zkratka

        jinak fotky super, biju tu hlavou o stůl :-)

        0 0
      • Cryzyy  

        Ja si myslim, ze nemas co delat a resis blbosti.

        0 0
        • capo  

          Tak se to taky dá vysvětlit. Ale pravda je jinde. Mě by zkrátit si trasu nikdy nenapadlo, považuju to za podvod. Kdyby to bylo označené, že jsou dvě varianty, z toho jedna kratší a těžší, tak to chápu. Jinak ne. Prostě to tak cítím.

          Pokud to považujete za naprosto normální, jsem asi „divnej“ já. Proto se ptám na váš názor. Jestliže to nepovažujete za porušení pravidel, rád si to příště taky zkrátím ;)

          0 0
          • JayDee  

            nema smysl resit… prast nebo uhod…

            0 0
            • Smazaný účet  

              ja myslím, že ani jeden to neurobil schválne, ja si tiež nespomínam, či som šiel až na koniec alebo som to tlačil…určite to nemalo na priebeh pretekov nejaký zásadný vplyv, takže by som to neriešil…

              0 0
          • bosmilan  

            já když jsem k tomu přijel tak jsem podle šipky myslel že to vede nahoru a ne kolem te zídky,takže si myslím že si to nikdo úmyslně nezkrátil,ale prostě to vzali rovnou a nic neobjížděli.

            0 0
    • obda  

      Tak nakonec zase par kol ukradli: http://hradec.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

      :(((

      0 0
      • TOMMI  

        Tak se hlasim.Mam za sebou nejhorší Sudety.Přišel jsem o svého mazlíka GHOST AMR 9500 mod.09.Jsem ještě neuvěřitelně nasranej.Penzion neni trezor.Kdyby ho někdo,někde zahlédl dejte vědět.

        0 0
        • Bafoon  

          a zrovna penzion není pojištěný proti krádeži? nekryje to jejich pojistka? četl jsem něco o vylomeném zámku

          jinak hnus no, co k tomu říct :-(

          0 0
          • TOMMI  

            Jo pojištěný je,ale pojistka je 14let stará a paní majitelka ji nemohla najit.Tak čekáme jak to dopadne.

            0 0
        • drbo  

          jak se k pripadne kompenzaci stavi penzion respektive ani nevim jestli po nich muzes narokovat nahradu skody ?

          0 0
          • karliner  

            Pokud penzion není pojištěnej – vyfuckuje je, pokud pojištěnej je, vyfuckuje je pojišťovna…

            0 0
            • drbo  

              zazil sem vykradenou lyzarnu u penzionu (pristupna pouze dverma z venku, klic mel kazdej ubytovanej, na kterym byla zodpovednost ze dvere zamkne), majitel nahradil vsem okradenym 90% z ceny lyzi. Tvrdil ze je pojistenej, ze uz se mu to stalo nekolikrat :-), ze pojistovna no problem.

              0 0
        • TOMMI  

          Je to neuvěřitelný,ale včera jsem obdržel peníze od pojišťovny.Krásný vánoční dárek.Přeji všem ať to vždy dopadne takto.

          0 0
          • Bafoon  

            můžu se zeptat jak to dopadlo konkrétně? Cena kola/vyplacená částka. Díky

            0 0
            • TOMMI  

              Katalogová cena 119 000,–.Uvedl jsem,že si bike cením na 80 000,– a tato cena byla vyplacena.

              0 0
      • camlost  

        kamarad v tom byl taky. Scott Spark (modelem si nejsem jist) s novými záplety od Hnoje.

        sekat ruce, neřádům!

        0 0
      • jpl  

        Jojo. Přišel jsem o svého Gary Fishera Sugar na XT. Spali jsme v autě, kola zamčená k autu a autem najeto na kola u tarasu. Ještě ve čtyři ráno tam prý byla Policie kontrolovat a kola u auta viděli. V půl šesté jsme vstávali a nezbyl ani zámek jen prázdna 30 cm mezera mezi autem a tarasem. Kdybyste někdo viděl GF Sugar z mého profilu, bud moc vděčný. Kamarád přišel hliníkového Treka, oboje custom built.

        0 0
        • bestom  

          Tak příště snad vybírat penzion podle pojištění,i když taky považuju penziony za relativně bezpečný místa ,oproti tomu nechávat kola zamčená venku ,což je pro zloděje ta nejjednodušší práce.My nocujeme každý rok v kempu v chatce,kde je kolo u postele,ještě sem neslyšel že by tam měl někdo problém.

          0 0
    • vsn  

      nemá někdo video nebo foto z hvězdy cca kolem 150. místa celkově? … startovní číslo 53 :D

      díky

      0 0
    • ¨MZ  

      video z Hvězdy

      0 0
    • indoorajn  

      tentokrat praskla lyzina SLR, nastesti pred Machovem a servis mel i sedlo (potvrzeni super zajisteny zavod, diky!), teda sedlo.. kreslo to bylo, malem jsem nedoosah na pedaly a jit za sedlo na Hvezde docela orech :)

      0 0
      • Sibstr  

        No mě tě bylo děsně líto, zrovna když jsem si říkal, že se s tebou jede fakt dobře. A pak když si mě dojel s vyměněným sedlem, tak jsem fakt čuměl, mám podezření, že kromě sedla ti vyměnili i nohy.

        0 0
        • indoorajn  

          njn nekdy to sedne jindy ne, ty jsi mi odjel zase na Krali, ani haknout neslo. Po lonsku kdy me totalne posekalo uz v pulce jsem to jel zadrzene a az z toho Machova uz nebylo na co cekat. Taky mi tam servisaci prej dali sedlo od nejakyho Cancellary :)

          0 0
    • Corbett  

      Nevím, jestli to sem už náhodou někdo nedával – za půl hoďky, v 18.55 začíná na Čt4 záznam z letošních Sudet.

      0 0
      • Smazaný účet  

        pekne zostrihané a dokonca som bol aj hodnú chvíľu v z­ábere :D

        0 0
      • Sibstr  

        Kdo to nestihl, tak jsem to hodil na uložto:-)

        http://www.uloz.to/…ety-2011-avi

        0 0
      • bosmilan  

        akorát by si měl ten komentátor prostudovat pořádně trať ,protože říct o „sjezdu k václavu“ že to je kolem 60. km u Machova a pak ještě pár dalších překlepů,to si myslím je na to že to dělá čt dost špatné a to není první případ,kdy říkali totální nesmysly i u jiných sestřihu z jiných závodů.

        0 0
        • jeffino  

          jj, ten sestřih byl dost propadák, o skutečnejch sudetech to nevypovídalo skoro nic, nezasvěcený divák musí mít dojem, že je to obyč maraton jako každý jiný, to je tak těžký poslat po trati 2–3 kameramany:-(…i amatéři mají lepší záběry:-).

          0 0
    • Corbett  

      Martin Šupich opět bezkonkurenční – http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • Smazaný účet  

      nejaké ďalšie galérie by sa nenašli?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.