Stavitelná vidlice - ala Manitou Black Platinum Air LO IT

15 nepřečtených
  • npeter

    Zvažuju upgrade stávající vidlice Manitou Black Platinum Air LO (100 mm) za obdobnou vidlici s možností regulace zdvihu. Chtěl bych minimálně rozsah 80–120 mm, nižší pro prudké výjezdy, jízdu po silnici, větší pro prudká technická klesání. Chci určitě vzduch a smysluplné ovládání, tj. ideálně páčka na řidítkách, ne nějaký šroubek zespoda nohy.

    Loni by mé požadavky rel. dobře splnila Manitou Black Platinum Air LO IT, která už ale letos není v nabídce. Máte někdo tip na alternativu?

    Neměla by být v ČR dražší než cca 15 tis. Kč.

    0 0
    • maxtor  

      Jednoznačně bych doporučil Rebu team U-Turn (pochopitelně s LO z řidítek). Rozsah je ale 85–115 mm. Řešil jsem to dlouho – taky mám Blacka 80/100mm a když půjdu do nové, tak tohle je jasná volba. V recenzích taky obstála víc než dobře. Cena u nás je kolem 14.500,– Kč.

      0 0
    • maxtor  

      Pokud by ti neseděl ten zdvih, tak je tu all mountain alternativa Reby – model Revelation se zdvihem 85–130:

      www.bikesport.cz/detail.php?…

      0 0
      • Lišák  

        Pokud chce rychle a pohodlně snížit/zvýšit zdvih, tak, dle mého názoru, není U-Turn zrovna to pravé ořechové. Nevim jak u vzduchových verzí, ale točení kolečkem u pružinovky musí být dost opruz.

        0 0
        • bam  

          Asi tak, kdyz chce hlavne menit zdvih, tak je neprakticky jakykoliv krouceni o vic jak jednu otacku..

          0 0
        • MlokCZ  

          Přesně tak, točení U-turnem je na častou změnu zdvihu úplně na …, i když tu někteří tvrdili, že ho často používají. U vzduchové to jde stejně blbě jako u pružinové.

          0 0
    • maxtor  

      A ta Reba je v akci tady:

      www.kupkolo.cz/…007_155/Akce

      Ta cena je hodně slušná…

      0 0
    • bam  

      IT je skvely, ale progress ho moc nedovazi, protoze s tim obcas jsou problemy. Nektery vidlice od Manitou ho porad jeste maji, pripadne by to tam slo dodelat. Zkus tam zavolat jestli neco s IT maji nebo jestli jestli maji aspon ten vnitrek a do neceho by to slo dat. Nebo koukat po netu jestli nemaji nekde toho blacka. Taky podobnou vidlici shanim a nemuzu najit. Vsichni delaji ty kolecka na korunce, ktery jsou podle me strasne neprakticky na vyjezdy (uz jsem to taky mel). Mozna neco jako ETA nebo to co dela tedka Fox by slo..

      0 0
      • filipes  

        s IT nevim nevim, hodne lidi, zvlast mechaniku na to dost nadava… pry bovdenem IT zateka do vidle voda a dela tam neplechu. Jinak na rychle stelovani zdvihu jsem uz asi rezignoval, dela se bud IT nebo Fox Talas 07. Na poradny sjezdy je stejne potreba sundat sedlo, takze 2 otocky na vidli uz me nezabijou…

        0 0
        • bam  

          To jo, IT ma mouchy. Taky jsem to mel vevnitr trochu zrezly. Vymenil jsem bowden a zda se to ok. Obcas to chce vevnitr vycistit a maznout, treba kdyz clovek meni olej. Pokud funguje, tak je skvely. Hlavne ze se da jednoduse zmenit zdvih ve vyjezdu tak jak potrebujes a neni potreba poustet riditka. Tezko rict jestli to kupovat nebo ne. Ja bych ho bral, kvuli funkci, ale jestli chce nekdo hlavne spolehlivost a aby se v tom nemusel hrabat tak asi ne. Podelat se to muze. Jeste Suntour dela neco podobnyho.

          0 0
        • MlokCZ  

          Na ty sjezdy když už hýbeš se sedlem to opravdu už není takový rozdíl, ale na pořádný výjezdy se sedlem nic dělat nemusíš :-) A dnes jsem třeba snižoval zdvih do výjezdu asi 15× a to i na začátku, který jsme jely po asfaltu (výjezd na Pancíř).

          0 0
        • 100kg  

          Po dvou letech problémů v každém dešti, mi IT v BikeLive utěsnili. Zatím funguje i po několika deštivých výjezdech. Doporučuji majitelům IT udělat několik úprav:

          1. silnější O-kroužek na hlavici vstupu bovdenu do vidle,
          2. gumová převlečkná průchodka bovden-hlavice vstupu,
          3. gumová průchodka lanko-bovden pod páčkou na řídítkách,
          4. kousek žvejkačky na průchod lanka shora na páčce.
          0 0
    •  

      Ticho! Všechny vás zabiju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.