• pesna

    Ahoj, přemýšlím, že bych na kole jezdil delší trasy na několik dní a zvažuji co vše sebou. Rád bych si bral i nějaký přístřešek v podobě asi nejlépe stanu. Co byste doporučili? Na co si dát pozor? Díky

    0 0
    • pesna  

      Uff, co se mi to tam vložilo?

       

      Text měl být:

      Ahoj, přemýšlím, že bych na kole jezdil delší trasy na několik dní a zvažuji co vše sebou. Rád bych si bral i nějaký přístřešek v podobě asi nejlépe stanu. Co byste doporučili? Na co si dát pozor? Díky

      0 0
      • Tyboo  

        hej s tím stanem nevím nevím. protože potřebuješ i spacák a alumatku a to všechno narveš do těch obrovských báglů na zadní nosič a to je strašně těžké

        0 0
      • Daf  

        Ono v podstatě na kole není problém vzít jakýkoliv stan. Ať už má 2, nebo 4kg ono se to v té bagáži ztratí ;) Takže pokud zvažuješ koupi stanu, pořiď si takový který nejlíp využiješ ne jen při cyklistice.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nakonec je třeba dávat pozor na nepřekročení nosnosti nosiče. Jinak bych doporučil se vyhnout nosičům, které se přidějávají jenom za sedlovku.

          Začákem července jsem jel podél Dunaje cca 450 km, na nosiči cca 18kg a bez problémů. Stan vol takový, ať se do něj pohodlně vlezeš i s případnou drahou polovičkou. Pokud stan „jenom“ pro dvě osoby, je dobré, aby měl i vetší předsíň, kam na noc schováš kapsy a ostatní blbiny z kola. Do stanu pro tři se bagáž většinou vleze vpohodě.

          (mám stan pro dva, rozměry z hlavy nevím, a vešli jsme se tma dva i s kapsama)

          0 0
      • Meluzina  

        nedávno jsem se také rozhlížela, ale po něčem rodinném, nicméně jsem narazila na novinku od Husky pro 2 lidi, stan doporučený na cyklistiku a vážil 2,4kg, nevzpomenu si na typový název, na netu jsem ho nenašla, ale v intersportu budou vědět…

        0 0
    • hrajem  

      Pricmrndnu se sem :)…

      Premyslim o nejakem stanu na letni toulky prirodou + festivaly pro 2 osoby + batozinu.

      Do oka mi padnul Husky Buster, ktery se da sehnat pod 2 000. Ma s nim nekdo zkusenosti, nebo je neco, kvuli cemu stan nebrat? Vubec se, co se stanu tyka neorientuju, ale vic nez 200 bych do toho vrazit nechtel…

      http://www.heureka.cz/…

      Kdybyste si mohli vybrat barvu bilou/cervenou, do ktere byste sli? Ja se tak nejak poradne nemuzu rozhodnout, za bilou hraje fakt, ze v nem asi nebude takovy hic, za cerveny to, ze nebude v prirode tak svitit (bude o neco min viditelny :))…

      0 0
      • pitos  

        Mám už hodně let Coleman Boa,využíval jsem ho od spaní na festivalech po noclehy v horách,vždy dobře posloužil a slouží dodnes když nocujem pod kopci v bikeparku.

        Cena sice přesahuje tvoji hranici ale když už stan, tak pořádný.

        http://www.apollosport.cz/…-coleman-boa

        Určitě se dá sehnat i levněji než v odkazu,ja ho před cca 8lety kupoval skoro za 6tis.

        0 0
        • hrajem  

          Ten Husky mi prave prijde jako poradny a da se sehnat za dost dobrou cenu :)

          Nad 2 000 nechci jit prave kvuli festivalum, nekdo mi na stan spadne a par tisic je hned v coudu…

          0 0
          • pitos  

            Jasně,nemyslel jsem to tak že konkrétně ten Husky bude špatný.

            Hodil jsem tady ten Boa protože mi už slouží dlouho,není těžký,dá se rychle postavit,nabízí slušný konfort a zatím nikdy nezklamal.Více se v tom také neorientuji:)

            0 0
      • Smazaný účet  

        koukni na nějakýho Jurka, jsou hodně dobrý co se odolnosti týče, vydrží a neni zas tak drahej

        mám Ferrino a to reklamuju a Jurka a ten je OK

        0 0
    • AleZ80  

      Tenhle má prej 1,25 kg.

      0 0
      • RomanH  

        Jednovrstvej nebrat – rano v nem ses opuchlej jak angorak.

        To Hrajem : reknu Ti o svoji zkusenosti se stanem Husky… Z cireho blaznovstvi jsme si jej vzali na cestu po Evrope (autem) s prespavanim v kempu, ze to bude vetsi a pohodlnejsi nez nase Gemmy. Dokud neprselo, tak dobry, ale az se spustil ve Svajcu v horach dest, tak jsme se nestacili divit, kudyma do nej tece – proste krive usite… Nicmene jsme to brali se srandou, zapalili si bidiso a prikryli se goracovkama. Osobne bych do levneho stanu nesel – dokud nebude prset, tak dobry (ale to muzes spat i pod plachtou). Podivej se treba na Jurka, ale to cenove samozrejme o neco vyse.

        0 0
        • pepino  

          Jako v bivaku nebo pod širákem budu ráno opuchlej?

          0 0
        • Frostty  

          Něco „málo“ sem se naspal v jednovrstvým u vody a rozhodně si nepamatuju že bych připomínal angoráka :o). Teď mám dvouplášť a ten se o poznání méně rosí, ale to je asi tak všecko.

          0 0
        • AleZ80  

          Ten v okazu je taky jurek a má slušnej vodní sloupec. Na léto bych se jednovrstvého stanu nebál.

          0 0
      • Mamut  

        Jednoplastovku pre jednu osobu (velmi nudzovo pre dve), by som si kvoli biku teda nekupoval. To je fakt na extremne prechody hor, kde nosis vsetko na hrbe a ladis kazdych 10g.

        0 0
        • Smazaný účet  

          jj, přesně proto jsem si taky ten malej bivakovací kupoval…

          ale – mám 185 cm a jsem tam fakt dost natěsno (na délku, šířka OK)

          protahování prutů tunýlkama jde blbě, jak jsou ty tunýlky dlouhý, nedovedu si představit, že to stavím za deště

          0 0
    • dalinv  

      třeba já mám stan sice pro dva, nějak 4 kg, ale předsín je i pro 2 kola+něco navíc a vše mám pod střechou a neláká to tak než když je kolo venku. A ty nosiče jsou nějak do 30 kg,takže není co řešit. Samozřejmě se musí započítat i ten spacák, karimatka, voda..ale suma sumárum skoro poloviční váha maximální..

      0 0
      • dalinv  

        no a takhle se tam vpohodě vejdou 2 kola bez jakékoliv další úpravy před vložením..stan vypadá jak vypadá, neboť se mi ho nechtělo napínat a drželo to i tak:o))

        0 0
    • steepan  

      Ahoj,

      uz leta pouzivam starsi verzi tohoto…

      http://www.hannah.cz/…yline-2.html

      a jevi se mi to jako plne dostacujici.

      Ciao

      0 0
      • dalinv  

        čéče nevím, ale radši bych koupil plachtu za 50 ká-čé a ta je i oproti tomuto větší..

        0 0
        • steepan  

          Mam tu starsi verzi, ma trochu jiny tvar a misto tycek se davaji trekove hulky, nedam na to dopustit. Normalni stan je tezky a rano jej budes mit zevnitr mokry…pak to zabal do batohu… Jinak jsem zvykly spat pod sirakem, tak to zas tak moc neresim :-)

          0 0
          • dalinv  

            ve vnitř jsem ho měl pokaždé suchý, jen tropiko bylo po ránu navlhlý-někdy teda hodně:o) ale to balím mimo stan do sáčku (prva ho spucnu hadérkou)a večer jak ho zase natáhnu, zachvilku je suchý. Bez stanu ani ránu-komáři, brouci, atd atd..vše pěkně pod střechou:o)) a velmi rád si ho povezu všude sebou

            0 0
    • prcek2  

      Já koupilHusky Felen a jsem spokojen. Jen už je asi velkej a těžkej. Já do něj ale nacpu celou rodinu (2 dospělí, 2 malé děti) a do předsíně kola a vše je pod střechou. I když se tam ty kola vejdou jen tak tak. Jo a vydrží snad jakejkoliv déšť – vlastní zkušenost.

      0 0
      • Break88  

        ja koupil neco podobneho, ale vetsi o neco na ebay, zadna znacka, ale za cca 40–45 euro, uz nevim presne, to jde. Pro 4 osoby, a velka predsin pro kola. Pouzivam ho jenom ja s pritelkyni a je nam akurat:)

        0 0
        • VW  

          Něco podobného, ale staršího máme taky a kola v předsíňce považujeme za standard (dokonce trekový a já mám 195cm, takže navíc pořádně velkej rám). Jediné co se musí udělat je sundat přední kola a zasunout sedlovku. Kola jsou pak ovšem taky řádně naložená – daň za komfort.

          0 0
    • Atilla  

      Doporučuji bivakovací celtu Condor. Má do kila a uděláš z ní jakýkoliv přístřešek. Pod tou větší jsme spali ve 4 lidech 14dní v Rumunských horách a pohoda. Zažil jsem pod ní i hodně velikou bouřku s větrem a všechno ustála. Navíc velikost a cena je velmi příjemná.

      http://www.spacaky-eshop.cz/…vaci-plachty

      0 0
    • Joseph de Sax  

      a kdyby mělo pršet, nezapomeň si vzít okapy a rýmy k tomu stanu…

      0 0
    • karpl  

      Takový levný stan,na letní přespání a na kolo :

      http://www.acra.cz/…craeshop.csp?…

      0 0
    • mamfpici  

      mozno by stacilo aj nejake bivakovacie vrece na spacak, zalezi na tom aky si narocny na pohodlie. jedna z moznosti http://www.hudy.cz/…-single.html?…

      0 0
      • scret  

        neni moc dobra varianta, zdaraky od Rakosky udajne moc nedejchaj:((

        0 0
    • Tehu  

      chlapy co rikate na tenhle Husky http://www.huskycz.cz/…na-d132.html . Libi se mi napad ze tam schovam kola a jsou v bezpeci nez na strese auta v nosici Thule. Ma nekdo zkusenosti? Dam tam dve nebo vic kol?

      0 0
      • karliner  

        Pokud ho nebudeš převážet na kole, tak asi OK, nedovedu si představit, jak bys takovýho mastodonta vozil v brašnách..

        0 0
        • maajkee  

          5kg to se dá a asi lepší ho dát normálně nahoru na nosič, než do brašny, já bych se s tím ale asi netahal :)

          0 0
      • Stingray  

        Máme ho asi dva měsíce a zatím dobrý. Většinou jezdíme dva lidi a dva psy, takže velká předsíňka se hodí a tři vchody přijdou taky vhod. Už jsme v tom přežili i dost velkou průtrž a zatím všechno v suchu a bezpečí :-) Jediný mínus vidím v hmotnosti a že podlážka je dost tenká, takže se trochu obávám prorvání někde v lese na šiškách.Zase ta hmotnost je vykompenzovaná velikostí, což dost lidí podceňuje a člověk si pak chrochtá když chčije a můžeš se ve stanu trochu rozvalit nebo se převlíct aniž bys ses dotýkal stěn. Do předsíňky se vejdou s trochou šikovnosti tři kola a do stanu trochu při tlačence čtyři lidi.

        0 0
    • Pá-dlista1  

      Tohle udelatko obe uchylky (cyklistiku + stanovani) docela elegantne resi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.