• lela

    Zdravím, potřebovala bych připevnit brzdovou páčku k beranům. Koupila jsem si použité kolo s brzdama Shimano 105, ale chybí tam šroub nebo něco, jak se to dá připevnit.. Mohli byste mi poradit, jestli se dá něco takového dokoupit nebo jak by se to dalo jinak vyřešit :)) Díky

    0 0
    • tromboonen  

      V té objímce co máš na dolní části oblouu normálně bydlí šroub, pod gumou zepredu horní plastové části páky je matka/hlava, gumový kryt svlíkneš směrem dopředu, zepředu nasadíš imbus klíč a dotahuješ.. na fotce to není dobře vidět, ale z objímky čouhá šroub, ta matka bude v páce doufejme? Dostalas to takhle, nebo jsi povolovala a upadlo to?

      Rozpad viz. http://si.shimano.com/…download.php?…

      Svlíkni gumu a hledej v páce všechny kousky označené jako 7 (šroub v objímce, podložku a matku v páce) a pak to dej dohromady, kdyby Ti to tam chybělo, zkus sehnat u mechaniků v servisu z rozbitých pák, nebo jestli neumí objednat (spíš ne), plus teoreticky by se to dalo sehnat (ta matka) v obchodě se spojovacím materiálem ..

      0 0
    • lela  

      Moc moc děkuju, ta matka tam právě chybí, ale aspoň už přesně vím, co potřebuju sehnat. Poptám se v cykloshopech­. Díky.

      0 0
      • tromboonen  

        V té páce to není? poptej se, někdo by tu mohl mít staré nefunkční páky.. nebo šikovnej mechanik, co si schovává staré součástky na náhradní díly (i když dneska spíš mění kus za kus a vyhazujou)

        Jinak pokud je to starší a ne moc udržované, vyměnil bych rovnou řadící a možná i brzdové lanka a bowdeny, určitě to pak bude chodit líp, takhle se to řazení dá i strhnout když je to zašlé a zanešené..

        https://www.youtube.com/watch?…

        https://www.youtube.com/watch?…

        Plus promazat vnitřek pák, a možná vyměnit řídítka za kompakty, jestli nemáš obr ruce, FSA Vera jsou levná a fajn tvar.. tyhle starší maj oblouky z kopce a páky do kopce, což není pro menší ruce..

        0 0
      • tromboonen  

        Sorry, není to zhora, ale zboku https://www.youtube.com/watch?…, zhora na novejsich radach, hledej, treba tam bude:)

        0 0
    • lela  

      Jo, koukala jsem na to a bohužel to tam není. Dík za rady, ale neplánuju ho nějak upgradovat. Koupila jsem ho za 5000 takže je hodně jeté a asi by se hodilo ho vyměnit komplet, ale mám ho jen na cestu do práce. Nechci se stresovat s kolem za 30litrů.

      0 0
      • tromboonen  

        Bowdeny a lanka jsou spotrebak, kdo jezdi kazdy den meni to i po roce.. a kdyz uz mas dole omotavku a paky/paku, udelal bych to hned.. pri trose sikovnosti to pak bude chodit jako nove, a to je lepsi pocit, nez jezdit na rozhrkanem kole co neradi.. a stoji to par korun, urcite se vyplati.. jinak gratuluju k rozhodnuti poridit silnici (vetsina populace se trapi na asfaltu na MTB) a za 5k je 105tka byt starsi super, par veci vychytas a bude to dobry kolo co vydrzi..

        0 0
        • lela  

          Díky moc, tak já to zkusím vyměnit, ale nemáš náhodou taky takové jednoduché video k výměně lanek? :) Já jsem to nikdy nedělala a nějak se v tom nevyznám.

          0 0
          • tromboonen  

            No v tom delsim vyse mas jedno video na radici a jedno na brzdove.. jsou to sice novejsi paky, ale je to podobne..

            Nastaveni a serizeni mas tady, zas je to na novejsi sadu, ale je to stejny princip..

            https://vimeo.com/5780736

            0 0
          • tromboonen  

            Tady origo návod výrobce na montáž a seřízení, video je nazornejsi, tu mas primo kde ty sroubky a kolecka jsou na Tvy sade.. a kdyby to neslo, musis udelat oci na nejakeho hocha co Ti to ukaze, akorat moc hochu tohle uz dneska neumi… http://si.shimano.com/…download.php?…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.