Srazili jste někdy někoho na kole?

271 nepřečtených
  • sps-punker

    zdravím vás, chtěl bych se zeptat po dnešní velmi nepříjemné události, při cestě ze školy na silničním bicyklu. Při pomalé jízdě v uličce mi přes cestu přeběhla z rohu holčička 8–10let a ikdyž sem jel opravdu velice pomalu (kolem 10km/h) nestačil jsem dostatečně zabrzdit a srazil ji :(,bohůžel to odskákalo moje kolo,které se pod mou váhou zlomilo(šlo o starý rám),viděl to nějaký pán z ochranky banky a chtěl po mě občanku pro případné následky holčičky.Holčička při první kontrole neměla naštěstí žádné stopy krve po důkladné prohlídce hlavy,jen jí prý bolelo stehno, tak doufám, že bude v pořádku a nebudou komplikace a taky bych se chtěl zeptat na vaše zkušenosti s těmito podobnými střety

    0 0
    • tomana  

      já srazil asi před deseti lety holku. projížděl jsem rychle romskou kolonii a ona si myslela že je asi celá její. docela kvalitně to tehdy zahrála v nemocnici a ležela tam týden. samozřejmě se její tatík objevil u našich dveří a chtěl se domluvit mimosoudně. otec ho poslal někam, protože se zjistilo že ji nic není že si jen hraje na nemocnou a byl z něho zasr… rasista. a já vím že příště nemám v koloniích vůbec zastavovat.

      0 0
      • minikin  

        To keby si zastavil v kolonii u nas niekde na Spisi, tak by si videl! (po par tyzdnoch mozno na lave oko a neskor ak by si mal stastie aj na prave) . Tieto skupiny su sama krvna pomsta typu:„Vsak my si ho najdeme, smrt za smrt. Sak mal vediet ze tam chodia deti. Ked ju uvidel mal zastavit.“ (citovany vyrok roma, otca dietata ktore zrazil a usmrtil vlak)

        0 0
        • marapara  

          Hmm, škoda že nešel s tím romským sítětem i otec. Byly by to 2 mouchy jednou ranou.

          0 0
          • Martin  

            i ty jeden rasisto. jako bys nevěděl, že romům je potřeba maximálně pomáhat a vycházet vstříc. za tuhle větu by tě Džamila nepochválila :-)

            [jinak máš samozřejmě pravdu, stádní instinkt u cigánů je mimořádně silný]

            0 0
            • marapara  

              … no právě.

              Ti idioti jsou fakt schopní toho strojvůdce vypátrat a zlynčovat. Přitom on za to nemůže, že jejich dítě se hrálo na kolejích v době, kdy projížděl rychlík. Brzdná dráha vlaku je hodně dlouhá, viz neštěstí u Studénky. Strojvůdce brzdil ze 130 km/h skoro 500 metrů a zbrzdil na cca 90 km/h. Přitom je to jasně chyba rodičů, kteří se o své dítě nestarají. A začnou mlet takové srance, kulku by zasloužil právě ten otec.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tu kulku by si zasluzil miestne prislusny prokurator, ktory okamzite nezacal konat za vyhrazku smrtou.

                0 0
          • FlankerF  

            Aky rom? Cigan or cikan…

            0 0
      • Smazaný účet  

        no, proto chodím doma zásadně otevírat s brokovnicí (pokud se nejedná o předem domluvenou návštěvu).

        už se párkrát nějaký ten doručovatel divil, ale vždy měli pochopení :-)

        0 0
    • pajan  

      To já asi v dubnu jedu na vyjížďku asi týden s tretrama. Jedu a jedu po TRAM trati (abych nejel po kostkách). Podél silnice byly zaparkovaný auta a dodávka. Zpoza ní se vynořil dědula. Chtěl jsem ho objet zpředu ale náhle udělal krok. Koukal při tom na druhou stranu na proti jedoucí vozy. A já asi v 25km/h do něj najel. Dědula letěl a já letěl i s bikem než sem se odpojil pomocí bezpečnostní pojistky z eSPéDéček. Dopadli sme na zem a já díky zkušenosti z bouračky s autem jsem začal nadávat. Plno lidí nikdo nám nepomohl. Zvedl jsem se jako 1. a kontroloval škody. Všimnul jsem si jen urvanýho tacháče z držáku (držák byl asi na 3 části). Tehdá jsem měl sigmu BC 1606l dts těsně před reklamací. Řikám si no sakra. Dědulovi jsem nakecal že to je vzácnej kousek z německa a že se to nedá koupit nový. Řekl jsem mu že chci 1200. Nejdřív mi dal 800 to sem řekl že to můžem vyřešit přes policii a rázem z toho byla tisícovka a po mém dlouhem nádechu už těch 1200. Spokojeně jsem je vložil do šrajtofle a chtěl jsem pokračovat v jízdě. Ale co se nestalo. Chtěl jsem se rozjet a totálně vohlá patka a „proraženej“ šaltr. Chtěl jsem toho dědulu zastavit ale vypařil se. Došel jsem do nejbližšího servisu a tam že 800. Ok si řikám. Zaplatil jsem a jel spokojeně domů. 2. den jsem jel pro new držák a prej 300. No a rázem z lacně vydělaných 12 stovek byla jen jedna. Z toho vyplývá že jsem udělal dobře při vyžádání vyšší částky. :-D 

      0 0
      • pelhrimov  

        hmm, pán je pohotový, rozený podnika­tel, jsi v životě asi velice úspěšný :)

        0 0
      • jIrI___  

        Férové jednání „na rovinu“ je základ :-D

        0 0
      • tom_777  

        si děláš prdel nebo co?

        0 0
        • Vilém  

          Jediny co ho omlouva je vek. Doufam ze z toho vyroste, protoze byt jim, tak se takovouto historkou vubec nechlubim.

          0 0
          • KRAJIC  

            Když mi nedali přednost romové ve 120 a já asi ve 20 km/h letěl přes kapotu, tak jsem udělal to samé. Nejsem *****, abych volal police, ale nějaké bolestné + škody na materiálu, kterých si nemusíš hned všimnout si zaplatit nechám. Řekl jsem jim, že mám ohlou vidlici a vyfasoval 500kč. Morálně se cítím zcela neposkvrněn. Když ten děda čuměl někam doprdele a vlezl do vozovky = ohrožení v dopravním provozu. Kdyby ten kluk velkoryse odjel a pak by lepil 1100, tak by to bylo v pořádku? Nechápu. Za chyby se platí.

            0 0
            • jalabert  

              Iste, ale je iné, keď človek pýta prachy od deduška, ktorý si za ne možno išiel kúpiť lieky a iné, keď ich pýta od nezodpovedných Rómov, ktorí človeka ohrozovali autom. Predsa len starší človek už nie je taký „pohotový“, čo ho samozrejme neospravedlňuje, môže byť rád, že namiesto cyklistu nešlo auto, ale ja by som si v tej situácii peniaze určite nepýtal…

              No a mimochodom, som teda prekvapený, že tí Rómovia tie peniaze dali, zrejme môžeš byť rád, že si nedostal lopatou po hlave. Ee, sorry, vlastne oni sa lopaty stránia, tak napr. ukradnutým rádiom:)

              0 0
              • Krys  

                Už sa teším, keď budem starý deduško. Budem si môcť robiť čo chcem a stále budem v práve. A to permanentné morálne víťazstvo, to bude paráda.

                Ty keby si zrazil deduška Róma, asi by si mal problém rozhodnúť sa morálne správne.

                0 0
                • dieegoo  

                  Teda sorry, ale já někoho srazit, tak na něj uričtě nevyběhnu se slovy – koukej zaplatit ! A navíc mu vykládat takový kraviny, že to bylo něco cennýho a ať se teda pořádně praští přes kapsu, to už je trochu silný kafe.

                  0 0
                  • Krys  

                    To čo napísal pajan, nepovažujem za ideálne riešenie situácie. O to mi nešlo. Len ma mrzí, že rozhodovanie na základe objektívneho hodnotenia situácie nie je bežný štandard. Za to je bežné, posudzovať situáciu na základe:

                    • možno si išiel kúpiť lieky
                    • môžeš byť rád, že si nedostal lopatou
                    0 0
                    • dieegoo  

                      To sice jo, ale je bylo by mi blbý chcít po dědulovi patnáct stovek když vim, že je to třeba čtvrtina celýho jeho důchodu a taky vim, že pro mě není problém si ty peníze vydělat v práci (jo, může za to on, bit na tom budu já, ale trochu lidskosti…).

                      A s tou lopatou – jo, kdyby mě někde mimo civilizaci srazilo auto plný „nepopulárních“ společenskcých skupin, taky bych si sakra rozmyslel, jestli nemám radši sklopit krovky a odejít než vybafnout, že vole cos udělal, dej mi peníze. Taky by to mohlo skončit tak, že nebudu mít rozbitej jen tachometr, ale že budu měsíc jíst hadičkou.

                      0 0
                      • Krys  

                        Jasné, tiež by som od toho seniora peniaze nechcel. Nechcel som ich ani do mlaďasa, ktorý do mňa ťukol autom.

                        Ale uznaj. KRAJIC písal, že mal kontakt s autom a v pohode sa dohodol. Keby tam nenapísal, že to boli Romovia, boli by reakcie iné. A sám to vidíš,  je úplne jedno, že sa tí Romovia zachovali správne, hneď sa našiel niekto, kto si na nich trochu zakydal.

                        0 0
                        • dieegoo  

                          Aha, já myslel, že řešíme vymáhání škod a ne otázku sympatií k romské společnosti. Pak ano, souhlas s tím, co jsi řekl.

                          0 0
                          • jalabert  

                            Teda, ved vy ste zo mna spravili normalne rasistu:) Dobre teda, ospravedlnujem sa za svoje vyroky vsetkym Romom jazdiacim na Skode 120, nechcem vas hadzat do jedneho vreca, aj ked nam je vsetkym jasne, ze 90% pripadov by sa asi nevyriesilo dohodou a dotycny mal podla mna stastie, ze narazil na takychto slusnych…

                            Kazdopadne, tak ako to pisal diego, osobne by som nepytal peniaze ani od dedka ani od Romov, clovek nikdy nevie a podla mna je vzdy vacsia pravdepodobnost natrafit na nejakeho Roma sfetovaneho toluenom ako na takeho, s ktorym sa da dohodnut a uzna svoju vinu…

                            No ale nechcem tu rozvirit nejake diskusie o romskom etniku, takze HAWK:)

                            0 0
                            • dieegoo  

                              Já neříkám, že je špatný chtít peníze od někoho, kdo zaviní poškození tvé věci, ovšem podle mého názoru je potřeba vzít v úvahu, od koho ty peníze budu vyžadovat. Jak jsem psal, od dědy bych si je nevzal, to bych se musel fakt stydět. A to co napsal potažmo udělal Pajan (pokud si to teda nepřibarvil, protože přiznejme si – když tě někdo sejme, asi budeš přece jen trochu vykleplej a já osobně si neumim představit, že bych vstal a ze všeho šel vřískat na dědu, ať vytáhne šrajtofli).

                              0 0
                              • pajan  

                                Co ze mě děláš? Já si nic nepřibarvuju… Dědula byl na nohách dřív jak já… Tak sem byl v klidu že mu nic neni

                                0 0
                                • pižmoň  

                                  bud si debil,nebo sis to pribarvil:-)tak to vidim ja…

                                  0 0
                                • přišlapávač  

                                  psal jsi že ses zvedl jako první Ty ;-) tak jak to teda bylo, moc nevíš co?

                                  0 0
                                  • dieegoo  

                                    Hele nech toho jó, on nic nepřibarvuje.. co to z něj děláš?

                                    0 0
                                    • přišlapávač  

                                      vola :-)

                                      0 0
                                      • Bysto  

                                        podľa mňa je úplne normálne, že si od neho vypýtal peniaze!!! ( samozrejme len v tomto prípade, mladá chalanisko, ktorý si na každú korunu musí zarobiť po brigádach, ktoré nie sú stále )) a hlavne starý dedkovci a babky už nevedia čo od dobroty!! Minule ma taká stará ťava vytočila, stojím na zastávke, prišiel autobus, vkľude sa posúvam ku dverám, samozrejme s rozumným diskrétnym odstupom od ostatných nastupujúcich, no a tá stará potvora nenarve sa predomňa?!!! Ale nič, niečo som si zamrmlal, s nejakou mladou babou sme ju trošku poohovárali, aby to počula a nechal som. Následne v autobuse, klasický scénar, miesta málo, ľudí veľa, stará ***** samozrejme predomnou keďže sa predbehla a tá PI*A NE a NE sa posunúť, všetci sme ju jak debili museli obchdázať!!! Čo z toho vyplýva??? Starým nič nedarujte ak sa nevedia správať!

                                        0 0
                                        • l.smetana  

                                          Ty by sis to taky potřeboval v hlavě srovnat..

                                          Peníze ano,ale ne stylem „to je vzácnej kousek z Německa..“. Jak by ses asi tvářil,kdybych tě sejmul, začal na tebe křičet a pak na tebe vytáhl vzácné kousky na mém kole? Asi né moc příjemně…A ano,sta­ří nadávají – nekteří. Zkus si na chvíli poslechnout zprávy a zaměř se na důchody, životní úroveň důchodců, kolik stojí léky a na to, jak každou chvíli nějakého okradou/šikanujou. Vsadím se,že potom by si byl nevrlý taky. A neříkej mi, že ve 20ti nemůžeš na chvíli počkat, tomu se říká zdvořilost a úcta ke starším!

                                          0 0
                                          • Bysto  

                                            no s tým precenením strát, ktoré uviedol moc nesúhlasím, ale zastávam názor, že starí si dovoľujú až moc. A čo sa týky tej babky, ja by som nemal problém ju pustiť, ale dá sa aj kľudne opýtať! Ono celkovo riešiť takéto veci cez net je dosť od veci, lebo opísať presne tieto situácie, pocity a postoje k tomu je zavádzajúce a dokázať presne napísať čo si človek myslí je nemožné ak nechce zapísať 1000 slov.

                                            0 0
                                        • DaSnail  

                                          ked si ju obchádzal, mal si ju štuchnút lakťom na solar, stúpit jej na nohu a povedat prepáčte. potom by si jej ešte zozadu naplul na chrbát a ste si vyrovnaní.

                                          0 0
                                  • pajan  

                                    Tak to sorry… Špatně jsem to napsal…

                                    0 0
                      • pajan  

                        No jo! Ale já mám kapesný 200 na měsíc to zaprvé. A za druhé tam neměl co dělat. At si šel pro cokoliv. Já kdybych někoho srazil na chodníku tak taky budu platit…

                        0 0
                        • Krocan  

                          tak si těch 200 važ! já třeba nemám vůbec žádný kapesný a taky žiju

                          0 0
                        • pegas  

                          ano ano..platils bys jak mourovatej..kdybys srazil na kole cloveka tveho kalibru tak bys platil 1200 za tachometr ceny 300…to ze mas kapesny 200 za mesis omlouva tve chovani?…ceskej narod se holt nezapre…

                          0 0
                        • yeseteer  

                          Děda tam neměl co dělat? A co jsi potom dělal TY na TRAM kolejišti? Ty tam máš nemáš pohledávat už vůbec co…

                          0 0
              • pajan  

                Pohotový nepohotový… 30metrů od něho byl přechod…

                Byla snad moje chyba že tam vlezl? Je to jeho problém… A bylo mu tak pod 60 takže žádnej nepohyblivej stařík to nebyl

                0 0
            • Necris  

              Tak to obdivuji. Já volám příslušníky VB vždy ;)

              0 0
        • Vhalasta  

          Dělá.

          0 0
      • Sweeta  

        teda tím bych se asi vážně chlubil…

        0 0
      • tiru  

        to je dobrý hned jak se zvedneš počítat škody :)))    -fakt nechápu

         
        0 0
      • cekanka  

        Jak by ti asi bylo, kdyby někdo srazil tvého dědu a ještě chtěl po něm peníze? Zamysli se nad sebou trošku.

        Z toho vyplývá že jsem udělal dobře při vyžádání vyšší částky. Z toho vyplývá spíš něco o tobě. Ta dnešní mládež…

        0 0
      • Kotěnočkin  

        Pěkná story, jen kdyby to byl můj otec nebo děd, odrbal bych tě jak sirotu…

        0 0
      • kali222  

        tak tohle jsem si precetl s otevrenou hubou a ne ve smyslu obdivu,nybrz udivu.

        0 0
      • Biker jak Pes  

        Ty vole, v 15 a už okrádá důchodce… Tohle fakt může udělat jenom totální zoufalec … :P

        0 0
      • gmbiker  

        Dědovi se nic nestalo? O tom ani slovo

        0 0
        • Vilém  

          Presne, deda ho nezajima, prvne spocita skody a pak na nej nastoupi:(

          0 0
      • dieegoo  

        No tak to seš fakt hrdina. Děda ti tam sice vlezl – jeho chyba, ale blbá lidská slušnost by mi říkala, že enbudu počítat škody na kole, ale zajdu za dědou, jeslti je v pohodě a zbytek bych řešil až pak – a rozhodně bych se mu nesnažil nakukat takový blbosti, jako ty. Ale hlavně, že máš ze sebe radost.

        Ti patnáctiletí jsou teďka koukám velcí šéfové  - ty odrbeš dědu, ve vedlejší dredu zas tvůj vrsteník zná půlku podsvětí… Kde se jen stala chyba.

        0 0
      • voytaa  

        Ty jo, fakt šikulka.  „Dědulovi jsem nakecal že to je vzácnej kousek z německa a že se to nedá koupit…“ Takže jestli to chápu, nechtěl jsi peníze za způsobenou škodu, ale vydělat na tom, že ti dědula vstoupil do cesty. Ještě mě pobavilo to s tou policíí, škoda, že jsi ji nezavolal, platil bys flastr za každou odrazku, co na kole nemáš a hned by z lehce vydělané stovky byl lehce vydělanej litřík v prdeli

        0 0
        • pajan  

          V tu dobu jsem je tam etě měl

          0 0
        • pajan  

          Pže já si peněz vážim a nikdy jsem jich moc neměl. A když jsem viděl urvanej tacháč a růžně přetočený ridítka tak jsem se radši pojistil pro případnou škodu kterou bych zjistil později… Tudíž jsem škodu zjistil tak jsem dědulu vlasně neokradl. Maximálně o tu stovku co mi zůstala…

          0 0
          • stan.zak  

            furt mi vychází že ano – okradl.

            0 0
          • voytaa  

            Hele nejde o to,žes neměl chtít peníze,nebyl jsem u toho,třeba to byla opravdu jeho vina. Druhá věc je,jestli chtít peníze po nějakým dědulovi,jak už tu psali jiní. Sám se v penězích taky neválím, ještě studuju a na svoje „zbytečnosti“ si vydělávám sám, takže chápu že to zabolí. Problém je, že jsi po něm chtěl peníze za věci,který ti nepoškodil a to se prostě nedělá, ať už jseš bohatej nebo ne…

            0 0
            • pajan  

              To máš sice pravdu… A velikou… To se fakt nedělá… Ale v ten den jsem se pohádal jak doma tak s nej kámošem… Měl jsem plnou hlavu… A pak toto… A já – povaha cholerická jsem udělal to co sem udělal… Tím se tady nechci nějak omlouvat… Každej může za svoje problémy… Nestydim se za to ani jak někteří psali se tím fákt nechlibim… Kdyby se to stalo zase tak si pořádně překontroluji bike a budu požadovat odpovídající částku ať to bud 20ti letej Rom bo 60ti letej dědula… Pokud to nebude moje vina…

              0 0
              • Stanley_vy  

                …ať to bud 20ti letej Rom bo 60ti letej dědula…

                 

                A proč Ti nevěřím? :)

                0 0
                • Pumsc  

                  tak nějak,kdyby sejmul 100kg borca a řek mu tohle tak dostane letenku zadara až k baráku

                  0 0
      • Blacks  

        To myslíš vážně, že si udělal tohle a jěště se tim chlubíš. Je pravda, že ten dědula ti tam možná skočil, ale mám pocit, že cyklista na Tramvajové trati taky nemá co dělat, nebo se snad mýlim?

        Měl si jít radši za těma policajtama. jěště by si platil 2k ty.

        0 0
      • petrun  

        Škoda že ti za tohle děda nerozbil čaganem palici :-(

        0 0
    • hribik A1  

      na biku chodca chvalabohu zatial nie, iba ako chodec som zostrelil cyklistu, a to nedavno. postaval som na chodniku a tak trochu za rohom, otocil sa a spravil krok za roh a tam prave po tom chodniku letela skupina nizkoletiacich strelcov – asi 10rocnych deciek (niektori mozno ani tolko nie, na konci s odstupom tusim mali aj mamku), do toho prveho z nich som vrazil, pretoze ma prekvapili a nestihol som uz adekvatne reagovat. stastie bolo ze do nas nepovrazali ti za nim. zjavne sa to obislo nastastie bez nasledkov, chalan sa zdvihol a vsetci pokracovali svojou zbesilou jazdou. asi moja chyba, ale na druhej strane oni isli po chodniku a pomerne rychlo. prave spoza neprehladnych rohov som uz pred cyklistami akozto chodec parkrat uskakoval, nastastie sme sa vzdy vyhli, aj ked niekedy tesne, tak bacha na taketo miesta

      0 0
    • tiru  

      :D  …zleva labuť, zprava slon, čelní náraz s lokomotivou

      a až pak…     :)))

      0 0
      • hribik A1  

        najprv ma preslo auto. potom do mna narazil vlak, potom sa na mna zrutilo lietadlo…

        0 0
        • hribik A1  

          .

          .

          .

          .

          .

          .

          .

          .

          .

          …a potom sa ten kolotocar konecne spamatal a zastavil ten *** kolotoc

          0 0
    • Tomcat  

      Když to čtu neměl si takhle zavolat  policajty ? Podle toho jak píšeš usuzuju že si byl v právu ty? Nebo běžela po přechodu pro chodce? Nebo si jel po chodníku?  Pokud si bych sešrotoval kolo chtěl bych náhradu já a její rodiče by měli problém jektože jí nechají lítat bez dororu po ulici.

      Takže jak to bylo?

       
      0 0
      • jizby  

        mě by spíš zajímalo, jak to bylo konkrétntně s tím prasknutím rámu. Stát se to při brždění z deseti na rovině, to mi nějak hlava nebere.

        0 0
        • tiru  

          v téhle debatě se nestačím divit  – snad jde první o zdraví lidí a né kolik škody mám na kole

          0 0
          • hribik A1  

            tak neviem, ale ty si po tom, co zistis, ze si ako-tak cely (potom obdobne zistenie o druhom ucastnikovi nehody) nezistujes, ako su na tom hmotne veci (teda az netreba predtym volat sanitku – vtedy ta uz hmotne skody vazne nezaujimaju)?

            0 0
          • jizby  

            Kecy. Nevkládej mi postoje, které nemám.

            A informace o zdraví aktérů byla v obsažena prvním příspěvku. Co je na tom divného, že už se na to neptám?

            0 0
          • Tomcat  

            snad jde první o zdraví lidí Ano ale až do určitého momentu. Takže poskytnout první pomoc , nechat nehodu zaevidovat policií pro pojišťovnu a pozdějšímu handrkování co, kde, kdo kumu udělal.

            To, že si někdo sobě ublíží neznamená, že se tím jeho podíl maže.

            Z toho jak to divně nahoře napsal bych usuzoval že za to mohla holka , lépe řečeno rodiče že jí nechali bez dozoru. To že byla při nehodě pomlácená nijak její vynu nemaže. Stejnak on si mohl hrát na fodbalistu a předvádět divadýlko bůhví jak se nerosekal.

             

            Ale jak to skutečně bylo nevíme.

            0 0
        • Tomcat  

          Ale deto stačí pokud se mu zavře řízení a pak síla působí bokem a destrukce je tu.

          0 0
      • sps-punker  

        to co sem napsal platí,akorát nevím co tam je za značky a pravidla, to kolo se nezlomilo bržděním,ale po nárazu sem letěl šikmo přes řiditka a váhou jsem o musel zlomit.Těžko to jde popisovat…akorát jsem si 100% jistý, že tu nehodu jsem nezavinil jen čistě já…to dítě tam vběhlo a rodiče přišli až po 30sec možná minutě,tudíž byli vzdálení.Jen doufám, že nebudou žádné následky u dívky a žádné další komplikace…hodně špatnej pocit to je,když se něco takovyho stane…

        0 0
        • Tomcat  

          Stane se , slalo se a bude se dít, to je život. Měl si zavolat policajty.

          Imho nenapádá mne co by tam mělo být zaznačku aby to bylo na tobě. Zákaz vjezdu cyklistů? Jednosměrka ? Obytná zona?  Chodec má přednost ale jen na přechodudu takže?......

          0 0
          • sps-punker  

            zákaz vjezd cyklistům byl o 15m dál a to od 8–18 hodin a ty ostatní ne, akorát mi nadával ten chlap z ochranky,že je to pasáž a že kola by tady neměli jezdit, tak nevím, přes policii to řešit nebudu,nemá to možná ani cenu,ten rám se dá snad za pár stovek sehnat.Jen se modlím,aby to dítě nemělo nějaké vážnější zranění.

            0 0
            • marapara  

              V tom případě ti může chlap z ochranky akorát tak víš co.

              Pokud jsi neporušil nějaký zákaz nebo omezení, např. jsi nejel obráceně v jednosměrce nebo nepřekročil povolenou rychlost, třeba tam byla 20 km/h, nemáš se čeho bát. Spíš je to chyba rodičů, že si dítě nehlídají, když píšeš, že přiošli za půl minuty. Sice máš předvídat, ale když ti malé dítě vyběhne mezi auty 5 metrů před tebou přímo pod přední kolo bez toho aby se rozhlédlo, ty jedeš 30 km/h, tak s tím asi už nic nenaděláš. V tom případě bych počkal na rodiče a vyžadoval po nich náhradu škody. To je bohužel jejich odpovědnost. Pokud by se šprajcovali nebo vyhrožovali nebo jsi měl ty nebo dítě nějaké zranění, volat policii a záchranku.

              0 0
        • jizby  

          Jestli jsi měl nafest bloklý přední kolo s dobrejma brzdama, tak se to při těžký váze mohlo stát. Pokud jsi měl při tom ještě navíc mírně stočená řidítka, jak psal Tomcat tak tím spíš a ještě jestli se to sešlo s okamžikem nárazu na tu holku,  tak to by snad mohlo bejt. Mě vrtá hlavně ta udaná rychlost. Ale možný je všecko, hodně zdaru.

          0 0
          • sps-punker  

            vážím 76kg + batoh s knížkama a věsma 8–10kg, předem upozorňuji,že jde o rám mnou 1× tryskaný a přede mnou nejspíš ještě jednou,takže to se na tom mohlo také podepsat

            0 0
          • Beeda  

            …holčička 80–100let a ikdyž sem jel opravdu velice pomalu (kolem 100km/h…

            0 0
    • Martin  

      tož ťuky ťuk,zatím jsem nikoho nesestřelil. ale při stylu chování dementních jedinců s bruslemi na cyklostezkách je to jen otázka času a pravděpodobnosti

      0 0
      • jizby  

        tož to jsme dva. Zatím ťuky 'tuk, ani dotek, i když párkrát moc nechybělo.

        0 0
        • eM  

          Mně se to jednou podařilo i bez dotyku: stačilo správně načasovat cinknutí na zvonek a chudák holka na bruslích se tak lekla že hned ležela. Naštěstí jsem to ubrzdil.

          Od té doby nevozím zvonek :)

           
          0 0
    • dannii  

      …jezdím většinou mimo město, kde se moc s civilizací nesetkám…ale jednou se mi do cesty připletla kočka, která mi vlítla do předního kola (drátů)…ne nadarmo se říká, že kočka má sedm životů:)…a Já jsem taky vyvázla bez zranění :)…

      0 0
      • Smazaný účet  

        tak to jich máš taky už asi jen šest :)

        0 0
        • dannii  

          …bude to nižší číslo, jelikož těch pádů bylo více :)…ale naštěstí vždy jen modřiny a po posledním pádu teď nedávno i pár jizviček…ale bike je život a tak ten jeden v rezervě mám :)…

          0 0
    • pingys  

      Jestliže se počítájí i zvířata, tak ano. V květnu jsem cestou do práce  trefil srnku. Ona utekla a já jsem se akorát doplazil na kraj silnice. A výsledek, pochroumaná páteř ( to vypadlo z dochtora ).

      0 0
    • RedAce  

      Jednou pri zavode sem srazil psa, bezel volne, objizdel jsem ho zprava a vtom si ho panicek zavolal. ja i pes sme to nejak ustali, ikdyz to bylo asi ve 40tce.

      0 0
      • toNic  

        Tak za to bych panickovi nafackoval. To je totiz naprosta klasika na kterou si davam pozor. Pes napravo, panicek nalevo vidi jak jedu na kole, tak ho nenapadne nic jinyho, nez v pravou chvili na psa zavolat tak, aby se pes rozebehl primo pod kola … d3mence

        0 0
        • Miches  

          Ještě lepší, když je pes na vodítku a čím tenčí tím lepší.

          0 0
    • zery  

      já se srazil čelně s protijedoucím cyklistou jel za takovou plazící se skupinkou tak jsem ji chtěl předjed nevšiml jsem si spíš jsem nějak přehlédl že někdo valí proti zarval jsem s hlavou zabořenou dolů a najednou rána oba jsme se zkolili na zem kupa prachu zvedlo to i místní zahradkáře od relaxačního posezení první co bylo jestli jse mu něco nestalo a omluva za mou chybu naštěstí všechno dobrý aspon v tu chvíli když jsem pojel kousek dál tak jsem pomalu zjištoval závady klasicky ohnutá patka ohlé řidítka po chvíli se dívám a z ruky teče krev naražené prsty na ruce dobře mi tak jen doufám že podobné zjištění neměl později i ten protijedoucí

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Asi dva roky zpátky se mi podařilo na silnici ve sjezdu srazit velkého ritchbacka. Pes to asi přežil bez úhony, podle toho, jak rychle odběhl. Já jsem byl sedřený na pár místech. Kolo to odneslo jenom trochu, ohnutý dual, odřený rám, ale nic vážnějšího … :P

      0 0
    • lacco  

      Teda pajan, to čumím ako puk,nemám slov, Zery, uáá, drsné, ešte že to tak dopadlo. Dvaja proti sebe-násobná rýchlosť+zem. Dobrá sebareflexia, že si uznávaš svoju chybu. Vždy keď to dopadne len škodou na bicykli je to lepšie ako následok a poškodenie zdravia, jasné že to štve, stojí to prachy, ale zdravie je podstatne dôležitejšie. Z príspevkov a reakcií vidno, že podobne to vníma skôr generácia nad 30. Asi to chce mladším ešte dozrieť .

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Srazila. Asi před jedenácti lety, když jsem měla kolo jen jako občasný dopravní prostředek. Jela jsem v zimě, v noci, na cyklostezko – chodníku mezi krajem města a továrnou, kde v tý době prakticky nikdo nechodil, zato tam jezdilo a jezdí spousta kolařů (do města to z továrny je pár kilometrů).  (Pro Par­dubáky – u Semtína, za nadjezdem u dnešního Globusu, tenkrát tam žádný hypermarket ještě nestál, byla to zóna naprosto bez baráků). Světla jsem měla, ale i tak jsem babu v černém kabátě, která mně do cesty vstoupila stranou ze silnice, viděla na poslední chvíli. Ani jsem nestihla zabrzdit. Náraz byl tvdrý, spadly jsme obě. Ženské z ruky vypadla flaška piva, okamžitě začla blekot, že ji má pro manžela a furt to opakovala. Myslela jsem si o tom své, před krajem města s flaškou v ruce, většina bab by ji dala do tašky, že… Nic jí nebylo, nabízela jsem jí doprovod domů, ale nechtěla. Já nemohla hýbat rukou v zápěstí, kolo mělo osmu na předním kole, dynamo zničený, brzdový páky ohnutý. Přes město jsem to dotlačila pěšky. Dodnes doufám, že babě se neobjevily po nějaké době problémy. I když si pořád myslím, že to byla její chyba – chodit asi napitá a neosvětlená v místech, kde prakticky jezdí jen kola, bez rozhlídnutí vstoupit zč silnice (nebo šněrovat po cyklochodníku zleva doprava)…

      0 0
    • <<Lukas>>3  

      já mám na tyhle věci docela stěstí…ale přeci jen se něco najde…zhruba před půl rokem jsem projížděl jednosměrkou v naší obci rychlostí tak 15 km/h,když v tom mě z bočního domu do cesty vběhla taky holka,věk odhaduji tak na 5 let. Okamžitě zamáčknutý brzdy,a možná právě díky té malé rychlosti jsem dobrdil…po chvilce vyběhla z domu i maminka té holky která ji slušně seřvala a mě se několikrát omlouvala. Jsem rád že to dopadlo zrovna takhle,kdybych tam letěl 40 a srazil ji…tak nechci vědět jak to dopadlo…

      0 0
    • nooski  

      Krom občasné drobné zvířeny, kterou nabírám předním kolem a větších psů, které odkopávám do příkopů se mi naštěstí srážka s lidskou bytostí vyhýbá. Jen jednou jsem se těsně minul se starou babkou, která se neobtěžovala ukázat směr nebo snad podívat jestli něco nejde. Dopadlo to dobře. Babka byla prokleta až do nejdelší budoucnosti a tak to odnesl jen zadní plášť na silničce.

      0 0
    • Manhack  

      nj pri prejezdu zeleznicniho mostu v Cernosicich. Kdyz jsem sjizdel z mostu, typek na ziletce se mi najednou postavil na storc cesty. Nikomu se nis nestalo ani kolum. Myslel jsem si o nem sve, ale radeji jsem odjel. Musel bych byt sprosty :-)

      0 0
    • Beeda  

      pozor na to, pokud dojde k jakemukoliv zraneni musis volat polici pripadne + zajistit osetreni i kdyz na prvni pohled nic neni, jednak zakon a jednak byt pozdeji z obliga…

      0 0
    • Radez  

      Základka u nás na vesnici byla na kopci. Už i z vyprávění rodičů a známých jsem slyšel spoustu příhod jak se zmastili, když jezdili ze školy domů. Dvakrát jsem smetl někoho jdoucího.

      Poprvé to fakt byla moje blbost, že sem jel kolem paneláků rychle a přehlíd jsem mladšího kluka, kterej vyběhl s poza keře a přitom tlačil kolo přes silnici. Prolet byl solidní, ale v celku se nikomu nic nesalo.

      Podruhé sme to valili ze školy ve víc lidech, ale zase všichni v dost velké rychlosti a jeden spolužák najel mezi holky, kerý šly pěšky a ty se polekaly a jednu sem nabral dost krutě řidítkama do zád. Byla trochu dotlučená stejně jako já. Taky sem za to mohl já, že sem jel rychle a nepředvídal.

      Nakonec sem se srazil s kámošem, kdy sme jeli souběžně (on po mé levé straně) a na křižovatce sem jel do leva a on do prava :-). Chyba nás obou. Sem nevěděl, že se do sebe kola dokážkou tak zakousnout.

      0 0
    • jan 2  

      Na prvním kole jsem napálil do laně, zatím jsem to nikomu neřekl, protože tomu nikdo stejnak neuvěří.

      Naštěstí jsem nejel moc rychle, laň skočila do cesty a já byl vní. Spadla na bok, já udělal pár kotrmelců, ale nejvíc jsem byl vyjukanej z toho jak divně pištěla, hrabala nohama, zvedla se hleděla mi do tváře, pára z nozder a jedním dlouhým skokem zmizela v lese.

      Ještě 10 minut jsem se ani nehnul, pak jsem si všimnul že mi teče krev z kolena a dlaní. Opláchnul jsem to v potoku a rozklepanej nasedl na kolo a jel dom. stalo se to při sjezdu ze Šeráku kousek pod Bystrým potokem.

      OdpovědětOdpo­vědět na zakládající příspěvekZpět na obsah

      0 0
      • sYs  

        No tak to ti docela věřím :o) Osobně mám tu samou zkušenost. 14 dní zpátky na švihu, jel nás celý balík – původní cíl byl Hostýn, no pro mě cesta skončila asi 6 km od baráku, když do mě z boku skočila srna. Trefila mě přímo do předního kola, v tu chvíli jsem měl na budíku asi 35 km/h. Kolo skončilo 10 metrů ode mě. Srnce se nic nestalo pokračovala dál ve svém zběsilém tempu. Následky byly fatální: Dva týdny noha v ortéze (naštěstí už můžu zase na kolo) Na břiše označený konec řídítek :o) Ráfek u tři týdny nových kol na hadry osa v nábě ohnutá tak, že skoro nešla vyndat jo a korunováno to bylo zlomenou vidlou

        tady je výsledek. :o)

        Takže velký pozor na lesní i jiná zvířátka.

        0 0
      • wenc  

        Ještě chybí aby ta srna řekla: Co tak blbě čumíš,neumíš dávat pozor? :D:D

        0 0
    • Krys  

      Tak zopár krát som sa zrazil so zemou, inak nič.

      Raz sa mi stalo, že som kráčal po chodníku a z pasáže z boku vyletelo chlapča na bicykli. Samozrejme ma neminul. Doteraz nechápem ako sa mi to podarilo v tej rýchlosti, ale chytil som ho za riaditka. Takže do mňa ani nenarazil, ani nespadol. Chudák bol celkom vyplašený.

      0 0
    • Skalamander  

      srazil jsem bezdomovce, pohřbil jsem ho v lese

      0 0
    • jalabert  

      Ja si teda pamätám ešte keď som bol decko (asi 10) a boli sme s otcom pozrieť v akejsi dedine na futbal, išli sme po ceste a ja ani neviem, čo ma to napadlo, že reku skúsim brzdy. Oco do mňa napálil a skončil v priekope chudák… Ale to sme mohli ísť tak 12–14km rýchlosťou…

      Potom si pamätám ako sme išli na kamarátovu chatu- štyria za sebou, na krajnici značka o prácach na ceste a MPR 40.. Prví dvaja sme značku obišli, tretí si v tom momente čítal údaje z nového tachometra. Vpálil do značky a posledný do neho… Nikomu sa nič nestalo, jedna osmička na prednom kolese a klobásy sme opekali na dvore kamaráta, po ktorého sme sa mali ešte zastaviť.

      Inak nič, na biku som ešte väčšiu nehodu chvalabohu nemal, ale videl som už kadečo- náraz v plnej rýchlosti proti zvodidlám (zlyhanie bàzd z kopca, za ktorým nasledovala 90° ľavá zákruta- a to ozaj nežartujem- kto pozná PB, cesta dole z Rozkvetu cez Hliníky), potom náraz asi tak v 30 proti rampe na ceste (zjazd od pamätníka vo Vrchteplej) a aj nezvládnutá zákruta dole z Briestenného a následný „výdrb“ do kríkov v priekope:)… Čo ma ale prekvapuje, že nikto z dotyčných nemal žiadne väčšie zranenie okrem škrabancov

      0 0
    • creweta  

      určitě není pěkné někoho srazit, ale asi bych se zachoval trochu jinak…

      1. doufám, že jsi ukázal tomu pánovi z ochranky banky svojí občanku, řekl mu velikost bot a co jsi měl ráno k snídani a co hodláš večeřet, od toho tu je Policie ČR a ne nějakej obejda, kterej si v tu chvíli myslí, že je strašně důležitej… ono pokud jsi v šoku tak se někdo nezaujatej hodí, ale dle tvého popisku tento pán byl zaujatej proti Tobě
      2. pokud holčička vběhla do vozovky z ničeho nic mimo přechod tak bych uplatnil škodu u jejích rodičů – dost velká šance, že jsou pojištěni pro tyto události
      3. jak tu již někdo řekl, tu Policii to zavolat chtělo, neb se ti jinak může stát, že budeš hledán, jako ten co zmizel od nehody a jistě označen za viníka neb viník by si na sebe bič nešil…
      4. pokud se nikomu nic vážného nestalo tak je to to hlavní, ale určitě bych si řekl o kompenzace, pokud se někdo chová nezodpovědně, tak na to asi má
      0 0
    • marapara  

      Loni jsem nechtě srazil dítě na kraji přechodu. Byla to moje chyba. Naštěstí se ale nikomu nic nestalo.

      Jsem jel ve Velké nad Veličkou, zrovna byly horňácké slavnosti, přijel jsem od nádraží na hlavní. Zahnul doprava a kousek od křižovatky je přechod. Na pravé straně přechodu šla pomalu mladá rodinka s malým dítětem, mohlo mít tak 3–4 roky. Tak jsem je objížděl velkým obloukem, jel jsem v levém pruhu, několik metrů od nich. Když jsem byl asi tak 3 metry od přechodu, tak se dítě vytrhlo z ruce matky a rozběhlo se mně přímo do kola. Tak jsem udělal ještě větší oblouk, pač tohle bych nedobrzdil, jel jsem tak 20–25 km/h. Udělal jsem myšku asi tak metr dál a dítě se drblo o pedál a spadlo na silnic. Mělo jen drobnou odřeninu, ale toho řevu :).Tak jsem zastavil, omluvil jsem se rodičům, měl jsem raděj zastavit a počkat až přejdou a ne je objíždět obloukem, a dítěti jsem koupil velké lízátko :). Ale stejně si myslím, že dodnes nenávidí cyklisty :)))

      Myslím, že jsem zareagoval ještě správně, že jsem nešel na brzdy, pač kdybych šel, tak bych to rozhodně nezabrzdil a dítě by skončilo pod předním kolem a následky by mohly být daleko horší.

      0 0
    • rasto  

      rok 1993? sjizdel jsem v protismeru (jednosmernou) nerudovku, asi 45–50kmh. pres silnici prechazeli 3 chodci. ja je chtel object zezadu. najednou (uz stal na obrubniku) se jeden z nich otocil a vracel se na druhou stranu pres silnici. nestihal jsem vubec nic. zleva parkujici auta. vzal jsem ho v plne rychlosti rohem do bricha. odletel. stezoval si na bolesti v brisni oblasti. chtel jsem nechat kontakt na sebe. odmitli. nevim, jak to dopadlo. byl nemec, pro snaze mu pomoci me odhanel. dva pruvodci byli cesi (patrne manzele).

      ja zniceny roh, odrene nove kolo. rozklepany, sedreny. zazitek mizerny :-( prilbu jsem jeste nevozil. bez urazu hlavy.

      0 0
      • Skalamander  

        Nevím jak teď, ale v roce 1993 jsi musel být pěkný blb :)

        0 0
        • rasto  

          mno, nevim, zda jsem vetsi ci mensi :-) ale jak jsem psal, podepsalo se to na me :-(

          0 0
      • hribik A1  

        45–50 je na jednosmerku v protismere celkom dost…

        0 0
    • crowe  

      No jednou mě sestřelila moje mladá na křižovatce.Dával jsem přednost policajtum(mají nedaleko hnízdo),najednou ze zadu rána a už jsme se váleli.Policajt čuměl tak,že málem trefil před sebou jedoucí autobus.Vše bez úrazu,škod a pokuty.Já jednou přejel psa,který byl přivolán svou inteligentní paničkou v okamžiku kdy jsem projížděl.Bylo to na lesní asvaltce a z kopce.Zlomená klíční kost,vykloubené rameno a palec pravé ruky,naštíplá lopatka,přeražený nos a spousta odřenin včetně celé půlky obličeje.Suma sumárum operace ramene a tři týdny v namocnici.Na to že jsev v letu trefil dva stromy,to dopadlo celkem dobře.Vydařená vyjíždka ne.

      0 0
      • lacco  

        Ty brďo …, ako si sa dostal odtiaľ do nemocnice? Čo panička, pes a bicykel?

        0 0
        • jalabert  

          Predsa panička zavolala na psa, nech ho na bicykli odvezie do nemocnice:)

          0 0
          • lacco  

            Aha, aj som si myslel …Takžetak, cyklopes priateľ človeka, ešte že tam bol … :o

              
            0 0
        • crowe  

          No jel jsem k tátovi na pension a pokud bych plachtil ještě tak 100m,tak jsem skončil psovi v boudě.Jo a ten jezevčík se jmenoval Bobík a mam pocit že ho panička hledá do dnes.

          0 0
    • mao  

      ja se priznam. Jel jsem zkratkou v parku z prudkeho kopce a koukam 2matky s detmi. Vsichni se na me koukali, ustoupili na stranu. Tak jsem jen drobne pribrzdil a to byla chyba. Kdyz jsem byl asi 3m od skupiny zacaly deti prebihat tam a zpet a matky jen koukaly. Nakonec se jedna holka zastavila uprostred cesty a zakryla si hlavu rukama. Matky jen koukaji. Tak jsem brzdil, nakonec jsem do holky jen strcil – opravdu minimalni rychlosti – a ona si drepla na zem a nic se nestalo, ani ji nic nebolelo. Ale od te doby kdyz vidim deti tak si davam bacha i kdyz se zda ze me pousti.

      a jeste jedna vec se mi stala. Jedu po silnici na vaclavaku. Najednou tesne predemnou mezi zaparkovanejma autama vybehne zenska. brzdim predni, ale nebyl jsem dost v zadu tak se stavim na predni kolo, preskakuju riditka a pani chytam do naruce a kolo se vali vedle. Nic se nestalo :) Moc se mi omlouvala.

      0 0
    • enduristka  

      Naštěstí ne, stihla jsem zastavit, ale holčička, asi tak tříletá, byla pěkně vystrašená, bylo to na sjezdovým závodě, neměla co dělat na trati, tatínek jí nehlídal a pak mi pěkně od plic vynadal, než si všimnul, že mám startovní číslo… Byl to můj poslední závod,…

      0 0
    • brany  

      Řešíte tady kraviny! Jsem sice student, ale myslim že peníze nejsou všechno. Moje kamarádka si takhle jednou jela na kole na trenink tance. Studovala taneční školu a tak trochu se tím živila. A najednou jí z poza auta vběhla do cesty babka. Ona aby to do ní nenarvala strhla kolo na zem, vlítla do stojícího auta a ležela v šoku a div né v bezvědomí na zemi. Babka rychle utekla, lidi chodili kolem a do nemocnice jí odvezl až její taneční partner co šel za 10 minut tou samou cestou na trenink. Ona má trvalé následky (zlomeniny nohou) už nikdy netancovala a teď dělá do ekonomiky či co. A co měla udělat? Vstát a chtít na bábě 200 000 za trvalý následky?  Co z toho vyplívá? Myslim že těch 5000 škody na kole je nic v porovnáním s tím že je ráda že může chodit. Jezdim na kole, na lyžích, lezu po skalách a vždy když vidim jak někdo dělá kraviny a ohrožuje tim ostatní (na sjezdovce děti – poděkujme za povinné helmy) tak bych mu nejradši rozbil frňák.

      0 0
      • brany  

        tím samozřejmě neodsuzuju člověka kterému kvůli kravině druhých vznikne škoda na majetku. Říct si o peníze je dost odvážný, ale dneska se s Váma ve světě taky nikdo nemazlí. Stát to dělá na daních a všem možnym obratněji. Ale dokud nejde o zdraví. Tak jsou to prostě jen peníze!

        0 0
        • brany  

          Až Vám jednou na dveře zaklepají policisté nebo zazvoní telefon že vaše dítě, přítel/kyně či člen rodiny leží v nemocnici či ještě hůře. Myslim že peníze budou to poslední co Vás bude zajímat. Když to vezmu, jak se musí cítit ten otec co na lovu kachen zastřelil svojí dceru.....

          0 0
    • luci liu  

      vlastně ani ne, já nevím. učila jsem se s nášlapama a chtěla zastavit u přítele a tak nějak se mi to vymklo, v panice že nemůžu vyndat nohu jsem nekoukala kam jedu a najela přímo do něj. Jen jsme sebou tak plácli do cesty – ale víc do bláta byl on :-D

      0 0
    • Charles2k  

      Ne, i když jednou málem svou angličtinářku se svým manželem v nepřehledné zatáčce. Pak vždy, když jsem měl mezi 1 a 2, mi dala horší známku, potvora. A ten její manžel proti mé firmě po x letech hlasoval v klíčovém výběrovém řízení na velkou zakázku (byl v komisi) a jeho hlasem jsme ji nezískali…

      0 0
    • Toutou  

      Já dneska první crash v životě, před známou mírně zkopec zatáčkou (jezdím denně, v zimě, v létě, v noci, ráno, za sucha i mokra) mi nečekaně při brždění ustřelilo kolo, já to nestihl dorovnat a dobrzdit a byl moc širokej… v protisměru biker s malou holčičkou v sedačce ( to mě mrzí :( ). Šel jsem teda tvrdě na brzdy a těsně před ním odklonil bike a do chlapa šel bokem a pokrčenou rukou. Vzájemně jsme se odrazili, škody na biku nula, chlap nejdřív zařval, že jsem vůl, okamžitě jsem se začal omlouvat, že mě to fakt mrzí, že mi to nahoře ustřelilo, pak i holčičce jsem se zvlášť omluvil, no, chlap se nakonec omluvil zas mě, že mi vynadal a rozjeli jsme se v klidu a v dobrém.

      Ale mám z toho docela blbej pocit :( znám tu zatáčku jako svoje boty, bez nadsázky jí po setmění jezdím poslepu, a zrovna když tam někdo jede (pravděpodobnost skoro nulová), já takhle poseru pilotáž a letím proti.

      0 0
      • jIrI___  

        Zářný případ toho, když někdo jezdí nad svoje možnosti :)

        0 0
        • Toutou  

          nevím, jestli je úplně nad moje možnosti něco, co jezdím každý den, stejnou stopou a nikdy jsem s tím neměl problém

          0 0
    • HarryTP  

      Já nedávno srazil šneka :-(

      0 0
    • metelesku  

      Tady http://mapy.cz/… uvoz z kopecka odboceni vlevo do pekarske pres koleje po desti otevrel borec co zaparkoval v krizovatce dvere. Tak jsem zvazoval, ze to poslu do nej a zlamu mu vaz o A sloupek, protoze uz stihl vystrcit hlavu. Nakonec ustrelilo jen predni kolo o nejakych 40cm a ustal jsem to na tesno, ale v tom aute za mnou musel nekdo dostat infarkt, protoze uz pak ani nepredjel a vlekl se vzadu.

      0 0
    • Ralan  

      Ve středu jsem se vracel po cyklostezce, kousek předemnou dvě ženské s kočárkem a dvě malé děti. Už asi 100 metrů předemnou se dívali dozadu a šli na kraj stezky a uhýbali mi. Byli po obou stranách a dívali se na mě a čekali než projedu, takže jsem jel a najednou když jsem byl mezi nima, tak kousek před kolem mi proskočila ta malá holka na druhou stranu stezky. Byla větší než ten kluk, cca 6 – 7 let tak co jí to napadlo. No já hned na brzdy a naštěstí to stihla přeskočit, ale to bylo fakt o chlup. Kdyby byla pomalejší tak bych byl v ní, protože ubrzdit bych to neubrzdil. Tak jsem rád že se nic nestalo, pak tam po ní začla křičet asi matka, no já jen s údivem v očích co tam leze a slovy „ty vole“ při brždění odjel. No, spíš by mně zajímalo co by bylo kdybych jí nabral. No nebudu domýšlet, ještě je to v pohodě. Teď už vím že můžu narazit i na blbce co čeká a před kolem tam vleze.

      0 0
      • Necris  

        Přesný obraz toho, jak to na stezkách vypadá. Bruslař je chodec a nejezdí vlevo (někteří místní právníci tvrdí opak, ale lžou). Mě třeba srazil cyklista, co jel vedle sebe s přítelkyní. Nic moc sociální poměry, takžej sem to musel řešit oficiálně. Naštěstí byli svědci takže nebyl problém s viníkem.

        V případě, kdy ale dítě skočí pod kolo, je dost obtížné věc dokazovat. Zkrátka je lepší se cyklostezkám vyhnout, protože sportovce na nich člověk moc nenajde (bruslaři) a kolaři se na kole většinou ani neudrží.

        0 0
        • newbie  

          „bruslař je chodec a nejezdí vlevo“?

          0 0
        • karliner  

          Lžou snad i policajti?

          0 0
          • fousac  

            vicemene ano… povinnost chodit vlevo plati v mistech, kde neni chodnik (nebo je-li neschudny) a zrovna stezka pro chodce asi nebude ten pripad..

            ale prece nemuzem chtit po policajtech, aby znali zakony…

            0 0
            • karliner  

              Je v tom bordel..

              0 0
            • Slavoš  

              Tak tuto blbost,abych jel na bruslích po levé straně silnice, jsem udělal jen jednou v životě a už takovou chybu neudělám.Rodinka na kolech do mě najela a tatík vykřikoval cosi o debilech.Já zase pokřikoval otázku,jestli neumí zatočit řidítky.Teď už jen po pravé straně.

              0 0
      • saddik  

        Nedávno podobná situace, ale naštěstí s rezervou. Štěrková cesta za městem, tak dva a půl metru široká, přede mnou jde táta se synátorem cca 5 let. Dojíždím k nim zezadu, na štěrku jsem slyšet, tak se oba otočí, vidí mě, oba uhýbají vlevo. Abych na ně zbytečně neházel štěrk, tak jedu jen zvolna, a když jsem asi čtyři metry za nima, kluk najednou přeběhne přímo přede mnou na druhou stranu té cesty a vyběhne na vyvýšenou mez. Otec je v tu chvíli kus před ním a nekouká na něj, otočí se, až když projedu, a vidí, jak se kluk vrací zpátky přes cestu. Vynadal mu, neomluvil se, takže remíza.

        Ty děcka maj takovýhle kreténský reflexy, a dělaj to schválně, když o vás ví. Jestli se předvádějí nebo co a neodhadnou to, nevím. Každopádně bacha na to.

        0 0
      • Coffin Corner  

        Na blbce? Jsou to prostě malý děti, kdo jim může mít za zlý, že nemají přehled jako dospělí? Jak míjím tyhle nevyzpytatelný pišišvory, tak zpomaluju na rychlost chůze, ač se zdá situace jakkoliv přehledná. Stejně tak s volně pobíhajícími psy…

        0 0
        • saddik  

          Blbcem v tomto případě není dítě nebo pes, ale rodič nebo majitel, který ho řádně nezajistí/nepo­drží/nepřiváže, když ho neposlouchá. Snažím se být opatrný, dávám si na to bacha, a když se něco malého přihodí (velkého zatím naštěstí nic), tak jsem tolerantní, usměvavý a příjemný v případě, že druhý uzná svoji chybu a omluví se, protože dítě se prostě nedá pořád držet za ruku a pes se potřebuje proběhnout. Když mi ale druhá strana začne nadávat, přestože má máslo na hlavě, tak bych vraždil. A kdyby se něco stalo (ať už škoda nebo zranění), pochopitelně bych je k zodpovědnosti hnal a příjemný bych nebyl.

          0 0
          • marapara  

            Nezbývá než souhlasit. Je jasné, že se kolem dětí nepoženu třicítkou na kole, ale také je nutné, aby si rodič uvědomil, že odpovědnost za dítě nese on a hlavně aby se podle toho choval.

            0 0
            • metelesku  

              a co deti? maji si kde hrat?

              v prve rade by stacilo si uvedomit, ze stezka je komunikace a ne hriste.

              0 0
              • marapara  

                Děti si především nemají co hrát na cyklostezce, kde je provoz, ale to je na zodpověnosti rodičů, jak jsem psal.

                0 0
                • karliner  

                  To je pravda, stejně by ale žádnej cyklista, kterej jede po cyklostezce, kde si hrají děti nezodpovědných rodičů neměl vychovávat stylem „já ty smrady sejmu, teď jedu já, rodiče se o ně mají starat…“

                  0 0
      • Biker jak Pes  

        To je opravdu takový problém zabrzdit na rychlost chůze a pomalu projet?

        0 0
        • Ralan  

          Nějak rychle jsem nejel, ale rychlostí chůze pravda taky ne, ale opravdu to byl kousek předemnou. Když jedu takhle za někým, kdo o mě neví, tak jedu pomalu, případně řeknu s dovolením apod., šlo o to, že když se na mě dívali jak rodiče tak i ti malí, tak mě vůbec nenapadlo že by tam mohla skočit.

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Je fakt, že ty děcka jsou nevyzpytatelné, právě, když někoho takhle předjíždím, tak projíždím opravdu krokem, nerad bych si takhle zadělal na problém…

            0 0
      • Barak  

        Něco podobnýho se mi stalo taky. Matka vedla za ruku děcko, šli ve směru mé jízdy, tedy u pravého kraje. Když jsem je v dostatečné vzdálenosti objížděl, těsně přede mnou se děcko najednou splašilo a chtělo přeběhnout stezku. Bohužel jsem to už neměl šanci ubrzdit. Dítě nakonec ok, jen v šoku. Máma byla rozumná a ještě se mi omlouvala. Nic moc zážitek.

        0 0
    • crom  

      parkrat psa,jsou to blazni:)uz si na ne davam majzla

      0 0
      • tux  

        Se psem mám taky zkušenost, ale opačnou. On srazil mě.

        0 0
        • shark.jd  

          Ještě řekni, že jel na kole a ty běhal po čtyřech. :)

          0 0
          • tux  

            No to zase ne. Ale skočil mi do předního kola, když jsem ho objížděl.

            0 0
      • Docent  

        Psi a jejich vodiči s 5ti metrovými navijáko-vodítky.Napravo cesty vodič v živé diskuzi,psa nehlídaje,nalevo minipes a ta tenká černá šňůra proti asfaltu vážně nebyla vidět.Chudák pes,nevěděl co se s ním děje a najednou jsem jej měl u předního kola.Ještě že jsem předtím zvolnil(a předvídal)a hlavně rychle zabrzdil,jinak jsem měl ve výpletu integrovaného jorkšíra.

        Za zděšeného pohledu vodiče jsem vytáhl nůž a šňůru musel z kola vyřezat.„Vy jste mě zničil vodítko“zazně­lo.Priority byly dány najevo.„Hmm.A nebo jsem Vám mohl zmrzačit psa,že?“odvětil jsem.„Aha,no,to je pravda.A proč se nedíváte na cestu kudy jedete?!“.To mě docela odzbrojilo.Vlastně měl vodič psa pravdu.A já,nechtě si kazit do té doby docela hezký den,dal jsem vodiči stovku jako kompenzaci za škodu i roubík na umlčení zároveň a pokračoval dál…

        0 0
        • Toutou  

          Jsem vášnivej pejskař a ve většině ohledů psy bráním, ale na vodiče bych se v tomhle případě asi vysral. Max bych vodítko nějak vymotal, kdyby to šlo a čau.

          0 0
          • Necris  

            No já jsem taky pejskař, ale pořádný. Psa máme skvěle vychovaného a socializovaného. Hlavně chodí při noze bez vodítka. Kdekoliv.

            0 0
            • Frostty  

              +1 tak to má být

              0 0
            • Toutou  

              Za pořádného se taky celkem považuju, psů máme devět a všichni umí základní věci jako zůstat na místě. Žádný z nich by nikdy nehonil cyklistu a žádný z nich není takový blbec, aby mu běhal do cesty :D svinovací vodítka nemají, buďto jdou na volno, nebo na obyčejném vodítku. Ty svinovačky jsou kravina na jorkšíra, vlčáci ho snadno utrhnou nebo prostě ukousnou.

              0 0
              • Smazaný účet  

                když ty máš psa na volno, to bys jistě souhlasil, aby ozbrojení lidé mohli chodit po ulicích a jen tak mířit na kolemjdoucí (třeba na tvý děti), žejo? neboj, ono to nevystřelí…

                0 0
                • Toutou  

                  Heleď, s tímhle můžeš provokovat nějakýho praštěnýho kynoradikála, já i se psem přemýšlím a dávám bacha ;) běhají na volno když nikde nikdo není, pokud se blíží někdo, kdo se na psy už z dálky neusmívá a nechce pohladit, raději je přivolám a na procházejícího člověka se spolu díváme. Z těch devíti psů má jenom jeden samec problém s lidmi, protože je to srab a občas se snaží vyvolat strach. Ujišťuju tě, že povahu kteréhokoliv z nich znám (i když hlavní chovatelka je u nás mamka), protože jsem s nimi v každodenním kontaktu od mimina a všechny naše psy znám od štěňátka. Naprosto bez legrace bych na chování pěti-šesti z nich vsadil i svůj život. Ochotněji bych věřil, že mě kolega bajker zítra na biku zastřelí, než že například Wickey někoho kousne. Ale souhlasím, že tenhle postoj nemá prakticky žádný „normální člověk“ a dokonce i většina majitelů psů, takže určitě pro spoustu lidí budu vypadat jako naivka, co věří psům. Oni jsou paradoxně kolikrát mnohem čitelnější, než lidé.

                  Takže abych odpověděl konkrétně na tvoju myšlenku – ozbrojení lidé na ulicích mi nevadí. Bude-li mi někdo mířit do ksichtu, už mě dost bezprostředně ohrožuje. Bude-li někomu běhat na volno pes, budu si dávat sakra bacha a toho člověka považovat za pitomce. Bohužel nemůžu vědět, jestli je člověk zkušenej chovatel, nebo blb, co si koupil velký plemeno do paneláku a neví si s ním rady. Kdybych věděl, že s odjištěnou pistolí v ruce kolem mě prochází profík Serža, nemám problém. Stejně tak, kdybych viděl, že proti mně v lese jde nějakej podobnej Rosťa se smečkou vlčáků (docela hustej pohled, mimochodem, laik je většinou nerozezná od vlků), vůbec mě to nebude vzrušovat. Ale důvěřuj ostatním.

                  0 0
                • LuckyBerny  

                  Dost blbé přirovnání.

                  0 0
                  • Toutou  

                    Sice to bylo mířené proti mně, ale musím uznat, že přirovnání je to dobré. Pes dokáže zmrzačit stejně jako pistole. A „bezpečného“ psa se není třeba bát stejně jako pistole v rukách zkušeného střelce. Člověk se špatnou zkušeností se bojí psa na volno stejně jako pohledu do hlavně. Problém je v tom, že debilů se psy je násobně víc, než debilů se zbraní (ten průkaz nedostane každý).

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Dle mého názoru byl i třeba takový Brejvik zkušený střelec…

                      0 0
                      • Toutou  

                        tohle je už trošku demagogie, zkus si za to „zkušený“ dosadit prostě „bezpečný“. Totálně drblé sociopaty jsem teda do přirovnání nemontoval pro zachování jednoduchosti.

                        0 0
                    • Smazaný účet  

                      jj, přesně toto jjsem tím přirovnáním chtěl naznačit

                      0 0
                      • Toutou  

                        Já taky nemám z cizích psů dobrej pocit, obzvlášť jako biker, kterej si párkrát už zaspurtoval před nějakým hovadem bez pána. Proto radši upřesňuju, moji psi jsou na volno v okamžiku, kdy nikoho nevidím, nebo je ten člověk sám chce nechat na volno „ahóóój, no ty seš pjeknéééj, můžu si ho pohladit?“

                        0 0
                    • karliner  

                      Debilové se zbraní se většinou opatřováním zbrojního průkazu nezatěžují, bych řekl… Nebo si ho koupí.

                      0 0
                    • JSt  

                      to je obecne blbost. kdyz na me nekdo bude mirit flusbrokem, budu mit vetsi strach, nez kdyz na me posle rozzurenyho yorkshira. :-P

                      0 0
        • honzour  

          Jo jo, to není jenom bajkový problém … stačí jít sám, se spsem, s dětma a najednou se z poza rohu objeví pes na šňůře. Blíží se, cení zuby, vybírá si koho kousne prvního a za 10 minut se objeví držitel druhýho konce šňůry. Vše je o lidech.

          0 0
          • tux  

            Já bych všechny ty dlouhý vodítka zakázala.

            Nějakej desetimetrovej navinovací špagát kterej čokla neudrží, a ani není vidět není vodítko.

            Vodítko je pořádnej pevnej provaz, dobře viditelnej, max 1,5 metrů dlouhej. Jenže to by si ti lidi stěžovali, že jejich pejsek nemá volnost, furt si musí uvědomovat že je přivázanej, a pak je chudáček smutnej. Dmnce..

            0 0
            • Toutou  

              Souhlas s tímhle, pes je buďto na VODÍTKU, krátkým a pevným, nebo na VOLNO. Navinovačka je 3,14čovina. Nepočítám zvláštní případy jako stopovačka – klasické vodítko, popruh, ale dlouhé třeba deset metrů.

              0 0
        • LuckyBerny  

          Byl jsem svědkem vychování. Já si to včera šlapal po Beskydech a přede mnou čoklík na volno, když mě uviděl tak si lehl a čekal než projedu, sice to bylo doprostřed stezky ale i tak chválím. Majitel asi 20kroků za ním suše prohodil „hodná“.

          0 0
        • fousac  

          zadny odskodnovani, proplesknout si pejskare mel..

          v tomhle pripade uz by pravdepodobne (neni to psany, ale je to uznavanej precedent) bylo „bezpravi“ na tvoji strane, protoze jedinej zpusob jak na pozemni komunikaci se psem, je na kratkym voditku u nohy, cokoliv jinyho uz je mj. poruseni § 4 zak.361/2000sb. Povinnosti účastníka provozu na pozemních komunikacích: Při účasti na provozu na pozemních komunikacích je každý povinen

          1. chovat se ohleduplně a ukázněně, aby svým jednáním neohrožoval

          život, zdraví nebo majetek jiných osob ani svůj vlastní, aby nepoškozoval životní prostředí ani neohrožoval život zvířat, své chování je povinen přizpůsobit zejména stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, povětrnostním podmínkám, situaci v provozu na pozemních komunikacích, svým schopnostem a svému zdravotnímu stavu

          a volne pobihajici pes je nevyzpytatelnej a provoz ohrozujici faktor.

          samozrejme pokud si mel cisty svedomi, zadny pravidla neporusil a mel vozidlo zpusobile pro provoz

          0 0
    • novcze  

      neměla by být otázka spíš položena: Vběhl vám někdo někdy pod kolo?

      0 0
      • Frostty  

        „Kolik lidí se vám podaří sejmout, během běžné vyjíždky?“ :D

        0 0
        • trembi  

          Jednou málem když sem jel po úzké cestě z mírného kopce.šli po ní dvě důchodkyně,když sem je uviděl trochu nahlas jsem řekl s dovolením a obě začali zmatkovat na kterou stranu mají uhnout.Málem sem je trefil,ale naštěstí sem stihnul spomalit takže v pohodě.A ještě něco ke psům,na našem je vidět co se psem udělá když je celý život mezi cyklisty.Když nějakého uvidí vůbec se neleká a chová se naprosto normálně.;)

          0 0
          • metelesku  

            „naprosto normalne“ teda jde s otevrenou tlamu po tom co mu hybe pred ocima – po tretrach a litku? ;-)

            0 0
    • Fuglsang  

      Jednou jsem jel ze školy po městě tak 15 až 20 km/h. Blížil jsem se k přechodu pro chodce a na jeho kraji balancoval mladej kluk (18–20 let) a furt nevěděl jestli má jít nebo ne. Napětí se stupňovalo. Kluk se odhodlal vstoupit do vozovky, když v tom opět překontroloval mojí pozici a znejistěl. Já byl nejistý zrovna tak. Návázali jsme oční kontakt. Kluk se chtěl vrátit na chodník, já ho chtěl objet zprava. Pak chtěl zase pokračovat v přecházení, to už jsem ho ale chtěl objet zleva. Nakonec jsme se srazili. Mladík to odpružil a nic se mu nestalo. Já jsem si zabodnul představec/řidítka do třísla, ale jinak jsem byl OK. Kluk se mi hned omlouval. Chtěl jsem se mu taky omluvit, ale už byl pryč, na druhý straně silnice..

      0 0
    • Ricci  

      Tak ja som zrazil iba octavku…

      0 0
    • A.Z  

      Jj, je to už 20let. Mladý, nezodpovědný -každý se poučíme z něčeho…

      Jeli jsme s partičkou z diskotéky asi ve 3h v noci. Tma jako v pytli. Na rovném úseku dlouhém asi km proud kolistů i pěších stejným směrem -drtivá většina neosvětlených, stejně jako já, navíc po dvou, třech vedle sebe. Po chvíli přijíždělo z protisměru auto. Díval jsem se na cestu kterou osvětlovalo a celý km na levé straně čisto. Takže jakmile auto projelo kolem nás, šupli jsme se doleva do protisměru a nasadili tempo. Já na zánovní Favoritce s berany, ruce na hrazdě, rychlost maximální, navíc podpořená alkoholem, jedu ve špici.

      Idea trvala pár vteřin…

      Když jsem se probral, nasedl jsem zase na kolo a jel. Po 100m mě dohonil kámoš a zpacifikoval, jel jsem na špatnou stranu. Když jsme se vrátili na místo činu, další dva kolegové nesli na rukou holku se kterou jsem se srazil, další za sebou táhl její kolo.

      Další den jsem se dozvěděl že je ta holka v nemocnici se zlomenou rukou a otřesem mozku.

      Po týdnu jsem se u nich ukázal s omluvou a zjistit co a jak. Mezitím se jim to taky už rozleželo v hlavě a přes policii to řešit nechtěli a za zničené kolo taky nic. Žaloby v té době naštěstí nebyli v módě. Řekli sami že osvětlený nebyl stejně nikdo, takže spoluvina.

      Co mě ale fakt dostalo, byl přesný náraz kolo na kolo, favoritka proti olpranovi co má vidli jako favorit rámovku a olpran obě vidle utržené těsně pod svárem. V té době na ně odfrčela reklama v tv a horské kola tady teprve začínala, kdo ho měl, byl in… Favoritku protahuju dodnes, sice na ní už nedá moc jezdit bez držení řídítek, ale je zušlechtěná, tak je mě to líto zešrotit…

      Tolik můj román :)

      0 0
      • metelesku  

        to byla pevna svarena ocel proti lisovane korunce dost mozna z hliniku to neni rovnocenny souper. nebo uz to bylo neco lehciho?

        navic holcina celkem urcite neudrzela riditka dyl nez ty primo, takze nechytla naraz ze smeru jizdy, ale z boku asi.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Malem vcera a byla by to jenom moje blbost…jedu od Bileho Krize k Dorotance. Je tam takovy padacek po asfaltu. Pustil jsme to a prede mnou cyklista. Je asi po prostredku, porad ve stejny stope, tak jsem ho chtel predjet po leve strane. Kdyz jsme byl na urovni jeho klik, tak zacal uhybat k leve strane, ale pak si mne vsiml a srovnal to. Doufam ze moje mavnuti pochopil jako omluvu…

      0 0
      • Smazaný účet  

        když tuším, že o mě neví, tak hodně nahlas řvu…občas se pak někdo ohradí, co že na něj jako ječím, ale to už jsem před ním a víc mě to nezajímá :-)

        je potřeba ale řvát tak, aby to pochopili jako „uhni nebo umři“ :-D

        0 0
        • Smazaný účet  

          ja se uz nadechoval ze zarvu „z leva“..jenomze sem pak videl tu situaci, jak pridce skupne riditkama a skoci na brzdy…a na levou stranu…asi ten zvonek fakt poridim a budu po hrebenech zvonit jako vul:DD

          0 0
          • Smazaný účet  

            jj, to už jsem taky zjistil :-) tak na ty cykloturisty radši řvu „uhni doprava“ :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              „aaaa..uhni pi*cooo“…no nic, doslo pivo, jdu spat:)

              0 0
              • saddik  

                HOLLISTER: Stěží si lze představit, že by někdo vyslal takovou loď bez posádky, takže ať už tu posádku pohltilo cokoli, mohlo by to tam ještě být, čili… dejte si pozor.

                Kanárci udělají vlevo v bok a odcházejí.

                SMRÁK: (Křičí) A jdem něco sejmout!! JÓÓÓÓ!!!

                Ostatní Kanárci SMRÁKA, který zírá dychtivě na kapitána a ACKERMANA, úplně ignorují. Chvíli trvá, než si uvědomí, že ostatní už odcházejí. Následuje je.

                0 0
    • Smazaný účet  

      no, ale abych byl k tématu :-) tak na kole ne, ale při běhu…Jsem takhle běžel kolem řeky a jak je v Bráníku ten opuštěněj oplocenej areál, tak tam byla nějaká motokrosová akcička…a kolem tý stezky nahoře spousta lidí, co nechtěli platit a čuměli přes plot. průchod tam byl, tak jsem běžel furt stejně (asi 12km/h)…když vtom se ze svahu dolů na ten chodník rozběhl nějakej boreček. kdyby to udělal nevědomky, tak neřeknu, ale on se nejdřív podíval na mě (já už na něj čuměl, páč jsem vyhodnocoval rizika)…a pak se mi rozběhl do cesty…jsem si to rychle odhadl, že jako běžím trochu z kopce, dost rychle, vážím asi 80kg, on měl určitě tak o 10kg míň…tak jsem jenom nachystal rameno, došlo ke srážce, borec odlítnul a já pokračoval stejnou rychlostí dál :-) myslím, že příště už si dá pozor…

      0 0
    • Vajcator  

      Nedávno jedu s kámošem po lesní cestě v noci tak kolem 30km/h. Před sebou vidím auto jak má rozvícené parkovačky tak si říkám že tam se asi věnujou trochu jiným záležitostem než řízení tak nebudu moc rušit a najdu si podle obrysů kraj cesty a kraj auta. Vidím že je tam tak půl metra. Ani nebrzdím, a když kolem nich projíždím najednou rána. Borec nechal otevřené dveře vzadu, a zatím co se staral o slečnu měl nohy venku :-D A jak jsem mu do těch dveří v té rychlosti vrazil tak mu to pěkně odnesly lýtka. Zastavím a začnu se omlouvat. Mezitím se vyškrábal z auta uplně nahý chlapík, co měl tak 100 kilo a zatím co mi nadával šel směrem ke mně. Bylo mi jasné že nemám šanci a tak jsem sednul na kolo a ujel. :-D

      0 0
    • tux  

      Dneska mě málem sejmula letící veverka. Jel jsem po silnici z kopce asi 50 kmph, a v tom kolem mě prolítlo auto, veverku srazilo, a ta to málem za letu napálila do mě. Samozřejmě já bez helmy, bez chráničů.. kdybych jí neviděl tak tam teď ležim xD

      0 0
    • Chiron  

      Nedávno sem málem sejmul psa, no nebo spíš on mě. Si jedu vklidu při pravém kraji po cyklostezce. A jen slyším, jak něco běží vpravo odemně po břehu, přes husté stromy ale nic nevidím. Tak sem usoudil, že kdyby mě to chtělo sežrat tak buď štěká nebo mi už visí na noze. Tak sem tomu přestal věnovat pozornost a najednou se mi ze stromů ani ne půl metru od nohy vynoří lovecký pes. V ten moment sem se tak leknul, že sem myslel, že už vložka posloužila i jako plenka :) Reflexivně sem to strhnul doleva, jenže sem si okamžitě uvědomil, že v protisměru jedou další dva cyklisti, tak sem to strhnul zpátky na psa, který si mě vůbec nevšímal a běžel k nějakému myslivcovi co stál pár metrů předemnou.

      Nemám nic proti dobře vychovaným psům, ale i tak na cyklostezku prostě nepatří. Jinak letos sem naštěstí nesejmul ještě nic, ale je fakt, že na té cyklostezce sem měl už párkrát hodně namále.

      0 0
    • marco  

      Když jsem si četl tyto příspěvky říkal jsem si to jsem měl vždy štěstí, do dneška.

      Ráno jsem jel kolem Podolí k Vyšehradskému tunelu. Když jsem se dostal na konec značeného červeného pruhu pro cyklisty jsem už částečně vyhlížel směrem do tunelu jestli tam nestojí policajt. Potom jsem se podíval před sebe a na 3m přede mnou se zjevila postarší paní na kole. No jak jsem se soustředil na ten tunel a zamyslel se, jsem nevědomky přejel ze svého pruhu do protisměru. Na poslední chvíli jsem trhnul řidítky a stihl se vyhnout bylo to skutečně o milimetry. Podle toho co říkal ten borec co jel za mnou to ta paní to ještě teď vydýchává někde na lavičce. Prostě jsem jel jako by v tranzu na tu paní. Tímto bych se jí rád omluvil. Já jí úplně vizuálně vymazal ze svého okolí když jsem se soustředil na situaci v tunelů a né před sebou.

      Takže nemyslete na blbosti a věnujte se pořádně řízení nemusí se to vyplatit. Kdybych mohl tak jsem si v práci dál panáka, ještě teď se z toho klepu.

      0 0
      • jIrI___  

        „…zamyslel se, jsem nevědomky přejel ze svého pruhu do protisměru…“

        A já měl za to, že tohle se stává jen lidem mladším než 8 let a starším než 70 let :O. No vidím, že člověk musí být ve střehu neustále.

        0 0
        • marco  

          Přesně být ve střehu. Nedá se prostě i na rovině dát si na pár sekund oraz a jet tak nějak na autopilota. Byla to taková ta chvíle kdyby se mě někdo zeptal na nějakou podrobnost co jsem viděl tak si neuvědomím co jsem v tu chvíli dělal.

          No když jsem koukal na foto mapách tak ten pruh se zužuje přesně do toho pruhu co míří z tunelu. takže sleduji čáru sleduji čáru a bum ono ta čára platí pro ty co jedou v protisměru v mé směru není nic nakresleno.

          0 0
        • Smazaný účet  

          třeba si dotyčný dal nějaký ty panáky už před jízdou…tim by se to vysvětlovalo :-)

          0 0
          • marco  

            Nedal, ale měl. To přejetí do protisměru ona jela tak nějak uprostřed já skoro taky. Takže zábradlí jsem v tu chvíli v protisměru nebrousil. Asi jsem byl myšlenkově už v práci kam jsem mířil. No hrklo to ve mě pořádně.

            0 0
      • Smazaný účet  

        uz nehul:DD

        0 0
      • saddik  

        Tak takhle v podstatě vypadá mikrospánek, oči vidí, ale mozek zachrápne..

        0 0
    • lodyh  

      ještě nesrazil, ale měl jsem hodně namále… sjezd z řitky do všenor, silnička, vjezd do vesnice, valím si to tak to padesátkou, možná trochu rychlejš. asi 30m před sebou vidím malýho kluka jak po pravý straně silnice svičí na zábradlí, různě se tam přitahuje, no prostě dělá kraviny. o silnici se moc nezajímal. říkám si ty vole, ten ti tam tak skočit. no a on tam skočil… naštěstí sem už před tím prozíravě trochu přbrzdil a zajel do protisměru, kdyby něco… kdybych to neudělal, je po něm, takhle jsem mu dualem škrtnul rameno. ani mě nesundal, on taky nespad, oba ale zatraceně otřesený, snad si bude přiště pamatovat že má koukat na cestu.

      od tý doby co vozím vzadu hlasitýho cvrka tak ale nic, ťuk ťuk:)

      0 0
      • jIrI___  

        Jsi si jistý, že kdybys ho nabral silničkou, tak je po něm? Jo kdybys jel autem, to by byla jiná :)

        0 0
        • lodyh  

          tak asi nemuselo, ale dual ve výšce hlavy, rychlost okolo padesátky, bolelo by to určitě.

          0 0
    • Baba-Ji  

      Jedu večer po cyklstezce domů, čumím do mobilu, takže řidítka držím jen pravou rukou a co se nestane, levým řidítkem zničehonic sejmu běžce a ležím na zemi, jemu se nestalo vůbec nic. Nechápu, že mně neviděl, asi taky čuměl někam jinam než na cestu, tak jako já :). Tak jsem se posbíral, ujistil se že já i běžec jsme OK a jel jsem dál.

      0 0
      • ondromed  

        Srazil jsem auto, které mi tam vjelo z vedlejší. Slečně řidičtě chvíli trvalo, než si rozmyslela, jestli jako vůbec z toho auta vystoupí. Pak řekla něco ve smyslu „Jste v pořádku? Vy ani nemáte blikačky“

        0 0
    • marco  

      Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu až se ucho utrhne. Ve čtvrtek tento týden při cestě z práce mi do cesty vběhli z nějaké vodácké ubytovny co je u Krab cycles ze dvora na cyklostezku dva malí kluci. Brzda, salto, odřený bok a pravý loket, vykloubený kotník z spd. Trochu mě také bolel levý loket bez známek odřenin na něj jsem ale nespadl jako když se vykloubí nebo když se klepnu do brňavky. Sedl jsem na kolo dojel 12 km domů do Písnice. Trochu se ošetřil a ráno šel k doktorovi následoval rentgen a už si mě tam nechali. Diagnoza zlomenina hlavičky vřetenové kosti v lokti. večer mě dali do lokte 2 titanové šrouby a nyní píšu z postele jedním prstem.

      Dnes za 1,5 hod. jsem měl jet Rusavskou 50, začátkem září 14 dní cyklo soustředění v krkonoších, potom valtické cyklobranní, a říjen nova author cup takže jsem díky nepozornosti nějakých polských splašených dětiček přišel o mé cyklistické vrcholy letošní sezony.

      0 0
      • jIrI___  

        Zase ses při jízdě zamyslel? :)

        0 0
        • marco  

          Tentokrát ne a to ten den jsem na kole vůbec neměl jet, ale ujel mi autobus a na kole jsem v práci v Dejvicích o 15 min rychleji na kole než MHD tak jsem se vrátil převlékl se a jel do práce. Měl jsem v podvečer to kolo nechat v práci. Dnes bych mel za sebou Rusavkou 50.

          http://mapy.cz/…

          0 0
          • marco  

            Reakce lidí se dala čekat. Rozmázl jsem se před několika chodci a bruslaři a nikdo se nezastavil aby se zeptal jestli je to OK. Jen jeden biker se zeptal. Div si do mě ti chodci a in-linisti nekopli.

            0 0
    • hromnica  

      Tak to já jsem se jednou vracela s taťkem z tréninku, před nama byla rovinka cca 250m a na ní šla paní s kočárkem. No nevím jak se to tenkrát stalo.. najednou rana a já prostě naprala do toho kočárku:(. Naštěstí se miminku nic nestalo, ale myslela jsem, že mě taťka v tu chvílu rozcupuje na cimprcampr!

      0 0
    • artorie  

      Srazil jsem slepici, a musel jsem ji té babce na místě zaplatit :)

      0 0
      • makimaki  

        Předjel jsem cyklistku, která jela asi 15km/h, ujel asi 300 m a zahnul doprava na odbočku, bohužel jela za mnou nalepená a nedobrzdila a vyhýbala se taky doprava, skončila v trávě v příkopě – takže to chce ukazovat, nelepit se a otáčet se.

        0 0
        • Toutou  

          Byla pěkná? Pomohls jí se zvednout?

          0 0
          • makimaki  

            Z příkopu jsem jí pomohl, pak přijel manžel, proběhlo nějaké to poučení a vklidi jsme se rozjeli …

            0 0
    • strtom  

      Tak si taky můžu udělat na rám první značku za přejetého. Jedu pod kopcem a míjím skupinku tak 15 lidí kolem 20 let zjevně v dobré náladě. V pohodě jsem je prokličkoval a jedu dál a vepředu ještě 2 kámoši z té party co jdou od prostřed do prava na cestě co má tak 4 – 5 metrů. V rychlosti cca 20 že je objedu zleva ten kamoš toho co stál uprostřed na něho volá jede kolo, ale to jsem od něho byl tak 4 metry takže brzdím co to dá a jedu směrem do příkopu a ten ožrala se ani neohlíd a uhýbá furt mým směrem. Potkali jsme se ještě na cestě dostal chudák takovou pecku do zad jak jsem letěl přes řidítka, že jsem myslel že se zabil o asvaltku naštěstí se zvedl, ožralí mají štěstí, ale než promluvi mel jsem strach že jsem ho zabil protože to fakt nečekal, že dostane jebu do zad a hlavou se o tu cestu tak jebnul, že nestačil dat ani ruce před sebe.

      0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
      • Smazaný účet  

        dneska na Václaváku, respektive na průjezdu kolem Muzea nahoru k Vinohradské…pi­tomec myslel, že když zabírá celej ten úzkej průchod a čumí do mobilu, že se mu nemůže nic stát…no, letěl do křoví. Já to ustál, páč to bylo pomalu a čekal jsem to :-) pitomec měl nějaký kecy, ale prát se nechtěl…

        0 0
      • iron.hide  

        mozno ma krvacanie do mozgu a mozno umre

        0 0
    • Georrge  

      já jednou trefil nějakého dědka na přechodu, čuměl jsem tenkrát po nějaké babě :) ale jenom jsem do něho trochu ťukl když jsem dobržďoval na předním.

      0 0
    • Johnnyxjr  

      V 90 roce to mi bylo tenkrat 15 jsem nestastnou nahodou srazil tehotnou cikanku s kocarem bylo to docela ve forfu odlitla pri tom narazu do pangejtu tak jsem se okamzite sebral a jel domu pro moji mama vzali jsme auto a s pani do nemocnice prodelala celkova vysetreni nakonec to odpruzila i to co se jeste nenarodilo pak asi mesic klid a potom predvolani k vb dopadlo to dobre policajt driv studoval na skole kterou jsem prave delal tak se to odlozilo. Muzu rict ze to fakt nebyla prdel.

      0 0
    • Smazaný účet  

      ja kdyz jsem byl behat tak jsem se srazil kacera… startoval z rakosi a ja bezel po hrazi… vyletel tesne predemne ze jsem ji strejchl kolenem o kridlo :D Ja jsem to ustal on to uletel bezproblemu :]

      0 0
  • Smazaný účet

    vis co si s tou reklamou muzes?!

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.