• Sroubek1

    Zdar Bikeři, chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti se silniční sadou Sram Apex?? Nebo se silničním sramem všeobecně…kvalita, výdrž, funkčnost. Chci kupovat Specialized silničku a ta je osazena těmito Sram komponenty. Díky za jakoukoliv odpověď.

    0 0
    • jose  

      nevím jak apex, ale na silničku kromě elektronický dury už nechci nic jinýho než sram. Ale spíš je to otom, co ti bude chodem a tvarem vyhovovat. Kvality bych se nebál, ale přecijen apex je nejnižší sada,která se vyšším nevyrovná

      0 0
    • Marskatin  

      Já bych se toho vůbec nebál. záleží jak sedne ergonomie. Ničeho silničního od Sramu a Shimana od 105 nahoru se nebojím. Campu znám málo, tak nehodnotím.

      0 0
    • yetti  

      Po letech jsem přešel ze Shimana na Sram a jsem z toho tak zklamanej, že při nejbližší možnosti půjde Sram do pr…

      Proti DuraAce je Red hračka pro děti. Sice to úžasně vypadá, karbon všude kam se podíváš, ale řadí to hůř než obyčejná Sora a brzdy jsou snad horší než Tektra za 300Kč.

      SRAM never more!!!

      0 0
      • karliner  

        To je dobrý vědět. Na žiletce mám Soru a Tektra. Ušetřil jsi mi několik desítek tisíc, díky :-)

        0 0
        • yetti  

          To jo, ale místní SRAMisti mě za to ukamenujou.

          Z mého pohledu je mezi SRAMem a Shimanem asi tak stejnej rozdil jako mezi japopnskou a americkou motorkou. Když se chceš svést koupíš si rejži a když chceš pózovat tak HD. Ne že by se na SRAMu nedalo jezdil, ale to Shimano prostě chodí citelně líp.

          0 0
          • jose  

            je to spíš otom, co sedne… na horáka mi nesmí nic jinýho než shimano, na silničku sram, je to divný, ale je to tak :-)

            0 0
            • yetti  

              Tohle nemá co dělat s tím zda to sedne nebo ne. Nehodnotím ergonomii, ale to že zatím co Dura Ace řadí jako hodinky, tak na Sramu mám občas pocit, že tu „plastovou“ musím urvat a rozhodně nelze říctz, že by to tam padalo jak by člověk u téhle cenové kategorie oprávněně očekával a jak jsem mimochodem byl zviklý z Dury. Trochu lepší je to když se dá Shimano kazeta a řetěz místo SRAMáckýho šitu, ale Dura prostě chodí líp. A brzdy to je kapitola sama pro sebe. Horší jsem ještě na silnici neměl a nic nepomůžou ani že mají kvalitní špalky od Swissstopu.

              0 0
              • Karaya  

                To je divný, žena má na silničce Sram Rival 2008 a brzdy jsou úplně super, krásný tvrdý dosednutí a skvělej výkon, Shimana jsou přeci jen houbovitější.

                Možná to u REDu přehnali s tím odlehčováním :-)

                0 0
          • Žíža  

            určitě to není o nějakém „kamenování“ ale o tom, co komu sedne. Já teda mám zkušenost s nižšíma sadama než ty- loni jsem si pořídil authora na SRAM RIVAL a můžu porovnat s Tiagrou (je ale mezi nima přece jen rozdíl 1–2 tříd) A nemůžu si na SRAM stěžovat – sedne mi bezvadně.

            0 0
        • Vlady  

          možná volbu ovlivní i ceny dílů… řetěz na Sram red stojí podle Rose katalogu 43 euro – to mi připadá pořádná pálka. 29,90 za řetěz DA je proti tomu pomalu supernabídka. K brzdám na SRAMu – nemám zkušenosti, jenom jsem četl, že se jejich brzdá vlastnosti (u REDu) výrazně zhoršily se zavedením nového typu..)

          0 0
      • prvniodkonce  

        Fíha, to bych teda nechtěl, když to chodí dokonce ještě hůř než shimano :O

        0 0
    • georgio  

      Mam dva roky kolo na Rivalu, a stoprocentni spokojenost…je to moje prvni silnice,tak nemam s cim porovnavat…za ty dva roky rekreacniho jezddeni jsem na to ani nesahl..oproti shimanu je to takovy hrubsi…clovek nekdy musi na prerazeni na velky tac trochu zabrat,ale zatim me to ani jednou nezklamalo…jestli je Apex za zajimavou cenu, neni se ceho bat…myslim ze to bude lepsi nez sora…alespon za me, subjektivne :-)Nebo nekde sezen vyprodejovej Rival, urcite nekde bude lezet za slusnou cenu :-)

      0 0
        • georgio  

          až na ty kratky kliky to nevypada zle :-) To vahove srovnani s Durou je asi prehnane…mam pocit ze SRAM to vazi bez naboju a Shimano s…nebo nejaky jiny zadrhel tam byl…ale rozhodne to neni zadny tezitko :-) Jestli slo zakladateli threadu o stavbu kola,tak dobrej typ…jinak ale k silnickam patri Campa…kdybych silnici stavel, tak bych se i po dobrych zkusenostech se Sramem dival i po Campe :)

          0 0
        • georgio  

          ted jsem si vsimnul data inzeratu…tusim ze uz bude pryc :-)

          0 0
    • kralovek  

      Nevite jestli se da prehazovacka APEX pouzit s brzdovou pakou shimano 105?

      0 0
    • blaf  

      dneska jsem zkusil Apex a docela se mi libil tak asi zkusim Sram a nevim jestli postaci Apex nebo jit vys

      jak je na tom Apex ve srovnani s Force a Red? nejde mi o vahu a vzhled, spis o projev toho razeni

      0 0
      • fousac  

        Apex je naprostá anarchie, cokoliv jinýho může bejt jenom lepší.. ;)

        0 0
        • blaf  

          :) a co Rival? asi nemas zkusenosti co?

          co je s Apexem spatne?

          0 0
          • pali  

            videl ho na obrazku a nepacil sa mu …

            0 0
            • blaf  

              a to vis jak?

              0 0
            • fousac  

              Ba právě naopak, viděl sem ho na obrázku a hned si ho musel koupit, zbytek je můj názor po pár tisících kilometrů. Promiň, jestli sem nějak zbořil tvé iluze… ;)

              0 0
          • fousac  

            Musim uznat, že moc srovnání nemám, předtim sem jezdil jenom starou Soru, takovou tu plechovou (což bylo vlastně prastarý Alivio s jinou nálepkou). Apex mi přijde dost tuhej a zároveň takovej gumovej a pomalej. Dost to zlepšila rollamajig kladka, ale stejně žádnej extra zázrak. Připomíná mi bikový deorko kolem roku 2004, to hned chytlo vakl a taky si místama dělalo co chtělo. Plus teda že 10 speed je o dost víc háklivý na seštelování..

            Hlavně nechápu, proč soudruzi od Sramu, který vymysleli přímý vedení lanka dali na silniční sadu zas tu pitomou bowdenovou zatáčku :(

            Ale abych jenom nehaněl, jezdím to na CX, takže to u mě zažívá i lítání v sajrajtu, natřásání po terénech a jiný lahůdky.. A po cca 10kkm to (ne)funguje furt stejně..

            A letmým srovnáním s ostatníma, co sem tak porůznu viděl, tak i jim se tu a tam stane, že cvaknou dualem a vzadu to taky chvíli rachtá, než se něco stane, na značku nehledě..

            0 0
    • fousac  

      Když už téma kolega vytáh, tak se rovnou zeptam..

      Myslíte, že bude na Apex 10s dualech chodit biková hazka? Třeba X9 nebo tak něco…

      Sram je na stránkách docela skoupej na info, všude akorát tvrdí 1:1 ratio, ale víme že zrovna u bikovejch 10s hazek je ten poměr 1:1,2. Tak jak je to doopravdy u silničních sad..

      Dík za postřehy..

      0 0
      • alinceb  

        Pokud tvrdí, že 1:1 ratio, tak ti na tom bude chodit 9s SRAM šaltr nebo 10s Shimano…;)

        0 0
        • fousac  

          Právě že Sram to tvrdí úplně o všem, i když to tak ve skutečnosti není, viz bikovej 10 speed.. Otázka je, jakej převod ty silniční sady v reálu maj, jestli opravdu 1:1, bikový 10sp 1:1,2 nebo něco úplně jinýho..

          0 0
          • alinceb  

            Hoď na to cvičně šaltr z Marina a uvidíš, jestli to funguje…;)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.