• Jenda

    O tomto ramu resp CanBums ci RM Adrenaline je toho tady napsano hodne, nicmene s ohledem na historii bych mel rad nektere informace pohromade.

    Jak jsem zjistil nejsem sam komu se 190 tlumicem (doporucena delka) danym na max zdvih narazi zadni stavba pripadne zadni kolo do ramu. Jak jsem to tak omeroval, asi by bylo reseni dat tam tlumic 200/51 – zdvih zustane zachovan ale cele se to vlastne diky prepakovani dostane o 3 cm jinam. Zkousel jste to nekdo? Jak moc se tim rozhodi geometrie? Bude to pouzitelny se 130 vidli? Zatim jezdim zdvih 125 se 190 tlumicem. jo a se 190 tlumicem je max mozny zdvih ramu tak 135 mm (pak uz narazi horni vzpery do sedlovy trubky).

    To ze je to konstrukcni vada mi sem psat nemusite to vim taky:-)

    0 0
    • palkac  

      teda, a já myslel že spyder udělal konstrukční chybu jen u rámu full1.. Furt lepší kolo do rámu než rám o rám..

      0 0
      • Jenda  

        rekl bych ze spyder udelal nakupni chybu rozhodne nic nekonstruujou:-) stejne mam pocit ze by tam proste mela byt 200 tlumic s 50 mm zdvihu a ze to nekdo zvoral s informaci co tam patri. Zase s tou 190/50 na 125 a se 130 vidli z toho mam pohodovej bike akorat za na ty zdvihy co to ma dost tezkej. Zase ale pokud bych si chtel nekde neco skocit tak se nemusim at tak moc bat jak na nejaky lehky plechovce:-)

        0 0
        • alex33  

          to jsem rád že ti spyder služí k spokojenosti ,pro mě to byla veká houpačka,ale žehlil pěkně

          0 0
          • Jenda  

            no s tim DT to byla fakt desna houpacka – tam me deptalo ze pri prvnim slapnuti do pedalu to slo do pulky zdvihu ale dopredu skoro vubec. Navic byl hodne progresivni. Ted tam mam Float R s velkou komorou a propedalem na prostredni uroven takze to zase moc nezehli ale pekne to odsejpa a v rozbytym tereny se to probere a pak to funguje jak ma. Jenom cekam jestli se Milan1 nekdy pusti do upravy tlumicu ze bych mu ho nechal poladit:-) A nebo koupim nejaky s vypinatelnym propedalem ale to asi pak zkusim tu 200.

            0 0
            • milan1  

              Zastav se u mě, rád se na to podívám a uvidíme jaké jsou možnosti už teď. Velké zásahy do tlumiče ale zatím nebudou. Zkusíme nastavení a geometrii celého kola. Ty zdvihy jsou i o výšce středu nad zemí, tohle bych viděl jako rozhodující.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.