• Doomek

    Po hodně letech jsem potkal spolužáka ze základky, jeho čtyř člená rodina patřila mezi romskou elitu,táta měl restauraci máma pracovala v nemocnici a měl ještě ségru. Ve škole jsem od něj opisoval, prostě jiný Romové… No a teď nedávno jsem ho potkal na hezky osazeném pellsu brýle,tretry a helmu úplně mi tím vyrazil dech a říkal že už rube dost dlouho a nejvíc mě dostal dressem Black panters :-D

    Viděli jste někdy nebo znáte sportující Romy??

    0 0
    • Doktorzet  

      Tak kromě cigošskejch triatlonistů jsem ještě roma sportovat neviděl. Jo vlastně jo, ještě útěk z krámu /benziny/hospody…

      0 0
    • Martin  

      tvoje starosti a prezidentův plat…

      0 0
    • Roxteedy  

      Ty, já nevim… Ikdyž sem mezi známými považován za xenofobní prase, tak mně teda nikdy nenapadlo ve sportu sledovat rasu či barvu držky :) Přijde mi to hrozná pí4ovina. Vůbec nevim, proč tu sem a píšu tenhle komentář, když mám tolik práce a venku je tak krásně :)

      0 0
    • Kuba78  

      Jednou sem videl ze zaznamu na kamerach cikana, jak sportuje u nas v dome v garazi jizdu na kole. Ale asi se bal co se stane kdyz se mu kolo rozbije, protoze na zadech vezl pro jistotu jeste jedno kolo (sousedovo, asi mu ho pujcil).

      Jak sportovni vykon dopadl bohuzel nevim, protoze vyjezdem z garazovych vrat se dostal mimo dosah kamer a vyrazil vstric na finalni etapu smer nocni praha.

      A ted vazne – proc by cikan nemoh sportovat? I Kdyz vozit dres teroristicke organizace na urovni isis je ponekud vyzyvane, je to porad jeho vec dokud jede na svem kole, ne?

      0 0
    • Doomek  

      Nejsem žádný xenofob, naopak mě to hrozně potěšilo a už vůbec bych nečekal otázku od Roma jestli má upgradovat z levných shiman na XT kliky :-D

      Proto se ptám protože lidi znají romy pouze jako příležitostný sprintery :-/

      0 0
    • milan.v  

      Já osobně jsem to také nepochopil …

      Vyrůstali jsme s nejmenovaným cikánem, dnes jedním z nejznámějších českých cikánů pohybujícím se v showbusinessu.

      Ten měl ovšem jiné rodinné zázemí, vystudoval ekonomku s maturitou, česky a češtinu uměl lépe než většina vrstevníků a nepohyboval se standardně mezi svými, ale mezi „námi“ …

      Dnes je z něj naopak zapálený cikán (nepamatuji si, že by někdy byla řeč o Romovi z jeho vlastních úst) a ze svého romství těží.

      Tím nechci říct, že to je špatně, ale tak nějak kdybych ho potkal jet na kole, stejně jako jsme společně šermovali hokejkami a míčkem, přišlo by mi to, jako bych potkal na tom kole tebe …

      0 0
    • Yura  

      Hodne ciganu boxuje(na nizsi urovni), ale to je tak asi vsechno..

      0 0
      • Doomek  

        Jo jo pravda yura, dřív jsem byl na pár thaibox trénincích a chodilo jich tam pár ale jestli měli nějaké výsledky netuším jelikož jsem to po těch pár hodinách vzdal :-D

        0 0
        • Smazaný účet  

          výsledky nemají, protože aby se dostali na vyšší level vyžaduje to dlouhodobou osobní disciplínu a pravidelný tréninky…ostatně jako v každém sportu

          0 0
          • Corbett  

            V době, kdy já jsem se tomuto sportu věnoval byli mistři republiky a reprezentanti např. Franěk, Rafael, Polakovič, vrahoun Plachetka. Na vojně v Rudé hvězdě

            0 0
      • mr.ricardo  

        Jasne, Boxing Zizkov a Stanislav Tiser, to uz je dnes pojem nejen pro nas zizkovaky.

        0 0
        • šimlos  

          Jo, tam chodí jak cikáni tak i bílý a nikdo to moc neřeší, stejně Centrum kontaktních sportů, jak Tišer sídlil dřív. Na Žižkově nejvíc řeší cikány potažmo uprchlíky sluníčkáři z Družstevní kavárny ROH – patří to mladýmu Stropnickýmu, jak sídlí za hospodou U vystřelenýho voka. Podle mého jsou tyhle trotlové největší rasisti, beze srandy.

          0 0
          • mr.ricardo  

            Mame za rohem Kliniku, to jsou podobny exoti, taky jsem tu Stropnickyho uz videl. Jsem zvedav, kdy je konecne vymetou a bude tu zase klid.

            0 0
          • Manzak  

            K ty posledni vete: asi ano, viz co zde predvadi tromboonen.

            0 0
    • Manzak  

      Jeden z mych treneru juda byl cikan, jedna z tech vyjimek, chodil do prace, mluvil normalni cestinou a ne tim jejich zparchantelym dialektem. A byl to docela fajn chlapik, ale je pravda, ze to byla rarita, a jinyho sportujicho cikana co bych osobne znal si nevybavuji.

      0 0
    • jIrI___  

      V Ostravě jsem jich viděl celkem dost jezdit na kole, často za sebou táhnou i vozík.

      0 0
    • Fran7  

      Vzpomínám jak jednou v TV byla reportáž o vykopané a ukradené měděné kabeláži a majitel firmy co to tam dala, řekl, že je okamžitě zaměstná, když zvládly vykopat to, co jeho firma bagrem dělala tři dny, nikdy je nenašli, takže čert ví kdo to byl, jen tím chci říct, že kdyby se každý talent věnoval sportu na který ten talent má, tak je jedno jaké je menšiny nebo většiny, hlavně že by byl nejlepší.

      0 0
    • tromboonen  

      No TVL, doufej, že spolužák nečte BF, moh by docela litovat, že Tě nechal opisovat…

      A pro ostatní diskutující: vlákno bych navrhoval přejmenovat (než jej admin smaže) na „Jsem rasista, ale pořád se za to trochu stydím“. Do toho kluci, nestyďte se, v Emerice už Vaši kamarádi otevřeně hajlujou :(

      0 0
      • Doomek  

        Proč by měl litovat??

        A k ostatním, tak normální české myšlení ani žádný rasista se tu naštěstí neukázal

        0 0
        • tromboonen  

          Tak mu třeba přepošli úplné znění diskuse a schválně, co Ti na to řekne.

          A ano, normální čecháčkovskej přizdisráčskej rasismíček.

          0 0
          • Doomek  

            Ten by se tomu vysmál

            Jinak jó no, jen jsem to nechtěl napsat takhle na plnou hubu :-D

            0 0
          • Doktorzet  

            Nejsem rasista, jen nemám rád Romy. A ne bezdůvodně, 3 roky jsem bydlel na intru v cikánské čtvrti. Jo občas se najde dobrej cigoš,ale těch je jak šafránu.

            0 0
            • Yura  

              To je furt dokola. Proste blbecci kteri nikdy nebydleli vedle ciganu nebo od nich nedostali pres tlamu tohle nepoberou. Ja mam taky do rasisty daleko, ale abych rekl, ze vetsina ciganu proste dela jen bordel a zdima statni kasu, tak to neni rasismus, ale pouhe zdelovani faktu.. Je to proste jejich kultura. Tak jako treba Japonci jsou pracanti, maji radi poradek, duslednost apod.. Tak cigani maji v genech si niceho nevazit, krast, sukat a hlavne moc se nenadrit… Kdo tvrdi opak tak je naivni blb a nebo cigan..

              0 0
              • tromboonen  

                Tak s Tebou se o úroveň českého rasismu nebojím, Ty boduješ na všech frontách, od mizerné gramatiky, přes argumentační a faktografické chyby, až po brilantní závěr..

                Jak funguje genetika Ti tu asi nevysvětlím, v čem jsou Tvý argumenty mimo bys samozřejmě nevzal, tak jen jednu faktografickou: Byls v Japonsku, nebos o něm alespoň něco čet? Japonci jsou pracanti akorát v tom, že jsou furt v práci a umíraj na „přepracování“. Význam slova pracant je ale někde jinde, oni mají mizernou produktivitu, ale kulturní norma jim velí zůstávat v práci dýl, než kolega, než šéf atd. (Teď s velkou pompou zaváděj jeden pátek v měsící, kdy by mělo být OK jít domů po konci oficiální pracovní doby, ale moc to prej nefunguje). Jo, někteří tamní průmyslníci vymysleli, jak zlepšit produktivitu výrobních procesů, ale je to většinou dost na hlavu pro ty účastníky a s pracovitostí to nemá nic společnýho… Pořádek? Hmm, zajeď se podívat do Tokia (pořádek ve významu bordel, i ve významu opak chaosu).

                0 0
                • Yura  

                  Njn ty ses tak vzdelanej intelektual, az nejsi schopen rozeznat japonce od ciganu. Mas 3 hodiny je cas nahodit salu kolem krku, nasadit lenonky, nasednout na festku a hura za ostatnima analoktulama do kavarny debatovat nad slunickarskejma hovnama jak zachranit uprchliky a jak jsou dneska vsichni hrozni rasisti..

                  0 0
                  • Manzak  

                    Kua Yura jdes do sebe, vazne s tebou posledni dobou souhlasim :)

                    Trombone, myslim jsi jedinej kdo sem leze a kali vodu s rasismem, mas asi problem, ze to nekdo vidi jinak nez ty, ale lidi nejsou vsichni stejny, maji ruzne nazory na to jak to na svete funguje, ty bys asi rad aby jsme kolem toho chodili po spickach, a popisovali to tajemnyma nicnerikajicima novotvarama, ja jsem zase rad ze se tu nepretvarujeme. Myslim ze lekci v souziti s cikanama bys potrebaval jako sul.

                    0 0
                    • tromboonen  

                      No jo, chtěli jste si tady v klidu spolu virtuálně zahajlovat a já vám to tak kazím, co?

                      0 0
                      • Breakpain  

                        nekloním se ani k jednomu z vás ;-) … nicméně žádné virtuální hajlování tu teda „nečuchám“ ;-)

                        0 0
                      • Manzak  

                        Spis si myslim, ze to tady jako jedinej kazis svou fanatickou radoby antirasistickou pozou. Yura te asi odhadl dobre co jsi zac.

                        0 0
                      • Člověk a jeho svět  

                        Ale my vás známe, pane Pištělák…

                        0 0
                  • Pentaroth  

                    Hehe +1

                    0 0
                  • tromboonen  

                    Nezapomněls na něco? Nepracuju náhodou taky v neziskovce?

                    0 0
                  • Doomek  

                    No jó, tohle jsem tu fakt nechtěl vidět. Nikdy nekončící boj inteligence vs dělnická třída :-D tak pro pořádek bydlel jsem čtyři roky v Chomutově, myslím si že nejbrutálnější cikánské ghetto v čr vůbec. Jako neříkám nic bylo to opravdu skličující, třeba jet zrovna takovým hoodem z trailu které jsou všude nad městem a v tom se mi roztrh řetěz. Plno problémů, a nemluvím jako idiot.. kvůli tomu že mám svůj názor tak nemusím podporovat tyhle myšlenky. Jak je to dlouho co jste horlivě zvonili klíčema po svobodě. Dnes je to jinak, Havel byl zrádce. lidé vidí na tncz tu obrovskou hrozbu v podobě islámu a cikánu v Čechách tak slepě otáčí myšlení k Zemanovi. zve se Si Ťin-pching a máte je tu hned zpět. Takže yuro co na to říct běž si ho pohonit s kamarády na koncert ortela

                    0 0
                    • Yura  

                      " nemusím podporovat tyhle myšlenky."

                      Jake myslenky? Ze 9 z 10ti ciganu dela jen bordel? No a co to je pohej fakt. To neni zadna myslenka. TY si tu zalozil vlakno o ciganech, tak co si cekal blboune…

                      0 0
                  • Infidel  

                    Pěkně +1 :-)

                    0 0
                • ememem1  

                  jestli mozem – ne ze by si v noecom nemal pravdu ale kolko ai stravil v japonsku?

                  0 0
                  • tromboonen  

                    Tak osobne jenom par dni, ale bylo to u kamarada, co tam bydlel a pracoval, takze mi to rikal, ty upracovance, co několikrát za večer zaspali svoji zastávku v metru jsem tam potkával a je to obecně známý fakt, jsou o tom dokumenty a články… když chce někdo použít příměr s pracovitostí a výkonností, obyčejně šáhne po Němcích, že?

                    0 0
                    • postman79  

                      V širších souvislostech Němci a Japonci napravovali válečné reparace, akorát jim někdo zapomenul říct, že už to dávno splatili.

                      0 0
                      • tromboonen  

                        Tak Japonci byli v dost velký prdeli i pozděj nezávisle na válce a vyhrabali se z ní, ale to nevypovídá nic o jejich pracovitosti, Němci byli pracovití vždycky, různí králové si je tuším stěhovali tam, kde nikdo jinej nechtěl bejt.

                        0 0
                        • Booker  

                          Jenom bych poznamenal, že se Japonci dožívají déle…;-) …ale to nejsou ti z firem:-D

                          0 0
                          • tromboonen  

                            To je ale kvůli sushi a vůbec podílu ryb ve stravě, myslim..

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              fukušimská treska prodlouží život – radioaktivita konzervuje :-)

                              0 0
                            • tromboonen  

                              Plus obecne kdyz my se v Evrope valeli v hovnech a nevedeli z ceho jsou nemoce, tak v Japonsku meli dokonaly system pece o telo a dusi vcetne dost liberalni sexualni vychovy a praxe, lekarstvi, sanitu a jine vymozenosti. S tema rybama to sice bude brzo horsi, hlavne velryby jako vrchol retezce, ale pokud je to Japonec z venkova s tradicnejsim zpusobem zivota, tak porad povede nad tlustym zapadakem bych rek.

                              0 0
                            • Booker  

                              No taky ta genetika,menší vzrůst, méně obezity atd… S těmi rybami je to asi částečně-ono zas pak je větší příjem rtuti a jiných odpadů…:) To si člověk nevybere…:-)

                              0 0
                            • Yura  

                              Dlouhovekost je znama hlavne na Okinawe a diky rybam to opravdu neni. Je to stylem zivota kterej vedou. Minimalni stres, cistej vzduch u more, hodne mineralu v pude atd.. Jejich strava je zalozena hlavne na korenove zelenine. Ruzne druhy zemaku plne ruznych „phytonutrients“ ktere normalne clovek v supermarketu opravdu nenajde.

                              http://www.youtube.com/watch?…

                              Zaklad ale bude ten poklidnej a pomalej low stres zivotni styl. Kdyby se ti Okinawane prestehovali nekam do Ostravy, delali na 3 smenny a meli stresy, jestli zaplati bydleni apod.. tak taky dopadnou uplne stejne jako prumernej clovek tady.. Dneska uz ta dlouhovekost u tech Japoncu se zapadackym stylem zivota urcite neplati… Taky zacinaji byt bachrani, sma cukrovka, infarkt apod..

                              0 0
                              • tromboonen  

                                Ale zas nesmis zapomenout na takove to Japonske Joie de Vivre, ten obchodní cestující, co jel jeden den do Hirošimy, přežil atomovku, otřepal se a jel do Nagasaki a přežil druhou… nevim, jestli byl z Okinawy, ale bramborama ani morskym vzduchem to asi nebylo…

                                0 0
                                • Booker  

                                  Obávám se, že v tomto případě ani těmi rybami…;)

                                  0 0
                              • Booker  

                                Však jsem si s tím spíš jen rýpnul. Že nejde škatulkovat ani ty Japonce…že to jsou věční spáči, co umírají v práci…:-)

                                0 0
                                • tromboonen  

                                  Tak jasny že generalizace, ale zaroven je nelze nazyvat super produktivnimi nadlidmi… ti ve firmach jen pomalu umiraj na prepracovani bez vysledku odpovidajicich vynalozenemu casu, ti s tradicnim zpusobem zivota proste normalne pracujou, v tradicnich remeslech/profesich se spechat ani nadprodukovat neda, nepotkal jsem rybare s infarktem ve 40..

                                  0 0
                                  • Booker  

                                    Že nelze nějakou skupinu nazývat super produktivní je už stejné tvrzení, jako když jiný řekne totéž o krádežích u jiné skupiny…:) zobecnění…

                                    Já neznám tedy žádného rybáře, natož pak nějakého, co by zemřel na infarkt, ale stačí, aby měl např.familiární hypercholeste­rolemii a celkem spolehlivě ho může mít již třeba v 20 letech… A nějaká zdravá životospráva, ryby, pohyb atd…mu budou k prdu:) Tož k tomu zobecnění…:)

                                    0 0
                                    • tromboonen  

                                      Zas tak neslovíčkař… a rybáři co žerou po generace ryby a maj no stres FHC nemaj, ne ze jo :)

                                      0 0
                                      • Booker  

                                        Ne, to nechci… Jen mi to přišlo divné se ohrazovat proti zobecňování menšiny, že je u nich něco častější… a pak povídat o Japoncích v práci, co je u nich častější… Ale to je jedno…

                                        Mimochodem zmíněné onemocnění je způsobeno genetickou mutací, co se může předávat/předává do dalšího pokolení…tedy s jezením ryb po generace to nemá nic společného…

                                        0 0
                                        • tromboonen  

                                          Jasný, ale když po generace žereš ryby a Yurovy brambory a nemáš stres, tak je pravděpodobnost výskytu hodně malá, ne, aspoň si to tak představuju? Jinak zobecňování Japonců jako efektivních pracantů Ti nevadí, ale zobecňování že ti co pracujou v moderních profesích rozhodně nejsou výkonní (a kde jinde se řeší výkonnost) Ti vadí? Ale nechme toho, je to o ničom.

                                          0 0
                                          • Booker  

                                            Ne-můžeš žít sebezdravěji,a když máš blbé vlohy (genetickou výbavu), tak máš smůlu. Pravděpodobnost snížíš, budeš-li k tomu užívat léky, ale rozhodně není hodně malá…spíš je pořád docela vysoká…

                                            Jinak já nepsal, že mi vadí zobecňování, jen, že je všechno zobecňování, pokud nebudeš říkat Jan Novák, narozený tehdy a tehdy… A nesmět zobecňovat jedno etnikum a ostatní jo, to mi přijde divné… Mimochodem mrkni na odkazy, co jsem dal níže… Statistika-data… Neříkám ale, že se tomu musí věřit…

                                            0 0
                                            • tromboonen  

                                              Jedno etnikum ve své zemi majoritní vs. druhé všude minoritní, trochu dialektika, ne? S tou nemocí nevím samozřejmě, ale není to slepice před vejcem? Když žiješ po generace „zdravě“ tak výskyt toho dedičně přenosného onemocnění bude menší? Ale to fabuluju, dědičnost nepopírám, jen tu kauzalitu, resp. její návaznost..

                                              0 0
                                              • Booker  

                                                Mutace vznikají spontánně, po ozáření, při nemoci atd… Tělo má reparační mechanismy, které ale když selžou, mutace může jít dál… To je i obecný princip nádorového procesu… Asi se dá říct, že když budeš žít nezdravě-koupat se v radioaktivní vodě, častěji létat letadlem,…je větší pravděpodobnost mutací… Jinak pod pojmem žít zdravě se spíš uchráníš klasických současných neduhů (jako třeba zmiňovaný diabetes)…

                                                Jinak z mého pohledu je zcela jedno, když posuzuji skupinu lidí, jestli jich je hodně nebo málo…

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  jasně, ale ta mutace může bejt i dobrá…třeba získáš nějakou superschopnost…

                                                  0 0
                                                  • Booker  

                                                    To je fakt-jako Leonardo, Michelangelo, Donatello a Rafaello…:)

                                                    0 0
                        • Smazaný účet  

                          jak zaznělo v TopGearu – největší chyba byla zakázat po válce japoncům vyrábět zbraně…protože začali vyrábět auta :-)

                          0 0
                • Asook  

                  Je to jednoduchy maly test. Jsem rasista nebo ne?

                  Jedu tramvaji,metrem nebo jinou sockou a za mnou se postavi cikan.

                  1-Znejistim a šahnu si na zadni kapsu kde mam peněženku.

                  2-Ani si nevšimnu kdo za mnou stoji a jedu vklidu dal.

                  Vše se nasobi když je jich vic.

                  Podle toho lehce poznaš jestli si rasista podle měřitek neziskovek a nejnovějšich trendu.

                  Pro ostani jsi jenom normalni občan ktery vi co jsou cikani zač.

                  0 0
                  • tromboonen  

                    To jo, to určitě funguje, Italové to taky maj.. říkal mi jeden kluk ze Sri Lanky, kterej vyrost v Itálii, že se od něj lidi v metru odtahujou a nepřátelsky se na něj dívaj, protože je tmavej, a zatím jim peněženky z kapes tahaj Rumuni a Bulhaři z profi gangu, které od běloušů nikdo nepozná :)

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    1b – zkontroluju dostupnost domlouvátek :-)

                    0 0
                    • tromboonen  

                      Co je domlouvátko? Sockou moc nejezdím a paranoidní nejsem.

                      0 0
                      • Yura  

                        Teleskop? Nuz? Boxer? Takticke pero? Pistol? Nunčaky?

                        0 0
                        • tromboonen  

                          A jo, nezklamals, ja myslel, ze poznavas kapsare podle elektronickych komunikacnich prostredku. A to si jako myslis, ze si neceho vsimnes, kdyz si te vezmou do parady? Nejspis prijdes i o vsechna domlouvatka a pri triatlonu Te pak ubije invalida protezou :)

                          0 0
                      • Smazaný účet  

                        v tom to bude – kdybys jezdil sockou, začal bys být paranoidní…

                        0 0
                        • tromboonen  

                          Tak ja jsem samozrejme jeste paranoidnejsi ve vlastnim vozidle, tech kretenu co Ti neco muzou provest je kolem radove vic, sockou bych jezdil docela rad, ale nejak jsem mimo jeji dosah.

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Mastnou tyčí bys opravdu jezdit nechtěl, tomu věř. Tam je v podstatě vždycky takové shromáždění spodiny onoho města.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              vopatrně panáčku, já jsem tam taky!

                              0 0
                            • tromboonen  

                              Tak záleží na městě/zemi a často i na trase/čtvrti, že… mám docela slušnej socka vzorek a čím větší spodina, tím větší sranda, musíš se tomu otevřít a nebýt paranoidní…

                              0 0
                              • jIrI___  

                                Přesně jak píšeš. Ale tohle většina lidí nechápe, resp. nechce pochopit. A popravdě mě překvapilo, že ty mezi nimi nejsi :). Několik let bydlení ve čtvrti obývané z velké části cikány mě k tomu v podstatě donutilo. Pak člověk zjistí, že i s nimi se dá fajně pokecat a vycházet lépe než s velkou částí bílých. Nikdy jsem tam třeba neměl problém sehnat někoho, kdo by mi pomohl s vystěhování těžké věci z bytu apod., stačilo říct a za půl hoďky to bylo vyřízeno. Tohle jsem v „bílém paneláku“ bohužel nezažil. Člověk nemusel nikoho přemlouvat nebo čekat týden, než si někdo udělal čas.

                                0 0
                                • tromboonen  

                                  Překvapuješ, chachare.. taky jsem vyrost nedaleko mezi cigošema a nijak se to na mě v tomhle směru neprojevilo.

                                  0 0
                                • scret  

                                  jj, s vystehovanim nebyva nikdy problem:)))))))) Obcas jsou tak sikovny, ze to zvladnou i rychlejs nez prijde majitel:))))))))))

                                  0 0
                                  • jIrI___  

                                    S tím jsem se naštěstí nesetkal. Asi při tom stěhování viděli, že u mě není co brát :D

                                    0 0
                              • Smazaný účet  

                                jj, pán se měl víc otevřít a nebýt paranoidní…

                                https://youtu.be/TsoPnXF23kI

                                0 0
                            • Rubi  

                              jak kde…prazska MHD a ostravska MHD se vubec neda srovnavat… v ostrave tim jezdi strasni divnolidi, pulka zpravidla typicke socky a cigosi :-/ taky pak ta tramvaj tak smrdi

                              0 0
                            • -b-n-x-  

                              Všem co nadávají na jakékoliv české mhd bych doporučil jezdit tak měsíc mhd tady v Blatimore. Já si pak v praze připadal jak v nějakém švýcarsku :-)

                              0 0
                          • Smazaný účet  

                            jasně, to známe

                            https://youtu.be/u-zzptV88Tg

                            (a ty konce pak…)

                            0 0
                  • Booker  

                    Tak jsem se díval, jak to je s tou kriminalitou… Nevím, jestli se tomu dá věřit…tak jen pro zajímavost… Je to statistika, tedy zobecnění…

                    http://www.zvedavec.org/…o-romech.htm

                    https://www.krajskelisty.cz/…r-lebeda.htm

                    0 0
                    • tromboonen  

                      Nevím jestli se tomu dá věřit? Co tak se podívat na ty domény a zdroje, pro začátek?

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        jj, přesně tu reakci jsem čekal – co se nehodí do krámu, zpochybníme…

                        dobrá taktika! ;-)

                        0 0
                      • Booker  

                        Hele promiň, to klidně nechám na jiné… Stejně už to tu nechám pro jiné diskutery. Oficiální statistiku prezentovanou v televizních novinách si stejně nikdo nedovolí… Ale to je možná jen dobře… to není o tom, že by to nešlo-naopak by to bylo velmi jednoduché…

                        0 0
                • Člověk a jeho svět  

                  Dýl než kolega, než šéf… kdyby to platilo, tak v podstatě nejdou domů nikdy, ne?

                  0 0
    • CzechJoker  

      V Brně mají sportovní hřiště pro své děti, hrají tam basket a pořádají tam pro ně různé akce.

      0 0
      • Smazaný účet  

        „pro své děti“ – a není to rasismus? nebo je možné mít taky hřiště „jen pro bílé“?

        0 0
        • Yura  

          Jiste ze to neni rasismus. Rasismus obracene neni rasismus to ti jeste nikdo nevysvetlil? Pchee..

          0 0
        • CzechJoker  

          A proč by to měl být rasismus? Prostě si založili nějaké sdružení a vybudovali hřiště. Normálně je otevřené a může tam přijít kdokoliv.

          Taky jsem si uvědomil, že jsem minulý rok potkával nějakou jeptišku, která jezdila na kole s nějakými romskými dětmi.

          0 0
    • Rubi  

      tak treba fotbal hrajou dost, na to potrebbujes jen balon ze… no a ti z tech lepsich rodin delaji normalne sporty jako kazdy jiny…

      0 0
        • Janes  

          http://www.romea.cz/…rodaku-gabco

          Byl téměř ve všech parametrech výrazně lepší než o deset let později Milan Baroš, jehož různé encyklopedické zdroje řadí mezi fotbalisty romské národnosti, stejně jako Pirla, Hagiho, Quaresmu, Srby Savičeviče, Sinišu Mihajloviče, nebo Švéda Zlatana Ibrahimoviče a další. Baroš se však na toto téma nevyjadřuje a je nutné to respektovat.

          Gabčo byl oproti Barošovi urostlejší, obounohý, lépe technicky vybavený, byl silnější ve hře hlavou a zejména v tvrdosti střelby ze všech vzdáleností levou i pravou. Museli byste ho vidět ve dvaceti.

          0 0
          • Doomek  

            Nemám rád fotbal, ale článek byl super. Díky :-)

            0 0
            • Janes  

              Není zač :-), myslím, že je to dobře napsaný a docela poučný, stejně, jako ten rozhovor s ním.

              Já na Neratovice v tý době chodil a pak jsem zpovzdálí jeho osudy sledoval.

              0 0
              • Manzak  

                Jo poucny to bylo, treba ta myslenka ze je jich vic nez10 mio a mohli by mit vlastni stat a vlastni fotbalovy tym, a to jsem se docela zasnil, kez by to byla pravda :)

                0 0
            • Janes  

              **

              0 0
    • ELx  

      Jen takovy postreh – videli jste nekdo cikana v autoskole? Ja teda nikdy, ani si nedovedu predstavit, ze by precetli a udelali testy. Ale na silnicich v autech jich vidam mraky …

      0 0
      • Yura  

        Rasisto. Bez si honit na koncert ortelu..

        0 0
      • Pedro404  

        A ty nějak často chodíš do autoškoly sledovat, co za lidi tam je?

        0 0
        • tromboonen  

          Eštěže jsou tmavý folie na předních sklech zakázaný, jinak by si ELx myslel, že v autoškole jezděj jenom černý, a přitom řídí tolik běloušů :)

          0 0
      • Rubi  

        jo dost, s jednou cigankou jsem delal zkousky, byla napodruhe, byla tragicka a dali ji to z milosti … staci bydlet nekde kde jsou…

        0 0
        • ELx  

          Tak u nas jich je taky vic nez dost. Jen jsem co takhle potkavam autoskoly po meste, nikdy nevidel, ze by tam jezdili ckani. A u zkousek nedokazu pochopit, kdyz nejsou schopny pochopit ucivo zakladni skoly, jak udelaji zkousky ?

          0 0
    • postman79  

      Taky jsem měl spolužáky, některým se daří lépe než mně, některým hůř. Na to jak se tu rozvíjí debata, odpovím, že jsem zatím poznal křivdu jen od bílého bližního svého. Takže jsem zastáncem hesla, že nemůžou za vaše podělané životy.

      0 0
    • wladeq  

      Ja uz dokonce videl sportujiciho zida, islamistku, a typka na voziku…fuj, to se dneska dejou veci co?!!

      0 0
    • snas89  

      Teda ani jsem netušil, kolik máme na BF sociologů, etnobiologů, psychologů a profesorů češtiny.

      Opravdu nechápu, jak je možný, že o nás píšou ve světe jen s odkazem na vepřovou hlavu na hradě.

      0 0
      • Delkim  

        ještě je tady hodně právníků, doktorů a zejména dopravních expertů :)))))

        0 0
      • mr.antik  

        na to, aby člověk neměl rád většinu cikánů, nemusíš bejt sociolog.

        0 0
        • tromboonen  

          Tak to je moudro dne, to sedí, stačí bejt prostě rasista, vysokoškolskej titul netřeba, naopak, to bejvá kontraindikace, akorát u nás jde etnická čistka mozku napříč vzdělanostními kategoriemi, dočista dočista.

          0 0
        • Donuts  

          No, tak to každopádně, stačí bejt debil.

          0 0
    • Edwin  

      Jako co ty musis bejt za pitomce?

      0 0
    •  

      Dotaz, uz nekdo videl ,,asijskeho'' (vietnam,cina,ja­ponsko etc) cyklistu v CR? :)))

      0 0
      • tromboonen  

        Nevim jak Cinani a Japonci, ti moc sportovne necykli ani doma, i pres intervence ze zapadu, maj to spise uzitkove, ale Vietnamci u nas na takovy zbytecnosti nemaj cas, makaj jak barevni, uci se o sto sest aby nas za par let mohli prevalcovat (v dobrym smyslu), kdyz srovnas cesky vyberovy/nadpru­merny deti/studenty a stejne stary Vietnamce, jsme v prdeli a dobre nam tak.

        0 0
        • Val  

          sry kamo, ale ty jsi nechutnej rasista, navrhuji vratit se k debate o tom jestli je lepsi 26" nebo 29"

          0 0
        •  

          Ja mel tu cest je videt v okoli Prahy(Praha 11 a dal za Prahou), jednou to byla ctyr clenna rodina na kole(Nejaky plecky z Tesca pravdepodobne a samozrejme vsichni bez helmy ale zase jezdili jen po cyklostezce) a pak jednoho kluka prej taky to byl vietnamec na XC kole Scott 26ka nejaka nevim ted jaky model to byl ale celopero, pak obcas nejakyho vietnamcika na DJ kole v centru Prahy a obcas nejaci turistici Japonci/Cinani na kole na chodnicich tady podel Vltavy…:D

          0 0
        • IndyCZ  

          Už jsem zažil dost vietnamských studentů na to, abych si troufal tvrdit, že mezi nimi a jejich českými spolužáky není žádný rozdíl.

          0 0
      • MiKED  

        Zajdi si někdy do Sapy… ;-)

        0 0
        •  

          Tam jsem byl a je mi jasny na co narazis :D Ja myslel spise jako cyklista-sportovec jak i znelo z dotazu tazatele :D Jinak jezdim tam bezne s tatou pro levny alkohol a cigara a vidam jich dost, vetsinou rideji kolo jednou rukou a druhou rukou nosi velky kovovy tacek s jidlem navrchu popripade nejakou zeleninu. Asi nejaka konkurence rozvozu jidla typu Damejidlo akorat v jine verzi…:D

          0 0
          • MiKED  

            To, co popisuješ, mě obzvláště fascinovalo, když byla ledovka, ale oni jezdili, jako by se nechumelilo.

            0 0
            •  

              No, rozvoz na Sape musi fungovat na 200% :D

              0 0
      • Johnnyxjr  

        Mam dobreho kamose je napul mama slovenka tata sikmoocko jezdime spolu poslenich nekolik let ten kluk drzi hubu a krok jezdi i v desti mrazu kdyz jsou ostatni zalezli doma u telky a neni to jenom kolem komina dava cesty Decin Praha Teplice Praha atd

        0 0
    • iron.hide  

      ked som bol decko, tak sme mali v susedstve romsku rodinu, a hravali sme s nimi futbal. Futbalisti boli dobri, a aj celkovo boli v pohode, dokonca nam ani nikdy neukradli loptu.

      Potom sa z nasej ulice stalo sirsie centrum mesta, najomne sa zdvihlo, a chudaci cigani museli odist.

      0 0
    • AV  

      V NVÚ jich sportuje docela dost …

      0 0
      • postman79  

        To NVÚ je zřejmě něčeho zkratka, že?

        0 0
        • oberleutnant Weiss  

          Zrovna jsem si říkal, že mladší ročníky to nebudou znát, ale ty až zas tak úplný mládě nejsi. Tož tedy Nápravně Výchovný Ústav – prostě věznice…

          0 0
          • postman79  

            No přesto jsem neznal, vyhledávač mi hodil jako první veterinární ústav. Díky za osvětu.

            0 0
          • pepek  

            Tak to myšleno určitě nebylo, bude to spíš nějaký výzkumný ústav.

            0 0
            •  

              Ty jo to jsou ty dnesni zkratky co? Uplne to zamota hlavu lidem :D

              0 0
          • postman79  

            Teď mi prozměnu vrtá hlavou SVÚ Kladno. :)

            0 0
    • HonzaRez  

      A tati, co je to ten rašidmuss…?

      0 0
    • Auditor  

      Asi bys to tu mel zavrit…

      0 0
      • mr.antik  

        nemáš rád černý humor?

        0 0
        • Lišák  

          Černý humor? Jsi snad rasista? U humoru se barva nesmí uvádět! Jen tak je to politicky korektní.

          0 0
          • TeryPV  

            ani pohlaví, ani národnost, nic, všichni jsme člověk!!!!

            0 0
    • Lišák  

      .

      0 0
    • Mig_all  

      Na skole jsme meli jednoho cigána z tech vyssích vrstev jejich „kmenů“ a ted se podrzte, hrál golf!!!

      0 0
    • Luwa  

      V Jablonci nad Nisou mám kámoše Richarda taky je rom a jezdí prakticky každý den. Já sním mám taky pár stovek na ježděno.

      0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Někteří i fasují vybavení ;)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.