Spořící účty Airbank / Zuno / ostatní

65 nepřečtených
  • raceman

    Tak pomalu začínají zápočty a zkoušky a jak člověk hledá způsoby, kterými by oddálil učení, tak sem začal koukat na spořící účty bank .)

    Jako student mám klasický studentský účet s kartou na běžné použití, ale část peněz bych rád využil na spoření a tak sem začal zkoumat Airbank Zuno a spol..

    Spořící účet bych jinak běžně nepoužíval, max občasné přeposlání peněz při plánované koupi něčeho dražšího..

    Takže použití čistě na spoření.

    Tak by mě zajímaly i vaše názory na tyhle online banky a zkušenosti :)

    jen připomínám, že se nejedná o statisícové částky .) ale max běžný výdělek studenta z letní brigády :)

    Anketa: Spořící účet mám u:

    15x
    32%
    7x
    15%
    0x
    0%
    3x
    6%
    ČS
    1x
    2%
    4x
    9%
    12x
    26%
    5x
    11%
    0 0
    • Meluzina  

      řešíš, co již vyřešeno jest, co vás na té škole učí:-(

      http://finance.idnes.cz/…g-/spor.aspx?…

      0 0
      • raceman  

        muzes mi vysvetlit, co to ma spolecneho a tim, co nas uci ve skole? Ja se ptam na zkusenosti mistnich uzivatelu a v prilozene ankete, kde maji svuj ucet…

        a v odkazu taky zadne extra informace nejsou

        0 0
      • mr.nikdo  

        Ja se naucil diky skole necist noviny… Nejak jsem se naucil, ze tam jsou lzi poplatne rezimu :-D

        0 0
    • Meluzina  

      řešíš, co již vyřešeno jest, co vás na té škole učí:-(

      http://finance.idnes.cz/…g-/spor.aspx?…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ta výše úroků většinou není trvalá, postupně klesá…

      0 0
      • in4mator  

        +1= takže bych šel do Air bank, protože garantují vždy max. (nebo min.?) 3. nejvyšší úrok.

        0 0
    • mrozu  

      mBank jsi klidně mohl vynechat, ta parodie na spoření s úrokem 0,5% p.a. se snad ani spořením nazvat nedá. Já teďka zkusil ZUNO, líbí se mi připisování úroků denně → nulová daň z úroku, pokud máš na spoření méně než cca 120kkč. Navíc nabízeli ještě pár dní zpátky bonus pro nové klienty, ale to už nikde nevidím ;)

      0 0
      • Evilcleaner  

        jj udělal jsem to samé, včetně těch tří stovek pro nového klienta:-D

        0 0
        • 159753  

          já taky a krom toho jsem to spolu spřítelkyní pošéfoval tak, že jsme založili účty sestře, mamce apod..no a vytřískali jsme z toho asi dva litříky:)

          zatím zuno mám asi od ledna a jsem spokojen

          navíc pro mne bylo lákadlo, že je to pod rajfkou..

          0 0
      • Smazaný účet  

        mbank, když začínal měl 3,5% možná i víc a postupně zpoplatňuje služby, takže se to dá vzít jako model pro další nové „nízkonáklado­vé“ banky…

        0 0
        • mrozu  

          Jj, na spořícím měla 3,5%, když začínala, úrok se snížil z důvodu skončení lákání nových klientů i kvůli poklesu úrokových sazeb na trhu. Co se týče poplatků, na původním spořícím žádné nejsou a na běžném jsem si žádného postupného zpoplatňování nevšiml. Co si pamatuju, zavedli jen jednorázově několik poplatků na omezení zbytečných transakcí – já za poplatky platím stále 0 korun. Pokud je tohle model pro další nízkonákladové banky, tak fajn, mkonto je totiž prakticky od svého vzniku až do současnosti jeden z nejlevnějších běžných účtů na trhu.

          0 0
          • witmar  

            +1

            0 0
          • Smazaný účet  

            Výběry z bankomatu zdarma, podmíněné platbou u obchodníka, na začátku nebyly.

            Prostě mít u jednoho ústavu účet za nula a zároveň dobrý úrok, je krátkodobá pohádka…

            0 0
    • Jones  

      Zrizoval jsem Zuno i Airbank, zuno mi prislo rychlejsi, snazsi (Airbank web mel problemy). Na oba ucty vlozim stejne, uvidime casem jaky bude lepsi.

      0 0
    • vasek80  

      Už asi 5 let mám ING konto. Dnes už nic extra výhodné, ale byly snad první a navíc lze z něj investovat do zajímavějších podílových listů.

      0 0
    • MirosPikos  

      Mám AirBank, mladá tam pracuje, tak sem musel :) Navíc mám bonus + 0,2% p.a. takže je to mírně lepší jak ZUNO. Bankovnictví mají pomalejší, pravda, ale stále se na tom pracuje a zrychlují to. Časem to bude určitě OK, jen mi moc nesedí to rozmístění různých prvků – dost v tom bloudím. Není nad jednoduchost, jakou nabízí běžák od mBanky.

      Takže momentálně kombinuju mBank a její běžák, kam si nechám posílat prachy a nechávám zde pouze keš pro různé platby. Zbytek posílám do AirBank na spoření.

      Jinak do budoucna se plánuje vybírání a možná i vkládání přes Sazka terminály, což by mohlo být dobrý lákadlo. To by znamenalo mít „bankomat“ téměř všude.

      0 0
    • Flegmatik  

      Pokud jak píšeš, se nejedná o statisícové částky, tak i nějaká tři procenta úroku jsou o ničem. Není na tom zajímavého vůbec nic a stejně tyto úroky budou postupně pomalu klesat, viz příklad mBank.

      0 0
      • raceman  

        takze ty desetitisicove castky mam nechat lezet na beznem ucte s 0%? :)

        a uz to tu bylo psane, maji garanci v 3 nejvyssich % uroku ostatnich bank

        0 0
        • Flegmatik  

          Jak dlouho tuhle „garanci“ udrží? Odpověz si za 5 let. Jako jestli jsou pro tebe nějaké desetikoruny zajímavý výnos, tak budiž :-) Je to lepší, než drátem do oka. Jen nezapomeň, když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají a co mají za podmínky dnes, příští rok mít už nemusí.

          0 0
          • raceman  

            a ty vis jak to bude za 5 let vypadat? ano momentalne sou i ty stokoruny lepsi nez dratem do oka… :) a poctu tech korun tu diskutovat nechcu… ;-)

            za 5 let uz budu snad budu mit stabilni prijem, a pak to muzu resit zase jinak…

            0 0
          • kmfdm  

            BTW vždycky můžeš za 5 let odejít jinam:-))

            0 0
    • Charles2k  

      Nejvyšší úrok 2,8% má již delší dobu Metropolitní spořitelní družstvo. Vklady, stejně jako u bank, jsou tam do výše 100tis. EUR 100% pojištěny. Dříve dokonce měli úrok 4%. Akorát mají méně poboček, nenabízí platební karty a nemají hotovostní pokladny. Na převod peněz se musí dát písemný příkaz k úhradě. Jsou i nejvýhodnější přes termínované vklady, obzvláště na kratší dobu jako 6 či 12 měsíců.

      viz http://www.metunion.eu/…porici-konto

      0 0
      • MirosPikos  

        No jo, ale to srovnáváš nesrovnatelné :) Pojištěné jsou všechny banky ze zákona do výše 100.000,– EUR. Navíc 2,8% v porovnání s 2,7% co mám u AirBank není žádný terno, když vezmu v potaz komfort, který mi Metropolitní družstvo nenabídne.

        0 0
      • ulipik  

        Tak to působí velmi důvěryhodně.

        0 0
    • Smazaný účet  

      na setreni se vyser, investuj!

      0 0
      • raceman  

        a do ceho bych mel investovat, kdyz se v tom oboru nepohybuju ani ho nestuduju :) ze bych kupil flasku vina za 20 tis? .)

        0 0
        • Smazaný účet  

          ono nejde o to ty penize nechat roznozit-rozmnozeni ti zadna banka neda…ale aby neztratily diky inflaci…loni se inflace pohybovala okolo 1.9%, letos je to ca 2.2%…kdyz ti banka zhodnoti penize mensim procentem, tratis…ve schli kdy s castkou do cca 100 000 budech chtit manipulovat na nejakem sporicim uctu, nebo ti tam vyskoci nejaky poplatek, tka mas usporene penize v riti…pro nizsi castky bych nejak spesl ucet nereseil…kup si neco, to neztraci hodnotu a je to relativne odolne (flaska odolna neni)…pokud uz chces tu hodnotu nejak uchovat…

          0 0
    • gamster  

      Nenech se vysmát, píšeš stále o nějaké garanci, ale kdo ti tu garanci opravdu dodrží, možná teď ANO když se teprve derou na trh, ale za 3–4 roky po nich neštěkne ani pes, myslím po jejich spořáku…

      Ale abych furt nekritizoval, já mám spořák s 2.8% u MSD a zatím spokojenost. Sice jsou veškeré vklady pojištěný do výše 2,3 mil. Kč pomocí FPV, bohužel v dnešním absurdistánu ve kterým žijeme ti záruky nedá

      0 0
      • Charles2k  

        MSD je na trhu déle než nějaké Zuno, či Airbank. Myslím, že v případě krachu menší banky/kampeličky bude ve fondu hned dost peněz na výplatů vkladů (týká se i úroků) na rozdíl od situace, kdyby krachla banka střední či větší velikosti…

        0 0
    • witmar  

      Air Bank ve mě nevzbuzuje vůbec žádnou důvěru.. a proč?

      je člen skupiny PPF, je to spojeno se jménem pana Kelnera a tuším že ze 4 jeho bank to tři neustály… toť můj názor

      0 0
      • raceman  

        tusis nebo ses o tom nekde docetl? :)

        0 0
        • jeffino  

          tak nebudem si namlouvat, že aktivity, který tento pán dělá jsou nějaká charita např. home credit je pěkná zlodějina o tom se nemusí vůbec polemizovat.

          0 0
          • witmar  

            To jednoznačně :-DDD

            0 0
          • raceman  

            tak na necem vydelavat musi, a nejlip to jde na lidske blbosti .. ze ano :) ale pokud je tu moznost aspon takovheo uroku, byt treba i jen na dva roky, tak furt lepsi nez nic… aspon se na tom mene projevi inflace… do 100 tis € je to pojisteny, tak to snad bude ok..

            0 0
            • jeffino  

              to je v pohodě, navíc mu jde o jiného klienta než jsi ty, chce k sobě nahnat houfy běžných střadatelů, prostě odkrojit z koláče na trhu, jako lidi mají na účtech ještě obecně dost peněz a ví to i kalousek:-).

              0 0
        • witmar  

          Plzeňská a Moravia a tu třetí si nemůžu vzpomenout…nečetl jsem to ale bavil jsem se na toto téma s člověkem který má v této oblasti poměrně velké znalosti… když jsem to zadal do googlu tak opravdu ty 2zmíněné jsou KO ..

          Do bankovnictví já ale nějak extra nevidím…

          0 0
          • Flegmatik  

            Ta třetí byla eBanka, ze které zisky malé, tak ji prodal v roce 2006 Raiffeisen.

            0 0
      • hony007  

        Který?

        0 0
    • Perri  

      Já mám spořící účty u ZUNO banky, AXA banky, Wustenrot a ING Konta a převádím peníze, jak se mění sazby. Všechny tyto účty jsou bez poplatků. ZUNO efektivním úrokem poráží i některé konkurenty s vyšší nominální úrokovou sazbou díky dennímu připisování a nepodléhání srážkové dani. Zde jsou „nejvýhodnější spořící účty a jejich srovnání“http://ww­w.prague-tourism.eu/in­fo/sporici-ucty.htm .

      0 0
    • Martin  

      zeptám se tu, at nezakládám nové téma

      plánuju změnu banky, momentálně mám účet ERA u poštovní spořitelny a chci změnu.

      poradíte, jakou banku, aby mě na poplatkách nestáhli z kůže

      na účet bude měsíčně přitékat cca 20kkč, platit z něj budu běžné věci jako inkaso, nájem a podobné.

      díky

      0 0
      • Flegmatik  

        Tak pokud ti jde o poplatky, tak můžeš zůstat a zkusit jejich Online účet, kde je většina transakcí bezplatných. Nevím jestli vůbec o téhle možnosti víš, na stránkách to mají určitě zahrabané.

        EDIT: No, našel jsem to: https://www.erasvet.cz/…t/popis.aspx :)

        0 0
        • Martin  

          to vypadá velice dobře. díky za tip.

          akorát „- zpracování hotovosti připisované na účet – 50 kč“, jenže kolik těch příchozích plateb budu mít. a zas se to srovná, pokud budu mít výběry z bankomatu zadarmo

          0 0
          • Flegmatik  

            Tím myslí uložení hotových peněz na účet. Pokud ti výplata a další hodí bezhotovostně na účet, tak se tě to netýká. Takže v klidu se tím dá žít s nulovými měsíčními poplatky.

            0 0
      • hony007  

        Fio třeba, ta je komplet zadarmo, jen je u ní problém, se základní kartou, že se s ní nedá platit po netu, protože nemá klasický CVV.

        0 0
        • Mamut  

          Stare info. Na kartach vydanych za posledny rok uz CVV je a uz sa da s nimi vsetko.

          0 0
          • hony007  

            Já mám vydanou kartu během posledního roku, je na ní nějaké 7místné číslo, ale platit přes net s ní nešlo, takže to není staré info.

            0 0
            • Mamut  

              Karta stara mesiac to ma a viem, ze to vydavaju uz nejaky cas takto.

              0 0
      • Pac029  

        No muzu jen shrnout momentalni nektere kondice mBank. Zalozeni uctu zadara, mKonto do 20 prikazu zadara, karta zadara, inkaso zadara, urok 0%, Emax neni moznost inkasa, muze byt tusim karta a jsou omezene prevody, urok 0.4%. EmaxPlus jen jeden prevod mesicne zdarma, urok 0.5%, pokud uvalis 4litry kartou a mas na nem do 100 litru je urok 2%, tyto konta muzes mit 4, ale vyhodny urok jen na jednom. Ty 4litry kartou jsou i nutne pro 3 vybery mesicne z bankomatu zdarma z mKonta. No to je tak v kostce,detaily najdes na jejich webu, i kdyz treba ten zvyhodneny urok tam zacina byt taky dobre zakukleny,no dost to osekali, ale stale je treba pro me potreby provoz zdarma bez poplatku a celkem spokojenost. Ale ja su nedynamicka konzerva a u Air nebo Zuno to bude mozna o neco lepsi, ale jak uz tu nekdo psal, jak dlouho?. Jo a stale tusim nejdou primo vlozit prachy, to jsme ale za ty ic jak 3 roky co jsem k nim presel z KB nepotreboval.

        0 0
    • mr.antik  

      V metru jsem četl reklamu na nějakou ruskou banku. A úroky nebyly špatný v CZK, v rublech ještě větší, ale zas tam je nějaké to kurzové riziko.

      0 0
    • Suntour  

      jdi s tim do ****** tady

      0 0
    • Mig_all  

      Tak a je po Equa… Ta Raiffka už sežrala eBank, citiBank, vlastní Zuno banku a teď Equa, co příjde příště? Já asi zvolím přesun k FIO.

      0 0
      • BB  

        dík za tip, mě vyhnali ze Zuno a teď z Equa, tak ta Fio by mohla být na řadě. Ale obávám se, že můj přechod k ní bude pro Fio fatální, Raifka už si brousí zuby :-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        A co se mění?

        0 0
        • CzechJoker  

          Po aktuálních zprávách o chování PPF (snaha přebrat Monetu) jsem si založil druhý účet u Equa – a do týdne přijde banka inspirovaná idioty o koupí ji. Takže co je na trhu k dispozici s tím, že do budoucna požaduji, aby banka nepodporovala bankovní identitu.

          0 0
        • Mig_all  

          Úplně vše na co si ve spojení s „bankováním“ vzpomeneš, jedná se o úplné pohlcení. Přesné detaily ale zatím pochopitelně nikdo nezná.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.