• dancing dog

    Ahoj, omlouvám se za total OT, nicméně vím, že na kole jezdí znalci z mnoha oborů lidské činnosti. Mám mobil SE K800i, dosud nejlepší z těch, co jsem měl. Sám telefon funguje i přes léta dobře, snad vyměnit baterku, ale mám problém s připojením telefonu na comp, velký problém je už i dobytí mobilu ( telefon má na oboje stejný port), musím ho dlouho přemlouvat, než se chytne . Problém není v kabelu, nefunguje to ani s jiným kabelem. Nemáte nějakej trik, jak obnovit funkčnost toho spoje? Telefon jinak je o.k. a já se nerad zbavuju „starých“ funkčních věcí, na kt. jsem uvyknul, pokud to není vyloženě nutný…

    0 0
    • Martin  

      a co komunikace přes bluetooth?

      zkoušel jsi očistit kontakty na telefonu? sony ericsson má občas s tím portem problémy, mi vypadává kabelová handsfree na W910i a musím to občas proškrábnout od svinstva

      0 0
      • dancing dog  

        modrý zub funguje. očistit zkoušel, ale jen vemi amatersky, trikem, lze i nějak profesionálněji?

        0 0
    • juli  

      Očisti ty kontakty dole na telefonu a preventivně i na kabelu.

      Mívám občas ten samý problém, když jsou trochu zoxidované, tak vezmu ostřejší zubní kartáček a funguje to.

      0 0
      • dancing dog  

        vidíš, kartáčkem čistím mnohé, ale tady mě to nenapadlo..

        0 0
        • Vilém  

          Pokud nejsou kontakty zapustene, tak asi nejlip to jde ocistit skolni gumou na gumovani. Pak je treba cisteny kontakty umyt treba lihem nebo isopropylem, ta guma obsahuje siru a mohlo by to urychlit dalsi oxidaci.

          0 0
          • juli  

            jj guma je dobrá, ale pro SE je potřeba jí trochu ořezat na cca 2.5mm

            0 0
    • l-e-t-o  

      měl jsem hodně ericsonů (T610, K750, K700, W810) a tohle je častý jev. Musíš vyčistit kontakt v telefonu (ten konektor přímo na přístroji). Já to dělal tak, že jsem vzal kružítko nebo špendlík a oškrábal z těch kovových plošek ten zelený bordel, co se tam dělal, a navlhčeným prstem jsem ten narobený bordel nachytal na prst. Pak to zase šlo :) Vím, že to asi není nejlepší řešení (nejsem žádný elektrikář), ale pomohlo to :)

      Nyní jsem vlastníkem již mého pátého Ericssonu (Xperia Neo) a teď s miniUSB to už nemusím řešit ;)

      0 0
    • Quik  

      Sony Ericssony disponují tzv. fast-portem. Ten jde po rozmontování telefonu velmi snadno vyměnitl, ale je k tomu potřebná dávka zručnosti… Mimo jiné taky šroubovák T6. Novej fastport stojí pár korun. Vyšroubuješ šroubky, sundáš kryty pomocí nějaky kartičky (kryt drží na středovym dílu pomocí takovejch zámečků-západek, který tou kartou odcvakneš – nebát se a přitlačit. Vyndáš klávesnici, panel klávesnice, displej, vymontuješ motherboard a pouze stáhneš starej fastport a nasadíš novej. Pak celej proces opakuješ pozpátku.

      Případně může stačit vzít nějaký párátko, hadřík a líh a očistit ho zvenčí… To taky může pomoct.

      případně koukni na www.se-tuning.cz

      0 0
    • dancing dog  

      díky všem za tipy, kluci

      0 0
    • M13  

      Při tomto problému u jiného SE jsem si (docela pracně) sehnal nový konektor a vyměnil ho. Spolu s důkladným očištěním kontaktů na základní desce to pomohlo (SE mají (nebo alespoň měly) nasouvací konektory – nejsou napevno připájené a přilepené.

      Mohlo by stačit vyšťourat špendlíkem špínu a prach zvenku z konektoru a když by to nepomohlo tak rozebrat mobil, očistit a odmastit desku v místě styku s konektorem a přihnou trochu kontakty konektoru, aby lépe přiléhaly.

      0 0
    • Ralan  

      Já vždy seškrábu ten bordel a ještě přečistím lihem, zatím pomáhá, ale nevím jak dlouho bude :-)

      0 0
    • dancing dog  

      Takže jsem použil líh, kartáček i špendlík a mnohem lepší, ne tedy úplně skvělý, ale rozhodně mnohem lepší. Takže všem ještě 1× dík!

      využil bych už tohodle vlákna a optal bych se, jestli někdo z Vás nemá zkušenosti s tímto mobilem

      Naprosto by mi teoreticky vyhovoval- jsem celkem nenáročný telefonista a skoro všechna fota dělám mobilem, protože foťák sebou moc netahám… Ale aby to nebyl nějaký shunt, se značkou emegetom nemám žádný zkušenosti od konce kazet, jen jsem slyšel, že jejich mp3 přehrávače ujdou…

      0 0
    • StuntJ  

      klasická vada, řešení jednoduché a levné :o):

      http://aukro.cz/…8188393.html

      vyčištění je jen dočasné, protože to pseouduzlato na kontaktech velice rychle oxiduje …

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.