Plánování tras v PC pro android aplikace - prosím o pomoc

59 nepřečtených
  • Hannys85

    Ahoj,

    pořídil jsem si kvůli navigace na kole android mobil Huawei G300. Tou navigací samozřejmě myslím hlavně kontrolu na mapě kde zrovna jsem a zda jedu správně správným směrem..

    Chtěl bych si, ale i nějaké trasy naplánovat dopředu a pak se čistě řídit tou naplánovanou trasou..Jenže narazil jsem na problém..Používám v androidu aplikaci mapy.cz (data neřeším)..Je to podle mě nějlpší aplikace na mobilu, vzhledem k tomu, že má nejpodrobnější cyklo a turistické mapy..Baterii neřeším, jelikož mám power banku.

    Jenže chtěl bych si trasu naplánovat přímo na PC a pak nějak dostat do té mobilní verze, ale nemůžu na to přijít jak..Přece jenom je pohodlnější si trasu naťukat na PC..Sice mapy.cz na PC umožní export GPX souboru, ale mobilní verze to neotevře..

    Existuje tedy nějaká android aplikace, která pracuje s mapovým podkladem od seznamovských map a která otevře GPX ?

    Další problém je, že si nechám vyhledat trasu na mapy.cz, ale výsledná trasa se mi v některých bodech nelíbí a chtěl by si změnit právě jen ty body, které se mi nelíbí..

    např. obr z části vyhledané trasy:

    http://2i.cz/7d911c36e5

    Mapy vyhledají čárkovanou trasu (ale je zbytečně delší) a já si chci změnit právě úsek vyznačený zeleně..Jenže v mapách není vůbec možnost jak si editovat část trasy..Je tam sice možnost udělat si vlastní trasu pomocí bodů, ale to bych si musel udělat tu celou trasu úplně od začátku, což nechci..Já jsem spokojený, jak my mapy trasu navrhly,ale prostě v některých detailech si ji chci změnit a poté celou takto exportovat do nějaké aplikace na mobilu použivající podklady mapy.cz a pomocí té trasy pak jet..

    JDe to nějak ?

    Popřípadě prosím navrhněte jiné jednoduché řešení..

    Díky moc..

    0 0
    • Karaya  

      Stáhni si z marketu Locus. Umí online mapové zdroje – v nich je i Shocart, což jsou data hodně podobná mapy.cz.

      Umí přímo zobrazit GPX trasy.

      0 0
      • Hannys85  

        Super děkuji..A ještě se zeptám jak ty vyhledanou mapu upravit dle mého požadavku..Díky !

        0 0
      • Hannys85  

        Teď se dívám a ty shortcat mapy nejsou tak podrobné jak mapy.cz..Mapy.cz ukazují přímo i názvy ulic (nově někdy od července) a mají úplně největší přibližení..Když budu mít mapu naplánovanou dopředu tak to nevadí, ale neuvidím takové podrobnosti jak na mapách.cz..Ale každopádně děkuji za tip..Já jen, že ty mapy.cz jsou fakt nej, ale potřeboval bych si ty trasy trochu upravit…

        0 0
        • Karaya  

          Já používám v Locusu online i offline OSM Cyclo mapy. V těch online je podrobnost výborná.

          0 0
          • Hannys85  

            Vyzkoušel jsem a mapa je super na ulice, ale bohužel chybí tam strašně hodně zaznačených cyklostezek..Dneska jsem byl na větší trase Ostrava – Hlučín – Jilešovice a 95 % cyklotras tam vůbec není..Nevím jestli se teda nemusí někde v Locusu ještě někde nastavovat, že to má zobrazit cyklstezky, ale předpokládám ,že ne, když to je v názvu těch samotných map (že jsou to cyklo)..Takže zatím co jsem zkoušel v Locusu je pro mě zatím vše nepoužitelné..Ale GPS mi ukazuje polohu dobře a nikde to nepřeskakuje, takže probblém je pouze v mapy.cz, kde mi to dnes opět blblo..Jediné pro mě použitelné mapy a fakt hnus..V ostatních mapách jsem se nedokázal zorientovat…Ve smart maps i když jsem měl cyklomapy mi to neukazalo vůbec cyklostezky…Já když se fakt někde ztratím, tak se nedokážu vyznat, pokud nemám viditělně vyznačený puntík a směr, kterým se dívám (kterým pojedu).

            0 0
    • Smazaný účet  

      Locus je asi najlepsi. O programe, vyrobe map do neho sa docitas tu: http://forum.mtbiker.sk/…-t26887.html?…

      Snad ti slovecina problem robit nebude.

      0 0
      • pekoss  

        zaujalo me celkem na tahle strance ty mapy s lesnimi cestami, neexistuje neco takoveho i pro CR? MOBAC nemuzu nejak rozjet, nefici mi tam zadne pouzitelne podklady :(

        0 0
    • MirosPikos  

      Jednoznačně Locus a na jejich stránkách případně foru, se dozvíš všechno potřebné.

      Určitě jdi do verze PRO, vyplatí se to. Nejlepší mobilní investice, co jsem uskutečnil po koupi G300 :)

      Pak si ještě vyhledej něco o Mobile Atlas Creator a víc nepotřebuješ.

      V locusu určitě vyzkoušej export trasy do Breadcrumbs.

      Jinak když už jsi ten majitel G300 a chtěl bys ICS, tak mě kontaktuj :) A nebo na androidforum.cz, kde je popis jak bez jakéhokoliv ROOTu nebo CWM nahrát ICS sestavení B936 pro Nový Zéland. Ale funguje výtečně i na G300 od Vodafone :)

      0 0
      • Hannys85  

        Ahoj, děkuji ! Víš co by mě prosím moc zajímalo, když máš G300 ?

        Chci se zeptat zda máš stejný problém jako já..Používám zatím mapy.cz a jak mám zaplou normálně GPS a na mapě mám zaznačeno zeleným puntíkem, kde jsem, tak vždycky asi po 20 sekunách na nějakých 20 sekund ten zelený puntík poskočí asi cca o 300–500 metrů dál od pozice, kde jsem a ta tečka se normálně pohybuje, jako kdybych jel po té trase…Za nějakých 20 sekund zase skočí správně na mou pozici a takto se to pořád dokola opakuje…Je to samozřejmě hodně nepříjemné, protože musím v případě, že si nejsem jistý, kde jsem čekat než se objeví puntík na správném místě..Mě by zajímalo jestli ti to dělá Huawei v mapy.cz taky..Vyzkoušíš to prosím ?

        Ještě se chci zeptat jestli je normální rozdíl 1 kilometru mezi tachometrem na kole a programem Endomondo…(program mi naměříl ujetých necelých 19 KM, tachometr skoro 20..)..

        Díky Ti moc

        0 0
        • jIrI___  

          K tomu rozdílu… Záleží snad na tom, jak moc přesně máš nastavený obvod kola v tachometru, ne?

          0 0
          • K2  

            GPS ti neměří objíždění kořenů, stoupání a klesání a prokládá to rovnou čárou mezi jednotlivými body.

            Tachometr je přesnější.

            Rozdíl 1 km na 20 km je úplně v pohodě

            0 0
            • MlokCZ  

              Rozdíl 1km na 20km u jezdivější trasy není v pohodě, ale nejspíš hodně blbě nastavený obvod kola pro tachometr nebo divný záznam gpsky.

              Vliv stoupání a klesání je řádově menší než uvedená chyba.

              Taková už poměrně kopcovitější trasa bude mít kolem 2%. Pro měření je potřeba počítat i sjezdy, takže dohromady to bude kolem 4%.

              To by udělalo zhruba chybu 250m na 100km.

              Dlouhodobě (vozím gpsku už 6 let+) mám na jezdivější trase rozdíl gps x tachometr do 0,5km na 100km.

              Větší rozdíly jsou až v případě nějakých extrémů typu více tlačení po cestě.

              Největší chybu pak dělají zastávky v místě s mizerným signálem (tedy např. když se zaleze někam dovnitř a nechá běžet gpska). Na tohle když se zapomene, tak chyba může být výrazně větší a gpska tak na zastávce napočítat vzdálenost navíc (to ale není problém zase zpět ze záznamu odmazat a eliminovat).

              Na asfaltovém oválu délky 1,1km a 11m nastoupanými (což už zdaleka není rovina) mám změřeno, že gpska má chybu naprosto minimální v řádu jednotek metrů (tedy někde kolem 0,1–0,2%).

              Chyba 5% opravdu normání není.

              A aby byl tachometr přesnější, tak musí být obvod kola nastavený opravdu precizně. A to myslím až do detailů (opravdu přesné změření obvodu a dále v budoucnu počítání i vlivů jako aktuální tlak v plášti a sjetí pláště).

              Obvod kola mívám změřený celkem dobře (tedy nebude tam moc velká chyba). Vlivy aktuálního tlaku a sjetí pláště neřeším. A už bych se dle více metod ověření nedovolil tvrdit, že mi tachometr měří vždy přesněji než gpska (v některých případech ano, v některých ne).

              0 0
              • mr.nikdo  

                Problem muze byt v mobilu. Obcas mi hlavne na Sportypalu dela to, ze zmeri bod az treba za 2 km a spoji ho rovnou carou → o hodne to zkrati ;-). Tady bych mozna hledal problem…

                Obyc GPS mi toto nedela. Ale i tak mam oproti tachometru vetsi ochylku. Nejak kolem 50 km se to hybe okolo 500 m :-)

                0 0
                • MlokCZ  

                  To je určitě možné, takové „přístroje“ já na kole nepoužívám :-)

                  U gpsky mám navíc nastaveno nejčastější ukládání bodů pro minimalizaci právě těchto chyb.

                  0 0
                • mrozu  

                  Když se sejdou klikaté cesty a horší signál GPS v lesích a horách, tak to stojí za to, teďka v NMpS na Singltreku mi GPS v mobilu naměřila na 76km trase o 8 km méně oproti tachometru – ten mám nastavený přesně.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Tak to máš tedy blbé a je to ukazuje na špatnou gpsku. Letos jsem zrovna byl na dovolené v Jizerkách v Hejnicích právě kvůli singlu, aby to bylo blízko.

                    Jel jsem ho během těch 14 dní dovolené 4 dni a ani jednou jsem neměl nějakou extrémní odchylku gps v tachometr.

                    Rozdíl byl o něco větší než těch 0,5km na 100km, nikdy ale nebyl větší než 1km (a délka trasy byla většinou kolem 50–60km dle toho co všechno se zrovna jelo).

                    0 0
                    • mrozu  

                      Je to daň za integraci, v mobilu to prostě nikdy nebude ono, ale mně stačí, abych z toho záznamu poznal, kudy jsem jel, a aby mi to případně během vyjížďky ukázalo, kde jsem, když hledám další cestu. Přesné údaje o trase si pak doplním dle tachometru.

                      0 0
                      • jIrI___  

                        K čemu je vlastně dobré znát ty přesné údaje, ideálně s odchylkou ±1 m na 100 km?

                        0 0
              • HKou  

                Tachometr poskytuje o poznání konzistentnější měření, ale měří délku stopy předního kola (takže zahrnuje kličkování). Nicméně rozdíl mezi sjetým a novým pláštěm (např při výšce vzorku 5mm je cca. 1.5%).

                GPS, která vzorkuje s periodou 1s (což je na běžných přístrojích to nejčastější vzorkování) má v zatáčce o poloměru 10m, projeté rychlostí 36km/h zhruba odchylku 10% od ujeté vzdálenosti.

                Největší problém je ale snížená přesnost při slabém signálu (GPS antény v mobilech většinou za moc nestojí), lineární interpolace změřených bodů za učelem snížení objemu dat.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Metoda ukládání bodů dle časového úseku je také velmi nevhodná. Většina minimálně Garminů umí nastavit režim ne dle času, ale dle změn směru (takže v zatáčkách je uloženo bodů vždy daleko více a na rovině pak zase méně). Právě takový režim používám a to s nastavením na nejvíce bodů.

                  Snížená přesnost, souhlasím, že to tak bude. Ale je zase problém jen některých přístrojů (což v tom úplném mojem prvním příspěvku řadím do toho divný záznam gps).

                  0 0
                  • HKou  

                    Vzhledem k tomu, že všechny Garminy samplují s periodou 1s, tak nastavení dle času (interval 1s) je nepřesnější.

                    Jakékoliv jiné nastavení vypouští body které leží skoro (tj. s malou odchylkou, jinak na přímce neleží žádné) na přímce a ukládá jen ty krajní. Odchylka je ale malá, proto to stačí.

                    GPS v mobilech skutečně za moc nestojí (asi i diskutovaný případ) a na měření vzdálenosti moc použitelné nejsou. Vyzkouším porovnat GPSMAP 60 a Xperii a podám report. Nemám to zatím přesně změřené, ale už na první pohled je na tom ta Xperia o hodné hůř než Garmin.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      S tou periodou 1s je to zajímavé a dle tracklogu co jsem rychle zkouknul to opravdu tak je (v místech, kde jsou body po kratších intervalech to bylo vždy právě po té 1s).

                      Je pravda, že interval 1s by dělal už extra velké tracklogy, 25tis. bodů na 5h trase je opravdu hodně. S nastavením té automatiky na nejčastější se vždy vejdu do 10tis. bodů (nejdelší trasy jezdím do 8h čistého času jízdy).

                      To ale pak jen potvrzuje dle těch výsledků z praxe, že tohle není tím problém.

                      0 0
                      • mr.nikdo  

                        U toho nejcastestejsiho pri Garminu mivam uz pri delsich vyjizdkach problem s pameti… Jakoze zacina byt plna :-(. Takze ve chvili, kdy vim, ze nebudu moc ukladat, tak menim na normalni nastaveni, aby se tam vlezlo vice zaznamu :-)

                        0 0
        • MirosPikos  

          Až bude normální počas, klidně to pro tebe vyzkouším.

          Řekl bych, že bude problém s GPS. Vyzkoušej prosím Locus Free, jestli ti bude dělat to samý. Přeci jen mapy.cz není aplikace do terénu, je to spíš takové konzumní nouzové řešení. A pokud to bude dělat i Locus, tak můžeme vyloučit, že je to aplikací.

          Jinak mě se osvědčilo používat s mobilem externí GPS modul (Nokia LD-3W). Má to nesporné výhody – je to přesnější, díky tomu, že si modul dáš třeba na vrch batohu nebo prostě někam, kde není negativně ovlivňován signál. Další výhodou je, že ti tato kombinace hravě vydrží den logování.

          0 0
          • drsnej márvin  

            Jo ten modul asi za to stojí. Já zkoušel záznam trasy jak v Locusu tak i ve Sporttrackeru a kvůli vypadávání gps signálu to bylo o ničem .. a nebylo to jen v lese nebo hlubokém žlebu .. v zimě mě vypadl i na rovinách, takže trasa zamalovaná blbě, naměřených 6 km do mínusu a tím pádem nepoužívám ..

            0 0
          • Hannys85  

            Díky Ti…Určitě až se udělá hezky vyzkouším i ten Locus..Jen mě fakt štvě, že žádá online mapa, co jsem zatím v Locusu zkoušel není tak super podrobbná jak mapy.cz…Proto já osobně bych to nebral jako nouzovku..Je to jediná mapa,která dokáže zobrazit cyklostezky i na úrovni ulic, ani nevíte jak se mi to hodí…Občas fakt nešikovně sjedu a s tou mapou hned vidím, že jsem ve špatné ulici..V těcho ostatních mapách se už podle ulic orientovat nedá, protože tam chybí názvy apod.

            Ale asi to bude možná opravdu tou aplikací..Protože když jsem v Endmondu zaznamenával trasu a doma si ji kontroloval, tak byla celou cestu tak jak jsem ji skutečně projel, tzn. vůbec na mapě nebyly ty body na které mi ta navigace co 20 sekund skáče..Dá se říct, že se ten můj problém objevuje cyklicky, takže bych to nesváděl ani na sílu signálu, protože i když nejsem znalec na GPS, tak si myslím,že ve městě by mohlo být to GPS OK (a vlastně i endomondo ukazuje, že ten záznam trasy je bezchybný)…No až vyzkouším jiný program, tak budu chytřejší, ale těch map.cz by bylo škoda, protože jsou fakt super !

            Jinak nepřišli jste náhodou někdo na to, jak si upravit už vyhledanou cestu v mapach.cz na internetu ? Celá se mi pomocí vlastních bodů klikat nechce..Prostě si potřebuju upravit jen vyhledanou trasu..

            Děkuji všem za ochotu pomoci..

            0 0
            • MirosPikos  

              Exportuješ/uložíš jako GPX a nahraješ ho třeba na server Breadcrumbs, kde GPX upravíš podle sebe a pak ho znovu již upravený exportuješ.

              Tak bych to dělal já, kdybych měl tu potřebu.

              0 0
              • Hannys85  

                Díky za tip ! Vyzkouším to tak, doufám, že to nebude moc složité :-) Škoda, že ty mobilní mapy neumí pracovat s GPX…PRacovat s GPX a nedělat to tu chybu s tou mou GPS v G300, tak jsem naprosto spokojen..

                0 0
                • MirosPikos  

                  Hele třeba to u tý tvojí G300 vyřeší ICS nebo faktory reset. Já už ho tam teda mám, novozélandskou ROMku, ale tuším, že bude totožná s tou, která v nejbližších dnech vyjde od českého Vodafone.

                  Taky můžeš vyzkoušet externí GPS modul, jestli máš tu možnost. Jak se to bude chovat.

                  0 0
                • MirosPikos  

                  Zkoušel sem mapy.cz s interní GPS a žádnou tebou popisované pravidelné přeskakování se nekoná. Takže bude chyba v tvém přístroji.

                  Zkusil bych factory reset.

                  0 0
                  • Hannys85  

                    Děkuji za vyzkoušení i když si mě moc nepotěšil..Mobil mám cca 2 měsíce nový, zkusím ten reset..

                    0 0
                  • Hannys85  

                    Mě to dnes opět dělalo v těch mapach.cz :-( Ale v Locusu a v jeho mapách a ve SmartMaps mi to nedělalo vůbec..Takže chyba je pouze v těch mapách.cz :-(

                    0 0
            • MaPa  

              Zkus SmartMaps Navigator – turistickou 1:25000 (je podrobnější než 1:10000). Online je ta aplikace zdarma, platí se až za off-line použití.

              0 0
            • drsnej márvin  

              Mám v Locusu staženo tyto mapy

              http://www.ulozto.cz/hledej/…

              http://www.ulozto.cz/hledej/…

              http://www.ulozto.cz/hledej/…

              A jsou tam zamalované i traily na Rychlebkách :)

              0 0
              • MirosPikos  

                To budou asi ShoCart, ne? Zkusím stáhnout…

                0 0
              • jIrI___  

                Ty mám taky a parádní.

                0 0
              • Chiron  

                To jsou mapy z Cykloserveru? Ty momentálně používám taky, ale mám celou ČR a SR v 7–14 a má to jen o něco málo víc než jedna tahle mapa. Nějakých 1,87GB. Komprese obrázků je 80% ale na displeji telefonu to nejde vůbec vidět.

                0 0
                • drsnej márvin  

                  odkud jsou nevím, našel sem na to odkaz v nějaké diskusi

                  0 0
                • K2  

                  Nechceš to někam uložit?

                  Měl bych o mapy zájem taky a na stahování a konvertování moc nemám čas.

                  Díky

                  0 0
                  • mrozu  

                    Celý Československo z Cykloatlasu? Dyť je to.uložený. Používám a je fajn. Až na ty nepřesnosti v turistickém značení, ale tam maj chyby i nový mapy od Seznamu.

                    0 0
        • Loner  

          jsem porovnal Trekbuddy a Locus a u mne vyhrává TB.

          0 0
    • Hannys85  

      Ahoj,

      chtěl bych oživit toto vlákno, protože snad ty hnusy venku už skončí a já budu moci vyrazit na novém kole :-)

      Jenže marně si stále lámu hlavu nad navigací a vytářením cyklotras..

      Přišel jsem na to, jak si naklikat na trekview.cz svou mapu (jde tam zaznačit, že chci mapy naklikat pomocí mapy.cz což je super), ale pak jsem si to vyhodil do locusu, kde mapy.cz nejsou, což bych ještě přežil, zobrazím si to pomocí jiných map, co mi ale vadí, že to není zobrazeno jako trasa (pomocí čar), ale jenom pomocí těch naklikaých bodů, což je na nic, protože pokud mám naklikány body dále od sebe, tak to na mobilu prostě nevidím (bez posunutí), kde je další bod..JDe tudiž někde naklikaná trasa zobrazit, klasicky jako cesta (kde jde vidět pomocí čar celá napláovaná cesta ?)..

      Jinak jdou nějak stáhnout anebo docílit nějak toho, aby mapy.cz se zobrazovaly v nějaké android aplikaci offline ? Mapy.cz to slibovali, ale zatím se k tomu nemají…

      A poslední věc, jestli by jste mi mohli napsat, jakou kombinaci nejčastěji na kole používáte a jak jste s ní spokojeni ? Díky moc

      0 0
      • Hannys85  

        Nikdo nepoužíváte android mobil jako navigaci ?

        0 0
        • MaPa  

          Ale ano, jen ten tvůj problém zavání nějakou chybou v postupu.

          Osobně používám Oruxmaps (navigace) + OziExplorer(plá­nování) + MOBAC(stahování offline map).

          0 0
          • Hannys85  

            Opravdu si normálně naklikám trasu v trekwiev, pak dám export do GPX a vlocusu si tento soubor otevu. Jenže se mi to nezobrazí jako trasa, ale zobrazí se mi přesně naklikané body, co jsem s naklikal na trekwiev..JEnže já potřebuji, aby se mi to zobrazilo jako klasická trasa…

            0 0
            • MaPa  

              já tomu rozumím a stát se to může. ale locus ani trekview nepoužívám tak ti neporadím. někde bude nějaká malá chybka daná tím, že gpx soubor je jen seznam bodů a v záhlaví toho souboru je někde „napsáno“ že příslušný program to má spojit do trasy a ne brát jako samostatné waypointy – řečeno zjednodušeně. v gpx můžou být dokonce dohromady jak waypointy tak trackpointy a tady právě bude zádrhel (pravděpodobně už v exportu v trekview)

              můžeš zkusit pro kontrolu projet gpx-ko v TCX Convertoru, to je program zdarma a ukáže ti jak je gpx složený a co obsahuje.

              0 0
            • MirkoCarver  

              Tady: http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/ si naklikej trasu a nahraj do Locusu. Když bude vše OK tak je problém v Trekview, pokud to bude stejné, je problém v nastavení Locusu a asi máš nastavenou nulovou šířku trasy.

              0 0
    • gallardo  

      Chci se optat na ten Huawei 300. Pridelal bych ho na riditka… Jak je videt na displej za jizdy, kdyz sviti slunko? a jak dlouho vydrzi na baterku pri stale zapnutym gps?

      0 0
      • Hannys85  

        Tak já ho vozím v tm,to pouzde od nokie a drží to perfektně..

        http://www.mynokia.cz/…-na-motorku/

        Vozil jsem to na představci, jenže teď na novém kole mám kratší představec, tak to budu vozit na rámu…

        Když svítí slunko, tak jde na displej vidět hodně blbě, ale to nebude jiné asi u žádného mobilu..

        Pokud hceš mít celou dobui spuštěny mapy, tak záleží jestli online/offline mapy a pak záleží jestli chceš aby celou dobu svítil displej..Nemám to nějak zvlášť změřené, protože sebou vozím power banku,takže se o to nemusím starat, protože s power banklou vůbec nemusíš řešit baterii (a pokud koupíš s vyšší kapacitou, tak ti to stačí i na 3 denní vyjížďku).

        Jinak pokud by jsi zaznamenával čístě jen endomondem trasu a displj neměl zaplý,tak ti to vydrží asi 8–9 hodin, pokud máš ale zaplé celou dobu mapy + ještě si zaznamenáváš trasu, tak počítej max. těch 5 hodin (spíše ale ty 3–4).

        Nejvíce mi je na obtíž, když svítí to slunko a taky to, že ten huawei se celkem hryže, když mám zapké třeba dvoje mapy, zaznamenávač tras apod. Je to někdy k vzteku,ale za to může asi malá ramka..Možná to budu řešit tím, že koupím mobil s gigovou ram..

        Ale chtěl bych nejdřív vyřešit to, na co se ptám ýše, tak jestli prosím někdo helfne, tak budu moc vděčný ! Doufám, že nejsem sám, kdo má tak chabý orientační smysl :-) Díky

        0 0
      • MirosPikos  

        Doporučuji pořídit externí BT GPS modul, např. mám výrobné zkušenosti s Nokia LD-3W. Pak se dá zaznamenávat bez problému celodenní vyjížďka s občasným kouknutím do map. Z takového výletu se vrátíš v 9 hodin večer a ještě bude mít přes 50 % baterie – konkrétně kombinace Ascend G300 + Nokia LD-3W.

        Jinak taky je důležitý, jakou ROM na G300 používáš. Já jedu na BaiDu a nemohu si to vynachválit. Je to stabilní ROM postavená na ICS 4.0.4, baterka parádně drží, rychlá odezva, všechno bez problémů. Jen může někomu vadit, že je to pouze EN nebo CH jazyk :)

        0 0
      • gallardo  

        ok, diky obema za info

        0 0
    • mr.antik  

      Trošku dotaz mimo hlavní proud…Na mobilu jsem začal používat Locus, využívám z něj v podstatě jen zobrazení/záznam trasy a hlavně offline stahování mapových podkladů pro nějakou oblast.

      A teď dotaz – existuje nějaký Soft pro PC (win) který by uměl podobný – tj. stahovat nějaký offline mapy z veřejných zdrojů, importovat a editovat gpx?

      V podstatě je to z toho důvodu, že na PC se trasa plánuje přeci jen líp, lepší možnost tisku a atd. Vím že je dost online nástrojů, já potřebuju pracovat offline.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.