• tomaschek

    Čaute, můžou mi místní Krkonošáci poradit nějaké hezké MTB okruhy se startem a cílem ve Špindlu, délka 40–70 km? Samozřejmě po povolených cestách, ale tak, aby bylo co nejméně asfaltu. A pokud tam nic takového není, dejte tip i na trasu mimo v blízkém okruhu – Pec apod.

    Několik starších threadů tady je, ale teď jsem slyšel, že povolili výjezd na Labskou a Luční boudu, tak nevím, jestli se to nějak promítlo do možností tras. Mám mapu Shocart, ale tam se mi zdá, že skoro všechny značené cyklotrasy končí na hraně národního parku a jsou víceméně slepé…

    Taky bych se chtěl zeptat na „hravé“ terénní úseky kolem Špindlu, kam se dá rychle dostat na kole, pojezdit a pak stejnou cestou zpátky do Špindlu. Mísečky? Medvědín? díky za tipy

    0 0
    • Barak  

      V okolí Špindlu je spoustu pěkných tras, dá se to kombinovat mnoha způsoby podle délky, koukni pořádně do mapy, MTB trasy jsou tam dobře značené. Bohužel v terénu tam moc nepojezdíš, zákazy jsou skoro všude. Téměř všechny trasy vedou po asfaltu nebo zpevněných cestách kudy svážejí dřevo. Určitě bych nevynechal pěkný výjezd na výrovku, dál na Luční boudu a pak zpět třeba přes Pec, Jánské Lázně, Černý Důl a Vrchlabí zpět do Špindlu.

      0 0
    • civetta  

      co nejmin asfaltu rikal…

      tvoje zadani asi nejde splnit – mozna by se neco dalo nakroutit na okruhu Medvedi bouda (asfalt – sorry – ale vyjezd drsnej), po vrstevnici na vychod na silnici na Spindlerovku (zase assfault 8-))), na Petrovku, dolu pres Davidovky (viz hadka v historii 8-))) dolu k Divci lavce, doleva na boudu u Bilyho Labe (assfault again 8-(() a pak po zluty zpatky do Spindlu – min. 40 by to dat melo, jsem linej to ted pocitat…

      smer Medvedin/Misecky je urcite min terenni - ty trasy okolo MB/DB jsou myslim jediny ktery ma SHOCart znaceny pro MTB v celym KRNAPu, ale mistni at reknou svoje, ja jsem „jen“ indianskym jmenem Ten-kdo-to-tam-ma-rad 8-))) 

      0 0
      • Flegmatik  

        Jo, mezi Medvědí boudou a Davidovými je slušný terének – kamenná prímová cestička :-) Od Davidových nahoru na Moravskou pak kousek na kole, kus s kolem na rameni, taky terén. Pak už nic moc, sjet po asfaltu na špindlerovku, dolu sjet po silnici až k odbočce kolem Bílého Labe, k boudě u Bílého Labe a pak po objet jetelným terénem Kozí hřbety nebo jak se to jmenuje.

        Další možnost bajkování v terénu je kolem Benecka, Žalýho, pár cest kolem Medvědína a Bedřichova. Ale je dobrý využít ty mapy od Shocartu – jsou tam značený a ochranáři nebudou *****, že jezdíš mimo cyklotrasy.

        0 0
        • Flegmatik  

          Nebo na mapy.cz se dají všechny značené cesty v pohodě zkouknout.

          0 0
          • tomaschek  

            Super, díky všem za tipy. Mapy jsou mapy a osobní zkušenost je osobní zkušenost – zvlášť pro nás z Beskyd a Jeseníků, co jedeme do Krkonoš poprvé… :-)

            0 0
        • Alliosa  

          Ze Špindlerovky vede prímovej sjezd po turistický cestičce přímo k boudě U Bílého Labe (žlutá) Je to obtížnej sjezd ale dá se… Vyhneš se přitom dvoum asfaltum.

          0 0
          • Flegmatik  

            Jako věřím, že tam vede supr sjezdík, ale vzhledem k tomu, že to není značený pro cyklisty a navíc v první či druhé zóně NP, tak to radši sjedu po asfaltu. Nač dráždit Správu KRNAP, která díky takovým, jako si třeba ty, některé cesty můžou pro cyklistu úplně uzavřít. A odnesou to všichni. Teď jsem koukal na zprávy a třeba co loni povolili vjezd cyklistů k Labské boudě, tak to nechají ještě na zkoušku pro tento rok, a pokud cyklisti nebudou dodržovat vymezenou cestou a budou z ní odpočovat tam, kde to mají zakázáno, tak to prostě zavřou pro ně celý.

            0 0
            • Alliosa  

              Mám na to jiný názor. V Krkonoších není zadna snaha otevírat dalš úseky (obzvlašť pro cyklisty) a nějaký ten úsek uzavřít, to je hned pro správu o něco práce míň.. Kdyz budou chtit neco zavrit tak si duvod vzdy najdou. Napisou takovou zpravu ze obsah vubec npoberes ale vyledek bude jasnej dost. Asi presne nevis jak to tam chodi. Ja s tim proste nesouhlasim. Neco podobnyho se resi zde 

              0 0
    • Alliosa  

      Zdar, sem Špindleráka znam tam mrtě cest.

      Asi best off ztezka vede od 4sedačky ve Svatym Petru nahoru pres Stoh. Někdo může mít problém s tím že nahoře je 1. pásmo a cesta je tím pádem slepá u svého konce. Ale směrem na Bufet se to zákazem projet dá – cca 1km a na druhou stranu na Pláně se to taky nechá… cca 2km (dá se to taky utlačit) Cesta je luxusní a poměrně obtížná směrem dolů, nahoru sem ji raci este nejel. Otevira se tam panorama na dominantu Špindlu – Kozí hřbety, pěšina je z 1/3 zasezena do prudkého lavinového svahu a rozhodně má co nabýdnout. Není to celá trasa ale tip na zarazeni do vyletu ktery by si zadny biker jedouci do Špílu neměl nechat ujít. (trasa rozhodně není cyklo a myslim ani turisticky znacena) MAPA

      Dál mám tip smerem na Vrchlabí… Řekl bych až geniální je trasa ze Špindlu a přes Strážné do okolí Vrchlabí. Vede sice přes přezimovací oboru pro vysokou, ale na bránách zamky přes léto nejsou a cesta je tam zajímavá. MAPA

      Tras je tu mrtě, bych se upsal :D Jestli máš rád dlouhý sjezdy a do zákazu opravdu nepojedeš můžu eště doporučit turistický stezky i neznačený trasy oklo Tetřevích bud. V tahu to nesjedeš ani omylem ;) Přijet se tam dá třeba z ČERNÝ HORY (tam je toho tady jak Ďas ale taky hodně lidu) nebo z druhy strany.

      Jinak bych chtěl říct že zelený sou MRCHY, ale šance že tě dostanou je mizivá. Zákazy mimo turistickou špičku jezdim běžně… Pokud nepojedeš ve 12hodim na Sněžku a při povelu STŮJ šlápneš do pedálů, nemáš se čeho bát.

      0 0
      • Alliosa  

        Jo a velmi ale opradu velmi hravej úsek můžu ještě přihodit… Je sice zákezem ale je to málo frekventovaná pěšina a brzo ráno nebo večer ve všední den v okolí těžko najdeš lepší. Vede z rozcestí na Rovinkách dál přes všechny vrcholy směr Mísečky. Je velice technická s parádními sjezdy i výjezdy. Pokud toho má člověk už dost dá se  z ní na pár místech sjet na svážnici která vede souběžně s ní po vrstevnici… Označím začátek, je lepší jí jet z tohodle směru. MAPA (PO ČERVENÝ)

        0 0
        • tomaschek  

          díky za všechny Tvé tipy, nejsem sice zastáncem porušování zákazů, ale to povolené si z popsaných tras určitě vyberu… :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.