Spectral AL 29 nebo Nerve - Vysočina

13 nepřečtených
  • gambo11

    Chtěl bych poprosit o radu, názory. Plánuji koupi nového fulla a váhám mezi dvěma stroji. Jezdím převážně na vysočině v okolí Jihlavy, 1× ročně Rychlebky nebo Smrk. Rozumově mě to táhne k Nervu – 27,5 ale raději bych spíš Spectrala 29er na 130/130mm zdvihu. Nerve má 120/120. Mám 190cm, takže i proto mě to táhne spíš k 29".

    Řešil někdo něco podobného? Nebude Spectral pro místní podmínky zbytečný?

    Díky moc za názory.

    0 0
    • MirosPikos  

      Pro někoho může být zbytečný i 120 mm zdvihu. Osobně bych se rozhodoval spíš mezi Nerve a Spectral 27,5". Jezdím Spectrala a není problém se na něm svézt i na Třeboňsku a přitom se nenadřít. Člověk si užije, nic ho nebolí (záda, prdel, ruce…nic) a když náhodou někde vyroste kopeček tak se z něho hned neposere :)

      0 0
      • gambo11  

        Díky za reakci :) SPectrala 27,5 jsem vyloučil kvůli 140mm zdvihu. To už mi přijde vážně mnoho :( Právě mě zajímá, jestli se na Spectralu dají dávat i 40km dlouhý výjezdy, právě po tý Vysočině. Spectral mě prostě uchvátil, nic méně verze 29. Každopádně plánuju výlet do Koblenze, až budou mít Nerva i Spectrala na prodejně a uvidím asi až tam.

        0 0
        • wilda81  

          Kdysi jsem vybíral na „ježdění v horách“ Nerve AM vs. Strive … dodnes jsem rád, že jsem sáhl po Strivu! Těch pár cm navíc nijak při jízdě v lehkém terénu nelimituje a v těžším naopak přidá na jistotě – přesně jak píše MirosPikos.

          Pokud plánuješ občas i Rychleby, tak počítej s tím, že Nerve tam dostane při tvé váze (počítám, že při 190cm něco vážíš) trochu záhul. Přítulka má Nerve 27,5, na chvíli jsme si kola na „Sjezdech“ v Rychlebkách vyměnili. Rychle jsem jí ho vracel abych ho se svým stylem jízdy nevracel po dílech.

          Nerve je lehký bike, super na ježdění po lesních cestičkách, ale při větším zatížení už cítíš jak se kroutí rám, vidlice i ráfky.

          I na Strivu jezdím 60km+ vyjížďky – je to jen o nohách ;)

          27,5 vs 29 si musíš rozhodnout sám. Pokud neplánuješ techničtější věci, tak klidně 29"

          0 0
          • gambo11  

            Právě, vážím ± 90kg, takže jsem chtěl hlavně odolnější bike, kterýmu se nebudu bát semtam naložit. Což Spectral určitě splňuje. Asi nakonec půjdu do něj, uvidím na místě v Koblenzi. Na Rychlebkách jsem měl půjčenýho GT Force 27,5 a byl parádní. 29" jsem bohužel neměl možnost zkusit. Ale nebál bych se toho. Ještě jsem zvědavej v reálu na velikost rámu. Ten jejich PPS mi hází Mko, nicméně se mi to zdá malé, raději sáhnu po Lku. MirosPikos, díky za ty trasy, vypadá to, že delší výjezdy jsou oká :)

            0 0
            • MirosPikos  

              Ber rozhodně L, mám 186 a L mi sedne jako ulitý. Přidej si v tom jejich kalkulátoru v rozkroku a uvidíš že ti to nabídne L.

              0 0
        • MirosPikos  

          40 km dáš na čemkoliv.

          Já na svým dávám tohle úplně na pohodu. Pokud předtím neležím měsíc s průduškama :)

          http://www.gobreadcrumbs.com/…orsov-homole

          http://www.gobreadcrumbs.com/…-kluk-canyon

          http://www.gobreadcrumbs.com/…-kluk-canyon

          http://www.gobreadcrumbs.com/…let-s-jardou

          http://www.gobreadcrumbs.com/…06–06–161007

          Vůbec bych se toho zdvihu nebál, beztak máš CTD na tlumiči i vidlici (nebo jinou alternativu). Ale teď jezdím s plně otevřenou vidlicí (Auron 160 mm) a vzadu Trail nebo Descend a netrápím se.

          0 0
    • allrose  

      Od brezna mam nerva 27,5..je dobry,ale pouze me privedl ktechnictejsimu jezdeni a tak trochu lituju,ze jsem nevzal spektrala…, ale sviznost mu nechybi a je to lehka vaha

      0 0
    • saintjv  

      Resil jsem take podobne dilema. Mam 187 cm. 29 kola mi sedly opravdu hodne. Zaclo me bavit technictejsi jezdeni. Ale nechtel jsem se zbavit 29 kolo. Mam ted 29 se 160 mm zdvihu a jsem nadsen. Takze ja bych treba ani toho 29 spetrala nevylucoval… Musim rict ze do kopce me ani tech 160mm nijak nelimituje a v podstate je necitim.

      Ale je to individulani. Nekdo to proste nema rad.

      0 0
    • Tehu  

      Vem spectrala 27,5 na vysocinu perfekt !!!

      0 0
    • Monika1  

      Jééé další Jihlavák :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Vidim, ze stale frci resit pouze zdvihy a neresit nic jineho (stejne jak lidi tupe hledi pouze na megapixely u fotaku). Musis se podivat taky na geometrii kola (predevsim uhel hlavy), celkovou vahu kola, pohon, atd. 120mm vs 140mm je minimalni rozdil.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.