• Kurk

    Ahoj,

    potřeboval bych nějak okomentovat toh­le kolo… původně jsem měl v plánu verzi 2008 (viz fotka), bohužel ji už nikde nemají, tak bych potřeboval názor někoho zkušenějšího co do výbavy..

     

    Díky předem!

    0 0
    • kycis  

      No ja nevim, jel jsem na tom letosnim nejvyssim modelu, a nijak moc me neoslovil, dost podprumerna akcelerace a vykon odpruzeni me taky trosku zklamal. Me osobne sedel o dost vice ten lonsky ram.

      0 0
    • Smazaný účet  

      a nevíte někod jestli se nějak výrazně liší nové FSR XC od Stumpjumperu, mě přijdou ty rámy skoro stejné (samozřejmě pár detailů tam je jiných ale výraznější rozdíl neidím)

      0 0
      • McBlacky  

        rozdíl v tom vizuálně na dálku velký není, ale z blízka Xc je takový tintítko a stumpa je pořádný kolo. Na novým XC jsem nejel, jen na starým. Od září jezdím stumpu 09 a můžu říct, že ty kola jsou rozdílný dost. Pro XC nevidím moc kromě ceny důvod.

        0 0
        • misak.kadlec  

          Přijde mi, že od 09 jsou fsr xc a stump kromě výbavy jedno a to samý, zdvih je na stejnej, výbava horší, prostě fsr xc už není co bývalo je to prostě stump pro méně movité. Jezdi ljsem fsr xc pro 07 byl to vynikající bike na pohodovku, leč s fulem jsem se dostal na malinko agresivnější styl jízdy na což fsr xc už prostě nestačilo.

          0 0
          • Henryboy  

            Jojo, presne tak jak pise misak.kadlec. Mam Spešla FSR XC, model 2007 a naprostá spokojenost. No a jak se zde píše … full ti změní život … tak mě ho už změnil. Tuhle sezonu ještě dam, ale na příští jestli budou prašule bych bral už něco lepšejšího :o)

            0 0
    • Hejdik  

      Výbava je podle mě dost dole.Co říkáš na" tohle?":http://www.profi-kola.cz/…zard-70.html

      0 0
      • Kurk  

        Abych se přiznal, na tohle jsem se taky díval, společně jsem se rozhodoval mezi tímhle, Volcano a Wildfirem 50 i 70 ale ten spešlík mi nějak přirost k srdci a nemůžu se toho zbavit… :-))))

        0 0
        • Hejdik  

          To je samozřejmě na tobě a lámat tě nebudu,ovšem když srovnám tu výbavu,už třeba ten tlumič,tak…:-)

          0 0
            • Kurk  

              Díky za super odkaz! Celkem zajímavý počtení…Jak říkám, ten Spešl 2008 se mi fakt líbil už jenom vzhledem, k osazení jsem výhrady měl, ale za málo peněz, málo muziky.. 

              0 0
              • MlokCZ  

                Pokud chceš za 40tis. více muziky, tak Spešla jedině v extrémní slevě, jinak je to strašně předražený full, který za dané peníze nabídne muziky proklatě málo.

                sousedním threadu všechna řešená kola nabídnou více muziky za stejnou cenu. A rám nemají horší. Některá bych vzal dokonce raději než toho Spešlu i v případě stejné ceny za stejné osazení.

                0 0
            • Kurk  

              A má to i uzamykání zadního tlumiče? Jde o to, abych při šlapání do kopce nedával sílu do vertikálního směru (do houpačky), ale abych si zabíral do směru jízdy… (fyzička je u mě zrovna jaksi mimo :-/ )

              0 0
              • Hejdik  

                No ta 70-tka má tenhle tlumič propedal,takže …

                0 0
                • kloubik  

                  To na obrázku rozhodně nebude Fox Float R – mají tam blbej obrázek. Floar R nemá páčku na propedal, má ho interně natvrdo nastavený a nejde při jízdě zapínat/vypínat, tzn. např. do kopce na asfaltce si to nepřitvrdíš.

                  0 0
            • Kurk  

              nechci totiž kolo do nějakýho ultra těžkýho terénu, spíš začínám jezdit XC a občas nějakej míň technickej sjezd…zatim :-)  

              0 0
        • Tušnak  

          tak abych pravdu řekl, tak bych šel raději do toho RM… už jem kvůli osazení, nehlědě na to, že se mi osobmě líbí více;)

          0 0
    • mastihuba  

      podruhý bycvch FSR XC nekoupil. Nevim čím to, ale dost tam odchází kluzný ložisko v oku tlumiče. Zadní stavba se dost citelně kroutí a vubec je to furt mladší brácha Stumpu. :)

      0 0
      • vrrr  

        Hmmm mam na svem 08 modelu cca 4000 a zatim mi nic neodchazi. A menit vlozky u tlumaku je snad po case naprosto normalni. Spousta lidi tot tu dela i preventivne. Myslim, ze velkou devizou alespon pre2009 modelu byla stavba, ktera se mec nehoupe (v reci celoper) a zehli i s relativne levnym tlumicem. A kdyz se pritahne malinko odskok, tak se da i stoupnout do pedalu a dupat.

        Krouceni tam sice taky trosku citim, ale s vyjimkou „maxijednocepu“ ala santa cruz si myslim, ze se krouti vsechna prepakovani. Jen si precti kolika lidem zvoni na celoperech kotouce v zatackach. A ruku na sdrce, jde-li o jizdni vlastnosti a ne cinkani kotoucu, tak myslim, ze se podstatne vice projevi v plavani plast, nez ta stavba.

        Osobne u tohoto kola vidim, jako nejvetsi slabinu tu jejich prokletou Toru. Presto, ze se na ni tady na foru pred casem pela chvala, tak vic lidi s tim ma spis problemy (vcetne me).

        0 0
    • vrrr  

      Mozna uz tu to nekdo psal. Ale myslim si, ze vic nez dotazy na foru Ti da, kdyz si na to kolo nekde na chvii sednes. Ona se dve podobne vybavena a podobne stojici celopera mohou radikalne lisit v jizdnich vlastnostech a ani jedno nemusi byt horsi, ci lepsi. Holt nekdo to rad horke, jiny studene. Jednou muze byt tvrda koza (jako nektere meridy ci ghosty) a jine muze byt prijemna zehlicka, ale treba nevhodna na zavody. A pak ta cela skala mezi tim (vcetne tohoto fsr).

      0 0
    • Scully  

      Záleží co chceš jezdit, ale to XCčko bych moc XC nenazval. Zdá se že to je stejný jak stumpjumper kterýho jezdím. A to je hodně veliká žehlička ale i houpačka. Nicméňe na pohodový ukrajovaní km je to ideální nástroj, aspoň pro mě.

      0 0
    • JakubG  

      Tak popravdě on FSR XC a Stump moc srovnávat nejde. Jezdil sem oba sou to uplně jinčí kola, stump je daleko víc na hraní. Ale zas těžko posoudit FSR bylo Comp a Stump je Expert s brainem.

      Nejlíp uděláš s testovací jízdou.

      Ale souhlasím s tím, že spešla jedině ve slevě.

      0 0
      • Kurk  

        Díky moc za názor, celkem už jsem se nechal vyviklat..a teď okoukávám RM :))

        0 0
        • JakubG  

          jj.

          A další věc, co si myslím, že krom rámu vidle a tlumiče je zbytek komponent vesměs jedno. vždycky to nějak jede. Ale hlavně ti to musí sedět.

          A ke stylu tvé jízdy, bacha na to aby ti 1. celopéro nezměnilo život, nedal ses na daleko techničtější věci než teď a za rok nezačal pošilhávat po něčem jiném :)

           
          0 0
          • McBlacky  

            tak tak, full ti změní život :)

            rám je u fs základ, na rozdíl od HT, kde se to naházet na téměř cokoli.

            0 0
        • Hejdik  

          Jéje,že bych tě nahlodal?:-)

          0 0
          • Kurk  

            Jojo, ale ono to nebylo moc těžký mě zviklat vzhledem k tomu, že tohle kolo spolu s Volcano a Wildfirem bylo v užším výběru… ;-))) Ten Spešl se mi líbil více méně asi jenom vzhledem..

            0 0
            • Hejdik  

              Tak ať jsi už vybereš jakkoliv ať je to volba šťastná.

              0 0
            • kloubik  

              Kdybys měl zájem prodávám Giant Trance X2, ještě přes rok v záruce – mrkni kdyžtak do sekce bazar, cena by byla k jednání…

              0 0
              • Kurk  

                Můžeš mi poslat odkaz??? Omrknu rád cokoliv…

                0 0
                • Kurk  

                  Srry, jsem natvrdlej…už jsem si to samozřejmě našel… :))

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.