Specialized Roval Control Al, názor, alternativa

14 nepřečtených
  • Azmir

    Zdravím, mám v plánu koupi kol, v cenové relaci okolo 8 tisíc, něco na XC/trail ježdění, s váhou nejlépe okolo 1600 g. Vpředu pevná osa, vzadu RU. Rozměr 26".

    V rámci hledání jsem narazil na kola Specialized roval Control Al 2011 viz např. tady , máte s nima někdo zkušenosti? Za 8 tis. váha 1615 g, redukcema předělatelné na osy, DT swiss náby, DT competition dráty, neznámá je pro mě spíš ráfek.

    Proto bych se chtěl zeptat, jestli vám to přijde jako dobrý kup, a co říkáte na ráfek. Klidně bych vzal i něco jiného ale v téhle ceně jsem nic lepšího nenašel, takže pokud o něčem víte, klidně dejte tip.

    0 0
    • JakeF  

      Proč ne radši něco z klasický trojky RM3, Crosstrail, XT?

      Měl jsem 29ky 2013 a když dostaly ránu, tak se patky ohýbaly dost snadno a když jsem to jednou vzal přes řidítka, tak jsem předek ohnul že sotva prošel vidlí.

      0 0
      • ememem1  

        presne tak, mal som rovaly na silnicke a ziadna slava to nebola (hmotnosne nic moc a makke,ale uznavam mam 100kg)

        0 0
      • Azmir  

        Tak všechny jsou o nějak 150 g těžší, což mi za podobné peníze přijde dost, kdyby ty RM3, XT a podobně stály třeba 6500, tak do nich jdu, ale za stejné prachy mít znatelně těžší kola se mi nechce. Zase všichni tady ví, že ty si na kola zase extrém, jiným to co tobě vydrží chvíli vydrží celý život.

        0 0
        • Vilém  

          no tak si je proste kup a raduj se z usetrenych gramu.

          0 0
          • Azmir  

            Nechcu si je koupit za každou cenu, ty s nima máš nějaké špatné zkušenosti nebo proč bys ty rovaly nedoporučil? Pokud máš lepší alternativu, tak sem s ní, budu jenom rád.

            0 0
        • JakeF  

          Tak ještě je možnost zaplejtat… Ty Rovaly jsou na DT350 nábách a ráfky někde na úrovni OEM ZTR Rapid (lehký TLR, ale kalíškovaný). Nevím, jestli jdou ještě sehnat Olympicy, ty se daly za hodně dobrý peníze, váhově bys byl níž a odolností bych jim věřil víc (maj nižší patky, tak se tak snadno neohnou a neměl bys vepředu z půlky radiál).

          0 0
          • Azmir  

            To bych vzal radši Archy, Olympicy mi přijdou moc lehké a chrtí, já právě četl, že ty rovaly jsou na XC/AM, tak jsem čekal, že to něco vydrží. Zaplétat bych klidně nechal, ale prostě cenově to nevychází, jinak bych to nechal u hnoje klidně zaplést.

            0 0
            • JakeF  

              Jestli ti přijdou Olympic moc chrtí, tak od těchhle Rovalů ruce pryč. Ráfek víceméně váhově na úrovni Crestů, jen je těžší o kalíškování. Ale když trefíš ZTRka až na ráfek, tak se ani nehnou, protože maj nizoučký patky, u Rovalů se patka ohne. A 26kový Olympic/Alpine byly neskutečný ráfky, jak si nechaly naložit a přitom lehký.

              0 0
              • Azmir  

                Kde si vzal báhu těch rovalů? měl jsem za to, že váha ráfku je určitě přes 400 g.

                0 0
                • JakeF  

                  Když jsem je rozsekal, tak jsem to přední rozplet, chci si z něj udělat ramínko na dres :D. Pokud si dobře pamatuju, bylo to pár gramů přes 410g, ale v 29er verzi.

                  0 0
      • McBlacky  

        Ctrail fakt ne, zrovna o minulém víkendu mi další člověk říkal, že mu zadní prdnul u ventilku :/

        0 0
    • jeniiiik  

      Cena 7794,–?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.