Specialized Epic EVO 2021 má smysl ještě kupovat?

7 nepřečtených
  • hanssw

    Zdarec borci, zvažuji nákup nového bajku a co do geometrie se mi zamlouvá Spešl Epic Evo,

    jen u letošních a loňských modelů mě vadí osazení od Sramu.

    Celý život jsem na Shimanu a tak koukám že modelový rok 2021 byl na SLX.

    Co si o tom myslíte? Případně doporučte nějaký podobný aktuální bajk na Shimanu, díky.

    0 0
    • novas752  

      Shimano řazení na těhle kolech nemá smysl. Jakožto dlouholetý Shimanista musím konstatovat že tady Shimanu ujel vlak fakt o hodně. Za poslední 4 roky jsem opotřeboval (nikoliv zničil pádem apod.) na enduro kole 2 XT přehazky (každá se zadřela cca po 200h) a jednu XT řadící páčku (450h), na hardtailu jse opotřeboval SLX přehazku asi po 250h…

      Na GX lunar přehazce mám teď najeto přes 300h a řadí jako nová. Teď jsem místo té SLX přehodil GX na hardtail a na fullu mám novou X0. Oproti XT nesrovnatelné, řadí to o parník líp.

      3 1
    • MTBIKER doporučuje

    • mirorek2  

      Osobně ti doporučím Sram

      0 0
    • Strejdin  

      No, ja mam Epic Evo letošní modelový rok, nechal jsem si ho hned překvedlat komplet na XT a jsem maximálně spokojen. Sramu bych se nebránil , akorát ne základní řady a ty jejich brzdy bych vůbec nechtěl .

      0 0
    • Raduna  

      Ahoj, mám Epic Evo Expert a s řazením nemám nejmenší problém ale mám najeto 1000km tak ani nepředpokládám ze by se mělo něco pokazit. Ale brzdy od sramu půjdou brzo pryč, příjdou takové nijaké, gumové proste přejdu nejspíš na Hope Tech4 X2 až našetřím nějaké peníze zase. Ale jinak koupě Epic Evo nelituji ani trošku.

      0 0
    • tomxxx  

      Jestli seženeš 2021, tak si kup klidně tu. To kolo bude stejné minimálně ještě příští rok. Navíc mám obavu, že s modelem někdy na rok 2025 přijdou s nějakou hovadinou, jako je integrace kokpitu atd. Geometrie se už moc smysluplně měnit nemůže.

      2 1
    • hanssw  

      Díky všem za názor.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce