Ahoj,
dřív se tomu tak sice neříkalo, ale když jsem se před lety přestěhoval do Prahy, byl jsem strašně rád, že jsem se mohl připojit ke skupince lidí z Čemby a vyrazit společně, jednou týdně, na projížďku a tím jsem neskutečně poznal okolí. Dneska se tomu teda říká social ride a ten koncept je asi stejnej :-). Dobře, tak těch lidí bude nyní jezdit asi větší množství ve skupinách.
Nachomítnul jsem se v poslední době několikrát kolem takové skupiny (silnice/gravel) a i si s nima zajel (popravdě mě mrzí, že jsem to nevěděl dříve), dost mě to bavilo a myslím, že by tohle vlákno mohlo být užitečný i pro ostatní. Určitě tyhle akce jsou psaný na Sockách/Stravě, ale najdou se lidi (jako já), co nic takového nevedou.
Založil jsem tohle vlákno, abychom tu dali dohromady přehled a tipy, kde a kdy se dá k různým social rides připojit — ať už v Praze, nebo kdekoliv jinde po ČR. Podělte se o své zkušenosti, pravidelné vyjížďky klubů, kafen, shopů…
Ať už na silnici nebo mimo. Případně pokud jsou nějaké podmínky pro účast v jízdě (popravdě zas tak hluboko v tomto tématu nejsem, tak nevím jestli někde skutečně nemusí být nějaké členství v něčem…)
Kde všude se dá v roce 2025 s vámi nebo s dalšími partami vyrazit?
(Nechci zde prosím rozebírat, ničí názory na skupinový ježdění, ani moudra ohledně Čemby, kterou jsem zmínil na začátku. Na to si kdyžtak, prosím, založte svoje vlánko. Tady bych byl rád, kdyby zůstalo o tipech na skupinový ježdění.)