• tom_777

    Začal jsem uvažovat o sněžnicích jako o možnosti jak vyrazit v zimě do přírody. V zimě jezdím na SNB, ale to není možné ufinancovat abych mohl jet každej volnej den. O běžkách sice uvažuju, ale pořád se nemůžu rozhoupat.

    Sněžnice se asi daly taky použít pro ježdění na SNB mimo vleky a střediska, ale primárně  mě jde o výlet zasněženou krajinou.

    Má někdo se sněžnicema zkušenosti?

    Pokud ano, jaké byste doporučili?  Dělají se s hliníkovým rámem, plastové nebo takové „klasické indiánské“ Cenově to vychází od cca1500kč až po různý expediční… Já zamýšlím hlavně turistiku v krušných horách…

     
    0 0
    • jirka88  

      Sněžnice jsou fajn věc, ale nevím, jestli mají do českých podmínek příliš smysl, já je používám na chození v hlubokém sněhu, po lese, po horách, ale za poslední rok, dva sem je v zimě moc nevytáhnul. Bydlím v podhůří Beskyd. Ale, když napadne, tak to stojí zato.

      0 0
      • tom_777  

        já mám právě za barákem Krušný hory, takže bych je asi využil. Nevím třeba jestli na takovou běžnou turistiku budou stačit nějaký základní modely (plastový hliníkový nebo ty klasický) nebo si trochu připlatit.

        Loni a předloni ty zimy za moc nestály. Letos to třeba bude jiný.

        0 0
    • Fender  

      Zdar.Jsem z Krkonoš.Sněžnice mám dřevěný (jak píšeš – indiánský),jiný jsem zatím nezkoušel.Dvě zimy jsem si je užíval naprosto luxusně,v loni bohužel,ani jednou.Ideální je druhej den ,po čerstvě napadnutým sněhu,když už je malinko slehlej.Zaboření je minimální.Používám k rychlejší chůzi hůlky.Tůry podle času,2 - 4 hodiny,pro mě ideální doplněk tréninku.Na pohyb ve sněžnicích si zvykněš za chvilku.V lese je potřeba dávat pozor na zasněžené větve,pohyb po zmrzlých plotnách (u těchto dřevěných,malinko ničíš rám), a vyhýbat se cestám s uježděným sněhem (jen v případě nutnosti přejít co nejkratší úsek,někdy je lepší je sundat).Kožené vázání je nutné promazávat (přípravky na bázi včelího vosku),já používám tuk z kravky,výplet se ošetřuje pur. lepidlem.

      Je fakt,že ideálních dnů na sněžnice  je za zimu v našich podmínkách málo.Ale když se zadaří,je to úžasný relax.Já mám hory za domem,tak se na hřebeny dostanu do 1,5hod.,a když to výjde ,je čerstvý sníh,zapadaný stromy,svítí slunce,na hřebenech není živá duše,jen lehce pofukuje vítr a je slyšet  křupající sníh pod sněžnicí,je to naprosto božský.

      Můžu Ti je tedy jen doporučit,jestli zkousneš to,že třeba dvě zimy budou ležet ve skříni.Pokud máš možnost,tak si je nejdříve vyzkoušej a uvidíš po první tůře,jestli Tě výlety na sněžnicích budou bavit (Já jsem šel do dřevěných,je to srdcovka).

      0 0
    • Singlespeed  

      Sněžnice jsou vynikajicí vynález. Používám už 6 let hodně kvalitní a drahý model MSR Denali Ascent a můžu vřele doporučit. Dále jsou dle mých zkušeností docela dobré i sněžnice od firmy TSL (taky jsou plastové).

      0 0
      • Fak  

        Hoj, sneznice jsou super vec!

        Ja i kamosi pouzivame TSL, konkretne model Rando 227 a jsou dokonale! Oproti indianskym (ktere maji zase sve kouzlo) s temahle plastovyma muzes i do terenu plneho couhajicich vetvi nebo na zmrzly firn. Hlavni prednosti – jsou celkem lehke, maji zspodu 6 kovovych hrebu, ktere skvele drzi na firnu a podrzi i na ledu (vyzkouseno na jare v Tatrach), vepredu jsou hroty proti sklouznuti kdyz jdes z kopce (a zabiraji i do kopce) – ty jsou dobre na zmrzlem svahu ze fakt podrzi a pritom v prašanu nebrani vyblbnout se a prudsi svahy na sneznicich skoro sjizdet , je to sranda :)

        Jinak vazani je taky vymakane – lehce a rychle v terenu nastavis na jakkoliv velkou botu a jdes.

        V neposledni rade je treba zminit system uchyceni paty, ktery jde zapnout / vypnout, takze v prudkem svahu ti nic nebrani mit volnou patu a tedy naslapovat v podstate spickama stejne jako by sel pesky. Tim, systemem se da ve svahu i ,,vypodlozit pata", takze to ulechci achylovce, fakt super vychytavka. Jako pomer cena/vykon fakt dobre, prijde mi ze v podstate neznicitelne, jsem s nima max. spokojen

        PS: jeste je model 225, ale ten neni tak vymakany jak 227, vim ze kamos ho mel a presel na 227.

        Tyto sneznice na fotkach pri nasich akcich najdes na nasich strankach, napr. zde nebo zde nebo zde – tu je videt rozdil mezi 227 a 225.

        0 0
      • scret  

        MSRka jsou muj sen! bohuzel ta cena:((

        0 0
    • Petr8500  

      Já loňskou zimu při té vichřici Ema zkoušel TSL a byla to paráda!Jestli uvažuješ o koupi,doporučuju si je napřed půjčit třeba v Rock Pointu za pár kaček (TSL) a pak se rozhodnout.A jak potvrzují předešlé příspěvky,nešetřil bych a koupil kvalitní plastové se železem na spodku.A užij si to!:-)

      0 0
    • gazman  

      Ve srovnání se skialp lyžemi je to věc kompletně na hovno,ve dlouhých traverzech to křiví kotníky,z kopce se nesvezeš ale pokud nechceš skialpy,nebo splitboard, tak je to na druhou stranu nejlepší,a asi i jediná alternativa.Pokud je opravdu kupa sněhu,pohyb v horách ti usnadní opravdu hodně,nebál bych se říct že ti ho prostě umožní,protože když už je sněhu ±70 čísel,tak si bez nich neschopen se kamkoli dostat,hlavně teda do kopce.Taky jsou jistotou na udusaném sněhu a částečně i na ledu.Používal jsem sněžnice TSL,je to asi 5 let zpět byly to top modely,chodil jsem v nich i 30 km za den.

      0 0
      • Singlespeed  

        Proč srovnáváš hrušky s jablkama? Hřebenovka na skialpech – nuda, člověk si absolutně nezajezdí. Takovou hřebenovku Malé Fatry jsem šel klidně na běžkách. Ale na sněžnicích je to pohoda a paráda, do kopce jsi ve volném terénu rychlejší než na skialpech a projdeš mnohem exponovanější terén (když jsem šel s kamarádem na Krížnou v Liptovských kopách (Tatry), tak jsem viděl, jak se trápil, přičemž já jsem se bavil a fotil). Skialpy jsou zábavné zejména v exponovaných sjezdech, jinak jsou o ničem.

        0 0
        • JSt  

          z te fotky, cos ukazal by to nahoru bylo nejrychlejsi a nejsnadnejsi jen v pohorach s trekovyma hulkama ;-). samo, zalezi, co od vyletu ocekavas. podle toho, co pise tom, tak 4-hodinova tura znamena vpodstate vylezt na kopec a hned dolu. na cestu z kopca jsou sneznice total nahouby. imho maji smysl pouze pokud si hodis prkno nebo nechodici lyze na zada, vylezes na kopec, sneznice pripnes na batoh, skocis do lyzi/snowboardu a jedes dolu. hrebenovku si urcite vic uzijes na bezkach. a kdyz sneznice, tak nejaky ty umelohmotny, kde si muzes zvysit patu a maji zespodu zeleza do krusty. ty prouteny jsou sice krasny, hlinikovy s hadrou zas levny, ale ty plastaky jsou nejpouzitelnejsi (da se v nich i v lyzakach).

          0 0
          • Singlespeed  

            Hřebeny jsou v zimě většinou vyfoukané, takže nejdříve při oblevě roztají. Dole v údolí bylo tehdy kolem 2m sněhu.

            0 0
        • gazman  

          Nesouhlasím z ničím cos napsal.

          0 0
        • gazman  

          Hřebenovka je nuda,ale zmákneš to na skialpech z mnohem menším úsilím a projdeš toho o třetinu víc,každý menší kopeček se sklouzneš,na snežnicích musíš ťapkat jak trouba i z kopce dolů víš kolik si tím ušetříš času a sil?Na skialpech máš jednou tak dlouhý krok než na sněžnicích a navíc nemusíš zvedat nohy.Do kopce jsi rychlejší na sněžnicích?To bych chtěl vidět když je třeba 0.5m sněhu,cha cha tomu se musím smát.A to že projdeš exponovanější terén,nesmysl­.Rygol,který na skialpech překročíš,protože maj třeba 180cm tak ten stejný rygol musíš na sněž. kopírovat,nebo přeskakovat,a to je s těžkým báglem dřina.To už nemluvím o tom,když je opravdu hodně sněhu,to jsi se sněžnicemi v pi…,protože se ti zaboří tolik,že ani nedokážeš zvednout dost vysoko nohu aby ses posunul do předu,kdežto na lyžích jen posouváš nohy do předu a špičky ti stále samy vyjíždějí nahoru.Byl jsem na  několika 4000 kopcích v Alpách,na Kavkaze i v Kanadských Rocky Mountain,vím o čem tu točím,sněžnice lepší v terénu než lyže,tož to je velice směšné,tos kapku posral.

          0 0
          • gazman  

            K tomu exponovanému terénu,pokud je to tak prudké že se nedá na lyžích ani traverzovat,protože je tvrdý podklad,tak tam si nečuchneš ani na sněžnicích,protože pokud je kopec prudší než ti umožní podložit nohu hrazdy u sněžnic tak potom na nich už tomu nahoru moc nedáš(měkká bota+ se sněžnicemi na nohách si stup nevykopneš) a traverzovat prudký tvrdý svah na sněžnicích nejde skoro vůbec,urve ti to po nějaké době kotníky,tak pak já sundám lyže , skeletama si vykopávám stupy a valím nahoru(nemluvě o mačkách) Kdežto člověk co vytáhne měkké boty ze sněžnic může mít a bude mít v závislosti na tvrdosti povrchu zásadní problém.

            0 0
            • Howgh  

              volím sněžnice, protože neumím lyžovat – tudích nechci solit těžký prachy za skialp vercajk.

              pro dobrý sněžnice není hluboký sníh problém. Mají na to tvar – špičku nahoru jako u lyží. Historické sněžnice ala  indián  jsou na figu.

              0 0
              • gazman  

                O.K. pro nelyžaře jediný rozumný způsob jak se dostat na kopce.

                0 0
            • op  

              ja si koupil sneznice do kterych se nasadi bota i s mackou (jsou to nejaky MSR) a hroty macky pak tvori ty hroty co couhaji ze sneznice. Bohuzel nejak moje macky s tema sneznicema si nesedly a hroty couhaji malo .. neda se s tim jit v exponovanejsim terenu. V neexponovanym terenu to zas ma nevyhodu, ze cely ten komplet (boty/macky/snez­nice) je zbytecne tezkej a clovek dre jak kun. Bohuzel dobra myslenka (ze kdyz jdu ve sneznicich az dojdu na exponovanej usek kde sneznice nestaci nemusim se prezovat, macku uz mam na sobe) nenasla idealni realizaci.

              0 0
        • kolda  

          tos me pobavil:)) treba to kamos jen neumel…

          na skialpech preletim hreben Nizkych tater jedna dve:) vyhody – delsi krok, do kopce i z kopce jsi rychlejsi, jediny teren, kde maji sneznice navrch – husty les.

          zkusenosti mam s obojim.

          0 0
          • Singlespeed  

            Pro pobavení:

            Obrázek 1: Někdy jsem i na skialpech namydlenej

            Obrázek 2: To bych diretissimou na skialpech nedal

            Lyže, které nazýváme skialpy žádné skialpy nejsou, ale touringy. Skialpinismus je trochu něco jiného než přechody hřebenů turistickým stylem.

            0 0
            • gazman  

              K obrázku č.1 Chceš tím obrázkem říct to že ve sněhu po kolena nejde na lyžích chodit?Prostě si ty špice nesmíš nechat ponořit,nechápu problém.  č 2 toto je přesně případ kdy bych ty lyže sundal a valil na botách,sice jsem tam nebyl,ale vypadá to dost tvrdé a kdyby to nebylo dost tvrdé na boty tak by se to žebírko dalo krásně traverznout na lyžích.Jinak nevím jestli to stíháš,ale na skialpy existujou ještě stoupací železa(haršajsny)ty tam naaplikuješ asi tak za 30vteřin i se sundáním batohu a valíš.Není ten kopec malá fatra?Trochu připomíná Kriváň.

              0 0
              • Singlespeed  

                Na prvním obrázku (Papajské sedlo, Javorníky) je podle cedule zřejmé, že tam bylo sněhu mnohem víc . Bez lyží to vůbec nešlo. Po cestě jsem potkal pohraničníky, kteří ve sněhu utopili skútr a zapadali až po hlavu. Po cestě dolů jsem se lyžích bořil místy po pás. Jen přes noc tehdy napadl metr prašanu (štědrý den 2001) a ráno po vyjasnění bylo –28 st. Nešly ani nalepit pásy (což se nakonec nějak podařilo). Druhý obrázek je vrchol Chopku, pohled od chaty a ten člověk je Zirecek, kterého tímto zdravím.

                0 0
                • gazman  

                  Podle cedule jasne,ale já jsem čuměl spíš na to kolik se boříš :-)

                  0 0
            • kolda  

              vzdyt tam mas peknou stopu na lyze, proc bych se trapil na primo??

              jinak jak bys definoval skialpinismus? nebudem skatulkovat,ne?

              turistika je vsechno, nekdy vic,nekdy min narocna.

              jinak diretissimu pri turistaku si predstavuju takto: :)

              http://www.bike-forum.cz/…l-11222.html href=„http://­www.bike-forum.cz/foto­galerie/ostat­ni/detail-11222.html“>

              pekne lyze na zada a vybehnout. jak rika gazman, v pohoracch bys byl namydlenej.

               
              0 0
              • Singlespeed  

                Nechci škatulkovat. Nechci také, i když by to tak mohlo vypadat, chválit sněžnice a kritizovat lyže. Tyto sporty existují vedle sebe a ke každému inklinuje trochu jiná skupina lidí. Sám jsem absolvoval mnoho akcí na lyžích i na sněžnicích a  nakonec u mě zvítězily sněžnice, takže jsem je tady trochu pochválil…

                0 0
                • kolda  

                  jasna vec, jen bylo mozna trochu zkreslujici to srovnani.

                  tak at nam poradne napadne:)

                   
                  0 0
                • jIrI___  

                  Ta fotka asi nebude z nasich hor… :-(

                  0 0
                  • Singlespeed  

                    Slovensko, Všiváky (1811). Kopec vlevo je Krížna (2038m), vpravo vykukuje Svinica (2301m).

                    0 0
              • gazman  

                Toš to už by mohl být ten skialpinismus ne?

                0 0
      • Singlespeed  

        Nakonec, obojí má něco do sebe.

        0 0
      • tom_777  

        skialpy jo o něčem úplně jiným. Navíc já mám SNB a pokud bych chtěl tůru tímhle stylem, tak bych právě použil pro cestu vzhůru sněžnice a dolů prkno.

        0 0
        • kolda  

          SNB a sneznice je dobra kombinace. jak uz bylo receno, kup si ty s hrotama. ram dural, plastu bych se v zime bal.

          ted uz jen hodne snehu

          0 0
          • scret  

            „plastu bych se v zime bal“ – nechapu. Proc? pokud vim, tak plastovy sneznice vydrzej naopak vic… jedinej problem jsou plastovy prezky, ktery nekdy rupnou…

            0 0
          • Fak  

            plastu netreba se bat, vyzkousel jsem co to vydrzi a to je nesetrim, je to v v pohode a porad drzi.

            0 0
          • tom_777  

            plastu bych se v zimě nebál – dělám v plastikařině a vím, že materiály jako DuPont Delrin ST, kterej se bežně používá na vázání, přeskáče a pod. si udržuje rázovou houževnatost až do cca –40°C

            0 0
    • janoT  

      jaké boty používáte např. na ty TSL, nějaké skialpy, nebo to jde připnout i na turistické?

      0 0
    • náčelník  

      Zajímavé téma. Jaké hole se používají ke sněžnicím? Vhodný typ a délka?

      0 0
      • Singlespeed  

        To je celkem jedno. Na obrázku výše mám obyčejné běžkařské hole Jesan, ale lepší jsou teleskopické turistické hole.

        0 0
      • JSt  

        vhodna delka jsou teleskopy ;-), aby sis mohl delku upravit, jestli jdes nahoru nebo dolu.

        0 0
        • JSt  

          a jeste bych doplnil, ze kdyz teleskopy, tak radej ne sroubovaci, kery zamrzji a je to otrava, ale radej system s packou jako ma black diamond.

          0 0
          • scret  

            mam teleskopy, sroubovaci a uz byly v mrazech kolem –20 a nikdy no problem!

            0 0
            • gazman  

              Záleží na počasí pod kopcem mlha a 1500mnm výše –5°C vítr jak cyp a je to mněl jsem problém ale jen jednou.

              0 0
              • scret  

                stejne po kazdy vychazce striknu dovnitr trochu GTcka, takze hole v poho fungujou (nezasouvaj se) ale nezamrzaj… uz byly se mnou jak v cechach na zimnich trekach, tak i na zimni akci treba na Dachsteinu atd.

                0 0
                • mountaineer  

                  Nemyslis spis WDcko?:o) Jinak sroubovaci Leki mam taky,absolutne bez problemu. Sneznice sem letos vymenil,misto sasquetche sem poridil atlasy bc24,plastaky sem nechtel.

                  0 0
                  • gazman  

                    Neříkám že je to problémový systém,používám ho už roky a mněl jsem jen jeden problém.

                    0 0
                  • scret  

                    ja osobne moc WD nepouzivam, nejak mi asi neprirostlo k srdci:) takze opravdu GTcko:)

                    0 0
      • scret  

        jake chces, ale nejlepsi jsou samozrejme teleskopy…

        0 0
    • jIrI___  

      Řekl bych, že v našich podmínkách sněžnice moc nevyužiješ. Párkrát mi je kamarád půjčil a vyrazili jsme na zasněžené kopce. Upřímně řečeno, přišlo mi to jako děsná nuda. To bude ale asi tím, že mě turistika nebaví ani v létě. Na druhou stranu je to kouzelný pocit když chodíš krajinou, kde jsou jenom stopy zvěře, naváté závěje, stopy vašich sněžnic a nic jiného :-)

      0 0
    • tom_777  

      vygooglil jsem tohle info pro doplnění.

      0 0
      • tom_777  

        Dneska jsem dal na rajče fotky ze včerejší a dnešní procházky zasněženou krajinou. Bylo jen pár čísel sněhu(kromě závějí na hřebenech) takže to šlo v klidu v pohorkách.

        Dá se říct, že i přesto, že to postrádá jakejkoliv adrenalin, tak je to fakt velká pohoda.

        0 0
        • tom_777  

          Takže nějaký sněžnice pořídím. Pokud můžu srovnávat svý dávný vzpomínky z běžek, tak si myslím že to je podobnej styl pohybu až na to že si můžu zvolit víceméně libovolnou trasu.

          0 0
        • piskot  

          Pokud preferuješ spíše turistiku před rychlostí, tak do sněžnic určitě jdi. Kupoval jsem předloni plastový Salewy na Bartsportu, cena kolem 2000,–, v podstatě kopie TSL 225 (je to na nich i napsaný, hroty, drapák, hrazda pod patu), jen o pár stovek levnější.

          http://www.netsport.cz/…ursion-walk/

          Dostaneš se opravdu na místa, kam by ses na běžkách nevydal – máme celkem prochozený Rychlebský hory, kde ani na turistických cestách nepotkáš o víkendu nikoho. Při plánování výletu doporučuju tak maximálně 20km (optimálně 10–15km), je to občas celkem záhul – zvlášť pokud není víc lidí na prošlapávání stopy. Letos v březnu jsem po celodení hančovině už chytal křeče.

          http://www.piskot.info/foto.php?…

          http://www.piskot.info/foto.php?…

          0 0
          • scret  

            ty salewy ktery jsou v odkazu maj mensi plochu ne? neborej se moc v prasanu?

            0 0
            • piskot  

              Je to něco za něco, nejsou zas tak velký, ale při mejch 65kg to vcelku jde.

              Samozřejmě se to v čerstvým prašanu trochu boří, ale nemám s čím moc srovnávat, měl jsem na nohou jinak jen klasický dřevěnky a ty byly ještě menší.

              Můj původní tip byly Morpho, ty se dělaj ve třech velikostech:

              http://www.hortez.cz/…rphoalp-195/

               
              0 0
              • scret  

                mel jsem na nohach nekolikrat Morpho Trimalp, byly vyborny! i pri hodne hlubokym prasanu se borily tak cca 15cm! jenom trochu cvakaly pri doslapech (to by se dalo vyresit)

                0 0
    • scret  

      mam sneznice cca 3 roky, predtim jsem si je jednu zimu pujcoval…

      jsem z UL, takze s nima vyrazim taky i na Krusny, kdyz se dostanes na Krusny, tak jsou tam bezkarsky stopy a tam je to samo rychlejsi na bezkach, prip. backcountry lyzich…

      mam vyzkousene plastove i s hlinik. ramem s umelou „tkaninou“ uprostred (viz. treba cesky Sasquatch), koupeny mam prave ten druhej typ, hlavne kvuli cene… jak tu nekdo uz psal ze ma MSR, ty jsou sice hezke, ale dat treba desitku za sneznice, kdyz je vyuzijes jednou za rok je proste na muj vkus moc…

      ohledne sneznic jako takovych, „indianske tenisove palky“ jsou hezke,ale na nic… proste oproti modernim typum dost zaostavaj! urcite pri vyberu koukej na nosnost, resp. do jako vahy jsou – to je dost dulezite. U chlapu bych koukal okolo 120kg… dobry je mit samo ocelove hroty zespoda, aby i na zledovateni drzely! nastavovaci pata je dobra vec, ale kdyz ji nemas, da se to taky… dulezita vec je hlavne vydrz kloubovyeho systemu (u plastovejch), nektery modni atrapy maji tenhle kloub dost subtilni, ketry vetsinou moc dlouho nevydrzi…

      co se tyka pohybu s nima, je to parada, je to zabava, v zime kdyz je dost snehu to vicemene bez nich moc nejde…

      jinak souhlasim castecne s gazmanem, na rychlejsi pohyb jsou lepsi skialpy (bohuzel ale ta cena:(( ) pokud to ale chces na krusny, tak skialpy jsou samozrejme nesmysl. Navic na sneznicich je to takova pohodicka, kochani se krajinkou, proste pomalejsi tempo, ikdyz kolikrat taky makacka…

       
      0 0
      • MARIN  

        Zrovna o Sasquetch premyslim jen nevim jestli s reminky nebo racny. Zase s racnama uz se dostavam na cenu plastovych Salewa. Jak to vypada s zivotnosti te plastove tkaniny u Sasquetch a jejich stoupanim a sestupem na ledu?

        0 0
        • scret  

          sasquetche nemam,ale vicemene neco podobneho… sice to nema ocelovy hroty zespodu, ma to na spicce „zuby“ a pod patou taky, takze v poho… plastova tkanina je sice pevna, netrha se, ale jak je pretazena na hlinikovy ram, tak kdyz se svezes treba po nejakym kamenu, tak se muze po case proriznout… po cca dvou sezonach na tehle sneznicich jsou znamky nejakyho opotrebeni, ale vydrzi to jeste dost…

          kazdopadne ja bych sel uz do plastaku, sice jsou hlucnejsi pri doslapavani (cvaknuti pri doslapu) ale vydrzej podle me vic nez typ co mam ja…

          0 0
      • jan 2  

        Sněžnice jsou super pro člověka jako já – vyjít si do hor  s foťákem. Jít lesem nahoru, chodit mezi ze 3/4 zapadlou klečí – prostě těžký terén. Takhle jsem jednou šel s chlapem který byl v takových těch skialpy nebo jak se to jmenuje, a šlo se mu dost špatně až na vrcholech byl tak nějak spokojenej.

        Samozřejmě že toho ve sněžnicích moc nenaspěcháš, ale do hor se honit nechodí, na to je práce.

         
        0 0
    • Smazaný účet  

      a proč ne běžky?

       
      0 0
    • Smazaný účet  

      a co bezky?

      0 0
      • Smazaný účet  

        sry nejak jsem to domotal ze je to tu 2 krat. blokace dyztak

        0 0
      • tom_777  

        nevim, prostě se mě do nich nechce. Je potřeba rozlišit terén a jízdní styl(upravené stopy, bruslení,klasika). Dřív za mlada jsem běžkoval, ale teď se mě do toho (zatím) nechce.

        0 0
        • tom_777  

          ha ha ha – vloni jsem naběžkoval cca 60 a letos jsem už byl 3×

          ale na sněžnice nezapomínám jen je náročný vybalancovat čas věnovanej rodině, čas v práci a čas na nutnej odpočinek se svejma dobrodružnejma plánama – kombinování prkno/běžky taky docela ujde každý má svoje a na víc teď není čas. Navíc jezdím na kole celoročně.

          0 0
    • burnout/syndrome1  

      Už to tu vlastně bylo výše,zotožňuji se s tím,že sněžnice jsou vhodné na prudké výstupy,zvláště lesem,někam vystoupat,roz­hlédnout se,nafotit a sejít dolů.Na delší tůry jsou podle mě vhodnější skialpy nebo ty běžky,záleží na množství sněhu a reliéfu.Co nechápu je,když vidím někoho v Alpách,jak na sněžnicích šlape nahoru po sjezdovce a dolů sjede lanovkou nebo šlape i dolů.To mi přijde vážně ne moc smysluplné,sa­mozřejmě krom toho,že se hýbe

      Zkoušel jsem také to,co zamýšlíš ty-na sněžnicích se vyškrabat na nějaké vysoké místo a sjet pak freeride na zkrácených lyžích dolů,ale moc se mi nedařilo,chce to fakt lyže do hlubokého sněhu.Ten SNB je asi také zajímavou variantou,ale to si netroufnu,v životě jsem na něm nebyl mimo pistu.Z takové Vysoké Kletě dolů do Boče,to by asi byla,při dostatku sněhu,pohádka

      Jinak,také doporučuji plastové anebo hliníkové,ty indiánské jsou stylové,ale snadno se poničí,stačí 2× šlápnout do větví

      0 0
    • ghibulo  

      při čtení tohoto fora mě napadlo, že by sněžnice možná mohly řešit můj problém …

      rád běhám – a v zimě, když je náledí, tak se to snažím nahrazovat turistickejma běžkama po polích (bohužel k upraveným trasám to mám daleko :/) … někde je sněhu pod kolena a někde je zase tak málo, že se otřu skluznicí o hlínu/šutr … zkrátka aby člověk furt dával pozor, vybíral vhodnou cestu … není to ono … bez běžek je to svobodnější, ale také o dost pomalejší … mám představu, že by sněžnice zvýšily moje tempo a při stejném množství vydané energie mě donesly dál, než obyč.boty a přitom bych nemusel dávat pozor na skluznici.

      Je moje představa rozumná, nebo jsem mimo?

      0 0
      • scret  

        pravdepodobne ano, ale bude to spis bliz k ty chuzi nez k bezkam…

        0 0
    • Kubajzs  

      O sněžnicích taky tady:

      http://www.bike-forum.cz/…neznice.html

      Jinak, taky jsem si chtěl sněžnice koupit, ale řek jsem si, že to rači nejdřív zkusim s pučenýma a podle toho jak mi to pude a bude mi to bavit, tak se rozhodnu ;)

      0 0
    • jIrI___  

      Nevíte někdo, kolik si berou za půjčení sněžnic na víkend v ostravském Hudy?

      0 0
      • scret  

        nebylo by lepsi se tam rovnou zeptat?:) email i telefon urcite nejaky maji…

        0 0
      • Kubajzs  

        1–3 dny 100Kč/den

        4–9 dnů 90Kč/den

        10 a více 80Kč/den

        Při půjčení je nutné ještě zaplatit vratnou zálohu ve výši 1000Kč , která vám bude vrácena při vrácení zboží.

        0 0
        • jIrI___  

          Přesně tak, už jsem jim tam na radu screta psal :). Ale díky. Nicméně ten člověk, který mi na mail odpovídal, asi moc nebyl v obraze, protože místo značky Warp mi do mailu napsal, že půjčují sněžnice Vart a já až pak stylem pokus/omyl dohledal, co vlastně ve skutečnosti měl na mysli :-D

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.