• gazman

    Byli jste tam někdo pěšky nebo na kole,je realné podniknout tam nějakou vícedenní akci(přejezd po hřebeni) nebo je to pro kolo nejetelné (těžší terén je vítán,máme endura,ale nejsme cyklotrialisti)­.Podle výšky a odhadem bych řek že to půjde ale rád bych si to potvrdil,než tam pojedu.

    Dík za reakce.

    0 0
    • Mamut  

      Poznam vychodnu cast, zhruba od Medzeva po Kosice. Drvivou vacsinou dobre zjazdne a pritom nie trapne lahke. Ale obcas sa najde aj nejaky koepc na vytlacenie a v menej frekventovanych usekoch sa moze stat, ze bude treba prenasat cez popadane stromy.

      Teren pekny, vyhladov vela necakaj. Nezarastenych miest s rozhladom je malo. Na druhej strane z takej Kojsovskej hole vidno pri peknom pocasi Tatry.

      0 0
      • gazman  

        Díky za tip.O výhledy nám ani tak nejde chcem si hlavně zařádit,samozřejmě s respektem k přírodě(žádný bordel).

        0 0
    • Smazaný účet  

      Sel jsem par let zpet pres rudohori tydenni prechod. 90% z toho by se urcite jet dala, jen obcas byly neupravovane useky (znacky), kde by se furt prenasely padle stromy.

      pokud by clovek naplanoval po drevarskych cestach ci podle ortofoto, tak v pohode.

      jinac ted na jare bych tam cekal pekelne blata…

      0 0
      • gazman  

        Myslím že v těch lesích teď ještě bude i dost sněhu,ale chcem tam až začátkem,nebo koncem léta,aby tam bylo co nejmín lidí ale přitom bylo teplo.

        0 0
    • kolombo  

      Znám oblast kolem Čierného Balogu a tam ta hřebenovka jetelná je.

      A ve většině dolin vede cesta různé kvality, která je jetelná určitě.

      Ale já jezdil odpolední provětráníčka, ne dlouhíé výpravy.

      0 0
    • RadoXC  

      Poznám to dosť dobre, prakticky od Prešova po Slovenský Raj. Naschodnejšie je po červenej turiskej značke. Prešov – Kysak – Košice – Kojšovská hoľa – Kloptaň pohoda, posledné metre na Kloptaň trocha strmšie. Kloptaň – Štós niktoré úseky horšie zjazdné, môže byť problém so značením (a orientáciou). Štóske sedlo – Osadník po červenej veľmi ťažko zjazdné, lepšie je obísť. Osadník – Pipitka – sedlo Súľová veľmi pekné. Zo sedla Súlová je lepšie klesnúť po cykloceste takmer do Rakovca a potom na Dobšinský kopec. Ak a zaujímajú nejaké iné trasy, alebo chceš niečo konkrétne, skús na mail.

      0 0
      • gazman  

        Skontaktuju tě až to bude aktuální a budu znát přesně výchozí bod.Jak to je z legalitou tras které popisuješ u vás na slovensku teď nějak přitvrdili podmínky.Jen abych věděl jestli mám mávajícímu pánovi zastavit nebo ne.

        0 0
        • RadoXC  

          Len vrchol Kloptane a Skaliska je tuším chránená krajinná oblasť t.j. netreba sa tam dlho zdržiavať. Zvyšok sú lesné cesty alebo „takmer lesné cesty“. Po lesných cestách sa smie a o tých zvyšných musíš tvrdiť, že ich považuješ tiež za lesné cesty. O legálnosti pohybu po slovenských lesoch sa aj na tomto fóre dosť písalo, skús vyhľadať. Odkedy platí nový zákon som sa stretol maximálne s rýpavou otázkou pešiaka, či tu cyklisti môžu… Teplejšie počasie však môže vytiahnuť do prírody rôzne idivíduá, ktoré si potrebujú dokázať svoju dôležitosť.

          0 0
    • tibro  

      Slovenke rudohorie je pomerne velka oblast, od Kosic az k Slovenskemu raju a Nizkym Tatram. Najlepsie na jazdenie je asi prave okolie Kosic, hlavne hreben Kolsovej hole. Vsetko dalej na zapad je sice velmi pekne, ale dost tazko prejazdne, zarastene. Pokial to tam nepoznas, je to trapenie. Suvisla hrebenovka je problematicka aj pre pesiu turistiku. Velmi pekna trasa je este z Turne nad Bodvou cez zadieslky kanon a Jeleni vrch do Medzeva. Takisto je pekne v kopcoch nad Nalepkovom, pripadne este dalej na zapad k Muranskej planine. Ale vravim, najlepsie je prave okolo Kosic, je tam hodne bikerov.

      0 0
      • gazman  

        tibro není problé s tím že se pohybuješ po turistických chodnících

        0 0
        • tibro  

          Uz to tu pisali viaceri, zakon na Slovensku sice plati ale „spi“ Pri troche ohladuplnosti nieje problem jazdit hocikde

          0 0
      • Forx  

        Srandujes? Západ rudohoria (Veporské vrchy, Polana) su tou naj oblastou na biking na Slovensku vôbec( a urcite nie len podla mna) Zjazdné je to vacsinou vsetko co sa ciest aj chodníkov týka. Mam tu najazdené pekných pár tisic – odporucam!

        0 0
        • tibro  

          Priznavam ze na takom zapade to az tak doverne nepoznam, hlavne co sa tyka biku. Som Kosican (aj ked momentalne zijuci v Prahe) ale Polana uz je trochu od ruky na castejsie jazdenie :(

          0 0
        • cubas  

          To s tebou souhlasim – nekolikrat jsem tam byl sice pesky, ale na kolo uplne paradni.

          0 0
      • tibro  

        Par fotiek z „objavitelskej“ cesty minulu jesen, v okoli Smolnika a sedla Uhorna

        0 0
    • Krys  

      Absolvoval som pred pár rokmi chlastací víkend vo Veprských vrchoch približne niekde tu.

      Trasu ti neporadím, ale môžem povedať, že tá krajina je tam úchvatná. Malebné kopce, buď pokryté lesmi alebo lúkami. ¼udia tam žijú v kopcoch na samotách (s voľne pustenými psami). Jeden deň sme si dali túru s miestnym znalcom a pre istotu aj s veľkým psom a bol to mega fest zážitok.

      Kamoš tam, bohužial býval len jednu sezónu, takže som si to už nezopakoval.

      0 0
      • Matts.  

        Súhlas, do tejto oblasti strašne rád chodím, máme to „coby dup“. Trasy od Hronca, Balog, cez Tlstý Javor, alebo ďalej cez Železnú bránu na Utekáč, ale vôbec, kde sa tam otočíš, super cyklistika. Ešte poznám aj zvážnice (bohvie v akom sú teraz stave) popod Klenovský Vepor a potom cez Krátke a do Michalovej.

        Tak isto priamo z Bystrice cez Sl. ¼upču a smer na Povrazník, jednodňovky ako vyšité.

        0 0
    • zbartos  
      Plánuji si do okolí Polany na letošní Jún/červen týdenní akci, takže vřele doporučuji zakoupení posledních vydání map 1:50000 Shocart tamní oblasti, protože tam jsou zakreslené i cyklotrasy vyznačené v reálu Slovenským cykloklubom http://www.cy­kloklub.sk/ a některé vedou i po neasfaltových cestách. Jde např. o mapy č. 1105 Muranska planina, č.

      1093 Kremnicke vrchy, Polana, č.  1101 Polana – http://www.shocart.cz/…p/select.php?… 

      Dost tipů (i když stručných) je i na http://the.mtbiker.sk/index.php?…  . Narodní park Muránská Planina má seznam povolených tras, který na svůj web dal (vřelé díky) Sharkan http://www.sharkan.net/…odneho-parku

      Dobré jsou i informace z Cykloklubu Polana a Detva http://cyklodetva.proxia.sk/ či http://www.cyklopolana.slovanet.sk/ či http://www.polana.slovanet.sk/index_sk.htm 

      Další info viz odkazy:

      http://www.czex.cz/…os/trasy.htm#…

      http://www.czex.cz/…rudoho00.htm

      www.mtbmatus.tym.sk 

      http://www.novaarch.sk/…y_polana.htm

      http://www.novaarch.sk/…_muranpl.htm

      http://www.czex.cz/…slrud198.htm

      http://www.czex.cz/…rudohori.txt

       
      0 0
      • zbartos  

        Teď mi kamarád Roman sdělil, že jeho původní web (odkaz mám na svém webu o MTB trasách) byl nedávno přesunut, takže posílám novou adresu na MTB trasy v okolí Košic  http://www.contineo.sk/mtb/ .

        0 0
    • LLSK  

      v podstate medzi Spišskou Novou Vsou a Košicami sa dá všade na bajku bez problémov pohybovat…ak budeš chciet niečo konkretne ozvi sa ..rád poradím..mám tu niečo najazdené :-)

      0 0
    • lendl  

      Je to siroka otazka, lebo pohoroie sa tiahne v dlzke cca niekolko sto km. Je to dobra oblast na bike. V principe sa da robit niekolkodnova zretazena bikovacka v kvalitnom terene. Len treba pocitat s riedkou infrastrukturou (krcmy/hospody). Niekedy aj za cely den nestretnes ani zivu dusu. Medvedov sa neobavaj, aj ked je ich tam plno.

      V kratkosti co sa da jazdit. Zacnem od vychodu. Z Kosic je velmi dobre zjazdny hreben po Kojsovsku holu, dalej doporucujem sa hlavnemu hrebenu vyhnut a zozjazdovat na juh a pokracovat po planinach Slovenskeho krasu. Hlavny hreben je zjazdny zase od sedla nad Krasnohorskym podhradim. Kedysi to bol nadherny usek, ale teraz vdaka veternym kalamitam to treba ist viac zvaznicami po ubociach. Velmi pekny isek je od Dobsinskeho kopca po Telgart. Problemovy usek je okolo vrchu Stolica (najvyssi vrch pohoria). Dalej sa da ist v pohode Muransko planinou, problemy su okolo Fabovej hole (tazba kalamitneho dreva). Okolo Klenovskeho Vepra az po Hrb je vela peknych tras, aj ked oba vrchy su nezjazdne. Vyhybam sa okolia Polany, kde je hodne popadanych stromov.

      0 0
      • gazman  

        Zatím dík všem jsem total zahlcený informacema,až tak jsem to nečekal.Náš výchozí bod bude Tisovec,je to kousek od Revůce takže teď se pohrabu v mapách a něco vytipuju.

        0 0
      • zbartos  

        Ahoj Miro, omlouvám se za delší odmlčení a hned navážu otázkou. Víš o nějakém konkrétním místě okolo Polany, kde jsou letos popadané stromy ? Chtěl bych jet m.j. cyklotrasu 5551 z Hrončeku přes chatu pod Hrbom do Strelník a do Poníckej Huty či po místním čárkovaném zeleném značení z Velkej Zolnej do Hrochotě (viz obrázek v příloze). Tam nějaké stromy leží ? Díky předem za upřesnění.

        0 0
        • lendl  

          Nazdar Zdenku, mal som na mysli hlavne hrebenovy usek zo sedla Jasenova na Polanu, ktory je uz niekolko rokov zapadany stromami. Ta trasa z Hornceka po chatu na Hrbe a dalej smerom na Lubietovu je urcite v pohode (doporucujem variantu z Hronceku po modrej a cervenej na Tri vody). Tu oblast Strelniky – Hrochot moc nepoznam, ale v tychto castiach by som problemy necakal. Mal som na mysli len tie vyssie polozene lokality.

          0 0
    • doubleingram  

      Planujeme jet do teto oblasti co nejdrive. Konkretne Kokava Nad Rimavicou, ale autem se muzem posunout nekam kus dal.

      Je to tam obecne co se tyka jezdeni po kopcich, v prirode, po okoli na HT, nebo vzit full s vetsima zdvihama (140)?

      Co jsem koukal, tak to jsou dot kopce, tak bych na fullu asi celkem trpel, takze planuju spis HT. Celkem neco sjedu.

      Dale uvitam tipy na nejake zajimave lokality/trasy co stoji za to navstivit.

      Predem diky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.