Skládací ocelový trenažér ?

26 nepřečtených
  • Fuck8r

    cus, chci si na zimu koupit tady (ten Roto Mistrál) eshop.bikezone­.cz/index.php?swit­ch=katalog&kat=1058­&trideni=ID_KAT&po­cet=10&zacatek=0&sid=53­2ac1c715a3779b01f5db48e2­d620fc

    a chci se zeptat jestli mě to půjde na MTB + 26"x1,5" slick s mírným vzorkem …

    a jak často bych přibližně měnil plášť při zatížení 2–3h denně …

    díky :-)

    0 0
    • mr.antik  

      JO půjde. Ale lepší je když je plášť uplně hladký, kvůli hluku, já mam nějakou rubenu za 200,–. Jestli na tom vydržíš 2–3 hodiny denně, tak to chci vidět. S pláštěm nebude problém, pokud máš dobře vycentrovaný kolo a nebudeš ho tam moc přitahovat.

      Já mám toto, taky jsem se rozhodoval mezi Roto Mistral, ale řekl bych že je to uplně stejný: kupkolo.cz/pro­duct_info.php?cPat­h=51&products_id=1806

      0 0
      • Fuck8r  

        a ten tvůj Cyklotrenažér Elite Mag Alu – zahřívá se, vibruje nebo hlučí ? … nebo je v pohodě ? … Chtěl jsem ten Mistrál ale když tak hlučí a zařívá se :-(

        0 0
        • mr.antik  

          trošku se zahřívá, ale déle než hodinu a půl na něm nevydržím. hlučí – ale to nedělá trenažér ale hlavně tření pláště o ten válec. Jezdím v paneláku v předsín a nikdo si nestěžoval :-)

          0 0
          • St1c  

            nikto sa nestazoval ale susedia ta potichucky nenavidia:D

            0 0
        • mr.antik  

          ještě abych doda – nejezdím na nejtěžší zátěž, ale spíš na těžší převod, aby to kolo mělo nějakou setrvačnost, protože jinak se kolo hned zastavuje a šlapání je takový nepřirozený, ale zas tě to nutí zabírat celou dobu šlapání

          0 0
          • Fuck8r  

            já jsem měl v plánu právě šlapat na co nejlehčí převod aby se mi točilo to kolo co nejmíň = co nejdýl vydržel plášť :-/

            ale jinak jakou takovej trenažér potřebuje údržbu ? … stačí jen občas promazat, nebo se tam něco obotřebovává a musí se tam měnit nějaké součástky ? … já jsem to ještě nikdy neviděl takže o tom vím prd …

            0 0
            • mr.antik  

              jde to nastavit tak, aby ti to vyhovovalo, takže v pohodě. spotřeby plášťů bych se fakt nebál, protože stačí to nejlevnější, co se prodává. Ale je fakt důležitý dobrý vycentrování kola, jinak to je nepříjemný. Já ten svůj jezdil jednu zimu cca dvakrát týdně a zatim jsem na něj nešáhnul. Ještě jedna věc – proč jsem si nekupoval Roto mistral – konstrukce se mi zdála dost málo bytelná, ale možná to je subjektivní. S tím Elite Mag je to v pohodě…

              0 0
    • St1c  

      tiez som prave kupil roto record za velmi slusnu cenu u nas na predajni(2400 skk , uplne novy), pouzivam 1.75" uplne hladky plast a hluk je na velmi nizkej urovni- teda ale davam tam dost vysoku zataz a idem to na lahsi prevod – koleso sa menjkruti a robi to mansi hluk.Lenze mam dojem ze sa to celkom slusne hreje… druha vec je ze nechapem na co je na druhej strane ten „rychloupinak“ alebo ako to nazvat, pretoze zapnut koleso pomocou toho nie je vobec mozne, pretoze koleso by ani nesedelo na tom valceku:D.

      0 0
    • Bajker16  

      Mám ROTO Mistral

      1. říkal jsem si jak na něm budu pře zimu parádně jezdit,ale nikdy jsem na něm neseděl víc jak 1,5 hodiny,protože to je docela nuda.
      2. měl jsem tam upnutýho bajka s pláštěma Maxxis Xenith 1,5" a žádný problémy mi to nedělalo.
      3. dělá to docela hlasitý zvuky a zdá se mi že i vibrace.
      4. šlapání na trenažéru toho s jízdou v reálu nemá moc společnýho,protože jakmile trošku povolíš tempo,tak to celý začne rychle brzdit.
      5. sice je to nuda,ale lepší než sedět u počítače (vyjímka je bike-forum) :-) . Jinak je to dobrý tak na udržení kondice.
      0 0
    • MARIN  

      nebal bych se ho chce to uplne hladky plast az na tom poprve vydzis pres 2h dej vedet :)

      0 0
      • Bajker16  

        Letos už mám silničku,takže to snad bude pohodovější,co se týká plášťů i převodů :-) .

        0 0
    • Fuck8r  

      a prodává se vůbec podložka pod přední kolo na tak široký kola ? … je nezbytně nutná ? … 500Kč se mě zdá moc :-(

      0 0
      • MARIN  

        ja to resim tak ze na zadni obuju 26×1, na prednim nechavam plast do terenu 26×2,1 a podlozim to cca 5cm vysokym prkynkem

        0 0
        • mr.antik  

          na co je ta podložka dobrá? Jakože simuluje jízdu do kopce?

          0 0
          • MARIN  

            jen srovna cele kolo do roviny, protoze po upnuri zadniho kola do trenazeru je to zadni cca o 8cm nad zemi

            0 0
            • kubad  

              Tak, tak trenažer zvedne zadní kolo. Jako podložku můžeš použít cokoli, kupovat je to blbost

              0 0
    • RADO77  

      Mám od loňskska taky toho Mistrala. Pokud se to dobře nastaví/doladí tak se mi to dak hlučné nezdálo, vibrace jsem nepozoroval a ani se mi tak nezahříval plášť. Ale chtělo to před každým ježděním 5–10 min. ladění (vč optimální volby zatížení a převodu.

      Ale i když se to odladí je to zběsilá nuda. Víc než hoďku a půl jsem na tom nevydržel ani u televize. Abych udržel tréninkové zatížení a nezbláznil se tak to prokládám spiningem, což není taky žádná sláva, ale zase je to něco jiného.

      Příští týden si půjčuju na týden válce, tak uvídím, if to bude lepší.

      0 0
    • Fuck8r  

      tak jsem nakonec koupil ELITE hele → forum.pauza.cz/vi­ewtopic.php?t=3559&­start=60 a hluk je na přijatelné úrovni (s úplnými slicky by snad nebyl žádný) a je to docela makačka :-)

      0 0
    • Bajker16  

      Tak včera jsem makal na trenažéru 1,5 hodiny u filmu. Podle tachometru 40km, ale byl jsem rád že jsem z toho slezl :-)

      0 0
      • Fuck8r  

        no, já mám v plánu 1 film denně :-) … filmů mám dost, ale jsou mezi nimi i tříhodinové :-D

        0 0
      • BB  

        nejde o rychlost, jde o tréningové pásmo a to poznáš podle tepu, takže na trenažér určitě tépák a mydlit to co nejdéle na poměrně nízkých tepech, lehce nad aerobním prahem. Řekl bych, že stačí hodina 5 krát týdně a po zimě budeš mít slušnou vytvalost a neztloustneš (pokud nebudeš moc žrát).

        0 0
        • Fuck8r  

          jo, tepák jsem koupil taky (Sigma za 1,300,–) je mě 23 … tak kolik bych tak asi měl jezdit ? (normálně venku jsem vždy nad 150 !!! a vetšinou když do toho trošku víc šlápnu tak i nad 180 :-O a to je hrozný) … tak kolik mám na tom trenažéru jezdit ? … abych taky něco spálil ???

          0 0
          • mr.antik  

            mě je dvacet šest, na kole do kopce 180 žádný problém, na lyžích i víc, ale na trenážeru, když to roztočim, tak maximálně 165, spíš tak 150. Takže z toho mám takový blbý pocit, že je to nuda a navíc na spodní hraně tréningu. Jinak teorie je třeba tady:

            www.sportestery.info/sportestry.php?…

            0 0
            • Fuck8r  

              to já jsem teď jezdil 70 minut (poprvé po 2 měsících :-( …) a v tom článku píšou že pro efektivní trénink (v mém případě je to spalování tuků) by se mělo jezdit 80% maxima a to je u mě cca 155/min a tato hranice by se neměla moc překračovat jinak místo tuků sejmu svaly ! … ale já měl problém se vůbec dostat pod 160/min – jezdil jsem tak 158–172/min a když jsem to rozdupal tak dokonce 187/min ! :-O … takže já mám opačnej problém – mám na tom trenažéru moc vysokej puls :-( … jak bych na tom měl jezdit ? … pořád se snažit udržet tech 160/min a nebo nějaké vlny kdy to třeba na 5 minut pořádně rozdupu a pak zase klidnějc atd. – co je efektivnější ?

              0 0
              • BB  

                nejlepší je, nechat si změřit AP a AnP podle laktátu. Když jsem si to nechal udělat, tak jsem zjistil, že mám AP i AnP o 30 tepů níže, než říká teorie vycházející z věku.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.