Zámek ABUS - lano, řetěz, U nebo BORDO?

20 nepřečtených
  • malej honza

    Ahojte, pořídil jsem nové kolo, které bez dozoru nechci nechávat. Nicméně jsou nouzové situace, kdy to je nezbytné (koupit lahev vody, nechat kolo vedle zahrádky na dohled, ale ne nadosah atd). Prostě aby nikdo nemohl na koo rychle naskočit a zmizet s ním. Chci investovat nějakou korunu do zámku ABUS, ale nemůžu si vybrat typ. Co je vhodnější a odolnější?

    Přemýšlel jsem o ocelovém lanku (průměr asi 25 mm, něco kolem 1 metru délky), druhou možností je řetězový zámek, skládací BORDO (ale tam si nejsem jistý, jestli je možné přivázat kolo k něčemu většímu), nebo koupit pořádný U a k tomu dvoumetrové ocelové lano. Když najdu zábradlí, tak kolo přicvaknu U-čkem a ještě omotám lanem přední a zadní kolo.

    Anketa: Co používáte nebo doporučujete?

    0x
    0%
    7x
    70%
    0 0
    • noviisek  

      Nejlepší je pořídit si hlídacího pitbula, nebo krokodýla

      0 0
      • malej honza  

        Toho krokodýla bych bral, nicméně dvoukilový zámek bude při jízdě rychlejší řešení než čekat až doběhne krokodýl.

        0 0
        • prcek2  

          Pak bych připomenul pštrosa. Ten se na hlídání používá taky a určitě bys na něj nečekal :-)

          0 0
          • malej honza  

            jenže pštros je moc vysokej

            když budu převážet bike a zámek v autě, tak krokodýla do kombíka nacpu, kdežto na pštrosa bych potřeboval kabriolet

            0 0
          • prcek2  

            Jen bych za sebe doporučil zámek kterej si vybereš doplnit nějakym otřesovým alarmem. Dělaj je jako krabičky k přidělání na kolo, alarm s výsuvným lankem, U zámek s alarmem, zámek na kotouč s alarmem atd. Osobně bych volil zámek na kotouč s alarmem, ale určitě koukat na kvalitu. Jeden s výsuvným lankem mám a hned se pos..l. Teď používám černou krabičku na klíčky a je to ok (v batohu nezabere tolik místa). Jen je potřeba to mít zamklé tak, aby lupiči zabralo nějakej čas, aby nepřekonal zámek ve vteřině a houkající kolo neodjelo i nim. Když si ale alarmu nevšimne, určitě se lekne a zdrhne když to najednou začne houkat. Vem to v úvahu.

            ps. já si teď beru kolo na 14 dní pod stan do Chorvatska a beru s sebou všechny zámky co seženu + zmíněný alarm + přenosnej alarm na pohyb (taky šikovná krabička), protože ho budu nechávat ve stanu, když půjdem do města. Tak se snad nevrátim bez kola a s ostatky zámků :-)

            0 0
          • M13  

            Pštrosa doporučuju ;)

            0 0
            • malej honza  

              takhle za plotem ti to moc nepohlídá, akorát by tě mohl klofnout až dáš ruce na řidítka

              0 0
    • malej honza  

      Trochu se mi to původní téma zvrhlo (ne že by se mi poznatky nelíbily), nicméně zpět – který typ zámku si myslíte že je nejlepší?

      Podotýkám, že ho chci pro nouzové řešení na několik minut a ne pro uzamčení kola na celou noc někde na ulici.

      0 0
      • maajkee  

        Jako nouzový řešení třeba na zahrádku ti stačí uplně obyčejnej zámek jen aby na kolo nemohl někdo ve vteřine sednout, víc nemá smysl a nemá smysl bajka někde nechat bez dohledu zamknutýho.

        0 0
      • blisterexist  

        já bych vzal lankový, podle mě lenko tak lehce necvakneš jež řetěz…

        0 0
      • AleZ80  

        Jako nouzový řešení na pár minut bych bral něco, co nebude vopruz vozit ( vozit s sebou 2m ocelový lano nebo řetěz bude pěknej vopruz ).

        0 0
      • ramax  

        Vzal bych lanko, co největší průměr který někam schováš, nechat zalisovat konce a jako zámeček něco od Tokozu, na něj bumping nefunguje a vyhmatat planžetou jde hooodně blbě. Těžký, nehezký ale na chvilku použitelný.

        0 0
    • Shadow.1  

      mama BORDO http://www.bike-eshop.cz/…plus-6500–85

      a je super… jen váží kilo :-) ale je to megakus železa… pákovky nemají šanci… jen dusík nebo flexa

      0 0
      • PepikRapik  

        …nebo bumping…

        0 0
        • Shadow.1  

          možná, i když tady je pro vstup klíče potřeba překonat odklápěcí přepážky, takže by to tomu bumpingu mohlo trochu zabránit… ale nezkoušel jsem :-) a taky tvar klíče tomu vyloženě nenahrává…

          0 0
          • malej honza  

            Koukám, že hlasování vychází spíš pro BORDO. Jak je to tam s použitelností – dá se třeba připnout kolo ke stromu průměru 15 cm, případně dá se to ještě provléct aspoň skrz zadní kolo (+ ten 15 cm strom)? Nemám totiž představu, ještě jsem ho nikde v obchodě nehledal.

            0 0
          • PepikRapik  

            Je pravda, ze by potrebovali klic, ale myslim, ze investice do nej se zlodejum vyplati (zalezi, jak se ty zamky rozsiri). Kazdopadne mi to prijde jako nejjednodussi a nejrychlejsi zpusob… video

            0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce