skareb comp 2003-skareb super 2004

8 nepřečtených
  • delfyn

    čau mám pružinovýho skareba comp z roku 2003 (mám dvě možnosti s původním kompres. pístkem bez lockoutu a s novým s lockoutem) ,pokud tam mám původní kompresní pístek(bez lockoutu) jsem s nim spokojenej, bere malý nerovnosti a s velkýma se dobře popere, nelíbí se mi ale že do kopce trochu ťuká jak kdyby tam nebyl žádnej doraz na celkový roztažení ani negativní pružina. Když dám lockout tak je vidlice o hodně míň citlivá na drobný nerovnosti, odtržení z klidu je daleko horší. Jak kdyby to chtělo slabší pružinu ale je tam daná na mojí váhu održení je daný vyšším třením u kompresního tlumení. Nevadí mi trochu menší tuhost jezdím Včka a mám 73kg. Teď mám možnost koupit skareba super 2004(počítám že se proti 05 o moc neliší) a chci se zeptat na jeho chod. Jestli je citlivej na drobný nerovnosti a počítám že klepání při odlehčení se nedostavuje je to tak? Pokud mi nevadí zmenšená tuhost a chci kvalitní vidli se zdvihem 80mm tak je super dobrá volba ne?

    0 0
    • delfyn  

      to už nikdo nemáte skareba?

      0 0
    • MlokCZ  

      Skareba super 04 má doma na kole manželka a já to kolo chvíli taky jezdil. Se standardní pružinou to žehlička na drobné nerovnosti rozhodně není (na mojí váhu 69kg), ale tak špatné to není (pro srovnání třeba Reba jasně lepší žehlička pro drobné nerovnosti). Já bych tam potřeboval pružinu měkčí. Takhle při nahuštění, kdy jsem chodil stále ještě někdy na doraz to bylo na počátku moc. S měkčí pružinou by to bylo výrazně lepší, šel by více na hustit a počátek by byl citlivější a konec progresivnější.

      Tuhost je ale tedy opravdu bídná. Mě to vadilo. V terénu nedrží pořádně stopu. Co to dělá pod kotoučem ani nemluvě (ale to nebude tvůj případ). Kupodivu vakl stále nemá a i přes kotouče drží.

      Klepání žádné tenhle kus neměl.

      V příloze grafy průběhu jak toho Skareba, tak pro srovnání Reba. Odtrh byl stejný, ale ten počáteční přílis strmý nárůst Skarebu (který je kvůli přiliš tvrdé pružině) z toho dělá horší žehličku. Je to už hodně staré měření a je tam chyba v tom, že jsem odečítal počáteční zatížení váhy kolem, takže je tam třeba v celém grafu připočíst cca 3kg ke všem hodnotám. Na porovnání průběhu, který jsem dával hlavně kvůli té pružině to nemá vliv, ale na odtrh a tedy absolutní srovnání s jinými vidlicemi ano. V reálu je u obou cca kolem 10kg.

      0 0
      • MlokCZ  

        A při té hodnotě 120kg už to byl u Skarebu doraz. Takže na trošku agresivní jízdu strašně málo a musel by se ještě přihustit, čímž by se opět zhoršil ten počátek a ještě více negativně projevila ta příliš tvrdá pružina.

        0 0
        • delfyn  

          díky

          0 0
        • delfyn  

          jak ti tam funguje lockout, kroutí se při něm vidle?

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak tohle ti nepovim, už na té vidlici celkem dlouho nejezdím a když jsem jezdil, tak jsem lockout nepoužíval. Jednak lockout nepotřebuju a u Skarebu zapomeneš zamknutou a je za chvíli po lockoutu.

            Ale jinak ta vidlice se kroutila jak had i odemčená, takže zamčená bude ještě více.

            0 0
            • delfyn  

              no ještě zvažuju MX Pro s lockoutem, bez ohledu na peníze bych šel do Reby, ale MX můžu mít lacino, za cenu Tory. Měl jsem MX comp ETA a tam mi vadilo velký houpání při nastavení na citlivost a malá citlivost při nastavení aby se nehoupala:) Etu jsem nevyužíval, podle mě je lepší klasický lockout

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.