• Pavča1

    Nazdar, pokoušel jsem se najít nějaký informace o zajímavých singlech v Orlických horách, avšak marně. Hodláme tam s klukama projezdit víkend a rád bych využil zkušeností někoho znalého. Pokud se z vás někdo přidá, tak se přidá. Termín – víkend od 26.6.09

    Více info na http://obsournici.blogspot.com/

    Vytáhl jsem tenhle dotaz na dolekopu a reakce jsou nulové, že by v Orličkách nebyly žádný zajímavý pojezdy. Nemusí to být žádnej singl plnej poletů, stačí pěknej kopeček, pěkná cestička. Původně jsem zamýšlel něco ze Šerlichu hřebenem směrem k těm bunkrům.Za celej víkend ujedem tak kolem 80-ky, takže žádná vražda.

    Pokud tedy budete mít něco podnětného, podělte se prosím, ať se tam pak nenachytáme. Onehdá jsem vybral z turistické mapy pěknou cestičku, na mapě se pěkně linula, mírně se svažující hřebenovka, plná záhybů, vše slibovalo vítr ve vlasech a odkrvený ruce, škoda jen, že cesta byla vyasfaltovaná. Sakra 

    0 0
    • dieegoo  

      Ahoj, loni jsem jel od Šerlichu po červené směr Olešnice v Orl.h. Nádherná trasa, doporučuju zkusit.

      0 0
      • romachain  

        Tohle je super cesta, znám ji dobře, i v zimě, to je teprve hc.

        0 0
      • mara53  

        jojo, vřele doporučuju – já si to dal nahoru, ale to spíš o tlačení/ne­sení kola cca. 1,5–2hoďky … ale pak zase docela pohodový šlapání až k Masarakově chatě a bez celníků z Vrchmezí – nikde ani živáčka … takže v klidu;    zpátky do Olešnice z Vrchmezí  je to docela technický ¡„šťav­natý“ sjezdík až na náměstí v Olešnici … super   

        0 0
        • MlokCZ  

          Proč hned tolik nesení/tlačení? Mně ten úsek po červené z Vrchmezí do Olešnice docela zklamal, technických je tam cca prvních 300m a to je vše (ne že by se mi zbytek vyloženě nelíbil, mám rád i rychlejší jezdivější netechnické sjezdy jako byl ten zbytek, ale dle popisů jsem očekával něco zajímavějšího). Nahoru jsme to sice nejeli, ale odhaduju, že by to šlo jet skoro celé, pouze určitě něco z těch technických 300m pod vrcholem by nahoru nešlo.

          Ono vůbec mi Orlické hory až tak moc nenadchly. Tím myslím po stránce technického ježdění (ze hřebene jsme vyzkoušeli většinu sjezdů po značkách dolu, s doporučených tady věcí všechno). Užívat vyjížďky si dokážu i bez technických úseků, takže 14 dní bikování v Orlických bylo samozřejmě dobré, ale opakovat Orlické asi hodně dlouho nebudu.

          Vyloženě pěkná byla asi jen zelená z Velké deštné do Luisina údolí. Sem tam nějaký krátký technický úsek se pak našel vícekrát, ale parádní (tím myslím zajímavé opravdu celé až na pár krátkých kousků ve stoupání nahoru po asfaltu) trasy z Jizerek (typu jako tohle) jsme žádné neobjevili.

          0 0
          • mara53  

            protože mi to prostě nesedlo – neměl jsedm magnet, a navíc málo najeto a nemorál = vraředná kombinace aspoň u mě – joo jináč je to i nahoru kromě toho úseku trialu, celý možný vyjet - ale nejsem mlátička-letos teda určitě NE!!   

            0 0
          • Omen  

            Jel jsem to ted v sobotu a byl jsem naprosto nadšenej. Ano začátek je dost technickej ale pěknej. Pak to sviští až do Olešnice. Ale na konec je to sjezd asi 4 km a dát to celé technicky by bylo asi trochu moc ne? Od každého kousek. Byla to paráda. Jeli jsme z Deštného po zelené nahoru na Velkou Deštnou pak vrchmezí -Olešnice a zase do Deštného ale ne po silnici ale z Olešnice přes dva kopce cekově 40 km 1200 m stoupání a caa 3 km asfalt .

            0 0
            • MlokCZ  

              V tom odkazu z Jizerek je třeba z Jizerky až do Desné technický sjezd a tohle je pro mě paráda (tedy bez toho kousku modré, co na začátku stoupá a pak úplný začátek červené také není technický, tam to jede). A k tomu na té stejné trase ještě sjezd ze Štěpánky.

              Orlické byly poslední větší hory z ČR co mi chyběly a srovnávám prostě s tím, co jsem jezdil jinde. A v Jizerkách, Jeseníkách, Beskydech to bylo výrazně lepší, co se týká technických terénů. Ale je fakt, že Beskydy už na mě byly zase tím neustálým volným kamením skoro moc (hlavně nemám až tak rád příliš volného kamení a mám raději jako právě na tom úseku z těch Jizerek pevné šutry, i když místy velké). Samozřejmě je možné, že jsou v Orlických věci, co neznám, ale tenhle problém platí pro všechny ostatní hory stejně.

              S nastoupanými metry tam problém nebyl, těch bylo dost, i když tam nejsou tak velké výškové rozdíly (a tedy tak dlouhé stoupání v kuse) jako třeba v Jeseníkách a Beskydech. To je ale spíše dobře, že ty stoupání nejsou v kuse 1000m výškových jako na Praděd/Šerák/Sněž­ník/Lysou/…

              Poslední den jsme popojeli autem pod Sněžník a jeli ho z Polska z Jodlowa a tam ten 1,5km úsek ze Sněžníku po zelené, ten byl technický celý. Ale tam byla škoda, že se to zase muselo tlačit nahoru cca 1/2ka toho výjezdu, což bylo docela dost (a kousíček, cca 100m jsem nedal ani směrem dolu).

              0 0
              • Omen  

                jasné já znám jen něco v okolí čb a Hluboké a pak orličky a peklo. A Pak co jsem kde jel při závodech. Ale já jel to samé co ty a líbilo se mi to . Ted jsi mi to ovšem zkazil když říkáš že jsou i mnohem lepší :-D Každopádně za 3 týdny jedu do Švícar tak si to vynahradím :-)

                0 0
    • prvniodkonce  

      Bunkrovka je asfalt, ale člověk musí hledat a najde. Třeba mezi Homolí a Kunštátskou kaplí červená hřebenovka je pěkný úsek. Stejně tak všude možně po lesích mimo značky se dá slušně pojezdit. Nebál bych se jet i přes hranice do Polska, třeba masiv Jagodne po značce je pěkný úsek apod.

      0 0
    • kankrlicek  

      Většinou na podzim si dám z Bartošovic mix bunkrovky a červené TZ až na Masaryčku, pokračuju do Olešnice, ten sjezdík je parádní. Z Olešnice se vracím na Masaryčku myslím po modré – nikde nikdo, krásná pěšinka, stoupání přiměřené :) prostě idyla. Dle zbytku sil zase buď bunkrovka, nebo červená TZ.

      0 0
      • faba  

        Jeli jsme to ze Zdobnice po žluté na Pěticestí a pak dál tak jako ty a tam kde červená vede mimo tu cestu je to fakt paráda. Krásná hřebenovka.

        0 0
    • MirkoCarver  

      Jen nějaké zajímavé úseky: Červená TZ Šerlich (Masarykova chata) – Vrchmezí – Olešnice Modrá TZ Polomské sedlo – Olešnice Červená TZ Pod Homolí – Pěticestí Zelená TZ Velká Deštná – Luisino údolí

      Jinak, pokud by jste sjeli do Nového Města n.Met. můžu nabídnout opravdu záživných 50km po Pekelském údolí.

      0 0
      • Madrid  

        Ta zelená z Deštné je výživný sjezd, nahoře docela náročný – balvany, vymleté koryto od vody a přitom slušný padák, nižší úsek zase rychlejší pevnější. Když sjíždíte dál doů do Zdobnice, užijte si ještě sjezd k silnici po žluté (od pramene Kněžné přes Zdobnickou Seč).

        0 0
      • piskot  

        Ta červená TZ z Šerlichu na Vrchmezí je asi jedinej úsek v Orlickejch, kde je zakázán vjezd cyklistů, ochranáři tam bývají celkem často. Lze to objet přes Šerlišský mlýn. Každopádně to pak dolů z Vrchmezí do Olešnice stojí za to.

        0 0
        • Madrid  

          Vždyť ta červená je asfaltka, pokud se nepletu. Nemyslíš tu pěšinku, co vede přímo po hřebenu napravo od červené? Mapa

          0 0
          • Madrid  

            Koukl jsem se do ShoeCarty a máš pravdu, je zakázaná. Stejně jako červená ze Středního vrchu na Pěticestí.

            0 0
        • MirkoCarver  

          Od Masaryčky tam je pouze zákaz vjezdu všech vozidel, z druhé strany nic. Cesta přes Bukačku je široká, traktory traktory navštěvovaná :-)

          0 0
    • pavelr  

      Taky plánujem víkend v Orlických horách. Nemáte někdo typ na ubytování?

      0 0
      • Max Fact  

        Zadny luxus, ale vse co je potreba tam je, hlavne super misto

        http://www.orlickachata.cz/

        0 0
      • romachain  

        Pokud jste opravdu nenároční, jedna možnost by byla. Kdyžtak napiš co očekáváte..

        0 0
        • pavelr  

          Náročný snad nejsme. Zhruba 5 chlapů, z toho 3 cyklisti. Potřebujem postele, něco na ně, sporák, lednici, nějaký nádobí, mít se kde umýt… Chatička 3×3m by pro nás asi nebyla.

          0 0
          • pavelr  

            Výše zmíněná orlickáchata je pro nás skoro veliká. Doteď jsme jezdili do Jizerek za levný peníz do penzionů. Jídlo si zajištujeme sami. Měli jsme štěstí, baráky jsme měli jenom pro sebe. Max. spokojenost, kdyby někdo chtěl, tak pošlu kontakt.

            0 0
            • honza.hk1  

              turistická červená je od Vrchmezí směrem k Masarykačce průjezdná,jelikož tam opravdu není žádná značka. Z druhé strany je tam zákaz.Ale samo o sobě je to jen kousek po hřebenu. Pak dolů do Olešnice je kus fakt singl a dost krkolomný, pak už je to pohoda. Špatný není úsek od černého sedloňovského kříže dolů na šerlišký mlýn. Cca 1,5 m široký sjezdík o délce asi 1,5km. Pak to chce zkoušet, OH nejsou tak veliké,aby se dalo někde zablodit či zajet si hodně moc. Například z Luisina údolí odbočit nahoře na sjezdovku a tam se také dají najít fajn úseky, ale nečekejte maxi dlouhé úseky.

              0 0
              • marapara  

                Ta červená z Vrchmezí do Olešnice je celkem pohodový sjezdík. Jsme to pár let zpět sjížděli po dešti s Nanoraptorem na HT a v pohodě :). Celkem hezký sjezd byl po zelené z Velké Deštné do Luisina Údolí. Kamenitá cesta, chvíli teče po cestě pramen. Na fulla lahoda. I na HT se dá, ale člověk je tak nějak vyskákanější :).

                0 0
                • acidb  

                  12 roků jsem zde bydlel a ta červená TZ z M. ch. na Olešnici je fakt super. Obecně lze říct, že pokud vyjedete na hřeben O.h., tak na každou stranu je solidní sjezd s minimem asfaltu. Co mě hodně bavilo, byl sjezd z Masaryčky (Šerlichu) na Polskou stranu, sjet až do močálů (hranice povodí Labe a Odry) a pokračovat směrem k Rokytnici pořád po Polské straně, je tam o dost jinej biotop, což je docela zajímavý. Jediná nevýhoda je, že jsem si u našich sousedů nevšimnul žádných hospod:-). Jinak z pěticestí po žluté do Zdobnice je první část (cca 800m) asfalt, kde mám stále rychlostní rekord na kole:-).

                  0 0
                  • MirkoCarver  

                    Jak jsi jezdil od Masaryčky do Polska, po modré TZ, nebo jinudy?

                    0 0
                    • acidb  

                      Po modré (dnes už tam určitě nejsou nepříjemní celníci) ze Šerlichu dolů na silnici, pak kousek po silnici až na zelenou TZ a pak po modré zpět do Čech, i když v Polsku jsme občas bloudili, tak ta část Orlickejch určitě stojí za to.

                      0 0
                  • Memphis22  

                    na rychlostní rekordy je spíš ta silnice ze šerlichu na polskou stranu, tam mám zase rekord v prekročení maximální povolený rychlosti (nj, když byla úplně nová, byla tam třicítka :-)))

                    0 0
    • Horyna  

      Ahoj kuci a holky, rád bych nějaký víkend vyrazil s kamošema do Orlickejch. Cyklobusem bychom se nechali vyvézt na Šerlich a odtud tady popsanou trasou po červené od Masaryčky – Vrchmezí – Olešnice. Odtud bych rád do Pekla u Nového Města ale chtěl bych to natáhnout po modré z Dlouhého na Dobrošov a odtama dolů do Pekla. Byl by tu někdo kdo by mi pověděl jak vypadá hlavně ta trasa Dlouhé – Dobrošov – Peklo. Jestli to není asfaltka a nebo naopak pěší trasa s kolem na rameni. Děkuji 

      0 0
      • mara53  

        ahoj, vybral jsi pěknou trasu – znám to tam trochu - z Dlouhého – od policejního sport.areálu – zač.modré až do Borové – to je sice asfalt – ale starý a děravý a větší část až tesně před Borovou bez aut (jen domorodci) – cca. 1 km před Borovou se napojíte na hlavní asf.od N.Hrádku a tam už občas něco jede, ale hned na Borové se zase sjíždí na vedlejší; jinak ten další kus budou lesní zpevněné a dost LUXUSNÍ cesty – šotolina, mix. hlíny a písku, koleje a strouhy od vody .. celá tahle oblast je pro bajkery rájem, … dá se tam jezdit celé dny a neomrzí to tam … viz. mapka všech turist.tras …      Jo a doporučuju se stavit na pivko a gulášovku+klobásku v Olešnici – na náměstí na levé straně naproti autobus.zastáv­ce, ani se potom nechce dáál …

        http://www.mapy.cz/#…(fast,toll):50%C2%B0­22'4.128%22N%201­6%C2%B016'5.312%22E%3E5­0%C2%B024'8.33%22N%2016­%C2%B012'0.035%22E   

        0 0
      • mara53  

        a k trase Dobrošov – Peklo – to je PEKLO – ale taky luxusní – jen je to v první části na šotolině - tak pro neznalé BACHA na brždění - několik ostrejch zatáček a potenc.nástrah – domorodý psi a auta u cesty – jen na začátku, pak jezdíme místo do Pekla na Ostrovy a to je celý sjezd v lese, … do Pekla je myslím furt asfalt !! :( 

        0 0
        • Horyna  

          Díky za tip. Prosím ještě o upřesnění kde že jsou ty ostrovy. Rád bych se asfaltce vyhnul jak to jen jde, hlavně z kopce, takže bych volil trasu co popisuješ. Nemůžu ty ostrovy ale najít na mapě. Není to přes Lipí po zelené k řece a pak podél řeky do Pekla? 

          0 0
          • mara53  

            jojo, to bude ona – navíc občerstvení je právě i na těch Ostrovech – ALE – POZOR z Náchoda až do Pekla je BOHUŽEL alsfaltka NOVÁ TAKY !!! Píšu záměrně bohužel;  až tam budete, pochopíte, bylo to nádherný údolí s řekou Metují a teď je to „václavák“(pra­žáci prominou­) s asfaltem = celý Náchod na kolečkových bruslích jezdí na Ostrovy na pivo a někteří až dál do Pekla – takže je to tam o ničem, + ještě kočárky, děti. pejskaři atd.  … Zkus se třebas zeptat kolegy odsud z BF s nickem Miro­carver, jestli Ti neporadí něco záživnějšího – ale myslím, že do Pekla z Dobrošova moc variant bez asfaltu není …     

            0 0
            • Horyna  

              Ach jo, tak snad bude dobrej alespoň ten sjezd z Vrchmezí do Olešnice. Asfalt po pravým břehu z Pekla do Novýho Města doufám ještě nenatáhli?! :-) Dík 

              0 0
              • mara53  

                neboj, tenhle sjezd je pořád LUXUS …

                a ta pravá strana Metuje do N.M. je taky pořád stejně dobře houpavá … a ještě znáš zkratku mimo asfalt za posledním mostem pod nováčem - zaním se nemusí stoupat jak dým po asfaltu, ale sjet vlevo a nastoupat pěkně zostra zase na asfalt, ale se srdcem v gatích, … vyjedete v poslední zatáčce pod městem – dál jen asfalt !!     

                0 0
                • Horyna  

                  Čéče tak vím jenom o té asfaltce. To musím zkusit najít.

                  0 0
                  • mara53  

                    takže od Pekla vyjedete z pravé strany na hlavní cestu, po té až za most směr N.M. a tam po nějaké době je odbočka doleva jakoby podél Metuje, to je ona; na mapě je trochu vidět vedle jména Studénky .. je to takový poslední výšlap před N.M.n.M.  

                    0 0
              • MirkoCarver  

                Několik úseků po Pekle, které stojí zato:

                1. Z Nového Města od sokolovny po naučné stezce na Pavlátovu Louku, dále po zelené na Sendraž. Lehká příjemná pěšina lesem, sjízdná oběma směry, pozor, vede přes pět brodů, teď v nich bude voda.
                2. Sendraž po modré do Pekla, hezký prudký sjezdík, lze jen v tomto směru. Na vrcholu vysílač postavený zároveň jako rozhledna, výška asi 25m.
                3. Sendraž po zelené na Holubí Palouk, začátek hezký, ale závěr kamenitá, nic moc cesta. Obráceně vhodné pro masochisty, vyjet lze, ale něco se tlačí.
                4. N.M. po červené do Pekla, příjemná lehká dívčí cesta. Dále na N.Hrádek je sjízdná, ale jsou tam kopřivy a bláto, vede většinou na druhé straně potoka než asfaltka.
                5. Z Borové po modré na Dobrošov, hezké v úseku Pod Kašparkou po Pod Dubovicí, zbytek jsou široké lesní cesty, sjízdné oboustranně.
                6. Z Dobrošova od Jiráskovy chaty po červené do Pekla, docela pěkný sjezdík.
                7. Z Ostrovů po zelené na Lipí, dále po modré a žluté na Jiráskovu Chatu, používám jen na výjezd na Dobrošov, dolů lehký sjezdík.
                8. Z Jiráskovy chaty po modré do Náchoda, v poslední prudké pravé zatáčce rovně po pěšině po hřebenu, v závěru nutné asi 10m snést. Nejlepší sjezd z Dobrošova do Náchoda.
                9. Z Dobrošova po zelené přes Březinku do Náchoda, široká cesta, vhodné při návštěvě pěchotního srubu Březinka.
                10. Z Náchoda po červené na Jir. Chatu, nejpříjemnější výjezd na Dobrošov z Náchoda.
                11. Kolečko Peklo-Přibyslav-Peklo podle GPS záznamu na obrázku, hezká trasa, ale z Přibyslavi se musí jet podle obrázku, žlutá je nesjízdná.
                12. Z N. Hrádku po červené k Olešence, krátký, ale hezký sjezdík.
                13. Z Dobrošova po žluté na N. Hrádek, hezká nenáročná trasa.

                To je asi to nejhezčí, co Peklo nabízí. Většina uvedených tras je náročná, ale hezká, tak promažte vidlice a tlumiče a vyrazte…

                0 0
                • Omen  

                  přesně to po „žluté“ jezdíme do pekla. Zítra by jsme měli dát na kámošuv net takovou caa 40km 8 v okolí Pekla. kde je i Dobrošov a těch krásných 7 brodů. Dám sem potom link. Budeme tam dávat vše co najezdíme :-)

                  0 0
                • Horyna  

                  Tak to je vyčerpávající :-). Koukám že budu muset tuhle oblast více prozkoumat. Teď nevím co si vybrat. Šerlich – Vrchmezí – Olešnice zůstává ale pak nevím kudy to natáhnout do toho Pekla. Možná bych zkusil Rzy -po červené Nový Hrádek, Holubí palouk – po zelené Sendraž a dolů po modré Peklo. Akorát nevím jak moc hrozná je ta zelená na Sendraž? Nebo pak asi ten Dobrošov po modré z Dlouhého. Je hezčí sjezd Sendraž – Peklo nebo Dobrošov – Peklo? 

                  0 0
                  • Omen  

                    na www.sherpa-outdoor.cz ba měli být snad už dnes od kámoše nalogované mapy. Jeden okruh 40 km okolo Pekla a druhý okolo Deštného v O.h. taky 40km oba převíšení ± 1200m je to spíš pro techničtější jezdce, ale jezdí to i holka.

                    0 0
                    • Omen  

                      zase hrubky ach jo se nepoučím psát pomaleji a číst si to :-(

                      0 0
                  • mara53  

                    za mě asi Sendraž-Peklo – je to takový singlík v posledním úseku zčásti mezi stromy, pak lesní cesta a přifrčíš po hlavě přímo k okýnku Bufetu na jedno točený, pokud včas nevemeš za brzdy!!! Ale zase sjezd ze Sendraže po zelený na N.M. – Pavlátovu louku – je to tam taky dost pěkný a jsou tam brody – tuším cca. 5 – jsou docela hluboký - v tomhle marastu určitě!      

                    0 0
                    • Horyna  

                      Kuci díky, asi teda vyhraje varianta Sendraž – Peklo. Brody bych si taky rád projel ale až bude chvilku pár dní v kuse bez deště. Navíc ten buřtstánek v Pekle je větší lákadlo :-)  

                      0 0
                  • MirkoCarver  

                    Na N. Hrádku budete ze Šerlichu asi za hodinu, tak na Peklo bude dost času. Ze Sendraže bych dal tu modrou do Pekla, se zastávkou na rozhledně, zelenou na Sendraž buď vyjedete nebo vytlačíte, není to zas tak hrozný. V Pekle pivko a vyjet na Dobrošov, buď po silnici, nebo přes Ostrovy po zelené, modré, žluté a nebo pohodový výjezd po zelené Pod Dubovici a dále po modré na Dobrošov. A z Dobrošova po modré do Náchoda.

                    0 0
                    • Horyna  

                      Do Náchoda se nám to nehodí, z Pekla potřebujeme směr Jaroměř, ale jestli je to opravdu tak rychlá trasa tak bychom mohli dát Peklo – Dobrošov a zpět. Jak by to vypadala časově taková vsuvka pro netrenovaný lenochy ? A je na Dobrošově občerstvovačka?

                      0 0
                      • Omen  

                        na dobrošově je Jiráskova chata je to učňovská restaurace. To znamená že tam vaří 100% poctivě je to jek od maminky žádné náhražky nebo mražené věci. A pervekt ceny a obsluha. Vždy se tam stavíme.

                        0 0
                      • Karbic  

                        na Dobrošově je občerstvovačka s dalekými výhledy – Jiráskova chata, od který vede ten sjezdík přes Jizbici do Pekla; nahoru z Pekla bych volil lesní asfaltku pod Dubovici a potom starou bunkrovku na Dobrošov nebo pokračovat po asfaltce na Českou Čermnou a nahoře ještě kus před vesnicí uhnout doprava po lesní cestě (ale to není asi značený, takže byste mohli zakufrovat)

                        0 0
                      • MirkoCarver  

                        Z Náchoda můžete jet zpět do Pekla po cyklostezce, je sice asfaltová, ale Náchod-Peklo za 16min., nebo po červené přes Dobrošov, podle času a sil. Najíst se můžete na Dobrošově v Jiráskově chatě, nebo v bufetu u pevnosti v Náchodě, na Ostrovech a smozřejmě v Pekle v bufetu nebo restauraci. No a z Pekla po červené pohodlně do N.M. Peklo-Dobrošov 30–50min. podle trasy a sil, Dobrošov-Náchod cca 10min.

                        0 0
                        • Horyna  

                          Koukám že možností je mraky. Uvidím jak na tom budem se silama a časem. Něco vyberem. Díky za info.

                          0 0
                • yappee  

                  Hmmm, dovolil bych si poznamenat, že po modrý to z Pekla k vysílači jde vyjet. Je to dřina, ale jde to. A brody jsou podle mě lepší dolů než nahoru.:-)

                  0 0
                  • MirkoCarver  

                    A jedeš to opravdu celé po modré, nebo na nejprudší část modré nasadíš obchvat? :-)

                    0 0
          • mara53  

            ještě koukám na tu červenou přes Jizbici přímo do Pekla – to vypadá na lesní bez asfaltu, ale tam jsem nikdy nestoupal ani nesjížděl … ?? tam nevím ..   

            0 0
            • Horyna  

              Máš pravdu, to by nemusel bejt asfalt. Snad se ještě vyjádří někdo zasvěcenej. Pot­řebuju to mít připravený aby kucí měli kulturní zážitek nebo dostanu deku že co jsem to vybral za trasu :-)  

              0 0
              • mara53  

                kdy jedete – jsem tam často – projedu to a ozvu se Ti … ať máš kladný body, hehe

                0 0
                • Horyna  

                  Když to klapne tak chceme jet příští sobotu nebo neděli. Kdybys natrefil na nějakou zajímavou variantu tak budu jenom rád. 

                  0 0
              • Karbic  

                ta červená z Jizbice opravdu asfaltka není a ani by to vyasfaltovat nešlo :-)  je to takovej hezkej svižnej prudkej sjezdík, kde se vyplatí i brzdit:-) a hlavně na konci při příjezdu do Pekla se to musí pár metrů snýst (pokud to nějak nepozměnili)

                jinak upozorňuju na jednu trasu, co zmiňoval Mirocarver, sjezdík Přibyslav-Peklo byl vyasfaltován (i když je celkem prudkej a lesem:-( , takže tam nemá smysl jezdit

                0 0
                • MirkoCarver  

                  Z Přibyslavy jsem nepsal o zelené, která je asfaltová, ale žluté, která se musí jet podle obrázku co jsem přiložil, přímo po žluté je to nesjízdné… Je to singltrack, vybudovaný někdy za první republiky a je docela záživný, ale část je mimo turistickou značku.

                  0 0
                  • Karbic  

                    super, jestli se někdy dostanu do Náchoda a na kolo, tak to zkusím, vypadá to zajmavě, když si vybavím ten sráz na Koníček…

                    0 0
                  • Omen  

                    a je to tam takovéhle, prostě nádhera

                    0 0
    • Omen  

      Jak jsem sliboval na  www.sherpa-outdor.cz  jsou první dvě mapy s podrobným popisem cesty. Jedno je Peklo a druhé okruh okolo Deštného. Zítra tam prý přidá i soubory pro gps. Později přibudou i fotky v galerii. Mapy budeme postupně přidávát jak je nalogujeme.

      0 0
        • Omen  

          díky pořád jsem nějak nepřišel na to jak to udělat jako odkaz

          0 0
          • MirkoCarver  

            Odkaz jsem tam dal, protože ti v něm vypadlo „o“ a tak nefunguje :-)

            Jinak dost jste toho jeli „obráceně“, hlavně z Pekla po modré na Sendraž by mě ani nenapadlo, to je fakt pro drsoně :-)

            Taky není špatné, lesní stezku po žluté z Přibyslavy projet obráceně, v místě kde se začíná svažovat k Peklu to otočit a projet až k lávce, no a pak zase zpět…

            0 0
            • Omen  

              Po modrý je to slušný stoupání ale dá se v poho na jeden zátah. Je to 3,2km/300m stoupání. Jednou jsme to jeli i dvakrát za den. Z Královy Lhoty po ose do N.M. pak žlutá do Pekla po modrej na Sendraž a přes brody do N.M. a to 2X a po ose do Lhoty .Slušný maso :-)

              0 0
    • MirkoCarver  

      Na výročí upálení Mistra Jana Husa jsem se vydal do Pekla, nepotkal jsem ho tam, tak je asi v nebi :-). Projel jsem ho skoro celé, najel 60km a nastoupal 2200m. Trasu jsem uložil zde: Peklo-60km-2200m-gpx-kmz-mht.zip , obsahuje GPX soubor, KMZ a MHT soubor s fotkami a popisy trasy a program SportTracks, pro prohlédnutí GPX souboru a GoogleEarthSe­tup.exe pro prohlédnutí KMZ souboru. Soubor MHT lze otevřít jen v IE 7 a vyšší. V KMZ a MHT souborech jsem trasu rozdělil na pět okruhů. Trasu jsem jel v tomto pořadí: červená, žlutá, oranžová, fialová, zelená a modrá. Celá trasa je pro nezávodního bikera v pohodovém tempu s obědem akce na celý den, závodník to dá za odpoledne. Trasy lze samozřejmě různě kombinovat, až na tři krátké úseky vše vede po turistických značkách, tak GPS-ku ani potřebovat nebudete. K návratu z Pekla do N.M. lze taky použít červenou údolím Metuje, nebo vyjet na Sendraž a vrátit se po zelené přes brody. Až asi na 15m je celá trasa sjízdná bez šlápnutí na zem, pokud se jede ve správném směru.  Tak, přijeďte si projet Peklo :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse