• Zanardi

    Existuje někde nějaký seznam míst kde se dá jezdit třeba sjezd a nahoru je lanovka (popřípadě nějaký bikepark)?? Lokality: Krkonoše, Orlické hory, Beskydy, Jeseníky. Nemusí to být nutně po sjezdovce dolů, ale třeba i taková enduro jízda po horách převážně z kopce. Hlavně nešlapat nahoru:) Našel jsem Špindl a něco je snad i v Beskydech. Víte někdo něco konkrétnějšího? Dik.

    0 0
    • danno  

      Tak vim, ze v Beskydech neco bylo na Javorovem, lanovkou up a na biku down, aspon tak tam borci jezdili.

      0 0
    • Radek Broz  

      Musel bys asi jeste o neco vic na zapad – lanovka je jeste v Krupce u Teplic a na Bozim Daru – Klinovci (tady loni stala 35Kc). Jak to funguje mimo zavody na Jestedu, netusim, ale lanovka tam taky je.

      0 0
      • Zanardi  

        Jojo, to jsou dobré lokality, ale už začínají být trochu z ruky. ALe možná se tam taky podívám.

        0 0
        • Sirenna  

          Myslim, ze sezona zacina od cervna a lanovka jezdi kazdou pul hodinu od deviti do peti nebo sesti hodin a jizdny bud jednorazovy, nebo permice, ale nevim cenu na letni sezonu. Lokalitka je to pohodova a musim jen doporucit :)

          0 0
        • Pá-dlista1  

          Pro kola je vhodnejsi spis sedacka na Cerny vrch. Jestli muzu vychazet z tohohle ceniku http://www.jested-ski.cz/cenik.php?… , tak jedna jizda 50,– celodeni 300,–, tydenni 1600,– a celosezonni 4800,– Myslim, ze loni jsem se na pokladne dohadoval na nejakych mnozstevnich slevach, ale nevim jestli to je ofiko. Asi pet jizd za 150,– nebo tak nejak.

          Na tu kabinku si s kolem moc zalusk nedelejte. Jezdi kazdou pulhodinu, od spoda az na vrchol, ale je ČD a podle toho to vypada. Maximalne dve kola (kdyz je misto) a radne ocistena. A cena je tusim 50Kc člobrda a dalsich 50Kc za kolo. Za ty penize se da najmout negr co vas nahoru odnese i s kolem. Ale nezvladne to za 4 minuty jako lanovka :)

          0 0
          • Mox  

            Na Ještědu by měla stát permice stejně jako v loni, takže 700 Kč.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Myslel jsem si to. Bohuzel jsem nebyl schopnej v rozpuku bikove sezony najit tyhle udaje na jejich webu. Asi v Liberci vsechno puci pozdeji :)

              0 0
            • Mox  

              Takže oprava, permice 1300,–, Budeme se snažit postavit něco nového a uvidíme, jak dopadne podpora areálu. Jezdit se začíná od 21. května.

              0 0
      • Pá-dlista1  

        V Krupce jezdi archaicka jednosedackovka za 60Kc a cesta nahoru trva asi pul dne. A kdyz jsou tam turisti, tak si nejakou tu hodinku ve fronte postojis :( Navic je to tam ted rozryty od lesaku a stromy pres cestu. A po trati by se nemelo v Dubnu jezdit. V kvetnu se zacne pripravovat na pohar. Ale trat je to pekna.

        0 0
        • caesar  

          pac jsem z teplic, musim krupku jen doporucit. Cesta je dlouha proto, ze je to nejdelsi lanovka v evrope, takze aspon si oddychnes po sjezdiku. No a fronty…to je fakt.

          0 0
          • Smazaný účet  

            za hodinu to nahoru vyjedu na tom kole :)) ale nechtej to po me vickrat nez jednou za den ;))))))

            0 0
            • caesar  

              tak to bych raci cekal tu frontu, nez clapal do toho silenyho kopce

              0 0
              • well  

                Byl jsem tam v dubnu, a jezdilo tam spousta cyklistů. Lanovka je dvoumístná a něco už pamatuje. Cena 60,– Kč za kolo a posádku. Dole se čeká, ale u lanovky je stánek s občerstvením. Byl jsem tam s HondaClubem na spanilce, ale na kole mě tam ještě určitě uvidí :-). A? žije Krupka :-)

                0 0
          • Radek Broz  

            No, kamos tam dnes byl a jede to teda rychleji, nez u nas na Klinovci, ale pristup vlekaru, kteri lanovku pusti pouze v celou hodinu, at tam ceka sebevic bikeru, se mi moc nelibi. Na Klinovci to jezdi kazdou pulhodinu a jakmile se tam sejde vetsi pocet lidi, hned to pustej. Obcas tam jezdime jen dva a stejne to tocej skoro nepretrzite. Jinak Krupku moc chvalil a ja se tam pristi patek mozna taky vydam.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Jednak by se asi nemelo a druhak si tam ted ani moc nezajezdis.

              0 0
              • Radek Broz  

                Ja jsem to Carlosovi rikal (planovali puvodni jet pristi tyden) – on mi to odkejval, jako ze to teda asi nema cenu a vecer psal, ze tam rano jedou. Alespon vyklidili nejaky vetve;-)

                0 0
          • -b-n-x-  

            nejdelsi v Evrope? To meri kolik? Ja teda jel jednou na cca 5km lanovce, ale to bylo v Alpach. Konkretne Maurienne-Orelle ve Francii. Ze by u nas bylo neco delsiho? :-))

            0 0
      • Seppy  

        cena Krupky je ted uz 60kc, docela drahy… ale zas za ten sjezd dolu to stoji… bydlim pobliz tak si obcas zajedu…

        0 0
    • o.t.  

      V Beskydech lanovka Ráztoka – Pustevny, cena 65,–kč jedna jízda. Dolů sjezdovka nebo v podstatě kudykoli …

      0 0
    • Meesha  

      V Krkonosich urcite neco najdes – v nejakym Velu byl clanek o tom, jak je projet skoro bez slapnuti. Problem bude asi v tom, ze v NP to asi nebude az tak moc legalni – teda pokud nechces jezdit po asfaltkach nebo znacenejch cestach mezi duchodcema…

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Nevidel bych to tak idylicky. Jsem to jednou zkousel a moc jsem se nesvez :) Asi rozdilne predstavy o tom jak vypada cesta z kopce a co je to bez slapnuti :) Na Cerny hore berou kola zdarma, ale za cloveka chtej 80Kc :( Kola hodej na takovej valnik a nemusi vzdycky prezit ve zdravi.

        0 0
      • Luka  

        Ke Krakonosovu: http://www.lukabike.com/…_z_kopce.htm

        jsme se svezli docela dost, a zabavy hafo :) Jen bolely ruce z brzdeni… ale neni do na DH to ne.. par kousku tras je zajimavejch na xc, jinak sotolina a silnice, moc te tam do lesa nepustej :/

        0 0
    • -b-n-x-  

      Ja mohu taky poradit ten Javorovy u Trince, ale nejsem si vubec jisty jak to tam letos bude fungovat. Diky trochu vetsimu vyskytu sjezdaru se nejak zacali ozyvat mistni prudici a chteji nejak zneprijemnovat zivot sjizdejicim jedincum. Kolem lanovky vede takova neoficialni docela zajimava trat, ovsem loni se na ni ruzne objevovaly vetve, klady, obcas i policiste a podobne prekazky. Moznosti jak sjizdet je samozrejme vice, ale jen ta jedna byla trosku upravena pro sjezdare (skocky, lavicky, atd…) Sam jsem docela zvedavy jak to bude letos.

      0 0
      • goofy  

        Taky sem o tom neco slyshel… Loni sem tam byl sice jenom jednou, a to sem tam jezdil dokonce sam, ale tetka, ktera jednou jela lanovkou na horu, tak videla, jak za stromem cekal policajt, a fotil si ty kolare. Prej tam je hlavni problem v navalu Polaku, nebo, co? Ze tam delaji bordel a tak… Letos sem tam chtel zacit vice jezdit, tak doufam, ze nebudou problemy…

        0 0
        • gucan  

          taky jsem dostal upozorneni od kamaradky, jejiz otec dela v lese na Javorovem, ze se ted takoveto kontroly hodne rozrostly a ze si mame davat bacha.

          0 0
          • dhmiki  

            pokud chceš do beskyt tak určitě ty pustevny dolu super freeride lesem nebo po sjezdovkach je tam hafo cestiček

            0 0
          • Pá-dlista1  

            Tam je asi nejaka chranena krajina nebo co, ze? Protoze jinak jestli jezdis aspon po cestach od srnek, tak si te muzou maximalne fotit do alba :)

            0 0
            • mastihuba  

              Kdo, srnky? :))

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Ty taky. Rano kdyz je potkavam, tak me oslnuje neco co jsem povazoval za jejich bilej zadek, ale asi to byl blesk :)

                0 0
            • -b-n-x-  

              Cele Beskydy jsou CHKO. Vlastne, cela republika je CHKO, ne? Teda, krome mestskych casti. Hele, chtel bych videt ty policejni fotky. Pokud to teda nefotili takovi ti profi fotografove, kteri foti mrtvoly a tak. Docela me bavi predstava normalniho prislusnika jak foti v lesnich svetelnych podminkach docela rychle jedouciho sjezdare a jeste k tomu se schovava za stromem :-).

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Oni ty profici pres mrtvoly to maj stejne lehci. Hezky si to nasvitej a objekt se obvykle nehybe. Pokud to teda neni obesenec v pruvanu :)

                0 0
          • X-biker  

            V nedeli tam byla velka banda lidi. Sjezdaru kotel :) mezi nima i kamosi a rikali ze uz je to povoleny a kdyby ochranari nebyli meci ze by tam sel jezdit CP.

            0 0
            • goofy  

              Hmm… Zajimave info… :o)

              0 0
            • gucan  

              co ze je povolene? mistni sjezdy? To by me docela prekvapilo … prijemne :)

              0 0
              • -b-n-x-  

                Kez by tomu tak bylo. Lanovkar dole predevcirem nic nevedel.

                0 0
                • gucan  

                  moje informace jsou takove, ze zastupce polesniho (nevim, jak polesny samotny), ktery ma mistni lesy na starosti, se chce momentalne zamerit na auta jezdici na Javorovy, protoze jich tam vetsina jezdi neopravnene. Dalsi vec, ktera ho sere, jsou lyzari a snowboardisti jezdici po lesich (pry jsou nektere stromky dost poskozene). A jelikoz tahle starost v lete odpada, takze se asi zameri i na cyklisty. V lese je prakticky porad, takze je slusna sance, ze obcas nekoho chytne (pokud bude chtit). A vzhledem k jeho konstituci bych ho nerad potkal, navic kdyz me zna :)

                  0 0
                  • goofy  

                    Tak by jsi to s tim zastupcem nejak mohl domluvit, ne? Nejake mirove rozhovory a tak… :o)

                    0 0
                    • gucan  

                      tak dobre ho zas neznam a radsi nebudu narusovat nas skvely neutralni vztah :)

                      0 0
                  • -b-n-x-  

                    ty woe, dyt sme tam nedavno jeli s tebou,nebo tvojim bratrancem a kamosem neopravnene autem nahoru. Ovsem jen kvuli tomu, ze zrovna lanovka byla mimo provoz. Hele, na Jawosu jsou nejake ponicene stromky od lyzaru a snb? Jinak sem slysel od kamosa, ktery tam pred casem chtel domluvit maly oficialni bikepark, ze pri jednani z nejakym zastupcem lesaku, dospel k nazoru, ze to je debil a nelze se nijak domluvit. Akorad nevim o koho slo.

                    0 0
                    • gucan  

                      jj, bratranci neco rikali … pry tam nejake ponicene stromky jsou (ta informace pochazi od dcery onoho lesaka, tomu bych veril), ale IMHO to zas tak vazne nebude, na to bylo az moc snehu … ale na druhou stranu, tech lidi tam jezdilo fakt dost … a ohledne bikeparku – nemyslim si, ze by se dalo ohledne takove veci domluvit s jakymkoliv lesakem, jsou moc zaujati :)

                      0 0
                      • Andrzej  

                        no, a sme u toho, jadrem problemu bude lesakova dcera! nechte ji napokoji a uvidite ten bikepark:) (to jste nevideli film Trhak, jak hajny Kalina honil chlapy s flintou po lese?)

                        0 0
    • lala  

      da se na ty draze v Krupce jezdit, i kdyz jsem zacatecnik bez fulla?

      0 0
    • standa.nera  

      Rád bych oživil tohle téma. Co se změnilo, přibylo, ubylo. Nemusí se jednat o FR ale spíš dostat se lanovkou/vlakem/cy­klobusem někam na kopec a udělat okruh zpět. Tak pokud má někdo nějakej tip. Třeba vlakem v Krušných horách.

      0 0
    • mr.antik  

      Dneska jsem byl na Ještědu, vyšlapal samozřejmě po svejch a sjel Špagetu. Buď neumim jezdit nebo mám špatný kolo, ale nazvat tohle bikeparkem je docela troufalost.

      Možná že pro FR kola je to v pohodě, ale v podstatě je to jen drncání směrem dolů, totalně vybržděný, zatáčky takový divný, skoky ušly a když už jsem viděl spodní část, která vede jen rovně pod lanovkou, tak jsem radši zajel do lesa.

      0 0
      • mr.antik  

        ale na vejlety tam jsou pohodový trasy…

        0 0
        • Sandrushe  

          Taky jsem z Jestedu nebyla nijak zvlast unesena, nektery mista jsou fajn, ale jinak je to takovej lopata styl. Oproti tomu porad hrozne vychvaluju Rokytnici, ktera me strasne nadchla, po Francii nejlepsi bikepark, kde jsem byla :) cekam, ze stejne fajn bude jeste Ruzomberok na slovensku, ale tam se dostanem az pristi rok.

          Jo a jeste Dolni Morava je super.

          0 0
          • pitos  

            malino brdo není špatné,tedy líbilo se mi tam celkem dost i když mi tam pár věcí celkem chybělo.Je tam minimum lávek,wallridy,dře­věné skoky…prý by se to ale mělo na příští rok rozrůst,tak uvidíme.Každopádně celkově super že vedou obě tratě(DH i FR) lesem. Třetí turistickou neznám ,nejezdil jsem.

            Na tu Rokytnici jsem dost zvědavý,příští rok se tam určitě podívám.

            0 0
            • Sandrushe  

              Tak to me ani nevadi, kdyz nejsou lavky, nemam je moc rada. Teda dreveny skoky (skocky) rozumny velikosti mi nevadej, ale jinak mam mnohem radsi prirodni prekazky, a to je prave v te Rokytnici super. Je tam i north shore, ale nemusi se jet. A DH trat je plna korenu a sutru a velka cast prekazek je prirodnich. Muzes kouknout na tohle video az do 2:41 je to ciste z Rokytnice. Pak je to Jested. Moji pomale jizdy si kdyztak nevsimej :D

              0 0
              • pitos  

                Jo,také mám raději přírodní překážky,jenom mi přišlo že těch skoku tam bylo celkově málo.Tedy na FR trati těch boulí a dvojáku bylo celkem dost ale žádné dropy,skalky či posíláky tam nejsou.Nevadí,přes­to je to pěkný lesní park s hravou fr tratí plné klopenek a celkem těžkou dh trati,navíc s luxusní lanovkou:)

                a vaše video jsem viděl už dříve,pěkné.jen bych na tohle pořídil full face helmu.

                0 0
                • mr.antik  

                  Na té sjezdové trati nějaké skoky přibyly, na tu lehčí kašlou (doslova a uplně), nahoře jsou pěkný lávky, pak už je to jen cesta dolů. Přitom by stačily jen třeba nějaký boule, vlnky a skočky, aby to bylo zajímavější.

                  0 0
                • Sandrushe  

                  jj integraly jsou v planu, jen letos na ne nejak nezbyly penize…

                  0 0
              • hanz  

                klepnul jsem na odkaz a hned na mě z uvodní obrazovky kouká tink :-), postoj toho člověka na kole poznám i kdyby byl oblečenej v igelitce :-)

                0 0
                • Radek Broz  

                  Tomuhle už se ani nedá říkat postoj;)

                  0 0
                  • madcat  

                    Hele co je na tom postoji tak typickýho, já na to furt čumím a nic podezřelýho, co by mě mělo chytit za voko, tam nevidím…jede jako kdokoliv jinej imho…??

                    0 0
                    • Radek Broz  

                      Tělo víc dopředu, hlavu vejš, zadek vejš, ramenama si neobjímat bradu, kolena víc od sebe, lokty víc nahoru. Sorry, Tinku;)

                      0 0
              • hanz  

                jinak to máte moc dobře udělaný to videjko, líbí se mi dost

                0 0
      • Darkson  

        čus. změnilo se to za rok nějak? napadlo mne nechat doma XC a půjčit si na Ještědu (poprvý v životě)FR, ale tohle nejsou zrovna dobrý reference:-)

        0 0
        • Tomcat  

          Ne na Ještědu se nepůjčuje.

          http://www.bikeparks.org/…ikeparky.htm

          0 0
          • Darkson  

            jsem zmaten, tady píšou že jo:

            http://www.skijested.cz/…horskych-kol

            0 0
            • Darkson  

              tak jsem i přes nepřízeň počasí na ještěd vyrazil. bylo to spíš takový seznamování s kolem(půjčená Kona Stinky). první část tý trasy pod lanovkou celkem šla, nějaký klopenky, pár lávek, ale druhá půlka už jen sešup dolu. dh trať lesem taky čla, i když bylo mokro a klouzalo to.

              celkově mi to přišlo dost neudržovaný a hlavně neznačený, dh trať mi musel ukázat místní rider, jinak bych ji ani nenašel. celkový dojem slabší průměr…

              poučení pro příště, buď si vzít spd na který jsem zvyklej, nebo boty s měkkou podrážkou, takhle to byl samej „no foot“.

              nakonec se mi zadařilo namotat přehazku do drátů, takže poslední jízda jen samospádem:-(

              0 0
    • goofy  

      Takze z Beskyd:

      Javorovy – ultra rychla lanovka :-) – DH trat, pak neoficialni Sekulovka, dale moznosti jet po hrebenu

      Mosty u Jablunkova – vlek – slopestyle

      Moravka Svinorky – kotva – dh trat a fourcrosska (momentalne celkem neudrzovna)

      Pustevny – lanovka – nic oficialniho, ale da se taky pojezdit

      Razula – DH trat

      Ostrava/Skalka – vlek – FR

       

      Okoli:

      Velka Raca – lanovka – DH trat

      Czantoria z polske strany – lanovka – (tusim ze kola zakazane)

      Soszow – lanovka – taky ted nevim jak to je s kolama

      Ruzomberok se taky jeste da co do vzdalenosti – lanovka – FR/DH (paradni)

       
      0 0
      • madcat  

        Javorový tím se myslí ten kopec na Třincem? ***** proč je to všechno tak daleko????? :-I

        0 0
      • pitos  

        Musím ještě doplnit…Velký Stožek-lanovka z polské strany-měly by tam být dvě DH tratě,těžká/lehčí

        a na te Čantorce se tento víkend jede po dlouhé době DH závod,tak uvidíme zda se tam začne znova jezdit.

        0 0
        • pitos  

          A ještě bych zapoměl na Bikepark na Szczyrku,což je kousek od Barani Gory

          0 0
        • goofy  

          Jooo.. tak Soszow jsem si spletl se Stozkem asi.. :-)

          0 0
    • Qeex  

      Orlické hory/Jeseníky- Dolní morava

      Jeseníky- Zlaté hory

       

      jak to tu pročítám, tak se tyhle místa v čr krásně rozmnožujou

      0 0
    • kali222  

      http://720.cz/…

      0 0
      • mr.antik  

        jojo, zatim to vypadá čistě na pěknou a dlouhou sjezdovou trať (až se to vyjezdí), no já bych radši tu „bikrosku“ :-)

        0 0
    • Burizon  

      Nevím, zda-li se tu píší jen bikeparky, nebo větší věci, ale letos se regulérně rozjela i trať z Jedlové v Lužických horách. Mnozí znají z prvního DH závodu letos v ČR a posledního 3DH klání. Je zhruba 1,1 km dlouhá, hravá a dle reakcí (http://720.cz/…) se povedla. Vývoz kotva a jezdí se pouze, když se kluci domluví. Stránky o místních rajdrech jsou tyto: http://nhcr.blogspot.com/

      PS: I pro enduristy se tam kvalitně dá pojezdit.

      0 0
      • kali222  

        to enduro svezeni potvrzuji. 2 roky po sobe jsem o dovce bydlel primo na Jedlovce :) moc pekny tyden

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.