• hitman128

    Nevíte o nějakém singlu poblíž Humpolce? (Vysočina)

    0 0
    • hitman128  

      nebo i nějakou XC cyklotezku, prostě něco s lehkym terénem.

      0 0
      • zbartos  

        Nevím, co si tedy představuješ pod pojmem singletrack, když následně píšeš o lehkém terénu, ale existuje web http://www.cykloserver.cz , kde je možné hledat výlety dle např. místa průjezdu a typu kola (MTB).

        Takže výsledkem mého dotazu je níže uvedený odkaz na 4 MTB.

        Letmým pohledem na značení obtížnosti tras na tomto serveru (trasa pro MTB je značena tečkami) jsem zjistil, že by Tvému požadavku mohla vyhovovat modrá TZ KČT vedoucí z Humpolce na SV a zelená TZ KČT vedoucí z Humpolce na JZ…

        4 nalezené trasy viz http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/… .

        0 0
    • kupi  

      Doporučuji Ti zajet na Melechov. Jezdím tam po červené turistický značce (cca70%terén) a z Melechova vedou pěkné cesty, jedna kratší po zelené, ta vede do Koutů, druhá, delší je po žluté až na Stvořidla. A kdyby sis chtěl zaskákat, tak je tam kratší DH dráha, ale musíš to tam trochu znát, abys věděl kudy se k ní dostat. Když bys chtěl někam dál, tak Čeřínek nebo Křemešník. Kdybys měl ještě nějaký dotaz ohledně tras, tak se ozvy :-)

      0 0
      • kupi  

        http://www.bikemap.net/

        tady je taky dost tras, ale spíš po silnici, některé jsou ode mě.

        0 0
        • hitman128  

          DH dráha – to asi avalanche nepojme co?

          0 0
          • kupi  

            No, projet se to dá, ale s tím, že se vyhneš většině skokům :-D To je už lepší ten Melechov sjet jinou cestou. Po té zelené a žluté se sem tam nějaký skok je, ale nic velkého. Ale až budeš projíždět Prosečí tak dej pozor na psy, občas se tam potulují :-D

            0 0
            • hitman128  

              V Proseči naše rodina vlastnila ten barák u tvrze takže to tam znám. :)

              0 0
              • kupi  

                Ještě mě napadla jedna trasa, kdyby jsi byl líný jet někam dál, tak, když vyjedeš na Orlík. Tak u takového odpočívadla budeš pokračovat po naučné stezce Březinka směrem na Humpolec, já se tudy občas vracím. Ale je to fakt krátký

                0 0
      • vlastick  

        Také jezdím žlutou až do Stvořidel, nebo zelenou do Mstistavic… obě trasy jsou supr! Zítra to asi pojedu projet :)

        Odkud jsi?? Třeba se známe!

        0 0
        • kupi  

          Jsem z Humpolce, ale je možné, že se někdy potkáváme. Teď jsem se okolo Ledče motal celkem často. Právě ty trasy z Melechova mám dost rád. Kamarád tam předevčírem namotal hazku :-D

          0 0
          • vlastick  

            Přes Humpolec jsem zrovna jel před týdnem :) Na Melechov to mám z Ledče kousíček, takže jsem tam každou chvilkou a jediný, co jsem tam zatim namotal, byl pořádnej kotrmelec :D … ani jsem si nemyslel, že někoho z okolí tady potkám!

            0 0
            • kupi  

              Klidně bychom se mohli někdy domluvit a někam vyrazit, ale jezdím dost pomalu :-D

              edit: a vezmeme i Hitmana, jestli by chtěl :-D

              0 0
              • hitman128  

                Já bych vás brzdil, do kopce jezdim dost pomalu

                0 0
                • vlastick  

                  Neboj, já jezdim pomalu i z kopce! :D

                  Teď je docela hnusně, ale jen co se udělá líp, tak bych někam vyrazil! :)

                  0 0
      • Tehu  

        kratší DH draha? je o dvá roky později stále jezdena… ? kde ji najdu prosím…

        0 0
        • kupi  

          Teď zpětně bych spíš řekl, že to bylo pro motorky :-D Ale velká část byla i pro kolo určitě v pohodě. Už jsem tam dlouho nebyl, ale obávám se, že to už někdo srovnal se zemí. Teda aspoň první skok už byl na podzim zarovnaný. Odkaz tady: http://mapy.cz/s/9ThF Od bodu A do B vede cesta a u B to začínalo. Pokud bys tam jel a nic tam už nebylo, tak nelituj a užij si bezvadný sjezd na Stvořidla :-D

          0 0
          • Tehu  

            jj tak to znam, se tam totiz casto motam a vzpomel jsem si ze jednou jsem tam videl klucinu na DHcku v dalce, ale kdyz jsem pak v mistech hledal nenasel, tak jsem myslel ze tam jeste neco nekde je, kdyz jsi tamni osadnik :-)

            a prosimte nejaky zabavny zpusob cesty jak pri ceste na melechov vynechat tento nekonecne hnusny asfaltovy povrch… jsem neco slozil v garminackejch mapach ale nevim jak je to z prujezdnosti po polnackach. viz mapa. z bodu AdoB http://mapy.cz/

            0 0
            • Tehu  

              sakra odkaz… je to zelena z lipnice na melechov. Tak mezi obci Rohule a tou frekventovanou krizovatkou u Dolniho mesta pod Lipnici je vedena asfaltka tak nejak zajimave zpestrit pac ta me vzdycky nudi… :-D

              0 0
            • Tehu  

              sakra odkaz… je to zelena z lipnice na melechov. Tak mezi obci Rohule a tou frekventovanou krizovatkou u Dolniho mesta pod Lipnici je vedena asfaltka tak nejak zajimave zpestrit pac ta me vzdycky nudi… :-D

              0 0
              • kupi  

                Té se vyhnout asi nedá. Jedině by se dalo jet z Lipnice po žluté do Mrzkovic, potom po červené do Smrčné a následně po modré na Melechov. Je to sice dál, ale asfaltu minimálně.

                0 0
                • Tehu  

                  hmm ja mam najetou takovou trasu od Nove Vsi nahoru do lesu pres lomy s tim ze koncim dole pod lipnici a te bych se nerad vyhnul pac tam jsem ve svem zivlu. Jeste projedu nejaky polnacky jestli by to neslo zprijemnit… kazdopadne diky

                  0 0
    • camlost  

      co třeba po zelené TZ do Sedlice, pak červená do Kojčic (filmoví fanoušci pookřejí, my místní jen projedeme), přejet přes hlavní do Chvojnova, z něj po žluté do Ml. Bříšť a z něj po modré zpět do HU? (podle mapy.cz to bude nějakých 38 km)

      hlavně ta žlutá je parádní. samozřejmě, že sestup k Jankovskému potoku dáš v sedle(jinak by to nemělo tu správnou sportovní úroveň).

      nebo pokud by se ti to zdálo krátké, tak z Ml. Bříšť směrem na Kladiny, Branišov a Křemešník, pak dál na Javořici, Štamberk a Telč. z Telče po žluté na Roštejn, odtud po zelené do Kostelce, pak Čeřínek a po žluté přes Větrný Jeníkov na zelenou, po které se dostaneš domů. tohle by bylo cca 150 km a kdybys na to našel nějaký pěkný prosluněný termín, tak bych se asi i přidal – pravděpodobně v Kojčicích. možná i s několika dalšími jezdci.

      0 0
      • pelhrimov  

        Ty jsi spadl z jahody na znak. Myslíš si, že tu dlouhou variantu dotyčný může dát? On asi netrénuje na maratóny. Nasadil jsi mi brouka do hlavy. Až bude hezky tak si to tréninkově dám, v životě jsem takovou pecku nejel, když tedy nepočítám 24 hodinovky.

        0 0
        • camlost  

          :-) na znak jsem už dlouho nespadl a nevím, jak se takhle pozná, kolik km je tazatel schopen ujet.

          kromě toho se dá ta dlouhá varianta různě zkracovat – třeba vynecháním Javořice a Telče se zkrátí o spoustu km a o parádní úseky (zelená kolem Štamberku, Telč → Roštejn po žluté).

          psal jsem to s tím, že kdyby se náhodou rozhodl pro dlouhou a jel bych to s ním, měl bych to ještě o nějakých 15 nebo 20 km delší. a věřím, že 200 km se dá za světla ujet, byť je to místy náročnějším terénem.

          (předpokládám jízdu 13 hodin, průměr kolem 15 km/h s tím, že přesuny po polňačkách budou rychlejší, technické úseky pochopitelně pomalejší.)

          ale pecka by to byla parádní, to jo. :-) už se vidím, jak se mi po 120 km chce šplhat na Čeřínek po té lesní asfaltce z Cejle (červená TZ).

          skoro by stálo za to se domluvit s Hankou a dalšími a dát to společně. :-)

          0 0
        • camlost  

          jetě dodatek: určitě pojedeš 24ku v Jihlavě, tak se můžeme domluvit tam.

          0 0
      • kupi  

        Tak jsem si dneska dal konečně tu Javořici. Nedojel jsem až do Telče, ale ujel jsem asi 115km a to je na mě až až :-D Ale chtěl bych se zeptat. Nedá se někudy objet Janštejn? Přímo okolo hradu se moc jet nedalo. Ale jinak díky za tip na super trasu. Javořice je opravdu krásná. A příští rok musím zkusit Přes 3 vrchy Vysočiny.

        0 0
        • camlost  

          jak vidím, nevšiml jsem si reakce, ale i tak po dvou letech doplním.

          Janštejn lze objet (resp. tu pěšinku s balvany), jen nevím, jestli budu schopen to nějak rozumně popsat:

          když jedu směrem od Horní Vsi (= Janštejn mám po pravé ruce), tak před tou pěšinou projíždím tím nízkým / mladým lesíkem – dneska už je tak hustý, že tu pěšinu musí člověk znát, aby ji našel, ale stále je to průjezdné.

          pak je cesta, kterou jsi kolmo přejel a byl jsi na těch šutrech. tak na té cestě se dáš doleva. po nějakých … 30 nebo 50 metrech z ní odbočíš doprava do lesa. cesta tam kdysi bývala, ale nechci tvrdit, že ji tam ještě uvidíš.

          každopádně vede kolem bývalé studny, z níž obyvatelé hradu nabírali vodu.

          a pak stejným směrem pokračuješ dál až na silnici. a je to objeto.

          0 0
          • Kysky  

            Já to objíždím po lesní cestě jenž je asi o 500m blíž k Nové Vsi (za serpentýnou), odbočíš na ní a asi po dalších 400 až 500m jsi zpátky na žlutý turistický :-)

            0 0
            • camlost  

              nojo, ale to je nuda :-D

              0 0
              • Kysky  

                Souhlasím :D ale pro objetí té kamenité pasáže slouží dobře a hlavně když je to uprostřed vyjížďky, tak každý hledání pěšiny (kterou neznám ;-) :D ) mě dokáže vyvést z nadšení…

                jinak se mi osobně hodně líbí modrá turistická z Kateřinek do H. Vsi :-)

                0 0
                • camlost  

                  jo, v tomhle směru je to paráda. obráceně (jak to jezdím já), mě to zase tak nebaví. :-)

                  0 0
                  • Kysky  

                    To naprosto chápu (y) já když jsem u příbuzných, tak vyjíždím z Počátek, takže jezdím tím směrem co jsem psal. Asi jednou jsem jel opačně. Ale víc přijíždím od Javořice.

                    Taky můžu doporučit část zelené značky u Javořice, která vede přes partyzánský kámen :-) Jestli se nemýlím, tak tam vede i Přes 3 vrchy…

                    0 0
    • pavelr  

      Doporučuji vydat se po červený z Humpolce na Melechov, od rozhledny sjet po žlutý do Stvořidel, pak se dát po červený podél řeky do Smrčný a zde se napojit na trasu Xterry Melechov, která kopíruje turistické značení přes Lipnici a Orlík do Humpolce.

      trocha reklamy:

      http://www.melechov.cz/index.php…

      Jak už tady padlo, druhou možností jsou přehrady kolem Želiva, kam jezdím z Humpolce po turistické značce z Bříště. Jedinej úsek, kterej nejezdím, je červená kolem Trnávky z Řečice do Želiva. Jinak skvělý poježdění.

      Nějaké další trasy, které vycházejí z Ledče, jsou zde (další reklama) :) :

      http://www.kolemledce.7x.cz/…jihovychodni

      0 0
      • kupi  

        Koukal jsem na Tve stranky a jsou naprosto uzasne. Urcite vyuziji nektere Tve trasy. Hlavne se mi libi ty studanky. Obcas na nejakou narazim, ale nevim, zda je tam pitna voda. Jinak, pekny okruh v terenu ma take Vilemovicka 120, zvlaste pak pasaz pres potok :-D

        0 0
        • pavelr  

          Já piju skoro ze všech lesních studánek kolem Humpolce s vyjímkou Polní u Bříště (ta ale není v lese).

          120ku jsem z části stavěl, za měsíc se jede, tak se tam třeba potkáme. :)

          0 0
    • malamala  

      Tak zjišťuji, že jsou zde bikeři z mého rodného Města rekordů.

      0 0
      • PedroChuanez  

        Jasně že jsme..

        0 0
      • camlost  

        dneska jedeme do H. Cerekve, odjezd v 9:30 z Rynárce. tak pohyb, pohyb, ať to stihneš :-D

        (moc času na přečtení a přípravu nemáš, uznávám)

        0 0
        • malamala  

          To se v Pavlově napojíte na zelenou a pak v Těšenově na modrou do HC? To je pěkná trasa občas vedená v lese.

          0 0
          • camlost  

            ne, do HC jsme dojeli po silnici přes Ostrovec, v HC jsme si zajeli takový neoficiální XC závod v lomu s místním klubem. dobré to bylo. až na tu břízu, která se mi nechtěla uhnout. :-)

            0 0
    • vlastick  

      Dnes ve 13:30 jedeme pojedzit na Melechov. Jakákoliv společnost vítána! ;)

      0 0
    • blaf  

      Ozivuju.

      V sobotu jedeme na tyden k nadrzi Trnavka, da se v tehle oblasti dobre pojezdit na silnicce nebo je lepsi si vzit spis bajk? Muzete prosim doporucit nejake zajimave silnicni trasy kolem 100km?

      0 0
      • Kysky  

        Na silničku je to tu supr, hned kousek od Trnavky si můžeš objet trasu závodu Kolem Melechova. Pokud chceš kopce, tak na silničce můžeš jet Křemešník, Čeřínek, Javořice. Vše asfalt v pohodě (nejhorší na Čeřínek ale nic co by se nedalo). Na silničce je to krásný např. z Pelhřimova přes Počátky, Kamenici n.L. A přes Černovice, Pacov zpátky. Nebo Pelhřimov – Horní cerekev -Telč apod.

        No a pokud bys bral bike, tak na tom se toho dá vymyslet hafo. U Melechova se hodně bikuje, pak si můžeš projet trasu závodu Přes 3 vrchy atd atd :-)

        Ale abych řekl pravdu, od Želivy na sever/severozápad silnice moc neznám, tak tam moc toho doporučit nemůžu…

        0 0
        • blaf  

          super, diky!

          asi vezmu oboje

          0 0
          • Kysky  

            A když vydržíš do 25.6., tak tu dovolenku můžeš zakončit Kamenickým MTB Maratonem (na startu Škarnitzl, Nesvadba, já a další :D )

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.