Singletrail Moravský kras - Jedovnice - do jara uzavřeno

14 nepřečtených
  • romachain

    Tak v Jedovnicích dnes vyhlásili uzavírku trailů do jara kvůli obavám z poškozování trailů změklých když tajou po zmrznutí. Každou zimu jsem tam ve skutečných mrazech rád jezdil a teď bych teda neměl. Jinej důvod k uzavření neuvedli s tím, že s celoročním provozem nemají dobrou zkušenost z let minulých.

    Anketa: Vyjeli byste na traily za předpokladu, že byste si byli stopro jistí, že jsou promrzlé a fakt na nich nenecháte stopu?

    0 0
    • mrazik01  

      To se ptáš abys měl větší sebevědomí kdyby tě někdo chtěl vyhodit? Nebo jen nechápu smysl příspěvku.

      0 0
      • romachain  

        Tak především chtěli ať se ta informace o uzavírce šíří. Jinak nikdy jsem tam nikoho v zimě nepotkal a za podmínek ničících traily tam nejezdím ani v teple. Je pravda že mám s nepodloženými zákazy trochu problém.

        0 0
        • gerrard  

          Máš pro sebe celý les, tak proč fňukat kvůli pár km.

          0 0
        • MiKED  

          Nepodloženými? Proto, že je vyhlásil někdo, kdo se o to stará? Nebo tam traily buduješ a opečováváš?

          0 0
        • Kouba_2005  

          Provozovatel vyhlásil uzavírku a ty s tím máš problém. Je fuk, co ho k tomu vedlo, tobě nezbývá, než to respektovat.

          0 0
    • Polka  

      Cítím s tebou :-) Také občas narážím na jakékoli automatické podřizování se nějakému zákazu. Ono to má totiž celé daleko hlubší důsledky (nebo příčiny?) a není to tak jednoduché. Celý tento princip stezek totiž dost naráží na stále ještě platný volný pohyb v lese resp. po existujících cestách/pěšinkách. Pěšáci tam můžou? Dle provozovatele ne, dle zákona ano a reálně ano, protože člověk může jít lesem křížem krážem a nejít zrovna kolem nějaké cedulky se zákazem. To samé platí pro cyklistu pokud se z nějaké cesty či pěšiny napojí na takový trail a ten není oplocený, ani není kolem něj každých 10m cedule se zákazem. Prostě to hodně kulhá. A v zimě kdy jezdí daleko míň bikerů a je zamrzlo a má to také svoji atmosféru? To člověku, který nebude hoblovat traily dokola, hlava nebere.

      Už dávno se mi znelíbila celá ta myšlenka postavit něco z dotací a pak neustále brečet a škemrat o příspěvky. Rozdíl je vidět např. v porovnání s Rychleby, kde jim to člověk věří a má automaticky chuť to podpořit, když tam přijede nebo i jinak.

      A už delší dobu se mi nelíbí vlastně zábor lesa (ačkoliv je to pronájem) pro určitou skupinu lidí a následný zákaz vypsaný vlastně pro všechny. Chápu, že ten les něčí je. Chápu, že si ho může někdo pronajmout. Chápu, že má práci s údržbou. Chápu požadavky majitele lesa (zákaz v noci apod.), ale pokud se tam člověk chová slušně jak kdekoli jinde v přírodě, neničí ji a neřve na celej les (jak bohužel někteří bajkeři a covidturisti), tak nevidím problém.

      Osobně z drtivé většiny používám po celý rok vždy jen část trailů podle toho jak mi to zrovna sedí do trasy, tak abych třeba nejel zbytečně po asfaltu nebo se napojil na nějakou další cestičku jinde a nejsem ten kdo to jezdí dokola do bezvědomí. V zimě samozřejmě míň, právě protože jsou dost často horší podmínky. Máme taky v Mariánským takovou sradnavýzvu kdo nejvíckrát překříží traily po jiných cestách či koňotrailech, tak aby po klasických trailech nejel…no je to normální? :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Sakra, projev nezávislého myšlení, ke všemu podloženého argumenty. Tebe tady sežerou za živa…

        0 0
      • gerrard  

        Copak, nepřihlásíš dítě do kroužku, který je primárně proto, aby se dostala dotace? :) Ten rozdíl ve fungování RS nebo TT a tady té atrakce je pro mně pořád zásadní.

        0 0
    • Nutribird  

      Zákaz vjíždět na treily je hlavně z důvodu požadavku zajistit zvěři klidný zimní režim. Majitelé Lesy ČR třeba tímto podmiňují vznik stezek. Dokonce je přímo období, kdy se v lesích vůbec nepracuje.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.