Silniční zapletená kola - náboje

11 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Ahoj, nechám pro manželku zaplétat nová kola. Vybrány mám galuskové ráfky od nextie, ale nejsem si jistý jaké náby. Nejraději bych DT Swiss 350 – https://cyklocyklo.cz/…-28-der.html

    Přední náboj je na 24 drátů, ale zadní jsem našel jen na 28. To mi připadá na holku pod 60 kg zbytečně moc. Případně mohu vzít náby na normální dráty, tam výběr je: https://www.cycology.cz/…rny-p444567/?…

    Nebo vzít Novatec? http://www.rafkarna.cz/…sp-zadni-235

    Dráty asi Dt swiss competition race, nebo Sapim cx ray

    Chci to postavit co nejlehčí s cenou do 20 000.-

    Případně máte nějaké další tipy?

    0 0
    • tromboonen  

      V zimě jsem objednal u Lightbicycle, 45 mm U shape ráfky, DT 350 straight pull náby, Sapim dráty, sakum prdum 20k i s dopravou a „předplaceným“ clem. Ty U profily nemaj v nabídce celých zapletených kol, ale normálně si to vyžádej a oni Ti to napočítaj.

      0 0
      • Smazaný účet  

        To vypadá dobře. Co ten U profil, jakej je tam rozdíl proti V profilu. Chci max 35mm vysoký ráfky.

        0 0
        • JMT  

          Proč max 35mm vysoký ráfky ?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Protože žena má pod 60kg a na mých 50mm kolech se necítila dobře. Nejraději i kulatý dráty a co nejslabší.

            0 0
            • jecnak  

              JMT se pta zcela zpravne. Protoze rafky s V profilem jsou mnohem citlivejsi na bocni vitr. Vozim aktualne 60mm siroke U a chovaji se skoro jak nizke.

              0 0
              • JMT  

                Napíšu k tomu svuj příběh…jezdil jsem dlouhodobě 60mm V a uplně v poho, přešel jsem na 35mm Fulcrumy 4DB a totání průšvih, strašně to bralo vítr a jinak než po větr to nejelo. Jsem zpět na 60mm, tentoktrát U profil a uplně pohoda. Ty fulcrumy fatálně nejhorší…Nechápu, ale je to tak

                0 0
      • Smazaný účet  

        Ještě prosím o vysvětlení – „předplacené clo“ – jak to funguje?

        Dík

        0 0
        • tromboonen  

          No jak to funguje Ti nepovím, myslím, že to nějakým způsobem pošlou do Evropy hromadně a pak už posílaj po EU, ale je to asi o 20 doláčů dražší? než normální shipping a dojde to fakt bez toho, že by se o to starali celníci.

          U shape je určitě lepší, stabilnější ve větru, víc aero, i to líp vypadá. Tady si nackvakej jakou skladbu chceš, pak to zkopíruj do mailu a pošli jim dotaz, že chceš tohle, ale s U shape ráfkem (ještě je nemaj v systému s celými záplety), kolik to bude stát a kolik vážit a detaily dořešíš po mailu, objednáš a za cca tři tejdny? máš doma celý kola. Asi bych taky bral 45 mm když už, ale to je na tobě.

          0 0
      • Kamos007  

        Taky je mám v plánu, ale sice dávají záruku 3 roky, ale po 30 dnech si musíš platit náklady na dopravu, což je dost peněz. Jak jsi s něma spokojený?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.